Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63751) jksx


jksx
senior tag

Nekem tönkrement az alaplapom (LGA1155-ös H61 chipsettel). A netezős gépemben egy hasonló H61 chipsetes alaplap van, még a gyártó is ugyanaz, csak az alaplap más csatlakozókat tartalmaz. A kedvenc játékom megtartása miatt próbaképp áttettem a win7-et. Újra kellett aktiválni. Az automata telefonos rendszer gond nélkül aktiválta.
Az aprón árulnak használt oem licencet, amihez természetesen nincs a "szoftverhez kötött oem hardver", és az EU rendelet szerint ez jogtiszta, akkor hogy is van ez?
Ha a szoftver használati jogát megvásároltam és tönkremegy a hardver, mert a hardvergyártó nem tud (nem érdeke) olyan hardvert gyártani ami meghibásodás nélkül tud működni a szoftver támogatási ideje alatt, akkor dobjuk ki a licencet és vegyünk új licencet?

(#63752) _Roy_


_Roy_
tag

Sziasztok!
Adott 1 gép, amin a winsxs mappából törölve lettek az állományok. Reboot és nem indul el a gép...
Kék halállal indul: 0x000000f4
Rendszer visszaállítás nincs.
Törölt fileok visszaállítása után sem indult el a rendszer(windows 7).
Javítás sem segített.

Olyan hibát is kapok win7 boot közbe h: az interaktív bejelentkezési folyamat inicializálása sikertelen
A registry-be látszik, h nincsenek ott a userek.
Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
Csak S-1-5-18/19/20 -van
Ha ide felveszem kézzel az elég?
Próbáltam windows\system32\config\regback állományokat is visszatölteni, de az sem volt jó.
Valami ötletetek van ez ügyben.

(#63753) Doky586 válasza _Roy_ (#63752) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"a winsxs mappából törölve lettek az állományok"

A hatás várható volt.. :((( Szerintem egy tiszta install vár rád.

(#63754) dugo_ válasza _Roy_ (#63752) üzenetére


dugo_
veterán

Ha lassú a Windows, akkor egy format C:\ mindig segít... ;]

(#63755) sfdrakex válasza _Roy_ (#63752) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

winsxs mappát mi a fenéért törölted? Sokat foglalt, tele van szeméttel? . . . Most szépen telepítsd újra a rendszert. :W :W :W :W

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#63756) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok

HP Pavilion DV6 laptopra telepítettük a Windows 7-et miután kétszeri 10-es telepítés sem sikerült, problémára megoldás sem volt (fekete kép login képernyőn).

A 7-el nem volt gond, de most azt csinálja, hogy ha bekapcsolom, akkor kiírja, hogy a Windows nem tudott megfelelően elindulni. Visszaállítás lehetőséget felkínálja, úgy el is indul. Viszont ezt minden nap indításkor eljátssza, és így 25 perc egy indítás. Mi lehet a baja?

(#63757) dugo_ válasza RAiN91 (#63756) üzenetére


dugo_
veterán

Haldokló HDD?

(#63758) akaido válasza jksx (#63751) üzenetére


akaido
addikt

Az OEM Windows hardvertől való elválaszthatatlansága azt is jelenti, hogy ha az adott hardver megsemmisül, vagy akár csak megjavíthatatlanul meghibásodik, akkor az adott licensz is megsemmisül. Az új gépre, cseregépre is meg kell(ene) venni a licenszt.

Pl: Egy példa eset W10-zel: [link]

"Először is mindenki olvasgassa a licencelési feltételeket és ha nem érti forduljon kezelőorvosához :D
A történet ott kezdődött, hogy használt felújított számítógép hivatalos Win7 COA matrica számlával és W10 ingyenes frissítéssel. A Win 7 PÉNTEKEN aktiválva gond nélkül Win10 frissítés gond nélkül és mindenki boldog.
Probléma , alaplap memóriavezérlő behalt így ezt garanciában cserélték, egy teljesen ugyanolyan alaplapra.
Innentől a W10-et sem újra SEM TÖBBET NEM lehet aktiválni.
A W7-et is újra kellett aktiválni, de azt legalább engedte.
MS-Infó 40 perc mire kezelő előkerült.
Nagyon sajnálja, de a W10 licenc 1 ALAPLAPHOZ és EGYSZERI aktiváláshoz van kötve és forduljak az OEM gyártó felé.

Nos, bemegyek egy nagykerbe " zacskóban" veszek egy gépet és hozzá OEM W10-et összerakom és 3 év gyártói garanciával "boldogan" átadom az új gazdájának.
Addig amíg az alaplap el nem halálozik semmi gond nincs, de ha a 3év garancia alatt új alaplapot kell a gépbe rakni akkor az új alaplaphoz új W10 licencre is szükség lesz.
A MS-Infó szerint ilyen esetben a az OEM gyártónak kell állnia az új licencet vagyis nekem avagy megkérdezhetem az alaplap forgalmazóját, hogy az ÚJ GARANCIÁBAN kicserélt alaplap mellé ugyan mellékel e nekem egy GRÁTISZ W10 licencet."

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#63759) koxos:8]


koxos:8]
senior tag

Üdv!
Új ssd-t kaptam, mert a régi tönkre ment.
A hdd-re van most telepítve a windows 7, át tudom majd valahogy rakni az új ssd-re az op rendszert?
Jó lenne ha nem kellene megint mindent újra telepítenem.

(#63760) quailstorm válasza koxos:8] (#63759) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Természetesen át.
Macriummal át kell tenni a boot (+recovery) és a rendszer partíciókat, aztán megpróbálni, indul-e (esetleg előtte a boot partíciónak boot flaget adni). Ha nem, akkor Win7 telepítőről nyomni egy indítási helyreállítást úgy, hogy csak az SSD van benn.
Ezek után már mindenképpen mennie kell.

(#63761) King Unique válasza koxos:8] (#63759) üzenetére


King Unique
titán

Az említett Macrium Reflect egy bevált program ilyen célra, amiről pl. az alábbi logout bejegyzés az itteni összefoglalóban is megtalálható. A használatához pedig számos leírás készült. Példa: [link], [link].

A klónozást célszerű a pendrive-ról bebootolt WinPE-alapú változattal elvégezni, amelyhez a boot ISO letölthető akár innen is. Valamint a WinPE változatban van "Fix Windows boot problems" opció is, ha esetleg a klónozás után valami miatt nem indulna a rendszer.

[ Szerkesztve ]

(#63762) koxos:8] válasza quailstorm (#63760) üzenetére


koxos:8]
senior tag

Rendben, köszönöm.
Akkor holnap megpróbálom majd így átrakni az ssd-re.

(#63763) d3tox1c


d3tox1c
senior tag

Sziasztok. Mindenfele windows (8,8.1,10,stb)es linux disztribuciok utan, vissza tertem a jo oreg win7-hez. Minden tokeletesen mukodik, kiveve 1 dolgot. Van 3 usb port a laptopomon(700eves lenovo thinkpad e145) de csak egyet tudok hasznalni, a masik kettohoz valamiert nem talalok drivert, vagy nem tudom mi lehet, de nem mukodik. Probaltam mar mindent. Win 10 volt fent utoljara, mukodott mind a harom, es mas rendszerekkel is, kiveve a win7 :/
Pedig fontos lenne legalabb meg egyet eletre kelteni, kulso vinyo menne bele :/
Elore is koszi :)

(#63764) Mikeee89


Mikeee89
senior tag

Hello. Milyen ingyenes programot ajánlotok merevlemez partició bővítésére? Van 9 db HP Probook 4540s notebook, amin Windows 7 x86 SP van. AHCI be van kapcsolva a vinyóra. A C:\ meghajtó 60 GB, a D:\ meghajtó pedig kb 200 GB. Pontosan nem emlékszek hány gigás a vinyó...

A C:\ meghajtó méretét szeretném a D:\ meghajtó kárára növelni, pl 100 GB-ra mert angol tananyagok vannak a gépen és már elég kevés a szabad hely. A tananyagok dvd-ről települnek és csak a C:\-re engedi rakni.

A hirens boot-ot kiírtam cd-re, és egy gépen kipróbálva a partition wizard-dal növeltem is a C:\ méretét, de azóta a laptop nem hajlandó betölteni a Windowst, rendszerjavításra nem reagál, valószínű újratelepítés lesz a megoldás.

Nos milyen programot tudtok ajánlani amivel meg tudom növelni a partició méretét és nem okoz hibát? Windows alól a rendszermeghajtóba nem enged belenyúlni!

[ Szerkesztve ]

(#63765) sz.j válasza Mikeee89 (#63764) üzenetére


sz.j
nagyúr

Erre a célra (és másra is) én az AOMEI Partition Assistant Standard Edition ingyenes változatát használom (magyar), esetleg tegyél egy próbát hátha beválik

[ Szerkesztve ]

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#63766) akaido válasza Mikeee89 (#63764) üzenetére


akaido
addikt

Easeus Partiton Master Free
Aomei Free Partiton Manager

Mini Tool Partition Wizard

sz.j megelőzőtt. :R

[ Szerkesztve ]

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#63767) koxos:8] válasza akaido (#63766) üzenetére


koxos:8]
senior tag

Ezek arra is jók, ha két partíciót szeretnék összevonni?
Mert most a hdd-n van egy c amin a rendszer van és egy e meghajtó amin játékok és programok vannak, de a c-re már nincs szükségem az SSD miatt, így az e-hez hozzáadnám.

[ Szerkesztve ]

(#63768) King Unique válasza Mikeee89 (#63764) üzenetére


King Unique
titán

Normál esetben lehetne akár a Windows lemezkezelőjével is, de ha a nem lefoglalt terület nem közvetlenül a célpartíció mellett / után van, akkor erővel dinamikus lemezzé akarja konvertálni, ami nem a legjobb. A téma topikjában volt szó erről.

A többiek által is említett külső particionáló programok már inkább meg tudnák oldani. Viszont lehet csak PreOS módban, ami a rendszer újraindítását igényli. De lehet az ilyen műveleteket Live környezetben, vagyis Windows esetében WinPE-alapú megoldás alól is csinálni. Például az AOMEI-nél az ingyenes verzió is enged ilyet létrehozni. Normál esetben egyébként lefut egy művelet hiba nélkül, de olykor előfordulhatnak kellemetlenségek (példa). Éppen ezért biztos, ami biztos alapon érdemes előtte mentést készíteni a rendszerről pl. a nemrég említett Macrium Reflect programmal.

(#63767) Guri1885:
Nyilván, hiszen particionáló programok...Ráadásul a Windows lemezkezelője ezt is csak dinamikus lemezzé konvertálással tudná megoldani, mivel a C partíció gondolom az E előtt van. Tehát a 2 partíció összevonásához mindenképpen külső programra lesz szükség. Viszont, ha a művelet az adatok átmozgatásával jár, akkor az egyrészt időigényes. Másrészt, ha közben netán valami miatt megszakad, akkor a partíció RAW lesz, ami szívás...Tehát, ha fontos adatokról van szó, akkor előtte egy adatmentés lehet nem ártana!

[ Szerkesztve ]

(#63769) d3tox1c válasza d3tox1c (#63763) üzenetére


d3tox1c
senior tag

Nekem tud segíteni valaki? Nagyon fontos lenne.
Elore is koszonom :)

(#63770) dugo_ válasza d3tox1c (#63769) üzenetére


dugo_
veterán

Eszközkezelőben megnézed a sárga felkiáltójeleket, kiolvasod a tulajdonságokon belül a hardver id-t és a kapott számmal guglizol drivert.
Vagy nézd meg itt, hogy minden fent van-e:
https://pcsupport.lenovo.com/sv/en/products/laptops-and-netbooks/thinkpad-edge-laptops/thinkpad-edge-e145/downloads

(#63771) szabog4


szabog4
aktív tag

Nem egészen vagyok biztos, hogy megfelelő topikba írok-e még a HDD csoportba is betettem, hátha az lesz a ludas!

Sziasztok!

Történt velem, hogy csináltam helyet a gépen. C:/ 12gb D:/13 lefeküdtem, másnap bekapcsolom a gépet és a C-n 1gb D-n 24gb lett.

Még is hogyan? Nem tudok dolgozni így. Nem tudom mi került át D-ről C-re, mivel ÉN nem nyúltam hozzá.
HDD-m döglődik? Vírus csaknem, NOD véd. Nem tudom mi lehet.

Bármiféle ötlet?

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#63772) krealon válasza szabog4 (#63771) üzenetére


krealon
veterán

WinDirStat admin modban megmondja, mi foglalja a helyet.

(#63773) d3tox1c válasza dugo_ (#63770) üzenetére


d3tox1c
senior tag

Koszi, kiprobalom ;)

(#63774) koxos:8]


koxos:8]
senior tag

Nekem egy félig windows 7-es kérdésem lenne.
Az mitől lehet, hogy adatlapomon lévő gépen, sokkal gyorsabb a windows 7 mint a 10?
Mindenkitől azt hallom, hogy a 10 mennyivel gyorsabb boot időben, maga rendszer és a játékoknál is.
Ehhez képest nekem meg pont a 7 tűnik gyorsabbnak és jobbnak.
Ez user error lehet vagy tényleg nem olyan jó a 10?
Már próbáltam váltani többször is 10-re, de mindig visszaraktam a 7-et.

(#63775) monosgeri21 válasza koxos:8] (#63774) üzenetére


monosgeri21
tag

Én is ezt tapasztaltam. Valahogy a sok csilli-villi újítás nem segített a sebességnek.

(#63776) 7Sony7


7Sony7
addikt

Sziasztok. Van egy régi, lassú 2Gb ramos gépem, win7 el. Miket lehet kipucolni belőle, hogy egy kicsit javítsam a teljesítményét?

-

(#63777) akaido válasza koxos:8] (#63774) üzenetére


akaido
addikt

Az egy része a dolognak, hogy melyik rendszer indul gyorsabban, mivel ugyanazon a hardveren a két rendszer közötti különbség mérhető -akár- stopperrel is.
A másik része, hogy mely szolgáltatások, programok indulnak automatice a rendszerrel, ezek is befolyásolhatják a boot időt.
Valószínűnek tartom azonban hogy, a meghajtóprogramok kiforrottsága okozhatja a két op.rendszer közötti különbséget.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#63778) d3tox1c válasza dugo_ (#63770) üzenetére


d3tox1c
senior tag

Nagyon szepen koszonom, a pc support-al minden tokeletes lett(pedig mar kezdtem feladni) !
Mas kerdes:
Windows frissiteseknel frissitsek mindig mindent, vagy csak az ajanlottak menjenek?
Koszi!

[ Szerkesztve ]

(#63779) Joshi


Joshi
titán

Üdv. Szeretnék virtuálisan futtani Windows 7 alól Windows XP-t. Azért nem a dual boot kellene, mert az XP nem kezel 3GB-nál több ramot. Vagy a virtuális futtatásnál se lenne látható az XP számára a 8GB ram?

(#63780) quailstorm válasza Joshi (#63779) üzenetére


quailstorm
nagyúr

2^32 az akkor is 2^32 ha virtualizálsz, a matek már csak ilyen :(

Amúgy se értem mi szükség van 3,2GB-nál többre XP-nél, ami annyira RAM éhes úgyis fut Win7-en. Virtuális rendszert is általában fizikai RAM/2 méretig engedjük fel.

[ Szerkesztve ]

(#63781) Joshi válasza quailstorm (#63780) üzenetére


Joshi
titán

A Mach3 cnc program futna XP-én, vannak számolások rendesen. Mindegy úgy is Win7-en kipróbáljuk aztán ha nem fut rendesen akkor marad az XP.

(#63782) quailstorm válasza Joshi (#63781) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Tekintve, hogy 32-bites rendszerre írják csak, hogy elfut, biztos elég kell legyen a 4GB-os címtér neki (VGA-val együtt).

(#63783) Joshi válasza quailstorm (#63782) üzenetére


Joshi
titán

Igen, egyre inkább el kell fogadnom, hogy ebből XP lesz. Nem örülök neki. :(((

(#63784) quailstorm válasza Joshi (#63783) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Szánj rá egy külön gépet. Nemrég láttam 2 magos AMD Athlon 64x2 meg 2GB DDR2 RAM kombós gépet 10k-ért is már. Az untig elég kell legyen. Amúgy lehet Win7 is, csak x32.

[ Szerkesztve ]

(#63785) brd válasza quailstorm (#63782) üzenetére


brd
nagyúr

A 32 bites OS több memóriát is tud kezelni, mint 4 GB, csak egyrészt a Windows asztali OS-ekben szándékosan 4 GB-ra van korlátozva a címterület, másrészt pedig speciálisan lehet csak kihasználni a több memóriát, mert egy-egy task számára csak 2 (vagy max. 3GB, bizonyos megkötésekkel) virtuális címterületet biztosít a 32 bites Windows (az is, ami egyébként több RAM-ot kezel, értem itt a Servereket), így vagy több tasknak kell együtt dolgozni, vagy egyéb trükköt kell bevetni, hogy "egy" program kihasználhassa a több RAM-ot.

The only real valuable thing is intuition.

(#63786) quailstorm válasza brd (#63785) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ez mind szép, igaz és tudom, de a jelenlegi környezetben irreleváns.
Server OS-t hivatalosan nem támogat az a CNC vezérlő és gondolom 2GB-nál nagyobb memóriára se készítették fel, ha még Win2000-re meg 512MB RAM-ra íródott.

Magyarul ha nem akar szívni és akadályozni magát a napi munkában, legegyszerűbb ha beújít valami egyszerűbb irodai gépet a 15k alatti ársávból aztán tetszés szerint feltesz egy XP-t vagy 7x32-t.
Virtualizációt nem tudom mennyire komálná ez a program.

[ Szerkesztve ]

(#63787) Doky586 válasza Joshi (#63781) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A linkeden ott a Requirements...
Maga a program megy Win7 64-en is, de a vezérlő parallel port drivere csak 32bites OS-re van megírva, így vagy win7 32-t használsz, vagy külső eszközvezérlőt.

(#63788) efi99 válasza koxos:8] (#63774) üzenetére


efi99
senior tag

A boot időkön nem tudom mit lovagolnak mindig, van vagy 1-2 boot naponta vagy 0, fut a gép 3-5-10 órákat, most nem tök mindegy, hogy ebből 12 mp-cel a több a boot vagy sem?

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#63789) brd válasza efi99 (#63788) üzenetére


brd
nagyúr

De, tök mindegy, de annyira magyarázhatatlan (mármint valós, bizonyítható, logikus érvekkel) a helyzet, hogy ilyeneket is fel kell hozni mellette, hogy igazolni lássák a hívők a jóságát. ;)

The only real valuable thing is intuition.

(#63790) Joshi válasza Doky586 (#63787) üzenetére


Joshi
titán

Köszi mindenkinek. :R

(#63791) ky0


ky0
csendes tag

Sziasztok!

Lenne nekem egy HP OMEN 15 ce010nh típusszámú notim. Ez ugye gyári win 10-el érkezett viszont amilyen szerkesztő programmal dolgozok (Allplan 2014) az csak win7 és 8-ra lett optimalizálva. Így fatális problémák jelentkeznek minden egyes használat során. Mivel már jó pár notit újraraktam ezért gondoltam ezzle sem lesz probléma, de lett nem is kicsi. Kezdtem a szokásos procedúrával, kiírtam rufussal egy pendrivera. Utána beléptem a biosba, usb boot: on, legacy: on , secure boot: off. Minden egyes próbálkozásom (win8/win8) egészen az első windows logó felbukkanásáig tartott. A telepítő programig egyszer sem jutottam el. Olyan már volt szintén laptopnál, hogy nem engedte egyik HDD-re sem felrakni de azt is könnyen lehetett orvosolni. Most viszont még odáig sem jutok el. Rengeteg mindent kipróbáltam. Valahol olvastam, hogy a win 7 nem telepíthető usb 3.0-án keresztül. Akkor azt egy kolléga lépéseit követve bele "injektáltam" de úgy sem. Viszont a win 8 meg telepíthető minden usb proton keresztül de ott is ugyan az. Valaki azt írja, hogy Kaby-Lake már nem támogat mást csak win 10-et. Valaki szerint ez megkerülhető. Volt már itt valakinek hasonló gondja és tudta esetleg orvosolni. Válaszokat előre is köszönöm.

üdv. Gergő

(#63792) sfdrakex válasza ky0 (#63791) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Vannak a notidhoz w7/w8 driverek a gyártó oldalán? Ha nincs nem fog menni.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#63793) Newyorker


Newyorker
addikt

Van egy ASUS X55A laptopom, melyen behalt a win. Meg volt osztva a vinyó és nagyon kellene a másik meghajtón lévő cuccok. Hogyan tudom leszedni? A gép már absz nem tud bebootolni. Kiszerelem a winyot és asztaliba? vagy milyen megoldás van?

[ Szerkesztve ]

★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV

(#63794) dugo_ válasza Newyorker (#63793) üzenetére


dugo_
veterán

Kiszereled, vagy bebootolsz egy live linuxot és lemented arról.

(#63795) Newyorker válasza dugo_ (#63794) üzenetére


Newyorker
addikt

Live linuxot nem ismerem, Hirens boot cd-vel?
Kiszerelésnél egyébként SATA csatijuk van ezeknek?

[ Szerkesztve ]

★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV

(#63796) King Unique válasza Newyorker (#63795) üzenetére


King Unique
titán

Pedig nem bonyolultabb a Live Linux használata sem, sőt. Illetve annál (is) van teljes értékű desktop környezet és a linkelt leírásban pedig ott van egy rakás infó a használatával kapcsolatban. De létezik akár WinPE-alapú "Live" Windows is, amelyre pl. ezen hsz végén említve vannak példák. De még akár a nemrég említett Macrium Reflect pendrive-ról bebootolt változatával is megoldható a fájlok lementése, hiszen abban is van pl. fájlkezelő. Egyébként mindegyik eddig felsorolt megoldás jóval modernebb és egyik-másik többet is tud, mint a régi HBCD.

A laptopból kivett merevlemeznek pedig nyilván szabványos SATA fizikai csatlakozója van, vagyis beszerelhető pl. egy PC-be is, ahol szintén lehet SATA-n csatlakoztatni.

[ Szerkesztve ]

(#63797) Newyorker válasza King Unique (#63796) üzenetére


Newyorker
addikt

Akkor most live linuxal próba, mert a Hidden nem látta a rácsatizott külső winyót :( elszomiztam :( de nem adom fel, meg kell oldanom :) végső akkor pedig a winyo kiszerelése

★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV

(#63798) King Unique válasza Newyorker (#63797) üzenetére


King Unique
titán

Ezt mondtam, az már kissé elavult, ahogyan pl. a benne lévő mini XP is.

(#63799) Newyorker válasza King Unique (#63798) üzenetére


Newyorker
addikt

Most ubuntu 10.04-et feltettem lemezre, boot onnan, de ott meg felhaszn név, jelszót kér, bmit írok visszadob :S

★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV

(#63800) King Unique válasza Newyorker (#63799) üzenetére


King Unique
titán

Khm...Direkt linkeltem a leírást, ahol a Linux Mint letöltési forrása, a kiírás módja stb. meg van adva. Nem muszáj pont azt használni, de a Windows asztali felületéhez jóval közelebb áll, mint egy Ubuntu és ezáltal kényelmesebb. Utóbbiból meg már 16.x és 17.x verziók is vannak a hivatalos oldalon, szóval nem tudom honnét jött a régi 10.04... Egyébként a Live rendszer még csak bejelentkezést sem feltétlen igényel, mert a boot menü első opcióját választva egyből az asztalra dob. Legalábbis az újabbaknál általában így működik.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.