Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Velem is kifizettették anno...

A mostani robogósok úgy tűnik szerencsésebbek. -
BoB
veterán
Valaki nézi a Dakar motoros részét? Hol érdemes? Csak azokat a napi összefoglalókat találom ami a hivatalos youtube oldalon van. Vagy ennyi?
Megtetszett ez a fajta terepmotorozás:
LINK
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ennek különben gyárilag ilyen fehér a felnije vagy ez utólag festett?
Nemsok kifogásolható van a gépen az biztos.
Hát az enyém már nincs ilyen állapotban.
Hátsó doboz? Markolatfűtés lett végül? -
Grillo
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Smkp-ra 0 Ft a fedezetlenségi díj. Hivatkozás
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ezt nem en talaltam ki, ha az adasvetelid idopontja korabbra szol, behajthak rajtad...
Hogy mennyire hamisitod az iratot, az nem volt benne a kerdesben.Lassan harom eve nem elek magyarorszagon, es nekem eszembe se jutott ez a forgatokonyv. Manapsag azon is meglepodom, ha kerdezik, hogy "szamlaval, vagy szamla nelkul?" Nem ertem a kerdest par pillanatig. Szerintem nem en vagyok forditva bekotve

-
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Tudom, rendesen megszivatott engem is ez a szabályozás... Attól még ez van....
-
runner 125
nagyúr
Továbbra sem értem ezt az álláspontot.
Ismétlen, smkp-ról beszélünk.Másik jogi szitució. Veszek adás-vételivel egy használatban lévő smkp-t, amit én másnap elemire bontok alkatrésznek, mert csak.
Az álláspontotok szerint akkor továbbra is fizetnem kell rá a biztosítást?
.
Naugye.Mo.-n amíg ennyire laza a szabályozása a smkp.-oknak (adás-vételi, kgfb.), illetve bármilyen dátumú / személyt tartalmazó adás-vételi jelent tulajdont "igazoló" jogot, addig ne beszéljünk fedezetlenségi díjról...
Miertvansote
Szard le.
Majd ha akarod használni őket a csajod megveszi tőled egy friss dátumú adás-vételivel (vagy most írtok kettőt, dátum nélkül), aztán befizeted majd utána.
-
mm89
őstag
válasz
Miertvansote
üzenetére
Az adás vétel napjától kell lenni biztosításnak.
De én azt javaslom hogy ne köss egyelőre egyikre sem, hanem majd ha eldöntötted hogy használni akarod, csinálj egy adás vételit a feleségednek, gyereknek, szülőnek, mindegy. Papíron eladod és kötsz rá biztosítást. Ennyi. -
Miertvansote
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
Egy kicsit más megvilágításba helyezem a dolgot!

Igazság szerint kb 10 motorról lenne szó. Tudom hogy évi szinten kell fizetni, amm nekem beleset biztosítással együtt kb 5000 Ft lenne. Azért kérdeztem, mert felújításra várnak, akár évekig is itt állnak még, az is lehet hogy több is lesz. Szóval lassan ott tartok hogy ha mindre befizetem a biztosítást, akkor kb bukok évente egy motort, pedig nem is használom őket, köz illetve semmilyen úton sem.
Esetleg van valakinek valamilyen tanácsa ? Gondolom ezeket nem lehet kivonni a forgalomból, mert igazából nincs is nekik sem törzskönyv sem forgalmi.
Köszönöm előre is. Üdv.
-
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Senkit nem érdekel, használni fogod-e, kivonatni se lehet a forgalomból, semmit. Ha megvetted akkor van X napod megkötni, különben fizetheted a fedezetlenségi díjat mikor megkötöd. Kivéve, ha eladtad közben.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Rendszámosnál oké, de smkp-nál miért?
Annál egy adás-vételi és egy biztosítás jelenti az "okiratokat". Noh meg mi van, ha én a saját a telkemet bejárni használom a jövőben?
Szerintem amíg nem fogja használni közúton, addig nem kell kötelező jelleggel kötnie rá biztosítást. Persze más kérdés h gyakorlati előnye kb. nulla. Max. annyit ér el vele, h addig nem kell kiadni azt a kemény 3000ft-ot az éves biztosításra.

-
vlevi
nagyúr
válasz
Miertvansote
üzenetére
Tudtommal smkp-ra éves díj van, tökmindegy,mikor kotod meg.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Miertvansote
üzenetére
Kell ra kotnod, mert ketyeg a fedezetlensegi dij.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
\ Elnézést ha OFF \
Ha a veszek egy motort, amihez nem kell törzskönyv stb... (50ccm). De nem szeretném használni, valószínűleg csak állna a garázsba jó pár hónapig, akkor kell e rá kötnöm biztosítást, vagy van e bármi kötelezettségem.
Mit kell majd tennem, hogy ha használni is akarom, akkor ha kötök rá biztosítást, akkor kérdezni fogják, hogy mikor lett vásárolva, és rengeteg fedezetlen biztosítást kellene fizetnem.
Köszi
-
V.Stryker
nagyúr
Hát azon filóztam, hogy nekem a kmh főtengely kihajtásról megy és csal 10kmh-t amúgy is. Meg fillérb@szó is vagyok. Ezért gondoltam,hogy pont a valós értéket mutatná az óra és némi fillérmegtakarítás is lenne. Sokat megyek túratempóban, 110-130, nem baj, ha kevesebb lesz a számla a végén.

-
Laca1212
őstag
válasz
Geresics
üzenetére
Jah..én is...csak nem biztos, hogy jut. Személyes átvétel nálam nem játszik.

"Megrendelésedet ugyan a webáruházban is le tudod adni, de mindig a személyes vásárlóké az elsőbbség, így az interneten megrendelt termékeket csak nap végén, az addig megmaradt készletből, érkezési sorrendben tudjuk teljesíteni."
-
Laca1212
őstag
Shox-os Motrix fékbetétekről van tapasztalat? Mennyire trágya kategória?
-
canniball
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Csak azt teszem be/módosítom/veszem ki, aki ezt kéri. Önállóan nem piszkálom az ott látható képeket (akkor sem ha tudom hogy pl. a tiédet lenullázták, vagy hogy vannak akik lecserélték a gépet), mivel nem tudhatom hogy direkt nem kértetek módosítást vagy csak elfelejtődött.

-
Gaboman
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Régebb valaki linkelt egy oldalt, ahol a lánckerékkel variálást lehetett kalkulálni, hogy ha a gyárihoz képest eltérsz, akkor elvileg milyen fordulatszámhoz milyen sebesség tartozik. Valaki belinkelné újra?
-
KisTé
tag
Nekem ilyenem van, sűrűn használom eddig megfelelt annyira nem könnyű felvenni mint gondolná az ember ehhez is azért kell egy megfelelő méretű cipő ami pont passzentos.A tépőzár eléggé gyengécske egyszer előfordult, hogy majdnem leesett és félre kellett álljak megigazítani, ennek ellenére ajánlatos abban az esetben, hogy nem a szép cipődet cseszed össze, de mint írták többen is egy motoros cipő vagy csizma az a biztos mert ha esel az ne 20-50ezer forinton múljon, lehet én is csak az első esésig hordom utána már biztosra megyek
Másik dolog, hogy ugye felvételnél a rögtön indulás előtt veszed fel mert sétálgatni benne nem ajánlatos pláne mondjuk saras helyen illetve ahogy megállsz rögtön le kell venni ugyanúgy...mondjuk én nem vagyok annyira jól eleresztve sajna olcsójános vagyok meg óvatos is ezért vettem csak megbánni nem fogod ezt az összeget azért próbálja ki aki akarja bárkinek beválhat mint nekem is.Valaki ebben tudna segíteni :
Motrix fékbetéteket érdemes-e venni a SHOX-nál, illetve 1991 GS500E-hez innen melyiket kell venni előre hátra mert ilyen kódokból én nem igazodok el 1490 lesz az összes nemsokára??? -
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Az EXC525 endurószettel ennyi, nem olvastad el a hirdetést.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nem, ettol nem csinalja, a nem gyari membran lapok viszont agyonvagjak az egeszet. Ez nagy, vastagon szedett betuvel a rotax 122 gepkonyveben is benne van, hogy ne csereld le a lapokat, mert nem hoz semmilyen teljesitmeny novekmenyt, csak problemakat.
Meg megmertem volna a membran hatarolot is, hany mm, mert pl az enyemben is valaki elhajtogatta, hogy attol majd jol fog menni. Szemmel nem is lehetett latni. Illetve talalkoztam olyannal is, hogy valszeg leejtettek a membranhazat, es az egyik oldalon kisebbet nyitott a hatarolo gorbulese miatt.
Szoval lehetnek csodak a gyari gepekben is. -
Topiccsendőr
addikt
Nice try.
most masodszorra is azt lehet megallapitani, hogy toltesrendszerrel van baj. Ha a hibat nem szeretned megallapitani, akkor venned kell egy fesszabot, egy magnest, es egy toltotekercset.
Ha a hibat nem akarod megallapitani, de sokat sem szeretnel kolteni feleslegesen, elviszed szerelohoz.
Ha nem akarod szerelohoz vinni, es nem akarsz felesleges alkatreszeket venni, kitanulod gyorsan, mibol all egy robogo toltesrendszere, megallapitod melyik a hibas alkatresz, es kicsereled.
Ha nem akarod elvinni szerelohoz, nem akarsz kolteni egyaltalan semmire, es foglalkozni sem szeretnel annyit, hogy magadtol megallapitsd a hibat, addig kerdezz forumon, amig valaki el nem talalja a hibas alkatreszt. Ez egy kicsit kockazatos, de ha bejon, sok penzt megsporolsz! -
runner 125
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
Jó volna valahol 2005-6 környékről találni valamit, ez tényleg korrektnek tűnik, viszont itt sincs enduro szett.
Noh mind1, kivárok, nézelődöm.Ma elmentünk megnézni a WR-t, eléggé megviselt volt a gép, ráadásul egy vasat nem akart engedni belőle, így nem hoztuk el.
Viszont szépen járt, a srác akkor öntötte fel benzinnel, hidegen is gyorsan indult, de elég sok kókányolás volt rajta, ami nem sejtet sok jót.persuader
Értem, köszi.
Még valami. A gyári középállványa jó pár évvel ezelőtt meghajolt egy szerencsétlen felhúzás során, pont a légszűrő felé dőlt alap helyzetében a motor.. nem volt túl látványos, de a hátulról ránéztél, látszott h dől balra az egész. Ez pl közrejátszhatott? Azt sajnos nem tudom megtippelni, h ez által a benzinszint az úszóhában vajon kibillent e annyit, h abból vissza tudott volna prüszkölni. De lényeg a lényeg, h ősszel amikor gurultam vele párszor, akkor szerencsére nem láttam visszatolás nyomokat.
Annó még a mebránlapokat is cseréltem karbonra.. elég rendesen megcincálta őket pár ezer km alatt, mert nem zártak jól, úgyhogy vettem még nyáron rá gyári fém lapokat, illetve új légszűrőt is kapott. Most tényleg 1:1-ben gyári az utolsó csavarig minden eleme. -
xxx86
csendes tag
Sziasztok nem régiben döntöttem, hogy felújítom a motorom YAMAHA JOG COOL STYLE 50-es kétütemű.
Szétszerelés ellőt olyan problémám adód hogy vadonatúj akkumulátor vettem bele fel volt töltve minden rendeben ment. Egy idő után teljesen le merül az akkumulátor olyan szinten, hogy a motor önindítóval nem indul, de még is van rajta világítás , duda , index , távolsági is jó .Ha feltöltöm az aksit újra megy az önindító durván egy hónapig utána újra jelentkezik a jelenség.Mi probléma és mit vegyek hozzá hogy megszűnjön a jelenség ?
-
tboldi
nagyúr
Bocsi, hogy közbeszólok a nagy endurózásba, de csak úgy eszembe jutott, hogy még mindig benne vagyok az összefoglalóban. Lehet, hogy azóta már acélbilit csináltak a motorból.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nem, a dusitorendszer csak 1-2 percig uzemel, utana lezarja a jaratot. A karbifolyas tipikusan a gazoszlop lepattanasa miatt van, bizonyos fordulaton ilyenkor akar 2-3x is ujra iranyt valthat a gazoszlop, es ennyiszer tobb benzint is vesz fel.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Azt nem tudom hogy a 2007-es évjáratú CRF-nél van e ilyen probléma.
Amiknél gond volt az a 2004-2005-2006, és ugye akkor azok 3-4 éves motorok voltak.
A WR450F gyerekbetegsége a gyertyaevés és a váltó valamiért elég hamar megadja magát.
Azt mindenképpen próbáljátok ki hogy szuperál, havernak a WR426-nál kétszer is megadta magát, nem valami strapabíró egy alkatrészegysége a motornak.
Injektorossal sok tapasztalatom nincs, viszont ami van az nem sok jó.
Én a karbis motorokat szeretem, egy jó Keihin FCR MX41 karbinál nem kel jobb.
Egy jó EXC 450 vagy 525-el járnál a legjobban. -
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jahm, a karbi köpködéssel valóban sokáig szívtam, beszéltük priviben is annó. Viszont fene tudja h összefüggésben lehet, de nyáron vettem bele egy új akksit. Mikor sokat állt, és ritkán használtam nem volt benne akku. Lehet h az automata szívató kiiktatása miatt köpködött vissza? Mert azóta nem csinálja, és a szűrő házon sem látom a nyomát, noh meg előtte ott maradt a garázsban az olajtócsa, szerencsére azóta semmi.
Mást meg nem piszkáltam rajta.Értelek persze, sőt, alá is írom h nagyon a racionális oldalról próbálom ezt (is) megközelíteni. Nyilván próbálom azt az utat megtalálni, ami kellő élvezet mellett a legcsekélyebb plusz anyagi ráfordítást igényeli. De kezdem belátni h ebben a kategóriában felejtős lesz..
Az X-es CRF tudomásom szerint tartósabb, gyengébb is kb 5-6 LE-vel, mint az R. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Volt 2T 50 esed, azok 4 litert esznek szazon, nyelezve. Ez a fogyasztas nem sok a 180 asnal, bar kopkod a karbi, amire nincs valasz, miert teszi. Ilyenkor tobbszor megy at a levego a fuvokan, ami bizonyos fordulaton tobb benzint jelent, igy az a kijelentes, hogy jo a karburalasa, nem 100% ig allja meg a helyet, ez lehet a szivorendszer sajatossaga, uj koraban nem folyik a legszuro, szoval... ezt ne is vegyuk figyelembe, csak egy aspektus. kevesebbet nem nagyon fog enni. Ez sem gatyalezabalas.
Egy 300 as versenyenduro mennyit eszik? Nem tudhatod. Nem lehet tudni, te hogy huzod. Nem mindegy a terep. azt sem allapithatod meg, a runneredbol kiindulva, hogy a rotax 12ot eszik.
Sokkal tobb rutint igenyel egy 2T? 56 loeros 4T nem igenyel nagy rutint? Ez az -alul gyenge, felul eros- versenymotornal megallja a helyet, de a 300 as exc alul is tol. Ez nem krosszmotor.
Amugy nem tok mindegy mit eszik?(Nem mintha ra akarnalak beszelni a tipusra, de tele vagy sztereotipiakkal)
Osszefoglalom. Tehat 4T vonalon nezelodsz, mert sporolni szeretnel a benzinnel. Es jelenleg egy uzemoras motort nezel... khm.Off road motornal ez a pedanteria szerintem az onfeledt motorozas utjaba all, keresztbe.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ebbe tényleg nem mennék bele, mert te azt tapasztalatad, én meg az ellenkezőjét. A 180-as 2T robogóm is megeszik 5,5 - 6 litert ha húzom neki a maga 21 lóerejével és ez nincs agyonreszevel, elkarburálva, teljesen gyári. Akkor egy ilyen 300-as versenyenduro?
Noh meg enduro területen abszolút kezdő vagyok, több helyen találkoztam vele, h a 2T endurok kezelése sokkal komolyabb tudást és rutint igényel. Nem mint ha a egy 450-es ne lódulna meg, de talán jobban kezelhető.Úgyis tudjátok, h szeretem ha szép állapotú a motor. Legyen az enduro vagy utcai.
Nyilván fogok vele én is esni, de számomra pl egy olyan enduro, ami le van vázvédőzve, deklivédőzve már szimpatikusabb. Hiába ő is esni kelni használta, nálam ez egy plusz pont az igényességre és valószínű az esélye is nagyobb, h mindig korrekt, időben elvégzett szervizelést kapott.Gaboman
Íjj, egy cimborám most volt itt nálam, neki YZF250-ese van, pont ma mondta a CRF-eknél ezt a szelepproblémát. Tényleg ennyire jellemző pl a 2007-esekre is? Azt mondta annó olvasott olyat is h titán szelepek több esetben is beleszakadtak és szétverte az egész blokkot.
EXC525-ből nem látok értelmes példányt hirdetni..
Apropó, kb. mikor volt váltás karbiról injektorra? Utóbbi nem sokkal kényesebb?Viszont a haverom, míg én a 800-as eladását intéztem, talált egy ma felrakott,
ígéretesnek tűnő WR450F-et magának. A holnapi nap délután progjamát már le is szervezte nekem. Megyünk meglesni, aztán ha jó elhozzuk neki. -
Geresics
addikt
Én erre csak azt tudom mondani, hogy ha érdekel a dolog, akkor mielőtt vásárolnál menj el pl. a Hungaroring DIRT képzésére! 4 óra, 15eFt, és rengeteg tapasztalatot lehet szerezni! Amikor az Enduro képzésen voltunk, akkor pl. az egyik srác rájött, hogy ő bizony ilyet nem fog csinálni, és nem vesz feleslegesen ilyen motort.
Az Enduro képzés amúgy felesleges (8 óra, 30eFt), mert ugyan azt tudja, mint a Dirt, csak mindent elhúznak, nagyobb szüneteket tartanak, stb...
A Dirt-et viszont tényleg mindenkinek ajánlom, még rutinosaknak is! Az elején sok alap gyakorlat van, a végén meg igazi móka!
1:20 - 1. Feladat: Nyolcas egy bólya és egy fa között, miközben a lábunk folyton máshol van.
2:05 - 2. Feladat: Szlalomozás bólyák között. A lábunk megint ide-oda pakoljuk.
2:37 - 3. Feladat: Vészfékezés blokkoló kerekekkel, hogy szokjuk a csúszást.
3:00 - 4. Feladat: 8-as alakban kanyarodás.
4:27 - 5. Feladat: Akadálypálya
5:07 - 6. Feladat: Szlalom és siratófal (5:50-től kis motovlog)
7:15 - 7. Feladat: Bólya-foci
7:30 - 8. Feladat: Krossz pálya
8:50 - 9. Feladat: Motorozás az erdőben (Floki kutya bekapcsol!) -
Pocee
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Nemaaa,simán jó...nem esni megy el az ember...tudom el fog esni de akkor el se induljon mert lehet úgy elütik hogy a vasember páncél ellenére meghal.
Vegyen próbálja ki engem érdekelne milyen, nekem is sok velúrt elszinezett a váltógumi.Mindjárt hozzák a többiek a popcornt

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Meg hát a súlyelosztás sem mindegy, van sok gép ami orrnehéz, a DRZ ezek szerint az volt, nem tudom melyikkel mentél a simával vagy az E verzióval.
Ez olyan mint az SC 620 az is 119 csak szárazon, csupán 5 kg-al több mint az EXC 525, a súlyelosztása is 50:50 százalék így egyáltalán nem nehezedik előre a súly.
Egyik külföldi tag 660-re felfúrta a blokkot, nálam az lenne az igazi élményfaktor, súlya megmaradt.
Szuper gép lehet, szívesen kipróbálnám. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
A futomunek nem sok koze van ahhoz, hogy elol rettento nehez, elofeszitettuk az elejet es az elofeszitesbol visszavettunk hatul. Semmi nem valtozott. Abban viszont lehet valami, hogy mas motor nem assa el magat ennyire, de majd 40 kg kulonbseget nem tudsz behozni semmivel. Ezt az 525 ot kiprobalnam, 8 literes tank, 114 kg szarazon. Ezek nagyonjo szamok.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
SirKero
üzenetére
Háát, esőben nem lesz túl guszta. Én érzem, hogy van ennek jogosultsága, de ahhoz olyan típusú ember kell. Nekem ehhez nincs türelmem, inkább veszek gyakrabban új cipőt. Másrészt ritkán motorzom utcai cipőben. Sőt, igazából soha. Van motoros csizmám, meg motoros cipőm...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
SirKero
üzenetére
Nem tom mennyire életszerű a használata. Alul tépőzásras, de néha le kell tenned a lábad, tehát koszos lesz. Mivel szövet, járni nem lehet vele, tehát amikor letámasztod a motort és beméssz valahová, le kell venni. Ha le kell venni, akkor el kell tenni, de ugye koszos....

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Eleve olyat kell venni amit nem sajnálsz, terepen olyan nincs hogy nem esel, aki azt mondja nem terepezett igazán.
A DRZ-nek köztudott hogy elég szar a futóműve, azért cikázott az jobbra balra nem csak a tömege végett.
Lehet nehezebb ha jó futómű van alatta, egy EXC525 is jóval nehezebb mint egy 106 kilós 2T de mégis mindenen úgy hasítasz át vele mint kés a vajon.
Azért mert állati jó futóműve, merev váza van, üzemórásból biztos hogy azt venném, a CFR450-nél a szelepek elég hamar megadják magukat, ismerősi körben többen is ezzel szívtak.
Pl: A KLX650R-re azt mondják nagyon jó futóműve van, a súlypontja is eltalált így könnyű az eleje ami jó ha hirtelen kell elemelni az első kereket.
A súlyát meg nem mondanád, igaz ezt fórumtárstól tudom csak, neki is volt XR600R is de ez teljesen más kategória minden téren állítása szerint, pedig tömegre ugyan az. -
SirKero
őstag
Urak.
Ilyen konstrukcióval van valakinek tapasztalata? [link] -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
neked joval nagyobb tapasztalatod van endurok teren, en csak a sajat tapasztalataimat irom le. en mentem drz 400 al, es ilyen sulyu motorral mely homokon, a legalisan meg felteheto legbutykosebb gumival. Az egy kalap szar volt. Utana valtottunk krossz gumira. Teljesen felazott talajon is mentem vele, feldobta a sarat 6 meterre, de az eleje ossze-vissza ment. Azzal te el nem mentel semerre. Az szenvedes volt. A 30 eves dt200r el megettem. Ugyanannyit tankoltam a 2T be, mint a 4T be az ilyen turakon. Epp ezert akarta felgyujtani a tulaja, mert mindenhol jobban viselkedett az a ven fos. Mert 106 kg volt. Nem azert mert versenytechnika lenne.
ahogy nezem a szempont az, hogy honda legyen, hogy keves hasznalati nyom legyen rajta, konnyu, olcso, uzemoras, megbizhato, 4T. Ilyen meg nincs. A hasznalat modjaban benne volt az ugratas is, erre a celra ilyen nagy dogoket eleve nem is neznek, de turazni mar ertelmet nyeri. Masik ellentmondas a fillerbaszas. Hobbiterepnel krosszpalyan/banyaban elesel. Ha nem esel el, akkor nincs ertelme venni ilyen motort. Mondjuk ezek az en szempontjaim.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Addig úgy sem tudod meg hogy passzol hozzád amíg ki nem próbálod, én annyit mondok hasomló a tömege mint egy XR600R-nek, ami nem vészes terepezéskor.
Azzal is agyagban, sárban, hóban, homokban mindenben el lehetett lavírozni, méghozzá nem döcögő tempóba.
Most amit néztél CRF450X-et 2 éven belül ha sokat mész vele sokkal de sokkal többet fog költeni mint a XR650R-re.
Én azt mondom érdemes kipróbálni mindkettőt és akkor fogod csak igazán megtudni melyik illik hozzád.
Eleve hobbi motorozáshoz nem vennék újra üzemórás motort, igaz én azt szeretem ha 100+-os köröket megyünk, így egy üzemórásnál hetente cserélhetném az olajat. -
Topiccsendőr
addikt
-
Pocee
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Azért a képeket megnézvén,elég sok extra jár a motorhoz és igenis itt figyelembe venném,hogy !gyári! alktrészek vannak pluszba,mert ezt hagyják el leggyorsabban,mert az utángyártott csak fele.
Nagyon kevés ám az a motor ahol tényleg üzemóránként cserélnek,mivel az van a fejekben,majd költünk ha elromlott,de gyárit nem mert drága,gyáritól jobbat meg 2% vesz amiből 1% a versenyző. -
Geresics
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nem olvastad ezt a cikket? Az üzemórás motor kurv@drága móka. Ha filléreket akarsz szexuálni, akkor szerintem nem üzemórás motor kell...
Persu
A fenti cikk is azt írja, hogy a 2T 1700Ft/óra benzint kér, míg a 4T 1100Ft/óra benzint eszik. Azért ez jelentő különbség. Persze az összkép még így is fordított (2T 3000Ft/óra, 4T 4400Ft/óra). A cikk ugyan 2010-es, de gondolom annyira nagy változások nem történtek... -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nalad nagyon be van csipodve az, hogy a 2T csak sokat fogyaszthat, holott ez egyaltalan nem igy van, ha van is kulonbseg, ugyanolyan felhasznalasnal egy 4T hez kepest elenyeszo. Nem azon fogod a fillert megbszni.
Szetrugasi nyomoktol mentes???
Te mire veszed ezt a motort? -
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Valamelyik irányba már biztosan kompromisszumot kell kötni.
Számomra is szimpatikusabb a 100kg körüli enduro terepezni, mint egy 650-es, ellenben utóbbi tuti tartósabb és valszeg az üzemóra - elfogyaszott liter arány sem azonos.
Nyilván hülye dolog fogyasztást nézni ebben a kategóriában, de egy ilyen 300-as 2T gondolom szó szerint az ember gatyáját is megeszi.
Igen igen, fillérbszó magyar vagyok.
2 ft-ból akarok örök életű, 2ft-ból fenntartható, 100kg-s endurot.Gaboman
Köszi! Ezt néztem a minap én is. Korrekt állapotúnak tűnik, csak tényleg tartok tőle h túl esetlen lesz ez terepre, illetve ehhez is egy enduro szett legalább 200k pluszba.. 96 kg vagyok és 187 magas, valahogy biztos elterelgetném, el nem vesznék rajta, de ettől függetlenül számomra így fotók alapján már az egész mérete (ülésmagasság pl.) azt sugallja h ez inkább SM-ként király, műútra.
Aztán a fene tudja, tényleg nincs tapasztalatom benne, cserébe viszont egyértelmű h tartósabb.Ezzel szemezek már egy ideje.
X verzió, akksival, önindítóval, 5-6 LE-vel gyengébb blokkal, műszakival.
Elég régóta árulja a srác, néha eltűnik, néha visszakerül.. Kétségkívül, fotók alapján gyönyörű állapotú.
Deklivédővel, szétrúgási nyomoktól / kopásoktól, nyúzásoktól mentes. Viszont szerintem irracionálisan drága. 11 éves enduro majdnem 1,5 gurgiárt kurva sok. Ennyiért már kap az ember pár évvel fiatalabb VFR800-at is.
Hülye hasonlat tudom, de arányaiban drágálom, főleg úgy, h valszeg még bontatlan a blokk is. Így hiába ad dugót, gyűrűt hozzá, azért az anyagi kockázatot ezzel nem csökkenti nullára... -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Komoly terepen sokkal könnyebb vele motorozni, de az XR650R sokkal tovább bírja neki, a 2T EXC-t 6 alkalommal újítja fel mire az XR-t 1 alkalommal.
Ez nagyon nem mindegy te is tudod annak aki hobbi szinten akar csak motorozni.
Azért az XR súlya sem annyira vészes, ilyen DR650 és hasonló társaihoz képest meg főleg nem.
Persze más mint egy 100 kilós géppel lavírozni szop@tos helyeken. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ilyen helyesírású eladótól?!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
-
kcsa
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nem kell ide Gsxr... Fater vagy 20 éve kórházban volt a traumatológián, szomszéd ágyon egy olyan forma srác feküdt mint a filmekben: kb a talpától az álláig gipszben, néhány lyuk célzottan kihagyva persze, közben minden testrésze drótkötélre felkötve és lógott egy vas szerkezetről,barátnője bébipapival etette. Na ő egy Sámsonnal ment haza a csajtól este, hiányos közvilágítás, ahogy az szokott.
Csak napközben leraktak az egyik sötét foltba egy sittes konténert...
-
runner 125
nagyúr
Okés, köszi a hasznos infokat mindenkinek!
Bővítem a szűrési feltételeket, jelentkezem majd h mire jutottam. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Gyűlölöm. Egy sz@r.

-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pedig nagyon adja!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
Figyelj, ez attól függ, hányszor ment rajta végig. Én melóbajáráshoz olyan helyen megyek, ahol van egy kettős körforgalom, de már annyiszór átmentem rajta, hogy ha látom nem jön semmi, akkor a kis Mazda 2 1.4-es motorjával visszadobom 4-be és 90-el áttolom mindkettőt odafele, mert kiadja. Meg előtte van egy kanyar, az ívben egy bukkanóval, de van egy 2,5 méteres sáv, ahol nem dob meg, ott is áttolom... az autók 90%-a csúnyán lemarad ott mindig. De már megcsináltam párszázszór. Tuti így van vele a videón lévő csávó is.
A bátraknak hozzátenném, hogy a szomszéd faluban egy srác úgy halt meg, hogy minden nap arra csapatta haza a GSX-R-el, minden gödröt ismert és volt egy kanyar, amiben volt egy gödör, tudta, hogy nagyobbra kell venni. Aztán pár év után megcsinálták napközben a gödröt, annak rendje módja szerint beszórták sóderral is... hazafele a srác rutinból rátette a nagyolt ívre, rá a sóderra és repült is.... Isten nyugosztalja. Ezzel azt akartam mondani, hogy rutinból se mindig adja ki.
-
-Mike-
addikt
Egyedi méretű fémfékcsővet hol tudnék csináltatni? Csak az X-Bike?
Az SV kormányát magasítjuk és arra kellene. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem mai felvételek.

Tud azért valamit a srác, olyan szakadékokon lejönni, menet közben könnyen veszi fel kerékre a 620-at.
Érti a gépet, jó lenne ilyen bátornak lenni.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen 2T volt!
-
Topiccsendőr
addikt
Igazad van, de en ezt otthagyom. Ha szamlakkal bizonyitja, hogy jo kezekben volt, az azonnal megmutatkozik arban is, akkor legyen nagy arca, de bemondasra en nem fogom beharapni.
Nem naiv kincsvadasz vagyok, aki kockaztat hogy vagy lerohad, vagy nem, vagy jol jovok ki belole vagy nem. (Ezt csakis olcso motorral jatszom el) ebbol mar szerencsere kinottem, jo sok penzbe kerult.
-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
Én mindenhol alkudok, amit megyek most megnézni abból is fogok, azt felőlem mondhatja, én meg erre azt szoktam mondani hogy:
"én meg itt vagyok, ennyiért viszem a gépet, ha megfelel írhatjuk a szerződést"
90%-ban meg is szokott történni a mostanit is 700 helyett 600-ba akarom elhozni, ha jó neki jó ha nem nem.
Neki sem mindegy hogy ott van egy komoly vevő a többi meg lehet csak nézelődik, próbálgat. -
Pocee
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
az a tapasztalat hogy Mo-n a nagy többségnek akkora arca van,aki elad,hogy iszonyat,felszalad megnézi mi a piaci ár és abból nem enged hiába mondod,hogy itthibaotthiba,"figyelj,5en jönnek utánad megnézni,majd ők megveszik mert értenek hozzá,és tudják,hogy jó vétel"
(Üzemórás tapasztalat,nem közúti) -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerencsére nekem az EXC-n nem tört, szakadt semmi, füstölni kezdett mert a főtengelycsapács szimering megadta magát.
De ha már egyszer megbontottuk akkor kicseréltünk mindent amit csak lehetett.runner 125 Ez egy régebbi 620, a blokk szinte változatlan, megfelelő kezekben ez a motor ilyen felhasználásra is alkalmas, VB-t is nyertek 98-ban ezzel a blokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Witcher topik
- Interactive Brokers társalgó
- Hobby rádiós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)