Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kakuk.tamas
addikt
De van. Az új KAON-os cuccok erre valók.
[link] Van 1-es, 2-es és 3-as pakk is.
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
kisgyopi
csendes tag
Sziasztok!
Az eddig meglévő 1000/1000 Telekom internet csomagunkat feljebb váltottuk 2000/1000-es csomagra. Az átálláskor lecserélték az eddigi Huawei eszközt egy Sagem F@st 5670 eszközre. Vásároltam egy ASUS XG-C100C 10G PCI-E hálózati kártyát, amit beépítettem az asztali számítógépembe, illetve feltelepíttettem a driverét is.
A gondom a következő lenne:
Az Asus hálókártyával a Sagem eszköz 2.5G portján keresztül átjön a 2Gigabit sebesség mind Cat5e, mind Cat6 kábellel, azonban vagy a mérés alatt, vagy azt követően megszakad a kapcsolat. Mintha vagy a lan kábelt húztam volna ki a hálókártyából, vagy a hálókártyát vettem volna ki a gépből.
Az Asus hálókártya "sima" gigabiten megfelelően működik a Sagem eszköz másik gigabites portjával összekötve, illetve, ha a 2.5G porttal kötöm össze és gigabit sebességet választok ki az eszközkezelőben.
Mivel szeretném kihasználni a 2000-es sebességet, szeretnék megoldást találni a problémámra.
A kérdés mindössze annyi, hogy hogyan tudnám egyértelműen behatárolni, hogy melyik eszköz hibás (Sagem router vagy az Asus hálókártya), Illetve melyik nem működik megfelelően?
Segítségeteket, illetve ötleteiteket előre is köszönöm!
-
mrzed
senior tag
válasz kisgyopi #120152 üzenetére
A win hibáját kizárhatod egy linux mint mate live pendrive-al, ebben már jó eséllyel van driver a hálókártyádhoz. Nálam cat6-os kábellel gond nélkül mennek 20-25 méteren a 2,5Gbites linkek, viszont lehet egy hibás krimpelés is a probléma oka. Teszt erejéig keress valami hosszabb gyári utp kábelt, ami ideglenesen kihúzva elér az ont-től a gépig, ezzel a kábel és krimpelési hibát lokalizálhatod. Ha máshogy nem megy, ideiglenesen az ont közelébe kell költöztetned a gépet egy rövidebb kábellel próbálni. A szolgáltatót csak akkor csesztesd, ha tutira nem nálad van a hiba. Hivatalos doksi alapján 100 méterig cat5e-vel is mennie kell a 2,5Gbites linknek.
szerk: Ha nincs normális ssd, akkor alkalmazás telepítésével speedtest-elj, de inkább éjszakai, vagy reggeli órákban, akkor még nem túlterheltek a teszt szerverek.[ Szerkesztve ]
-
lewisfm
aktív tag
válasz szbptyr #120111 üzenetére
Nálam is ez volt.
El tudtam érni a Telekomod router cseréjét, többször is.
Pl. előfizetési csomag váltásával.Egyik rosszabb volt, mint a másik.
A vége az lett, hogy saját routert vettem, amit AP módban használok.
Így tökéletes.Azonban az se volt mindegy, hogy milyen a saját router, mert képes volt azt is zavarni a Telekomos ipari hulladék.
AC65P, ami bevált, de sajátból is vagy 5 félét próbáltam, mire ezzel stabil lett a wifi (éljen a webshop és a 2 hetes elállási jog).Fogalmam sincs, hogy miért jó az egyik router wifi-je, a másiké pedig nem.
Akár még ugyan abból a márkából is. -
donmackó
addikt
Üdv!
Érdeklődnék hogy adatot egyeztetni csak személyesen Telekom üzletben lehet? Rendeltem volna egy tv-t hűség vállalással (a jelenlegi lejárt augusztusban), de a végén kiírja hogy az adatok nem egyeznek.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
félisten
válasz #72445440 #120153 üzenetére
For the record: nincs szükség NVMe SSD-re egy 2Gbites hálózathoz, hiszen az is csak ~240MByte/s sávszélességet jelent, amit a gyorsabb HDD-k is megközelítenek, de egy átlagos SATA3-as SSD már probléma nélkül hozza huzamosan is.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Beni2360
félisten
válasz donmackó #120159 üzenetére
Nem kell, elég a telefonon mivel azonnal gépeli be és a nyilvántartási hivatal rögtön (1-2 perc) jelzi vissza, hogy OK vagy sem.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veber0937
tag
Hi
Iptv-hez a telekom milyen utp kábelt húz?
-
Xthorr
csendes tag
válasz kabelmania27 #120110 üzenetére
Köszönöm a választ! Remélem megoldódik már a probléma.
-
veterán
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy magenta csomagunk amibe két mobil, egy internet 150mbit és egy vezetékes telefon(csak azért mert így már magenta és olcsóbb.)
17-ből költözünk december közepén a 11-be. Szeretnék ezt a netet nagyobbra cserélni és vinni magunkkal. (a tv az digi lesz a digisport csatornák miatt, én alapból a netet is azt választanám, de csak 100-as van biztosan és lehet hogy 500-as is megy, de azt ki kell jönniük és megnézni)
Az egyik kérdés az T szerint ott már tudnak 1000 és 2000-es netet is biztosítani, melyikhez jár az új ax-es wifi modem?
A fontosabb, hogy mennyire lehet gyorsan és rugalmasan átköltöztetni a netet? A barátnőm HO-ba van és mindenképpen kell a net hozzá.
Segítségetek és ötleteket előre is köszönöm. 🙂 -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz INGJOKE #120174 üzenetére
A 2000-es nethez sem "jár", de az esetek 99%-ban már ezt adják. Az előfizetés feltételeként szabod, ha telefonon rendeled meg, és el van intézve. Ha nem azt hoznak nem kötteted be.
Mit értesz rugalmasan és gyorsan költöztetés alatt? Időpont egyeztetés után kiépítik és azzal egyidőben a másik helyen megszüntetik. Bár ha nincs hűséged én az egyik helyen felmondanám és a másik helyen új előfizetőként jelennék meg. Ebbem az esetben kérheted, hogy milyen időponttal helyezzék üzembe az új előfizetést.
Mi alá kell írás?
-
veber0937
tag
Hi
Akinek Tata környékén kötöttek 2000/1000 nettet az új 5670-es ont hozták?
-
veterán
válasz sziszi-fuszi #120176 üzenetére
Van hűség rajta még a nyárig, ha felmondjuk kötbér van és a magenta 30% kedvezmény is elmegy. A rugalmas alatt azt értem hogy megmondjuk előre mikor költözünk és a legjobb az lenne ha itt még van "ma" , mikor meg átköltözünk ott lenne pár napon belül.
WiFi router most sem rossz, tudja már az 5ghz-et amit az eszközeink 95%-ka is használ. Nyilván örülnék egy új routernek, mert karácsonykor/jövő év elején lesznek új telók és azok már tudják a wifi 6 szabványt meg egyébként is sokkal stabilabbak az ax-es cuccok. -
veterán
válasz kabelmania27 #120182 üzenetére
Igen elméletben azt mondta a roppant "szimpatikus" zügyintéző, hogy 1000-es és 2000-s is lehet. Ennek van valami jelentősége, hogy itt koax ott meg optikai kábel van?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz INGJOKE #120183 üzenetére
Két különböző technológiáról van szó, koaxon kisebb feltöltést tudnak kiadni mert (docsis specifikáció) 25-65Mhz között csak hat csatorna fér el, docsis3.1 fejlesztés után nagyobb sebességet tudnak kiadni, optikán van 2Gigabites csomag és nagyobb feltöltési sebességet tudnak kiadni.
[ Szerkesztve ]
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz INGJOKE #120179 üzenetére
Én szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy ebben az esetben megpróbálják a te kérdésednek megfelelően az áthelyezést intézni. Ami pedig az új Wi-Fi 6-os ONT illeti, itt is új szerződésnek (módosításnak) minősül a megrendelés, tehát visszamondhatod, ha nem olyan mint amilyet szeretnél. Én belevágnék a helyedben, mert vesztenivalód nincs!
Mi alá kell írás?
-
viktorhu
veterán
A gigabites tartományban való írási sávszélességhez mindenképpen nvme kell. Persze, papíron egy olcsó sata ssd 300-as írási sávszélességét már majdnem megközelíti egy hdd, de ez csak akkor, ha egy darab óriási fájlt akarsz az egyik helyről a másikra átmásolni, és nulla a töredezettséged, pl. teljesen üres még a meghajtó.
Abban a pillanatban, hogy az adatok darabokban érkeznek, több fájlról beszélünk, töredezettség van, a hdd fejnek ugrálnia kell, és ez a keresés az írás idejének többszörösét teszi ki, és még az olcsó ssd-hez képest is sokszoros lesz a lemaradása.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy gyakorlati jellegű kérdésem lenne, de mivel a T oldala jelenleg alig elérhető, itt kérdeznék, biztosan tudjátok a választ:
tehát: olyan "csomagot" szeretnék előfizetni otthoni net kategóriában, amiben kizárólag a net van , tehát TV-csatornák és telefon nélkül (mivel TV-t egyáltalán nem nézek és mobilon kommunikálok).
Jelenleg ex-UPC Vodafone "csomagom" van (TV és telefon nélküli 300-as net, hűség nélkül, havi 3720ft-ért), erről váltanék hasonló árszintű és sebességű net előfizetésre.
Ha tudtok javasolni ilyesmit, azt megköszönném! -
AnonymusX
senior tag
válasz #27070592 #120187 üzenetére
Szia!
T-nél drága, ha csak egy szolgáltatást rendelsz, így érdemes net+alap telefon kombinációt kérni (utóbbihoz annyi kedvezmény jár, hogy olcsóbb lesz mint a net szolgáltatás magában).
Hűség nélkül is lehet, de akkor telepítési díj is van, így 1 év hűségen érdemes elgondolkodni, ami esetén nincs telepítési díj.Árakat a saját címedre kell megnézned a honlapon, mert területileg elterők.
[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
válasz #72445440 #120153 üzenetére
100 méterig cat 5e és cat 6 is elég a 2.5 Gbps-os sebességhez. Ha az utp kábel hossza 100 méter alatt van, akkor felesleges a cat 6a vagy a cat 7.
Update:
Megnéztem: cat 5e 100 méterig 2,5 Gbps-t,
cat 6 100 méterig 5 Gbps-t,
cat 6a és attól felfele meg már 10 Gbps-t visz[ Szerkesztve ]
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Ma próbáltam összerakni a következő topológiát:
optika > [Sagem 5655v2] (LAN1) > (WAN) [ASUS RT-N18U] (LAN1) > [STB]Az ONT és a router között gigabites, a router és a STB között 100Mbit-es a kapcsolat az eszközök szerint.
A routeren a legfrissebb Asuswrt van és AP módban van (IP-ket az ONT oszt).
Így a routeren keresztül csatlakoztatott STB-n megy az IPTV és a router által szórt wifin keresztül el lehet érni a netet.
DE ha a STB be van kapcsolva és megy az adás, akkor a wifis eszközökön belassul a net, sőt szinte alig töltenek be weboldalak. Amint a STB off, akkor a rögtön minden szuper.Ez valami konfigurációs gond lehet, vagy ilyen gyenge az RT-N18U?
(Sajna a STB mellé kellene rakni a routert, hogy jó legyen a wifi lefedettség, de nincs lehetőség az ONT és a STB mostani helye közé újabb kábelt kiépíteni, azzal az eggyel kellene megoldani, ami jelenleg van.)
-
Frenky89
addikt
válasz sziszi-fuszi #120191 üzenetére
Ó, logikus. Köszönöm a segítséget!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Hegyvidéki Telekomosok, optikás giganet milyen mostanában? Stabil, hozza a sebességet, vannak problémák? Kezd a fszom tele lenni a Digivel, egy hajszál választ el tőle, hogy átmenjek a Telekomhoz, akkor is, ha drágább, meg a tévé gyengébb. Ráadásul mai napon megszűnt a hűségidőm is.
Köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
TheMarci
addikt
válasz Hegyirabló #120193 üzenetére
Teljesen jó, évek óta az van, semmi extrát nem tudok elmondani, működik, elmúlt x évben nem emlékszem, hogy bármikor elment volna a net.
Do You Dream?
-
Hegyirabló
veterán
válasz TheMarci #120194 üzenetére
Szia! Köszi!
Na, ugyanez a Diginél már nem mondható el...
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Hegyirabló #120195 üzenetére
Zalaegerszegen tökéletesen megy a gigás net meg az IPTV már több mint 1 éve. Egyszer volt egy majdnem 24 órás kiesés, mert megtörtem az optikát...
Most majd Kanizsán akarok köttetni egy 2000es netet meg tv-t, csak a házinéni írja alá a papírt, hogy jöhet a T... Undorító a UPC (Vodafone) 300as csomagja, meg a ConnectBox, vagy mi a neve...Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Hegyirabló
veterán
válasz kakuk.tamas #120196 üzenetére
Itt nálunk Vodafone kicsivel olcsóbban adja ugyanazt, mint a Telekom, annyi a különbség, hogy vonalast nem adnak.
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Olvasom az összefoglalót, mert kérdésem lenne.
A székhely már rég nem az ami benne van:
A telekom.hu domain alatt megtalálható internetes oldalak (továbbiakban: "Honlap") tulajdonosa és üzemeltetője a Magyar Telekom Nyrt. (Cg. 01-10-041928 cégjegyzékszámon nyilvántartott gazdasági társaság, székhelye:1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 36., a továbbiakban: "Telekom")
A legtöbb kérdésemre a választ megkaptam. Próbálok távolról segíteni egy barátomnak, új routert vett a régi helyett (persze ebbe nem tud belépni, ha reseteli, akkor ugye pláne nem fog tudni). A szerződésben hol található a felhasználó/jelszó páros?
Nem tudom milyen ONT van nekik, de gondolom lényegtelen itt, amit olvasok.
- ONT (HG8245H) LAN1 portjába bedugtam az UTP kábelt
- ASUS routerem WAN portjába bedugtam a másik végét
- ASUSon WAN type: PPPoE => user/pass-t beírtamIde akkor be kell dugni egy másik UTP kábelt a routerbe és egy géppel összekötni. Ez kimaradt. De utána jön, hogy a DHCP-t kikapcsolja. Akkor itt csak a pipát kiveszi az ember és kész, ugye?
OK, másik kérdésemre is megtaláltam a választ, az a felhasználónév/jelszó változtatást hol találom, de kidobta a google.
[link]''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
bestpixel
tag
Sziasztok!
Tud-e itt valaki segíteni abban, hogy várhatóan mikor lesz Budapesten az 5. kerületben optikai (FTTx) szolgáltatás, azaz gigabites net? Már fél éve azt mondták, hogy nyáron, de a t-com oldala még mindig ugyanazt írja: fejlesztés folyamatban. Ügyfélszolgálat nem tud semmit.
Köszönöm előre is!Fotósképzések, workshopok - igényes kezdő és haladó fotósoknak: fotoskepzo.hu. Profi tanár, modern fotóstúdió, mini csoportok. ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest