Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
Nustyle klímáról valakinek van valamilyen tapasztalata? Megbízható?
3,5 kw-osat ajánlottak 140 ezerért, megéri, vagy inkáb dobjak rá 20 ezret és valami komolyabbat vegyek?
Ekkora összegnél a 20ezer plusz költség nem számít.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Killer01
őstag
Hi,
pana, toshiba milyen klímákat gyárt? Daikin-hez képest pl?kösz,K
-
batagy
őstag
válasz molnartibor #7853 üzenetére
Melyik Mitsubishi típus lesz egészen pontosan?
-
Quqesz
nagyúr
válasz Vhiktor #7851 üzenetére
Nekem van egy 2.5 Kw-os és eddig rendben megy(1 éves),pana kompresszoros,csendes,gyorsan hűt ezerrel,van hivatalos forgalmazó(mvv-isg,ami nem ilyen webshop cég,hanem komolyabb). Ha 3,5kw kell akkor 20e kevés lesz(daikinból a 2.5-ös kb 166e).
Koxx
Azért minden véleményt egy szerelő alapján bírálni ...(nem vitatom,hogy windy szakember,de van más is ebben az országban)[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
MODERÁTOR
Azt nem írtam, hogy csak az ő véleménye mérvadó. De ha már a fórumra jön kérdezősködni akkor mi mást írjak neki. Neki van talán a legjobb rálátása a klímák minőségére, karbantarthatóságára, élettartamra stb.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Vhiktor
veterán
Köszi mindenkinek.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Zeki
nagyúr
-
Quqesz
nagyúr
Ma jártam az operánál és mellete volt egy irodaház kb 4 emelt magas,nem túl széles(kb 6 ablak széles). 25 db klímát számoltam meg rajta. Legtöbb LG volt,samu,fisher és vmi aircool v hasonló volt még 2 db. Nem semmi....
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
Lenne egy érdekes kérdésem klíma kültéri egységgel kapcsolatban: tiltja valami szabály (törvényi, technikai, akármilyen) hogy az egység egy ablakba beépítve legyen használva (nyilván úgy, hogy kifelé fújjon + mondjuk hungarocellel elfedve a 'maradék' ablakterület)?
-
Quqesz
nagyúr
válasz Killer01 #7865 üzenetére
Sztem nem,és építési engedély sem kell hozzá. De értelmét nem értem....ha viszont utcafronton van ott már lehet gond,ha pl van haragosod az feljelenthet. Érd a helyi önkormányzat műszaki osztályán(haragos feljelenthet).
-
BlacKSouL
addikt
válasz Killer01 #7865 üzenetére
A kültéri egység ventilátora 30-60 m3 / perc légszállítású, vagyis ennyit próbál kiszippantani a lakásból az utcára. Namost mivel a ventilátor nem fog tudni vákuumot létrehozni, vagy alacsony nyomású levegőt hoz létre a szobában, vagy mindamellett valahol egy légrésen ugyanannyi levegő fog a helyére beáramlani. Az meg várhatóan 36-40 fokos lesz.
A kültéri egység valójában egy sűrű hűtőrács, amin a ventilátor keresztülszívja a levegőt, hogy lehűtse azt a kültéri levegővel. Ne akard a szoba levegőjével hűteni a kültérit Hátulról ilyen
Azt gondolom nem gondoltad át a dolgot
Van ablakklíma, ami ablakba van építve, de ott is el van szeparálva a kültéri és a beltéri egység, és annál is a beltéri levegőt fogja beszívni és ugyanoda visszafújni, a kültéri meg a kinti levegőt. Ott néha külső levegő hozzákeverési lehetőség szokott lenni pluszban egy rács kinyitásával.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Killer01
őstag
Normál klímáról van szó aminek van kültéri és beltéri egysége. A kültéri van az ablakba pakolva a fent leírt módon. Ne legyen félreértés, nem én akarok ilyet..de akkor a sztori röviden: 50 lakásos társasházban lakok, ahol alul üzletek vannak. Jött egy új 'cég' és kibérelte a szabad üzlethelyiséget pont alattunk, majd lakógyűlést kezdeményeztek a klíma felszerelése ügyében. Már itt elgurult a gyógyszer sok lakónál, mert a felszerelendő klímáról minden lényegtelen infót megadtak, ami meg érdekelt volna mindenkit (pl kültéri zajszint) azt nem. A felszerelés le lett szavazva, erre rá 2 napra beszerelték az ablakba a kültéri LG-t.... szóval vélemény?
-
BlacKSouL
addikt
válasz Killer01 #7875 üzenetére
Óóóó, bazmeg... Remélem a szerelő miután megpróbálta lebeszélni őket erről a példátlan baromságról, legalább kurvára lehúzta őket, ha ragaszkodtak a baromsághoz.
Remélem a beltéri egységet meg felszerelték úgy, hogy a hideg levegőt közvetlen ráfújja a kültéri hátuljára bent, amit az azonnal ki is fúj az utcára....
Légyszi kéredzkedj be, és fotózd le ezt a világcsodáját...könyörgünk mindannyian![ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
válasz BlacKSouL #7876 üzenetére
Annyira nem hinném hogy hülyék, tudtommal van egy nagyobb előtér meg pár kisebb szoba az üzlethelyiségben + a nevezetes ablak (és szoba) mellett van hátul is be/ki járat. Szóval még működhet is az elképzelésük, ha kinyitják a hátsó ajtót és csak a rács lesz rajta bezárva, itt 'menne be' a levegő-utánpótlás a kültérinek. A beltéri gondolom a nagy előtérben (ez lenne a biznisz helye) van. -
BlacKSouL
addikt
válasz Killer01 #7879 üzenetére
Akkor ez egy olyan ablakba épített kültéri egység, ami egy gyakorlatilag kültérként funkcionáló előtérből szellőzik benti irányból kinti irányba, teljesen nyitott előtérrel.
Hát... azért csak csináld azt a fotót...
Mondd, hogy ilyen fasza megoldást még sosem láttál, aztán itt meg majd röhögünk rajta jókat.Azért ilyenkor örülök, hogy normális panelházban lakom... (felépítés, elrendezés, közösség)
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
Sziasztok,
Beleolvasgattam meg nézegettem a dolgokat,
igazából csak mobil klímát tudnék feltenni 62m3 panelba, földszint.
Mivel a fürdő-wc-konyha csak 11m2, akkor is maradna 51.
A klimacsövet rögtön ki tudom vezetni zárt ablakok mellett is, így ez növelné a hatékonyságot, akár ha van kétcsöves azt is(de ilyen a steibel eltronon kívül nem nagyon látok, az meg már annyira nincs)Igazából körbe redőny van, ha éjszaka le tud hülni 20-22 fokra, akkor nincs gond, napközben sincs 26+, amikor nem tud, na akkor van gond, akkor kéne kicsit rásegíteni, szerintem leghatékonyabban éjszaka lenne jó, az hogy hangos az nem érdekel, aki álmos az alszik.
Mivel a mobil klíma ellen van mindenki, így csak félve kérdezem, hogy szerintetek van valami arany középút, ami nem a 2 mobil klíma lenne?
Legrosszabb eset, az 1 mobilklima, 20m2 szoba lehűtése, de jobb lenne ha eldöngetne valami éjszaka, lehetőleg havi villanyszámlát nem megdobva nagyon(tudom álmodozzak csak).
Esetleg ilyet tud valaki?
Nyilván tudom hogy ez 100ezres nagyságrend lesz mindenképp.
köszi
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Zeki
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #7891 üzenetére
1db normál split klíma. Ha olcsó kell, akkor pl airfel.
Mondjuk hogy milyen halk, az passz. Itt a topikban van valakinek, sok mindent nem mondott róla (vagy csak nem emlékszem).
Hogy nem alszol a mobil klíma mellett, az sanszos. Elég hangos ám!
Hogy szar a hatásfoka, az is biztos. De ha éjjel megy, kintről úgyis a hűvösebb levegő szívódik be. -
BlacKSouL
addikt
Hát hogy kint tartsák a meleget a hősugárzás visszaverése által. Érted.. Védik a benti hideget a kinti melegtől.
Amúgy a titok a jobb oldalon bukóra nyitott ablak... ott csak úgy surran be a friss levegő, hogy ne legyen vákuuuumCsak félve jegyzem meg, hogy függőfolyosó jellegű valamit látok "plafon" gyanánt a felső képen, ami alá szépen beépítve a kültérit, az onnan alulról nem tudna annyira hangos lenni, hogy akár egy fölötte az elsőn lévő nyitott erkélyajtón/ablakon kicsit is érzékelhető zaj menne be. Szóval ezt leszavazni... Okos.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Köszi, de pontosítok:
Mivel csak olyan helyre lehet tenni ahol a szinesfémtolvaj eléri, így nem kockáztatok, tanulok más kárából, nem teszem ki.
Tényleg nem játszik.
Nem a pénz az elsődleges szempont, 120 alatt úgyse lesz olyan ami nekem kell, akkor meg már épp mindegy hogy 120 vagy 160 airfel-daikin.
Kinn meg nincs hűvös levegő, pont ez a baj."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Killer01
őstag
válasz BlacKSouL #7895 üzenetére
Amúgy a titok a jobb oldalon bukóra nyitott ablak... ott csak úgy surran be a friss levegő, hogy ne legyen vákuuuum : Az már a másik üzlethez tartozik.
Csak félve jegyzem meg, hogy függőfolyosó jellegű valamit látok "plafon" gyanánt a felső képen, ami alá szépen beépítve a kültérit, az onnan alulról nem tudna annyira hangos lenni, hogy akár egy fölötte az elsőn lévő nyitott erkélyajtón/ablakon kicsit is érzékelhető zaj menne be. Szóval ezt leszavazni... Okos.
Stimmel, függőfolyosó. Nem elsősorban a hang miatt szavazták le (bár mint írtam ezt -és a kültéri egyéb paramétereit- egyáltalán nem adták meg), hanem a fejmagasságba való felszerelés nem volt szimpatikus a lakógyűlésnek, elég nagy arra a gyalogos közlekedés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI kábel TV
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest