Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
GTVili
üzenetére
Ez nem kosz, nekem lassan megszűnik a varrás azon a 3 ujjamon.

Felfele váltásnál már ráéreztem de valahogy nem adja ki a dolog mindegy, nem akarok 101.-szer is megnyitni egy témát. Kivéve ha az az ABS vagy az olaj téma!

geresics Olyannyira a kevesebb motorozáson jár az agyam, hogy még mindig filozok mi lenne a legkisebb 2T enduro ami már élvezhető lenne!
Na meg, hogy mit szeretnék még felújítani a CB-n külsőleg.más:
Apropó mikor kétszínű a felni értem ezalatt a felmart / polírozott széleket és középen festett felniket, ott előbb festenek aztán políroznak vagy maszkolják festik és polír?Baboss94 Ugye nem amiatt amire egy ilyen kérdés után mindenki gondolna?
-
Baboss94
csendes tag
Hali mindenki! Apám pályára keres motort, én viszont idomokat egy K4 600-as Gsxr-re.
Az oldalakat ismerem. Pont, hogy valami használtat keresek jó áron, ha esetleg valakinek lenne, vagy tud valakit aki eladná, azt megköszönném.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Jó tudni, szemezek kesztyűkkel mert a Spidim lassan cserés, de megint minden... belső varrású ami tetszene.
Esélytelen rendesen megvarrni... az STR4-nek is nem az anyaga megy szét hanem a bal kezemen a gyűrűs-középső-mutatón a varrás. Le kell szokjak a 3 ujjas kuplungról lehet akkor tovább fognak élni mint 2 szezon a kesztyűk.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ezt nem is tudtam, mióta van ott boltjuk?
Őket fixen hamarabb nézném meg így, a Shoxban csak a méretek közti hatalmas skála a jó. De nem vagyok mérvadó rugdosom szerencsétlen shoxot ahol lehet azóta a nyomoronc bőrszett óta.
_____________________________________________________Az Oxford vízálló ponyvákat valamivel kilehet takarítani?
Gondolom mosógépbe nem egy biztosítás bedobni... eggyel nagyobb mint kellett volna és így az alsó 20 centi állandóan felszedi a láncspray okozta dzsuvát. -
baboss
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Lábtartó , váltó, fék mindent át kellene rakni, minimum 100k a szett hozzá szerintem.
-
baboss
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Angolok külön leömlőt gyártanak a CB500-ra pl ha pályázni akarnak vele, annyira lent van a dob a gyárival.(Van, hogy oldalt is cserélnek és átdobják balra.)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Sok esetben nem ilyen egyszeru, mert nem csak a labtarto er le sok motoron, foleg a regebbieken.
-
baboss
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi,
akkor marad az RS, keresek valami jó állapotban levőt.
A 60kg vagyok azzal simán elbirok majd.
Max emelem a keretet, úgy is csak tavasszal kell majd. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
baboss
üzenetére
Ehhez szerinted van egyaltalan alkatresz?
Donthetosege ugyanolyan korlatolt, mint a cbfnek, tulkepp barmelyik japan 4T ebbol a korszakbol szerencsetlen palyara, nehez, mint a dog. Se fek, se futomu. Ilyen osregi 4T ket felejtsd el.
Mami kupara felkeszitett rs 350 e.
Konnyu, van fek, futomu, van alkatresz.Ha amugy is csak motorozol palyan, szerezz be pot fekkart, kuplungkart a cbf re, es menj azzal. Erre feleslegesen draga masik motor.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
baboss
üzenetére
FZR400-at még akkor se ha neked fizetnek. Évfolyamtársra rámelegítették mondván 1/1 a 600-as csak kisebbek a dugók és a furatok de még a hengerfejben sincs nagy eltérés.
Szerintem a motorozást megutáltatta vele az a lelakott lom, alkatrész nincs vagy csak aranyrúdért cserében a szerelők meg mikor meghallják a 400-as előtagot el se merik vállalni. Mondván nekik ne álljon ott félévet.
-
baboss
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
baboss
üzenetére
Az rs jo lesz palyara, de erosen zsakbamacska az allapot, a fek, a gumi, minden. A palyamotoronak pont hogy jo allapotban kell lennie, nem rosszabbnak az utcainal. Ezek kb 30 loerosek amugy, barmit is irnak a hirdetesbe. Mivel nem az a reteg veszi, aki tud kolteni a motorra, ezert a szokasos forgatokonyv az, hogy vagy a kiegyenlitotengely es vizpumpa 20 eves muanyag fogaskerekei tornek el majd, es nagyon razni fog a motor hirtelen, vagy hajtorud csapagy fog leterdelni. Hogy mennyit tudsz vele elmenni, ha csak ugy veszel egyet atnezes, felujitas nelkul? Egy ideig biztos elmesz barmilyen allapotuval, a bajok akkor kezdodnek amikor mar nem engeded 10 000 ala palyan.
Ha hozza van nyulva a karbihoz, olajpumpahoz, kipufogohoz, akkor onnantol erteni is kene hozza. Jobb esetben siman bizonyos homerseklet idojaras eseten gyengebb lesz a rossz beallitasoktol, rosszabb esetben motorkar lesz belole. -
Micsurin
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Ha csak a motorra szán ennyit akár élhető is lenne RS-et ha vesz 200-300 közt egy kevésbé lelakott jó alap lehet felújítani pályázásra. Persu is kiemelte anno mikor kérdeztem itthon bármilyen RS-est is vennék azt azonnal bontással kéne kezdeni ha biztosra akarok menni.

Szerintem inkább a kérdés beáldozná-e azt az időt pénzt és energiát ami a projekthez kell.
-
baboss
őstag
Kell még egy napijegy pályára, még nem fog megelőzni . Neki már elektromos van.

[link] -
oriic
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék tőletek. Tudtok Budapesten olyan motorosboltot/üzletet, ahol esetleg extra nagy méretű ruhákat is lehet venni nem horror áron? Télre a nagy hidegekbe szükségünk lenne egy protektoros nadrágra hétköznapi használatra és a célszemély 187cm mellett 150kg, tehát elég nagy darab. (Ugyanitt esőnadrág és kabátra is szükség lenne, de nyilván ha akad ilyen bolt, akkor ezek vélhetőleg ugyanott szintén lesznek, de ez csak tipp.
)Minden segítséget előre köszönünk.

-
Predator2
addikt
Helló
Télen, mobil garázsban lesz a motorom, egy ponyvával letakarva. Nem fűtött a helység.
Az volna a kérdésem, hogy az akkumulátort mindenképp vegyem ki a motorból, vagy maradhat abban az esetben ha csepptöltőn lesz (ez a tervem)?THX
-
Micsurin
nagyúr
Azt hiszem idén én voltam a topikban az első puha *ű.
Mivel a kövi két hét tuti kiesik utána meg november közepe lassan, ment szépen téli álomra.
Akku csepptöltés, úszóház kijáratva, tank csurig 100-assal + spuri.
-
baboss
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem értek hozzá, a hirdetésben ezek az adatok voltak megadva, azért kértem tanácsot, hogy milyen motorok közül választhatok.
runner 125
Közúton túrára maradna a Honda CBF 600 S, nyugis motorozás, nem szeretnék még
1x 450eurót fizetni büntire. Pályán meg lehet azt ami közúton nem biztonságos. A Honda pályára nem igazán jó, nehéz is, meg a lábtartóm állandóan leér, ennél jobban nem tudom ledönteni.
Sajnálnám ha megfektetném.
Ezért keresek valami olcsó max 300k motort pályára, lehet papírok nélkül is, szállítás nem gond. Szerintem max 400cm3 elég a kispályákra remélem , belépő egésznapra 10k ból megvan. -
Somatom
veterán
válasz
Pocee
üzenetére
Sima Teamet próbáld meg!
-
Pocee
senior tag
Üdv, sikerült a pályán egy jókora követ elkapni, meg ütötte az első felnit(krossz, küllős), ismer valaki olyan céget ahol festés összebaszás nélkül kinyomják, görgőzik? Összeakadtam egy kanyarban a komámmal, az egyik csavarja vagy nem tudom kiszúrta a leömlőmet, szóval kellene egy profi hegesztő aki minden anyaggal dolgozik, egyelőre nem tudom titán e a gyári rendszer.
előre is köszi! -
tboy93
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Egyetertek. Reszegen vezetest szandekos emberöléssel egyenertekunek tekintenem. Most semmi visszatarto ero nincs
Sajnos az ismerosi koromben is ismerek tobb embert aki rendszeresen ul autoba pia utan. -
Az élethez szerencse kell...
index cikke vicces , hogy átírták előtte még száguldozásról írtak ...
Vagy én vagyok hülye és be flasheltem -
-
etnies
senior tag
Az ilyen balesetektől kapok agyvérzést

-
Geresics
addikt
Mi ma rápróbáltunk a TET helyi részének egy szakaszára. Már az odautat is mókásra fogtuk (van egy rész, ahol "kivéve engedélyel" lehet menni, szerencsére oda van), de mikor Magyarszék után végre rátértünk, nagyon pozitív élményekkel gazdagodtunk!

Piszok jó a TET útvonal, bár van egy-két szakasz, ahova nagy túraendurokkal szerintem erős kihívás menni! Akadt ez alatt a rövid kör alatt viszont 2x is olyan, hogy a nyomvonal konkrétan járdán keresztül visz, pedig 100m kerülővel lehet menni rendesen közúton, de sajnos ezeket nem jegyeztem fel külön, így jelezni sem tudom Déneséknek (akik csinálják a magyat szakaszokat).
Ma délután sikerült így is majdnem 150km-t menni, ennek kb. a harmada a TET, a többi a nem egyenes oda és visszaút
Az új csizma tök jó, a váltót át kellett állítanunk 3 recét. A waxozást tegnap éjjel megcsináltam, és még videót is készítettem róla, hogy majd jól publikálom. Persze, hogy az első nagyobb pocsolya fröccsenő vizénél beázott!
-
runner 125
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
A legjobb ez benne, de tényleg. Jó, azért rendszerint egy 40-50km-es célpontot ki szoktunk tűzni, de nyilván próbálunk olyan földutakon menni, ahol még előtte nem, aztán érzésre betájoljuk és go. Így megvan mindig az útvonal izgalma, változatossága, újdonsága.
Nyilván azért 20-30 percenként rá szoktunk nézni a Maps-re, h mégis jók vagyunk-e, de eddig meglepően jól tartottuk mindig az irányt érzésre is. -
csongi
veterán
Megyek kocsit takarítani. mondanám, hogy jöjjön aki akar...

-
Geresics
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Déltől nálunk is ez a program! A baj csak az, hogy tanulhatok meg újra motorozni majd ebben a csizmában!
-
etnies
senior tag
válasz
GTVili
üzenetére
A fórum Alpokban szétszóródott tagjait kérdezem, adjanak ötletet a jövő nyári túrára (igen, unalmamban tervezgetem).
Leginkább olyan látnivalók érdekelnek, amelyeket motoros ruházatban is meglehet tekinteni. 2018-ban pl felmentünk sífelvonóval a Aiguille du Midi-re és nagyon bejött.
Tehát olyan dolgokat keresek, amelyek pár óra alatt letudhatóak, de látványosak. (Tehát nem motoros útvonalat keresek) -
GTVili
tag
Brrrr.... azt hiszem, hogy alig 2000km után, idénre már leteszem a lantot. Hazafelé már istenes volt, de a reggeli 6 fokra már nem igazán voltam felkészülve...
Legalább időben el tudom kezdeni a szükséges karbantartást és javításokat....Remélhetőleg a következő szezon jobb lesz mint az idei...
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerintem 1,5Liter lehet kb.
LógaGéza:
vegyél még 2 liter olajat. Olyan mintha nem melegítették volna fel a motort.
Ventilátor kapcsolásig járatni és úgy le az olajat. Én még le is veszem középálványrol, megdöntöm és várok 5-10 percet. -
FeniX-
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Ennél a típusnál 10.000 km a csereperiódus?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
50 km utan? Egy dizel nem koszolja ossze ennyire.
Mennyi van az x maxban, 3 deci osszesen? :D -
LógaGéza
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
KTM Duke 390 2020, ~1400km van benne összesen, Motorex 15W50 került bele elvileg - bár valójában is, ugyanis megkaptam a 2L-ből a maradékot.
-
Geresics
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Köszi mindenkinek srácok!

Az Universalban eltöltöttem több, mint egy órát, próbálgattam ezt-azt, sétálgattam több csimmában is, és majdnem rábeszéltek egy Gaerne Fastback Endurance Enduro csizmára (85eFt), de az vádliban olyan szűk volt, hogy a csatokat át kellett rajta csavarozni, és még így is hosszabb csúszkát kellett beletenni, hogy zárhassam, pedig nincs is focista lábam. Ez egyébként egy kicsit még kényelmesebb is volt felhúzáskor, de pár perc hordás után már nem éreztem különbséget.
Másik tetszetős csizma a Forma Terrain TX Enduro volt, amin elvileg jobb csatok vannak (amik nekem kevésbé tetszettek), és endurosabb a talpa, hogy kevésbé csússzon. Tetszett is, de valahogy a lábfejem szélességénél kevésbé tűnt kényelmesnek, így végül maradtam a Forma Terrain TX-nél, és egy Gaerne viaszt még belealkudtam az árába, amivel az állagmegóvást segíthetem elő, és jelentősen lehet növelni a vízállóságot!
Még egyszer köszi minden kommentet!
-
Xero
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Az meg kimaradt.

Mostanaban az elektromos auto dicseret megy. Hogy hogyan mennyire buntetett meg egy izmozo BMW/Audi/Mercedest. Oke tenyleg normalisan indul a Leaf, de azert egy barmilyen nagymotoros nemet lenyeli keresztbe. Nem akartam mondani, hogy a 2l dezsoket nem kunszt megverni, en is azzal jarok.
A masik kedvenc story most a betonelvalaszton csattano kiscsaj esete. Ahol is a gerinc proti fogta fel a vasrudat. Minden alkalommal ramutat a Goncolon. Ja meg volt valami masik motor amit egy masik oktatonal tortek ripityara. Arrol is megy a story. Ott akkorat kapott hogy kettetorott a blokk. Finoman jelzem osszeraktak, ma is kint volt rutin palyan a motor mintha misem tortent volna.

-
hugi0
őstag
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
etnies
üzenetére
Remélem volt, márkaszerviz csinálta az 1000km-es szervizzel együtt. Számlán rajta van, és elég vastagon is fogott az a bizonyos ceruza

FeniX-
Köszönöm, remélem csak ennyi lesz. Úgyis hamarost szezon vége, tavasszal meg majd lecseréltetem. Remélem nem okozok nagy problémát vele ha így marad addig. -
etnies
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Csak futárkodtam, de már régen nem, viszont az akkor szerzett tapasztalatok megmaradtak.
Minden időjárási kondícióban motoroztam, időre.Kesztyű mindenképp akus lesz, ha lesz.
-
yodamastah
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Tudom hogy futárkodsz, ennyire még követem ezt a topicot.

Próbáltam pár akkus kesztyűt, de a legolcsóbb ami megütötte nálam a minimum szintet az a Macna foton RTX volt. De még ezen is keveseltem a védelmet. FŰteni közepesen fűtött, de legalább az ujjakat is melegítette.
A legolcsóbb akkus amit próbáltam az valami tucano urbano kesztyű volt. Az valami 60k körül ment. Azon se védelem, meg nem is fűtött valami jól.
Kerestem egy ideig akkust olcsón, de aztán arra a következtetésre jutottam, hogy vagy meg kell venni egy jobbat (70k+), vagy hagyni az egészet a fenébe. Annak nincs értelme hogy kiadsz 60k-t és nem ér az egész semmit. Akkor inkább legyen 100k és védjen jól meg fűtsön rendesen.
Jelenleg egy Five téli kesztyűt használok markolatfűtésel . A kesztyű kiváló, nagyon jó védelemmel. A markolat fűtés yamaha gyári. Hibátlan. 10 fok alatt már csak meló miatt mászkálok motorral, erre elég ez a kombó. (napi 10-15km max). Nagyobb távokra megvenném a fűthető kesztyűt, de oda már más is kell 5 fokban (lábtakaró, fűthető ülés stb.)
-
etnies
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Köszi, futárkodtam, meg zsák + markolatfűtés volt évekig.
A DL-re a gyári markolatfűtés drága, az Oxfordhoz meg reszelni kell, így nem akarom felrakni.Van egy szélvédő rajta, de közel sem ér annyit, mint egy Tucano Urbano zsák. Kesztyűben mindenképpen akusban gondolkodom, nem szeretem a kábelezést.
A fékkart és a kuplungot nem fogom feleslegesen, megtanultam hogy nem azon kell pihentetni a kezeket, főleg télen nem

Egyelőre akkor várok, személyesen próbálom ki, 150 Fontnál drágább kesztyűm még nem volt, az akusokból meg kb 250 a szint, nem biztos, hogy megér nekem ennyit :I
Akartam Quadlockot, mert mindenki dicsérte, sajnos az én telefonomra nem gyárt tokot, végül találtam egy hasonlót, amivel szintén nincsen gond, megrendeltem.
Az Sp Connenct sokkal többféle telefonra gyárt többféle megoldást, majd beszámolok a személyes tapasztalatokról, ezt a csomagot vettem.
-
Xero
nagyúr
Ma megvolt a spurinal az oreg informatikus beszolasa. De ovatos volt eloszor rakerdezett melyikonk az. A vegen annyival zarta, hogy nem latszik. Azt hiszem ezt tekinthetem dicseretnek. De azert nagyon mondta a magaet, en pedig annyit tettem hozza, hogy remelem megcafolom.
Az atalakito mukodott is meg nem is. Jol szolt, viszont folyamatosan aktivra rakta a mikrofont azon a CB-n. Lehet jatszani kell meg vele kicsit. Az oreg azt mondta kiprobaljuk a tobbivel meg vigyek meg fulest hatha az a baj, az atalakitonak orult. Ettol fuggetlenul igy nem hasznaltam ma.
November 3 pedig vizsga. Remelem igy iden szepen bekeben letudom a jogositvanyt, ami legyunk oszintek meglepo.
-
tboy93
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
20 fokban

-
Pocee
senior tag
válasz
Geresics
üzenetére
mérsékelten vízálló,a fröccsenő vizet kibírja,de ezeket nem vízben sétálásra tervezték,tudom,hogy Neked endurora kell,ebben sajnos nem tudok segíteni.
Én egyébként azt vallom,hogy egy csizma legyen feszes és tartson rendesen,csak mindenki a felhasználási területnek megfelelően válasszon cipőt,egy softenduro ne crossban menjen,viszont a crosscsizmának nagy ugrásoknál is stabilan kell fognia a lábat.nem lötyöghet,a térdvédelemre a térdgép ajánlott,nem a laza csizma. -
tboy93
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
akkor úgy 65-70e alatt nem jön ki
Az combos
Nekem a nyári még a tegnapi 4 fokban határeset volt, de én csak 20km-t motorozom munkába, ami nagyon max fél óra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- További aktív témák...
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- 27% - ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB (90RC0151-B0EAY0) AIO Vízhűtés !
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.... nekem jó a gyári. Szépen röfög az is...
Elég félreérthetően írtam. Tehát azok az idomok pályaidomok amiket keresek! És pályázni kellene, hogy ne törjem szét a gyáriakat.
Sajnos az ismerosi koromben is ismerek tobb embert aki rendszeresen ul autoba pia utan.