- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tótotto
tag
Sziasztok.Olyan kérdésem lenne hogy van Pest megyében olyan megbízható,kipróbált hely ahol dsg váltót megírják?Idegesít hogy 1100 körüli fordulaton is képes menni.Az alany egy Superb 2.0cr 170le dq250.Nem szeretnék se chip tuningot se váltó tuningot.Csak hogy a fel és vissza váltás fordulatszámot módosítsák.Remélem jól írtam le a dolgot
Neten találtam pár céget,de hátha valaki már csináltatott ilyet és van tapasztalat.
Előre is köszönöm a segítséget -
Gaborkik
tag
válasz
Morris #207098 üzenetére
Pedig van benne, EA288-tól biztosan.
A hűtőfolyadék kiegyenlítő tartályban szilikát tároló található. A szilikát a hűtőfolyadékban elősegíti az alumínium alkatrészek korrózió védelmét a hűtőkörben. A G13-as hűtőfolyadék szilikáttartalma idővel csökken, ha a motor nagy hőterhelésnek van kitéve. A hűtőfolyadék szilikát tartalmának csökkenését ellensúlyozza a kiegyenlítő tartályban tárolt szilikát. A zsák pedig szeret kilyukadni és a golyók gondot okozni a rendszerben.
[kép] -
Qru
MODERÁTOR
Jo az mar fel siker. Akkor csak fel kell tanitani neki. Az akksi ahogy oregszik csokken a kapacitasa, tehat gyakrabban tolt ra. Ha nem tudja az akku menedzsment, hogy uj magas/teljes kapacitasu az akksi azt is gyakrabban tolti a kelletenel es ezzel feleslegesen oregiti, tszi tonkre ido elott. Illetve szamos esetben feltanitas nelkul nem is mukodik a S/S (az mondjuk pont nem baj).
Itt egesz jol leirjak: [link]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
bulikavagyok #207093 üzenetére
-
-
tibbike01
őstag
1.5 e-TSI -> jól tudom, hogy kigurulás üzemmódban teljesen leállítja a motort nem pedig üresbe teszi ki és alapjáraton ketyeg?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
bulikavagyok #207088 üzenetére
Ezért kérdeztem a táblákat. Bekapcsoltam párat, de nem mindet jelzi ki.
-
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
bulikavagyok #207086 üzenetére
Egy csomó rejtett extrát be lehet kapcsolni amúgy.
-
-
dozó
tag
válasz
bulikavagyok #207084 üzenetére
2500 km-nél jelezz a B8 de ott a műszerfalon is meg tudod nézni mennyi van benne, mennyi km-re elegendő, mennyit lehet rá tölteni.
-
-
Lacess
tag
válasz
bulikavagyok #207081 üzenetére
Nem lehet sajnos, de jelezni fogja időben ha utántöltést kér. Írni fogja a még bent lévő mennyiséggel megtehető hatótávot, ami ekkor még simán 2000km felett lesz. Hagy rá időt bőven. (Illetve porszáraz adBlue tartállyal is mehetsz még 1000km-t, de utána már nincs motorindítás.)
-
Sziasztok! 50 TDI motoros autóban lehet valahogy ellenőrizi az AdBlue szintet? Kezelési útmutatóban egy szót sem írnak erről, neten sem találtam semmit.
-
válasz
T0mBd1gg3R #207047 üzenetére
Erre az EGR-re tudtok valamit mondani?
-
imyourfriend
őstag
Olyan kérdéssel fordulnek felétek vasárnap délután raktam le az autót a dpf-ben kb 12g környéke volt 150km után, ma délután inditom 21g és regenerált pár perccel indulás után. Kérdésem az lenne mitől történhet meg, dpf-ben 58.5g körüli érték van, posta injection 1-2-3-at nyomja rendesen meg EGR low pressure closing is változik. Azt nem értem a szenzorok, dpf vagy mi tomodhetett el, lehet az EGR szelep is?
-
grizlisandor
veterán
válasz
molnarpeter #207069 üzenetére
Bölcső kiszedős technika dereng, mivel egy halom sarat takarított ki belőle.
-
Kecsua
tag
Akkor végülis célt értek nálad.
Veled fizettették ki azt ami az ő dolguk lett volna.
Ezt is akarták, sikerült nekik.
Ráadásként, most már nyugodtan fognak hivatkozni rá, hogy minden hiba az akksicsere miatt volt, van, lesz.
Ha van időd, nyelvtudásod és kedved azért lelevelezhetnéd a VW gyárral a sztoridat. -
Immy
őstag
Végül úgy döntöttem, hogy meelégeljem a töketlenségét és a hivatalos szervíznek és vettem egy új akksit.
A kicserélésnél szerintetek mennyire nagy probléma, ha kb 1percre teljesen elmegy az áram, amíg beteszem az új akksit?
-
rob210
nagyúr
válasz
molnarpeter #207069 üzenetére
Ha leveszed a segédkeretet akkor is kell a spec szerszám.
Deformálódik a szilent préselésre, a bavágások miatt.
Magyarán a bevezető henger nélkül kivitelezhetetlen a szakszerű csere.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
grizlisandor #207068 üzenetére
[link] vagy spec szerszám amivel kijön a helyén, vagy bölcső kiszed (és utána futómű állítás)
-
rob210
nagyúr
5ös és a billenésgátló két felezett pogácsából áll .
Na azt betenni nem egyszerű, kell hozzá a célszerszám.
Vagy valamilyen varázslat aminek én nem ismerem az igéjét, sajnos . -
rob210
nagyúr
Sziasztok leírom , mert tanúlságos.
Nekem messze menő következtetéseket kellett levonnom belőle.
Belenyúltam egy golf motortartó bak cseréjébe, nem kellett volna.
Mindenki azt mondta ó az nem vészes ha van szilentprésed simán megcsinálod.
Hát nem! Nem is értem ezt a megoldást, de az mindegy is, mert nem értenem kellene.
Elment az egész napom rá reggel 8-tól 16-ig.
Ami a nagyobbik baj, hogy cserébe még nem is lett jó.
A végén már olyan ideges voltam, hogy azt nem öntöm szavakba. Tanács ennek a feladatnak senki ne álljon otthon neki!
Csak olyan helyre vigye ahol megvan hozzá a gyári célszerszám. Kerül amibe kerül, higgyétek el nekem , jobb a békesség.
Nem szoktam szar munkát kiadni a kezemből, így ez most elszomorított.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Asbee #207059 üzenetére
Fogyasztással kapcsolatban érdekes dolgok történnek, mikor megvettem az autót 60km-re jártam augusztusban dolgozni akkor óra szerint 3.8 amúgy 4 liter volt amit megevett, ennek ellenére nem volt rendben a bódé a két hátsó féket nemrég cserélték a munkahengereket meg kellett járatni. Ennek ellenére meglepően jó volt az eredmény csak gyanítom nem volt hátsó fék jó darabon.
A fekolaj túl volt töltve az mellékes, ez is idézte elő hogy a fékre szeretnék jobban odafigyelni. Sok dologtól függ emellett a történet biztos ami biztos ezek a változások, hogy sokat eszik nem egyről kettőre történnek hanem szép lassan alakul ki majd észreveszi az ember és jobb esetben megtalálja a hibát majd orvosolja, de már az is jó ha felfigyel rá.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Asbee #207057 üzenetére
Nekünk is Jettában jobban fogyaszt, de annak a légellenállása nagyon más kategória. A Golf kombi is többet eszik a Jettánál, a Golf Plus pedig még jóval magasabb is. Ha ehhez társul egy nem túlzottan econak szánt gumi és nem túl jó minőségű üzemanyag, akkor el tudom képzelni, hogy kajás a járgány.
btw. a városi fogyasztása teljesen korrekt. Nem volt még olyan kompakt, benzines autóm, ami városban elment volna 10l alatt (11.5l-es átlagok voltak). -
imyourfriend
őstag
Utóbbi 1-2 hétben észrevettem, mikor engedem fel a kuplungpedált szépen jön egy darabon és utolsó 10-12cm-t amikor már elengedi a mechanika nehezebben érkezik. Leugrok róla akkor okés, de mégsem úgy kellene azért használni. Így hát befeküdtem az autóba úgy, hogy lássam alulról a szerkezetet, van egy vastagabb fehér tengely tán az lehet a ludas? Lehet azt zsírral, wd40-el kenni? Magával a kuplunggal nincs probléma, az erővel sem ahogy be kell nyomni hisz egy kézzel is sikerül.
Anaconda: A 01- Mérőcsoportoknál tudsz nézni pl injektort [link] most már kezdek kíváncsi lenni ezen történetre, nehéz elhinni hogy ennyi üzemanyagot csipeget.
-
Anaconda
tag
válasz
imyourfriend #207051 üzenetére
A fék ellenőrzése világos, nem fog be, csak ha kell.
Az FSI-ről küldtél videót, ez a motor annak az elődje, MPI-nek is hívják, BSE a motorkódja, a 4-es golf 1.6 SR továbbfejlesztett verziója. Pont azért választottam, hogy tök egyszerű, nem lesz vele gond. -
imyourfriend
őstag
válasz
Anaconda #207048 üzenetére
A fékek amennyiben jók akkor síkon óvatosan megtolod kézzel és magától kell guruljon, ez nem feltétlen szűri ki a fékrendszert ha emelőre teszed akkor a kerekeket forgasd meg kézzel. [link] Ez nem ugyanaz a fajta bódé, 1.6 benzin szintúgy ehhez képest 90-nél csipegeti a benzint.
Valami egyéb jelnek kell lenni ilyenkor, pl lomhább, lassabban gyorsít egyszerűen nehezebben indul el ha a kipufogó nem füstöl rendellenesen akkor annak valahol bent el kell égnie bizonyos keretek között, egy kiindulást adhat az alapjárati fordulatszámon történő fogyasztás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest