Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31051) dzsambo válasza Bici (#30922) üzenetére


dzsambo
tag

Én a helyedben mégnézném azokat az ip címeket amik vannak, lehet a másik egy microsfotos locál cím.

(#31052) Bici válasza dzsambo (#31051) üzenetére


Bici
félisten

Hol nézzem meg azokat?

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#31053) mandin


mandin
senior tag

Sziasztok!

Bizonyos játékok futtatás közben egyszer csak elmegy a kép és búg minden. Ez mitől lehet? Kék halál utáni riportól itt egy kép:

(#31054) Bora1991 válasza PumpkinSeed (#31040) üzenetére


Bora1991
csendes tag

és ezt hogy tudom leálitani hogy ne csinálja?

(#31055) kiskornel


kiskornel
addikt

Hullo!
Rákerestem az előzménykeben, de nem találtam megfelelő választ. Halk a laptopom. Már az oprendszerben mindent feltoltam maxra, már csak valami külső beépülő segíthet. Nincs valami olyan progi, amivel tovább tudom növelni a rendszer hangját.
Bizonyos hangok OK, de pl. xfaktort próbálom nézni, és olyan halk a beépített... miközben még annak a többszörösét is elbírná a hangszóró torzítás nélkül.
Válaszokat előre is köszönöm!

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#31056) kisame0304


kisame0304
csendes tag

Sziasztok!
Tegnap este akadt egy eléggé egyedülálló problémám, amit ma hajnal fél3-ig nem sikerült megoldanom, úgyhogy muszáj vagyok segítséget kérni.
Szóval, van egy i7 920 procival rendelkező PC-m, gtx 550Ti videókarival, sabertooth x58 alaplappal, win.8 oprendszerrel. Na most, amióta win 8-am van(kb fél éve..) azóta úgy érzem elég lassú volt a gépem, untam is a win8-at, stbstb.. Na, tegnap este úgy gondoltam visszarakom a gépre a win7-et(eredetim volt, de sajnos elkallódott a CD) így hát gondoltam letöltök egyet gyorsan, ideiglenesen. Leszedtem egyet, elkezdtem felrakni a gépre, de mikor elkezdte telepíteni, és ott tartott, hogy "telepítés befejezése", kb. 1 órán keresztül nem csinált semmit, nem töltött, csak állt, és ennyi. Gondoltam újraindítom a gépet, hátha.. Itt kezdődött a probléma, hiba volt újraindítanom, ugyanis amikor újraindult a gép, ugye bejött egyből a win7 telepítés, viszont kiírta, hogy a "számítógép ismeretlen hiba után újraindult" stbstb.., utána meg kiírta, hogy a windows telepítés folytatódik újraindítás után. A gép újra is indult, ezzel semmi probléma nincs, viszont amikor újraindult, kiírta ugyanezt. Ezt eljátszotta kb. 3x, mire én gondoltam megpróbálom bootolni a gépet a rajta lévő win8-al. Hát, nem sikerült, a win8 eltűnt a gépről, a win7-et meg nem akarta telepíteni a gép, ezért azt gondoltam, mindegy, van időm, felrakom az XP-t(XP CD-m van-az nem tűnt el-) aztán pedig leszedtem volna egy másik win7-et. Hát sajnos az XP-t sem tudta felrakni a gépem, nem tudom, hogy miért, igazából nem nagyon értettem.. Normálisan telepítettem, az XP-t CD-ről bootolva, oprendszer meghajtóját formázva XP telepítőről. Amikor telepítettem az XP-t, a telepítésig ugye eljutottam, viszont amikor befejezte a telepítést, a gép újraindult, és kezdte előlről az egészet. Próbáltam kihasználni a "Javítás" funkciót, de semmi változás.. Most ott tartok, hogy a gép nem bootol. Bekapcsolom, tölt kb 10 másodpercet, aztán újraindul. Próbáltam egy másik winyót rátolni a gépre, amin már volt egy OP. rendszer(XP) de sajnos azzal se sikerült, pedig gondoltam arra a vinyóra letöltöm a win7-et, és felrakom, de sajnos nem sikerült, meg utólag rájöttem, nem is igazán járnék jól azzal a vinyóval(húgom gépéből kukáztam..400Gb-s, enyém 2TB..:D) szóval esetleg valami ötlet? :S Elég nagy sz4rba vagyok, nem tudom mit tegyek.. Esetleg biosban nem lehet valahogy csinálni egy visszaállítást az előző OP rendszerre(mivel elvileg windows.old mappába elmenti a régi op rendszert.) Már próbáltam pár dolgot, de mindegyikkel kudarcot vallottam. Gondoltam arra is, hogy kiveszem a vinyómat, és rátolom egy másik gépre, de sajnos jelenleg nincs a háztartásomban másik gép. :(
Csak ennyit szerettem volna, előre is nagyon szépen köszönöm!

(#31057) sfdrakex válasza kisame0304 (#31056) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Töröld azt a rendszerpartíciót engedd hogy a Win hozza létre telepítéskor, bios tedd vissza alapra.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#31058) #41133696


#41133696
törölt tag

E havi:

(#31059) djyuri


djyuri
őstag

Üdv

Egy eddig ismeretlen hibába futottam.
Adott egy Gigabyte Ga-73pvm-s2h alaplappal lévő konfig.
Usb-ről szerettem volna telepíteni..a telepítő elindul....az IDE eszközökre simán engedi a telepítést..de a Sata eszközökre azt írja,hogy nem tudott rendszer partíciót létrehozni és infók a telepítési fájlba lettek másolva.

De DVD lemezről,ami pont ugyanabból az ISO-ból lett létrehozva,azzal simán tudok telepíteni a Sata eszközökre...most sajna úgy kellett elindítanom...így isssszonyat lassú lesz a telepítés.

Találkozott már valaki ilyen hibával?

Bioszt állítgattam...IDE-RAID-SATA....ezeken kívül más beállítási lehetőség csak a Disabled volna a tármeghajtókra.

köszönöm!

ui.: valószínű ez már örök rejtély marad,de jó volna tudni mitől van ez...mert megjött az összes pendrive-om és mindre fel vannak pakolna a windows-ok és nem szeretnék felsülni,hogy megint egy óóóócska lemezzel kelljen szüttyögnöm.

(#31060) sanyek2 válasza S-IW (#31046) üzenetére


sanyek2
senior tag

Végigolvastam a cikke(ke)t, és valamit nem értek.

Megcsinálom a klónt a C-ről, majd ha elcsesződik, akkor visszaklónozom?
Ekkor csak a hiányzó fájlokat tölti vissza a romlott rendszerre?

Máskülönben minek nekem a klónozás? :D
Elvégre csak a hiányzó (pl: az uninstallálás során elveszett) registry bejegyzéseket kell újra előkaparni.
Javításra gondolom ott a CCleaner :) Bár abban sem vagyok biztos hogy olyan hűdejó munkát végezne...
Szóval ha a teljes win-t akarnám helyrehozni, akkor rendszervisszaállítást csinálnék.
Szóval... Hogy működik a visszafele klónozás? :D

(#31061) sanyek2 válasza djyuri (#31059) üzenetére


sanyek2
senior tag

Velem is előfordult már.
Mikor legutóbb SSD-re telepítettem a win 8 után a win7-et, akkor csinálta ugyan ezt. Hiába töröltem a meghajtót, és hoztam létre új partíciót win7-el, akkor is nyavalygott.
Szintén csak SATA beállításokat módosítottam, de akkor is letojta a telepítő.
Már azt hittem win nélkül maradok...
Mi lett a vége? Egy nap pihenés után jó lett. Mintha csak "meg kellett volna nyugodnia"... :S
Érdekes... Pedig Dual BIOS-os lapom van. Mégcsak az elemet se vettem ki, áram alatt is volt, stb...
Csak szusszant egyet. :F
(Szintén Giga lap)

(#31062) Feenyx


Feenyx
aktív tag

Sziasztok!

Egy egetően nagy problémám lenne. Adott egy lenovo y580 laptop, amit előtelepített windows 8al kaptam. Újra akartam most rakni windows 7-el, ezért hogy bootolhassak átállítottam a biosban az UEFI-t Legacy Os-re. Be is bootolta a gép a telepítőt, szépen kétfelé osztottam a tárhelyemet is, viszont amikor megadnám hogy hova telepítse, nem engedi sehova, azt írja hogy " a windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez gpt particionálási stílus szerinti." Most itt vagyok egy full üres géppel, és nem megy tovább :( De most már inkább visszaállítanám a gyári rendszerem, mert nem szeretném elveszíteni a gyárilag előre telepített win 8 partícioimat :(

[ Szerkesztve ]

(#31063) diegho


diegho
nagyúr

Sziasztok!

Megoldható valamilyen módon Win7 alatt az, hogy 2 monitort 2 bill-t és 2 egeret kötök egy gépre és egyszerre két ember tudja használni? XP alá volt egy progi erre, de Win7 alatt nem megy. Ha 7 alatt nem megy, akkor esetleg 8 is szóba jöhet.

(#31064) Reno7


Reno7
senior tag

Sziasztok

win7et telepítenék, de azt irja h nem tudja létrehozni a renszerpartíciót vagy mit...ilyenkor mi a teendő?

My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.

(#31065) alfa20


alfa20
senior tag

Sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni, rendbe kellene tenni egy W7-et, de lehetőleg újra telepítés nélkül.
A probléma az, hogy lassú mint a bűn.
A gép egy ACER laptop (5720Z: CPU: T7300, RAM: 2GB, VGA: X3100)
A probléma annyi, hogy megy a gép de időközönként egyszer csak megfagy és nem csinál semmit gondolkodik 2-3 percet, majd megindul, ha megindul, akkor gyors, gyorsan meg nyitja a programokat, de aztán megint meg áll 2-3 percre memória nem fogy le az marad szabadon (400 alá nem esik le), a Ramokat leteszteltem nem hibásak. A proci sem melegszik, mert a ventit is csak idő közönként kapcsolja be, AIDA szerint max: 61C-ra melegedett.
Feladatkezelőben fagyáskor a proci nem ugrik meg marad 3-10%-on.
Igazából olyan mintha a winyo nem válaszolna.
Valakinek lenne ötlete?

"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)

(#31066) dodopek


dodopek
addikt

Ma 3 frissítés érkezett a gépre. 1 biztonsági frissítés az excellhez, és másik kettő az Office 2007hez. De hiába telepítem őket, egy órán belül megint jelzi ugyanazokat. Tapasztalt már valaki ilyet? Mit csináljak vele?

Köszi!

(#31067) vgyuri válasza alfa20 (#31065) üzenetére


vgyuri
őstag

Hard Disk Sentinel-t rakd fel, kiírja kb milyen állapotban van a merevlemez. Utána parancssorba: "chkdsk c: /f /x /r", újraindítás után végignézi a vinyót, lehet hogy találni fog 1-2 hibás szektort, bejelöli, utána már nem fog oda írni, és megszűnik a hiba.

(#31068) HZoli87 válasza dodopek (#31066) üzenetére


HZoli87
veterán

Igen, tegnap nálam is eljátszotta ezt. Ők hárman lennének azok (én elrejtettem őket):

Egyébként én már kezdek hozzászokni, hogy havonta szívás van a frissítő kedden ...

(#31069) pinnacle válasza dodopek (#31066) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Én is ezt akartam kérdezni. Nálam a (KB2760411), (KB2760588) települ újra azonnal.

(#31070) DS39 válasza HZoli87 (#31068) üzenetére


DS39
nagyúr

nekem is majdnem ezek (excel 2007 a harmadik), nem is értem mi a nyűgje, mert egyértelműen ott van az előzményekben mindegyik, mint sikeresen telepített. még várok az elrejtésükkel, hátha rájönnek és a következő napi update keresésnél már nem jelzi. win7-hez kiadott frissítésekkel nincs gondja senkinek? nem merem azokat feltenni, az elmúlt pár hónapban mindig volt valami az egyikkel, amit aztán visszavontak :D

(#31071) HZoli87 válasza DS39 (#31070) üzenetére


HZoli87
veterán

Nálam csak ezzel a hárommal volt gond, a többi úgy érezte, hogy elég egyszer feltelepülnie.

(#31072) DS39 válasza HZoli87 (#31071) üzenetére


DS39
nagyúr

az még a kisebb gond, én olyanra gondoltam mint az a végtelen újraindulást okozó, ami szerencsére nálam nem jelentkezett, de az ilyenek után úgy vagyok vele rendszer frissítés kiadásától várok inkább 2 napot, aztán amit a keresésnél talál mehet fel, addigra kiderül ha valamelyik gázos volt :)
(office-ét feltolom egyből, az ha megborul kevésbé zavar, mintha be sem indul a gép egy elbaltázott update után) :U

(#31073) gyuri86


gyuri86
tag

sziasztok.

win7 professional alatt nem lehet nyelvet változtatni, viszont cmd-ből és a nyelvi fájl letöltése után már igen, Korábban már csináltam de nem elékszem hogy.

a parancsok ezek:

-run command prompt as administrator
-type dism /online /add-package /packagepath:driveletterdirlp.cab
-in regedit del key HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlMUI UILanguageeu-us????

Én magyarról angolra szeretném , gondolom logikusan akkor a reg. bejegyzésnél én a magyart törtlöm igaz?!

(#31074) Adler


Adler
aktív tag

Sziasztok!

Windows 7 64 bites a rendszer. Ma frissítette magát és a 22 frissítésből 1 nem akar feltelepülni!
Ez a : Biztonsági frissítés: Microsoft Office 2013 (KB2810009) 64 bites kiadás 3,5 MB.
De a frissítés végén mindig ezt a hibakódot írja ki: 80242009!

Manuálisan letöltöttem, feltelepítettem újraindítottam a rendszert, de folyamatosan a windows update kéri hogy telepítsem a frissítést!

Valakinek valami ötlete erről?

Eddig soha nem volt ilyen gondom! :(

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#31075) DS39 válasza gyuri86 (#31073) üzenetére


DS39
nagyúr

[link]
az alján olvasd ott van hogy miket kell visszaállítani/visszatölteni reg fájlból, hogy újra angol legyen.

Adler: csak két hsz-t kellett volna visszaolvasnod. (office update hiba)

[ Szerkesztve ]

(#31076) Adler válasza DS39 (#31075) üzenetére


Adler
aktív tag

Olvastam, csak ott más office verziót írtak emiatt kérdeztem meg a biztonság kedvéért! :B

Azért köszönöm a megerősítést!

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#31077) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Hali!

A Windows 7 standard userként van használva a gépen, véletlenül sem administratorként. Viszont néhány program indításához (például portable Potplayer) adminisztrátori engedélyt kér. Hogyan lehetne specifikusan beállítani, hogy mégse kérjen megbízott programoknál, UAC (maxra van állítva) módosítása nélkül?

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#31078) allein


allein
addikt

Üdvözletem. Adott egy gépe amin céges win 7 és céges office van. Amennyiben a gépben lévő adattárolót kicseréljük egy másikra, az új adattárolóra ugyanazt a céges windowst és office-t vissza tudom rakni? Nem vagyok benne biztos, ezért kérdezem. Ha jól sejtem ugyanarra a gépre vissza lehet rakni, egy másik gépre viszont nem. Office, egy gép és egy felhasználó típus.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31079) HZoli87 válasza DS39 (#31072) üzenetére


HZoli87
veterán

(#31080) kispx válasza HZoli87 (#31079) üzenetére


kispx
addikt

Mióta van ez a 8-as Win, azóta mintha többet hibáznának a Win7 frissítésével. Vagy ez csak én látom így?

(#31081) Bici válasza kispx (#31080) üzenetére


Bici
félisten

Nálam ez az első problémás frissítés a Win7 megjelenése óta.
Bár, tény, hogy amíg nem volt Win8 addig egy esetben sem volt probléma nálam, tehát a win8 megjelenése óta végtelenszeresére nőtt a hibák száma. :D
Persze, én csak munkára és játékra használom a gépet. Nem böngészek, nem filemzek, stb. Ezért az ezekhez szükséges cuccok nincsenek is felrakva (Flash player, codec-ek, stb.). Lehet, hogy eddig csak emiatt kerültem el a problémákat.

Office-om sincs, csak PP, Word, Excel Viewerek. :U

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#31082) DS39 válasza HZoli87 (#31079) üzenetére


DS39
nagyúr

a cikk címe azért megtévesztő, mert ez a 3, Office 2007 patch, aki nem használja, ez a hiba nem jelentkezik.

mindenesetre volt már konkrét rendszer frissítésnél is ilyen hiba, nem tudom mi okozza ezt, hiszen a log alapján sikeresen települnek, ellenőrzésnél azt miért nem nézi, fel nem fogom.

szerk.: a 4-es komment a cikk alatt nem túl biztató. erre hívja fel a figyelmet [link]

[ Szerkesztve ]

(#31083) kispx válasza Bici (#31081) üzenetére


kispx
addikt

Azért volt egy problémát okozó frissítés[link] [link] Emlékezetem szerint még a nyáron is volt valami, de azt nem találom. Én majd holnap frissítek ha addig nem jelentkezik újabb probléma :)

[ Szerkesztve ]

(#31084) brd


brd
nagyúr

Ugyan már, ilyen apróságokon akadtok fenn, amikor pl. az RDP egyszer csak nem működik benne tovább? Semmi hibaüzenet, semmi egyéb probléma a géppel, semmi változtatás nem történt, csak csatlakozáskor elkezdődik a csatlakozás, konfigurálja a sessiont, majd bezáródik az mstsc minden böfögés nélkül (sem kliens, sem serveroldalon semmi bejegyzés bárhová, vagy hibaüzenet). Oldd meg magadnak paraszt!

The only real valuable thing is intuition.

(#31085) petyusz851


petyusz851
tag

Sziasztok!

Erre valaki tud valamit orvosolni? bekapcsolás után lefagy és semmit se csinál reset után ez van :F
Windows 7 Ultimate 64 bit

(#31086) krealon válasza petyusz851 (#31085) üzenetére


krealon
veterán

Elso korben probalkozhatnal egy lemezellenorzessel.
Start --> gepeld be a keresomezobe:
cmd
azutan
[Shift] + [Ctrl] + [Enter]
gombkombinacio (Futtatas rendszergazdakent)
Megjelenik egy parancssor ablak, ide gepeld be:
chkdsk c: /r /x
utana [Enter]
Megkerdezi, hogy kovetkezo indulaskor ellenorizze-e a lemezt -> (i)gen

Ujraindulas utan lefut a lemezellenorzes a rendszerinditas elejen, az /r kapcsolo miatt sokaig tarthat.

(#31087) ngabor2


ngabor2
nagyúr

teljesítményről lenne egy kérdésem. az normális, hogy egy ATI X1030 videokártyával "remegve" zárja be az alkalmazásokat a rendszer? mindezt természetesen csak aero felületen. az élményindex is csak 2,7, a windows aero asztali teljesítménye alapján. 1920x1080-as felbontású monitor, leginkább teljes képernyőnél zavaró. az AMD oldaláról leszedtem hozzá elvileg a legfrissebb, hozzá tartozó catalyst csomagot (asszem 2010-es dátumú), nem segített rajta. tényleg ennyire gyenge hozzá már ez a kártya?

(#31088) alfa20 válasza vgyuri (#31067) üzenetére


alfa20
senior tag

köszi meg néztem, 94% irt a sentilen
hibás szektort viszont nem talált.
szerintem akkor valahol még is a windowsban lesz a hiba.
az automatikusan induló programokat le kapcsoltam de nem segített folyton kifagy percekre.

"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)

(#31089) petyusz851 válasza krealon (#31086) üzenetére


petyusz851
tag

Megcsináltam úgy ahogy írtad és a végén kiírta a kötet tiszta.
Még esetleg valamit tudsz javasolni? :)

(#31090) BigManus válasza petyusz851 (#31085) üzenetére


BigManus
addikt

Szia!

Ezt a hibát akkor dobja, ha nem állt le megfelelően a Windows.
Jelen esetben teljesen érthetően hivatkozik, mivel reset történt.
Ahhogy írták, érdemes ellenőrizni a merevlemezt, de a RAM-ot is, mert a fagyást az is okozhatta.

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#31091) chosa921


chosa921
tag

Sziasztok!

Most vettem egy új SSD-t és az a helyzet hogy ráraktam egy win7 ultimate x64-et, na most azt szeretném csinálni hogy a régi ( HDD -men lévő) win7-emet leakarom törölni,mikor a formázásra rámennék és elkezdi akkor kiirja hogy EZT na most próbáltam okoskodni, feladatkezelőben megnézni vajon milyen progit futtathat de nem jöttem rá, aki tudna segiteni az segitsen ha megkérhetem, teljesen újra kezdtem a progik felrakását, egyet sem használok aminek közelehetne a régi winfosomhoz.

Üdv.:Peti

(#31092) vgyuri válasza alfa20 (#31088) üzenetére


vgyuri
őstag

94% még bőven jó. Ahogy Laca026 is írta, memtest-et futtass le, usb-re is ki tudod írni (pl. linux iso-kon is rajta szokott lenni, vagy hirens boot cd), boot-olva nem windows alól fut, ha hibás a memória akkor általában 5-10 perc után már jelez a program.

A másik lehetőség, hogy valamelyik eszköz / driver miatt áll le, húzz ki / tilts le mindent amire nincs feltétlen szükség, pl. a szomszédnál a dvd írót lehúztuk, bios 20 mp gondolkodás helyett 3 mp-re lement, windows 5 perces boot időből és gyakori fagyásból 1 percre lement, és minden hiba megszűnt.

Ha van több merevlemez, akkor a rendszeren kívülieket ideiglenesen húzd le, ha több memória van a gépben, akkor 1-1 darabot hagyj csak bent a gépben. Ha régen telepítetted a windows-t, akkor egy újratelepítés is megjavíthatja, ha az operációs rendszerrel történt valami.

(#31093) petyusz851 válasza BigManus (#31090) üzenetére


petyusz851
tag

Van egy öreg SAMSUNG HD160JJ (160 GB, 7200 RPM, SATA-II) vinyóm 160 GB-os nem mai darab lehet az lesz a ludas bár Senitel eddig akárhányszor néztem 99% 100% írt rá meg mellette van egy új Toshiba 1 terrás ... Szóval lehet lehúzom a régit és akkor marad az új 1 terrás vinyó ,aztán ha megszűnik a fagyás akkor valószínű vinyó lesz ez az én verzióm nem tudom mennyire ésszerű meglátás, ramoknál Blue Screen szokott jönni legtöbbször legalábbis tapasztalatom szerint :) :(

(#31094) BigManus válasza petyusz851 (#31093) üzenetére


BigManus
addikt

A legtöbb esetben valóban BSOD az általános, de RAM miatt már többször bele futottam fagyásba.
Főleg a rendszer betöltése közben sanszos a RAM miatti fagyás.

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#31095) petyusz851


petyusz851
tag

Időközben az ős régi vinyómat lehúztam így csak az SSD van illetve az 1000 GB-os Toshiba maradt egyenlőre várok mi lesz előtte mindent átmásoltam a nagy vinyóra így semmi se veszett oda. :)
Majd lehet jövők még a későbbiekben ha probléma akadna vagy újra jelentkezne a hiba, addig is további jó fórumozást és mindenkinek köszönöm a segítséget és válaszokat! :R :))

[ Szerkesztve ]

(#31096) Visormail válasza alfa20 (#31088) üzenetére


Visormail
addikt

"94% irt a sentilen hibás szektort viszont nem talált" Na de akkor mit ír oknak? Mert valamiért nem 100%

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#31097) dewil666


dewil666
őstag

Sziasztok!

Win 7 ultimate volt fent és egy idő után nem tudtam megnyitni néhány programot. Megpróbáltam ezeket újra telepíteni de ekkor ezt írta ki :

Esetleg ha más verziót leszedtem a programból azt fel lehetett tenni de 1-2 újraindítás után hibát észlel és nem indul el a program.

Más: Olan vírusírtó kellene nekem ami csak az internetet figyeli és nem enged be semmit. Amiket eddig feltettem azok mindegyik ugrott ami a gépen van programokra, alkalmazásokra de azok megbízhatóak. Szóval olyan kellene ami az internetet , facebookot figyeli.

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#31098) bucilali


bucilali
aktív tag

Sziasztok!

A probléma: Toshiba Satellite L300 laptop. Indulás után, mikor átadná a vezérlést a boot szektorra, a kurzor a bal felső sarokban, nem villog, fekete képernyő és ennyi. A rendszer Win7 lenne, ami telepítés után ment is rendesen. A hiba ma reggel jött elő.

Minden ötletet örömmel fogadok. A vinyót leteszteltem, 4 hibás szektor, kondíció 94 %.

Másik vinyóval kipróbálva a helyzet ugyanaz.

Köszi és üdv: bucilali

[ Szerkesztve ]

Ha nem megy, eröltesd!-Ha eltörik, úgyis ki kellett volna cserélni....(Murphy)

(#31099) PiEm-14B


PiEm-14B
csendes tag

Sziasztok!

Egy Windows 7 Enterprise gép megosztását szeretném elérni Windows XP Prof alól.
Amit tudni kell. Mindkét gép fix IP-s, csak IPv4-et használok. Mindkettőn létezik ugyanaz a user ugyanazon jelszóval, ami nem üres jelszó és ráadásul mindkét gépen admin a user. Mindeként gép azonos workgroup-ban van.
Ha mondjuk megpróbálom elérni XP-ről a 7-es gép C$ megosztását, akkor feldob egy jelszó kérő ablakot. Ha itt megadom azt nevet és jelszót, amivel eleve be vagyok jelentkezve (ez előbb említett user), akkor minden további nélkül elfogadja és elérem a megosztást fájlokat, stb. Nekem az a gondom, hogy nem szeretném, hogy megjelenjen a jelszó kérő ablak, hanem automatikusan létrejöjjön a kapcsolat, mint anno XP-XP között történt.

Előre is kösz!
Üdv,
PiEm-14B

(#31100) BigManus válasza PiEm-14B (#31099) üzenetére


BigManus
addikt

Szia!

A probléma a C:\ megosztása.
Rendszer meghajtót nem szereti megosztani.
Ezt Másik meghajtónál tudod beállítani.

[ Szerkesztve ]

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.