-
LOGOUT.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok, adott két Asus Router:
Rt66u: ezen fut a vpn szerver (openvpn)
Rt58u: ezt szeretném egy (földrajzilag) más helyen vpn kliensként használni, hogy távolról elérjem a rajta lévő eszközeimet.
Szerver beallitasok:
helyi IP tartomány: 192.168.1.x
VPN ip tartomány: 198.168.8.xKliens beállítások:
helyi ip tartomány: 192.168.2.xProbléma: a vpn szerverhez bárhonnan tudok csatlakozni egy sima mobillal, laptoppal. Fut szépen.
Viszont az rt58u routert kliensnek nem sikerül beallitanom, (elsőre annyit), hogy legyen net. Bár csatlakozik a szerverhez, IP címet kap a 192.168.8.x tartományban ,viszont "ip/utvalasztasi ütközés" hibát ír ki. Amennyiben a szerver oldalon kikapcsolom a "Push LAN to clients" opciót, nem ír hibát, viszont net még mindig nincs.
Milyen utvalasztasi szabályokat kellene beallitanom?Előre is köszönöm a segítséget
-
Gyok2
senior tag
Üdv.
Szeretnék VPN elérést csinálni egy Synology NAS-ra, de nem akar sikerülni. Amennyire utánanéztem, a T-s internettel lehet a baj. Mindenesetre, beállítom a NAS-on a VPN szervert L2TP-re, aztán a Windowsban próbálom csatlakoztatni, de valami nem jó. A portokat, amiket kér, azokat beállítom a routerben. Én rontok el valamit, vagy tényleg a T-nél lesz a probléma?Tiszta Windows, rendes ház
-
4Grider
nagyúr
válasz
turbulencia8 #3440 üzenetére
Az a modemes router egy ont, ami elsősorban egy média konverter, a routeres képességei meg olyanok, amilyenek. Az online ügyfélszolgálati felületen át lehet állítani modem üzemmódba és a saját routerreddel kell aztán felépíteni a pppoe kapcsolatot. Ezzel kiiktatsz egy kettős címfordítást, amit a vpn nagyon nem szeret.
-
turbulencia8
őstag
válasz
4Grider #3439 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, de megpróbálok válaszolni. Van egy Digi FTTH Receiver, arra van optikai kábellel rákötve egy gagyi Huawei modemes router, ennek a wifi-je ki van kapcsolva, mert pocsék. Ehhez van UTP-vel kötve egy Asus wifi router, ami már elvileg nem kap publikus IP-t.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz
turbulencia8 #3438 üzenetére
Kábelmodem vagy ont? Modem módban megy (az ASUS publikus/nem natolt ip címet kap)?
-
4Grider
nagyúr
válasz
turbulencia8 #3436 üzenetére
Ha telekom route van az alap neted mögött, akkor biztosan...
-
turbulencia8
őstag
Sziasztok!
Bitdefender premium VPN másnak is egyre lassabb? Ráadásul egy csomó ország kiesett a palettáról...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
stellaz #3433 üzenetére
Azt látni fogják, hogy adott szobában x-MAC-ű készülék felcsatlakozik, meg talán hogy milyen IP-t ér al a forgalma, de ha az csak a VPN szeró akkor az nem jelent semmit, és egy modernebb OS-ben van random MAC generáló... azt lehet csak pontra, vagy csak adott kapcsoratra élőnek is beállítani. Előbbi máshol ad másikat, az utóbbi máskorra ad másikat. Ha nyilvános wifi, akkor utóbbi jobb!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
stellaz
veterán
válasz
ledgeri #3432 üzenetére
Igazából csak annyi, hogy ne lássák mit nézek, mert semmi közük hozzá. Van a szobában egy wifi acces piont, azt nem tudom, hogy, mennyire lehet lekövetni, mert általában csak hárman csatlakozunk rá vendégként.
Hogy mennyire komoly ellenőrzések lesznek azt egyébként nem tudom, mert most szerelnek fel valami komplett beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszert, amihez állítólag csomagban jön valami szoftver, ami a netezgetéssel töltött időt is figyeli majd.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
stellaz #3428 üzenetére
Ha csak az a lényeg, hogy "a nyilt wifi-n ne lássák az adatfolyamom", de mindegy, hogy hol bukkansz fel, akkor a proton is tökéletes (és itt a másikkal való idő töltéshez képesti kb 0 velefoglalkozáson van a hangsúly)!
Ha "ú bank, ú DÁP, ú akármámi" ellenőrzésgetések is lennének, arra már kell valami magyar kibukkanó.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
válasz
st3v3np3t3r #3426 üzenetére
erre senkinek sincs ötlete?
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Munkahelyemen a jövőben terveznek kicsit szigorítani a netes használaton, de legalábbis aktív monitorozásba fognak kezdeni, ha minden igaz.
Az asztali gépem az sima ügy, azt nem fogom privát célra használni, vagy csak minimálisan. A mobilom viszont a vendég hálózatra csatlakozik wifin. Az nyilván nincsen név szerint felhasználóhoz kötve, de nem is feltétlenül szeretném, ha az azon áthaladó adatfolyamot szkennelnék. Használhatok persze mobil netet is, az a legsimább, de nyilván költségesebb opció.
Erre a problémára megoldást jelentene valamilyen VPN szolgáltatás? Nem illegális vagy tiltott cuccokhoz, simán csak a magánszféra védelmére. A proton vpn-re gondoltam, az elvileg kifejezetten secure szolgáltató.
Vagy az otthoni routerem is tud olyan szolgáltatást, hogy vpn szerverként működik és biztosít biztonságos kapcsolatot akár nyílt wifi hálózaton is, csak annyira nem akartam forszírozni, hogy a routert kiengedjem a netre.Előre is köszönöm a tanácsokat.
-
westcoastog
veterán
Sziasztok! Használ valaki Zerotiert?
-
estét. technika kérdésem lenne openvpn témában.
windows openvpn servernél hogyan lehet megoldani, hogy láthassam a helyi hálózatomon lévő eszközöket, ha csatlakozok a vpnre?
van egy windows alapú hálózati megosztásom, ezt szeretném elérni win openvpn-el.
addig eljutottam, hogy megcsinálom a szervert és a csatlakozási konfigurációt, de csatlakozás után semmilyen eszközt nem érek el.
próbáltam a linuxos konfigurációból átmásolni a beállításokat, de nem megy, még kikapcsolt gépi tűzfal esetén sem.
linuxos openvpn server alatt ez gond nélkül működik.
csatlakozás után látom a windowsos megosztásom, a hálózati nyomtatóm stb...Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
lenkei83
tag
válasz
4Grider #3416 üzenetére
Minden gépen azonos az ESET konfigja a hálózatok tekintetében, úgyhogy nem tudtam rájönni a konkrét hibára, de az megoldotta a problémát, hogy beraktam IP készletbe a VPN ip tartományát. Bár gépnévvel még így sem látok semmit. Megpróbálok valami normális DNS-t reszelni mögé.
-
ledgeri
nagyúr
Érzésre egyiket ilyen félére, másikat olyanfélére, böngészőszeparációra ráállás sütitörölgetéssel ublock origin/adguard/privátabb DNS használat a "ne lássa mindenki"-t jobban kiváltja, mint a "minden marad alap, minden oldalon bárki betölthet bármit nekem, csak vpn-en keresztül".
Sajnos a VPN átlag-marketing félre vitte azt amire az emberek gondolnak, hogy a VPN képes. A VPN-nel a "ne lássa mindeki"-ből csak a szolgáltatódat zárod ki.
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
4Grider
nagyúr
Ha bejelentkezel valahova, akkor tök mindegy, hogy honnan (vpn mögül vagy sem) jelentkeztél be, látni fogják, hogy mit csinálsz. Ha nem jelentkezel be, akkor meg azt fogják látni, hogy egy adott ip cím felől jöttél, ami mögött rajtad kívül esetleg még van több száz másik látogató, attól függően, hogy publikus ip címet vagy natoltat használsz.
A vpn maximum a helyszínt rejti el, hogy honnan jöttél. De a helyszín vpn nélkül sem szokott pontos lenni, én pl. most a tényleges helyemtől 60 km-el látszom távolabbról. Ha meg kliens oldalon nem vigyázol az adataidra, vpn mögül is simán kiderülhet a 10 m pontosságú hely, ahonnan netezel.
Szóval a vpn a saját butaságunk ellen nem véd. -
CP111
aktív tag
válasz
4Grider #3420 üzenetére
Volt ingyenes Proton vpn. Nem volt vele gond.
Aztán előfizettem rá. 2 hét után lemondtam mert pl. mobilon a Profession app nem töltött be. Pc-n meg voltak oldalak amiket nem hozott be.Arra kell hogy nem kell mindenkinek mindent látnia miket nézek mobilon, pc-n.
*** Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! *** Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz! *** A "covid" oltás és az elektromos autó olyan, mint az orosz rulett! Sosem tudod mikor döglesz meg tőle! ***
-
ledgeri
nagyúr
-
CP111
aktív tag
Melyik vpn ajánlott ami gyors, megbízható, nem drága és telón és pc-n is lehet egy előfizetéssel használni?
*** Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! *** Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz! *** A "covid" oltás és az elektromos autó olyan, mint az orosz rulett! Sosem tudod mikor döglesz meg tőle! ***
-
4Grider
nagyúr
válasz
lenkei83 #3415 üzenetére
Az internet forgalmát akkor szoktuk bebújtatni a vpn csatornába, ha szükség van rá valamiért kliens oldalon hogy a szerver ip címével jussunk ki a netre. Egyébként nincs rá szükség és csak tök feleslegesen lassítjuk vele mind a két oldalon a netet.
Ha eléred a távoli alhálót, csak egyetlen gépet nem, akkor az adott gép hálózati beállításainál, tűzfal szabályainál kell körülnézni, ez már nem vpn probléma lesz. -
lenkei83
tag
válasz
4Grider #3414 üzenetére
Nem is lehet azonos alhálóba rakni elvileg a kettőt. Legalábbis én még ilyennel nem találkoztam. Van a beállításokban csak helyi háló, vagy helyi háló és internet. Nekem a második beállítás van, ezért sem értem, hogy miért nem érem el.
És igazából most nézem, hogy csak 1 gépet nem értek, épp amin a shared drive-ok vannak. Minden mást igen. -
lenkei83
tag
Sziasztok!
Tp-link routert raktam be otthonra és belőttem rajta az OpenVPN-t, csatlakozik, működik. Ami a bajom, hogy a shared drive-okat nem látom. Nyilván más IP range-ben van a két hálózat emiatt nem működik,. viszont fogalmam sincs, hogy a tp-link routeren hogyan kell beállítani azt, hogy tudjanak beszélgetni egymással. Soserm használtam még VPN-hez korábban Tp-t.
Ha valaki tud valami hasznosat, megköszönöm.Üdv.:
P. -
ledgeri
nagyúr
válasz
PuffyDog #3407 üzenetére
Van nekik egy ToS oldaluk, ott ilyesmik le vannak írva, vagy a FAQ-ban.
-
PuffyDog
aktív tag
Üdv.
Ha jelenleg van aktív Surfshark VPN csomagom, ami 3 nap múlva lejár. Viszont 3 nap múlva 7 napos ingyenes próbával tudnám hosszabbítani. Ilyen esetben megmaradnak a Alternative ID-ben kreált email címek?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
mokas_gizi #3404 üzenetére
A wifihez mi köze az internet szolgáltatónak? Nincs saját routered?
-
válasz
4Grider #3402 üzenetére
Szerintem amúgy a szolgáltatónál lehet valami, ma délelőtt pl nem volt WIFI
00:00 felé működött a VPN
Reggel már nem, most megint működik + a WIFI is működik.Ez a cég tényleg elég komoly, tényleg elég jó az ügyfélszolgálata.
Hibákra/hiba kódokra nagyon részletesen le van írva minden, hogy mit kell csinálni. -
-
4Grider
nagyúr
válasz
mokas_gizi #3401 üzenetére
Ha a net szolgáltatónál van valami, akkor egy böngészőben megnyitott oldal sem nyílik meg. Megnyílnak az oldalak, tudsz email-t küldeni/fogadni?
-
-
-
UserX
addikt
válasz
mokas_gizi #3394 üzenetére
Próbáltad másik ország szerverén is?
-
mrots
junior tag
Ma egy kicsit jatszottam VPN titkositasi algoritmusokkal. Hatha erdekel valakit:
A meresek egy sima DSL kapcsolaton tortentek, amit egy 1941-es cisco router terminal egy EHWIC VDSL adapteren. A titkositas es mindenfajta vpn kapcsolat nelkuli meres az, amit a DSL kapcsolat lehetove tesz, ez tenylegesen a szolgaltato altal vallalt maximum. A meres celja a router terhelesenek megfigyelese volt kulonbozo algoritmusokkal. A meres wifin keresztul tortent, nem kabelen, azert, mert a szolgaltato altal biztositott savszelesseg messze alatta van wifi nevleges teljesitmenyenek, magyarul nem a wifi a szuk keresztmetszet.
A meresek soran a VPN vegpont vegig ugyanaz volt, semmi mas valtozas nem tortent, mint a titkositashoz hasznalt algoritmus valtoztatasa. A VPN oldalon egy strongswan terminalta a titkositott kapcsolatot es iptables PATolta ki az internetre a forgalmat, a hasznalt protokoll IKEv1 volt, tanusitvany alapu azonositassal (bar ez utobbinak nincs hatasa a sebessegre).Az eredmeny ertekelese soran erdemes tudni, hogy a 'show proc cpu hist' parancs 10%-ra kerekitve adja meg a CPU terheleset, igy a 100% barmi lehet 95 es 100 kozott, a 90% pedig barmi lehet 85 es 94 kozott. Magyarul az eredmenyeket ertelmezve en ugy gondolom, hogy a CPU terhelesben annak ellenere, hogy egy helyen 90% van, en ugy gondolom nincs relevans elteres, valoszinuleg itt 94% lehetett a mert ertek, a tobbinel meg 96%.
Az ugyfel kerdese az volt, hogy erdemes-e atternie valami masik VPN algoritmusra, hogy a meglevo eszkozeivel jobb teljesitmenyt erjen el. Tekintettel arra, hogy a kurrensen hasznalt algoritmusa AES CBC volt, a valasz egyertelmuen igen. Mivel ritkan lehet valos kornyezetben mert szamokkal talalkozni, gondoltam megosztom az ertekeket, hatha erdekel valakit. A sebessegmeres speedtest.net -en at tortent, ugyanazon szervert hasznalva minden VPN kapcsolatnal egy masik, lokalisat, VPN nelkul. A crypto ACL szamara az erdekes forgalom a 0/0 volt, tehat minden forgalmat a tunnelbe kuldott.
A routerben nem volt ISM VPN modul.
download upload cpu
no encryption, no vpn 71 mbit/s 18 mbit/s 60%
aes256 + sha512 44 mbit/s 17 mbit/s 100%
aes128 + sha1 54 mbit/s 17 mbit/s 100%
aes256gcm128 58 mbit/s 18 mbit/s 90%
aes192gcm128 59 mbit/s 18 mbit/s 100%
aes128gcm128 59 mbit/s 18 mbit/s 100%[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz
mokas_gizi #3396 üzenetére
Mindegyik Bitdefender csomag előfizetéses...
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
mokas_gizi #3394 üzenetére
Külön van rá előfizetésed? Mert egy csomó Bitdefender csomagban (antivirus, security) alapból csak napi 200 MB VPN forgalom van.
-
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Bitdefender VPN használok, ma kora délelőtt még működött használtam…
12:00-tól viszont nem működik / nem csatlakozik
Azt írja ki „A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt”
Van valakinek tapasztalata mi a lehet a gond?
Már újra is telepítettem, modemet is reseteltem (vodafone), Supportnak is írtam/leveleztem velük. -
mrots
junior tag
válasz
tobias40 #3391 üzenetére
"ide már nem szemetelek tovább."
VPN-t akarsz csinalni, ez pedig egy VPN topik. Nem szemeteles ez. Mondjuk inditasnak szerintem eros volt, hogy lenyegeben azt irtad: van ket asusom de nem akarom elolvasni a doksijukat, igy nem tudom milyen vpn-t tamogatnak, valaki olvassa el helyettem es mondja meg milyet vagy milyeneket tamogat, es ha tobbet, akkor melyiket es hogyan konfiguraljam be.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40 #3387 üzenetére
Ha két külön helyen akarnék vpn-vpn kapcsolatot kialakítani Nekem ez azt jelentené, hogy ahány kapcsolat annyit VPN... miközben az lenne a lényeg, hogy minden lásson mindent, ami megy egy vpn.
Egyébként nézz rá arra, is, hogy esetleg a routereid támogatottak-e pl openwrt vagy egyéb firmware-ek által. Az hogy egy gyári asus routerben nincs benne egy funkció nem azt jelenti, hogy maga a hardver nem képes futtatni azt kezelni képes dolgot!
-
gurabli
őstag
válasz
tobias40 #3389 üzenetére
Igen, kb. így. De mindkét routerre kell Wireguard. Különben OpenVPN kell és az lényegesen lassabb, gyenge hardveren különösen, router az.
Telefonon Wireguard kliens és kapcsolódsz az egyik ponthoz (routerhez) és onnan az is része lesz a hálózatnak, ha megfelelően állítod be. Ez már egy kicsit bonyolultabb, hálózati ismeretek kellenek. Forward, masquerade, routing. De az Asus ezt elég jól kezeli alapból.
Másik megoldás a Tailscale. Mindkét helyre egy-egy kis kütyü, pl. Rpi4, amin Tailscale fut + telefonon is Tailscale. Akkor nem függsz a router képességeitől. Nem bonyolult, de tudni kell mit csinálsz és Linux ismeret kell. De ez valóban inkább hálózati topic. A Tailscale amúgy nagyon korrekt, Wireguardot használ, gyors és alapvetően egyszerű."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
tobias40
veterán
válasz
gurabli #3388 üzenetére
Köszi!
Sajnos úgy látom hogy az AC87U nem tudja a wiregardot csak az openvpn-t.
Az itthoni pl. a vpn server és a nyaraló a vpn kliens?
Egyébbként jó az asus oldalán levő leírás site-site, [link] ha ez alapján csinálom az lesz amit szeretnék hogy mindenhonnan elérem mindkettő hálózatot mobilnetről is és a két végpont között pedig csak vpn elérés lesz?
Még a célom az is a vpn-el hogy a 2 kamera rendszert is csak én tudjam elérni távolról,ne a kínai servereken keresztül felhőből,az egész "világ szeme láttára" . -
gurabli
őstag
válasz
tobias40 #3387 üzenetére
Wireguard mindkét routeren, helyi hálózat engedélyezésével, de lekapcsolod mindkét helyen a kimenő forgalom VPN-en keresztül való küldését (hogy ne a másik végpont legyen a kimenő forgalom, routing). A legtöbb router alapból tudja. Célszerű a két helyen különböző hálózati tartományt használni (pl. 192.168.1.x és 192.168.10.x). Site-to-site Wireguard. Vagy pl. Tailscale szintén kiváló megoldás.
OpenVPN is működik, de lényegesen lassabb."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tobias40 #3385 üzenetére
Logikailag eggyel egyszerűbb: egy vpn hálózat aminek mindegyik alhálózat a tagja... Nem egyszerűbb?
Nem kell túlbonyolítani, de kérdés, hogy minek legyen különálló internetkapcsolata (nem csak privát hálózati).Vannak hálózatépítős topikok, amit te akarsz -szerintem annak nagyobb része az, mint a VPN-nek.
Ha NAS-ok is vannak az is számít, hogy milyenek (ha egy márka akkor ott is lehet sok opció, lehet, hogy az egész sokkal egyszerűbb azzal)... oda is érdemes bekérdezni!
-
tobias40
veterán
itt hátha segít vki az elindulásban,és nem az asus oldalát kell végig olvasnom...
"
Ha két külön helyen akarnék vpn-vpn kapcsolatot kialakítani 2 asus routerrel akkor hogyan kell egyszerűen megcsinálnom?
Itthon az EBM68 mesh rendszer van a nyaralóban pedig egy AC87 lesz.
Mindkettő helyen telekom optika van,és mindekettő szolgáltatói router PT-ba lesz téve.(az itthoni már abban van az ac87u majd most lesz)
A cél hogy itthonról elérjem a nyaralóban levő hálózatot(ott is van egy nas) és a nyaralóból is elérjem majd az itthoni hálózatot,szintén van egy nas.
Természetesen majd mobilnetről is szeretnék mindkettő hálózatra mobilneten keresztül.
Hogyan kellene beállítanim a routereket hogy ezeket megtudjam valósítani?"
-
mrots
junior tag
válasz
Edgar2621 #3361 üzenetére
Amit akarsz, nem fog menni, tapasztalatbol tudom. Regen meg mukodott - nekem is igy van torok netflix elofizetesem, havi ezer forintert. Amikor csinaltam, durvan 4-5 eve, akkor meg nem ellenoriztek azt, hogy a bankkartya milyen orszagbol van. Ma mar igen.
A revolut, amit valaki ajanlott, teljesen rossz javaslat. A revolut kartya orszaghoz van kotve, meghozza ahhoz az orszaghoz amelyben / amilyen iratokkal regisztraltal. A kartya szamabol lehet tudni, hogy melyik orszagba tartozik es mivel nem lesz torok, ezert a torok netflix nem fogja elfogadni.
Ezt onnan tudom, hogy amikor elofizettem a netflixre, siman mukodott, de par evvel kesobb lejart a kartya. Ki akartam cserelni a kurrens revolut kartyara es nem engedte, mondvan, hogy nem torok a kartya. Es tenyleg nem.
A korlatozas megkerulese nem illegalis, de szerintem nem is egyertelmuen tamogatott, amolyan szurke zonas megoldas.
A csaladban mi is tobben hasznaljuk az elofizetest es ez alapjan nekunk ugy tunik, hogy a netflix az alapjan allapitja meg, hogy mi a szokasos tartozkodasi hely, hogy honnan nezted eloszor teven. Mi sosem nezzuk teven (nincs is tevenk) es nincs belole problema. Viszont amint a sogoromek belepnek a sajat tevejukon a mi accountunkba, nem sokkal kesobb jon egy level a netflixtol, hogy latjak ket helyen hasznaljuk. Ilyenkor csak ki kell leptetni a tevet. Ha a masik foldrajzi hely laptopon, telefonon, tableten nezi, akkor soha nem jon ilyen level toluk.
A szolgaltatok mar regota rajottek, hogy IP cimet barki olyat szerez amilyet csak akar, de bankkartyat vagy telefonszamot az adott orszagbol mar nem mindig trivialis. Ha amerikai szeretnel lenni, akkor igazabol 20 perc szerezni egy amerikai telefonszamot es tovabbi ot perc szerezni egy amerikai bankkartyat, tehat a korlatozas siman megkerulheto. De peldaul magyar telefonszamot mar problemasabb szerezni, illetve barmilyen orszagban lehetetlen, ahol iratellenorzeshez kotik es kulfoldi iratokat nem fogadnak el online.
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Proton plus vpn-t használok a win11-es laptopomon.
Ha ott hagyom a gépet vagy lecsukom a fedelét utána nem akar vissza kapcsolódni a netre csak ha újra ki-be kapcsolom a laptopon a wifit.(energiatakarékosság nincs bekapcsolva)
Mit állítok be rosszul vagy mi a megoldás?
Droidos telón-tab-on nem jön elő ilyen ,megy minden szépen amikor használom az eszközöket... -
gurabli
őstag
Sziasztok!
Esetleg valaki, aki PIA-t használ és beugorhatok az előfizetésbe? PM.
Köszönöm"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
UserX
addikt
Átlagjúzernak szerintem megfelelő (tadzsik Disney+ stb...
), 'Karácsonyi Ajándék'-ként:
-
borix
őstag
Köszi az infókat.
-
-
borix
őstag
Üdv.
Mobilon milyen VPN protokollt érdemes használni, és miért? -
ledgeri
nagyúr
válasz
Fabolous4 #3371 üzenetére
Én nem sok mindent kombózók, de jó ha valaki más teszi, és arról értesülök, mert nekem is hasznos lehet idővel!
-
Fabolous4
csendes tag
válasz
ledgeri #3370 üzenetére
Windscribe VPN és valami 160wifi hotspot progival próbáltam üresben laptopon ma,létrehozott német vpn kapcsolatot sikerült a hotspot létrehozás telefonnal rácsatlakoztam német netet mutatott,már csak élesben kell hogy működjön a végeredményt majd megírom, köszönöm hogy foglalkoztál a kérdéssel, szép estét!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Fabolous4 #3369 üzenetére
Ó oké, és úgy értelmeztem az egészet, hogy te el akarsz érni valamit távol VPN-en keresztül, és nem, hogy neked kell helyben lévő dolognak EU-t mondani! Ok!
Szerintem az a probléma, hogy a VPN is egy külön virtuális hálózatot akar kezelni, és a Connectify is egy külön virtuális hálózatot akar kezelni. Sosem használtam Sosem próbáltam, de szerintem ezt vagy egy másik VPN-nel kellene megpróbálni. Sajnos a proton ingyenese nagyon bezáródott, ebben az esetben ajánlom helyette a windscribe-ot próbálkozáshoz: 1 giga alap, és 10 giga email-reges adatforgalmat ad havonta, de lehet benne portozni, split tunneling-ezni, szerintem utóbbiakkal kellene játszani, és egybenyitni a két vituális hálót. Még bekérdeznék a halózatos topikba is, hátha valaki hálókhoz hozzábbértő tud valami érdemlegeset hozzászólni.
Van saját routered? Csak mert lehet, hogy azon VPN, PC-n meg a Connectify működhet...
Ez a dupla hálózat picit komplikálttá teszi az egészet!
-
Fabolous4
csendes tag
Mivel Ukrajnában lakok az internet is ukrajnai szolgáltató nem EU-s tagállamé és itt korlátozott a samsung smart hub hozzáférhetősége, ezért kell vpnnel generálnom egy EU-s ország internetét kábeles kapcsolaton keresztül aztán valamilyen módon ebből a kábeles EU-s netből hotspotot elindítani, hogy amikor a samsung tv-t leresetelem és végig megyek a kezdő guidon akkor eu-s netet érzékel és teljes hozzáférésed lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Fabolous4 #3367 üzenetére
Ez miért kell VPN-es samsung töréshez? Ez csak egy PC- virtuális routerelsítő... Ha jó találatot olvasok...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Fabolous4 #3365 üzenetére
Kérhetnék csak szövegmbemásolós, nem tényszerűen linkelt linket erről a connectify cuccról?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Fabolous4 #3363 üzenetére
Ha csak az a kritérium, akkor a protoné ingyenesen nagy eséllyel jó országba dob be (váltogatható, de nem választható). Ha technikailag bonyolultabb a probléma, akkor viszont ennél több kell... (TOR-t is lehet országraszürten konfigolni (bár nem ajánlott hosszú távon), ha nagyon bújni kéne és nem "rokon kért, csak messze vagyok" féle legális hack-féle dolog ez!
-
Fabolous4
csendes tag
Sziasztok olyan problémám van, hogy egy Samsung tv a smart hubot felkellene törnöm, de mivel Ukrajnában élek muszáj vagyok valamilyen vpn programot használnom hogy úniós ország imternetjéről kapcsolódjon a tv, hide me vpn alkalmazást és connectify hotspot alkalmazást próbáltam, de nem jártam sikerrel, valaki esetleg tudna tanácsot adni, segíteni ebben a kérdésben, nagyon megköszönném, szép napot mindenkinek!
-
Edgar2621
őstag
válasz
ledgeri #3360 üzenetére
Köszönöm a segítséged.
Revolut kártyám már van, sajnos azzal nem tudtam előfizetni VPN-el sem most a cyber monday alatt az amerikai Disney+-ra.
Nagy segítség lenne, ha valakinek VPN-el van külföldi streaming előfizetése lépésről lépésre végigvezetne hogy kell csinálni.
A másik pedig a routeres VPN, ebben is nagy segítség lenne, ha valaki le tudná írni, el tudná mondani hogy mit hogy kell.
XO: Gollami26
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Edgar2621 #3359 üzenetére
Pár dolog ami biztos:
Streaming előfizunál biztos, hogy számít az, hogy melyik országból való a kártya! Minimum egy revolutnak a megléte ami a kezdőpont magyar bankokkal, és magyar bankkártyákkal szemben, de még az sem garantált -hacsak az adott szolgáltató annyira nem törődik az ilyennel, hogy működjön. Ha próbálkoznál, akkor én azt ajánlom, hogy ez teljesen külön emailcímről/aliasról menjen, nehogy tiltólistás legyen az aktuálisod (a google féle felhasznál+véletlenszerű@gmail.com nem igazán kielégítő)... Ha google-es címed van és nem akarsz más fiókot is, ajánlom a simplelogin-t!Ha routeres VPN-re gondolsz, akkor -hacsak nem tényleg olyan a szolgáltatói- a legjobb egy saját router beszerzése, már csak azért is, mert hogy ha van mellette IPTV, vagy "IPTelefon", akkor a vpn-ezés csak bonyolít azokon is. Ha meg már saját router, akkor valami olyat érdemes, amin könnyű alternatív FW-t felrakni preferált!
Én a részleteben nem vagyok benne, mert nem így használom, de ezek olyasmi alapok, amikkel jó kezdeni!
-
Edgar2621
őstag
Sziasztok!
Abszolút kezdő VPN-es lámaként szeretnék kérni Tőletek segítséget.
Előfizettem még 2 hónapja a Surfshark One+-ra, így 2026 márciusig van VPN-em. Első körben egy program előfizetése miatt kellett, de most nézegettem, hogy a streaming szolgáltatásokat is elő lehetne fizetni más országban ahol olcsóbb és lehetne itthon használni.
Nálunk most a Netflix, Disney+, Skyshowtime és Max megy a családban, ebből a Skyshowtime előfizetés nem számottevő, tehát a másik 3 érdekelne leginkább, hogy miként lehetne először is előfizetni más országban a szolgáltatásra és aztán azt hogy tudnám itthon használni. Az nagyon jó lenne, ha esetleg másik két háztartásban is tudnák használni tőlünk 100-200 km-re. (és akkor itt felmerül a hogyan fizessek, mit kell beállítanom, melyik szolgáltató mit kezd a VPN-el stb.)A fenti kérdés mellett jó lenne elsajátítani a VPN használatát, olvasgattam a topikban saját router VPN hálózatként történő beállításáról és egyebekről is, de annyira széttagolt és néha kínai az információ, hogy nagyon hálás lennék ha segítenétek benne.
Jelenleg egy Vodafone-os otthoni előfizetésünkkel van a szolgáltató által adott router, ez lenne a kiindulópont, de ezen is lehet változtani, mert a Vodanal éppen egy hónapja járt le a hűség és akár Telekomot is be lehetne vezetni.
Ha valaki esetleg privátban szánna rám az értékes idejéből talán az lenne a legcélravezetőbb, nagyon hálás lennék érte és sörrel/csokival/bármiegyébbel honorálnám a szolgálatait.
Mindenkinek előre köszönöm aki az idejéből akár csak az irományom elolvasására is szán pár percet és kívánok minél kevesebb munkával és minél több pihenéssel, feltöltődéssel töltött időt az év végére.
XO: Gollami26
-
laca891
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy pixel mobil telefont és a beépített google VPN nem működik Magyaroszágon. A VPN-t csak otthoni wifihez használnám. (mobilnethez nem használok) Szerintetek otthoni wifihez kell VPN??? Valamint az Asus routert érdemes VPN-re beállítani? Vagy melyik appot kellene letölteni, hogy legyen jó a VPN, próbáltam egy párat, de szinte ezekkel teljesen használhatatlan a telefon. (persze nyilvános wifin jók lehetnek)
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
mrots
junior tag
Par napos debuggolas es doksi olvasas utan a megoldas az, hogy a problema nem VPN problema. A VPN kezdemenyezo oldalon az eszkoz nem tamogatja, hogy az ipsec kapcsolat inditasa egy dedikalt routing tablaban tortenjen, mindenkeppen a GRT-ben vagy main-ben akarja azt inditani. Errol mangle szabalyok sem tudjak lebeszelni:
14:05:56 firewall,info [mangle] output: in:(unknown 0) out:vlan_bud-wan, connection-mark:oob connection-state:established proto UDP, 10.7.20.2:500->*VPS IP*:500, len 328
a fenti sorban az erdekes az out: resz, ahol a vezetekes ISP-hez tartozo SVI szerepel, ami hibas. A helyes egy masik interfesz lenne (ether4), ahova a mangle szabalyoknak kellene atterelni a forgalmat connection markinggal, de a meglevo beallitasok ellenere ez nem mukodik.
A megoldas most rovid tavon az lesz, hogy elengedem az ipsec VPN-t es atterek openvpn-re, mivel az openvpn tamogatja a VRF-ek hasznalatat ezen a platformon, ellentetben az ipsec vpn-nel. Ha pedig az openvpn egy masik VRF-ben tud letezni, akkor nincs szukseg a connection markingra sem.
-
A Privado VPN-ről mik a vélemények?
-
mrots
junior tag
Nalam tapasztaltabbakat kerdezek, hogy egy elso ranezesre sikeresen felelpult ipsec kapcsolat, ahol mindket iranyu SA megvan, mitol szimplex megis? Egy strongswan terminal tobb ipsec-et, mind mukodik, kiveve egyet. Az ipsec-en beluli egyik vegpont (10.7.20.2) probalna pingelni a masik vegpontot (10.7.20.13)
ping address=10.7.20.13 src-address=10.7.20.2
SEQ HOST SIZE TTL TIME STATUS
0 10.7.20.13 timeout
1 10.7.20.13 timeout
Ez lathatoan sikertelen, mikozben a celponton latszik a bejovo ICMP request tcpdump-pal:12:26:11.549021 IP (tos 0x0, ttl 255, id 17536, offset 0, flags [none], proto ICMP (1), length 56)
10.7.20.2 > 10.7.20.13: ICMP echo request, id 45930, seq 0, length 36
12:26:12.462573 IP (tos 0x0, ttl 255, id 17618, offset 0, flags [none], proto ICMP (1), length 56)
10.7.20.2 > 10.7.20.13: ICMP echo request, id 45930, seq 256, length 36
12:26:13.460050 IP (tos 0x0, ttl 255, id 17715, offset 0, flags [none], proto ICMP (1), length 56)
10.7.20.2 > 10.7.20.13: ICMP echo request, id 45930, seq 512, length 36a 10.7.20.2 oldalon az SA-k:
14 HE 0x37C1BA0 mature *VPS IP* 10.7.20.2 sha256 aes-cbc 128
15 SHE 0xCDE0A824 mature 10.7.20.2 *VPS IP* sha256 aes-cbc 128Lathato, hogy a pingeles generalt forglamat (S flag a 15-os sorban), de visszairanyban nincs forgalom (hianyzik az S flag a 14-es sorban).
a 10.7.20.13 oldalon az SA-k:
d_gw1-cube[32]: ESTABLISHED 14 minutes ago, *VPS IP*[*VPS IP*]...82.132.246.238[10.7.20.2]
d_gw1-cube{12}: INSTALLED, TUNNEL, reqid 1, ESP SPIs: cde0a824_i 037c1ba0_o
d_gw1-cube{12}: 10.7.20.13/32 === 10.7.20.2/32A benne hagyott publikus IP cim egy mobilnetes cim, most epp arrol latszik a router erkezni. Az SPI-k ott vannak de valahogy megsem ketiranyu a forgalom.
A VPN parametereinek (titkositas, hashing, PSK) a hibajat kizarnam, mert kulonben eddig sem jutnek el. A konfiguracio hibaja termeszetesen lehetseges. Ugyanakkor, ha a routeren a VPN forgalmat nem iranyitom a mobilnet fele, hanem hagyom a vezetekes iranyba menni, mint minden forgalmat (kiveszek egy /32 static route-ot ami a mobilnet fele mutat) akkor a kapcsolat felepul es mukodik a vezetekes internetet hasznalva.
ping address=10.7.20.13 src-address=10.7.20.2
SEQ HOST SIZE TTL TIME STATUS
0 10.7.20.13 56 64 113ms661us
1 10.7.20.13 56 64 122ms419usA strongswan oldalon is latszik a felepult kapcsolat, nyilvan az erkezo router most nem mobil internet WAN IP cimrol erkezik, hanem a rendes vezetekes IP cimrol. Tehat a strongswan konfiguracios hibat ugy kompletten kizarnam (a kapcsolat mindket iranybol felepulhet, mert right = %any van).
A mobilszolgaltato hibajat is kizarnam, mert 2 sim van 2 kulon eszkozben (migralok a regi 3G (most mar csak 2G) eszkozrol egy masik 4G eszkozre), a regi eszkozon ugyanehhez a strongswanhoz felepul az ipsec es duplex forgalom megy rajta, az uj eszkozon pedig mobilneten nem, csak vezetekes iranyban.
Marad ket hibalehetoseg. Az egyik a buta 4G router, a masik az uj vpn vegpont esetleg hibas konfiguracioja. Valami mas esetleg, amire nem gondoltam?
-
danih
veterán
Az alábbi jó lehet? Deploy előtt örülnék, ha egy guru átnézné. Host nevei placeholder-ek.
{
// ... other configuration ...
"acls": [
{
"action": "deny",
"src": ["mobile-vacak"],
"dst": ["exit-node-hostname:exit-node", "exit-node-hostname:subnets"],
"lineNumber": 0
},
{
"action": "accept",
"users": ["*"],
"ports": ["*:*"],
"lineNumber": 1
}
]
}
-
danih
veterán
Hali, itt lehet feltenni Tailscale-lel kapcsolatban a kérdéseket? (Ha másik topik akkor elnézést).
Van egy kis tailscale hálóm, egyik gép egy "exit node", rovábbá van rajta "subnet routing" is. Célom az, hogy ennek az eszköznek ezt a két szolgáltatását (tehát exit node és subnet) némely eszköz a tailnetemen ne tudja elérni. Gondolom ezt az ACL-en keresztül kell megcsinálni - de a doksi átfutása után sem vagyok biztos benne hogyan kell jól. Ha valaki csinált ilyet, le tudná írni röviden, milyen json kell neki?
Köszi -
tusi_
addikt
Köszi mindenkinek
eat, sleep, play, replay
-
-
tusi_
addikt
Sziasztok.
nem talaltam erre topikot, igy itt tennem fel a kerdesem. ha van topikja, kerlek linkeljetek be.
Kilepek a cegtol, ahol voltam es hasznalhattam a ceges gepet barmire is, igy volt full tunnel vpn-em.
Most viszont nem lesz, igy megoldanam privatban.
Ami meg fontos lenne, hogy tudjak magyar m4sportot nezni - f1 - rgo kapjak egy ip-t magyarbol, ha azt szeretnem nezni.A Surfshark szimpatikus es ajanljak is.
Nektek mi a velemenyetek? Lehetseges ilyen SSharkkal? Milyen fauturenek nevezik ezt, hogy utana tudjak nezni?Köszi
eat, sleep, play, replay
-
MCGaiwer
addikt
megcsináltam a Wireguard servert, a klients pedig a config exportálásával létrehoztam a második routeren VPN Fusionnal. Addig, amig a két router egy hálózaton van, csatlakoznak egymáshoz, de amint a servert átviszem a szomszédba, akkor a kliens folyamatosan csak "Connecting..." -elni próbál, és nem sikerül kapcsolódni.
arra gondolok, hogy a server IP-je nem publikus, ezért a kliens nem találja meg, bár úgy gondoltam, a wireguard ezt alapesetben megoldja.
Valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
mrots
junior tag
válasz
MCGaiwer #3337 üzenetére
Nalam pont ez tortenik, mint amit te is akarsz. Hasonloan hozzad, van lerakva ket router, kozottuk ipsec vpn. Mindket vegen van tobb vlan, egy a normal vegpontoknak akik helyben lepnek ki az internetre, es egy masik vlan azoknak, akik a szembe oldalon. Mindket vlan-hoz kulon ssid-t szor az AP. De nalam is van olyan vegpont aki az egyik vlanban van, de a masikba tartozna, csak kulonfele okok miatt nem tud beletartozni. Az o szamara egy route-map van letrehozva, amivel policy routing mukodik:
gw#show route-map rm_tunnel
route-map rm_tunnel, permit, sequence 100
Match clauses:
ip address (access-lists): acl_tunnel
Set clauses:
ip next-hop 172.31.255.82 172.31.255.65A fenti route-map, amennyiben a forgalom match-el az ACL-re, a next hopot nem a routing tablabol veszi, hanem a felsorolt ket IP cim kozul az elsot, ha elerheto, valamint a masodikat, ha az elso nem. A default route, ami a tobbi vegpontra vonatkozik egy harmadik, a fenti ket cim az ipsec tunnelekben van (ket tunnel, ket routerhez, redundancia miatt).
gw#sh access-list acl_tunnel
Extended IP access list acl_tunnel
10 permit ip 10.8.30.0 0.0.0.31 anyA fenti a /24 subnet also /27-es tartomanyat jelenti, tehat az elso 32 cim (minusz a halozati cim, stb), elteroen a maradek 224 cimtol nem az alapertelmezett atjarot hasznalja, hanem a vpn-en at kozlekedik. Az egeszet pedig a route-map illeszti a vegpontok fele nezo interfeszre:
gw#sh run int gi 0/1.9 | i policy
ip policy route-map rm_tunnelIgy tehat ha egy adott halozatban egy vegpontnak specialis kezeles kell, akkor elegendo DHCP-n vagy kezzel az also 32 cim kozul valasztani egyet. Ha nem, akkor meg 32 felettieket.
Tipikus use-case: a netflixet futtato tevenek egy halozatban kelll lennie a csaladtagok egyeb cuccaival, hogy parosodni tudjon veluk, de internetre nem helyben kell kilepnie, viszont mindenki masnak igen.
Termeszetesen ez egy kitalalt use-case, hiszen senki nem akarna ket haztartasban hasznalni netflixet, ha egyszer nem szabad megosztani...
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz
MCGaiwer #3335 üzenetére
Kliens oldalon tudod beállítani, hogy mi merre menjen. Ha a kliens router és mögötte több eszköz van, akkor azok is a routereden beállított paraméterekkel fognak működni, kivéve, ha a routeren beállítható rájuk, hogy ne használják a vpn-t. Ha viszont ezeknek is használniuk kell a vpn-t csak más szabályokkal, akkor ezeknek külön vpn klienst kell beállítanod a routeren.
-
MCGaiwer
addikt
Nem nagyon vagyok ismeretes ebben a témában, ezért az viszonylagos egyszerűsége miatt szeretném a WireGuardot használni.
Van 2 WG-t tudó Asus routerem, az egyik Németországban (server), a másik Mo-n (client).
A cél az lenne, hogy a client router WG-vel csatlakozzon a server-hez, és azon keresztül érje el az internetet (IP cím miatt). Létrehoztam egy WG servert, a config fájllal pedig a clienst és csatlakoztam a serverhez.
Amit szeretnék az az, hogy a clienshez csatlakozó sok eszköz közül csak 1db menjen a VPN-en keresztül, az összes többi egyenesen elérje az internetet a cliensen. Tehát hogy ne állandóan minden csatlakozott eszköz menjen VPN-en keresztül, csak az, amelyiket meghatározok.
Erre gondoltam csinálok egy Guest Networkot ahol az alapértelmezett connection a VPN, és a normal networkban pedig az Internet az alapértelmezett, de nem igazán működik.
Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a baj, vagy hogy hogyan lehet ezt elegánsan és jól beállítani?
Itt egy gyönyörű Paint alkotás arról, hogy mit szeretnék. -
PuffyDog
aktív tag
Surfshark Starter VPN 3 hónapon keresztül 1 euró cent/hó (99% kedvezmény).
[link]
MOREMINS a kupon kód.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Van több Asus AX58Uv2 router.
Egyik adja a wireguard vpn-t, többiek csatlakoznak hozzá.
Tegnap estig minden rendben volt, de ma már csak egy eszköz kapcsolata él, a többiek nem tudnak csatlakozni, próbáltam mobilról is, (több szolgáltatóról is) ami eddig ment, de most nem megy.
A szerver routerhez senki sem nyúlt, de azóta többször újraindítottam, semmi sem használ, csak egy helyről lehet továbbra is csatlakozni.
Van bármi ötletetek mi lehet a gond, sajnos a logokban semmi sem látszik...[ Szerkesztve ]
http://totesz.myminicity.com/
-
mrots
junior tag
A kerdesednel azt irtad, hogy szlovak kartyad van es magyarorszagon hasznaltad, tehat nyilvan roamingoltal. Lehet butasagot mondok, de amikor roamingolsz, akkor az idegen orszagban (ez esetben HU) a mobilszolgaltato csak a hordozo halozat. Az IP konfiguraciot es szureseket a honos halozat (ebben az esetben SK) biztositja, tehat ha barki is szurne barmit, akkor is az SK halozatban keresnem a szurest, hiszen az IP cimet is onnan kapod.
De mivel VPN is volt a dologban - persze nem mindegy milyen VPN - en semmilyen szurest nem tartok valoszinunek szolgaltatoi oldalrol.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
ledgeri #3326 üzenetére
A kérdező azt állította, hogy az egész kommunikáció vpn-en keresztül ment és ebben a vpn csatornában nem tudott elérni egy belső ip címen működő szolgáltatást.
Ha ez így történt, akkor a vpn csatornában történtekhez semmi köze nincs a szolgáltatónak. Ezért mertem felvetni, hogy ez nem szolgáltatói topikba illő kérdés.
Meg azért is, mert a 9091-es portot én használom yettel publikus ip-vel minden vpn nélkül... -
ledgeri
nagyúr
válasz
4Grider #3325 üzenetére
Nem gondolnám, hogy minden Yettel topikos emberke követi a VPN topikot is.
Nem gondolnám, hogy egyértelműen kizárható -adott infóka alapján-, hogy valami a Yettelen múlna ebben a storyban.
Nem gondolnám, hogy csak úgy lehet választ adni egy ilyesmi problémából eredő esetleg félre-specifikált kérdésre, hogy csak a kérdőjeles mondatot vesszük figyelembe.Te miért gondolod, hogy egyértelműen nem derülhet ki, hogy a yettelnek köze lehet a problémához?
Miért gondolod, hogy egyértelmű, hogy csak adott port elérése VPN-en belül kategóriájú lehet a probléma?Ezen felül még az is benne volt, hogy -szerintem- nagyobb a yettel topikban a yettel hálón vpn-ezők aránya, mint a vpn topikban a yettelezők aránya.
-
ddmb
aktív tag
Nekem szlovák SIM kártyám van, és tegnap Magyarországon voltam, a telefonom automatikusan átváltott roamingon a Yettelre. Be akartam lőni egy torrentet, elindítottam az OpenVPN-t, a RemoteTransmission-ba be is sikerült tölteni a torrentet, de a http://192.168.1.1:9091/transmission/web/ cím nem jött be. Ilyen még sose volt, olyan volt, hogy az OpenVPN nem működött, de most az ment, a routert is elértem a menüjével, SSH kliens is rá tudott csattogni, csak a transmission oldal nem töltődött be. Újraindítottam a routert, ugyanaz. Átváltottam Yettelről Vodafone-ra, és egyből elkezdett működni!
Kérdésem, az, hogy a Yettel blokkolta a 9091-es portot? A másik meg: hogyan tudta ezt megtenni, ha az egész kommunikáció VPN-en keresztül ment? Az nem arról szól, hogy az egész titkosított? -
ekkold
Topikgazda
Nyilván telepítened kell valamilyen klienst a VPN használatához. Ha a munkahelyen nincs jogosultságod telepíteni, az probléma. Viszont a windows tartlamaz párféle VPN klienst (L2TP, SSTP esetleg PPTP) ezeket sikerülhet működésre bírni - ha van hová kapcsolódni vele.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
merqree
őstag
Sziasztok,
A Proton VPN azért "jobb", mert az 2 év után is ugyanannyiba kerül, míg a NordVPN 2 év után már magasabb előfizetési díjjal vehető csak igénybe?
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Jelenleg ismerkedem a VPN-el, azon belül is a Tailscale-el. Az összefoglalóban olvasom a következőt:
"Akkor is hasznát vehetjük, ha egy olyan weboldalt vagy szolgáltatást akarunk használni az interneten, ami a jelenlegi tartózkodási helyünkön nem érhető el, az otthoni internet kapcsolaton keresztül viszont igen.…..Nem szép dolog, de akár a munkahelyünkön hatályos szűréseket is megkerülhetjük VPN használatával.....Ilyenkor egy titkosított VPN kapcsolat segítségével, az otthoni hálózatunkon keresztül..."
Azt szeretném kérdezni, hogy egy VPN-kliens (pl.Tailscale) mindkét "oldalon" telepítve kell lennie a működéshez? Mit jelent az, hogy "az otthoni hálózatunkon keresztül"? Pl. ha munkahelyi korlátozások az alkalmazások és böngészőkiegészítőkre is kiterjed, akkor nem tudom telepíteni munkahelyen, azaz nem tudom sehogyan használni munkahelyi környezetben? (otthon a Synology Nas-on telepítettem és a mobiltelefonokon is, azokkal tökéletesen működik)Köszönöm!
-
4Grider
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #3313 üzenetére
Nekem működik 0.0.0.0/1, 128.0.0.0/1 androidon. Látom a távoli routeren az összes alhálózatot és van internet is. Nyilván az is kell hozzá hogy kliensen az interface alatti subnet a túlsó oldalon a peer-ben is be legyen állítva ehhez a csatornához.
És akkor most eljutottunk az OFF-hoz megint:
Már megírtam, hogy ha Yettelnél és Vodafone-nál elszáll a VoWiFi, az addig úgy marad, amíg fel nem jelentkezik újból otthoni hálózatra a sim. (Mondjuk Telekomnál is.) -
mAtThEw0319
senior tag
VoLTE/VoWiFi topic, h.sz. áthelyezés |4Grider [#7397]
Ha ezt így bemásolom 0.0.0.0/1, 128.0.0.0/1 akkor nem tölt be semmilyen oldalt. Alapból így néz ki az allowed ip, ha nem módosítom:
Hogyan kellene megadnom az IP tartományt, hogy elfogadja a Wireguard app? (iOS)szerk.: 0.0.0.0/1, 128.0.0.0/1, ::/0 ebben a formában van net, de VoWiFi nem működik itt Franciaországban nyilvános WiFi-n
[ Szerkesztve ]
-
gotz
tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Synology NAS, mint VPN szerver két géppel.
Az egyik localban van, másik VPN-en csatlakozik. Néha szükségem lenne rá, hogy a távoli gépre rácsatlakozzak remote acces-sel, viszont nem egy tartományban van a két gép.A localban lévő kapja a megszokott 192.168.x.x IP-t, viszont a VPN-en lógó 10.x.x.x-et. Hogy lehetne összehozni, hogy a local gépről elérjem bármiféle egyéb program használata nélkül (Teamviewer, Anydesk, VNC, stb)?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
4Grider #3307 üzenetére
ohh
(kispolcra elrakós számomra: ha a 3-ból 1 csinálja valahogy, ne gondoljam hogy a másik kettő is pont úgy, pont azt)
Akkor a voda és a yettel is "csak látott IP alapú" megkötéssel rendelkezik?[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Már nem tudom hogy a telekom, vagy voda topikba bekérdeztem korábban, és ott azt kaptam, hogy elméletileg ha már egy user felmegy a teló kinti mobilhálóra, akkor az a-szolgáltató szerinti VoWiFi tilt amíg nem kerül vissza magyar háóra a teló.
-
4Grider
nagyúr
Szerver oldalon (otthon) müködik az Asuson keresztül a VoWiFi?
Nálam az engedélyezett ip:
0.0.0.0/1, 128.0.0.0/1
De én az otthoni ip telefonközpont eléréséhez használom, ha VoWiFi-t akarok kint, akkor én mindig periméteren (a kinti WLAN routeren) hozom össze a magyar ip címet... -
Kronk
őstag
Sziasztok,
Van itthon egy Asus ax58u routerem, benne pedig egy wireguard vpn szerver, mégpedig azért, hogy külföldről is működjön a yettel VoWiFi szolgáltatás, de az istenért sem akar működni, pedig magyar ip címet kapok, ami a kritérium lenne.
Tudnátok ebben segíteni, esetleg mi tudnék még állítani, hogy menjen?
Köszönöm előre ishttp://totesz.myminicity.com/
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Óvodások homokozója
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Black Myth: Wukong
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen egeret válasszak?
- Synology NAS
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások