Hirdetés

2020. október 23., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7001) rumos14 válasza Szten Márs (#6992) üzenetére


rumos14
nagyúr

most láttam a hülyevagyokban 1000D-t 18-55 és 75-300 (IS nélkül mindkettő) obikkal, az utóbbit nem is tudtam, hogy még gyártják. a tele nem is "hozzácsapott" kiszerelésben volt, hanem szépen egy dobozban az egész.

(#7002) rgqjx válasza redzsi (#6991) üzenetére


rgqjx
tag

Esetleg harmadik variációnak javaslom nézz utána az Olympus E-520 fényképezőgépnek is. Kitben lehet kapni 14-42mm + 40-150mm objektívvel, ami átszámítva 28-300mm-nek felel meg, ráadásul ezek a Zuiko kitobik nem is olyan rosszak, ahhoz képest, hogy kitobik. Ezt az 520-ast a két kitobival 130ezerből már meg tudod venni néhány boltban.
Mint írtad a további fejlesztés nem nagyon valószínű, ezért ezt a gépet a kitobikkal ilyen szempontból korrektnek tartom. :R

[ Szerkesztve ]

(#7003) Szten Márs válasza rumos14 (#7001) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Arra nem emlékszel, hogy mennyiért vesztegették mindezt?

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7004) Sza_Sa


Sza_Sa
senior tag

Vasárnap eladtam a d90-et, elméletileg ma megyek megvenni a 50d-t, de gőzöm nincs hogy milyen alapobit vegyek hozzá. A 17-85-öt sokan szidják, a 15-85 meg szeintem jócskán túlárazott, közel kétszázezer érte több mint bosszantó. Lehet kogy ezért fogom megvenni végül a d300s-t, mivel a nikonnak jobb obijai vannak olcsóbban. Mit érdemes egyáltalán 15Mp elé tenni, hogy már ne taknyoljon?

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#7005) rumos14 válasza Szten Márs (#7003) üzenetére


rumos14
nagyúr

150k asszem.

(#7006) rumos14 válasza Sza_Sa (#7004) üzenetére


rumos14
nagyúr

elhangzott már pár javallat, Tamron 17-50 vagy 28-75 jó obik, igaz, nem lesz képstabid, cserébe fix f2.8.
néztem tegnap Bob Atkins 15-85 tesztjét, jó obi, meg minden, de egy f3.5-5.6-os obiért közel 200k sztem nagyon húzós.

(#7007) Szten Márs válasza Sza_Sa (#7004) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Csak kíváncsiságból: mit keveseltél a D90-ben, hogy továbbadtál rajta? Miben szeretnél többet az új gépedtől?

Egyébként 15MP előtt bizony a legtöbb obi taknyolni fog. Csak van amelyik kisebbet és van amelyik nagyobbat. Egy 17-55 F/2,8 IS-t meggondolnék, alig drágább, mint a 15-85, és végig F/2,8-os, képstabis, igencsak dícsért objektív.

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7008) Sza_Sa válasza Szten Márs (#7007) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

Csak egy dolog ami nem tetszett, az pedig a fogása. Valahogy nekem nagyon kicsi volt a markolat, valahogy több kényelemre vágytam. A tudása viszont maradétalanul kielégitett, ezért ne szeretnék sokkal feljebb nézegetni, az 50d vázat 20 ezerrel drágábban venném mint ahogy a d90 vázat eladtam.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#7009) Szten Márs válasza Sza_Sa (#7008) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Na igen, a Nikonok nekem a markolat belső részén, az ujjbegyeknél lévő teknő (gondolom tudod mire gondolok, nem tudom jobban körülírni) miatt borzasztó kényelmetlenek, de ez megvan a D300-nál is, pont olyan borzasztó fogást adva neki - ismétlem, számomra legalábbis. Szóval mielőtt esetlegesen mégis inkább D300-at veszel, azért fogdosd meg, lehet nem lesz neked sem kényelmesebb, mint a D90.

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7010) Sza_Sa válasza Szten Márs (#7009) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

Sajna itt a probléma, a d300s sem az igazi a canonnak sokkal jobb a fogása. Nekem a d90-nél a főtárcsára (mármint a hátsóra) volt minden ráirányitva, a segédtárcsa szerintem is szinte használhatatlan. a 300-asok egy fokkal azért jobbak, de az sem az igazi. Viszont félek az 50d zajosságától, remélem csak alaptalanul, ezért hezitálok még.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#7011) máyköl válasza rumos14 (#7001) üzenetére


máyköl
veterán

Én is láttam, és én is azt hittem, ilyen 75-300mm-es obihoz már csak használtan lehet hozzájutni. :K
gyomordzsák: Ha használt obi is szóba jöhet, 100k-ért már tudsz venni indexen 70-200 f4L obit, ahogy nézem 17-40 F4L-t használtan már 140-150k körül tudsz venni, ez egy igen remek alap gyújtótávú obi. :K
Tehát tele, alap megvan, nagylátónak 10-22 szerintem, de talán elég az a 17-40 -es 17mm... Nagyjából meg is vagyunk, 17mm-től 200mm-ig megvagy, bár a 40-70mm -es tartomány kiesik, ez tény, egy 50 1,4 oda kiváló, és több szerintem tényleg nem kell. Kivéve, ha vannak különleges elvárásaid, hogy makróobi kell, vagy nagytele (400-500mm). Nyilván nem tudod ezt most így egyből megvásárolni, de csak azért írtam le, mert szerintem nincsenek olyan rossz árai a Canon obiknak. Ha használtan veszed főleg nem, de ha csak új jöhet szóba, vannak olcsó helyek...
Fogd kézbe azt az 50D-t és a D300-at is, ne siesd el, ha a D300 sokkal jobban tetszik, de még nem tudod megvenni, gyűjts még, ne ugorj bele olyan vételbe, ami nem tetszik nagyon. :N

(#7012) johnjohn válasza Sza_Sa (#7010) üzenetére


johnjohn
addikt

:F Milyen zajosság ? Barlangban fogsz fotózni ? ;]

(#7013) Sza_Sa válasza johnjohn (#7012) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

:DD
Csak az esti nagy iso-s felvételektől fosok kicsit, soknak találom a 15Mp-t azon az ASP-C-n
Mályköl: Meg lenne a d300s-re is, csak egy kicsit sajnálom rá a pénzt, az ergonómiája nem az igazi, akkor már inkább 50d olcsóbban.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#7014) johnjohn válasza Sza_Sa (#7013) üzenetére


johnjohn
addikt

Megy privát !

(#7015) máyköl válasza Sza_Sa (#7013) üzenetére


máyköl
veterán

Akkor vegyél 50D-t, egyértelmű.
Szerintem inkább az obikra költs, mint a vázra! Az obi(ko)n több múlik, mint a vázon. :K

(#7016) Sza_Sa válasza máyköl (#7015) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

Úgy van, itt is van már az asztalon. Első benyomás d90 után, nagyon masszív felépités, nagyon egyszerű, talán már tulzottan kevésbé testreszabható menü, és kezelhetőség. Viszont a fogása, a gombok elhelyezése kárpótol mindenért.
Holnap ha lesz rá időm, nézek hozzá obit meg cf kártyát.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#7017) Szten Márs válasza Sza_Sa (#7016) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A vezérlőtárcsák elhelyezkedése és a bekapcsológomb nem zavaró? Vagy azokat is jobbnak találod? A vezérlőtárcsák szvsz a Nikonokon baromi jó helyen vannak, ellenben Canonnál nekem egyiket sem sikerült megszoknom, a hátső szerencsekerék főleg furcsának tűnt, akárhányszor próbáltam. A bekapcsológomb jelentősége mondjuk marginális, az csak apróság, de azért jobban kézre esik szerintem a Nikonon.

Ettől eltekintve, ahogy utaltam rá, a Nikon nekem nem kényelmes, a Canon markolata viszont elsőosztályú.

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7018) Sza_Sa válasza Szten Márs (#7017) üzenetére


Sza_Sa
senior tag

A segédtárcsa helye szvsz. sokkal jobb helyen van, a főtárcsa a nikonnál jobb. A bekapcsgomb-lcd világitás szintén a nikonnál perfekt, sajnos a canon ezt benézte. Illetve az alsó kezelőgomok is jobb helyen, az lcd oldalánál vannak a nikonnál, de ez megszokható. A főtárcsáért és a bekapcsológombért jár a feketepont. Az akkufedél viszont nem nyekereg, a kártyatakaró meg nem akar folyton kinyílni ha úgy fogom meg. Aztán még a státuszlcd több infót ad át a nikonnál, és a kereső is egy kicsivel jobb, mivel a nikon ott egy folyadékkristály panelt rakott a mattüvegre, így a fókuszpontok helyét csak akkor látod ha az aktiv, és még segédrácsot is tudsz kipakolni. A canonnál ez max. mattüvegcserével lehetséges.
Nagyjából ennyi, majd kiderül hogy mennyire barátkozunk össze.

[ Szerkesztve ]

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#7019) johnjohn válasza Szten Márs (#7017) üzenetére


johnjohn
addikt

Mondjuk a Canont nem szoktam kikapcsolni, magától leáll egy idő után, és ha valamelyik gombot megnyomom , újraindul, tehát a bekapcsoló gombot ritkán kell használni.Én egy pár óra alatt megszoktam minden gombot a Nikon után.

(#7020) máyköl válasza Szten Márs (#7017) üzenetére


máyköl
veterán

Tudtommal ez a fajta bekapcsológomb a Nikonnál, meg a Pentaxnál van így, ugye? :F Én teljesen megszoktam már a Canonét, szerintem praktikus ez is, nincs a bekapcsoló gombbal bajom. :N
Furának tűnik a hátsó kerék a Canonnál? Nem a Canont szeretném felmagasztalni, de baromira szeretem ezt a kereket, azonnal hozzászoktam, erre is csak ezt tudom mondani: praktikus.
A vezérlőtárcsa szerintem mindkét gépnél (cégnél) jó helyre került. :)

(#7021) Szten Márs válasza johnjohn (#7019) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Jaja, tudok róla, többek között ezért is mondtam, hogy marginális jelentőségű :K

máyköl:
Canonon kívül használtál már valaha más DSLR-t úgy, hogy nem valamelyik áruházban tapiztad a kirakott készülékeket? És mondjuk nem két kattintás erejéig. Amúgy természetesen ez igen erősen szubjektív, és kinek hogy áll kézre, de azért ez érdekelne ;)

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7022) Degeczi válasza Szten Márs (#7021) üzenetére


Degeczi
nagyúr

önmagában szerintem is Nikon/Pentax féle bekapcsolás a szerencsésebb, mert nem igényel két kezet - de valóban tény, h ezeket a vázakat semmi szükség folyamatosan ki/be kapcsolgatni, így kb. tökmindegy

Egyébként vhol olvastam egy hasonlatot, h a funkciók kiosztása, elérhetősége alapján Canon vázakat fotózást kedvelő mérnökök tervezhetik, a Nikonokat pedig mérnökké képzett fotósok - bár őszintén szólva ez talán inkább állhat a Pentaxok finomságaira (mint pl. az egyetlen gombnyomásos beállás a fénymérő szerinti értékre M módban: apróság, de gyakran hasznos lehet)

Az általad említett ujjbegy-gödör egyébként a D90-en nekem sem tetszett, a D300-on azonban sokat segít a fogáson (valszeg a gumiborítás miatt), ott kimondottan kényelmesnek tartom. Ha pár mm-rel magasabb lenne, akkor nagy tenyérben is tökéletes fogást adhatna - és meg kell hagyni, a Canon 50D alapban ilyen, az valóban nagyon jól kézbeillik

(#7023) máyköl válasza Szten Márs (#7021) üzenetére


máyköl
veterán

Persze. :K

(#7024) Szten Márs válasza máyköl (#7023) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Éspedig milyet/mennyit/milyen tapasztalatokkal?

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7025) johnjohn válasza Szten Márs (#7024) üzenetére


johnjohn
addikt

:DD :))

(#7026) rumos14 válasza máyköl (#7023) üzenetére


rumos14
nagyúr

májk: azt hitted, hogy ilyen könnyen megúszod? ;]

Szten: oan izé vagy :DDD (benyomása lehet az embernek 10 perc bolti tapi alapáján is, pl. 1000D anyaghasználatáró, Sony A230 markolatáról, stb.)

john: mi lesz 17-35 helyett?

(#7027) máyköl válasza rumos14 (#7026) üzenetére


máyköl
veterán

Azt hittem már. ;]

Szten: Háát, inkább Canonokat próbálgattam. :P
Egyébként Pentaxot, Sonyt, Nikont. :K
A tapasztalatokat majd leírom estefelé.

[ Szerkesztve ]

(#7028) Szten Márs válasza rumos14 (#7026) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Természetesen lehet, de azért sok mindent hosszabb használat után tapasztal ki az ember - elsőre lehet nem áll kézre egy-egy gomb/tárcsa de csak azért mert máshoz szokott az ember, de kicsit több használat után rájön, hogy valójában mégis jó. Az anyaghasználat persze nem lesz jobb akkor sem, ha x időt használtuk, de nem is erről beszéltünk :)

mályköl:
Hát izé. Most tökre meggyőződtem a kompetenciádról a kérdésben, tényleg :K :DDD

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7029) redzsi válasza rgqjx (#7002) üzenetére


redzsi
senior tag

Sajnos csak most tudok reagálni.

Az a helyzet, hogy utánanéztem már korábban az Olynak, de csak a 420-as, és a 450-es érhető el itt Pécsen. Rendelni ugyan lehetne 520-ast az MM-ben (150k a duplakites változat :Y ), de nem szívesen veszek vaktában semmit, főleg nem ennyi pénzért. Márpedig sehol nem tudom kipróbálni, megtapizni, belekukkantani a menüjébe stb. szeretett városomban. Edigital, és hasonló helyről a garancia miatt nem rendelek.

A Canon 1000d-t pedig sajnos csak a stabilizátor nélküli obival árulják, úgyhogy kihagyom.
Néztem a Pentax Km-et, ott a liveview hiánya, és az hogy nem "gyulladnak ki" fókuszpontok élesség állításánál, elriasztott tőle. (bár ez utóbbi lehet az én hüleségem :) )
A Nikon d3000 pedig szintén a liveview, és a magyar nyelv hiánya miatt nem nyerő. Viszont van hozzá stabilizált obi, és olcsóbb is.

Kár, hogycsak a 150ezres kategóriában található meg minden igényem egyetlen gépben.

Vagy újragondolom az igényeim, vagy gyüjtök még egy kicsit.
Mindenesetre addig marad a kis Canon 590is, (vagy veszek egy komolyabb, jobb kompaktot.) :)

Mindenesetre rgqjx, Szten Márs, Throme: Köszi a segítségeteket!

[ Szerkesztve ]

(#7030) Szten Márs válasza redzsi (#7029) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Képminőségre nagyon jobb kompaktot úgysem tudsz venni, szóval azt a vonalat szerintem ne erőltesd. :N Az Oly-k Edigitalos garanciájával mi gond van? :F

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7031) redzsi válasza Szten Márs (#7030) üzenetére


redzsi
senior tag

Akkor inkább gyűjtök. :K
A gondom vele az, hogy ha probléma van akkor ülhetek fel a vonatra, és vihetem be személyesen. De ha ez nem is lenne, akkor sem nyerő, mert nem fogtam, próbáltam ki a gépet.

[ Szerkesztve ]

(#7032) aldebaran válasza redzsi (#7031) üzenetére


aldebaran
őstag

Egyébként szerintem belépőben az oly E520 a legjobb a két kitobival. Nemrég vettem énis az edigitálból -bár itt Debrecenben van boltjuk- és nem bántam meg. Kiváló a fogása egyszerű, magyar a menüje.... Szóval nekem bejött. A két obi lefed mindent, makrózni meg veszek egy előtétlencsét és hurrá. :B

szerk: ja, és a legjobb a portalanítása.

[ Szerkesztve ]

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#7033) Messer22 válasza aldebaran (#7032) üzenetére


Messer22
senior tag

HI
Ja :)
jó kis gép az! dcr250 vagy zd35 macro (használtan már jó árban van)
(Nekem 510 van.)

Messer

(#7034) aldebaran válasza Messer22 (#7033) üzenetére


aldebaran
őstag

DCR 250. ;)

szerk: Redzsi: Egyébként nesa fórumtárs pécsi, és neki is E510-e van. nem beszélhetek a nevében, de biztos megengedi megtapizni a gépét... ;]

[ Szerkesztve ]

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#7035) Steve-0


Steve-0
őstag

Augusztus elején szeretnék vásárolni egy tükörreflexes gépet 300-400 Eurom lenne rá (objektívvel együtt) - Osztrák/Német webshopból rendelném. Ez lenne az első komolyabb fényképezőgépem, lehet később kisebb videók felvételével is foglalkoznék még nem tudom.
Tudnátok ajánlani pár gépet?

Köszönöm előre is.
üdv. :R

(#7036) Szten Márs válasza Steve-0 (#7035) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ömm, tudsz mutatni nekünk ilyen osztrák/német webshopokat, hogy tudjuk, hoy kint kb mit lehet ebben az árkategóriában elérni? Amin nem rákeresgetni kell termékekre (akkor amazon.de-n meglesném most), hanem látjuk mondjuk ár szerint rendezve az összes tükröset. Persze csak ha tudsz ilyen oldalt.

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7037) Steve-0 válasza Szten Márs (#7036) üzenetére


Steve-0
őstag

hi, oké persze!
[http://www.preissuchmaschine.de]
http://geizhals.at/

Igaz itt tesztek vannak, de felajánlja a kedvező ajánlatokat is. [chip.de]

(#7038) forceberg


forceberg
veterán

ND szűrőből van élet a Hoya (ára) alatt?

https://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#7039) Mk48 válasza forceberg (#7038) üzenetére


Mk48
csendes tag

Kenko. Ugyanaz, csak másik címkével...

(Pentax - Hoya - Kenko - Tokina: egy cég.)

(#7040) Szten Márs válasza Steve-0 (#7037) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Így első körben a Nikon D3000-et láttam leginkább elfogadható ajánlatnak az árkategóriában 18-55 VR objektívvel, de bevallom, most annyira nem tudtam tüzetesebben megnézni. Mindenesetre sajnos odaát is soványka az összeg a tükrösök világában. Ettől függetlenül a D3000 egy remek gép, szóval rosszul nem jársz azzal sem. :N

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7041) forceberg válasza Mk48 (#7039) üzenetére


forceberg
veterán

Köszi.
NDx400 vagy NDx1000 helyett mi van jelenleg?

https://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#7042) forceberg válasza forceberg (#7041) üzenetére


forceberg
veterán

A B + W jó?

https://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#7043) em_laci válasza redzsi (#7031) üzenetére


em_laci
csendes tag

Ha neten meg tudod rendelni és egy hétig próbálgatod/szana-szerte nyüstölöd,
és ha nem azt tudja, amit vártál, 8 munka(!)napon belül visszakérheted a pézt!
[link]

-Mi az a 7 billentyűkombinációból álló számítógépes hibamegoldási rendszer? -Ctrl-Alt-Del -mondom Ctrl-Alt-Del! akkor Reset.

(#7044) Mk48 válasza forceberg (#7042) üzenetére


Mk48
csendes tag

Ha gyártanak ilyet, akkor nagyon jó. Jobb mint a Hoya.

(#7045) toldy


toldy
őstag

Sziasztok,

Mostanában szemezgetek egy-két cserélhető obis géppel.

Elsősorban a Pan GF1K tetszik 14-45mm kitobival. Ez mennyire alkalmas kezdő gépnek? Általános célokra kellene, meg kicsit ráérezni a dolgokra. Egyébként általános célra melyik jobb a 14-45mm vagy a 20mm obi? Ami még felmerült bennem az az Oly EPL1 ugyan annyiért lenne mint a Pan csak ehhez 14-42mm + 40-150mm obi lenne. Szerintetek melyik jobb vétel - mind2 jó de a pan kicsit jobban tetszik-?

Az élet nem habostorta.

(#7046) Messer22 válasza toldy (#7045) üzenetére


Messer22
senior tag

HI

Akkor azt vedd amelyik tetszik :)
Pana: jobb AF és építési minőség, video,lcd
Oly: jobb jpg kép (élesebb és alacsonyabb a zaj), könnyebb, picit jobb fogás, 2 obi+adapter natív 4/3-os obikhoz a duplakitben.

megfelelő adapterrel szinte bármely rendszer optikái feltehetőek, igaz csak manuál fókusz lesz.

kezdésnek jobb a 14-45, haladó szinten meg a 20-as jobb..

Messer

(#7047) Steve-0 válasza Szten Márs (#7040) üzenetére


Steve-0
őstag

Nézegettem én is az árakat, és valószínűleg a Nikon lesz a befutó. Objektívek közül melyeket kerüljem?

(#7048) Szten Márs válasza Steve-0 (#7047) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Olyan sok választási lehetőség nincs, az árkategóriában a 18-55 VR-rel lehet kapni a D3000-et, egyébként talán 18-105VR-rel adják még, drágábban - bár ez utóbbi nyílván jobb is, széleskörűbben használható, rugalmasabb kezdésnek. Ha belefér az árba, akkor megérheti a plusz pénzt, de a 18-55 VR is korrekt objektív a kategóriájában :K

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7049) TeeJay válasza Szten Márs (#7040) üzenetére


TeeJay
félisten

135-140pénzért már 18-105VR-el adják a D3000-et --> árgép
szerintem ez az egyik legjobb megoldás belépőszintre :R

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

(#7050) Szten Márs válasza TeeJay (#7049) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

300-400 euró volt az árkategória ;)
De persze, ahogy mondtam, hogy ha belefér mégis a keretbe, akkor egyértelmű, hogy megéri a felárat :K

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.