Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29751) rothfb válasza daneel_hu (#29742) üzenetére


rothfb
veterán

Mindig úgy forgatod a leírt szavakat, hogy az a Panának rosszul jöjjön ki...😋
No offense!🙂

(#29752) krx21


krx21
nagyúr

LG C9 & Panasonic GZ2000 OLED TVs Dominate at 2019 TV Shootout
HDTVTest [link]

[ Szerkesztve ]

(#29753) proly01


proly01
őstag

A Bandinget lehet valahogyan tesztelni? Vagy az mindegyik modellen van csak van ahol kevésbé van ahol jobban?
:R

....Pr:)ly....

(#29754) Landon


Landon
őstag

Ha nem latod contentben akkor ne akard direktbe megkeresni mert latni fogod es onnantol kezdve zavarni fog. :) Ha suru kodos, sotet, szurkes hatter mellett nem latod akkor ne akard kulon tesztelni. :)

Ha mindenkepp mestersegesen akarod tesztelni akkor csinald ezt:

Dark room preset
OLED light: 35

Es YT-on keress egy “5% grey” videot. Na azon fogod latni a sotet csikokat.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#29755) Partz válasza chros (#29716) üzenetére


Partz
senior tag

Köszi a beszámolót, élmény volt olvasni.

"Igen, ugy nez ki, hogy a WRGB technologia elerte a hatarait (csodak mar nem lesznek)"

Ezzel viszont vitatkoznék. Azért van még a woled tech-ben. Ez a megállapítás kb arra vonatkozik, hogy 2016 óta érdemben nem lépett a panel tech csak sub-pixeleket csiszolgatnak, de már tervben van egy nagyobb ugrás ilyen téren, új oled anyagok bevonásával.

Erről jut eszembe a napokban erősítették meg, tényleg qd-oled gyártósorokat installál a Samsung, első soron 55", 65" méret lesz a fókuszban. Nem véletlen mondta Vincent azt a 2 évet. Az LG pedig készül a 70"+ kategória tömeggyártására. Úgy néz ki a koreaiak ráállnak az oled panelgyártásra, az lcd panel gyártást pedig fokozatosan építik le, a kínaiak lesznek a beszállítóik.

(#29756) daneel_hu válasza rothfb (#29751) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nem mindig, de most direkt igen. Ja. ;)

(#29757) janos666 válasza Partz (#29755) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Talán már jövőre jöhet a "top emission", ami némileg nagyobb csúcsfényt és/vagy hosszabb élettartamot (későbbi beégés) hozhat, illetve remélem összekalapálnak valamit, hogy működjön a natív 240Hz is (legalább is a 120fps + BFI, vagy az 1/4 60Hz, stb, ami elvileg már 2019-ben jött volna, csak elveszett a "macro blocking" oltárán).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#29758) Partz válasza janos666 (#29757) üzenetére


Partz
senior tag

Top-emission, 240Hz, nyomtatásos gyártás, tadf-kék oled, sárgás oled anyagok leváltása. Ezek mind napirenden vannak, ami így hirtelen 90% körüli rec.2020-as színteret jelentene, kétszeres csúcsfény mellett. Hozzáteszem rá is lesz kényszerítve az LG, ha a Samsung végre tényleg bedobja a qd-oled labdát.

Landon
Én se javasolnám pont ezen okokból a C6 cserét C9-re, nyakunkon egy nagyobb generáció váltás panel téren. És ahogy a hdtvtest beszámolóból kiderült, a második C9 panel is láthatóan bandingolt (az én C6-om is pl banding mentes), igazán szoftveresen finomodott sokat az LG elmúlt években.

(#29759) rothfb válasza chros (#29747) üzenetére


rothfb
veterán

Amikor azt mondom Vincent az Vincent, arra gondolok, hogy ha valaki, ő mögé láthat dolgoknak. Pl a gyártásban, gyártástechnológiában is jobban otthon lehet, mint bármelyik fórumlakó.

(#29760) cudarz


cudarz
tag

Sziasztok, LG C8-am van egy napja, Philips OLED803-ról váltottam, tudnátok e segíteni a következőkben:

1. Netflix közben elég sokszor kihagy a hang kb 1 másodpercre. A Philips OLED nem csinált ilyet. Mi lehet a gond?
2. Házimoziról, erősítőn keresztül hallgatom a TV-t, amikor kikapcsolom és bekapcsolom a TV-t, egy fura, kattanó hangot adnak ki a hangfalak. Philipsnél nem volt ilyen.
3. A mozgásmegjelenítéssel nem vagyok elégedett. Én szeretem, ha egy alap mozgásjavító be van kapcsolva, nem tapasztalok soha semmilyen szappanopera effektet, nem is nagyon értem, hogy sokak mit látnak ilyenkor. A C8-on, ha a a TruMotionben beállítom akár a Smoothot, akár a Cleart, néha beszaggat utána a kép. Ezt még tesztelem, de mintha Netflixen ez nem lenne, csak ha a media lejátszóról használom. A Philipsen nem volt ilyen gond. Milyen beállítást javasoltok itt?

RTINGs alapján állítottam be. Az első benyomásom a Philipshez képest egyébként az, hogy az LG-nek kicsit természetesebb a képe, és jobb a sötét jelenetekben a részletek megjelenítése. Viszont rosszabb a mozgásmegjelenítése és mintha kevésbé lenne éles a képe. Szubjektív, de a Philips egy klasszisokkal szebb TV. Pár nap múlva írok majd egy részletesebb összehasonlítást is, remélve, hogy a fenti problémákat addig meg tudom oldani.

(#29761) Gigi01


Gigi01
őstag

Tegnap este nekiálltam a sorozatom 2. évadjának.
Amit nem is láttam,hdr-es.Hát majdnem 4 részt megnéztem,és ma úgy érzem kiégett a szemem.
A nagyon világos jelenetnél,felhő,ilyesmi,mint ha díterelne,ahogy a plazma a feketénél.
Persze a felvétel ilyen ,másnál nem láttam ezt,mit állítsak?

(#29762) esicyhun válasza Gigi01 (#29551) üzenetére


esicyhun
tag

Érdekes, nekem sem jön be a 100-as OLED fény. Mindenhol azt írják, hogy HDR-nél ez kb. kötelező, de nekem is bántja a szemem, éjjel tök sötétben kimondottan szembántó tud lenni.
Elvileg az OLED fény csökkentésével részletnek nem lenne szabad elvesznie (megfelelő alacsony környezeti fényerő mellett), ezért a 100-as fényerőt én csak marketing fogásnak tartom, mert ad egy pillanatnyi "vow" érzetet, de hosszabb távon szerintem is zavaró. A HDR igazi előnyei, hogy a sötét és a világos részek egyszerre részletesek, és szebbek a színek a megjelenített színek megnövelt száma miatt, az OLED fény alacsonyabb értéke miatt nem kellene hogy elvesszenek.

Aztán ha valamit nagyon rosszul gondolok, majd kijavítanak. :)

Amúgy ha csak valaki csupa HDR tartalmat nézne az OLED tv-n, kíváncsi lennék a 100-as OLED fény miatt van-e élettartam csökkenés? Ez a cikk foglalkozik vele, de nem ad határozott választ:

https://www.techhive.com/article/3239350/will-hdr-kill-your-oled-tv.html

(#29763) rothfb válasza cudarz (#29760) üzenetére


rothfb
veterán

Miért váltottál? Nagyobb képméretet vettél? Ha nem, akkor mi volt az oka a váltásnak?
Pont a minap olvastam egy cikket a Philips 803-ról és nagyon korrekt áron egy egész egyben lévő tv-t kínálnak, ráadásul ebben már a 8-s Android van, ami teljesen kinőtte a gyermekbetegségeit. Nem lassú, nem indul újra random, korrektül működik.
Miért kellett leváltani? Hacsak nem egy nagyobb méretet vettél, mert az érthető.

(#29764) Partizan182 válasza esicyhun (#29762) üzenetére


Partizan182
senior tag

HDRt nem tök sötétre masterelik, ha jól rémlik 3-5cd környezeti fény a target. De igen, egy-egy világosabb résznél hunyorog az ember, különösen a felirat halál (Netflixen meg tudtam oldani az áztetszőséget, de LG belső lejátszóval annyit tudtam max tenni, hogy kékre állítottam, éljen a limitált színtömeg). Pici ambient fény a tv mögött szintén jótékony, ha LGd van, ott az Active HDRt is ki lehet kapcsolni hogy sötétebb legyen. Meg persze Technicolor mód, ilyen Vivid presetben kb ki is égetné az agyam.

(#29765) cudarz válasza rothfb (#29763) üzenetére


cudarz
tag

A Philips sötét jelenetekben néha elveszítette a részleteket, meg néha volt villódzás is. Nem volt egy deal breaker, de mivel az összes review isteníti a C8-at, gondoltam rosszabbul nem járhatok. Nagyon remélem, hogy a fentebb írt problémákra találok megoldást, mert ha nem, akkor rossz döntést hoztam. Ráadásul az LG-t boltban vettem, csak 3 napom van elállni ha nem jön be, és a Philipset már nem is lehet kapni, max majd azt amit visszaküldtem, outletből. Most 1-2 nap intenzív tesztelés következik, megírom majd a tapasztalatokat.

(#29766) Gigi01 válasza esicyhun (#29762) üzenetére


Gigi01
őstag

De ha nappal nézem oké még,de vaksötétben néztem,akkor miért a max. az ajánlott,nem értem.
Nekem amúgy jobban bejön a sima,nem hdr anyag.

(#29767) krx21 válasza esicyhun (#29762) üzenetére


krx21
nagyúr

Hasonló véleményen vagyok én is... Én közel sem 100-as OLED fénnyel nézem a képernyőt az említett okok miatt... (Din.kont. alacsony, OLED fény 32)

(#29768) esicyhun válasza Gigi01 (#29766) üzenetére


esicyhun
tag

Bennem is az utolsó mondatod tartalma kezd körvonalazódni, de egyelőre még adok esélyt a HDR-nek, de a fényerőt leveszem, mert tényleg zavar... Mivel feliratos filmeket nézek döntően, ezek színét is átállítottam a médialejátszón sötétszürkére.

(#29769) esicyhun válasza Partizan182 (#29764) üzenetére


esicyhun
tag

Amióta OLED tévém van, töksötétben szeretek filmet nézni, főleg sci-finél és horrornál nagyon látványos az egész. A feliratot én sötétszürkére állítottam (külső médialejátszóm van).

(#29770) Partizan182 válasza esicyhun (#29769) üzenetére


Partizan182
senior tag

Lehet csak én öregszem, de a full sötét szoba még 100nit SDR-nél is terheli a szemem, nagyon kell az ambient (tipikusan konyhából átszűrődő fényt használok).

Hozzátartozik, hogy eleinte (~4 éve, első oled tévémmel) én is sokat csapattam a fullsötét scifi kombót, azóta azért megszoktam a dinamikát (bár tegnap Netflixről Dark S2E2 olyan gyönyörű mély feketéket és makulátlan árnyékrészleteket produkált, picit visszajött a régi wow feeling).

(#29771) stilo18 válasza rothfb (#29763) üzenetére


stilo18
addikt

Szerintem mostanában az új szériáról olvastál, a 903-ról, Media Markt - nál 439k az 55-ös.
Teljesen jó áron van. Persze lehet találgatni mi az oka...

(és elnézésed, hogy így látatlanban tippelek mi jött veled szemben a neten, csak én is a minap futottam bele valami tesztbe erről a termékről...)

#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50

(#29772) cudarz válasza stilo18 (#29771) üzenetére


cudarz
tag

A 903-as még a régi széria. Az új a 804-es és a többi 4-essel végződő.

(#29773) Pro Koryak válasza renatto (#29678) üzenetére


Pro Koryak
addikt

A színhelyességet/pontatlanságot hogyan tudták a jelenlévők szemre megmondani/eldönteni, ha csak műszerrel mérhető az eltérés???

A GZ1500 tesztjében pl. csak mérhető.

A GZ2000 +2-300nitje hdr-ben meg pont az ellenkezőjére fordul = C9-en látványosabb a hdr.

Érdekes :O

(#29774) Strezi válasza cudarz (#29760) üzenetére


Strezi
őstag

Hdmi csatlakozásokat ellenőrizd le, vezetékezd újra másik kábellel.
Minden bemenetre és a beépített appokra külön TM beállítások vannak.
Ha nem javul, vidd vissza. Nem álltalánosnak a problémáid, szerintem nincs egyértelmű megoldás sem rá.

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#29775) rothfb válasza stilo18 (#29771) üzenetére


rothfb
veterán

Én erről olvastam:
link

Ez a 803-s 55 colos 370k-ért.

(#29776) Chaser válasza cudarz (#29765) üzenetére


Chaser
titán

Ha szemelyesen vetted netes rendeles nelkul, nincs rlallasi jogod, eu-ba lepes ota ez megszunt, ha a bolt olyan korrekt h azt mondja megis, ugy lehet, de egyebkent nem kotelessege

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#29777) Partizan182 válasza Pro Koryak (#29773) üzenetére


Partizan182
senior tag

A varázslatos dE 3 tippre nem azt jelenti, hogy alatta nem látszik az eltérés ha ott van egymás mellett a két szín (itt ugye volt referencia-készülék, amihez képest kellett értékelni), csak azt, hogy ez alatt önmagában nézve a színek a "helyükön" lesznek.

De majd János megszakérti.

(#29778) stilo18 válasza rothfb (#29775) üzenetére


stilo18
addikt

Ezt olvastam én is... hogy a 9-es széria miért rémlett, azt már nem is tudom... :U

Cudarz, köszi :R

#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50

(#29779) renatto


renatto
őstag

LG OLED B9 teszt RTINGS

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#29780) proly01


proly01
őstag

2 kérdésem lenne LG C8 tv-vel kapcsolatosan.
Mekkora a legnagyobb kapacitású tv usbjébe tehető külső merevlemez amiről még a tv lejátszik filmet?
Illetve milyen 2.0 4k 60 -as jó ár értek arányú HDMI kábelt tudok ajánlani 1,5-2m es hosszban? Egyátalán milyet ajánlotok?
:R

....Pr:)ly....

(#29781) Celtis válasza proly01 (#29780) üzenetére


Celtis
veterán

Bármelyik "Premium High Speed HDMI Cable" feliratú minősítésű kábel garantáltan tudja a 4k60p HDR-t. Gyakorlatban a sima "High Speed HDMI Cable"-ek 99%-án is megy. Nekem a 10k-s s905 boxhoz mellékelt kínai HDMI kábelen is megy. A HDMI kábel tipikusan az, ahol kb. semmit nem kapsz az extra pénzedért.
példa

HDMI kábel típusok valójában.

(#29782) dh66e


dh66e
veterán

B8-on lehet valahogy állítani az infosáv nmegjelenítésének idején vagy a méretén?
Elég bosszantó hogy nem tudom megnézni hogy milyen műsor megy éppen főleg ha hosszabb a cím mint pár karakternyi(pl egy focimeccsnél jó ha az egyik csapatot kiiírja) mert pár mp és eltűnik.Mindig kattintgatni kell hogy megnézzem a teljes címet.

(#29783) krx21 válasza renatto (#29779) üzenetére


krx21
nagyúr

Érdekes, hogy idén először a B9-ben lejebb vezérelték a csúcs fényerőt mint az E9-ben...

[ Szerkesztve ]

(#29784) renatto válasza krx21 (#29783) üzenetére


renatto
őstag

És több más is gyengébben szerepel, szóval lehet idén már csak "butább" a B sorozat. Viszont az is lehet csak panel lottó. Esetleg válogatják a paneleket! ;]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#29785) salapp válasza cudarz (#29760) üzenetére


salapp
addikt

A P5(+) "engine"-t szerintem baromi jól be lehet állítani. Ismerősömnek csak egy 65-ös natív 50Hz-es VA led-je van, de (eltekintve a felhőktől) hihetetlenül realisztikus képet varázsol akár egy 720i M5 Kutyák magánélete sorozat epizódból is, pedig nincs két méter a nézési táv.
Remélhetőleg az LG-t is nagyon meg fogod szeretni a végére.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#29786) chros válasza krx21 (#29783) üzenetére


chros
őstag

Ez volt az elso, amit rogton eszrevettem :) Egyebkent a B8 sem tul acelos ilyen szempontbol, de 100-os oled fennyel hdr-ben nem vakit meg legalabb :)

(#29787) proly01


proly01
őstag

Valaki tudja hogy a 2TB os winchestert még tudja kezelni az LG? Lehet róla filmet nézni a tv usbjébe csatlakoztatva?

....Pr:)ly....

(#29788) alaves válasza proly01 (#29787) üzenetére


alaves
addikt

Igen, én is arról nézem. 55B7V

[ Szerkesztve ]

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#29789) alaves válasza cudarz (#29760) üzenetére


alaves
addikt

"A C8-on, ha a a TruMotionben beállítom akár a Smoothot, akár a Cleart, néha beszaggat utána a kép. Ezt még tesztelem, de mintha Netflixen ez nem lenne, csak ha a media lejátszóról használom. A Philipsen nem volt ilyen gond. Milyen beállítást javasoltok itt?"

Azt hittem, hogy ez a 8-asokban már nincs. Hibázik az interpolációs algoritmus, főként begyorsult mozgásos jelenteteknél látszik az akadás nálam is. Nálam: DJ:3, DB:10 így nem akadozik és a mozgás is elfogadható.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#29790) esicyhun válasza Celtis (#29781) üzenetére


esicyhun
tag

1,5-2 méteren ez igaz, de hosszabb kábelnél már azért más a helyzet. Nekem 3 méteres Belkin 2.0 kábelen a C8 már legtöbbször nincs jellel fogadott HDR esetén, úgy hogy a 4K 24p mindig működött, a 60 Hz HDR nélkül meg legtöbbször jó volt. Megpróbáltam egy másik hasonló 3 méteres kábellel, azzal sem volt jó. Végül a CoreEleces boxot beraktam a TV mögé és a hozzá adott rövid kábellel jó lett.

Szóval: kb. 2 méterig, nagyjából mindegy milyen a kábel, de azért hosszabb kábelnél már számít a minőség, különben nagy adatsebességnél problémák lesznek.

(#29791) Celtis válasza esicyhun (#29790) üzenetére


Celtis
veterán

Valójában nincs 2.0-és kábel. Belinkeltem a hdmi-org hivatalos kábel besorolásait. Amelyik premium high speed az 4K60p HDR képes. Mindegy milyen hosszú.
Abban igazad lehet, hogy a sima high speedek már kevéséb működnek ha 2 méternél hosszabbak. Nekem is rövid kábeleim vannak.

(#29792) esicyhun válasza Celtis (#29791) üzenetére


esicyhun
tag

Köszi, hasznos link. Pár kereskedőnek is meg kellene mutatni. :)

(#29793) daneel_hu válasza alaves (#29789) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ha jó a forrásanyag az interpoláció is jó lesz.
Szarral pedig ez sem tud mit kezdeni. ;)

(#29794) Partizan182 válasza daneel_hu (#29793) üzenetére


Partizan182
senior tag

+ beállítástól függően nagyon gyors mozgásoknál konkrétan kikapcsolja az interpolációt (nem akarja, hogy szanaszét essen a kép az artefactoktól), lehet, hogy a "beszaggat" csak simán a natív 24p.

(#29795) Zöldpardon válasza proly01 (#29787) üzenetére


Zöldpardon
csendes újonc

Én 4 terrás WD-t használok a 65 b8-hoz, semmi gondom vele.

(#29797) renatto válasza krx21 (#29796) üzenetére


renatto
őstag

Igen úgy fest, sőt, a Samsung van ahol leállítja az LCD gyártást, szóval minden arra mutat, hogy összejön nekik végre az OLED TV. Szerintem azért még jövőre nem sok vizet zavar majd, valamit a nagy kérdés, hogy milyen áron?! Mert panelt eddig is tudtak gyártani, csak rossz/rövid volt az élettartam és túl drága volt. Kíváncsi vagyok mit sikerült összehozni. És amúgy majd ott itt is kezdődhet a "beég" móka :DDD , amire lehet 1-2 évet várni, hogy kiderüljön... :O

[ Szerkesztve ]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#29798) krx21 válasza renatto (#29797) üzenetére


krx21
nagyúr

A lényeg, ha nő a verseny, mi fogyasztók csak jobban járhatunk... ;)

[ Szerkesztve ]

(#29799) rothfb


rothfb
veterán

Ma láttam a Médiában egy ilyen tv-t:
link

450 000 Ft volt. Nano cell tv, 55 colos... Szép szép a képe, de azért köze sem volt az oledhez. Mi a bánat kerül ezen ennyibe?

Amúgy láttam 65 colos C8-t 550 ezer körüli áron (érdekes, mert online nem látom sehol, biztos bemutató db volt). Meg láttam 55 colos C9-t 700 000 Ft feletti áron (ez is érdekes, mert online meg 630-ért van).

[ Szerkesztve ]

(#29800) Chaser válasza rothfb (#29799) üzenetére


Chaser
titán

"Mi a bánat kerül ezen ennyibe?"
ez nem ég be ( : és lehet jobb rajta a hálózati rész is ;]
nagyobb multikban vannak helyi ajánlatok, azt nem promózzák neten, pont azért h battyogjon csak be a delikvens sűrűn, mivel neten nem lehet ezeket rendelni, így viszont bukta a 14 napos elállás lehetősége

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.