2023. október 1., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Az ideális home office monitor nyomában

  Egy jó mindenes monitort kerestem pár hónapja és szép lassan rá kellett jönnöm, hogy nem igazán kapható olyan, ami igazán tetszik.

  Felhasználási terület: több ablakos munka, programozás, táblázatok, diagramok szerkesztése. Fotók szerkesztése, feldolgozása. Ritkán filmezés. Alkalmankénti játék (nem kell szuper válaszidő és sokszáz Hz, igényem sincs rá, és játékra van külön gép egy TV-re kötve).

  Legyen meg a ~100% sRGB lefedettség, legyenek jó betekintési szögek. 120Hz + adaptive sync nem lenne rossz, de nem elvárás, ahogy a HDR sem. OLED kizárva, túl sokat megy statikus tartalom, nem akarok megkockáztatni a beégést.

  A felbontások és képátló mentén indultam el, az alábbi gondolatmenet szerint:

  - FHD: netezni, facebookra ok, de komolyabb felhasználásra felejtős

  - 24” WUXGA: 2 db ilyen monitor olcsó, a hasznos munkaterület szempontjából jó, csak az alacsony PPI miatt nem szép a képe, így ezt is kizártam.

  Folytatás...

  HThomas 7 hónapja 8

 • Nikon D500 wishlist

  Valószínűleg soha nem lesz már ennek a remek gépnek utódja, de azért álmodozni szabad :)

  1. Photo Shooting bank gyors váltása a Mode gomb + első tárcsával, illetve a PSB és CSB összekötése.

  A Mode gomb és első tárcsa jelenleg nem csinál semmit, és nem is lehet ráprogramozni semmit. A fenti funcióval gyorsan lehetne váltani a bankok között, az U1-U2 megoldáshoz hasonlóan. A PSB és CSB összekapcsolása legyen opcionális, bár érthetetlen, hogy ha már külön lehet váltogatni őket, akkor a státusz kijelzőn miért csak a PSB szerepel. Továbbá jól jönne egy Save to bank A/B/C/D... funkció, amivel az egyik bank tartalmát át lehetne másolni egy másikba.

  Úgy általában a bankokat és az U1-U2 módokat összegyúrhatná a Nikon egy jól konfigurálható megoldássá. Kíváncsi leszek, hogy pl a Z9-ben hogyan fog ez kinézni.

  2. Programozható AE-L gomb vagy még egy FN gomb

  Az AE-L-nek lenne hely az AF-On-tól balra. Esetleg a D5 mintájára lehetne még egy Fn gomb elöl, bár az már lehet, hogy túlzsúfolt lenne.

  3. Két tengely mentén hajtogatható hátsó kijelző

  Lásd Fuji X-T3.

  4. On-sensor PD-AF live viewhoz.

  A D780-hoz hasonlóan.

  5. Legyen az összes fókuszpont keresztérzékelős.

  Folytatás...

  HThomas 2 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.