Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
1stVikman
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Kár találgatni, ki kéne olvasni a hibatárolót.
Regenerálás sajnos nem akkor van, amikor te akarod, hanem amikor a feltételek megvannak hozzá és a rendszer elindítja. Szóval ha most mész egy pályás kört, nem biztos, hogy fog regenerálni.
Velem volt, hogy 400km pálya után otthon a ház előtt kezdte el.
És akkor még azt sem tudjuk, hogy tényleg az volt-e a hiba. -
1stVikman
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Sajnos több oka is lehet, diagnosztika kell.
[kép]
Legtöbbször turbó körül jelez valamit, de bármi lehet.
Viszont mivel említetted a ventilátorokat, szerintem sokszor nem tudta befejezni a dpf regenerálását, és tele lehet.
Rövid távokra használod? Mikor megálltál, lement az alapjárat 800 körülire, vagy inkább 1000 volt? Mennyi a km? -
newmoonlight
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Van biza. (Túl sok jelentősége nincs, én kb. tavaly nyúltam hozzá utoljára.)
Igen, ugyanarról a ZF-szervizes átöblítésről beszélünk. OK-OK, hogy aki lelkiismeretesen hordja hozzájuk az autót (és a lóvét), az "hiba nélkül használja 400e km környékén is", viszont aki nem lapátolt bele az olajcserékbe egy kanyit sem, az is jó eséllyel elmegy vele 300-350e km-ig. Aztán amikor letérdel a váltó, szépen kifizeti a felújítást (az olajcseréken megspórolt) félmilliójából, az pedig, aki ezt a félmilliót "elolajcserézgette", az kicsivel később (amikor majd neki is letérdel a váltó) még egyszer beleteszi. Jó megoldás nincs. (Én ettől függetlenül olajcsere-párti vagyok.)
A mátrix LED is jó-jó-jó (játék), de inkább annak, aki sokat megy vele este. (Rám ez kevésbé jellemző.)
A vezérléshez 350e km környékéig nem nagyon kell nyúlni. Ha viszont igen, akkor blokk ki. (A "hátulján" van, a motortérben nem lehet cserélni.)OFF: Ezt a jobbkormány-dolgot Te alaposan átgondoltad? Annyira nem lennék a helyedben majd előzésnél, sávváltásnál, meg (pláne) parkolóhelyről kiállásnál...
-
newmoonlight
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
2016-os (320LE-s) 3.0 BiTDI A6-om van. Igen, ZF. Igen, mátrix. (Te az A8-as fényszórójáról csatoltál fotót.)
Olvasgass népítéleteket, teszteket, magyar (Index A6, Index Audi) és külföldi fórumokat.
Kifejezetten típushibája nincs, de ha letérdel a váltó az fáj, ha letérdel a nagynyomású az fáj, ha letérdel a vezérlés az fáj, ha letérdel a DPF az fáj.
A váltó olajcseréjével az a poén, hogy (először 80-100e km-nél, utána 60e km-ként) pont annyi pénzt rálocsolsz mire kipurcan, mint amennyibe annak kerül (cca.350e km-nél) a váltó felújítás, aki egy olajcserét sem csinált.
A hangja tetszeni fog. Libabőr...
Az én (4 küllős) kormányom meg a 3. verzió: -
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
A legerősebb 3.0 kapta a 8HP-t, alatta szteroidos DSG van
A lecsapott kormányt extrának gondolom én is. Bitpork tippje a PR kódokkal adja a legpontosabb választ e téren. Új A7&A8 használói panaszt csak annyit hallottam, hogy nem voltak elégedettek a szervizekkel en bloc, utána váltottak flottásra - ez meg nem az autó baja alapvetően. -
-
-
Doki16
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az is csak annak számít aki sokat megy éjszaka. Ott valóban indokolt a xenon vagy led. A projektor meg H7 párosítás szerintem a legnagyobb baromság amit valaha kitaláltak. Azok csak akkor voltak jók amikor kigördültek a gyárból. Bőven elég a halogén H7+H1 ha valaki csak alkalmanként vezet sötétben.
(#157036) bitpork: Én próbáltam, pont ebben a napi 9+9 km-es üzemben használtam
Nem tesz neki jót. Erre az üzemre Opel Ampera kell
Amikor kb. egy hónapig ki se jutott a kocsi a városból már alig akart gyorsulni. Érezhetően nem ugrott és lomha volt. Apple87 te is erre számíts ha sokat akarod városban használni. -
i-sti
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Minek rakjak plusz súlyt az autóba ha nem muszáj? Nekem nagyon idétlennek tűnnek azok a szarok.
Egy pipát kell kiszedni VCDS-ben.
Sokat megyek 1esben rossz úton. Nem szeretem végig hallgatni hogy csipog. Ahogy rendes útra érek mindig felteszem az övet, de már mikor 15tel megyek hagyjon békén, ne akarjon már okosabb lenni mint én. -
-
t.kristof
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szia.
Az A4 b6-ok is elég silány lámpával jöttek ki, így én is ki probáltam a ledes izzót. Mivel projektoros, ezért jó lesz a vetítési képe, viszont sima lámpában szórná világgá. Én ali-ról rendeltem, jó is volt de műszakira ki cseréltem, biztos ami biztos alapon, ugyanis ez illegális. Az enyém sajnos zavarta a rádiót így nem is raktam vissza. A vélemények megoszlanak róluk, van akinek egy idő után karácsonyfaként világított a műszerfal az izzó miatt, van akinek semmi gondja velük. -
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ne ledesítsd szerintem. Nem arra van. Ha komoly megoldást akarsz , akkor sokan vannak az országban akik lámpával foglalkoznak és teljes projektort cserénekl baszom fényerő mellett. Más kérdés ha csak egyszer megnézik műszakin akkor mennyire lesz a tipizálásnak megfelelő.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Johat. Itt meg megnezed az adatlapot es sehol sincs nyoma ilyen kiszerelesnek se EAN kodnak. De a teljes osram.com-on keresve se. Itt meg ugy indult a thread, hogy vkinek az ellenorzes pont, hogy nem sikerult.
Ezert nem mondtam, hogy biztosan hamis. De megvenni nem mernem, felesleges riziko 1-2 ezresert. Ha lekezd fajni a fejem, hogy atvertek, akkor az ibuprofen tobbe kerul, mint a kulonbseg.
-
kk831228
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
váltótól függ ,ha egy sima ZF tiptronic -ra elkérnek 130-at ,az bizony sok pénz ,akárhogy is nézzük...

Pl. nekem zf 5hp19 van amihez esso lt71141 volt a gyári specifikáció szerinti előírás, amit váltott a mobil...
Ennek az ára 2500 ft /L... Zf gyári olaj , ha jól emlékszem 3500 ft/L körül volt ehhez a váltóhoz. Az is csak 40 körül van.. Szóval nem csak az olaj a sok...
Van még egy szűrő + egy tömítés... Inkább az hogy olyan géppel csinálják ami elvileg elég jól lecseréli a teljes mennyiséget, de ez sem 100 %-os, csak megközelíti... 
-
Doki16
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Senki se mondhatja, hogy nagyravágyó vagyok
Szép, nagy meg minden a passat, de így hogy beköltöztem városba nem jó ez a kényes dízel
Imádom ezt a kocsit, soha nem volt még ettől jobb autóm, de még egy anyacsavar is provident hitellel vehető ezekbe a kocsikba 
Amúgy az AllGrip Vitara S a Suzuki legfelszereltebb legjobb kocsija.
-
mmdms
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Magyar viszonylatba nem néztem, de németeknél hasonlítottuk össze lakótársammal az árakat, ugyanazokat a dolgokat keresgéltük ki mind2 kocsihoz (az én 99-es passat tdi-hez, és az ő 2007-es 320d-hez), az én számlám ~3500 € + javítás lett volna, neki ~2400. (hozzáteszem baráti alapon 1200 ért vettem a kocsit!)
Sose értettem azokat akik a bmw-t az alkatrészárak miatt fikázzák, a fauvé sokkal pofátlanabb alkatrész árakkal dolgozik, hiába 20 éves az autó. -
Killer01
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az alkatrész maga 150 k körüli összeg volt. A munkadíj megdobta, nem is lett kész 1 nap alatt. Állítólag az állófűtés csövei miatt rengeteget kellett szerelni, nem fértek hozzá (oszt' lehet csak átvertek). Az a vicces, hogy nem tudtam erről a fűtésről az autómban (most sem tudom hogyan is lehet használni
). -
Doki16
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
7-8 éves koráig akarom max megtartani addig nem számoltam ilyen hibákkal. Mindig ezt csináltam a kocsikkal, ennél most sajnos ez nem sokkal vásárlás után becsúszott. Ez valami elég feláras EGR mert hűtővel együtt van. Nem lehet csak magát a szelepet cserélni. Ez drágítja meg igazán. Gyűlik nekem is pénzem szép lassan, de most elvitte a lakás meg egyebek. Az amúgy összegyűlt "karbantartási" pénzből szoktam venni másik kocsit

A DSG megfelelőlen volt karbantartva a szervizkönyv szerint legközelebb 180-nál kell benne olajat cserélni. Most vagyok 154-nél. Biztos nem fogom kiíratni, mint említettem nem tervezek vele hosszú távra. Vitars S AllGrip a vágyam
-
Doki16
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Miért fáj ez neked? Először is nálam sem check engine nincs sem hibakód. 55k nem lenne probléma de itt nem annyiról beszélünk. Nézzél utána a dolgoknak mielőtt ilyenek írsz. Én nagyon örülök neki, hogy te 200-at kirántasz farsebből nem sokkal kocsivásárlás után, de nekem képzeld el nem megy. Amúgy meg ne az legyen már a normális, hogy 4 éves kocsira százezreket kell félrerakni mert megdöglik benne valami. Most már tudom, hogy így van de ez akkor is nonszensz. Esküszöm ha találsz nekem olyan helyet ahol 55-ért megcsinálják akkor adok neked 100000 Ft-ot és a maradék a tied lehet.
Simonjoe kikereste nekem, a gyári EGR szelep kerül 127k Ft-ba és még erre jön rá a szerelés. -
Doki16
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Azért mert a fene gondolta volna, hogy egy végig vezetett bizonyított háttértörténetű 3 és fél éves kocsin bármi is tönkremegy. Nyilván egy sokat élt/futott kocsinál nem problémáznék ezen. Most már tudom, hogy ilyenek, tanultam belőle. Biztos, hogy a következő kocsim egy sima szívó benzines lesz amiben nincs kettestömegű meg hasonló huncutságok.
-
Reggie0
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Hat nekem 50Mm eleg gyanus egy 7 eves gepben es ahhoz kepest eleg szarul nez ki a hatso ulessor, latszik isofixet is hasznaltak boven. Szoval szerintem anyuka napi 2x2km-et ment vele ovodaba a gyerekkel. Egyik legrosszabb terhelstipus. Motorblokk talan akkor volt uzemmeleg utoljara, amikor leszedtek rola az ontoformat.
First person to see will buy Next MOT due 01/06/2018 Ez meg tipikus modszer, hogy ravegyenek a gyors dontesre.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Azért nem minden kocsi esik ott se szét, de nem 100e-s vagy 1mihályos költségvetése van a stabilaknak ott se, hanem jóval több.

Félre ne érts semmi érdekem nem fűződik oda, de van tényleg 1-2 gyors kocsi, amire én is meglepődnék.molnarpeter: javasoltam az embernek egy "Baby on board" matricát meg egy gyerek ülést, lehet én is megint kirakom kék alapon fehér T-t.
-
bmwsan
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az ASZ és az ARL se rossz azért. Elég sokat ki lehet hozni belolük.
Ha lenne egy kis keret egy Golf4-at ARL motorral elfogadnék építgetosnek. Bár mostanában nagyon pörgök a gondolaton, hogy vennni kellene egy B5S4 Avantot megfújni két K04-el, hátulra meg rárakni egy TDi feliratot és kész is a sleeper...
-
-
-
Killer01
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az a vicces, hogy ez (kuplung szétnyílik és darálja a váltóházat) nem is olyan ritka. Nálam kis kotyogó hang volt, kinyomócsapágyra tippelt mindenki... és ugyanez volt a probléma. Most hogy voltam a szervizben a bejelzett EGR miatt, srác megmutatott egy Audit ahol ugyanez történt, de itt át is lyukadt a váltóház több helyen -váltócsere-.
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Hidd el értem és megértem az elvárásodat. A szívóra mondok egy példát. Golf I GTI-vel kezdtem. Az konkrétan 1.6 szívó 110 lóval. 2 hónap alatt hengerfejesre hajtottam mert ugye pályán bírja az a 180-190-t tartósan.
Szóval bolondbiztos motor nem nagyon van. De tudok Toyota példát is környezetből
Arra akarok csak kilyukadni, hogy a legtöbbet az számít ha a felhasználó tudja kezelni az autót. Ha jól olvastam édesanyád a hang ellenére nem állt le az octival

-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Pedig az az octavia nem rossz konstrukció, ha nincs lerúgva városban a veséje.
A cégesek sokat mennek kevés idö alatt, ha nem taxi, vagy pizzafutár, jellemzöen nem városi autók. 128k kmvel vettem az enyémet 2,5 éveden. A gps akapján minden nagyvárosban járt az eu közepén.

-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Honnan tudod h nem történik meg vadi új kocsinál? Mint a volt könyvelőmnél ahol vétel másnapján pályán felrobbant a klíma venti és nem volt garis?
Különben ha valaki adott típushoz ért, a nagyját kiszűrheti. Pl a befecsik mérhetőek. A turbó mérhető. A klímakompresszor nyomása és hőmérséklete mérhető. Az automata olaja mérhető és szemrevételezhető. EGR megint árulkodó ha be van rakódva. A kettőstömegű meg a kopónál is kopóbb alkatrész, aki nem akarja cserélni az a fékekkel se tegye

De ha ezt akarod hallani, akkor hiába a szög egyszerű motor, az is meghalhat használt esetében. Pont. Nincs de nincs viszont, csak tisztán szerencse egy nem ismert előéletű használt esetében. Szerintem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Battlefield 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- Dell Latitude 5580,15.6",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Latitude E7240 Core I5-4310U CPU / 4GB DDR3 RAM laptop
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- Samsung Galaxy S24 - Titanium Black - 8/256GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A hűtő előtti hőcserélőről szokta ledobni, de az nem látszik, mert a lökhárító alatt van, vqgy ha sokat jársz a belvárosban, megnézem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)