Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
SVC menüben le lehet nullázni a display time-ot?
Van nálam egy outlet termék ami szinte újnak néz ki, de azért volt rajta bőven ujjlenyomat, szerintem használhatták, mégis szerviz menüben display time 0hrs. Tegnap raktam bele 2 órát, rendesen mér.
Ami még fura, hogy a factory reset histroyban van egy sor. Úgy emlékszem akárhányszor factoryztam a régi TV-met, sose írt oda be semmit. Lehet a szerviz menü factory reset más mint a felhasználó oldali factory resetnek hívott alaphelyzetbe állítás?
Nyomtam egy SVC resetet, de az csak alapra állította a TV-t mintha menüből csináltam volna. Azt gondoltam az nullázná a display time számlálót, ha már az SVC menüben található.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
mpo
veterán
válasz 4264adam #156198 üzenetére
A PC-ről történő lejátszásnál sokkal több kérdést és hibát olvastam, mint a médialejátszónál.
Aztán előjött a távolság, hogy van-e olyan hosszú HDMI kábel, ami a PC->tv között kellene.
A PC-s programot nem volt kedvem kitanulni, egyszerűbb egyszer túl lenni rajta.
A PC-n megosztom a mappát, a Minix látja és mindent lejátszik, a Denon+Dali (5.1.2) meg adja a hangot.
A feliratot (ha nincs) a Subtitle Edit Windows-os program 2 perc alatt lefordítja.Ha érted, akkor már elavult.
-
Wajk
addikt
Egy speciális problémám lenne, amire nem találtam semmilyen megoldást.
Hátha van valakinek ötlete, én kifogytam.
Ha be van dugva az antenna kábel (Légi/MindigTV alap), akkor bekapcsoláskor van hogy csak fekete kép jön be, vagy nagy Bithibaaránnyal jönnek be az adók. Ha kihúzom a TV-ből a kábelt és visszadugom akkor megjavul, minden tű éles! Másnap bekapcsoljuk és megint szét van esve. DLNA szerverről filmet indítva bármikor minden ok.Antenna csatlakozót cseréltem, de ua. Évekig rendben ment egy mostmár kb 8 éves Samsung TV. Próbáltam már gyári visszaállítást is, de nem vezetett eredményre.
Másik szobában van egy leágazás másik Samsung TV-re. Ott minden ok. Valszeg nem Antenna purcant ki.
Még azt is próbáltam, hogy fekete állapotban próbáltam újrahangolni az adókat, de akkor nem talát semmit. Ki/be az antennakávbel és utána már megtalált mindent.
Mi mehett félre?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Gardaai
senior tag
Én azt próbálnám meg, hogy a kettő TV-t felcseréled. Ha fordítva ugyan ez a helyzet, akkor TV gond kizárva, másik esetben pedig a kábel vonalon van gond.
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
mephi666
nagyúr
válasz Borisz76 #156209 üzenetére
ja, splitteren meg lehet cserélni a 2 kábelt próbára, de én inkább magán a tv-n gondolnék a csatlakozóra hogy ott van valami kontakthiba elmondás szerint ottani babrálásra javul meg
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy kis összefoglaló, hogy mire mentem eddig az earc hibámmal:
A szokásos tortúrák: kábelcsere, legújabb szoftver mindkét eszközön, gyári visszaállítás, áramtalanítás 1 napra. Semmi nem segített. Ekkor fordultam az ügyfélszolgálathoz.Telefonos ügyfélszolgálat:
Hdmi port reset, factory reset, flash reset (ezt nem én találtam ki, így hívta a csaj), nem segített.
Szokásos lezárási duma: kompatibilitási probléma lehet.
Már hogy lenne az, mikor működött a dolog az elején.Időpontfoglalás technikusi segítségre:
Ő nem látja, hogy történt volna Hdmi port reset, ezért megcsinálja.
Ezt nem is értettem. Mit csinált akkor a csaj eddig?
Sakkoztunk mindenféle beállítással. Csak PCM, CEC kapcsolgatás ki-be, earc ki-be. Nem lett jó. Szerinte is kompatibilitási hiba. A Samsung csak a saját eszközeivel garantálja a hibamentes működést. Anyád.Telefonos ügyfélszolgálat:
Mivel látja, hogy a technikus sem segített, akkor kiküldi a szervizt.
HOPPÁ, ez új. Biztos valami kezdővel van dolgom.Szerviz:
Kijött, megnézte, tényleg nem működik.
Megrendeli az alaplapot, pár nap.
Megjött az alkatrész, kicserélte, de most már a kép is hibás lett (valami állandó zaj volt látható a kép felső részén). Viszont ha már kicserélte, legalább kipróbáljuk a hangot. De nem jó.
Vissza a régi alaplap, mert legalább azzal a kép rendben van.
Viszont így kiderült, hogy alaplapcsere sem oldja meg a problémám és azzal KELL lezárnia, hogy a készülék rendben működik, kompatibilitási probléma lehet.Természetesen ez a folyamat nem ilyen gördülékeny volt. Rengeteg hívás, email.
Ha nem jártam a nyakukra, nem igazán akarták előremozdítani az ügyemet.[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
Köszi az ötleteket srácok. Azért első körben fönt is szétnézek, esetleg ott is csatlakozó csere hátha. Ha a TV csatlakozója lesz a ludas az már úgyis komplikáltabb lesz. 🙂
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Gino20
őstag
válasz 4264adam #156204 üzenetére
Ha a PC-d a forrás / lejátszó, akkor abban alapvetően a hangkártyád dolgozza fel a jelet / hangot, majd ezt a VGA HDMI csatiján a képpel együtt tovább küldőd a megjelenítőre.... szerintem (meg egyszerű logika alapján is csak ez történhet, de lehet tévedek) persze a hangkártyák többsége gyanítom feldolgoz bármilyen jelet, de ebben tényleg nincs kompetenciám
-
törölt tag
válasz Gino20 #156213 üzenetére
Nem.
Ha Passthrough módban küldi ki a HDMI-n keresztül, akkor azt majd a kábel másik végén lévő eszköz fogja dekódolni, hangkártyának ahhoz semmi köze.
Az én gépemben sincs, minden HDMI-n keresztül megy az AVR felé.
Próbáltam visszakövetni a láncot, de többen is írtak és elég hosszú.
Ha az volt a kérdés kell-e külön dedikált médialejátszó, akkor az attól függ mi az igény.
De lejátszásra úgy tudom mindig is a PC volt a legjobb minőség, ha pedig Kodit használ, akkor semmiről nem marad le egy dedikált eszközhöz képest, PC-n még könnyebb is kezelni. -
Gino20
őstag
válasz #82860288 #156214 üzenetére
Értem sőt jogos, hisz a lejátszómban sem a talán nem is létező hangkártya dolgozza fel a jelet csak Passthrough tovább lököm az AVR-nek, persze ehhez a láncnak tényleg javasolt így "kinéznie" forrás --> hangkeltő --> TV
Lejátszást illetően egy Amlogic SOC-os box + CE (CoreELEC) is visz ugye mindent (vagyis DV-t nem ) csak szerintem ennek (vagyis számomra határozottan) könnyebb a kezelése, mint a PC-nek . CEC miatt TV-vel együtt bekapcsol majd TV-n AVR forrást kiválasztva csak elindítom a filmet a KODI felületen (a rácsatlakoztatott X TB-os külső HDD-ről), de ha kalózkodás is cél, akkor van rá torrent kliens vagyis PC-ről/laptopról/telefonról elindítom a letöltést, amit aztán a kis box az 1000-es LAN-on elvégzi és már indíthatom is a lejátszást a "TV-n"
#156215Daffni2: mint írtam nincs benne kompetencia, de így már összeállt a dolog számomra és valószínűleg mások számára is
[ Szerkesztve ]
-
anjani182
őstag
Cserélik a Tv-t! A procedúra az elég gatya, visszautalják a pénzt, majd küldenek egy kupont amivel ugyan olyan áron újra ki tudom fizetni a Tv-t...
Forever and ever, let's make this last forever.
-
capafog23
őstag
Látom pont médialejátszás volt a téma de kicsit offnak érzem itt így abba írom én is:
65"QN85B
PC-men megy a PLEX szerver.
TV-n fut a PLEX kliens.
Most futottam bele először olyan problémába hogy játszanék le filmet és a hang részét át akarja konvertálni, gondolom azért mert a tv nem támogatja?
Magyar hangsáv ac3 arra ezt írja:
Cannot direct play with protocol: http, codec: ac3 Reason: player does not support selecting alternative audio stream.Ugyanez a film angol dts hangsávra átváltva:
Cannot direct play with protocol: http, codec: dca. Reason: Codec dca is excluded per setting DTS: falseÉs konvertálni akarja mindkettőt és akad a film lejátszás, pedig nem gyenge gépről meg a plex server.
Van erre valami beállítás vagy megoldás azon kívül hogy veszek +1 külső médie playert?
[ Szerkesztve ]
-
falabu88
aktív tag
Megjött is a tv reggel (55QN90B), "gyors" 3 órás művelettel be is üzemeltem (régi Q80A/hangprojektor le, elcsomagolás stb).
Fél órám volt nyomkodni, első tapasztalatok:
-Fényerő brutál, kép hibátlan elsőre, majd kiderül mennyire felhősek a meccsek Q80A-hoz képest (ott engem kicsit zavartak a foltok)
-az idei (illetve már tavalyi) Tizen nem tetszik, az előző évi jobb volt, home gombra csak alul jött fel a sáv, most egész képernyős a menü, gáz.
-az alsó vékony fényes fekete sáv a kijelző és a keret között nem tetszik.
-a Q600B iszonyat brutál HW-T650 után. Nagyon jó hangja van Q-symphony-val, fél hangerőn is remeg a szoba. Talán nagyobb upgrade volt mint a tvKonzolom nincs, viszont így lehet kipróbálnám majd az Xbox cloud gaming-et, tud esetleg valaki ajánlani valami jobb kontrollert? Logitech F710-et néztem ki elsőre, de elég vegyesek a vélemények...
-
Gardaai
senior tag
válasz capafog23 #156220 üzenetére
Szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy támogatja az AC3 hangot.
Viszont a DTS már problémás, ezért ahogy te is írod konvertálni kell, az pedig ha erős gép is, maga a hálózati kapcsolat nem mindig szokta bírni, de szerintem itt most nem ez a gond.
Valami a http protokollal lesz. Vannak erre beállítások a Plexen, hogy localon engedje nem biztonságos kapcsolatot is. Ha nem felejtem el megnézem..[ Szerkesztve ]
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
mephi666
nagyúr
válasz capafog23 #156220 üzenetére
plex érzékeny arra is, hogy koppra 1 hálózaton legyenek az eszközök: pl nálunk van egy digis gigabites wifi router, amire direktbe van húzva a gép... a routerre van kötve egy másik gigabites eszköz 5ghz wifivel, dhcp kikapcsolva, a digis oszt mindennek ip-t... mégis ha a tv-t úgy állítom hogy ne a digis eszközről vegye a wifi-t, hanem az 5ghz-esről, akkor sír a plex hogy "nem tud biztonságosan csatlakozni" ...majd brutál mód visszakonvertálja a videót... (visszaváltva a digis eszközre megy simán/szépen minden) távoli hozzáféréssel is bűvészkedtem már eleget, de nem sikerült eddig normálisan bekonfigolni (lehet nekiállok hamarosan egy újabb körre)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
blakey
titán
válasz mephi666 #156223 üzenetére
Srácok van Plex topik, ott sok infót kaphattok, megoldható, hogy hálózaton belül azonnal induljon, ahogy az is, hogy hálózaton kívülről max. felbontás legyen, minden csak beállítás kérdése.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
stemplar07
őstag
azért az klassz, hogy lement az ejró kissé,, és egyből emelkedtek a Tv árak egy 75" esetén a 430-as ejróhoz képest +150-el kb.. logikus..
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Rakoncátlankodik mostanában a youtube app. Nálam is előjött pár napja a fagyás, de most legújabban azt csinálja hogy mikor bejön egy reklám, leveszi minimumra a fényerőt, néha reklám után visszaáll a beállított fényerőre, néha meg nem és tök sötét marad. Más is tapasztalt ilyet? A brightness optimization off-on van, de ez sem segít.
-
Callme
tag
válasz HollyBoni #156226 üzenetére
Nálam viszont épp most hagyta abba a fagyást (QN95B). Fényerővel kapcsolatban minden okés, csak ez a lefagy>kilép dolog volt zavaró, remélem nem is jön vissza. Olvastam már több kommentet is, hogy a hdr fényerőt elég durván megcsappantotta a legújabb firmware, de az se mindenkinél.
PSN ID: CallmeEighty8
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Q80B -n olyan problémám támadt hogy egyik napról a másikra a felirat nem fehér hanem szürke és így alig látható..... Sajnos a kép annyira nem adja vissza és olyan mintha elég lenne neki állítani egy át tetsző hátteret de nem hanem szürke lett a felirat fehér helyett és kevesebb a fényereje is, elég zavaró hogy nehezen olvasható, próbáltam állítani de alapértelmezetten és fehéren is ugyan ilyen de mondjuk ha pirosra állítom akkor piros lesz a színe a feliratnak. Nem értem mi történt de nagyon rossz így. Tudnátok segíteni ?
[ Szerkesztve ]
-
anjani182
őstag
A samsung.hu visszautalta a pénzt (75QN800B), várom a kupont az újravásárlás miatt.
Azért ez így elég vicces, hogy gyakorlatilag rákényszerít az eredeti szerződéstől való elállásra pedig ő követett el hibás teljesítést (és ha mondjuk nincs készlet, kitörölheted a s*gged a zsíros akcióban megvett összeggel mert semmire sem elég).
Ez jogilag hogy van? Elvileg akkor az eredeti "csálé" TV-re ennyi erővel kérhetek árleszállítást is, és akkor megtartom...
[ Szerkesztve ]
-
tothbe
addikt
válasz anjani182 #156231 üzenetére
Sztm egy kicsit túlzásba estél. Amúgy ha a csere valamilyen okból nem megoldható, akkor a vételár teljes visszatérítése egy teljesen törvényes és szabályos megoldás.
Azért pedig, hogy egy akciótól esetleg elesel emiatt, ezért törvényesen senki sem tehető felelőssé. Persze reputációs vesztesége biztosan lesz a cégnek, ha nem tudsz újat venni, de ezt ilyenkor belekalkulálják. Sok helyen ilyenkor adnak valami egyedi akciós árat, hogy ezzel a te rossz szájízed elvegyék a márkával szemben, de jogilag ez sem kötelező, ez mind csak a márka jóhíre miatti egyéni lépés.u.i.: a csálé tévés példádra pedig: kérhetsz utólagos árengedményt érte, de ezt egyrészt a gyártó nem kell, hogy megadja, ha visszaveszi vagy cseréli. Másrészt pedig ilyen hiba nem tudni mit okoz még pl. a screen-ben hosszú távon, viszont ha minőségi dolog miatt kaptál árengedményt, akkor az abból következő semmilyen hiba sem lesz garanciális. Ezért kell nagyon vigyázni a minőségi hiba miatt leértékelt dolgokkal.
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
Vhiktor
veterán
65 QN90B
Kalibráltan 2.2000 nit a max fényereje. Feloltott lámpa mellet is látható valamennyire Blooming.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
anjani182
őstag
válasz tothbe #156232 üzenetére
A csere megoldható, hiszen van készlet!
Jelen esetben egyébként nem ár tényezőről van szó! Sima fogyasztóvédelmi törvényről beszélek, az hogy mit tesz a Samsung az más kérdés....
A samsung.hu így a saját malmára hajtja a vizet, a kikényszerített elállás miatt!
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz anjani182 #156235 üzenetére
Nem sokat tudsz a Samu web shopjáról igaz?
Maradjunk annyiban, hogy taknyosra szivattàk a fél világot a 3 háztartási gépes/kuponos akcióikkal. Több emberre ràtelefonáltak/fenyegetőztek, hogy azonnal fizessük ki a termékek árát újra, mert szerintük egy hűtő+mosógép+porszívó kombóból én 20000 forintot fizettem ki a Raben-nek és ők puszira lepakolták a 400000 forintnyi árút, mindezt kp-s utánvéttel.
Garilevelem van, számlám többszöri felszólításra sincs, tehát nincs érvényesíthető garanciám.
Oké, kb fél áron jutottam hozzá mindenhez, de egy radírt se veszek tőlük többet, legyen az bármilyen olcsó.
Szóval szerintem te még tök jól jártál[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Nemcsak a vevő, hanem az eladó is elállhat a szerződéstől.
Melyik megoldást választottad?
1. Internetes vásárlás esetén indoklás nélkül visszaküldhetem a terméket 14 napon belül (nem mindent), akkor a számlán szereplő vételár meghatározott időn belül visszajár.
Ezzel meghiúsult az adásvétel, az ügy lezárult.2. Jelzem a hibát, ilyenkor a jótállásra és a szavatosságra vonatkozó szabályok lépnek életbe.
Jótállás (garancia idő alatt):
Az eladó köteles a terméket javítani vagy kicserélni, és ha ezekre nem képes, akkor a vevő jogosult árleszállítást kérni, a terméket a jótállásra kötelezett költségén kijavíttatni, vagy – végső soron – elállni a szerződéstől.Szavatosság:
Négyféle megoldás van a szavatossági igény érvényesítésére:
1. a termék javítása,
2. a termék cseréje,
3. árleszállítás,
4. szerződéstől való elállás, ami a vételár visszatérítésével jár.Ha érted, akkor már elavult.
-
Kaba
veterán
Más webshopok visszatérítik a pénzed és kész. Rendelhetsz újra, ha van készlet. Nem illet meg a csere és főleg nem az akciós ár.
A Samsung mindent, kiszállít, még az elárazott termékeket is(ami más online áruházaknál, ugye nem jellemző). Megnyugodhatsz vélhetően te sem leszel megrövidítve .[ Szerkesztve ]
-
kurion
senior tag
válasz Milka 78 #156236 üzenetére
Ha a webshopot is az a Unique and deal kft vagy mi üzemeltetni mint a store-kat akkor ezen meg se lepődök. Egyszer dolgoztam náluk kemény fél napot, kb annyi idő kellett míg észrevettem hogy ez egy lehúzós dolog(nemtudom azóta változott -e bármi)
"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator
-
őstag
az ügyfélszolgálat borzasztó... a legjobb amikor bármit kérdezel sablon bullshit választ kapsz és akkor még nem kerültél el a romániai technikai hibás osztályra.... nincs normális térerejük, vergődés az egész, ez alapján a büdös életben nem vennék samsung terméket egyébként
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
Vhiktor
veterán
válasz anjani182 #156229 üzenetére
Ez teljesen korrekt volt szerintem.
Visszairhattak volna a sablon szöveget hogy a technológia velejárója és teljesen jó így.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mpo
veterán
válasz anjani182 #156242 üzenetére
Ha nem a 14 napos indoklás nélküli visszaküldést választottad, akkor egyezkedni lett volna jogod.
Ha nem sikerül vagy az eladó úgy dönt, akkor visszafizetik a számlán szereplő összeget, amibe kénytelen vagy beletörődni.
Érdemes elolvasnod az erre vonatkozó szabályokat, mert nem ez volt az utolsó vásárlásod.Ha érted, akkor már elavult.
-
Vhiktor
veterán
válasz anjani182 #156244 üzenetére
A pénz visszafizetéssel mi a probléma?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest