Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz Sz.Miki #29149 üzenetére
Na ez gyorsan ment, gratula neked is! Majd azért írd már meg használat után, még mit látsz a B7-ről váltás okán különbségnek (ha van érdemi kép/menü/beállítások). A szürke káva és az ívelt láb nekem sem fog hiányozni, ha cserélek.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
esicyhun
tag
Sziasztok!
Vettem én is egy LG 55C8-at, kíváncsi vagyok mennyire fog beválni. Gyönyörű képe van, most visszanézve az LCD mellette hányinger.
Viszont én bőven fogom használni tévénézésre is, a család magyar kábel tv-ket, én meg az ingyenesen fogható műholdas német adókat fogom nézni vele, ráadásul felirattal, mert kell a megértéshez (Német SuperRTL felirata kontrasztos sárga). Zoomolni nem vagyok hajlandó, kb. a képtartalom negyedét elvesztem vele, ez mondjuk egy dokumentumfilmnél nem igazán jó, na meg a felirat is kivűl esik a képen... A 3Sat-nak pl. piros a logója, a Voxban is van piros, na meg a japán NHK-nak is halvány piros... Kíváncsi leszek lesz-e gondom, kb. napi 5-6 órát fog menni. Hétvégén meg este fogok filmet, sorozatot nézni, ha a család már alszik.
Remélem az LG-sek tényleg lazán kezelik a beégést is, kissé félek tőle... De ez ugyebár egy tv, nehogy már pont tévénézésre ne lehessen használni.
Kiterjesztett garanciát (Media Markt, Aegon Silver csomag) nem vettem, beégésre egyértelműen le van írva, hogy nem vonatkozik.
OLED fényt éjszaka 25-ön, délután-este 45-ön, napközben csúcsidőben 65-ön használom, HDR-nél hagytam 100-on, bár nem tudom mennyire tesz jót a tévének. Tudom, hogy ez a gyári alapbeállítás, de ugyebár gyárilag az energiatakarékos mód is aktív, ami pont az OLED fényerőt szabályozza (nem is lehet mellette manuálisan állítani), így kb. sosem menne 100-on...
-
esicyhun
tag
Tényleg gyönyörű, viszont annyira keskeny, hogy szinte szerelhetetlen. A feleségem segítségével raktuk konzolra, de rendesen gyomoridegem volt, hogy el ne törjön: annyira vékony, hogy szinte még pofára lefelé sem lehet lerakni semmire. Végül a dobozára fektettük le, és raktam rá a konzol tartóit.
De megint idegeskedek, mert 2 hét múlva festünk, és újra le kell szedni a tévét. Fogalmam sincs hová rakjam, mert van egy pici lányom, ő meg mindent szeret jó alaposan megnézni.
-
esicyhun
tag
-
esicyhun
tag
Június 29 óta megy a tv, már gyakorlatilag túl vagyok az első két héten.
-
Clay
senior tag
válasz rothfb #29165 üzenetére
Mi a francnak? NEM KELL bejáratni, sehol nincs leírva, sehol máshol nem ajánlják, csak ebben a topikban, pár ember hüjesége. Használni kell és kész, nem tesztábrákat nézegetni nagyítóval, meg hangya focit youtube-ról.
A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
veterán
-
veterán
válasz esicyhun #29168 üzenetére
Akkor jó. Amiket írtam, azért írtam, mert vigyázok mindenemre. Nem akarok (Clay szavaival élve) hüJeséget mondani, azt szeretném, hogy (mint nekem is) minél tovább tartson neked is. Gondolom neked sem hever a bankban még 10 tvre való felesleges pénzmag. Legalábbis, ha hever is, az nem tvre van félretéve, hanem a lányodra.🙂
-
esicyhun
tag
Dehogy hever, ez a tv sem biztos, hogy anyagilag megengedhető lenne magamnak, mert amúgy elég spórolós vagyok. De 40 leszek lassan, kell egy kis kényeztetés.
-
renatto
őstag
Szerintem nem kell különösebb bejáratás. Legyen használva vegyes tartalommal az első pár hétben. Tehát ne kizárólag 1 csatorna menjen napi 10-12 órában, illetve ne csak 16:9-es filmek. Az OLED fény legyen 30-50 között, de az szerintem később is bőven elég, pláne hogy a 30 és 50 közötti különbség sem olyan "látványos". HDR is mehet bőven.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
-
veterán
válasz Celtis #29176 üzenetére
Van egy Samsung plazmánk, 50 colos, 2011-s. Semmilyen beégés nincs rajta és tökéletesen üzemel. Ehhez azt gondolom hozzájárult az is, hogy az első 3 hónapban 12-s fényerővel használtuk a 20 skálán. Miután a 3 hónap letelt, 17-s lett, kisvártatva pedig 18-s és azóta is azon megy. Tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
LG OLED65E8 - 599.999 HUF - ez már elég baráti!
-
Celtis
veterán
-
renatto
őstag
válasz daneel_hu #29186 üzenetére
Nah akkor azt! Elírtam, köszi! Szóval alul/felül fekete sáv ne legyen mindig. No meg jobb/bal sem, alias Walker a texasi kopó!
Honnan látod, hogy Soroksáron van csak?! Nekem a Nyíregyházi van beállítva és azt írja azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz daneel_hu #29192 üzenetére
"1. Az LG válogatja-e a paneleket?"
Ez így nem biztos, hogy egyértelmű nekik...
Inkább én úgy kérdezném, hogy az LG az OLED paneleket kategorizálja valamilyen bevizsgálás után a drágább és az olcsóbb modellekhez?
Különben megkaphatjuk azt a választ, hogy persze, válogatjuk, teszteljük őket....[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Celtis #29176 üzenetére
Egyébként én általánosan úgy gondolom (én legalább hozzáteszem, hogy úgy gondolom, szerintem, véleményem szerint, nem úgy mint egyesek kijelentgetnek alapigazságokat, axiomákat), hogy minden új autónál érvényes a bejáratás, az előírás szép dolog, de a harmincezres olajcseréket is előírják, aztán meg csodálkozik mindenki, hogy százezernél motort kell felújítani.
Én a tvkkel is így vagyok. -
renatto
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest