Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55537) Neck válasza weres78 (#55535) üzenetére


Neck
veterán

Látom itt van Nikon oldalon milceknél Z bajonett, de van lehetőség elvileg átalakítóval F et használni. Ez valóban veszteségmentes?
Nem igazán értem, mire gondolsz veszteségmentesség alatt, de a képminőséged nem lesz rosszabb, ha az F bajonettes obit Z bajonettes vázon használod, mintha F bajonettesen használnád (feltételezve, hogy APSC lencsét raksz APSC-re, és szenzor MP száma is nagyjából megegyezik :) )

A Z "csak" drágább, vagy jobb is valamivel mint F társai?
Ezzel a kérdéssel inkább a Nikon topicba kellene menni. Ökölszabályként az új (pl MILC) objektívek általában nagyon jók szoktak lenni, bár az jó kérdés, hogy a felárat megérik-e.

Ha a későbbi fejlesztéseket is szeretném szem előtt tartani, melyik gyártó ajánlott?
Egyedül az Olympus MFT rendszeréről tudjuk, hogy kiszervezte a gyártó, ezt talán érdemes észben tartani a vásárlás előtt. A többi gyártó esetében nem hiszem, hogy a közeljövőben ne lenne terméktámogatás. Ha pedig a későbbi fejlesztések alatt a saját obiparkod bővítését érted, minden gyártónak vannak prémium cuccai, ahol egy rakás pénzt el lehet verni ;]

Nagyon jó lenne tudni, milyen objektívekkel rendelkezel a vázon felül, az sokat elárulna arról, merre tudsz fejlődni. Abból a kevés infóból, amit leírtál, arra következtetek, hogy lehetséges, ha vennél egy éles prémium prime-ot arra a gyutávra, amit gyakran használsz, elégedett lennél rendszerváltás nélkül is :)

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.