- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ice9
tag
Sziasztok,
Daikin FTX35KM / RX35KM + wifi + szerelést (BP-Újpest) hol lehet jó áron (egyben) megrendelni?
Vagy várok javaslatokat 3.5 kW-os wifis klímákra max 180-200e-ig (+szerelés).
Samsung AR12KSWSBWKNZE (Good) -al van valakinek tapasztalata?Köszönöm
-
Zeki
nagyúr
válasz
tancos62 #15945 üzenetére
Eljenek az arukereson levo kamu adatok, abol a maximalist keverik a minimalissal, es oda vissza!
20-22dB a minimalis belteri zaj mindegyik belepos japan klimanal, azaz a legkisebb ventilator fordulaton merheto zaj. A nagyobb jobban tud reszterhelesen menni, az meg neked lesz jobb. -
tancos62
újonc
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni klíma vásárlás elött.Sok hozzászólást visszaolvastam amiből kiderült,hogy az igazán csendes megbízható klímák japán gyártótól vannak.Elször is abban kérnék tanácsot,hogy elég-e a 2,5 kW ,vagy nagyobb hűtő teljesítményű klímánk legyen a következőkben leírt nyugati tájolású szigetelt panel lakásba.A klíma egy 7-8 nm területű étkező falára lenne szerelve,amellyel pont szembe kb. 4m-re van a 20nm-es nagyszoba ajtaja.A klímától balra nyílik a két 6 nm-es félszoba.A két fél szoba,az étkező és a nagyszoba összesen kb. 40 nm.A lakás egyébként összesen 58nm-es.Az eddig olvasottakból az derült ki hogy a nagyobb hűtő teljesítményű klímát kell választanom,csak azért bizonytalanodtam el,mert a szembe szomszédnak(ugyanilyen tájolású,méretű,elosztású a lakása)pár éve ugyanerre az étkező falra volt szerelve a 2,5kW-os klímája és a klímától balra levő két félszobát és a szemben levő nagyszobát is tökéletesen lehűtötte a legnagyobb melegben is,sőt a lakás fennmaradó részén is kellemes volt a hőmérséklet a legngyobb melegben is.Pedig akkor még nem volt leszigetelve a ház .A másik kérdésem a kiválasztandó készülékkel kapcsolatos.Japán márkát gondoltam és a fórumban olvasottakból kiderült,hogy a Daikin FTXB35C / RXB35C tipussal a gond az,hogy némelyik tipus kültéri egysége zöröghet ennél a szériánál.(Azt sikerült megtudnom,hogy a Törökországban összeszerelt készülékekre vonatkozik ez,a Csehországban összeszereltekre nem).Ha tudnám hogy biztos Csehországban szerelt Daikin készüléket kapnék,ezt választanám.Ennél jobbnak tűnik a Daikin FTX35KM / RX35KM klíma,de az FTXB35C / RXB35C-nek 35dB,a drágább és elvileg jobb FTX35KM / RX35KM-nek pedig 56!dB a maximális beltéri zajszintje az árukereső oldalán feltüntetett adatok szerint.(Utóbbi nem tudom nem elírás-e?)Mivel a minél alacsonyabb zajszint fontos lenne,(mert a klímától balra közel van a két félszoba)a Panasonic CS/CU-UE12PKE klímája jónak tűnik,mert a maximális beltéri zajszintjére 22dB-t írnak.Viszont a Panasonic klímákról itt a fórumon olvastam több negatív dolgot.Itt a fórumon a Mitsubishi klímákról viszont csak jókat olvastam és a Mitsubishi MSZ/MUZ-HJ35VA tipusnak is csak 22dB a maximális beltéri zajszintje.A fentebb kigondolt 4 klíma hűtő teljesítménye 3kW felett van,így ha kiderülne hogy netán elég a 2,5kW hűtőteljesítmény,az még jobb lenne.Előre is köszönök minden segítséget!
-
nesa
veterán
Ismerősöm keres inverteres mobil klímát, létezik ilyen?
-
pjen
félisten
válasz
baloghgabor #15942 üzenetére
Akkor még hol a garancia,ha fel is szereli valaki,garit biztos nem fog adni.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
fpatrik17 #15940 üzenetére
Szia, én tavaly kerestem, találtam is kint a belvárosban, meg a palicsi úton is klímás boltot. Hát szinte semmi jobb, ismerzebb klíma nincsen (talán Gree), de az sem eredetinek tűnt. A többinek meg szinte semmi adata nem volt. Én ,eg mivel főként fűtédre kerestem, hagytam a fenébe. Igaz a 20% ÁFA visszajárna, ha a határon útlevéllel menve, hazafelé lepecsételteted a számlát, majd vissza a boltba, ahol visszaadják azt. De max. 300€ a vám mentes érték, a beltérit nem bontják a kültéritől, a jobbnak tűnő meg így több lett volna értékben, akkor meg vámmal már tényleg nem bolt.
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Klíma ügyben érdeklődnék, főleg a Dél-Alföld gyermekeitől. Hallottam ilyen mendemondákat, hogy Szabadkán valahol lehet klímát vásárolni úgy, hogy átjönnek a határon szerelni is. Ilyenről valaki tud-e esetleg?
Rendszeresen járok szabadkára lakásfelújítás anyagai miatt, mivel lehet ugye okosban ÁFA-t visszaigényelni mezei emberneknek is és lehet futnék vele egy kört, ha esetleg valakinek innen van tapasztalata.
Ellenkező esetben rárepülök az edigitalos "vörpúl"-ra mert bátor vagyok és olcsóKöszönöm!
-
Zeki
nagyúr
válasz
LantosBerry8 #15935 üzenetére
Annyiért nincs jobb. Elég csak a guglin rákeresni. Veszed, örülsz.
-
LantosBerry8
senior tag
Üdv!
Ismeri valaki ezt a típust?
- GREE GWH12QB-K3DNA1D -Elég jó áron tudnám beszerezni....'99.000 Ft
Van esetleg hasonló áron ilyen, vagy ennél jobb vétel?
-
NB2
aktív tag
Akit nem zavar az emag és elég bátor
-
Mr.Cub3
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.
Kb. 47nm-es nappali+konyhába keresek 3,5kW-os klímát, maximum 200eFt-ig.
Egy Daikin FTXV35AB volt amit kinéztem, de kifogytak. Helyette egy Nord Nubian NWH12QC vagy egy Midea Blanc MSMAAU-12HRDN1 típust ajánlottak.
Ezek vállalható modellek?
Esetleg más javaslat? (lehetőleg Debrecen környéki) -
Kalozman
tag
Köszönöm a választ!
Engem lassan meggyőztél, hogy a Daikin a jó.
-FTX35km/ftx25km
-FTX25j3kettő között az energia osztályon kívül van különbség ? Wifi mindkettőbe rakható ? Te melyiket ajánlod inkább a kettő közül ? Az elsőből csak azért raktam oda a nagyobbat is, mert ott még nincs akkora árkülönbség, akkor meg már a nagyobb legyen
A j3-asból már drágább a nagyobb. Előre is köszönöm a választ.
-
DeFranco
nagyúr
akartam már kérdezni, hogy az inverteres klíma pontosan mit vesz vissza amikor visszavesz a teljesítményből?
azt hiszem arról beszéltünk, hogy a kilépő levegőt csak a nagyon drága gépek tudják szabályozni, egyébként fix. a ventillátort gondolom lehetett szabályozni az onoff gépeken is.
mit szabályoz az inverteres klíma amikor leszabályoz mert nincs szükség a teljes teljesítményre?
-
windy
tag
válasz
Dani '85 #15920 üzenetére
Nagyon nehéz meghatározni, hogy mennyit fog fogyasztani egy klíma, és mindegy, hogy A-s vagy A+++++-os. Természetesen az utóbbi kevesebbet. Én a saját tapasztalatomat szoktam alapul venni. A 45 nm-es nappalimat egy 3,5 kW-os A+-os berendezés hűti (egy cseppet alul van méretezve). Nyáron nálam gyakorlatilag állandóan megy, szeretjük a hűvöset, sőt az egészségtelent is, amikor a kinti 40 fokról bemegyek a nappalimba, akkor engem vágjon mellbe a hideg
Kb. 3.000 forinttal tolja meg a havi villanyszámlámat így, ilyen működés mellett.
A KM-es Daikinnak 5 fokozatú a beltéri ventije + automata mód+éjszakai mód.
-
Kalozman
tag
Még annyi kérdésem lenne, hogy fogyasztásban mennyit jelent az hogy ez a gép csak A+/A-s ?
Illetve az is érdekelne, hogy mennyire (hány fokozatban) állítható a befúvás erőssége, iránya (oldal irány is érdekelne ) ?
Ez a készülék alkalmas-e arra, hogy télen kiegészítő fűtésként menjen a nagy hidegben a távfűtés mellett ? -
Dani '85
csendes tag
válasz
TeeJay #15915 üzenetére
TeeJay,
rosszul értelmezed a kérdésem, dobok egy linket számodra, értelmezd az 'és' kapcsolatot....
mindegyik feltétel szeretném ha teljesüljön amiből az egyik hogy legyen jól kinéző a beltéri egység.
és kapcsolatot itt találod.
http://trafo01.uw.hu/10F1_prelm/24_prelm.htmlD.
-
windy
tag
válasz
Kalozman #15909 üzenetére
Hááát, nem tudom. Ha szipi-szupi klímát akarsz, akkor azért csak érdemes lenne japánt venni, mert igazán csendes az lesz. A szűrőket felejtsd el, olvass lejjebb vagy tízzel, és ott kifejtettem a véleményemet a klímaberendezések szűrőinak hatásosságáról. Nálunk az akciós Daikin (KM-eshez) jár a wifi, nem kell külön fizetni érte. Ja, és nézd meg...kb. 6 db-el csendesebb, ami nem kevés.
-
TeeJay
félisten
még mindig az alapján vesznek sokan klímát hogy milyen szép a beltéri?
eszem megáll...
ez már női betegség de komolyan...szóval nem is lényeg hogy mit tud illetve amit tud azt 15évig megbízhatóan tudja, mert a beltéri "nem olyan szép" ezért inkább vegyünk valami kínai f*st mert az szebb
-
Dani '85
csendes tag
Köszi windy,
és mi szól a HD ellen?
A Fisher milyen gyártó ~260K körül van ez a terméke, még beleférne ha tényleg annyival jobb
Fisher FSAIF-Art-120AE2-B
https://www.arukereso.hu/klima-c3172/fisher/fsaif-art-120ae2-b-fsoaif-art-120ae2-p334747252/?gclid=CMSz_MXshdQCFYpsGwods9kILg#ref
-
windy
tag
válasz
Atus90 #15905 üzenetére
Abba a szobába elég lesz a 2,5 kW-os hűtőteljesítmény. Ha Gree és Daikin közül kellene választani, akkor mindenképpen a Daikint válaszd, pláne, ha nincs is közte jelentős árkülönbség. A Daikinok közül szerintem mosta legjobb vétel az FTX25KMV/RX25KMV. Csendes, modern, Wifis, stb.
-
Kalozman
tag
Köszi a választ.
A toshiba ismerősön keresztül került be a képbe. Jómagam ezeket a klímákat nézegettem:
-GREE GWH09QB
-GREE GWH09YC
-GREE GWH09KF
Néztem még jó pár mideát is, csak abban az árkategóriában egyikben sincs wifi modul. Ez az eszköz pluszba 40 K ami sok. Pedig ismeretségi körben a legtöbb helyen midea van.35m2 panel nagyobbik szobájába lenne. az se baj ha a hideg kijut a folyosóra
Azt tanácsolták, hogy ne vegyek 2,5-nél nagyobbat, fölösleges. Én mondtam, hogy a különféle szűrők a fontosak mert nemsokára gyarapodunk, továbbá hogy használat után kiszárítsa magát, illetve a wifi. Még annyi, hogy panel közösség lévén hangterhelés sem utolsó szempont.A bolt ahol érdeklődtem csak a Japán darabokat ajánlotta, pl: Daikin FTX35KM, de ezt nagyon. Ezzel csak az a bajom hogy a+/a-s besorolású, meg nincs benne wifi. A japán darabokkal az a baj, hogy ugyan annyi pénzért kevesebbet tud. (megjegyzem, hogy a lakás albérlet, és az hogy 10 év múlva működik-e az annyira nem befolyásol, nekem legyen szipi szupi erre 2-4 évre amíg itt lakom)
Várom a javaslatokat
Előre is Köszönöm. -
Dani '85
csendes tag
Hello koxx,
nem értek a klimákhoz illetve a gyártóikhoz, épp azért írtam a forumba.
Amiben az expertek segítségét kérném, hogy adjanak tanácsot abban milyen klíma tudja a linkelt Hamilton hoz hasonló features öket plusz jól kinéző designos illetve nem horror árú 300 +.
A két Daikin nem néz ki jól a Hamilton hoz képest, tudom ez szubjektív ....
Köszi szépen a segítséget.
-
windy
tag
válasz
Kalozman #15902 üzenetére
A Toshibák nagyon jó klímák, kb. a Daikinnal és a Mitsubishivel vannak egy műszaki színvonalon. Az általad említett modell a gyártó belépő készüléke. Én úgy tudom, hogy 220 - 230 ezer forint környékén adják a forgalmazók, és ezzel van a bibi, hogy ennyi az előbb említett két gyártónak a készülékét ennél 10-15 százalékkal olcsóbban meglehet venni. Ezért nem tudom, hogy a Toshiba-fanokon kívül kinek éri meg ezt a gépet megvenni.
-
Atus90
csendes tag
Sziasztok!
Én is új vagyok a klíma ügyben, igazából egy akciós whirlpoolt láttam ~100 körül, és akkor döntöttem el, hogy kéne egy.
Azóta itt olvasgattam (főleg) rosszat arról, így inkább többért vennék valami megbízhatóbbat.A szoba 16-20 négyzetméteres nyugati panel és itt megy a számítógép is, így nyáron már nagyon meleg tud lenni.
Amik szóba jöhetnek nagyjából azok a következőek, kb 170 körül vannak:
GWH09KF
Gree Comfort GWH12KF
Gree Office GWH09MB
FTXB25C/RXB25C
FTXB35C/RXB35CA Gree-re vegyes vélemények vannak, a Daikint mindenki favorizálta. Ami viszont mégis elgondolkodtadott, hogy a FTXB-re írtátok, hogy tud zörögni és úgy hallottam, hogy van amelyiket a Gree gyártja.
Melyiket ajánlanátok nyugodt szívvel? Illetve teljesítményben kevesek lennének a 2.5-ös modellek?
-
Dani '85
csendes tag
Sziasztok,
erről a klimáról valakinek van tapasztalata?
HAMILTON DIGITAL DESIGN HDWI-DSGN-120C-WHITE/HDOI-DSGN-120C
http://klimaweb.com/KLiMA-KLiMABERENDEZeSEK-WWW-KLIMAWEB-COM/HAMILTON-DIGITAL-HD-OLDALFALI-SPLIT-KLiMA/HAMILTON-DIGITAL-DESIGN-INVERTERES-KLiMA/HAMILTON-DIGITAL-DESIGN-HDWI-DSGN-120C-WHITE/HDOI-DSGN-120C-KLiM
Ide szeretném betenni, lsd kép
Köszi szépen.
-
Kalozman
tag
Toshiba klímákról van valakinek tapasztalata ?
Esetleg erről a típusról vélemény ? Toshiba RAS-10BKV-E / RAS-10BAV-E
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest