Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
falabu88
aktív tag
-
mikasa77
csendes újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a tv beüzemelésekor lehetett a felírat menüben mindent is állítgatni. (szín,vastagság,nagyítás..stb) Valószínűleg frissítés után meg deaktiválódott.Más is találkozott már ilyen jelenséggel?Miként lehet orvosolni? (Qn95b:szoftver:1420)
-
-
phoenix64
őstag
válasz CPT.Pirk #155648 üzenetére
Nalam pont forditva van. En egy TCL 55P715 ot valtottam egy Q60B-re. Hatalmas negativ csalodas egyelore. A panelja felhosebb mint a budget TCL-nek, a fos tizen mar elso par napban lefagyott vagy 3x, illetve most a taviranyito teljesen megadta magat 2 het utan mar parositani se engegi a TV-vel...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz phoenix64 #155658 üzenetére
Igen, mert VA paneles TV-t váltottál le QLED-re, ahol sajnos vele jár a felhősödés. Az elmúlt években emiatt cseréltem le még a monitorjaimat is VA panelesre, mert bár nem annyira gyorsak és a színeik sem annyira élénkek ezeknek a paneleknek, de jó beállítás esetén közel tökéletes feketét hoznak, ami bőven kárpótolt.
TCL-ből a mienk az 55DP600, ehhez az utolsó firmware frissítést is kézzel kellett rátolnom, mert magától nem találta meg. Samsungból egy RU8002-m van még, azt már 2018 óta nyúzom, de sosem volt vele szoftveres gondom. Most az új Samsungunk is teljesen jól működik.
mihaly13: majd megpróbálok szerezni régi távirányítót, hátha azzal... Amúgy az új smarttal is léteznek rejtett kombók, van aki azzal be tudta hozni a hotel menüt, pusztán csak mászkálva a beállításokban.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
mexel
veterán
A legolcsóbb, UE55AU7022KXXH samu az milyen paneles lehet és mit tudni róla? ( a rendszer nem érdekel rajta, egy tv box lesz rákötve.)
Nézhető darab lehet ennyiért? -
Maxell014
senior tag
válasz mexel #155663 üzenetére
Én most cseréltem le a Samsung UE55TU8002KXXH egy Q80b-re és garival jó áron adom az előzőt ha gondolod.
-
mexel
veterán
Ezek a TCL-ek milyenek képminőségben a Samukhoz képest? Semmi más nem érdekel, mert a rendszere nem lényeg számomra, a mozgásmegjelenítés az ami igazán számít és a kép minősége.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz mexel #155667 üzenetére
Ami nekem van TCL, azt nem volt egyszerű úgy beállítani, hogy a fekete fekete legyen, de közben fényerő és színek is meglegyenek. Ebben az állapotban olyan 70-80%-át hozza képminőségben egy hasonló árkategóriás Samsungnak (150..180k körül). Az újabbakkal vagy drágábbakkal nincs tapasztalatom.
phoenix64: úgy nézem, nem vagy egyedül ezzel a felhősödés problémával azon a TV-n: https://www.reddit.com/r/4kTV/comments/yb5oiz/clouding_samsung_q60b_new_tv/
Röviden összefoglalva, ez sajnos ilyen.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
phoenix64
őstag
Szerintem semmivel sem jobb a samu. Illetve pl spanom TCL 55C735 QLED-jének sokkal jobb a képe mint a Q60-nak és ezek egy árban is vannak. Azért vettem Q60-at mert nagyon jó árban tudtam telekomnál megvenni lejárt hűség miatt, ott meg a QLED TCL-ből csak 43"-os volt...
-
Vhiktor
veterán
Abszolút nem jobb a Samu az adott árkategóriában. Sőt a tcl tudja a dolby visiont is.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mexel
veterán
Újabb megközelítések, köszönöm. Mindegy, nem bízok annyira még ezekben a márkákban, egyet meg kellene néznem élőben
-
brucka
tag
Sziasztok!
Apósoméknak van egy UE46D6500VS készüléke.
A kérdés, hogy lehet rá vhogy netflixet varázsolni vagy esélytelen? -
mexel
veterán
UE55AU7022KXXH és UE55TU8002KXXH között mi lehet a különbség? Képben lehet változás, vagy csak szolgáltatásban?
-
nababika
aktív tag
A QN95A tv- n a legutóbbi frissítés után megjelent az Xbox menü, regisztráltam, tervezek előfizetni a Game passra. Az volna a kérdésem, milyen controllerek kompatibilisek a tv vel? Konkret típus érdekelne, hogy itt Norvégiában is megtaláljam.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a qe55q80batxxh az még a dolby visiont nem támogatja? -
rainman72
nagyúr
válasz Maxell014 #155682 üzenetére
Egy Samu model se támogatja.
HDR10+ van helyette.
Nem igazán rosszabb én felváltva nézegetem nem mondanám hátránynak,főleg egy Q80B-nél már.
Persze ezzel biztos tudnak vitázni,de ha eddig nem nagyon néztél DV tartalmakat nem fog feltünni vagy hiányozni.
Később meg csak beszáll talán a Samsung is,oledet se akart sokáig[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Gino20
őstag
válasz rainman72 #155685 üzenetére
Nagyon-nagyon túl van hype-olva a DV megléte.
Volt 1-2 hétig miniLED társaságában C835 DV képes TV-m.
HDR10-hez képest semmi extrát nem adott, sőt néha sötétnek éreztem a képet, pedig DV fényes mód volt beállítva, de Samsung S95B-re keresgélve találtam egy hosszú, korrekt részletező leírást és egymás mellé helyezve egy kis összehasonlítást LG OLED-el, így azt gondolom, hogy ez igen releváns összehasonlítás a DV-t üldözőknek .Én is kergettem ezt a dolgot (DV-t), de végül köszönöm szépen, Én tökéletesen megvagyok DV nélkül .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gino20 #155686 üzenetére
DV kicsit sötétebb, talán kontrasztosabb, pár tesztkép alapján úgy tűnik. Abszolút nem a DV megléte vagy hiánya a jó HDR szűk keresztmetszete hanem a panel. Occsó tévén lehet DV vagy akármi, akkor se lesz olyan jó a HDR mint mondjuk a Q80-on DV nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz #42308056 #155687 üzenetére
Persze, először is nem árt egy jó panel a minél látványosabb HDR-hez. Esetemben ez a TCL C835 és a mostani QN90B esetén is adott és így írom, hogy semmi érdemi különbséget nem tapasztalok a DV javára.
Sőt a QN90B megfelelő tartalom esetén még látványosabbnak tűnik (talán még nagyobb fényerőre képes, nem tudom) -
Vhiktor
veterán
válasz Gino20 #155686 üzenetére
Amíg nincs natív 12 bites panel a tv-ben addig semmivel nem ad többet mint egy hdr10+, viszont a hdr10nel mindenképpen jobb a dinamikus metaadat miatt.
Általában dolba visonnel sokkal pontatlanabb a szinhelyeseeg minden tv esetben nem véletlen nem mutogatnak róla meresi eredmenyeket.
Egyébként meg a dolby vision teljesen ugyanaz mint a hdr10+, amiben többet tud az a 12 bit.
A gyakorlatban amíg tone mappingre van szükség a tvknel addig nincs igazi hdr.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Maxell014
senior tag
Köszönöm így már világos a szitu a HDR és a DV között.
Abban még tudtok segíteni hogyan érdemes beállítani a qe55q80batxxh -t ? A HDR filmeknél érzem kicsit sötétnek. -
Vhiktor
veterán
válasz Maxell014 #155690 üzenetére
Filmmaker mód. Ha sötét akkor játsz az ST2084 csúszkával.
-
Steven88
tag
Sziasztok
Van egy Samsung UE65AU7102KXXH tv-m amire egy xbox megy egy t-home box van rákötve. A kérdésem az lenne, hogy mitől felejti el mi van rákötve? A jelenség az ha be van mind kettő kapcsolva akkor ha átváltok a másik hdmi-re akkor mindig ismeretlen eszköznek látja a másikat, ugyen ez forditva. Ha csak napokig a t-home megy akkor semmi gond vagy forditva. Csak akkor jelentkezik ha váltok hdmi-t. -
Maxell014
senior tag
válasz t-joco #155694 üzenetére
Szia
Nem igen tudom mit jelentenek amit kérdezel, de egyenlőre nincs panaszom, csak arra hogy elég foglalkozós beállítani a képet hogy patent legyen. Illetve az előző szériákhoz képest jobban elvannak dugva bizonyos beállítások.Esetleg abban tudtok segíteni hogy kell beállítani azt hogy ha bekapcsolom a ps-t az indítsa a tv-t vagy váltsa át a képet ha be van kapcsolva a tv ?
-
Tibor Kis
csendes tag
Jön a futár a samsung QE65Q60B-ért így kellene helyete más . Lehet eggyel kisebb lesz helyette . Ezt a kettőt néztem ki .
Samsung QE55Q80B
LG OLED55A23LA
Szinte csak este nézem netflix ,disney+. Játszani nem játszok így a 120hz nem lényeg . Meg van egy sony HTS400 hangprojektorom így a hang se lényeg . Vagy esetleg valami más ebbe a 300-400 ezres kategóriában? -
Vhiktor
veterán
válasz Tibor Kis #155697 üzenetére
Tcl c835
-
Celtis
veterán
-
Gino20
őstag
válasz Vhiktor #155689 üzenetére
Értem vagyis ha még mindig a 8bits + frc az elterjedtebb és 10 bit már szinte csak felső kategóriában érhető el, akkor úgy gondolom, hogy még sok-sok évig nem fog megmutatkozni a DV-ben rejlő valódi képesség. Igaz az évek alatt gondolom a HDR is tovább fog fejlődni.
"viszont a hdr10nel mindenképpen jobb a dinamikus metaadat miatt."
Én valóban nem tapasztalok semmi érdemi különbséget (persze már nem is tudom egymás mellett összehasonlítani) + egymás melletti összehasonlítás esetén Netflixen csak HDR-el összehasonlítva (Netflixen nekem még nem tűnt fel talán HDR10 sem, nemhogy HDR10+, ellenben a disney-vel vagy prime-al szemben) itt sem tapasztaltak különbséget [kép] . Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nyers adat / műszeres mérés alapján biztos jobb, mint a HDR10, de kérdés, hogy ebből valójában mit lát az emberi szem.A lényeg, hogy szerintem túl van hype-olva és ezek szerint nem is alaptalanul gondoltam. Ezzel csak egy baj van/lehet. Ha a leendő vásárló ezen a hype-on van terelgetve, akkor indokolatlanul és akár megtévesztően ki eshet xy termék a listájából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest