- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.T.
aktív tag
válasz
stemplar07 #157024 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
Thom!
veterán
válasz
stemplar07 #157024 üzenetére
YouTube, netflix, streamingelni filmet PCről szerintem mindegy??
-
Celtis
veterán
válasz
stemplar07 #156730 üzenetére
Én is műholdazok, de leragadtam a magyra csatornáknál, ahol a HDR szóba sem jön. Milyen csatornákra érdemes gondolni HDR kapcsán?
-
saalty
csendes tag
válasz
stemplar07 #156730 üzenetére
Szia! Köszi a választ! Kikapcsoltam au Input Signal Plus-t és feltettem a legújabb OpenATV-t és kikapcsoltam a natív-ot.....ŰTegnap játszottam az Input Signal Plus beállítással HDr tartalomnál, most mintha nem is lett volna különbség, majd ha lesz ifőm majd még próbálkozok
-
nexus6
aktív tag
válasz
stemplar07 #156462 üzenetére
én is egy 43ku6000w-t használok már 6 éve monitornak, most jött elő a háttérvilágítás gond, de megcsináltatom, mondjuk váltok is egy 43q60b-re, mivel alig van különbség árban a bu vagy au szériától... sajnos a 43qn90b már elég drága (120hz)
-
mephi666
nagyúr
válasz
stemplar07 #156097 üzenetére
...előző/leendő 50esünkre írnak 110-120w-ot
le kell csökkenteni kb 80-ra... oké
-
válasz
stemplar07 #156097 üzenetére
ez a MAX elvárás erős lesz
jöhet vissza a diavetítő
-
rainman72
nagyúr
válasz
stemplar07 #156079 üzenetére
A 75Q70B vastagsága nincs 30mm,elég libegős volt de egyenes legalább.
-
mephi666
nagyúr
válasz
stemplar07 #156055 üzenetére
...el kell vinni dunaújvárosba és a vasműben átküldeni az egyengető hengersoron
-
Gardaai
senior tag
válasz
stemplar07 #156050 üzenetére
UE55TU8002K volt előtte. Edge ledes az is, se ködös nem volt, se bevilágítások. Az után ez borzasztó (ennyiért). Azt mondták Samsung szervizesek (külföldi fórumokon is), hogy ez még istenes. Hibahatáron belül van jóval. Szóval gondoltam addig játszom amíg jót nem kapok, de inkább elengedem. Megy vissza, jövő héten jön egy VA paneles mini-led. Csak jót remélek. Előző TV-mhez képest nyilván sokkal jobb a minőség, de számomra ez élvezhetetlenné teszi a filmezést.
-
anjani182
őstag
válasz
stemplar07 #156046 üzenetére
Hát még aki 1.2-ért veszi?!
A 75Q60 legalább szar volt de egyenes
-
wallace 234
őstag
válasz
stemplar07 #147453 üzenetére
-
a347
aktív tag
válasz
stemplar07 #147398 üzenetére
Bocsessz, valóban nem.
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07 #147306 üzenetére
HDR fényerő viszont kiváló, 1100cd/m2
És az elmosódás is nagyon kicsi.
-
Deck
titán
válasz
stemplar07 #147155 üzenetére
Fényévekkel jobb a Sonyn a droid OS, mint a Samsung rendszere.
-
Bandesz001
csendes tag
válasz
stemplar07 #147154 üzenetére
Köszi. Pedig már kezdtem reménykedni.
-
Bandesz001
csendes tag
válasz
stemplar07 #147132 üzenetére
Azt mondod, a samsung 8502 "jobb", mint a samsung Q60t? Vagy ez csak a fényerőre igaz?
Tényleg, ez a két tévé hogyan teljesít, ha hálózatról szeretnék filmeket nézni? -
válasz
stemplar07 #146908 üzenetére
Nekem is meg van a frissítés. Különbséget nem látok, talán majd játék közben lesz valamik.
Majd holnaptól.. bruhahaha -
matex
aktív tag
válasz
stemplar07 #146641 üzenetére
Q80T-nél szinte alig hallani a mély hangokat, inkább csak a magas és közép hangok jönnek. A viszonyításai alapom a QE55Q6FN, ahol inkább lejjebb kellett venni a hangszínszabályzóban a mély hangokat, mert olyan erőteljes volt. A Q80T-nél lehet feljebb venni ugyanígy, hogy elfogadható legyen, viszont a problémám az, hogy Xbox-on játszva a hangbeállításoknál nem lehet szabályozni, nem engedélyezett.
@stemplar07: nem válasz akart lenni
-
Csomád
lelkes újonc
válasz
stemplar07 #146634 üzenetére
Az a baj, hogy a TV nem érzékeli a külső Seagate 3.5 Terrás HDD-t. Nem tudom, hogy fogja-e egyáltalán.
-
Csomád
lelkes újonc
válasz
stemplar07 #146619 üzenetére
Dune 4K Solot azért is vennék, mert abba bele lehet helyezni egy 1,2,3 Terrás HDD-t, vagy SSD-t, és arra lehetne torrentről tölteni le, illetve be a filmeket.(legalább is ha jól tudom). Meg az is zavar, hogy 2021-ben egy DTS 1509-es hangot nem tud a TV, meg ISO filét sem. Mert azt hogy a 2011-es LG plazma nem tudta, az ok, de most tudja már egy TV.!!
Most a Dune HD 4K Pro II 95000-ért láttam. ua. mint Dune Vison 4K Solo, csak lemezmeghajtó nélkül, plusz máshogyan néz ki.
Köszi a válszt. -
Celtis
veterán
válasz
stemplar07 #146156 üzenetére
Ez rendben is van. Nekem az a fura, hogy egy adott típuson belül ekkora a szórás.
-
MAXIMIZE
tag
válasz
stemplar07 #146088 üzenetére
Nem hiszem hogy a TV nézéséhez érteni kell, a régi tvm mindenféle állítgatás nélkül gyönyörű képed ad, a q70t meg konkrétan nézhetetlen, de ha már itt tartunk q60r volt a q70 előtt, annak pl szép képe volt szintén mindenféle állítgatás nélkül, de ezt Te állítgathattad volna orrvérzésig a bevilágítással meg a homogenitás teljes hiányával akkor sem tudtál volna normális minőséget kicsikarni abból a tvből, nem véletlenül panaszkodnak rengetegen ezekre.
-
plejik
addikt
válasz
stemplar07 #145714 üzenetére
Én nem várok csodát semmilyen apptól, egyértelmű, hogy a streaming szolgáltatások olyanok amilyenek. De az , hogy nasról film szaggat az gáz. Érdekes módon az előző tv-n hibátlanul ment minden. Ja meg nem támogatott hang formátum és hasonlók. Én nem mondom, hogy rossz tv, de nekem sajnos nem tetszik a képe, ezzel nem tudok mit csinálni. És az az igazság, hogy átlag tv felhasználó ként nem annak kellen az alapnak lennie, hogy össze vissza állítgatni kell , hogy jó legyen a kép. Bekapcsolom kiválasztok egy módot, max 1-2 apróságot állítani és annyi.
-
plejik
addikt
válasz
stemplar07 #145706 üzenetére
Akkor esetleg tudnál nekem privátba küldeni beállításokról képet. Vagy van valami oldal ahol van a beállításokkal kapcsolatba valami útmutató, mert megpróbálkozok vele hátha javulna. Úgy se ma küldöm vissza..
-
RR-13
őstag
válasz
stemplar07 #145616 üzenetére
Köszi, tényleg, de érdekes ez
-
válasz
stemplar07 #145398 üzenetére
Mindig mindent a legfrissebben tartok. Nagyon sok eszköz csücsül rajta itthon (még a hűtő is) és egyiknek sincs semmi baja, bőven bírja ez a bika router.
Most kábel helyett újra Wi-Fi-vel csatlakoztattam a TV-t és továbbra is működik minden: böngésző, YouTube, stb.
Szóval nem tudom mi lehetett, hogy Wi-Fi-n nem akarta egy napig betölteni az adatvédelmi nyilatkozatokat. -
wallace 234
őstag
válasz
stemplar07 #145353 üzenetére
Lg nél muszáj volt a nano cellás tvket le butitani, mert az Oledek fényereje se javult az elmúlt 3 évbe. Talán a CX lett kicsit jobb hdr be! Samsung 55q80t megette a B9sla !t(lehet a 55b9 pla jobb lehet,) Magam se hittem volna, ha nem otthon a saját szememnel látom. Oled elképesztő előnyel indult, 3 éve b7 nél megvolt, nah igen! B9 nél csalódás! Oled topikba hangot is adtam erről, hát nem örültek neki! Igen Samu ezért tudja vissza fogni, mert az lg nano tvk, 1558:1 as kontraszt hát elég kiábránditó!
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz
stemplar07 #145357 üzenetére
Sajnos nem oled....most nem tudom a pontos típusát, de egy alap tv.
200k körül nem találtam ennél jobbat, versenyben volt még a TCL, a Hisense és egy Philips. Az első kettő valamivel olcsóbb, az utolsó pont egy árban van a Q60T-vel most. Ezen az áron számomra a Samsung tűnik a legjobb választásnak mindent összevetve.
Köszi a segítséget. -
dj79
senior tag
válasz
stemplar07 #145301 üzenetére
Köszi a választ
eddig ez jó kiindulási alap.
Még valaki esetleg? -
Szabi020
tag
válasz
stemplar07 #145307 üzenetére
Elvileg a nagyobb modellek voltak tesztelve Rtings-en. VA panelesek. A 43"-os pedig IPS volt a 60R-nél (egyik kolléga említette itt.)
Annak sokkal nagyobb volt a fényereje. Egymás mellé is tettem a 2 típust amikor megérkezett a 43"-os Q60T és be is igazolodott, hogy a fényereje az nem kicsit volt nagyobb a 60R-nek.Lehet érdemes lenne megnézni, de Jó lesz szerintem a Q70T-is.
Megmondom őszintén, hogy OLED-en még nem fogyasztottam semmilyen tartalmat így ebben a témában inkább nem nyilatkoznék.Csabi1984: Volt, hogy vittem már magammal én is Pendrive-t. Azért az szerintem elfér a zsebében annak aki komolyan meg akar valamit tudni.
stemplar07: Sajnos ezt én is tapasztaltam már többször is. De van az a megoldás is, hogy el kell adni mielött lejár.
-
Csabi1984
addikt
válasz
stemplar07 #145309 üzenetére
Nem is azért mondtam
Csak maga a jelenséget képzeltem el!
Amúgy meg teljes mértékben egyetértek. Még egy Soundbart is tesztel az ember vagy hangfalszettet. -
Csabi1984
addikt
válasz
stemplar07 #145307 üzenetére
Látom magam előtt az embereket ahogy külső merevlemezzel vagy pendrive-al szaladgálnak az MM-be vagy Euronicsba Tv-t próbálni
-
Szabi020
tag
válasz
stemplar07 #145298 üzenetére
Értem. Köszönöm szépen az infót.
igen, azt sajnos láttam, hogy a HDR fényereje kevesebb, Abban a Q80T-áll közelebb a Q6FN-hez.
Mondjuk a Q60T-nek is kevesebb A Q60R után. Meg lehet szokni, de azért HDR-ben nem ártana ha lenne, amikor kell.
Jogos, lehet rá kellene pillantani az üzletben mindkettőre. -
ORCA58
addikt
válasz
stemplar07 #145297 üzenetére
francz'70, stemplar07
Köszi utána nézek amint felszabadul a TV.
stemplar07 Egyébként mit és hol töröltél le? Nekem egyszer bene volt a Smart táv adati közt, de most nincs.matex
Én is féltem tőle, szerencsére ezen nagyon jól sikerült a local dimming. Ha nagyon sötét a felület, akkor inkább a felirat sötétebb egy kicsit, így nincs "holdudvara". -
francz'70
senior tag
válasz
stemplar07 #145302 üzenetére
Még nem, de nem is gondoltam rá
Köszönöm... -
ORCA58
addikt
válasz
stemplar07 #145266 üzenetére
Igen van "intelligens mód", azon belül az "adaptív kép". Szerintem nagyon elrontja a színeket. Felemeli a fényerőt, mikor nem is kellene, hideg lesz a szín, nagyon elrugaszkodik a valóságtól. Egyszóval sokat ront a kép minőségén.
Viszont előjött egy bosszantó dolog. A tv-hez van kapcsolva egy MINIX tv box, amin CoreElec fut. Ha bekapcsolom, a boxot, mindig felugrik az "Eszköz észlelése ablak" Ami azt írja, hogy a Smart távvezérlővel lehet azt irányítani. Ha kivárom a keresés 5-10 másodpercét és beállítom a távvezérlőt, akkor működik is vele a box. Sőt a Forrásnál be is írja, Minix, és ikon is megváltozik. Az kiteszem az alsó sorba. Ha lekapcsolom a boxot. Az ikon eltűnik az alsó sorból, a forrásnál újra Ismeretlen lesz.
Új bekapcsolásnál megint feljön az "Eszköz észlelése ablak".Ha visszalépek a vissza nyíllal, akkor a Tv távvezérlője nem használható (nem is baj). Ekkor átírom az ikon nevét Tv-Box-ra, kiteszem az alsó sorba. Lekapcsolom, majd bekapcsolom a boxot, az ikon eltűnik az alsó sorból, és újra Ismeretlen lesz a forrásban.
A tegnapi napig ez nem volt.
Hogyan lehet kikapcsolni az a vacak Smart távvezérkést? Az agyamra megy, mert ennek így semmi haszna! -
Way444
friss újonc
válasz
stemplar07 #145253 üzenetére
Köszi az ötletet. A tápot kipróbáltam, de sajnos nem hozott eredményt.
Hétfőn mindenképp indulok a gari úton, csak érdekelt hátha valaki találkozott már ilyen jellegű hibával. -
Sonex79
aktív tag
válasz
stemplar07 #145258 üzenetére
4k-t lehet persze közelebbről is, de nekem már közel lenne a 2 méter, nekem 55-ös van, kb 2,5 méterről nézem, korábban 49-es volt a tv-m, az is elég volt egyébként. De sok függ valóban a beállításoktól, tartalomtól.
-
ORCA58
addikt
válasz
stemplar07 #145246 üzenetére
Az 55Q80T local dimming bevilágítástól en is tartottam, de szerencsére a samsung ezt nagyon jól megoldotta az idei szériában. Az egyes szektorok között átfedés van, így nincs zavaró bevilágítás. Ez a teszt videókon lejátszása során is látni.
A fekete mindenhol fekete. A szélesvásznú filmeknél az alsó és felhő fekete sáv is tényleg korom fekete. -
Ck.
addikt
válasz
stemplar07 #145239 üzenetére
Wi-fi-n használom, a többivel együtt. Csak full HD sorozatot néztünk eddig, ott tűnt fel. Minden képjavító funkciót kikapcsolva párom már nem lát semmi oda nem illőt. Nekem még kicsit fura, de lehet csak szokni kell a jót, fene tudja. Intelligens mód szerintem ebbe nincs, legalábbis az általános beállítások alatt nem találtam.
-
ORCA58
addikt
válasz
stemplar07 #145240 üzenetére
"sőt egy 70T is jobb pl kontrasztban kb 3000-el mint egy 80T
hiába a nagyobb fényerő azon..de ez már más kérdés a local dimming miatt.."
Ez így nem teljesen igaz!
A Q80T Amerikában el van látva a "Ultra Viewing Angle" azaz ultra széles látószögű réteggel azért a natív kontraszt 3042:1 a local dimming 4225 :1. a teszt szerint.
Európában ez a réteg nincs, így a natív kontraszt 7000:1 feletti, a local dimming-gel pedig egyik teszt szerint 13 000:1 is lehet. [Q80T] [Q80T] Ez attól is függhet, hogy éppen milyen gyártmányú panelt épít be a Samsung. Állítólag most is létezik a panel lottó.
Európában máshol van a Q85T (nálunk nincs), azon van Ultra Viewing Angle, annak alacsonyabb a kontrasztja. [Q85T] -
junior19
senior tag
válasz
stemplar07 #145229 üzenetére
"fényerő kb:20, kontraszt 50, részletárnyékolás 0 (hajdani háttérvilágítás)"
Nem.
Ami a T-s modelleknél a Fényerő, az volt a korábbi modelleken a Háttérvilágítás.
A részletárnyékolás pedig a korábbi modelleken a Fényerő csúszkának felelt meg, azt a célt szolgálta, amit be kellet állítani vele. -
Sonex79
aktív tag
válasz
stemplar07 #145236 üzenetére
Igen a rtings.oldalon egyértelműen a Samsung a jobb.
"
The Samsung Q80T QLED is a much better TV than the LG NANO90. The Samsung has a VA panel, producing deep blacks, and it has a great full-array local dimming feature. It also gets brighter and has better out-of-the-box color accuracy. Even though the LG has an IPS panel, the viewing angles are better on the Samsung because of its 'Ultra Viewing Angle' technology." -
Ck.
addikt
válasz
stemplar07 #145235 üzenetére
Automatán nagyon darabos és lassú volt a mozgás, főleg olyan jeleneteknél, ahol hirtelen váltakozó mozgások voltak, ott feltűnt a pillanatnyi sávosodás és csíkozódás, tipikus deinterlace jelenség. A motion smoothing kikapcsolásával ezek megszűntek, sokkal jobb, de továbbra sem tűnik teljesen természetesnek a mozgás. A nettel nincs gond, van itt még két másik tv, azoknál nem tapasztalok hasonló problémát. PS4 Pro-n még majd a hétvége folyamán lesz valamikor kipróbálva.
Érdemes esetleg egyéni motion smoothing beállításokat is próbálgatni? Melyik beállítás kellene, hogy ideális legyen a netflix, valamint a PS számára? Teljesen kikapcsolt vagy valamilyen manuális érték? -
Roland3535
csendes tag
válasz
stemplar07 #145214 üzenetére
Oké, köszi a segítséget holnap megnézem Lan kábellel , ha nem jó akkor kérek kölcsön egy routert
-
Roland3535
csendes tag
válasz
stemplar07 #145212 üzenetére
Most pont telefonos hotspottal néztem meg ezzel mûködött még a LAN kábelt majd megnézem holnap. Ma egyenlore maradok a hotspoton. Viszont ha megy a hotspotrol akkor lehet hogy router csere lenne a megoldás ? 😐
-
ricogsm
őstag
válasz
stemplar07 #145175 üzenetére
Köszönöm, akkor marad a mi box :) csak azt hittem fel lehet tenni. Netflix tv ről megy.
BUÉK -
RazoR
veterán
válasz
stemplar07 #145112 üzenetére
Bocs rosszul írtam, a 3. HDMI-re kötve az erősítő, de így sem.
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07 #145106 üzenetére
Q80T-m van de bármit bárhogy állítok nem jön ki a 4. HDMI-n 5.1 hang...
-
wolfman
veterán
válasz
stemplar07 #145105 üzenetére
Nem az a lényeg. Egy 2.1 kábel visszafelé tudtommal kompatibilis 2.0-val. Mindegyiknek visszafelé kompatibilisnek kell legyen a korábbival, nem?
Márpedig a HDMI 2.0 szabványnak tudnia kell a 4K 60Hz-et (ha már a 120-at nem). VGA-m és TVm is tudja a HDMI 2.0-t (Utóbbi tán mind a HDMI 4 bemeneten).
#145106stemplar07: És aljas módon már nem is Direct Local Dimminges, mivel Edge Ledes lett a T, így nem is olyan szépek a sötétebb tónusok. Ezért nem is azt vettem.
-
stemplar07
őstag
válasz
stemplar07 #145105 üzenetére
közben lejárt a szerk. idő, most nézem nincs benne a 4. porton sem a 2.1 ..mind a négy 2.0
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07 #145097 üzenetére
HDMI eARC-n nem megy át a DD meg semmilyen térhangzás, olyan mintha csak sztereó lenne, az erősítőn csak a Neo 6 virtuális térhangzés választható. Most úgy oldottam meg, hogy mindkettőt használom, mert TV nézésnél jó ha tudja az asszony a TV távirányítóval állítani a hangerőt, ha meg filmezünk akkor átkacsolom az optikára, ott meg kell az AVR távirányítója is de van DD is.
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07 #145094 üzenetére
Ja, persze, minden automatikus hülyeséget azonnal kikapcsoltam
Remélem kezdenek valamit azzal is, hogy az eARC HDMI-n nem megy ki a DD hang, csak a sztereó az erősítő felé...
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07 #145088 üzenetére
Értem, köszi a részletes választ. Majd ha végre megjön az év közepén előrendelt
PS5 úgyis eyecandy módban fogok játszani úgy hogy ez engem annyira nem fog érinteni.
Kb az első dolgom volt az első bekapcsolás után rákeresni, hogy mik a legjobb kép beállítások és pont az RTings oldalát találtam meg. Bemenetenként el is menti automatikusan a beállításokat?
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07 #145083 üzenetére
Milyen gondok vannak PS5-el?
-
gippazoid
senior tag
válasz
stemplar07 #145078 üzenetére
Erre:
"az idei Samsung TV-k mozgáskezelése TV adások esetén megint csapnivaló lett." -
peu407
senior tag
válasz
stemplar07 #145045 üzenetére
Ugyanígy van nálam is. A tvről adatoknál hozza a 1460.9-et,a szoftverfrissítésnél 1460-at ír csak.
-
peu407
senior tag
válasz
stemplar07 #145002 üzenetére
Q80T-m van.Nekem a cseh samsung oldalról letöltött frissítés ment fel usb-ről. Ugyanígy jártam én is, mint Te. a .com-ról letöltött firmware-t nem engedte feltenni. Kaptam itt olyan ötletet is, hogy a magyar oldlról töltsem le a frissítést, de addigra már fent volt a cseh oldalról letöltött. a windows-os verziót töltöttem le, nem a zip-et.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
stemplar07 #145010 üzenetére
Ntfs formazassal is ok a dolog. Simán beteszed pendrive-ot, majd ramesz a frissítés menüre, most frissít.
-
pogi1
tag
válasz
stemplar07 #145010 üzenetére
Igen.Én úgy csináltam hogy az exe fájlt töltöttem le.Elinditásakkor a pendrájvot adtam meg neki és úgy lett a cucc a gyökérbe pakolva.A többit már tudod,leírtam.Nem jelezte hanem csinálta amikor a bedugott pennel bekapcsoltam a TV -t
-
pogi1
tag
válasz
stemplar07 #145002 üzenetére
Fat 32-re van formázva a pendrive?NekemQ80T van bekapcsolás után magától frissített nem kellett keresni semmit.Mire felbootolt a TV addigra frissített is
-
gyeniko
őstag
válasz
stemplar07 #144978 üzenetére
Dehogy sértesz meg!
Én azért nem a T8000-t (vagy a Q60T-t) gondolom utódnak, mert nem 100 Hz-esek. Az 50 Hz / 100 Hz szerintem egyértelműbb "vízválasztó", mint a kontrasztok különbsége. -
Celtis
veterán
válasz
stemplar07 #144956 üzenetére
Ne kezdjük újra, mert fájó sebeket szakítasz fel! Tökéletesen ki lehetett szűrni, hogy TV szoftverhiba, mégis 9 hónapomba került, amíg ilyen hülye indokokat kellett cáfolnom és mire a szakszerviz is belátta, hogy szar a termékük.
Persze lehet próbálkozni hosszabító cserével meg konnektor átszereléssel is.
-
Celtis
veterán
válasz
stemplar07 #144953 üzenetére
Pontosan 4,5 percenként meghibásodó dugalj? Ne vicceljünk már.
A samsung szerviz is ilyenekkel jött, amikor 15 percenként megakadt a TV-n az adás. Azóta zabos vagyok miatta. -
calavera79
csendes tag
válasz
stemplar07 #144948 üzenetére
Á, én nagy visszaküldő vagyok, nem szórakozok a szervízzel
-
Celtis
veterán
válasz
stemplar07 #144942 üzenetére
Igen, utólag olvastam. Ezek szerint előrehozták pár nappal, ami jó. Talán az utóbbi hetek áremelkedése is már ennek a hosszabb garanciaidőnek a fedezetét tükrözi.
-
Hunor27
csendes tag
válasz
stemplar07 #144927 üzenetére
Igen,nagyon főleg ha menne 120hz akkor isteni szép a kép csak most az audioquest kábel képet se add ha rátolom komolyba a dolgokat,a régi Unitek kábel ami 2.0 volt az ki tolja képet de időnként elsötétül a kép vagy berezzen,de már most nem akarom fölöslegesen szórni ki a 20ezreket kábelre hanem 1 kell ami 100% lenyomja fullban a 120hz asztalon is és játékban is zökkenés mentesen
-
Jassz
tag
válasz
stemplar07 #121802 üzenetére
Ezt igazán megcsinálhatták volna az 1+2 éves garanciával is, hogy automatikus megadják.
Nekem pont május 24.-én sikerült az 55mu7002-t megvásárolnom és az ügyfélszolgálat csak annyit tudott mondani, hogy várjam meg az új regisztrációs felület elkészülését ami a jó isten tudja mikor lesz.Bár azt is mondta, hogy emiatt nincs kicsúszás a regisztrációs időből, bármikor lehet majd. Még jó...na de most én nézegessem kéthetente, hogy van-e már új termékregisztrációs felület?
-
mpo
veterán
válasz
stemplar07 #121802 üzenetére
Május 2-án vettem a MU8002-t és még 25-e előtt megkaptam a plusz 24 hónapot.
-
mpo
veterán
válasz
stemplar07 #121799 üzenetére
Itt van:
[link]Alul a 2. pontot is olvasd el.
-
törölt tag
válasz
stemplar07 #121211 üzenetére
Köszönöm, az éjszakák a legrosszabbak, a fájdalmak miatt nagyjából 30 percnél többet nem tudok aludni.
Egyébként nálam a képbeállítás a 14 napos tesztelés után ez lett:
Eco-megoldás
- Környezeti fény észlelése Be
- Minimális háttérvilágítás 7
- Energiatakarékos mód Alacsony (amíg ez Ki állásban volt, addig a Környezeti fény észlelése nem működött, hiába állítottam Be állásba)
- Fényerő mozgáshoz Ki
- Automatikus kikapcsolás BeKépüzemmód
- Normál (végül ez vált be)Normál (a sok paraméter közül csak az alábbi egyet változtattam meg)
- Színközbeállítások Automatikus a Natív helyett (nekem így jobban tetszik)Egyébként az Auto Motion Plus-beállításokat én bármire állíthattam, akadást, vagy kimerevedést nem tapasztaltam.
-
p3l9uph
tag
válasz
stemplar07 #121025 üzenetére
Focit azt nezek sokat. Akkor ez kilőve? 65-s 3D 4k tv-t keresek.
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07 #121002 üzenetére
Nem tudom, én nem szeretek sémákat ráhúzni a művészetre, azaz magamnak átformálni. Ha egy filmben alig van szín, akkor alig van, ha fekete-fehér, akkor az, ha nagyon színes, akkor az
Mindig mást szeretek nézni. Ha sok akció filmez nézek, akkor a tököm ki van az akció filmekkel stb.
-
kalidor55
tag
válasz
stemplar07 #120999 üzenetére
illik, nem illik, nekem úgy tetszik!
ha fhd, vagy 4k nézek akkor, pont minden nagyon éles és kontúros, ha meg, gyengébb felbontásokat, akkor minek keressem a részleteket, inkább gyönyörködöm a dinamikus szinekben és fényerőben, kontrasztban!, ez olyasmi, hogy, kinek a pap, kinek a papné!
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07 #120999 üzenetére
"Kiemeltben ? na majd kapsz Pumbától, hogy azt nem ,,illik ,, "
Csak akkor nem illik, ha valamit látni is akarunk az tényleges videóból és nem valami TV által kitalált szemkiégető színkavalkádot akarunk nézni
-
kalidor55
tag
válasz
stemplar07 #120993 üzenetére
én kiemeltben nézem, ott jóval hamarabb érezhető, ha csökken a kontraszt és a szindinamika, ha filmmódban nézem, akkor nem venni annyira észre a betekintési szög miatti romlást.
-
kalidor55
tag
válasz
stemplar07 #120991 üzenetére
én nem azt mondtam, hogy a mellettem ülő látja így, hanem, hogy
"tőlem a második székben ülő, már, kb 20%-al gyengébb szineket és kontrasztot élvezhet.."
és ez kb 2,5 méter lehet, (nem mindegy)...
a nézési távolság nálam, , kb 3,5 méter -
PuMbA
titán
válasz
stemplar07 #120931 üzenetére
Az ízlést ne kevevrjük össze a tudományos, objektív ténnyel, mert teljesen más
Szeretheted a kiemelt módot, de hogy szuper részletes képet kapsz, azt ne állítsuk, mert mindenki tudja, hogy például a Motion Plus is tele van képhibákkal, minél erősebb feldolgozást állítasz rajta. Nem léteznek minden esetben tökéletes algoritmusok, programozó vagyok, tudom.
-
mpo
veterán
válasz
stemplar07 #120931 üzenetére
a HDR -t bizony nagyobb kontraszton és fényerőn kedvelem
A Samsung gondoskodik erről, ha HDR-t nézel nem sok mindent bíz a felhasználóra.
Én mindent a Normál képmódban nézek, de a normál színtónust hideg-re állítottam (olyan mint a Kiemeltnél).
Nézd meg a táblázatomat, a háttérvilágítás, kontraszt és a többi nincs ránk bízva HDR esetén.
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07 #120923 üzenetére
"közelebbről a részletek miatt és kiemelt módban"
Kiemelt módban pont, hogy kevesebb a részlet, mert minden kis részletet kiéget a nagy fényerő és a túl erős színek
Ha az ember jobban vizslatja a képet, akkor erre könnyű rájönni. Minél több képmódosító kerül bekapcsolásra, annál rosszabb a képminőség, csak első ránézésre tűnik jobbnak, de ez csak a szokásos parasztvakítás. Ugyanaz, mintha egy hangfalon tekered a basszust meg a magast. Jobb hangminőséged nem lesz, mint egy drágább hangfalé úgy sem és elnyomja a többi hangot.
-
mpo
veterán
válasz
stemplar07 #120906 üzenetére
Próbáld ki 2,5 méterről a 4K tartalmat 5 percig, majd az általad írt 3,8 méterről és utána mondd el mit tapasztaltál.
[kép] -
PuMbA
titán
válasz
"bizony itt a méret is lényeg"
Kivéve, ha valaki közelebb tud ülni, mert akkor nem számít
Ha valaki "olcsón" akar top képminőséget, akkor a méretet kell megvágnia, amit a közelebb üléssel simán kivált. Az OLED a legtöbb fronton azért jóval jobb, mint az MU7002, ezt kell mérlegelni.
-
stemplar07
őstag
válasz
Bocs ezt ,,e90lci,,- nek címeztem :-)
-
Bogyi007
veterán
válasz
stemplar07 #120753 üzenetére
Még az MU6xxx széria is jobb vétel s olcsóbb is...
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07 #120762 üzenetére
Mindegy, veszel MM-es garit +4 évre a Samsung 1 éve felett és csá
BiOszi: A színek biztos nem rosszak, ha rendesen van beállítva és a videó anyag is jó. Nekem a tavalyi KU6000 van, de elégedett vagyok vele rendes FullHD és 4K HDR filmekkel is, semmiféle visszaesés nincs a régebbi Samsung TV-khez képest színekben. Hangzásban is sokkal jobb, mint a szülői házban található régebbi Samsung TV. Reklámokat nem tudsz eltüntetni, mert nem nyúlhatsz bele a szoftverbe. Ajánlom a számítógép nevezetű eszközt YouTube nézésre reklámblokkolóval
-
stemplar07
őstag
válasz
stemplar07 #120761 üzenetére
jaaa
hoppácska ezért nincsen jótállási árlista ..kiváncsi lennék ezt a ,,germánoknál,, meg merték-e tenni ,...vagy csak Európa szélén ..
,,...2018. május 25-től megszüntetjük kiterjesztett jótállás értékesítését. Az addig megkezdett tranzakciók a korábbi szerződési feltételek alapján végrehajtásra kerülnek, sikeres tranzakció esetén pedig a jótállás meghosszabbodik. Ezzel kapcsolatos személyes adatait szintén a korábbi feltételeknek megfelelően kezeljük, a tranzakció lezárása utáni egy hónapon belül töröljük. A korábban megvásárolt, de még nem aktivált kiterjesztett jótállás kuponokkal kapcsolatban kérjük, vegyék fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal az ingyenesen hívható 06 80 SAMSUNG/06 80-726-7864 telefonszámon...,,
-
mpo
veterán
válasz
stemplar07 #120756 üzenetére
Ha gyártói jótállással vetted, (van Samsung jótállási jegyed), akkor érdemesebb ezt:
"A kiegészítő jótállást az alapjótállás és a kiterjesztett Samsung jótállás időtartama alatt lehet megvásárolni; ennek részletes feltételeiről a Samsung jelen jótállási jegy borítóján feltüntetett elérhetőségein lehet információt szerezni."Május 25-től már nincs nyilvános lista az árakról.
-
válasz
stemplar07 #120756 üzenetére
Ez attól függ mekkora kockázatot szeretsz vállalni... minél drágább a tévé annál jobban megéri amúgy.
Hisz ha gond van kevesebbet buksz. -
válasz
stemplar07 #120752 üzenetére
Az csak az újdonság ára ahogy Pumba is írta... ez mindig így volt. Nézd meg az MU tévég árgörbéjét árukeresőn pl.
(#120753) stemplar07
Vagy ott az NU8000 széria... de lényegében most igen...
Igazából az MU8000 széria szűnt meg és jött helyére a Q6F/FN be.
A "sima" fentebb tolódott és a QLED pedig hamarabb lép be (meg picit olcsóbban... majd).
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07 #120750 üzenetére
Az új TV-k ára mindig magasabb a megjelenéskor (1-2 hónapja jelentek meg), szóval ebben semmi különleges nincs. Novemberben szoktak a TV-k árai körülbelül beállni, ilyenkor lesz az új széria olyan árú, mint most a tavalyi.
-
válasz
stemplar07 #120747 üzenetére
Nem átrendezték... hanem az USA számozás van mostmár a világ többi részén is, de legalábbis a UK/EU-ban is...
Vagyis átrendezés, de valójában nekünk azért tűnik rontásnak csak, mert "eggyel" nagyobb számozású lett a "jobb" tévé, ahogy amerikában eddig is volt hozzánk képest.
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07 #120747 üzenetére
Nem tettek bele rosszabb panelt, csak az eddigi 6000-res széria lett a 7000-res, mert az ára is az eddigi 6000-res szinten van. Szóval nem történt változás, ugyanannyi pénzért ugyanazt kapod
-
Gyno82
csendes újonc
válasz
stemplar07 #119106 üzenetére
Köszi a választ
-
forest_ns
tag
válasz
stemplar07 #119005 üzenetére
Köszönöm!
Úgy néz ki 8-as Samu lesz.Már többen meggyőztek az LG-IPS hibákról.
Ha nem tudom kifogni a 8002-est, lehet, hogy egy 7-es szériás lesz, bár úgy tudtam, már az is felső kategória. -
B4ndiBuild3r
tag
válasz
stemplar07 #118557 üzenetére
Köszi! Ez nagyon jó hír.
-
sympatex
csendes tag
válasz
stemplar07 #118062 üzenetére
Köszönet a válaszokért (PuMbA-nak szintén
, sikerült szinte tökéletesre optimalizálni
Először én is majdnem rohantam visszacserélni, aztán a válaszaitokból kiindulva inkább utánajártam egy kicsit.
A tapasztalatok:
1. Leginkább csak felkonvertálásnál zavaró a jelenség, a nem-HD TV adások esetében (és valóban, ott is csatorna-szelektív.)
2. FHD esetén megszűnik.
3. Megfelelő (rtings-ről szerzett) beállítások alkalmazásával az SD adásoknál is minimális lett a zavaró hatásAz új TV (még) egy régi boxra van van kötve, amin egyelőre csak SD digitális adás van, ezeken az adásokon volt a leírt jelenség. Van egy másik, FHD képes box, HD csomag nélkül, arra most van folyamatban a HD csomag intézése, de a szabadon fogható közszolgálati FHD adásokkal sikerült bizonyosságot szerezni, hogy azokkal nincs gond. Ha meglesz a HD vételi csomag, akkor ez a box fogja hajtani az új TV-t.
Az rtings beállításokat alkalmazva pedig azt is sikerült elérni, hogy fantasztikusan jó lett a kép, még SD-n is. Előtte plazma volt (egy ősrégi panasonic ugyan, de mégiscsak plazma
, és ez a tévé most már tökéletesen helyettesíti a régit a képminőséget tekintve
Smart tévéként (központi médialejátszó, telefonnal shared screen, telefonról remote control, stb.) meg egyszerűen zseniális
(49-es MU6452 VA panellel szerelve)
-
Bence01
tag
válasz
stemplar07 #117819 üzenetére
Tv-n nem kell félni ha csak 100-as lan van se. Nekem egy olcsó asus router van (n12 d1) ami csak 100-as és pc-ről átviszi a 4k-s filmet simán lan-on. Igaz szegény routernél ez a max, de nincs akadás meg ilyenek.
PC-n monitoroztam olyan 60-70Mbit -et visz el a 4k átvitele lejátszás közben. -
koko52
nagyúr
válasz
stemplar07 #117828 üzenetére
Mit javítanak általában ilyenkor azt lehet tudni?
-
trlala
aktív tag
válasz
stemplar07 #117819 üzenetére
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest