Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
1.9PDTDI BKC-nál mi a “normális” olajfogyasztás? 500km-rel ezelőtt volt lecserélve, most Motul került bele. Mikor elhoztam a szerelőtöl maximum felett volt 3-4mm-rel, most érte el a maximum szintet. Tehát 500km alatt a nívón 3-4mm-rel ment lentebb az olajszint.
Ez normális? -
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Audi A3-mat (2006) ezek közül melyik motorral érdemes megvásárolni?
-1.9 PD BKC
-2.0 PD BKD
-2.0 PD BMMTalán ezek közül a legbiztosabb az 1.9PD, de ugye ez a többiekhez képest -35le. BKD-ról azt olvastam, hogy 2006-tól szabad venni, mivel ezelőtt hajlamos volt a hengerfej repedésre. A BMM-ről (8V) nem találtam igazából rosszat vagy csak én kerestem rosszul?
Ezeknél a motorkódoknál is hiba a hatszögtengelyt?Előre is köszi !
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Használtautó vásárláskor való átvizsgálákor VCDS-ben miket célszerű megnézni? PD elem korrekció, ugye ezeknek +- 1.5 között kell lennie? DPF állapotát melyik csatornával lehet ellenőrizni? Esetleg még van valami más, amit hasznos megnézni VCDS-sel?
-
Vincsaba
csendes tag
válasz zsolt19900 #146492 üzenetére
Igen, köszi ez nekem is így rémlik.
-
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Az mennyire normális, hogy A3 1.9PD (105le) városban 9l körüli értékeket ír átlagnak? Ennyire számítana, hogy mindig melegítem a motort és a fűtés is mindig megy?
Pályán is mentem vele, ott 120-130nál 6.4-re állt be. Szerintem ott az elfogadható volt. -
Vincsaba
csendes tag
válasz Vincsaba #146901 üzenetére
Sziasztok!
Az előző hozzászólásomhoz kapcsolódva:
Hibakódok nincsenek, viszont 84 fokos víznél az alapjárati fogyasztás 0.8-1l volt (hűtés-fűtés nem volt bekapcsolva). Az nem sok?
Illetve van olyan paraméter , amit még meg tudnék nézni VCDS-en a biztonság kedvéért, hogy ez most valós hiba-e vagy ez rossz a board? -
Vincsaba
csendes tag
válasz Mágus2 #146997 üzenetére
Lehet, hogy hülye kérdés, de az állófűtésnek nincs köze ehhez? Pár napja vettem az autót, láttam, hogy ott van a menüben, de őszintén nem is mentem bele abba a menüpontba. A vizem elég hamar felmegy az óra szerinti 90 fokra (50-től van csak skálázva). A mosatni napközbeni 2 fok körüli hőmérsékletben 6-7km és már 90 fokon van a mutató (2-3p járatás után).
[ Szerkesztve ]
-
Vincsaba
csendes tag
válasz Mágus2 #146995 üzenetére
Szia!
Iletve megnéztem még ezt a csatornát is: Ha ennek hinni lehet akkor a regenerálás óta 7.2 a fogyasztásom, ami nagyon messze van a board 9 körüli értékétől. Akkor mégis a board lenne a rossz? (Bocsi a levágásért, de máshogy nem engedte feltölteni)
Most teljesen hideg motornál fix 0.8l volt az alapjárati fogyasztásom VCDS szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Vincsaba
csendes tag
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy 2002-es Audi A4 1.9PDTDI (131le) melyben a PD elem korrekciós értékei nem valami jók. A 3. hengerben 1.5, a 4. hengerben 1.8.
Lehet, hogy hülye kérdés ( igazából nem is én kérdezem, hanem az ismerősöm ) ha át van gumigyűrűzve a PD elem az javítana ezeken az értékeken? -
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
PDTDI-nél hogy veszem észre, ha regenerál a DPF? A CRTDI-nél oké, hogy megemeli az alapjáratot + később vált a DSG, de ez nem DSG-s és idáig egyszer sem vettem még észre, hogy megemelte volna az alapjáratot. Pedig gépen néztem és láttam, hogy regenerált x km-rel ezelőtt, tehát csinálni csinálja. Csak jó lenne tudni, hogy mikor mert akkor nem állítanám le.
-
Vincsaba
csendes tag
Mágus
Sokszor láttam már leírva, hogy a DPF-es autóknál hígul az olaj, mivel gázolaj kerül bele.
El tudnàd nekem magyarázni, hogy ez hol és miért történik?Előre is köszönöm
-
Vincsaba
csendes tag
válasz takacsbotond #148615 üzenetére
Szerintem A4 B6-ot 1 milliós keretből nem fogsz normálisat kapni. Főleg nem quattróval. A szép az min. 1.2. A városban van egy srác aki szinte csak ilyeneket hoz be (neki van folyamatosan 4-5db) és még azokat is szokták csipegetni pedig 1.4 körül adja őket mindig.
[ Szerkesztve ]
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Az egyik barátom éppen élő adatokat nézte menet közben VCDS-en, mikor hirtelen leállt autó (A4 B6 1.9PDTDI 131le). Utána próbálta újra indítani, de teljesen sötét maradt a műszerfal, klímakonzol is, egyedül a világítás és a ràdió ment. Akksi saru levétel oldotta meg végül a problémát.
Mi okozhatta ezt a problémát? -
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Szabad újonnan (5000km) venni 1.4 TSi motorral szerelt Seat Leon-t?
Sikerült már kijavítani az összes típushibájukat? -
Vincsaba
csendes tag
válasz molnarpeter #149651 üzenetére
de ezek már nem szívócső és közvetlen befecskendezésesek is egyben?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Autós topik
- Energiaital topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- 2 db újszerű Schwalbe Big Ben raceguard performance line kerékpár külső 50-622 (28x2.0)
- BONTATLAN PHILIPS EP2220 KÁVÉFŐZŐ JÓÁRASÍTVA
- IKEA LEDSJÖ LED-es falilámpa
- 2 darab GLOBO PACO 15185-3D mennyezeti lámpa LED izzókkal (10000 Ft/db)
- Új, bontatlan SENCOR SHF 3000WH párásító készülék - 2 év magyar bolti garival! -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest