- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilchi
őstag
Jó estét.Tegnap munkában egyik kolléga mondta hogy ő is cserélne autót és ő a VW Passat CC modelljét nézegette.Nosza én is szemügyre vettem egy TDI CC-t ,és mit mondjak tetszik.De persze megnéztem az 1.8-as TSI változatot is.Viszont diesel motoroknál wikipedia mindegyik alá azt írta,hogy DPF-s.Ez lehet?Hirdetésekben eddig sehol sem láttam,hogy írták volna hogy DPF-s.A 2.0 CRTDI-k mennyire tartósak?Az 1.8 TSI adott.
-
-
VR6-Fan
veterán
-
Pelmo
csendes tag
Sikeresen haza jöttem 1.6 CRTDI EGR gonddal Szlovéniából!
8-kor indultam és 6-ra értem BP.-re fel. Igaz csak országúton mert lejtőn volt meg csak a max. 90-100 km/h sebesség. A vasárnapi gyér forgalomban nem tartottam fel sok embert. Amikor 70-el neki mész egy dombnak és 30-al örülsz ha felmész az nem kellemes dolog...nagyon nem.
Holnap megy szervizbe aztán remélhetőleg megjavul. 4 szerelővel beszéltem 3:1 arányban azt mondták hazagurulhatok vele óvatosan és sikerült is.
Tanulság? Ha az autó megy majd a szerviz után még jó ideig rendesen akkor jól döntöttem. Ha nem akkor tanulásnak megírom azt is.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
JHONNY 79 #151332 üzenetére
Ettől jobb már nem lesz szerintem Én azért félek kicsit ezektől a szerektől, mert köztudottan csökkentik az üzemanyag kenési tulajdonságát ezért szoktam olyat választani, ami csak alapjáraton tisztít, nem kell vele terhelni a motort. A gyakorlatban ez a 300 bar és 2000 bar közötti különbséget jelenti, ennyi terhelést kap a magasnyomású pumpa attól függően, hogy helyben ketyeg, vagy padlógázon gyorsítasz.
Elolvastam ezt a pro tec cuccot, elvileg ken rendesen, ha nem hazudnak, nem lesz tőle baja.
-
JHONNY 79
aktív tag
Vettem az autómba Pro-Tec Common Rail diesel rendszer tisztító adalékot. Kb. 3/4 tankba ment egy flakon, majd nyomtam M3-on egy Bp.-Nyíregyháza távot oda-vissza megállás nélkül. Befecskendezők előtte:
Ahogy látom sokat segített az adalék. Célszerű lenne esetleg még megpróbálni a közvetlen injektor tisztítást mondjuk ilyen módon? [link]
-
Killer01
őstag
Rohadt hideg idő.... közel másfél óra kellett, hogy 90 fokos legyen az olaj, addigra meg már odaértem a célhoz. Pedig ez az út volt tervezve a dízel megtekeréséhez
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #151230 üzenetére
Na még 1x bedobom hátha. [link]
-
S-eye
senior tag
Sziasztok ha a "Kipufogógáz-ellenőrző rendszer" lámpa ég Skodánál az motorhibát jelent?
Utoljára egy hete volt beindítva az autó, kb 120 km-t utaztunk, mostanáig pihent az utcán.
Ma a feleségem elment az autóval vásárolni (Skoda Octavia 2, 2006 1.4 benzines) vásárolni, és a visszaúton villogott ez a lámpa, utána folytonosan világított.
Mikor újra begyújtottuk üresben nem jelezte a hibát, de talán jobban rázkódott az autó, mint szokott. Amint elakartunk vele indulni ismét kijelzett a lámpa, ezért inkább leállítottuk.
Előfordulhat ez a fagyos idő miatt? Vigyük szervizbe rögtön, vagy próbáljam meg kiolvastatni először a hibakódot?
-
1stVikman
senior tag
válasz
grizlisandor #151318 üzenetére
Nem a motorhangra, hanem a bal hátsó ajtóra reagálnék, csak nincs kedvem visszakeresni.
Az ajtóátvezetőben, a gumiharangban nézd meg a kábeleket, főleg a vastag testkábelt.
Az szeret megkeménykedni, és kidörzsölődni, akár szakadni is, és csinál furcsaságokat.
Pl. Apósnak Galaxy-n csak nem mentek az elektromos ablakok, de ismerős sharanján, meg úgy megkeverte a komfortmodult, hogy öröm volt nézni. Felkapcsolta a helyzetjelzőket, és a bal első ablak kezdett szakaszosan fel-le mászkálni stb.
Szóval ellenőrizd az átvezetőben a kábelek állapotát. -
MPowerPH
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
MPowerPH #151319 üzenetére
Hat nekem 50Mm eleg gyanus egy 7 eves gepben es ahhoz kepest eleg szarul nez ki a hatso ulessor, latszik isofixet is hasznaltak boven. Szoval szerintem anyuka napi 2x2km-et ment vele ovodaba a gyerekkel. Egyik legrosszabb terhelstipus. Motorblokk talan akkor volt uzemmeleg utoljara, amikor leszedtek rola az ontoformat.
First person to see will buy Next MOT due 01/06/2018 Ez meg tipikus modszer, hogy ravegyenek a gyors dontesre.
-
MPowerPH
félisten
Hali!
Baratom kerdezi, hogy szabad e ilyet venni?
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
grizlisandor #151311 üzenetére
Megcsinálták a vezérlést meg a többit?
Annyi pénzért kinyalhatták volna azt a motor teret is
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
grizlisandor #151311 üzenetére
Nekem kipufogónak tűnik.
-
válasz
molnarpeter #151314 üzenetére
Hogy egeszen pontosak legyunk annak a csereperiodusa a 60k.
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #151306 üzenetére
Hopsz, ha tudnám hogy kellene elforgatni a videót.
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
3.0 tdi (ASB) motornak a fent említett lánc cserén kívűl vannak még nagyobb problémái? A triptonic váltó mennyire problémás ennél a motornál? A triptonicnál van kötelező olajcsere intervallum, mint pl. az olajos DSG-nél a 60k km?
-
-
cool13
őstag
YT video csodálatos.
-
i-sti
senior tag
válasz
grizlisandor #151306 üzenetére
Crtdi szerintem nem lájkolta volna ennyire =))
-
grizlisandor
veterán
válasz
Mágus2 #151285 üzenetére
Köszi, csinálok róla videót.
(#151286) bitpork:
Arra figyelek mit tankolok, kollégám történetéből adódóan.
Sikerült neki figyelmetlenségből benzin tankolni az 1.9 TDI Passatba. Hazafelé feltűnt neki, hogy nem úgy húz a gép, mint szokott. Akkor nézte a számlát, hogy benyát kapott a gép... -
Danex
addikt
Hello, ismerős tervez venni egy 2002-es Passat-ot B5.5 1.9 pdTDI-t. Automataváltós kiadás.
Mi az amire kiemelten figyeljünk?
Váltónál nyilván ne rángasson, padlónál ne legyen bizonytalan. Van VCDS-em, de nyilván csak egy autoscan erejéig van meg a tudásom hozzá
Autó már melegen érkezik, tehát hidegindítást már nem fogunk tudni vizsgálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- iPhone topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest