Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18203) janos666 válasza #72042496 (#18142) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A 7-esen tuti kell a PC, a 8-ast még nem nézegettem, de valószínűleg ugyan az.
Sőt, igazából a PC mód se teljesen kerek, van néha valami picike zizi néhány színes kontúr körül, bár ez lehet bármi (pl. negatív 1 lenne az igazi nulla sharpness, vagy nincs is kint a menüben a kapcsoló valami dinamikusjavító-csodaizébizéhez, vagy akár csak a sub-pixel struktúra az SDR módban fekete W alpixellel...), de nagyon ritkán látom és nem igazán zavaró.

Hmm. 24 vagy 60Hz-el nézted a BFI-t?
Ha előbbi, akkor lehet hogy ugyan az a probléma, mint a Sony-nál (48+92, nem 60+60 váltott sorrendben), de a 60Hz-el jónak kéne lennie, az a vibrálás teljesen szokható, ha semmi más nem vibrál a szobában más frekvencián/fázisban, a plazmák is hasonlóan villogtak 60Hz-hez.
Ezt betanulja az agy. Pár perc után elkezded kevésbé látni, pár hét után alig tudod megmondani hosszabb használat után, ha pedig évekig voltak plazmáid, akár meg se tudod mondani vakteszten, hogy két egymás mellé rakott kijelzőből melyik villog, ha már nézed őket pár perce.

Szerintem inkább az az elfogadhatatlan, hogy lassan 8k jön, de ha nem állok meg a játékos karakterrel, akkor nem bírom elolvasni a képernyőn mozgó feliratokat, miközben az okádék "gamer" LCD-ken is van vagy használható BFI, vagy 120+ Hz plafon VRR-al natív felbontásban is (manapság már lassan 4k-ban is).

(#18143) FollowTheORI
PC módban használhatod az ISF módot is, ha csak a késés érdekel.
Bár ha régi játékkonzol, akkor tényleg jobb lehet a Game, mert az ISF módok valamiért látványosan lágyabban skálázzák fel a 2160-tól kisebb felbontásokat (nem csak PC módban), mint az összes többi (még a Technicolor is élesebb képet ad, csak az ISF a lágy), de natív felbontásban mindegy.

(#18145) Mosqu!to
Teljesen normális a 8-bit HDR10. Ha jobb féle VGA, akkor ditherel és alig látni a banding-et. DolbyVision-el pedig így kapsz végül 12-bitet, "kapszulázva" van az YCC 4:2:0 az RGB-be (legalább is ez az egyik lehetséges megoldás, de PC-n még csak ezt láttam működni).

Ha nVidia kártya és DP 1.3/1.4 monitor, akkor GOP-ot (VBIO modul) kell frissítened a VGA-n. Van hozzá külön hivatalos progi, keresd meg a prohardveren a hírt. A régebbi GOP-al új monitoron gondok vannak az EFI boot képernyőkkel.

(#18148) tutitibi
NVCP (nVidia Control Panel), máshol nem is nagyon lehet (esetleg visszaolvasva vagy talán pár játék felül tudja írni az NVAPI-n át, de nem láttam még ilyet).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.