Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122112) gippazoid


gippazoid
senior tag

Sziasztok!

Az arukereso.hu oldalon egyik véleményező írja az UE32M5502-vel kapcsolatosan, hogy műholdvevővel használva néha "egy pillanatra elmegy a kép".
Ez valami Samsung jellegzetesség lehet?

Nyilván a műholdvevő HDMI-n csatlakozik. Nekem pedig szintén ezzel van problémám.
Először egy régi, 2010-es 32 colos, C sorozatú TV-n tapasztaltam, mikor HDMI-n néztem filmet WDTV Live box-ról. Először úgy tűnt, csak melegben, nyáron jön elő. Azt hittem, kontaktos a HDMI port vagy a kábel hibás.

Időnként eltűnik a kép, majd - mintha üzemmódot váltana, vagy ismét bekapcsolna a megfelelő üzemmódba mert pl. elment egy szinkronjel - visszajön, kiírja a felbontást és üzemmódot fent egy ablakban, ahogy szokta és megy tovább a film. Van, hogy 15 másodpercenként ismétlődik, van hogy egyszer sem jön elő. Próbáltam fixre állítani a kép üzemmódot a media box-on, de az nem megoldás mert a filmek eltérő felbontásúak (50 Hz, 24p stb.).

Ezután vettem egy UE32J5000-es TV-t, több generációval fiatalabb mint az első.
Érdekes módon azon is előjött a hiba, de mivel a media box még mindig ugyan az és a HDMI kábel is, gondoltam, ezekben lehet a hiba oka.

Ez az elképzelés akkor bizonyult zsákutcának, amikor a TV-t a DELL laptopom külső monitorának használva, egy másik, Display port to HDMI kábellel a J5000 másik HDMI bemenetéhez csatlakozva, szintén előjött a hiba.
Itt egy kicsit meglepődtem, mert ugye nem a WDTV Live box és nem a korábban hibásnak gondolt kábel volt üzemben épp.

Erre most az M5502-nél is olvasom, hogy tapasztalják.

Tudtok erről valamit?

Gippazoid Novelties Inc.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.