Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"A motorgyarto azt irta barmit rakhat bele."
Ez miben különbözik attól, amikor a kézikönyvben API SH van előírva mint minimum? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Most normalisan leirtam, hogy ha nem siettel volna annyira a mobilon potyogessel, hogy konkretan megkerdezd: art-e a katalizatornak? Es nem kellett volna olyan sokat potyogni valami teljesen nem temabavago dolggal, meg megegyszer ugyanez, stb akkor beljebb lettel volna, hamarabb, kevesebb potyogessel, hiszen mobilon nem tudsz potyogni. Erre irtam azt, hogy konkret kerdes, es haladunk tovabb. :D
Igen, ezt en is olvastam. Meg meg jopar ilyet.
Ez egy ujabb multistrada volt vegig 300v vel uzemeltetve, eves olajcsere, vagy km, a gyari szervizperiodusokat betartva.
A ceg ahol dolgozok, megkerdezte a motorgyartot, rakhat ilyet bele, lesz-e problemaja abbol, ha ezzel uzemelteti az osszes motort, amit elad, szervizel. A motorgyarto azt irta barmit rakhat bele.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tévedsz. Egyébként van hazánkban olyan szaki, aki be tud lőni egy Ducati kényszervezérlést?
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Őszintén nem értem hogy mi nem konkrét és mi nem normális abban a kérdésben, hogy van-e katalizátor
Nem kell mögé látni semmit, nem kérdőjeleztem meg az írásod, nem is értem ezt a csörtét, és örülnék ha nem kéne disclaimert csatolni, hogy a kérdéseim kíváncsiságból és információszerzés céljából íródnak.Ott a sima 95 az ami itthon a 95 MaxxMotion (ami prémium)? Vagy ott is úgy van hogy sima 95, majd 95 MM, és utána a 100 MM?
Nem kifejezetten a te esetedben, hanem nagy általánosságban utcára miért dönt valaki a racing olajnál például a 7100 helyett (Motulnál maradva)?
Van ez a cikk, ami bár nem mai (2012), de az itteni válaszok, és a kommentekben az Eddie nevű user válaszai, a Motultól jönnek: [link]
És az egyik érdekes kommentje:
"I recommend 7100 for the street person that does occasional track days because it’s still 100% synthetic and it has ester, so it will handle high temperatures no problem. 7100 has more detergents and dispersants for cleaning which will typically allow for longer drain intervals, 5000 miles + depending on the rider. 7100 has an API rating of SM which makes in cleaner for bikes with catalytic converters and O2 sensors.
300V can be used on the street but it’s really designed for racing. 300V has double ester meaning Motul has used 2 types of esters in its formula – 1 to be used for friction reduction and 1 for extreme pressures. 300V has less detergents and dispersants vs. 7100 because they’re replaced that with extreme pressure additives for built engines. 300V is not API rated because it’s a racing oil and they assume that on a racing bike, you’re going to be pulling off your catalytic converters and O2 sensors."Ez alapján úgy értem, hogy elsősorban nem a pénz miatt nem raknék utcai használatra racing olajat.
Vagy nem jól értem?
Az a 97 ezret futott motor milyen motor, milyen használattal, meg milyen csereperiódussal? -
válasz
üzenetére
Szia, azért próbáld ki ezeket is, igaz meghaladja a költségvetésedet, de szerintem megéri:
Túra-enduro:
Honda CB500X
Suzuki DL650XT
ha pedig naked, akkor:
Yamaha MT07
Suzuki SV 650 -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mannol ester alapu, vagy mas olajaval van tapasztalatod?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Azert annyira nem lett volna tul sok szoveg, ha konkret normalis kerdest raksz fel, most tobb hszben potyogtel.
Ha normalisan beszelgettunk volna, akkor az is kiderult volna, hogy a 15e km bol elenyeszo mennyiseget hasznaltam az akrat, mivel nem reg szereltem ra.
A legtobbet futott motor, amihez kozom volt 97 000km, ezzel az olajjal. Tuv on mernek kipugazt, euro4 es motor. Atment. Magyarorszagon muszakinal nem ellenorzik, nem kell.
Kommersz 95 ben is van tisztito adalek, most lattam kiemelik az omv-nel nemetorszagban, de egy api sj olaj biztosan jobban rakodik. Ez fix. Az is hogy annal jobb a 300v.
Direkt hozzaraktam a hszben, hogy a benzin adalekolas nagyon kerdeses, es kulcsszerepe van. De bele nem ontenek sj olajat.
Illetve benzint nem biztos hogy valtoztattam, ezt is hozzaraktam, hogy ezt nem tudom, hogy mit hasznalt az elozo ket tulaj, es ennek nem tudok utanamenni.Triumph tigerbe nem raknek ilyet, tulajdonkepp semmilyen olyan motorba nem raknek ilyet, amit hetkoznapi hasznalatra szannek, vagy alacsony fordulaton turamotoroznek, ahhoz tul draga.
-
LógaGéza
veterán
válasz
üzenetére
Ha valaha ideér, akkor mindenképp, lassan 3 hónapja várok rá. Én olyan másfél órát bírok kényelmesen benne, utána kezdek el fészkelődni.
Olyan 200km-nél szoktam kimenni tankolni, de akkor még van benne, eddig 230 volt a legtöbb amit vártam, tán már akkor írta, hogy "Low fuel".Szerk.: Csak írni kellett, pont most hívtak, hogy küldik, és itt van holnapra

-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mert ha lenne katalizátorod akkor megkérdeztem volna, hogy annak nem-e okoz hosszú távon bármilyen kárt, láttál-e benne bármit ha belenéztél, amiatt hogy a 300V az racsing olaj. Nem tudom hogy van-e köze hozzá, csak egy kérdés lett volna, mert azt szokták írni szerte a neten, hogy a katalizátoroknak nem feltétlen tesz jót, és most itt lett volna egy alkalom hogy hitelesebb választ kapjunk rá. Ennyi lett volna
Azért is érdekel még, mert néha FB csoportokban szoktam látni, hogy átlag utcai motorosok is használnak 300V-t. Legutóbb egy 800-as Tiger tulaja írta hogy 300V-t használ, túramotorral, túrázásra. Ilyenkor azzal szokták indokolni, hogy azért azt rakja bele mert az a legjobb, de amennyire én látom ennyi erővel slickeket is rakhatna a Tigerre.
A te esetedben még az merült fel kérdésként bennem, hogy valószínűleg két paramétert is változtattál egyszerre: az olajat és a benzint. Pl mi lenne ha a kommersz 95-ös benzint használtad volna a 300V mellé, vajon akkor hogyan nézne ki a szelep? Vagy a másik eset, hogy prémium 100as benzinre váltasz, de olajból marad a Yamalube?
De ezeket mobilról nem akartam lepötyögni, mert elmegy vele másfél óra, gondoltam egy rövid igen-nem kérdéssel indítok
Hát nem jött be
-
törölt tag
válasz
LógaGéza
üzenetére
Köszi neked is az infokat. Magassagom nem lesz hatraltato tenyezö, mert 175 cm vagyok, de persze, mindenkeppen kiprobalom, mielott megveszem.
Majd az uj ülesrol beszamolhatnal. Egyebkent mashol is olvastam, hogy picit kenyelmetlennek iteltek az alap ülest 2 ora egybefüggö motorozas utan. Bar en sokat bringazom, ott meg sokat edzödtem kenyelmetlen ülesekre.

1 tankkal mennyi km-t tudsz atlagban megtenni vele?
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Azóta körbekérdezgettem és egyre inkább úgy tűnik, hogy 170 centis magassággal kínkődés lenne nekem egy ilyen motor. Felfüggesztés beüléstől függ, de jobb esetben lábujjakkal érne le a lábam. 180 centis ismerősömnek az Aprilia rx 50-ről nem ér le teljes talppal a lába.
-
LógaGéza
veterán
válasz
üzenetére
Én első gépnek egy Duke 390-et vettem, nincs nagy tapasztalatom, idén tettem le a jogsit én is. Most ~1800km van benne, és eddig egyáltalán nem bántam meg a választásom. Az, hogy könnyű, és kisebb a megszokottnál a tengelytáv, nagyon agilissé tesz. Könnyű vele kanyarodni, elég jó a gyorsulása, városban bárhol elférek vele (még ott is, ahol direkt eléd áll egy autó, hogy "mellettem nem mész el").
