Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64451) nOvOp válasza nOvOp (#64449) üzenetére


nOvOp
senior tag

Ha jól sejtem, akkor a 2-es az ubuntu, a 3-as a home, a 4-es pedig a swap partíció lesz. Akkor ezeket törölhetem, majd egy formázást követően erre mehet a win7?

(#64452) King Unique válasza nOvOp (#64449) üzenetére


King Unique
titán

Az ESP más néven az EFI-rendszerpartíció, tehát EFI módban lett telepítve az Ubuntu. Aztán az előtelepített laptopoknál szokott lenni recovery partíció is, valamint 1 partíció a rendszernek, plusz Linux esetében a swap. A 3 GB azért még a desktop Ubuntunak is karcsú lenne, illetve home partíciót nem feltétlen szoktak kreálni, a telepítő sem csinál az automatikus telepítést választva.

De a lényeg, hogy ha jelen esetben nem kell az Ubuntu és nincsenek fontos adatok a partíciókon, valamint a garanciánál sem gond az eredeti OS eltávolítása, akkor nyilván lehet a teljes lemezt törölni. Sőt, ez esetben egy tiszta telepítésnél célszerű is.

[ Szerkesztve ]

(#64453) nOvOp válasza King Unique (#64452) üzenetére


nOvOp
senior tag

ESP-t meghagytam a többit töröltem. Most a szabad területet szeretném formázni, de nem engedi. Kiírja, hogy mekkora területet lehet, azt hagyom is neki, úgy csinál mintha megcsinálná, de aztán visszadobja hogy nem telepíthető erre a lemezre. A részleteknél az szerepel, hogy GPT partícionálási stílus szerinti. Mit tudok tenni?

(#64454) Zoz válasza nOvOp (#64453) üzenetére


Zoz
őstag

Mindent törölj.

(#64455) nOvOp válasza Zoz (#64454) üzenetére


nOvOp
senior tag

Köszi, sikerült. Viszont a partíció létrehozása után nem nyomtam rá formázást, hanem csak telepítést. Megformázza a partíciót telepítés előtt vagy nekem kellett volna nyomnom egy formázást? Kezdjem újra?

(#64456) King Unique válasza nOvOp (#64453) üzenetére


King Unique
titán

Értelmetlen volt meghagyni az ESP-t, pláne ha Legacy módban akarsz telepíteni. Illetve utóbbi szerint a Windows nyilván nem telepíthető GPT-s lemezre, mert ahhoz ilyenkor eleve MBR kell! Szóval nem hiába volt javasolva, hogy ha nem kell semmi a korábbi tartalomból, akkor a teljes lemezt törölni kellene... Amit meg lehet oldani a Windows telepítőjében grafikus felületen, de akár parancssorban is a DiskPart segítségével.

A törlés után a szabad területet kiválasztva, majd az "Új" opcióra kattintva létrehozza a telepítő a Windows számára fenntartott kisebb partíció(ka)t és a fennmaradó területen egy másikat. Ha utóbbi ki van jelölve a rendszer számára, akkor elég csak továbblépni a telepítőben. De, ha csak a "nyers" szabad terület van kijelölve, akkor a tovább opciót választva elvileg szintén megcsinálja a telepítő automatikusan a particionálást.

[ Szerkesztve ]

(#64457) nOvOp válasza King Unique (#64456) üzenetére


nOvOp
senior tag

Nem makacsságból nem töröltem, hanem inkább tudatlanságból. Írtad az alábbi megjegyzést: "Aztán az előtelepített laptopoknál szokott lenni recovery partíció". Amire úgy gondoltam, hogy a későbbiekben esetleg szükségem lehet, szóval ezért hagytam meg. A telepítés sikerült, viszont én nem konvertáltam semmit, a teljes törlés és partíció létrehozás után telepítettem, még csak nem is formáztam (ez lehet, hogy fontos lett volna). Én köszönöm, hogy segítetek, mert sok dolog nekem új amit itt írtok. Szóval ha lenne ezen leírás alapján vagy a fenti hozzászólásaim alapján még tennivalóm, akkor azt is megköszönném, ha megírnátok. most jelenleg van egy szűz windows-om.

szerk.: ok, köszi, akkor szerintem most jó :)

[ Szerkesztve ]

(#64458) King Unique válasza nOvOp (#64457) üzenetére


King Unique
titán

Az ESP nem a gyári recovery partíció, hanem az EFI-rendszerpartíció, amit pl. a Windows hoz létre UEFI-s telepítésnél rendszerint 100 MB-os mérettel. Illetve a Linuxok is kreálnak maguknak EFI módban, de azoknál rendszerint nagyobb méretű. A linkelt hozzászólásban az az MBR / GPT konvertálás amúgy nem kötelező, a lényeg a lemez törlésén van.

De mindegy, ha azóta sikerült megoldani, akkor OK.

[ Szerkesztve ]

(#64459) Zoz válasza nOvOp (#64455) üzenetére


Zoz
őstag

Ha tök üres vinyóra nyomsz neki telepítést, akkor mindent létrehoz, és megformáz ami kell.

(#64460) nOvOp válasza King Unique (#64458) üzenetére


nOvOp
senior tag

Köszi a segítséget!
@Zoz: neked is köszi!

(#64461) quailstorm


quailstorm
nagyúr

HP DC5850 is feldobta a talpát a frissítéstől, amire szüksége se volt, mert Athlon 64 x2...
Valami laptop helyreállító lemezéről nyomtam egy rendszer-visszaállítást, most meg rejtettem a frissítést jobb híján...

(#64462) Grg


Grg
tag

A rogue data cache loadnál miért piros, mikor felment az a bizonyos frissités? Win7 32bit

[ Szerkesztve ]

(#64463) BIZ0906 válasza quailstorm (#64461) üzenetére


BIZ0906
aktív tag

Én is megszívtam úgy hogy reinstall mondjuk rá fért de nem lett volna baj kihagyni..

(#64464) Redneck


Redneck
veterán

Nem konkrétan a Windows 7-tel kapcsolatos kérdés de értetlenül állok a dolgok előtt és nem tudom az OS-nek van e szerepe a dolgokban. Még nem telepítettem a CPU miatti frissítést, mert jobban szeretem ha az OS ajánlja fel, de remélem az alábbi esetek nem köthetők hozzá:

1. Google keresésnél ha a képekre megyek, megjelent egy kék sáv. Ez normális, valami Google frissítés volt? Másnak is ilyen? Nincs semmilyen pluginom, totál alap a böngésző.

2. Gyorsan frissítettem manuálisan, erre a második gombon lévő Googlere kattintva bejött a Facebook. Hiába szerepelt Google néven, és a cím is stimmelt, csak a Facebookot hozta be. Töröltem és újra beállítottam a Googlet, most jó.

3. Felugrott kis ablakban, hogy az Opera, mint egy játék felkerült a víruskeresőm kivételek listájára.

Szerk:
Hozzátenném, eddig semmi gondom nem volt a rendszerrel vagy programokkal. Jogtiszta szoftvereket és játékokat használok, a felhasználói magatartásomban sincsenek biztonsági rések.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#64465) szabonagyur válasza Redneck (#64464) üzenetére


szabonagyur
félisten

Arra gondolsz, hogy alá van húzva a képek szöveg? Meg igazából minden szöveg ott fent? Az szerintem nagyon régi dolog, nagyon régóta ott van már.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#64466) Redneck válasza szabonagyur (#64465) üzenetére


Redneck
veterán

Nem, a kék szövegbuborékokra (samsung, notebook, alcor, stb.). Eddig sosem láttam, ma délelőtt sem így nézett ki. Már a böngésző frissítése előtt feltűnt, de egészen késő délutánig soha. Olyan mint valami 15 éves böngésző spyware.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#64467) szabonagyur válasza Redneck (#64466) üzenetére


szabonagyur
félisten

Ja az nekem is olyan. Érdekes feature.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#64468) Piftuka


Piftuka
veterán

Sziasztok!

A régi játékprogramjaim közül több (pl. a 2002 előtti FIFA programok, valamint a "No One Lives Forever") a telepítésekor azt írja ki, hogy "a futtatni kívánt alkalmazás nem kompatibilis 64 bites rendszerrel". (Nem szó szerint idézve.)

Up-to-date "Windows7 Ultimate x64" operációs rendszerem van.

Milyen megoldás van arra, hogy ezeket a játékprogramokat is telepíteni, illetve futtatni tudjam? (Azon kívül, hogy üzemeljek be egy retro masinát Windows XP-vel... :) )

Köszönöm előre is a segítséget!

"Aquila non captat muscas."

(#64469) Zoz válasza Piftuka (#64468) üzenetére


Zoz
őstag

Keress rá, hogy az adott játékhoz mit írnak x64-re. Fifa-khoz leírást látok, hogyan kell kézzel telepíteni, No One Lives Forever-hez van javított telepítő.

(#64470) Bocy18


Bocy18
csendes tag

Sziasztok olyan problemam lenne hogy vettem egy gepet
opteron 23xx 2db
16gb ddr2 ecc
gtx 1050ti 2db
na most a problemam szeretnem felrakni a windows7et sikerult is de az utolso ujrainditasnal lefagy a gep a windows logonal jo bolintottam ra megprobalom megegyszer ahogy elfogadtam a felteteleket kaptam egy olyan uzit hogy valaszd ki az illesztoprogramot. miert nem engedi ujrahuzni a windowst es miert fagyhatott ki a logonal? elore is koszonom a valaszokat szakik szep estet :)

(#64471) foxesh válasza anorche1 (#64438) üzenetére


foxesh
csendes tag

Megoldottam. Helyreállítási parancssorba: DISM /image:D:\ /cleanup-image /revertpendingactions, visszavonta a frissítést és bebootolt rendesen.

A Microsoft meg bekaphatja.

(#64472) odrif


odrif
MODERÁTOR

Sziasztok!
Páromnak van egy Samsung N145 Plus notebookja, melyen jelenleg win7 starter van.
(Tervezünk bele 2GB Ramot, és egy kis SSD-t tenni.)
Így már gondolom a win7 home-t gond nélkül fel lehet telepíteni ugye?

20 éve a Prohardveren

(#64473) kcsa válasza foxesh (#64471) üzenetére


kcsa
veterán

pont emiatt néztem be a topikba: van hogy korrektül feltelepül, és nem pending marad, ott remove-package kell, miután kitúrtad a feltelepült csomag teljes nevét.

(#64474) quailstorm válasza odrif (#64472) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Vegyél másikat inkább, nem érdemes foglalkozni ilyen régi atommal. Egy 20 ezer forintos használt Win8-as tablet lekörözi 20-szor.

(#64475) Solar_Wind


Solar_Wind
senior tag

Sziasztok! A windows update (win7) nem fut nálam, azt mondja, a szolgáltatás nem fut. Közben meg a folyamatokon belül a services-ben látom, hogy fut. Mi lehet a gond?

(#64476) Zoz válasza Solar_Wind (#64475) üzenetére


Zoz
őstag

Benyelted a decemberi Microsoft dátum bugot.
Állítsd a dátumot 2017.12.02-re, úgy futtasd a keresést, elvileg ekkor leszedi a jó dátumú tanúsítványt. Aztán vissza lehet állítani dátumot, indítsd újra a gépet, és elvileg jó lesz.

(#64477) odrif válasza quailstorm (#64474) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Köszönöm! Nem lesz könnyű rávenni az asszonyt hogy a szeretett készülékét kukázza.

20 éve a Prohardveren

(#64478) sopruk


sopruk
aktív tag

Sziasztok!

HDD-ről SSD-re költöztetés előtt állok klónozással. 6,5 éves :D rajta a win7 (még az eredeti,de rendszerfelállás után már nincs vele gond) és most nincs időm újra rakni, meg még nem is értek hozzá.
Az lenne a kérdésem, hogy ajánlotok e valami tisztító programot a Ccleaner mellett, amivel csökkenthetem a majdnem 50 GB-os rendszer partíciót. Például 400 furcsa nevű, üres mappát látok az AppData\Local mappában, nem tudom törölhetők e...
Illetve miket érdemes futtatni klónozás előtt?

Előre is köszönöm a választ!

(#64479) Solar_Wind válasza Zoz (#64476) üzenetére


Solar_Wind
senior tag

Hát erre sosem jöttem volna rá. Tényleg ez volt a gond! Nagyon köszi! :R

(#64480) psg5


psg5
veterán

Sziasztok!

Az miért és hogy lehet kikapcsolni, hogy Pdf Adobe Reader elindításakor (bármilyen pdf indításakor) átváltja a monitor felbontását irgalmatlanul alacsonyra. Ha bezárjuk akkor visszaáll.

F.K.T.

(#64481) kcsa válasza psg5 (#64480) üzenetére


kcsa
veterán

Ha jól sejtem kompatibilitási módban indulhat, ott állítható a felbontás is. Ezt kapcsoljátok ki.

(#64482) Piftuka válasza Zoz (#64469) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszönöm! ;)

A NOLF-ra vonatkozó javítást megtaláltam, de a FIFA esetében bonyolultabb a helyzet.

Hát nincsen olyan virtuális számítógépes megoldás, amely segítségével gond nélkül futnak ezek (és a hasonló problémát jelentő) a játékok? :F

"Aquila non captat muscas."

(#64483) psg5 válasza kcsa (#64481) üzenetére


psg5
veterán

Nem tudom.
Pontosan hogy tudom ezt állítani?

F.K.T.

(#64484) kcsa válasza psg5 (#64483) üzenetére


kcsa
veterán

Így.

(#64485) Andralin


Andralin
aktív tag

Sziasztok!

Van már valakinek tapasztalata a januári KB4056894 frissítés telepítésével?
Nálam az elején kilőtte a NOD32-t és már negyedik órája "Telepítés inicializálása..." állapotot mutat, nem változik semmi.

Ez szerintetek normális, legyek türelemmel? Hány órán keresztül tarthat ez?

(#64486) BIZ0906 válasza Andralin (#64485) üzenetére


BIZ0906
aktív tag

Hi, milyen CPU-d van? Mert AMD Athlon 64 4800+ alatt kinyírta a wint :S

(#64487) Andralin válasza BIZ0906 (#64486) üzenetére


Andralin
aktív tag

Ráhagytam, mert késő van és mennem kell haza, nem akartam így hagyni a gépet és közben szét is fagyott... :(

Nyomtam egy hw reset-et és szerencsére gond nélkül bebootolt a Win7. A proci Intel Core2 Duo.

Akkor ne is erőltessem nagyon ezt az update-et?

(#64488) R3nts válasza Andralin (#64487) üzenetére


R3nts
senior tag

Szia!Az esetleges későbbi tapasztalataidat is nagyon megköszönném,én személy szerint, ha ráhúzod majd a gépedre ezt a javítást,mert nekem is egy Core2Duo-m van (Intel E7600),és most épp ezen a kernel-szintű gebaszon pörög Mindenki.Baromira nem szertetném,ha behányna az OS,és most kéne újrahúznom a Win-t,lejött már nekem is a januári WU-ban ez a patch,de még nem tettem fel,tapasztalatokra várok.Azt értem,hogy ez baromi gáz,és védekezni kell ellene,de ha tönkregyakja az OS-t nálam ,akkor baromi sok értelme volt... :W
Köszi előre is! :R

[ Szerkesztve ]

ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128

(#64489) Andralin válasza R3nts (#64488) üzenetére


Andralin
aktív tag

Ne haragudj, de a tegnapi tapasztalatok után nem hiszem, hogy tovább fogok kísérletezni vele.
Szerintem ráhagyom, ha nem képesek egy használható, telepíthető patch-et kiadni, akkor ennyi, nem lesz feltéve.

(#64490) McAdam6 válasza Andralin (#64485) üzenetére


McAdam6
tag

Core2duo: reboot után szétfagyott, reset után bebootolt iszonyú lassan, azóta pörgeti a cput a presentationfontcache.exe.... :F

(#64491) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Sziasztok,
lehet, hogy nem ez a megfelelő topic. Adott egy win 7-es asztali gép lan-nal. Kérdés, hogy ha tennék bele egy wifi kártyát, akkor megoldható lenne-e, hogy bizonyos alkalmazások arról a wifi-ről menjenek és ne a lan-ról?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#64492) sz.j


sz.j
nagyúr

Épp az imént frissítettem a régebbi gépemen (Gigabyte P35-DS4, Intel Core2 Duo E8400, AHCI mód) a Windows 7 Pro x64 rendszert (KB4056894).
Kb 10 perc alatt kész volt és semmiféle gond nem adódott a frissítés alatt és utána se, pedig többször újraindítottam, illetve leállítást követően elindítottam a gépet.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#64493) Fürkésző


Fürkésző
tag

Sziasztok!

Az egyik notiban Intel® Celeron® Dual-Core™ B815 processzor ketyeg. Ez alapján Spectre és Meltdown által érintett Intel CPU-k listája nem tudom eldönteni, érinti-e a hiba ezt a processzort. Szerintetek?
(Fölösleges lassítás egyáltalán nem hiányzik neki.)
Megjelenik a KB4056894 frissítés akkor is a Windows 7 64 bites gépen, ha a processzor nem érintett?
(Távol van tőlem a gép, automatikus update engedélyezve van rajta. Ha mégsem kellene rá települnie a patch-nek, akkor parázó laikussal le kell tiltatnom a frissítést.)

Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!

(#64494) kcsa válasza Fürkésző (#64493) üzenetére


kcsa
veterán

Abban is Sandy Bridge mag van, a logika azt diktálja hogy érintett kell legyen.

(#64495) Fürkésző válasza kcsa (#64494) üzenetére


Fürkésző
tag

Igen, Sandy Bridge.
De nem ez a kategória: 32 és 45 nm-es node-on gyártott Intel Core i3/i5/i7/M processzorok.
És ez sem: Intel Celeron J/N sorozatú processzorok.
Esetleg ez: 2. generációs Intel Core processzorok?
(Halvány remény volt, hogy talán nem érintett.)

Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!

(#64496) kcsa válasza Fürkésző (#64495) üzenetére


kcsa
veterán

Sandy magok vannak a második generációs core-okban is.

(#64497) Fürkésző válasza kcsa (#64496) üzenetére


Fürkésző
tag

Elkeserítő.
Valahol írnak már arról, mennyire fogja vissza a frissítés az ilyen amúgy sem túl fürge gépeket? Az 5, vagy inkább a 30% környékén?
És az inteles gépek nem fekszenek ki a frissítéstől, mint egyes AMD-sek, ugye?

Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!

(#64498) tzabo válasza foxesh (#64471) üzenetére


tzabo
tag

Kipróbáltam és működött szerencsére nekem is. :R

(#64499) McAdam6 válasza McAdam6 (#64490) üzenetére


McAdam6
tag

Egy .NET javítás megoldotta...

(#64500) petya2012


petya2012
őstag

sziasztok

az egyik kollégámnak olyan van mikor bekapcsolja a gépet,hogy 2 db windows7 van,de csak 1 van a gépen
ezt az üzenetet ki lehet valahogy kapcsolni?

köszi a segítséget

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.