Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16351) tking válasza student (#16347) üzenetére


tking
csendes tag

Pontosan már nem tudom azt hiszem 2011 -esek voltak.
Sajna szervizelés és javíts (kültéri vezérlő panel csere ) után nemsokára más meghibásodás lépet fel (beltéri panel ...).
Így a további szervizelést elkerülendő csere.

(#16352) _Petya_ válasza SeniorTilla (#16346) üzenetére


_Petya_
őstag

Az időzítőn őszintén csodálkozok, hogyhogy hiányzik a daikinból? Hol élünk?

Lehet félreérthető voltam. A mobil app-ból hiányzik, az infrás távirányítóval természetesen működik az időzítés.

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#16353) Tigerclaw válasza bbronn (#16337) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Valami nagyon rossz minőségű kültéri kell ahhoz, hogy bejöjjön a hangja. Szerintem a kültéri elhelyezésnél a legfontosabb az, hogy jól szellőző helyre kerüljön. Ha kifejezetten fűtésre vagy hűtésre kell, akkor még az is segíthet kicsit, ha napos vagy árnyékos oldalra kerül. Fűtés esetén napos oldalra, hűtés esetén árnyékosra, de a legfontosabb akkor is az hogy nyílt jól szellőző helyre kerüljön.

Persze a cél érdekében azért nem érdemes körülcsövezni a házat.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#16354) T 1000


T 1000
aktív tag

Sziasztok! Airfel klímával kapcsolatban vannak már tapasztalatok?

(#16355) qnadam válasza antalzse (#16344) üzenetére


qnadam
veterán

szintén daikin: komoly összehasonlítási alapom nincs, de szerintem csendes, más kérdés hogy amikor idesüt a nap, akkor éjszakai módba tett ventivel egyszerűen nem tudja hűvösen tartani a szobát. viszont ez nappali, így nem zavar különösebben, 2-3-as fokozaton sem zavaró. átlag szobai ventilátornál nem hangosabb :)
viszont az app tényleg buta, se timer (schedule van, de nem azt akarnám megadni, hogy ekkor kapcsoljon be meg ki, hanem hogy fél óra múlva), se econo, se powerful, se comfort.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#16356) cadgers


cadgers
aktív tag

Daikin Ftx35km:

Hűtés leállítását követően 1 órás időzítőre állítom a ventilátor üzemmódot, és csak utána kapcsol ki teljesen. Szoftveresen nem lehet valahogy megoldani, hogy ez automatikus legyen? Vásárlás előtt az automata szárítás még nem volt szempont.

(#16357) darksamu válasza windy (#15741) üzenetére


darksamu
csendes tag

Szia Windy!

Egy most épülő házban levő lakásba szeretnék klíma előcsövezést kérni. Az alábbi leírást kaptam róla:

3.5 kW-s Daikin klímában gondolkodom (pl. FTX35KM):

- ilyen klímához megfelel majd az előcsövezés a fenti leírás alapján?

- klíma betáp a külsö vagy a belső egységhez kell majd?

Köszi előre is a segítséget!

(#16358) Geri89


Geri89
aktív tag

Sziasztok! Adott egy tetőtéri lakás/házrész (családi házban), ahol elég meleg van.. Elsősorban a hálót szeretném hűteni, mert nagy melegbe nem tudunk rendesen aludni.. ALAPRAJZ.(piros ablakot jelöl, a sárga pedig ajtót) A hálóhoz klímát egyik falra se tudok tenni, mert egyik az utca felé néz (és tetőtér), a másik fal pedig közvetlen a szomszéd telekhatáron van, tehát a szomszédnál lenne a klíma.. (ez gondolom nem lenne szabályos?). Tehát arra gondoltam, hogy a teraszra tenném a kültéri egységet, és a háló nappali felöli falára a beltérit.. kb. 5 m csövezés kéne, amit vagy a nappaliban a fal mellett egy gipszkartonból épített dobozba vezetnék el, vagy a padláson (ez lehet egyszerűbb lenne). Ez szerintetek jó megoldás?
Másik ötlet, hogy kültéri szintén teraszra, beltérit pedig a folyosóra az ajtó fölé, és így hűtené "az egész lakást". ez jó lenne így? :R :R

Továbbá klímából erősen gondolkozom most a Metroban kapható Airfel LTXN25UV1B 2,6kw-s klímán, 88e-ért szerintem jó ár/érték arányban van.. Ez megvehető ennyiért? Vagy van belőle 3,5kw-s variáns 99-ért...

[ Szerkesztve ]

(#16359) sutszi


sutszi
veterán

Nem teljesen klíma, így ha nem ide tartozik elnézést. Vannak ezek a 20-25 ezres kagtegóriában működő léghűtők. Párásítani, meg esetleg levegőt szűrni tudnak. Jégakkuval tudja hűteni a levegőt... Pl a Praktikerben láttam ilyesmit.
Tisztában vagyok vele, hogy ez hol van a klímához képest... De sem a split sem a mobilklíma nem oldható meg. Utóbbit nem is akarnék... Előbbi meg nem opció.
Valami megoldás viszont kellene. Az lenne a kérdés, hogy van valamennyi értelme ezeknek a léghűtőknek? Tud 1-2 fokot javítani a hőmérsékleten. Ha mondjuk 30m2-es szobát vegyünk alapul. Más helyiséget nem akarok hűteni.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#16360) kmarci25 válasza sutszi (#16359) üzenetére


kmarci25
veterán

Én nem használtam ilyet, de ismerős igen. Megvették, pár napig próbálták, aztán rájöttek, hogy semmi hatása, csak ventilátornak jó. Ez volt egy éve, nem tudom, azóta mennyit fejlesztettek rajuk.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#16361) T 1000


T 1000
aktív tag

Sziasztok!

Végül nem mertem bevállalni az Airfel klímát, hiába lesz keveset használva, fosok tőle (tudom hogy félig Midea, olvastam a fórumot, de technikai okok miatt csak gari nélkül tudtam volna megvenni.) Az lenne a kérdésem hogy egy 3,5 Kw-os Midea Blank felszerelve 190-ért jó ár? Keveset kell csövezni, kb 2 métert...

(#16362) koxx válasza T 1000 (#16361) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ennyiért sztem van belépő daikin vagy mitsu is.

(#16363) windy válasza darksamu (#16357) üzenetére


windy
tag

Ez egy formaszöveg, egy része teljesen értelmezhetetlen egy splitklíma előcsövezés esetében, de egyébként meg teljesen szakszerű a szöveg. Egy tervező írta le, vsz. onnan ollózták. A betáp mindegy, hova kerül, megoldható mindkét esetben.

(#16364) darksamu válasza windy (#16363) üzenetére


darksamu
csendes tag

Értem, köszi szépen a szakértést!

(#16365) Male válasza sutszi (#16359) üzenetére


Male
nagyúr

Szerintem ott bukik el az egész már alapból, hogy a jégakkut lehűtöd... amit ott elvon hőt a hűtő/fagyasztó az mind fűti a lakást, plusz a veszteségek miatt még egy kicsit többet melegít a lakáson. Majd berakod egy ilyenbe, ahol elvonja a hőt, de itt is van veszteség a levegő keringetés miatt... tehát ha az egész mérleget nézed, összességébe melegíted vele a lakást. (Persze lokálisan lehetne némi hatása.) A másik problémája, hogy elég kevés hőmennyiséget tudsz így elvonni a szobából, tehát max a fújt levegő lesz hűvösebb, mint a szoba levegője, de ha át vannak melegedve a falak, bútorok meg minden a lakásban, azt nem fogod ezzel lehűteni soha.
( amúgy primitív verziót használtam: jégakku, rá egy 12-es venti a gépből min. fordulaton az asztalnál... egy picit kellemesebb volt a közelében, meg elég sok párát kivont a levegőből, folyt alatta a tálcában rendesen )
Ha már a PH!-n vagyunk, olyan az egész koncepció, mintha a vízhűtőnek a radiátorát a gépen belül helyeznéd el, és nem fújná ki semmi a meleg levegőt a házból... a procid ugyan hűvös lesz egy darabig, de a gépházban egyre csak emelkedik a hőfok.

(#16366) sutszi


sutszi
veterán

kmarci25 Nagy reményeket én sem fűztem hozzá. :(

Male A hűtős rész az nem teljesen helytálló. Mivel az amúgy is megy egyfolytában, ezért a két jégakku lehűtése minimálisan járul hozzá az ebből keletkező plusz hőhöz...
A többi rész meg világos, igazából nem is akartam világot váltani. Csak 2-3 fokos csökkentést szerettem volna elérni. De eleve ferde szemmel néztem ezeket a léghűtőket mert a ventilátor elé most is be tudunk tenni 1-2 jégakkut...Viszont ár/érték arányban nézve ha nincs semmi érdemi hatása a jelenlegi helyzethez képest, akkor nincs értelme megvenni sem...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#16367) Male válasza sutszi (#16366) üzenetére


Male
nagyúr

...de, helytálló a hűtős. A plusz két jégakku lehűtése annyival járul hozzá a hűtő által leadott hőhöz, amennyi a jégakkuk lehűtéséhez kell (+ némi veszteség), és pont ennyi hőt fog utána elvonni a szobában a jégakku amikor felmelegszik.

(#16368) g.killer


g.killer
aktív tag

Sziasztok!
Családi ház nappalijába keresek klímát. A helyiség kb. 60m2. Mivel nagyon nagy az ablak felület, és a ház sem kicsi, szükség van a nagy teljesítményre. Eddig az Lg klímáival szemezgettem, de mivel nincs információm a többi gyártóról nem is köteleződtem el a márka mellet sem. Fontos lenne a szebb kinézet mert eléggé szem előtt lenne, de a szépség ne menjen a teljesítmény / hatásfok javára.

LG Deluxe DM18RP- őt találtam megfelelőnek.

A keret 500k maximum, a segítséget tanácsot előre köszönöm! :R

"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)

(#16369) sutszi válasza Male (#16367) üzenetére


sutszi
veterán

Jó oké, értem mit írsz. Ez fizika lecke... Nem is ennek mondtam ellent. A hőérzet viszont más történet. A hűtőből keletkezett hőtöbbletet nem érzem a szobában... De a hűvösebb levegőt amit direktben fúj rám a ventilátor, már igen. De már így is jobban elkanyarodtunk mint szerettem volna... Alapvetően megkaptam a választ. Nincs értelme ennek az eszköznek.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#16370) VIPowER válasza sutszi (#16366) üzenetére


VIPowER
senior tag

Kettő jégakku? Én 12db 2L-es vízzel teli flakont fagyasztottam le, és azokat cserélgettem hatosával a ventilátor előtt. Na, az már ért valamit. 2DB jégakku semmit sem ér, a sok flakonnal meg állandóan jár a mélyhűtő, szóval hamar leszoktam róla.

(#16371) Male válasza sutszi (#16369) üzenetére


Male
nagyúr

Ok :)

(#16372) sutszi válasza VIPowER (#16370) üzenetére


sutszi
veterán

Hát igen. Ennyi flakont nem is tudnánk benyomorítani a hűtőbe... :DDD

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#16373) windy válasza g.killer (#16368) üzenetére


windy
tag

Szia !

Láttad már ezt az LG-t "élőben"? Szerintem semmivel sem szebb, mint a többi fehér "hűtőgép" Ezért biztosan nem adnék ki plusz pénzt. Talán érdemes lenne megnézni ezeket a gépeket, ha a design fontos.


[ Szerkesztve ]

(#16374) allein


allein
addikt

Sziasztok. A kültéri valamiért érdekes hangot ad ki, videó késő este készült, ezért van csak audió. Szerintetek mi okozhatja ezt a hangot? Futjitsu inverteres, 3 éves klíma. Beltéri takarítás, karbantartás megvolt az idén.

VIDEÓ

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#16375) VIPowER válasza sutszi (#16372) üzenetére


VIPowER
senior tag

Ha elfelejtjük a jeget, és éjszakára nyitva tudod hagyni az ablakot, és van valamilyen nagyobb ventilátorod, akkor még tehetsz valamit az esti megsülés ellen. Mégpedig azt, hogy ventilátort minél magasabbra teszed, hogy az ablak tetején fújjon ki, ekkor az ablak alsó részén bejön a hidegebb levegő kintről. Én így szoktam lehűteni a szobát. Másnap kb délután 5-ig tartja is, bár nálam 45-ös vályog falak vannak.

(#16376) sutszi válasza VIPowER (#16375) üzenetére


sutszi
veterán

Éjszaka majdnem így csinálom...Csak fordítva. Nyomom be a hideget ventilátorral. Ez működik is... De sajnos elkezdett felfelé menni a kinti hőmérséklet. ( Mondjuk neked a 45-ös vályog azért nagy előny. Nemrég voltunk rokonoknál. Ott úgy emlékszem 60-as van. Hát konkrétan fáztunk. Igaz hajnalban is jóval hűvösebb idő volt mint itt a betondzsungelben.)
Inkább a délutáni esti időszak a kritikus. Nyugatra néz a szoba ablaka meg az erkély is... Ami nem túl előnyös. Próbálok készülni a melegebb napokra.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#16377) VIPowER válasza sutszi (#16376) üzenetére


VIPowER
senior tag

Akkor sajnos nincs más választásod mint fújod magadra a vizet egy ilyesmi flakonnal , miközben fúj rád a ventilátor. :D

(#16378) fagylalt


fagylalt
senior tag

Sziasztok!

Adott egy 60 négyzetméteres panellakás, aminek a legnagyobb szobájába (kb. 24 négyzetméter) szeretnék egy klímát telepíteni. A kérdésem az lenne, hogy milyet ajánlanátok 200 ezer Forint körül? Jó minőséget szeretnénk és semmiképpen sem szeretnénk félrenyúlni.

Köszi a segítséget előre is! :R

(#16379) Zeki válasza fagylalt (#16378) üzenetére


Zeki
nagyúr

Mitsubishi, Daikin.

(#16380) g.killer válasza windy (#16373) üzenetére


g.killer
aktív tag

Köszönöm!
Igen ott a teljesítményt és hatásfokot figyeltem, de tényleg bűn ronda.. :D
Ezek az ajánlott tipusokkal egybe esnek? Nekem a Panasonic tetszett meg. :R

"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)

(#16381) celf


celf
őstag

DAIKIN FTXB35C+RXB35 Comfort

Külső egysége normális, hogy ad egy kis kerregő hangot? Elég halk, de mégis, nem olyan, mintha csak a ventillátor pörögne magában.

Másik: beltéri egység olyat csinál néha, hogy távirányítóval ki/be kapcsolom, nem csipog, mégis reagál? Illetve legutóbb a hőfokra adtam +1-et (ekkor sem csipogott), és mire bejöttem a szobába legközelebb, már kikapcsolt állapotban figyelt a falon (be volt zárva a légterelő lapát).

Lehet, hogy az a baj ilyenkor, hogy nem irányítom rá elég rendesen a távirányítótt?
Mert lehet, hogy nem mindíg egyértelűen beltéri egységre irányítódik az infra... előfordul, hogy takarásban van, vagy csak "rávillantom", és nem biztos, hogy be tudja regisztrálni a jelet...
Ezen gondolodom.

(#16382) Zeki válasza celf (#16381) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ha nem csippan, nem vette be.

(#16383) sutszi válasza VIPowER (#16377) üzenetére


sutszi
veterán

:DD Köszi. Beszerzek egyet...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#16384) allein válasza allein (#16374) üzenetére


allein
addikt

Sziasztok. Tudtok erre mondani valamit :U mitől lehet az hápogó hang :F

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#16385) windy válasza allein (#16384) üzenetére


windy
tag

Én azt gondolom, hogy a ventillátornál súrlódik valami, azt kellene átnézni, esetleg WD40-et befújni a csapágyhoz.

(#16386) kmarci25


kmarci25
veterán

Ma szerelték be a Daikin klímát, gyorsan, szépen dolgoztak (köszi Windy! ;) ). A wifis modullal van egy kis gondom. Az összekapcsolás sikerült, wifin keresztül tudom irányítani, viszont a Házon kívül (Out-of-home) funkció nem működik, pedig ez lenne a truváj. Megadom a bejelentkezési név/jelszó párost, és hibát ír ki, meg azt, hogy olvassam a GYIK-et. Valahol olvastam (asszem a Play áruházban), hogy a T-s wifit valamiért nem szereti, és nálam az van. Van ötletek, hogy mi a megoldás? Hívjam a T-t, hogy cseréljenek routert?

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#16387) allein válasza windy (#16385) üzenetére


allein
addikt

Köszi szépen. Kapcsolatba léptem a szakemberrel aki volt takarítani :R

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#16388) DeFranco válasza windy (#16385) üzenetére


DeFranco
nagyúr

khm... wd40 tudtommal nem kenőanyag, tűzoltásra jó de több kárt csinál mint hasznot hosszú távon mert kiszárad, berágódik és még a meglevő kenőanyagot is kimossa.

javíts ki ha tévedek.

persze detektálni én is detektálnék vele, de aztán pótolnám rendes kenőanyaggal.

[ Szerkesztve ]

(#16389) koxx válasza DeFranco (#16388) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Alacsony viszkozitású olajat tartalmaz, de tartós kenésre valóban nem alkalmas.

(#16390) windy válasza windy (#16385) üzenetére


windy
tag

Basszus

Lehagytam a lényeget. A WD40 meg fogja mutatni vsz., hogy kenési hiányosság van-e, és igen ezek után kell majd a kenést pótolni, leginkább zsírral. A WD40 rövidtávú alkalmazásra jó csak, arra viszont kiváló.

(#16391) DeFranco válasza windy (#16390) üzenetére


DeFranco
nagyúr

:R

nálam is ott van szerszámosban, kocsiban, mindenhol, de tényleg csak vész esetére. a matricanyomokat viszont kiválóan leszedi.

(ha már kenünk... tudsz ajánlani valami jó kenőanyagot ilyen esetekre, amit Ti is használtok?)

[ Szerkesztve ]

(#16392) fagylalt válasza Zeki (#16379) üzenetére


fagylalt
senior tag

Én a Daikin FTX35KM típust néztem ki, ami már 170 körül kapható neten. Erről mi a véleményed? Esetleg jobb választás 200-ig bezárólag? Milyen Mitsubishi-re gondoltál?

(#16393) xxxjjjkkk válasza DeFranco (#16391) üzenetére


xxxjjjkkk
senior tag

dobd ki, több kárt csinál, mint hasznot, van wd40 zsírzó spray is, de más márka olcsóbb is
ha olyan, ahol nem lehet olajozni, pl környező gumi vagy műanyag miatt, ott a teflon, kis fordulaton teljesen jó, nagy fordulaton meg így is úgy is zsírozni, olajozni kell
ha meg valami gumi nyikorog, pl ékszíj(nem autóra gondolok), arra ott a szilikon spray, de arra, van hogy a szappan is jó

"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"

(#16394) DeFranco válasza xxxjjjkkk (#16393) üzenetére


DeFranco
nagyúr

kenésre nem használom. most mondom/írom.

[ Szerkesztve ]

(#16395) xxxjjjkkk válasza DeFranco (#16394) üzenetére


xxxjjjkkk
senior tag

jogos, nem sikerült elsőre értelmeznem, amit írtál :)

"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"

(#16396) kmarci25 válasza kmarci25 (#16386) üzenetére


kmarci25
veterán

Nincs ötlet mi lehet a hiba? :F :(

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#16397) Fkris


Fkris
őstag

Sziasztok!

Visszaolvastam pár hozzászólst, és a pannonklíma weboldaláról egy

Mitsubishi msz dm35va

klímát néztem ki az összességében 75nm-es lakásba.
A nappali/konyhába lenne telepítve, ami eleve 30 nm körüli, és majd egész nap süti a nap.

Szerintetek elég, vagy túl nagy?
Fűtésre nem is lenne használva szerintem, nagy hidegekben biztos hogy nem, ha minimálisan hallható, az se baj, de minél halkabb annál jobb.

Áramszámlán nagysegrendileg mekkora tételt jelentene, havi szinten?( Dapközben használva, estére kikapcs, mert ha jól olvastam akkor a ki-be kapcsolgatást, meg részterhelést megoldja ő maga, és összességében jobban fogyaszt akkor, mintha én nyomogatnám)

Esetleg más típus?
Mire kell figyeljek klíma választásánál?

Üdv

Kristóf

ui.: Mekkora a várakozási idő, klíma beszerelésére? Pár hét, 1 hónap? (18.ker)

[ Szerkesztve ]

"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...

(#16398) krx21 válasza Fkris (#16397) üzenetére


krx21
nagyúr

Nem az a kérdés, hogy túl nagy e, hanem hogy elég lesz e! :K

(#16399) xxxjjjkkk válasza Fkris (#16397) üzenetére


xxxjjjkkk
senior tag

Nekem ugyan ez van, durvan a 62m2es lakasbol olyan 45-50et hűt panelba, ventillátorral meg is oldottam a levegő mozgatását, egyikbe 24 a masikba 26 fok van, de az a kellemes szárazabb 26 tehát elmegy(24re állítva)
nekem megy ha kell ha nem, ilyen időbe reggel 8-10 től hajnalig, de fűtésre nincs használva, ebbe szezonba fogyasztott máig 2800ft ot, 78KW, ( tavalyi szezonba 6500at) , a mérő szerint 555 óra alatt, de van hogy van 1W os készenléti fogyasztása, szerintem azt is beleszámolja. Villanyszámla igazolja ezt kb. Ez volt kb egy havi fogyasztás. +-a mérő pontatlanság, de sokat nem tévedhet, mert a számla is igazolja.
Hogy neked elég e, meg nálad mennyit fog fogyasztani azt nem tudom, nekem egész nap süti valamelyik oldalt a nap és nincs szigetelve, kimegy a klímás, az tudni fogja.
Tavaly levettem 22-23 ra is, akkor (bár állítólag nem kéne, de gyakorlatilag azért igen) azért jóval többet fogyasztott,
meg az már hideg is volt. Egyébként olyan 300-500W fele megy átlagba amikor ránézek, van hogy annyi se, többre nem is emlékszem nagyon. Halknak halk, biztos van akit ez is zavar, de én nagyon elégedett vagyok vele, főleg hogy havi 10ezres fogyasztással számoltam, most ez a 2-3ezer nem tétel. És ahogy meleg van bekapcsolom, sz@rok rá, hogy mennyit fogyaszt :) Nem ciccegnek rá mint az ftxb daikinokra, lekopogom, erre még se én se más nem tudott rosszat mondani.

"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"

(#16400) Mate válasza DeFranco (#16391) üzenetére


Mate
nagyúr

Nekem van WD40 szettem. Más márka is kapható, de nekem beváltak. Ugyan úgy lehet fújni őket. Van pl. lítiumos szórózsír stb. A legtöbb dolog lefedhető velük.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.