Ami a hátrány lehet, hogy 140-150-nél elfogy, valamint akkora a szél, hogy kapaszkodni kell eléggé. Pakolhatóság nem a legjobb, persze ezt táskákkal lehet orvosolni, és a gyári ülés elég kényelmetlen, de úton van (még mindig) a PowerParts ülés, ami a leírások alapján a legjobb fejlesztés a motorhoz.
Én örülök, hogy nem vettem nagyobbat, így is mindig vigyorogva szállok le, és igaz, hogy nem sokat mentem vele, de autópályákat kivéve sehol nem éreztem még, hogy kevés lenne a motor (sőt).
Ami egyetlen dolog, hogy mindenképp ülj rá vétel előtt. Én 178 vagyok, és 95kg, kb ez a max ahol még használható (bár van aki 190cm+-al használja). -
KoVee84
senior tag
válasz
üzenetére
Csak új motor jöhet szóba? Csak mert a Duke kicsi ha nagyobb távokat is mennél. Ha 130-nál nem szeretnél nagyon gyorsabban menni, akkor adja magát, hogy naked. Innen meg a te egyéni ízléseden múlik, mert a 600-800 ccm közötti kategóriában kb nem lehet mellélőni.
Honda CB 600F (PC41) / CB650R
Kawa Z750R / Z800
Yamaha MT07/MT09
Triumph Street Triple
ha meg nagyon ragaszkodsz az 1 hengerhez, KTM-hez, akkor 690/790 Duke -
Geresics
addikt
válasz
üzenetére
a Duke 390 tök jó kanyarokra, de túrákra, pláne földutakra inkább túraendurókat nézz!
Ha újban gondolkodsz, akkor KTM 390 Adventure! Dícsérik a nemzetközi sajtóban a BMW G310GS-t is, de egyértelmű, hogy én a KTM-et választanám!
Használtban ennyi pénzért már piszok jó motorokat kaphatsz! A teljesség igénye nelékül: BMW F800GS, F700GS (a nagyobb inkább tereporientált), Suzuki V-Strom (inkább aszfalt), Honda CB vagy NC "X" széria, stb.Ezen kívül engedd meg, hogy megismételjem a pár kommentel ezelőtti írásom:
Tudom, hogy drága ilyenkor elindulni a motorozással, kell motor, meg felszerelés is, de mindenképp szánj legalább egy kis összeget tréningre, vagy menj el ingyenes tréningre!
Korábban már írtam párat ebben a kommentben! A lista nem teljes, sőt, még én is tettem hozzá azóta, de a többiek is írtak már egy csomó jó tippet, érdemes rákeresni a tréning szóra! Bármelyikre is mész, garantáltan megéri az utolsó forintot is (pláne, ha karácsonyra kapod ajándékba)!
-
törölt tag
Sziasztok!
Uj motort szeretnek venni jövö tavaszig, meglepni magam a 30. szulinapomra. A keretem nagyjabol 2 millio forint.
Iden szereztem a nagymotoros jogsimat, eddig csak 50 ccm-es krosszmotorokkal bohockodtam.
Az osztrak hatar mellett lakom, közel vannak a hegyek, az ottani szerpentineken, föutakon motoroznek leginkabb, illetve bejarni a közeli munkahelyre. Autopalya hasznalat csak ritkan, akkor is rövid szakaszra. Szoval 130-nal nem fogok többel menni. Tervezek a kesobbiekben evi 2-3 alkalommal 2-3 napos turakat is, keves cuccal, napi ~400 km. A kerdesem az, hogy erre a celra egy KTM Duke 390 mennyire lenne megfelelö? Mi a velemeny eröl a motorrol? Illetve van-e esetleg valami alternativa szerintetek?
-
-
Xero
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Sosem vonzott igazan, bar lehet ez is olyan mint a sieles. Ott is inkabb jeges dongolt palyan kedvelem az iveket, aztan neha ramjon a szuzhavazhatnek.

Viszont most asszony meg is olne ha ket motor lenne.
Majd ha lesz garazs 2 ev mulva. Ugyis 2 auto + 2 motoros garazs a terv.
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A németben a vaj, és az anya között csak 1 betű különbség van.
...de ez igaz a takarmányra is, csak azt kevesebben gondolták volna. -
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Legközelebb geresicsnek címzem majd ha a motoroddal kapcsolatban lesz kérdésem.
Egyébként a 300V kapcsán merült fel.
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A kérdésemre legalább annyira válaszol, mint amit te írtál. Semennyire
- Katalizátor van a tiedben?
- Ezek szívószelepek.Arra számítottam volna hogy "van" vagy hogy "nincs"
-
vendingo
veterán
-
Geresics
addikt
"Na a mai nappal A korlatlan jogsi pipa."
Gratulálok!
"En magam lepodtem meg milyen egyszeru volt." "Most mar nem vagyok befosva, hogy jon marciusban a gep."
Ahogy azt annyiszor mondtam már annyi mindenkinek (minden rossz szándék nélkül): azért csak ne feledd el, hogy ez csak jogosultságot ad vezetni, valós tudást, rutint viszont nem! Tudom, hogy drága ilyenkor elindulni a motorozással, kell motor, meg felszerelés is, de mindenképp szánj legalább egy kis összeget tréningre, vagy menj el ingyenes tréningre!
Korábban már írtam párat ebben a kommentben! A lista nem teljes, sőt, még én is tettem hozzá azóta, de a többiek is írtak már egy csomó jó tippet, érdemes rákeresni a tréning szóra! Bármelyikre is mész, garantáltan megéri az utolsó forintot is (pláne, ha karácsonyra kapod ajándékba)!
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A latinok a C-t K-nak ejtik.
-
Micsurin
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Van meg GS500-as is A2-hoz, meg mas oktatoknak motorjai. En is mentem 2 Kawaval is. De azok nem jellemzoek. Ha az oreg oktat nagymotort, akkor 99% a ket Hornet. A sargarol mar irtam. No muszerfal, no index, le is van ultetve es a kuplung sem mindig emel ki.
A feketet szerettem, az azt mondom, hogy ahhoz kepest hogy oktato gep meg egyben van. -
Micsurin
nagyúr
Az arany CB600F már akkor ott volt meg a bal CG mikor voltam A2-ön. Narancs kínai csopper rettenet is ott volt, még akkora fost anno azzal szívtam A1-en.
Fekete 500F középen egész korrektül egyben volt ott szerettem meg az 500-as PC32-es blokkot. Végtelenül barátságosan járt, bejött.
A hornetek újak, régen csak CBF-ek voltak A-hoz.
-
Xero
nagyúr
Na a mai nappal A korlatlan jogsi pipa.
Vegul is keszen lett meg iden harom honapon belul, pedig volt benne 1 het csuszas a rutinnal (nem volt hely ugyebar) es 3 het varakozas a kresz vizsgara.En magam lepodtem meg milyen egyszeru volt.
Innentol siman ajanlom az oreget a Spurinal annak aki nem mimoza lelku. Normalisan oktat, megmondja a hibakat kimeletlenul, szetstoryzza magat.Most mar nem vagyok befosva, hogy jon marciusban a gep. Legalabb el tudom hozni legalisan is. Hacsak a korona nem dont mashogyan.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem tűntek józannak a srácok vezetés alapján....
-
norbert1998
nagyúr
válasz
martonx
üzenetére
Ügyes volt, maradjunk annyiban. Igazából nem tudom hova tenni. Vezettem én is jogsi nélkül, az udvaron, hogy kevés legyen a rutin órák száma, meg két falu között jjelmzően faluhatártól 100m-től a másik falu határán 100 m-el kintebbig, talán 3-4 alkalommal összesen, 20. óra körül, hogy jobban menjen az országúti szakasz, de feltételezem ezt mindenki csinálta, ha egy adott útszalkasz rendelkezésre állt további közlekedők nélkül. Ez valami egészen más.
-
martonx
veterán
https://444.hu/2020/11/03/kozzetette-a-rendorseg-a-karoly-koruti-halalos-utkozes-felvetelet
nem csak motoros gyorshajtással lehet meghalni.
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Katalizátor van a tiedben, vagy le van cserélve a komplett kipufogó rendszer?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
JDMKid
üzenetére
Hozzateszem, csak annyit tudok, hogy markaszervizben szervizelt volt, amig hozzamkerult, tehat yamalube-ot kapott. Hogy milyen benzint hasznalt, azt sajnos nem.
Akitol vettem, annal nagyon rovid ideig volt, tole nem erdemes megkerdeznem. Az elozo-elozo tulajt nem zaklatnam faszsagokkal :D
Szoval biztos vagyok benne, hogy a 300V a kartergazvisszavezetesnel nem rakodik a szelepekre annyira, tehat jobb ezt hasznalni, de a benzin adalekolasanak is kulcsszerepe van ebben.
Ket olajcsere volt eddig emlekeim szerint. Azaz evente.
(A regi olajat, ha keves benne a km, azert berakom masik motoromba :D )Egy A-B motor szelepen nem erdekel, ha van olajkoksz, azzal nem foglalkozom, de egy sportmotoron ilyen ne legyen.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
A 45km/h elméletileg még mindig a szabályozás része gyakorlatilag meg... nem nyugaton vagyunk ahol padoznak. (Legalábbis ritka.)
Még szerencse. Életveszélyes a 45 a városi főúton. Tegnap is láttam egy kishíján összenyomott robogóst, pedig Szombathelyen azért van hely az utakon.Persze előresorolt a pirosnál az okoska, de 10 méteren belül már csak feltartotta a sort a 45-el, négysávos úton, persze le akarja tolni mindenki.
Esélyes, hogy nem is megy többet a gépe. -
ath
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
1, leveszed a gyújtást
2, nyomva tartod a mode-ot, majd
3, ráadod a gyújtást
4, 7 sec után megjelenik a ws
5, addig tartod nyomva, amíg a 0001 meg nem jelenik, elengeded
6, röviden nyomva váltasz 0002, te-reszerintem.
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Erre valaki? Lényegében csak annyit kérek, hogy fordítsátok le nekem, hogyan tudok belépni a CU menübe, ahol az SM és a TE verzió közti módot tudom állítani.
Mert a Husqvarna TE/SM 610-nek ugyanaz a km órája, de ugye (gondolom) mivel más a kerékméret, két mód van beprogramozva, ami közt ELVILEG tudsz váltani. Ahogy én fordítottam le, úgy nem sikerült. De érdekelne, hogy a leírás alapján, ti hogy csinálnátok? Köszi. -
JDMKid
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az előzmények ismeretében, ez már bizonyíték nem ígéret.
Milyen gyakran cseréled a 300V-t? -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szep!!!
-
canniball
nagyúr
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
De igen, ahogy az összefoglalóban is szerepel. És van robogós-kismotoros topikunk, ott több tapasztalat van ebben a témában.

-
Micsurin
nagyúr
-
Chris0321
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Röpsúlyos korlátozás soha nem lehetett mivel akkor a Simok is kiestek volna.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Váltóval kapcsolatban csak akkor van korlátozás ha AM-et teszel és röpsúlyoson teszed akkor valóban kerül záradék elvileg a jogsidba.
A 45km/h elméletileg még mindig a szabályozás része gyakorlatilag meg... nem nyugaton vagyunk ahol padoznak. (Legalábbis ritka.)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem adtad el?
-
Chris0321
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Hello.
50 ccm-ig vezetheted akár robogó akár nem ha van B-s jogsid. -
IMIIKE1998
őstag
válasz
GTVili
üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint bőven jó lenne erre a célra. Még utánanézek mondjuk, hogy vezethetem-e autó jogsival, mivel nem robogó.
Somatom: Akkor 170 centivel és viszonylag hosszú lábakkal jónak kellene lennie magasságra is, elvégre ezek az 50-esek még elviekben alacsonyabbak is.
-
Biqci
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A közvetlen befecskendezéses autók tulajdonosai a fél életüket odaadnák az ilyen jellegű "kis gócokhoz"
-
Topiccsendőr
addikt
Kb ket eve allitottam szelepet az R1 en, akkor ilyen kep fogadott a szeleptanyerokon. Itt beszeltuk tavaly.
Most ~ 15e km-el kesobb megint szelepet ellenoriztem, es valoszinuleg a 300V nem hajlamos annyira rakodni ra, illetve a 100 as benzin tisztito hatasa is jobb a sima benzinnel.
az eredmeny:

Vannak meg kis gocok, de a java reszet leszedte.
-
Somatom
veterán
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Egyik cimborám barátnője 165cm körüli és egy 650 -es Pegasoval nyomta és nagyon szerette. Kicsit megültettük neki. Most egy 883 -as Sportstere van, de az Apriliát jobban szerette, mint a HD -t. Pedig a HD alacsonyabb.
-
GTVili
tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Szia!
Szerintem igen...
A feleségem egy CPI supermoto-val tanult meg motorozni, pedig alig 165cm magas. Kicsit állítottunk rajta elől-hátul, és már le is ért a lába. A pilóta súlya is máshogy jön számításba,mert ugyebár ezeket fiatalokra méretezték.
Szóval simán leér a lábad. A gyári fojtott változat alig 3-4 lóerő,az még kiugrani sem fog alólad....
. Aztán ha nagyon ráérzel, viszonylag olcsón lehet tuningolni .... -
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Egyenlőre még csak elméleti síkon érdeklődöm:
Nemsokára megyek autó jogsizni és úgy tudom, hogy autó jogsival lehet vezetni 50-es endurót, pl. Derbi, Aprilia. Alapvetően városba, földutakra kellene(Alföldre). Tudom, hogy ez gyerekmotornak számít, de nekem nem is kell túl erős. Alapvetően mtb-zek(hegyikerékpár) és e mellé szeretnék egy ilyen kis masinát szórakozás képpen. A gond még az, hogy 170 centi vagyok, így nem tudom, hogy egyáltalán leérne-e a lábam. És hogy miért csak elméleti síkon gondolkodom és miért csak ilyen kis motorban? Sajnos 10 évvel ezelőtt volt egy "kisebb" motorbalesetem, ahol a bal középső ujjam közel felét elvesztettem, szerencsére visszavarrták és hónapok szenvedése után a csak 1 centit kellett eltávolítani a végéből. Nos emiatt az 50-esnél nagyobb szóba sem jön, bőven elég lenne szerintem az is. Igazából hobbiként még mindig tetszene a motorozgatás, de csak nyugodt módon, mint ahogy a montizást is űzöm. Túl drága sem kell, mert ha nem tudom legyőzni a ptsd-met, akkor úgyis el kell majd adni.
Szerintetek jó lenne erre egy ilyen motor? -
csongi
veterán
Megnéztem a Rocket3 Dodor bemutatót. Elég vadállat a gép.
-
hugi0
őstag
Udv néktek dicso "lovagok" !
Keresem azt a szemely aki ma (2020.11.02.) 15:00 - 15:05 kornyeken a szentendrei uton kifele haladt ?
- magas gep volt.
Bekasi benzinkut elott jobra fordultam a kis "csacsival".
Nagyon jo volt a hatso indexe - kiszurta a szemem.
Gyari volt vagy utolagos felszereles ?
Ilyet szeretnek en is, minnel eszrevehetobb legyen a szandekom. -
norbert1998
nagyúr
Kihasználtam a "jó" időt és a postára egy, a kelleténél 5-ször hosszabb körrel mentem el. Természetesen az aláöltöző lemaradását félúton vettem csak észre

-
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem fix típusról akarom nyomozni!
Úgy értettem hátha tudtok valami típust ami tényleg annyira nép motor, hogy értelmes áron adnak bontott első főfékhengert hozzá és 18-as a belső átmérője.
De köszi ez is előrelépés a végén még lehet tudok vadászni egy gyárit így, nem akarom elhinni, hogy csak az olaszban összerakott CB-re és a Vigorokra tették ezt a féket.
-
Micsurin
nagyúr
Nem hempereg valakinél egy bontott 18-as első főfékhenger?

Kiderült miért kezdett folyni az utolsó napokban... valaki szakszerűen javította az az fémragasztóval kitöltött egy repedést majd szintbe csiszolta. Az ilyet addig tudnám ütni az öntvénnyel ameddig mozog.
Tippre melyik típusét vadásszam neten amelyik tényleg végletekig nép motor ezért olcsón lehet a róla származót megvenni bontva?
(Ebay lehetőleg, a hazai bontósok röhejes árakkal dolgoznak...) CBF600 - GSF600/650-en agyaltam esetleg SV.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Óra topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung kuponkunyeráló
- Diablo IV
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Fujifilm X
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...és működik...
...most mé' mondod....?
Nem kell mögé látni semmit, nem kérdőjeleztem meg az írásod, nem is értem ezt a csörtét, és örülnék ha nem kéne disclaimert csatolni, hogy a kérdéseim kíváncsiságból és információszerzés céljából íródnak.