Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz xxxjjjkkk #18041 üzenetére
Elolvastam az irományt. Valami nekem nem tiszta. Mikor beszerelték, nem próbálták ki, hogy működik-e? Ha akkor működött, ugyan úgy működnie kellett volna júniusban is. Ha nem működött a szereléskor, eleve át sem szabadott volna adni a beszerelőnek és a vásárlónak venni a munkát.
-
titán
válasz xxxjjjkkk #17418 üzenetére
xxxjjjkkk, Male
Eszembe jutott pl egy olyan megoldás is, hogy vásárolni egy 5kw körüli klímát, az 50-60 nm-el lazán megbirkózik. Felszereltetni egy központi helyére a lakásnak, nálam ez nagyjából megoldható és az az egy klíma hűtené az egész lakást.
Szerintetek amúgy melyik a legjobb klíma? 30-50 ezer ft azt gondolom nem oszt nem szoroz egy olyan készüléknél, amit 10-15 évre vásárol az ember.
-
Male
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #17415 üzenetére
Kizárólagos fűtésre nem használod.... tehát kiegészítő fűtésként használhatod attól még él a 10 év gari.
Lauda: Nomeg azt is nézheted, ha vállalnak így 10 évet, akkor mondjuk alkatrésznek is kell lennie hozzá még 10 év múlva. ( bár hogy egy 10 éveset érdemes-e megjavítani egyáltalán, az kérdéses, szerintem lesz addig még akkora fejlődés, hogy megérje inkább újat venni, főleg hogy annak akkor minden része új, és garis újra )
xxxjjjkkk, 17418: Szerintem kicserélik akkor... azért annak a panelnek a valós költsége a gyártó számára párszáz Ft lehet, ennyit megér a pozitív megítélés nekik.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz xxxjjjkkk #17176 üzenetére
Emlékeim szerint lakógyűlés kell az SZMSZ módosításához is, a lakógyűlés meg asszem 50% tulajdoni hányad felett határozatképes, de általában ennyi nem jön össze. Ilyenkor fél óra múlva lehet újat tartani, itt már tulajdoni hányadtól független a határozatképesség. De ez nagyon off...
babicsbalu: én is a közös képviselővel kezdeném, főleg ha tudod róla, hogy normális. Én azt gondolom, hogy jobb az ilyeneket előre tisztázni.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
scream
veterán
válasz xxxjjjkkk #17149 üzenetére
Sajnos nem igazi francia erkély, mert a nyílászáró és a korlát között kb fél centi van, a korlátot kintebb tudnám vinni kb 3-4 centivel, de az a max. Vagy csináltatni egy olyan korlátot, ami mögé elfér a kültéri egység és takarja is (bár ugye mivel kilóg a fal síkjából ez is esélyesen tilos az önkormányzat szemszögéből.
Tetőhöz +2 emeletet kéne végig csövezni + ugye csak homlokzaton tudna menni a csövezés ami tuti kizárva, illetve az SZMSZ is határozottan tiltja a tetőre rakást...
Igen, én is néztem az árát... De ismerős, aki önkormányzatban dolgozik, csak másik kerületben még régebben beszélt valami szakemberrel, aki azt mondta, hogy van olyan kültéri egység nélküli megoldás, ami csak pár 10ezerrel drágább, mint a sima split, na erre lennék kíváncsi, hogy mire gondolt...
[ Szerkesztve ]
-
Geri89
aktív tag
válasz xxxjjjkkk #17127 üzenetére
Daewoo klíma vásárlása esetén a rendelés véglegesítését követően rendszerünk készíti elő Számodra a tanúsítványt. Neked nincs más teendőd, mint a szaküzletben vagy a futár által előkészített tanúsítványon az adataid kitöltése és a dokumentum aláírása 2 példányban, melyből 1 példány nálad marad, egyet pedig számunkra biztosítasz.
Ha mégsem a Daewoo által biztosított szakembereivel szeretnéd az új készüléked telepítését elvégeztetni, a tanúsítvány kitöltése és aláírása ez esetben is elengedhetetlen, azonban a Daewoo szerelőkkel egyeztetve, az általuk történő telepítés módosítható, lemondható.
Az edigital oldala ezt irja. Akkor itt ok is a torvenytelensegre buzditanak? Vagy ez tenyleg jarhato ut mas markanal is?
-
TeeJay
félisten
válasz xxxjjjkkk #17087 üzenetére
itt 18-ban is aki első emeleten lakik és alatta szerelő szint van és nincs szigetelve a panel
az a gatyáját kifűti mert csak a kád alatt van mérés nélküli radiátor, a 2-3 szobában és konyhában már mérik
és ha elzárja akkor biza jó ha 19fok van mert alulról piszok hideg a szerelőszintaki meg úgy mint mi 4.-en vagyunk és körbe vagyunk fűtve azok alig fizetnek és 24fok van még régi sz*r fa panelablak mellett is
ha mai modern műanyag ablakunk lenne tuti vagy 25-26fok is lenne mert úgy befűtenek a Kispesi erőműben ha kint hideg van hogy éget a központi cső is
ezért van 24fok a kád alatti cső és a konyhában lévő cső által ispersze aki fent lakik annak még melegebb van és még ennyit sem fizet gondolom
aki meg elsőn vagy szélső lakás annak hidegebbjól kell panel lakást venni
de visszatérve ha minden radiátor le van kapva akkor is fizetni kellene sajnos úgy meg nem éri meg klímával fűteni pláne ha megtiltják a konyhai és fürdőszobai radiátor leszerelését
szóval nálam nem fog játsznai a klímás fűtés
max akkor ha már lement a fűtési szezon és májusban van még pár hűvösebb este
vagy októberben még nem indult a szezon és bejön pár hidegebb nap
akkor érdemes lehet de máskor nemhűtés szempontjából meg szintén jó hogy körbe vagyunk lakásokkal, viszont redőny tuti kell majd mert keleti-nyugati panelben vagyok reggel ezt az oldalt délután a másikat süti a nap
délben viszont egyiket sem tehát ott 1-2órára mázli van
rendes műanyag ablakkal + redőnnyel kevésbé fog felmelegedni úgy klímára sem kell annyira költeni majd.
ott viszont hátrány hogy körben szomszédok vannak mert ha senkinek nincs klímája akkor átmelegítik minden oldalról a saját lakásomat, panel falat szigetelni meg tudtommal tilos legalábbis külső falat belülről szigetelni az, hogy aztán szomszédok felé is tilos-e az jó kérdésMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz xxxjjjkkk #17081 üzenetére
igaz én olyan 4-5félében voltam eddig és a fürdőben mindig volt elzárhatatlan fűtés mert védik a vízhálózatot a fagyástól
na a konyhában már változó hogy van-e, nálunk ott is van mert külön vízkör van a konyhai hideg+melegvíznek és gondolom ott is védeni kell a fagyástól
másfajta panelban a konyhai radiátoron viszont már mérő volt és elzárható volt az is mert a fürdőnek a hideg meleg vízkörről kapta az is a csövet.
amúgy érdekes téma ez a panelban klímával fűtés mert ha sikerül lakást vennem én is elgondolkoznék ezen mivel úgyis rakok fel klímát és akkor már lehet utána járok H tarifával olcsóbb-e mint a távhőt fizetni akkor is ha el van zárva minden.mondjuk így hogy minden radiátor el van zárva van 24fok a legkeményebb téli napokon is, akkor minek is fűtenék klímával
ha lekapnék minden radiátort sem változna a felállás, csak akkor ha a kád alatti is megszűnne meg a konyhai is azt meg lehet nem engedi a közös képviselet vagy fene tudja ki
24foktól nekem meg nem kell melegebb így is szellőztetni kell hogy aludni tudjakMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Krisz1000
tag
válasz xxxjjjkkk #17041 üzenetére
Sziasztok köszönöm! természetesen igen, úgy értettem, h ők vinnék el. az a problémája h a ventillátor zörög benne, a 2 leginkább használt fokozaton (éjszakai és leggyengébb normál). a motortól átellenes oldalon hallatszik, tehát nem a motortól.
a telepítővel "közösen" azt éreztük h vagy csapágyas, vagy nincs rendesen kicentirozva a venti (ezeken ilyen centir súlyok vannak, mint a felniken ), esetleg sérült a venti. jól láthatóan minden fordulatnál kattan egyet (taka-taka) elég idegesítő, mindig kell menjen vmi zene stb, hogy elnyomja.
nyilván én abban reménykednék, h küldenek 1 jól felszerelt műszerészt aki helyszínen cseréli a ventit úgy h az jó legyen. ha ez nem megy és azt mondják h hosszabb időre el kell vinniük a klimát nyár közepén akkor sztem a csere lenne a korrekt. kérdés hogy reális e ezt elvárni.
-
-
windy
tag
válasz xxxjjjkkk #16836 üzenetére
A karbantartás gyakoriságáról : Minden esetben a telepítő szakemberre van bízva, hogy meghatározza, hogy évente hány alkalommal szükséges a karbantartás. A gyártó általában a minimális karbantartásszámot írja le, de ez nagyon sokszor eltérhet a gyakorlatban szükségestől. Sok garilevélen üresen is van hagyva a rubrika, a telepítéskor kell kitölteni az alapján, amit a telepítő ítél. Hogy mitől függ, hogy hány karbantartás szükséges? Legfőképp, hogy milyen környezeti hatások érik a beltéri és a kültéri egységeket. Egy nyárfás környezetben simán előfordulhat, hogy a tavasz karbantartás után három-négy héttel újra le kel takarítani a kültérit a rárakódott nyárfaszösztől. Nagyon poros-koszos belvárosi környezetben is hamar koszolódik a hőcserélő. A beltéri egységnél hasonló lehet a terhelés pl. egy étteremben, vagy varrodában.
-
pjen
félisten
válasz xxxjjjkkk #16739 üzenetére
Csak egyet kellett volna vissza olvasnod.Ki tudja itt már ki kivel van,de például egy vezérlő panelt biztos nem a Daikin gyárt,mint ahogy például a Bosch i számtalan autógyárnak szállít elektrónikát,vagy a Takata légzsák stb.Egyébkén a neves cégek,hogy ne rontsák a cég hírét,de mégis piacon tudjanak maradni kamu nevekkel olcsobban adják a szinte ugyanolyan termékeket.Asus- Asrock,csak egy példa.
-
tttzshd
tag
válasz xxxjjjkkk #16541 üzenetére
Hátul csak két kapcsoló van ,ez egyik a ki-be kapcsolása a másik a képen lévő kapcsoló ,és természetesen vannak a kötelező kis kapcsolók a klíma tetején min pl: hőmérséklet,időzítő,stb...
Arra gondoltam hogy ez valami "párlástalanító" ? túl régi a gép nem hiszem hogy tudna ilyen ..egyetlen infót nem találtam a neten róla.
-
DeFranco
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #16488 üzenetére
nézd, ez egy teljesen szubjektív dolog, vélemény kérdés.
elhiheted, nem a kisujjamból szoptam ki ezt a policyt, határozott érveim és objektív tényeken nyugvó megítélésem van arról, hogy nekem miért ez a 26 fokos beállítás a megfelelő, de nem tukmálom ezt sem rád sem másra több okból:
1) ahhoz hogy én jól érezzem magam 26 fokban, nem szükséges az, hogy te ezzel egyetérts. hogy szerinted ez sok vagy kevés, teljesen indifferens abból a szempontból hogy nekem itthon milyen a hőérzetem
2) nem tekintem küldetésemnek azt, hogy meggyőzzelek, a saját lakásodban olyan hőfokot állítasz be amilyet akarsz és amilyet tudsz
3) kisstílű dolog ezen a minimálisra szorítkozó szubjektív álláspont kinyilvánításon kívül (pl: nálunk 24 fokra van állítva) bármilyen mélyebb győzködésbe vagy ítélkezésbe belemenni. nézd meg windyt. ő itt az egyik, akinél többet nem sokan tudnak elmondani a klimatizálásról a topicban, egyszer írta le, hogy nála egyébként jégverem van mert ő úgy szereti és pont. ennyi. valahogy neki nem volt fontos hittéríteni a kérdésben. vajon miért?
-
windy
tag
válasz xxxjjjkkk #16427 üzenetére
Teljesen hülyeség ez a Gree gyártja dolog. Aki ezt állítja, az hazudik.... Egyetlen modell volt, amit a Gree gyártott, és ebből nem is csinált senki titkot, az az FTXV/RXV modell volt. Még most is lehet kapni elvétve.
Az FTXB/RXB modellnél találkoztam már cseh, török és kínai gyártásúval is, mindegyik Daikin gyárban készült, bármily hihetetlen még a kínai gyártású is. Nem Gree gyárban. Suzhou Iparil Park-ban gyártanak kompresszorokat, hűtőközeget, komplett klímákat, alkatrészeket, stb. Itt készülnek az FTX..KM/RX..KM modellek is. Nem messze innen van a Toshibának és a Panasonicnak is gyára, ebben az ipari parkban. Ja, és még számtalan gyártónak, vsz. fel sem lehetne sorolni. De láttam Daikin gyárat Thaiföldön is, párszáz méterre a Mitsubishi gyártól, és van gyártóüzem. Európában Belgiumban, Csehországban és Olaszországban van Daikin gyár, és az európai piac 70-80 százalékát innen is látják el.
A Gree komfort belseje köszönő-viszonyban nincs a Daikin belsejével, bár vannak a Gree-ben is Daikin alkatrészek. Régebben a kompresszort is a Daikin szállította nekik, de a mostaniakban nem Daikin kompresszor van.
-
Fkris
őstag
válasz xxxjjjkkk #16399 üzenetére
,Grande Ale ,baly2u2000
Köszönöm a segítséget srácok, alakulóban, már elindult a folyamat, majd egyszer csak a végére érünk.
Már várom!"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
DeFranco
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #16312 üzenetére
voltak jogos kritikák, de szakemberrel is beszélve ezek nem voltak védhetetlen dolgok, csak "nem szépek"... alu réz sínbe kötve, keresztmetszet növelés dupla kábellel, kínai márkájú (de abból vállalható, kb. mint itt a gree) kismegszakítók. minden olyan volt, hogy ettől még elmenne 40 évet hiba nélkül.
szóval igen. jogos a kritika, de így is jobb mint a lakások 90%-a, ez holt biztos. ettől függetlenül átrakatom, mert a kisfiam biztonsága miatt (és mert pont a klímás kismegszakító melegszik, valószínűleg kifogtam egy hibásat vagy megmihálylott időve) cseréltetem az egész hóbelevancot. ha egy kismegszakítóért kijön a szaki, akkor már a maradék négyet ledobni nem egy ökör ára (800 Ft/db) a fi relé meg legyen rendes, ne kínai.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #16310 üzenetére
ne tudd meg hogy ki lettem osztva a lakfel topicban a kismegszakítótáblámmal (ofc. nem én csináltam) pedig szakember csinálta, másik meg véleményezte.
persze ha vésni kellene, hagynám, de ezt nehezen tudom elképzelni, mert ha falba van rakva, akkor csak volt annyi eszük, hogy csatornázták.
-
TeeJay
félisten
válasz xxxjjjkkk #15708 üzenetére
természetesen aki profi módon akarja csinálni mint ahogy én is fogom
külön kábelt fog húzni minden klímához a kapcsolódoboztól
és mindnek lesz külön kismegszakítója
1,5mm2 kábel az alap és arra 13A rakható max az meg mindenre elég főleg ha csak a klíma lesz rajta
ott egyben lesz a kábel nincs toldás meg más fogyasztó csak a klíma és ha karbantartás van csak lenyomod az aktuális kismegszakítót és kész40éves panelben alukábellel nem is szórakoznék főleg amilyen rotty régi kismegszakító van vagy valahol még olvadóbiztosíték...
arról nem beszélve hogy földelés sincs mindenhol rendesen csak a fürdőben esetleg konyhában
nem biztos hogy egészséges a klímának ha nem földelt dugaljat kap
a legrosszabb pedig hogy több szoba van 1 kismegszakítón így könnyen előfordulhat hogy megy a klíma a másik szobában a porszívóval meg le tudod csapatni a megszakítótMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz xxxjjjkkk #15704 üzenetére
ha 1,5mm2 keresztmetszetű rézkábel van már behúzva arra max 13A-es kismegszakító rakható szabvány szerint és az olyan 15A körül csattan le szóval bőven el kell bírnia 2klímát is
régi panelban alukábel 40éves, régi 15A-es bakonyi kismegszakító vagy megy vagy nem
minden 1 körre van kötve, földelés nincs rendesen
ott már lehet karcos lesz bár nálunk meglepő módon bírja a rendszer
magamnak veszek lakást tuti azzal kezdek hogy mindent rézkábelre és rendes márkás kismegszakítóval és fí relévelelvileg ha a klímának van külön kábel 6A is elég kell hogy legyen
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
StLui
veterán
válasz xxxjjjkkk #15634 üzenetére
Miért gondoljátok, hogy a szemnek zavaró dolog kevésbé lehet frusztráló mint pl a fülnek, a rondaság pont olyan mint a hangos beltéri, inkább nem kell klíma, minthogy ronda vackot nézegessek
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
DeFranco
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #15596 üzenetére
semmit nem akarok neked bemagyarázni, a te hszedre reagáltam általában
amúgy én is megvettem a daikint* és nem bántam meg, szóval szerintem egy véleményen vagyunk arról, hogy mit érdemes választani (a mi preferenciarendszerünk szerint) csak arra próbáltam utalni hogy itt is mint máshol is elég hülye dolog azt várni, hogy egy valamire rámutatunk 'szt borotválkozógép.
nem. itt sem, monitortopicban sem, porszívótopicban sem, egértopicban sem. az egy másik kérdés, hogy általában az a kimenetel, hogy féltudású fullegójú fórumjóskák rendre eluralnak topicokat és azzal próbálják oldani a kognitív disszonanciát, hogy mindenkire rámelegítik a saját választásukat. (itt nem rád célzok, általában beszélek).
tudod én nem tartom magam okos embernek, de ebben a helyzetben is az az érvényes, hogy az okosok tele vannak kételyekkel a hülyék meg biztosak az univerzális igazukban.
*lakást pest egyik legdrágább helyén vettem (belvárost nem számolva ofc. de az alapból kiesett a környék miatt), az autóm az ársáv tetejéről származik abból a kasztból amit megengedtem magamnak, alkatrészt csak gyárit látott, cipőből csak bőrt veszek fel, nem is akármilyet, alsóruházat csak biopamut, élelmiszert csak legjobb minőséget vásárolok, automatikusan veszem az ic pótjegyet ha kevert a vonat, és dzsunka telefon még a környékemen sem volt, szóval beszélgethetünk a preferenciáimról ha gondolod
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #15594 üzenetére
a világ nem fekete vagy fehér, ezt kellene megérteni mindenkinek. nem lehet binárisan gondolkodni, hogy két láb rossz négy láb jó.
kérdés hogy mire kell, mennyiért adják, mennyi időre tervezel vele, milyen extrák vannak az árban, (vennél 5 éves teljes körű garival wp mosógépet? én simán), egyáltalán milyen anyagi helyzetben vagy mit engedhetsz meg magadnak illetve milyen a kockázatvállalási hajlandóságod.
meg még rengeteg kérdés, amit tisztázni kell, és ebből egy a műszaki tartalom. meg még egy a support.
ezeket windy is leírta, hozzá tudok csatlakozni.
-
-
TeeJay
félisten
válasz xxxjjjkkk #15588 üzenetére
a Whirlpool még háztartási gépek közt is trének számít...
Mosogatógép hulladék, mosógép szétesik, hűtőről ne is beszéljünk
csak egy nagy marketing hype amit a sok TV reklám adott el meg a hatodik érzék marhaságokegy AEG/ Electrolux vagy Bosch is 100x jobb ezektől otthoni felhasználásra
aki a Whirlpool név alapján vesz klímát az kb. annyit is ért magához a márkanévhez
nekünk csak AEG és Electrolux otthon mindenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Heller2
aktív tag
válasz xxxjjjkkk #15560 üzenetére
Hát jó. köszi!
Daikin-t nézegettem, ezért is kezdtem olvasgatni itt, akkor láttam meg a belinkelt dolgot.
Áldoztunk volna rá 220 körül, de talán ez is megfelel az igényeinknek.
Majd nem mondom el itthon mennyi volt és veszek a maradékon videokártyát..GTA V Online: Lepke77 vagy valami hasonló(k)
-
HÁZIGAZDA
válasz xxxjjjkkk #15485 üzenetére
épp ez a lényeg: aki nem gyökér, azzal meg lehet beszélni, hogy x idő alatt lelakod, elviszed stb. nem olyan nehéz dolog kompromisszumra jutni, de csak akkor, ha nem azzal kezdi, hogy ő egy forintot sem költ a lakásra, amit kiad. akkor ugyanis mégiscsak gyökér. ("már bocs, de" )
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
pjen
félisten
válasz xxxjjjkkk #12977 üzenetére
Az alapvető baj,hogy az emberek nagy töbsége nem is tudja,hogy miről beszélsz.A gyakorlatban nekik van igazuk,használják a rendszert boldog tudatlanságban.Nem ráz,nem ég le a ház.Egyébként aki kiosztotta a 32A t mindenhová mért nem teremtette meg hozzá a feltételeket.
-
Male
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #12970 üzenetére
Nekem készen van, nincs ilyen gondom, csak rendszeresen látom itt, hogy jönnek a minek akkora oda, elviszi ez is az is, kezdetben 10A mostmár 6A elég mindnek, kezdetben csak minek, később meg már hülyeség, aztán káros... valaki ezekre alapoz, aztán a végén meg lecsapkodja neki, akkor jöhet a kábelcsere, kismegszakító csere (esetlegesen visszadobják a H tarifás papírját), szóval kockázatokat látok benne, érvet meg nem láttam egyet sem korábban. Mivel nem vagyok a téma szakértője, így kérdezve próbálnám tisztázni ezt, mert gyanítom elég sokan alapoznak az itt olvasottakra.
Közben pjen-től végre jött egy érv. Tehát meghibásodásnál jól jöhet, mert így előbb levágja. Oké, viszont az ilyen részekre belül elvileg külön biztosíték van ( legalábbis az enyémben írják belül hol-mekkora van ), tehát erre nem kívül kell kismegszakító neki. Persze lehet, hogy ezeket simán kispórolják némelyik modellnél, ezt még akár el is fogadom, hogy ilyen megtörténhet amennyire szeretnek spórolni a gyártók :S
-
pjen
félisten
válasz xxxjjjkkk #12972 üzenetére
Jobb helyeken,csak az a baj,hogy az átlag lakótelepnem jobb hely.Egyébként az atlag lakótelep:a folyosón az óra alatt 32A -a bejárati ajtó felett a kiselosztóban 3 db DOL,vagy VDOLL 6A os PORCELÁN biztosíték(lomha) Aztán beront az ügyfél,hogy nem tud kimosni,pórszívózni.Még ha 10A es "B" kismegszakítót teszel is a 6A biztosíték helyett ami nem tom hol szabályos a mosógép csak vállat von ha fűtés közben indul a motor és simán lecsapja.Vagy indítsál be róla egy 1800w ospórszívót.A 2200W os Bosch flexet 16A "C"ről sem tudom mindíg elindítani.
-
pjen
félisten
válasz xxxjjjkkk #12666 üzenetére
Én nem mondom,hogy nem lehet,de hogy a hatásfoka biztos ótvar az tuti.A 70es években a kilián laktanyában melóztam az üllői uton.Ha a teherlift túlszaladt nekem kellett menni a padlásra vissza húzni,hát nyáron 1000 fok volt pedig az jó nagy padlás.
TeeJay
:azért mitsut is vehetsz vagy például tosibát....fujit.[ Szerkesztve ]
-
kgb79
tag
válasz xxxjjjkkk #12509 üzenetére
Nekem a fogyasztásmérő 35 kwh-án áll jelenleg. 1340 órája van bedugva. Az általában 130-170 wattot vesz fel a hálózatból ami kicsit kevésnek tűnik, mivel 1,1kw-ig tud elvileg visszaszabályozni a gép. (FTX35J2V1B/RX35K)
76 nm-es földszinti lakás nagyszobáját(22nm) hűti 25 fokra. -
Zeki
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #12526 üzenetére
Nézd, én azt írom, amit tapasztalok, vagyok szakiktól olvasok.
Van aki abból él, hogy japán klímákat tesz fel, azokat nem kell javítania, cserébe mások klímáit javítja jó pénzért.
Van aki azt mondja, hogy túl vannak 1000 Daikin klímán, és 1 sem romlott el úgy, hogy magától.A Samsung klímák paneljait egyértelműen szidja mindenki. Az új olcsóbb LG klímák alu hőcserélői sem tetszenek a szakiknak, mert ha az olyan jó dolog lenne, miért nem a drágább klímákban kezdték alkalmazni... ja, mert drágul a réz.
Osztom azt a nézetet is, hogy nem mindegy milyen cég áll a klíma mögött, csak eladni akar, vagy tud alkatrészt is adni, ha kell. És pláne gariban, ha az idő alatt romlott el.
Anno olvastam, hogy örült az egyik klímás, hogy a Daikinnál Karácsony körül telón elért egy mérnököt, aki kihúzta a szarból, mert megállt egy VRV rendszer.
Na az ilyen support a FASZA! -
Leslie67
tag
válasz xxxjjjkkk #12522 üzenetére
Már régóta figyelem az emberi írás-viselkedés formákat a fórumokon. Gyorsan ki lehet szűrni, hogy ki a bértollnok, csak figyelmesen kell olvasni!
Egyéként CD-nak igaza van, hogy inkább a japán klímákat ajánlja! A klímások szerint azokkal kevesebb a probléma, főleg a granciális időszakon belül! Úgy olvastam, hogy a garanciális idő alatt hibásodó készüléket, a klímás árrése fedezi. Ha sok el nem romló klímát tud felszerelni akkor az jó befektetés a klímás oldaláról IS! Ezért nem szeretik pl. a Samsung-Midea klímákat.
Nálam a FUJITSU LECA kültéri motorjában lévő egyik csapágy kb. ugyan annyi üzemóra múlva kezdett el hangoskodni mint az LG-nél. Ettől függetlenül, ha valamikor klímát cserélek az valszeg csak japán lesz! Lehet, hogy placebó, de annyival nem drágább egy japán, hogy ne érje meg azt az árkülönbséget kifizetni értük!
Jajj most én is leírtam párszor, hogy japán!baloghgabor
Az LCD tv-knél nem a fő alkatrész(LCD panel) szokott tönkre menni mert az örök életű, hanem a tápegység! A táp egészen biztosan kihúzza a garanciális időszakot majd egyszercsak behal. Három LCD tv-nket javíttattam Pesten úgy, hogy megvártam amíg kicserélik a fél tenyérnyi alkatrészt. 20e Ft-ért cserélték ki a tápot és beszélgetéssel együtt 20 perc múlva, már vihettem is haza a tv-t!
Nincs baj a tervezett avulással! Ha örök életű termékeket gyártanának a gyárak, rengetegen lennénk munkanélküliek ... -
-
pjen
félisten
válasz xxxjjjkkk #12436 üzenetére
Hát Tudod ha van lehetőség inkábbk klíma+villanyszámla.Egy idő után már a lámpát sem kapcsolod fel,hogy az se fogyasszon.Én megértem a pénz nagy úr,de lámpafénynél gubbasztani mikor süt a nap,hát inkább legyen meleg.Mondjuk panelban sosem laktam,lehet ott más.
[ Szerkesztve ]
-
laszlo168
senior tag
válasz xxxjjjkkk #12425 üzenetére
Ez igy igaz, redőny nagyon sokat fog, pl ma reggelre 21,5 c-volt a házban, pedig már napok óta nem ment a klima
Igaz ha be kapcsolom, akkor az egész házban hamar "zima" lesz mert 5 kw-os a klima, és ez nem foglalkozik a fizikával, mindenhol érezteti a hatását az egész házban.[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #12423 üzenetére
A külső árnyékolás valóban fontos, mondjuk redőny.
A ventilátor akkor jó ha magadra fújod, amúgy kavarja a port. A párásítás viszont nagyon odab@sz, mert azzal mindent elrontasz.
Nálunk is nagy melegben van sötétítés az éppen napos oldalon, de ezek klíma nélkül szart sem érnek. Ugyanúgy izzasztó a meleg, és ha még párásítanál is, akkor sokkal jobban izzadnál.
Nekünk ezért kellett 2 klíma is. -
Shodan
addikt
válasz xxxjjjkkk #12197 üzenetére
2 hetes a gép. Az a probléma hogy a dolog elég szubjektív.
Egy hangnyomás mérés meg azért nem egy egyszerű dolog, mivel méred, honnan méred, milyen súlyozó görbét használsz stb. Ezzel nagyjából képben vagyok. ált egyébként 1m, db(A) ,de még másik ezer tényezőzől is függ.
Csak furcsálom hogy itt sokan már belebújnak a dobozba és úgy se hallanak semmit, nálam meg azért nem ez a helyzet.Ekkora különbség nem lehet, igaz hogy a fülem nem e régi, de azért süket sem vagyok. Majd max csinálok róla videot vagy nem tudom.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Zeki
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #11782 üzenetére
Csak innen:
#11661) windy válasza Vesztor87 (#11657) üzenetére ÚjVálaszPrivát2016-06-22 11:40:33
windy
(lelkes újonc)
Csak olyan klímát vegyél, amelyiknek rendezett a háttere. Az Airfel nem ilyen. Ha elromlik, akkor kanossza-járással egyenértékű lehet a garanciális javítás. -
nimfas
addikt
válasz xxxjjjkkk #11685 üzenetére
Siófokon lakom...
A 20.000 az vmi univerzális panel... Csak mint a tv-hez vehető univerzális táv 1-2 dolog nem biztos hogy menni fog.
Ha meg tudja csinálni egy műszerész akkor annyit megér ha, minden működhet rajta. Már csak keresni kéne egy ráérő műszerész.Nyáron fűtök.... és? Fázom....
-
Bazsee71
őstag
válasz xxxjjjkkk #11487 üzenetére
Úgy gondoltam, ahogy írod, hogy van megbízott szerelőjük, aki külön számláz ÁFA-mentesen. Szerintem ezért csak a szerelésre mondta, hogy nem kell ÁFA-t fizetni.
Más: ha netán valaki mobil split klímát keres, jófogáson most van egy régi darab (csak azért linkelem, mert korábban többen írták, hogy gyakorlatilag nincs).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adobe Photoshop
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- LEGO klub
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest