Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz Quqesz #38710 üzenetére
Daikin FTXF35 itt a topikban a bestbuy és a szakik által is legjobban ajánlott
gyönyörűen hűt nálam is és kussban van
végre lett egy kis 33-34fok hogy lehessen tesztelni
bent 23-24fokon perfekt és szépen leszabályozva üzemelMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
theballa32
tag
válasz Quqesz #16211 üzenetére
A szörcsögés eléggé zavar,ezért vettem drágább klímát,hogy ne legyenek ilyen dolgok.Mikor bekapcsolom,akkor turbó fokozotaton megy kb 20 percig,majd 2-es fokozaton még kb 2 órát.Egy pillanat alatt 23fok lesz,csak utána áll meg a lehűlés.A szobahőmérő is 23-at mutat,meg a digitális termosztát is.
[ Szerkesztve ]
-
Klímamester
csendes tag
válasz Quqesz #14198 üzenetére
Persze, hogy van tapasztalat, olvass vissza....egyéni vállalkozó két alkalmazottal, mindkettő értékesítő. Szerelő nincs, akikkel szereltetnek mind alvállalkozó, azok meg minden szezonban cserélődnek. Régebben nagynak számítottak, amikor még orrba szájba lehetett webáruházban értékesíteni a klímákat. Most már ennek vége, így azok a cégek lépnek a helyükbe, akiknek vannak saját szerelőik. Lehet, hogy nem olyan ócsóak, mint a webáruházak, de legalább nyújtanak szolgáltatást.
A Daikin FTXB-ről is volt már szó, jó minőséget képvisel kb. mint a többi japán gyártó, de ne várd tőle azt a magas színvonalat, mint úgy általában a Daikintól. Kicsit zörgősebb....
-
cOxeR
Ármester
válasz Quqesz #12925 üzenetére
Köszi!
Réz van mindenhol, és minden kötés wago. (legalább is azokon a szálakon, ami a fő használati kör)
Viszont ha még fér a szekrénybe csináltatok egy külön kört a két 5kw-nak és akkor nincs lutri.
Kakaó van bőven, 3*40A bejövőm van...
Szóval nem ezen a x méter kábelen és biztosítékon fog múlni...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Quqesz #12552 üzenetére
Kedvelem ezt a mai időjárást, de csak néhány kánikulai nap után.
Egyébként, ha a nap sütne és nem lenne több (árnyékban) 25 foknál, számomra az lenne az igazi. Klímaberendezés sem kellene itthonra.
A háló és dolgozószobában 21,5, az ebédlőben 21,9, a nappaliban 23 fok uralkodik, köszönhetően a kereszthuzatnak. A különbséget az ÉNy-DK fekvés okozza. Lassan fel kell vennem egy hosszúnadrágot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
EQMontoya
veterán
válasz Quqesz #12552 üzenetére
Fura ez a "csend van". Én az erkélyen sem hallom az erkély fölött, a lapostetőn lévő kompresszort. Pedig van még külön silent mode a kültérihez, éjszakára, amit lelkiismereti okokból be szoktam kapcsolni, ha megy éjjel a klíma (hátha esetleg valamiért a szomszéd mégis hallaná nyitott ajtó mellett), de kb. hangtalan a cucc ilyen távolságból. (2-3 méter)
Same rules apply!
-
BBéci
legenda
válasz Quqesz #12550 üzenetére
Nálam 4 kör: két rotátoros, egy-egy spray és csepegtető. Az üzemidők 15; 13; 10; 25 perc, ez 30 fokig naponta egyszer, a felett vagy emelem 120 %-ra, vagy beiktatok még egy 80 %-os időtartamút, de csepi nélkül. Nem lehet panasz a kert szépségére. Pláne most, a rengeteg esőnek köszönhetően.
Az on/off kültéri is úgy működik, ezért azt gondoltam, az inverteresé csak leszabályoz, nem áll meg teljesen. Esetleg megy a kompresszor és csak a venti áll le?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Leslie67
tag
válasz Quqesz #12379 üzenetére
Nem kell lekövetni, mert az a fránya hideg mindenhová befolyik!
Évekkel ezelőtt pár klímás azt mondta, hogy 1 db. klímával nem lehet egy házat lehűteni! Tökéletesen nem is, de élhetőre nagyon is! 40 fokos külső hőmérsékletnél, képeket készítettem, hogy a házban 1.5 méter magasan 1.5 foknál nem volt nagyobb az eltérés.
A klímást is megértem. A vevő a pénzéért a lehető legjobbat várja! Eddig oké, de mit is jelent a klímás féle tökéletesség. Helységenkénti klimatizálás! Ilyenkor a gépet úgy méretezi, hogy a távirányítón lévő értékeket biztosan elérje a gép! Hűtéskor 18, fűtéskor 30 fok. Ha klímás lennék én sem gondolkodnék másként. Jobb a perpatvart elkerülni ...Fűtésnél általában kénytelenek vagyunk minden helyiséget fűteni, de nem mindenki teheti meg, hogy a nehéz napokon minden helyiségét hűtse. Nem is szükséges, de ezt már feljebb kifejtettem.
-
törölt tag
válasz Quqesz #12151 üzenetére
Az sem rossz.
Olyan gépnél ami önálló cseppvízzel rendelkezik ilyen esetben szoktunk olyat is, hogy vékony gumicsövet bedugunk a csepptálba, és belefújunk.
Ki szokta hozni dugót. De volt már olyan is, hogy 7 méteren, 4 könyökön mászott fel a cserebogár a csepptálcáig.Többek között emiatt is ha szabadba meg a cseppvíz akkor a cső végére rakunk egy kis darab Fiba hálót amit egy toldóidommal rögzítünk.
Amúgy ilyen folyást gázhiány is okozhat.
-
BBéci
legenda
válasz Quqesz #11802 üzenetére
Fogalmam sincs, mi okozta a dugulást, az a lényeg, hogy tegnap déltől éjfélig üzemelt és rendesen távozott a kondenzvíz. Sajnos a beltériből kimenő rész alacsonyabban van, mint a falba bemenő, ezért valamennyi víz megáll a csőben. Ez felszerelési hibának tűnik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bozso68
őstag
válasz Quqesz #11824 üzenetére
Köszi!
Abból indultam ki, hogy hang amikor jelen van, ugyanaz a frekvencia, tehát kompresszor gondolom nem lehet.
Az ütögetésen már túl vagyok, mindenképpen szét kell kapni sajna, hogy mi érhet össze.
Sajnos becsukott ablaknál is idegesítő, főleg éjszaka, először azt hittem, hogy a beltériből jön. Utána nyitottam ki csak az ablakot.Közben más fórumokon is olvastam pár dolgot, nagyfesz trafó szokott néha hangos lenni, csak az nem tudom, milyen jellegű zaj. Az nonszensz lehetséges jelenség?
-
BBéci
legenda
válasz Quqesz #11763 üzenetére
Egy golyóstoll vége, gumicső és sűrített levegő spray segítségével elhárult a dugulás, az egyik beltéri pompásan hűt, a kondenzvíz ott távozik, ahol kell.
A másikat majd Windy rendbe teszi.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Quqesz #11756 üzenetére
A kábelbehúzó pontosan addig megy fel, ameddig a kamera, vagyis az első könyökig.
Ma egyértelművé vált, hogy az egyik beltéri falban lévő csöve engedi el a vizet, a másik csepptálcájában megáll a víz. Valamennyi kifolyik, az látszik a kinti cső végén, de felgyülemlik és a felesleg a falat és a bükkfa parkettát áztatja. Ezeken szerintem csak a beltérik leszerelésével lehet segíteni, ezért várom Windyt és/vagy az embereit.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PeterPH
senior tag
válasz Quqesz #11217 üzenetére
Elmesélem. Egyrészt te 4 klímád nem statisztikai alap, veled ellentétben egy komolyabb szerelőnek több száz (netán több ezer) klímára van rálátása, ráadásul hosszabb távon, és pontosabban látja, hogy melyek a gyengébb típusok/szériák. Másrészt nem csak a meghibásodási arány a lényeg, hanem a szervizellátottság is (csúnya szóval aftermarket support), mert hiába jó statisztikailag egy klíma, ha nincs hozzá alkatrészellátás, akkor megette a fene.
-
BlacKSouL
addikt
Mondjuk Blanes városközpontban felültem a helyi buszra, ami közvetlen járat volt Barcelona T2 Airportra. A buszon teljesen természetesen ingyen wifi. Miután megnéztem, hogy onnan 1600 km-re itthon éppen hány fok van a lakásban, és mivel 29 volt, elindítottam alacsony fokozaton 24 fokra.
Aztán felültem a gépre, hazarepültem, majd hazabuszoztam, és mire hazaértem, egyenletes 24 fok volt.Azért 6 nappal előtte indulás után még a Volánbusz járaton (véletlenül volt ingyen wifi) lecsekkoltam, hogy mikor eljöttem, kikapcsoltam-e.
Ilyesmik.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Quqesz
nagyúr
Vizipók
Most annyi a különbség,hogy lépésálló aljzat hungarocel szigetelésbe teszik...ha baj van a burkolást felkapod és csere(bár ezek nem igazán szoktak kilyukadni,ha meg hibás,akkor az az első nyomáspróba alkalmával kijön burkolás elött)Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
d@minator
addikt
-
Sirandrish
legenda
És egy ilyen elrendezésű lakásnál hogy kell elhelyezni hogy a szoba és a fürdő is kapjon belőle?
A "rajz" olyan amilyen, de a lényeg látszik
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
MODERÁTOR
Azt nem írtam, hogy csak az ő véleménye mérvadó. De ha már a fórumra jön kérdezősködni akkor mi mást írjak neki. Neki van talán a legjobb rálátása a klímák minőségére, karbantarthatóságára, élettartamra stb.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
membrandj
nagyúr
Egy jó klímás ezeknél az áraknál olcsóbban adja neked a klímát és még garival se kell szórakoznod. Én is netes árakat néztem első kőrbe, aztán a klímás 10k-val olcsóbban odaadta. Számlára.
Inkább lemond a gépi haszonról,hogy " kevésbé" fájjon a 40-60k-s telepítési díj és így mindenki örül.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Julot
aktív tag
(#7544) krx21,
(#7545) süti5,
(#7546) nesa,
(#7547) CineDOG1,
(#7549) QuqeszKöszönöm a válaszaitokat!
A pontosság kedvééért egy GREE GWH09MA Klímáról van szó. A szoba 3.9 méter x 5,2 méter = 20,28 m2. 2,6 m belmagasság kb. 52,3 m3
(#7544) krx21: Mit értesz az alatt, hogy "Meg volt hajtva rendesen az klíma?" Használtuk "Turbo" fokozaton, de így csak fél órákat ment. Amúgy normál üzemmódot használunk.
(#7545) süti5: A klímás(ok) ajánlották a 2,5 kW.-osat, mondván elég ide. De most már én is kételkedem. Mostanában amikor ~35 fok körül van árnyékban és nekem a lakást kb. délután 4.-ig teljesen süti a nap, a kültéri egységet tutti 41-42 fok éri folyamatosan, ha nem több... ( legalábbis a külső hőmérőnk ennyit mutat ). Csak azt nem értem, hogy a klímások akiket ide hívtam, miért nem gondoltak erre?! A belmagasság a "szokásos panel", 2,6 méter.
(#7546) nesa: Az biztos, hogy átmelegednek a falak, - csak nekünk van klímánk a 15 lakásból a 4 emeletesben - mert a szomszédok "nekünk fűtenek". Ez télen nagyon jól jön, mert a radiátorok el vannak zárva, és télen a -10 fokban is 27-28 fok van! De most nem örülök neki...
(#7547) CineDOG1: Sajnos én is kezdem azt hinni, hogy a alul lett méretezve a dolog, de két klímás is azt ajánlotta, hogy a 2,5 kW.-os elég, ezért nem is gondolkodtam nagyobban! Csak azt nem tudom most mit csináljak?! kicseréltetni már késő...
(#7549) Quqesz: Mint feljebb írtam a szoba 20,28 m2, de a klímás(ok)nak mondtuk, hogy nyitott ajtónál akarjuk használni, egyrészt hogy az előszobát is hűtse valamennyire, másrészt egy 2 és egy 4 éves kisgyereknél ajtót csukva tartani nem lehet!
Nem tudom mit - és hogyan - csináljak! Annak semmi értelme, hogy felhívom a klímást és reklamálok, mert nagyobbra ( 3,5 kW ) nem fogja cserélni, az biztos. Gyanítom valahogy nekem kell alkalmazkodni a helyzethez, és megtanulnom úgy használni, hogy a hőmérséklet elfogadható legyen, de ne menjen fullon egész nap a kültéri, és ne zabálja le a pénztárcám! Ha van erre is ötletetek - mármint a (költség)hatékony használatra - akkor hálás lennék, ha leírnátok nekem!
Nagyon köszönöm!
Kellemes vasárnapot mindennek!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Julot
aktív tag
Konkrétan az a bajom, hogy a 2 hete telepített klíma 26 fok alá nem tudja hűteni a panel nagyszobáját. Igaz, a szoba ajtaja nyitva, de azért ez nekem furcsa... A beltéri hideg levegőt fúj, de azért aggódom, hogy esetleg valami nem stimmel. Tegnapelőtt a kültéri gázcsonkjain gyöngyöző vizet(?) láttam, nem tudom ez normális dolog-e? Bár ezt megelőzően sem tudtam jobban lehűteni a lakást ( szobát ). Megjegyzem, hogy full déli, középső lakás a 2. emeleten ( utcafronttól a 3. emelet ). Lehet, hogy a klímás kicsire méretezte a teljesítményt? Inkább egy 3,5 kW.-os kellett volna? Már magam sem tudom. Mindezt leszámítva a közérzetünk sokkal jobb lett a klíma telepítése óta, jelentősen nőtt a komfortérzetünk... Lehet, hogy csak a tudatlanság okozta parám van ( mert nekünk a 180k amibe a klíma+telepítés került nagyon nagy kiadás, mint gondolom sokaknak ) és tartok minden rendellenességtől. Lehet, hogy nem jól használjuk a berendezést. De inkább kérdezek, abból még nem volt baj...
Köszönöm!
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
krx21
nagyúr
Olyankor is enyhén szabad, hogy szaga legyen, de inkább csak pára... Ha büdös a kondenzvíz, akkor fertőtleníteni kell a klímát, vagy uram bocsá, nem akarok senkit megsérteni, de takarítani és szellőztetni kell a szobát... A gyakori izzadás egy szellőzetlen klímás szobában, bizony nyomot hagy...
-
BlacKSouL
addikt
Annyiban szerencsés a lakás, hogy 4 oldalról szomszéd lakás határol. Azok a falak sosem hűlnek le a pillanatnyi harmatpont alá, tehát nem fog nedvesség lecsapódni, nem lesz táptalaj a penésznek. A külső falaknál viszont nincsenek bútorok, a légáramlás megoldott, és ott sem szokott megjelenni nedvesség, se penész. Az egyetlen pont ahol megjelenik, az a keletkezett hőhíd, az ablak felett, ami ugye kültérbe vezet, és az bőven le szokott hűlni 10-12 fokra, az meg már az 50-55 %-os RH-nál elég a lecsapódáshoz. Az nedvesedik is, és egyedül ott jelenik meg a penész.
Ezért mondom, hogy alapvetően ha eltekintünk az állott levegő szellőzetlenségből adódó egészségügyi hatásaitól, a penészképződés nem feltétlenül annak a következménye, hogy sokkal jobban szigetelő nyílászárók kerültek beépítésre, viszont áttételesen mégis. Annyiban függ össze, hogy régen a rosszul szigetelő ablakoknál kiment a pára egy része, de kiment a meleg is. A nedvesség általában magán az ablakon csapódott le, amit az emberek többsége rendszeresen letörölt. Nem volt idő penészedni. Tehát maga az ablak volt a hőhíd. A leghidegebb pont amin a nedvesség le tudott csapódni. Viszont miután az ablakok szigeteltek lettek, a páratartalom enyhén nőtt, a nedvesség ismét a leghidegebb pontot kereste. Ha volt. Ha nincs hőhíd, akkor nincs páralecsapódás, és penész sem.
Ha a szekrények mögött megjelenik a penész, az azt jelenti, hogy ott van a leghidegebb pont a lakásban, ami ráadásul szellőzetlen. Azonban a páratartalmat lehet és kell is csökkenteni olyan szintre, hogy azon a falhőmérsékleten még ne csapódjon le a nedvesség. És ha megoldható, szigetelni kell az adott falrészt.Aláírás (nem kötelező megadni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest