Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56151) Mirman válasza MittuDomain_ (#56150) üzenetére


Mirman
őstag

Mondjuk illik megemlíteni hogy az Oly ára azért van beesőben mert éppen húzzák le a rolót. :U

(#56152) laci06 válasza MittuDomain_ (#56150) üzenetére


laci06
senior tag

Köszönjük szépen. :)

- Real-time megosztás nem probléma, alapvetően saját magunknak csináljuk őket, és persze párat családnak, de a nyilvánosságot kizárjuk a mi kis csodánkból. :)

Esetleg konkrét csomagot tudsz Te is ajánlani?

Fentebb már ajánlották a Sony A6400-et egy Sigma 30 f1.4-es és a gyári 18-135 obival. Ez összessen 550 körül van. Értem én, hogy ennek a feléből is simán ki tudnék jönni, és ha tényleg van jó csomag, akkor ide vele, de nah, sokat dolgoztam az évben azért, hogy most kicsit kirúghassak a hámnól, és már 2 éve nem vettem semmi műszaki cikket magamnak sem, leírni is fáj.

(#56153) MittuDomain_ válasza laci06 (#56152) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Nem vagyok elég képzett, hogy konkrétat ajánljak. Tényleg.
Kocafotós vagyok, aki többet akart, mint amit a telefon ad. Pont ezért én budget megoldást kerestem, egészen mások a szempontjaink.

A listám a saját tapasztalatimat képezi le.

Én egy régebbi Canon EOS M5-el nyomom, ami egy kicsit butább M50, sokkal ergonomikusabb vázzal. (És az üvegek /mind adapteres/ - 10-18mm széleslátó, 50mm f1.8, 90mm f2.8 - sokkal többet érnek, mint a váz. Erre utaltam korábban.)
Az M50 javaslatot ez alapján mertem mondani.

Oly E-M5-öt használtam egy hétig, pár Fuji-t pedig nyomkodtam pár napot. Egyik sem volt rossz tapasztalat. A Fujik nagyon tömör vázak érzésre, egy tank átmehet rajta, és utána is működni fog. Nehéz, egyben van, az öröklétnek rakták össze.
A Sony rendszere "fura", nem tudok rá jobb szót. Akinek ez az egész új és úgy tanul bele, hogy neki ez a természetes, annak talán nem annyira zavaró.

Attól, hogy az oly most beszüntette a gyártást, azért nem félnék, mert m43 cuccot más is gyárt. Viszont tény, hogy zsákutca, mert egy bizonyos szint felé nem fejleszthető. Szerintem még van 3-5 év benne mire lecsúszik.

És a legfontosabb javaslatom:
Szarj le mindent amit itt leírtunk (engem is), legyen fél szabad napod, irány a MediMarkt/220Volt/Tripont/Fotoplus, és nyugodtan nyomkodj végig, akár órákig kiállítási darabokat. Ennyi pénzt ne költs el mások szavára. Az ergonómia sokkal fontosabb, mint a nyers számok. Menüben, gombokban egyaránt.
És ne vegyél EVF mentes gépet. ;)

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#56154) lugosi válasza kovsol (#56148) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

És milyen kár hogy más rendszerekben a közelében sincs ilyesmi.

(#56155) Neck válasza lugosi (#56154) üzenetére


Neck
veterán

A fent említett gyártók default beállítása sok felhasználónak bejön. De állítani mindet lehet.
Pl Sony alatt is nagyon sok JPEG beállítási lehetőség van, csak soha senki nem foglalkozik vele. :)
A valóságban közel sincs akkora különbség a JPEG-ek minőségében (az üvegek között, de még a szenzorok között is sokkal nagyobb van), állítani meg mindegyiket lehet, mégis mindenki fekete-fehérnek veszi ezt a dolgot, hogy vannak szuper, meg gagyi jpeg-et lövő vázak. Szerintem a legtöbb ember lusta beállítani, azt várja, hogy a váz a szájába adja a jó képeket. Aki meg nem lusta, egy ponton túl amúgyis RAW-ban fotóz, és többet hoz ki belőle, mint bármilyen OOC JPEG.

Laci06:
azért nem könnyű "tökéletes csomagot" ajánlani, mert olyan a fotózásban kb nem létezik. Minden csomag kompromisszum, még a milliós árszinten is.
Minden árszinten (sőt, méregdrága szettek esetén különösen) el kell dönteni, mi az, ami téged nem érdekel (videós képességek, MP, EVF/ LCD felbontás, időjárás állóság, melegedés, autofókusz, elérhető objektívek, memóriakártya foglalatok, és millió egy másik dolog).
Olyan csomagok persze vannak, amik sok embernek betalálnak, de ott is kötsz kompromisszumot, max nem fáj annyira.

Ugyanakkor, a jó hír, hogy ha kezdő vagy, általában nincsenek nagyon különleges igényeid, így az említett vázak mindegyike jó lesz. A különbségek főleg a profiknak számítanak, akik már pontosan tudják, hogy amire használják a cuccot, arra az egyik szett alkalmasabb, mint a másik.
Olyan előfordulhat, hogy később, ha lesznek speciális igényeid, arra egy másik váz jobb lesz / lett volna. De mivel most nem tudod, mik a speciális igényeid később, mi se tudjuk, akkor mire lesz majd szükséged. (valahol elhagytuk a kristálygömböt, a fene egye meg :D)

Például, ajánlunk egy kiváló vázat fotózni, de később ráfagytok a videózásra, és arra van olyan váz, ami picit ügyesebb. Vagy nekiálltok pénzt keresni a hobbival (esetleg egyszer a csáládi esemény végén meghal az SD kártya), és hirtelen fontos lesz, hogy két kártyára mentsen a váz, amit meg most vettél, abban csak 1 van.

Ezt egyetlen dologgal tudod áthidalni: most olcsóbb vázat veszel egy viszonylag jó obival, a maradék pénzt meg elteszed, és nem költöd el :)
Ha annyira belejöttök, hogy nem elég a most vásárolt cucc, akkor a most megspórolt pénzzel meg tudjátok venni a hiányzó objektívet, esetleg a használt piacon értékesített vázzal, az igények pontos tudatában mást vesztek később.

Nem az a jó taktika, hogy beleborítasz fél millát, és az mindent tud majd. Mindent fog tudni, de fél milliós árszinten is kompromisszumot kell kötni (pl A7III esetében az EVF és az LCD felbontásával, meg a RAW fájlok méretével, stb. van akinek ez is fontos lehet).

Inkább a pénzt tartsd meg, az a legrugalmasabban adaptálható dolog a történetben. Ha a végén 300 ezres vázat veszel a családnak + mellé teszel 200 ezer készpénzt, az ugyanolyan szép ajándék, mint a fél millás szett :) Én legalábbis tuti örülnék neki :D

Illetve, érdemes jó ár/érték arányú szettet venni (fentebb ilyeneket próbáltunk ajánlani) akkor is, ha később nem ez lesz a te rendszered, mert a használt piacon eladni ezeket lehet a legjobban.

Remélem picit segítettem :R

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#56156) laci06 válasza Neck (#56155) üzenetére


laci06
senior tag

Rengeteget segítettél, köszönöm szépen.

Igen, árban picit lejjebb mentem, és mostmár az általad is javasolt A6400 az egyik kiszemelt 2 obival (Sigma 30 f1.4-es és a gyári 18-135), amit szintén ajánlottak lejjebb.

Ha esetleg e mellé tudsz alternativát ajánlani Fujitól, akkor megfontolom, de a kedves párom nemsokára megy Euronics-ba, ahol ha A6400 nincsen is, de A6000 igen, és ahogy látom, ha az utóbbi jó a kezében, akkor az előbbivel sem lesz gond.

(#56157) tvamos válasza laci06 (#56156) üzenetére


tvamos
nagyúr

Probalgattam regebben az A6000-ret, de nekem nagyon lomha volt az a gep, mire fokuszt talalt, foleg keves fenyben. (Biztosan jo a koveto fokusz, csak az engem nem erdekel.) Ez szerintem nagyon fontos kisgyerek fotozasakor. (Foleg, ha mar rohangal.) Az A6400 sokkal jobb. Ha van ra keret, akkor erdemes erre menni.
Ha nem, akkor nagyon jo kezdo gep lehet a Canon M50 is, automata modban is egesz jo. (Persze ezt is korokkel veri az A6400.) Maradna penzed fenyeros obira, meg allvanyra, esetleg vakura, ha megno a gyermek mar azt is lehet hasznalni.
Esetleg nezd meg a Fujifilm X-S10-et, kicsit tobb, mint 500, a kit objektivvel...

Ja, en is gratualalok a gyermekaldashoz!

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#56158) PuMbA válasza tvamos (#56157) üzenetére


PuMbA
titán

Hát igen. Az első generációs gépek (A6000, A6300, A6500) még igazán nem jó csomagok. Sötétben fókuszálás az egyik achilles sarkuk. Bármelyik gép veri ebben.

[ Szerkesztve ]

(#56159) tvamos válasza PuMbA (#56158) üzenetére


tvamos
nagyúr

En ugy tudom, az A6300, A6500 mar jobb... Nem vagyok nagy Sony-s, de muszaki parameterek alapjan tetszettek ezek a gepek. Probalgattam oket, de kopik az emlek sajnos, csak arra emlekszem, hogy az A6000 olyan kelletlenul kapcsolt be, es fogta meg a fokuszt a sotet uzletben.
Az A6400 mar teljesen mas teszta, Nagyon sokat gyurtak rajta. Tokre jo lett. De ez mar sok penz...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#56160) lugosi válasza Neck (#56155) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Kíváncsi lennék rá, a Sonyból milyen ooc jpg-t lehet kihozni. Ha tudsz egy jó összehasonlító írást erre akkor azt megköszönöm, ha beteszed.

(#56161) Neck válasza lugosi (#56160) üzenetére


Neck
veterán

Előrebocsájtom, hogy nem igazán kedvelem őt, és a szenzációhajhász videóit, de kivételesen egyébként egy elég érdekes videót rakott össze arról, hogy mennyire szubjektív ez a téma, mennyire meg van az emberek véleménye a rengeteg online sulykolás alapján, hogy "mi a jó", és mennyire meg lehet vezetni ugyanezeket az embereket egy vakteszt segítségével.
Sok mindennel egyetértek abból, amit mond. [link]

Pumba:
2 évvel ezelőtt kb az a6500-nak volt a legfejlettebb autofókusza a piacon. Hülyeségeket ne írj már, és ne vedd egy kalap alá az a6000-el, aminek régebbi, valamivel gyengébb AF-e van.
Az meg, hogy emezeket "bármelyik gép" elveri, akkora bődületesen nagy ferdítés, hogy az agyam eldobom.
Főleg beállítás kérdése is, de mondjuk annyit hadd reagáljak rá, hogy tud ilyet is az a6000 af kevés fényben: [link] És ez még nem is az újabb váz, csak az a "lomha" a6000... Simán lehetett user error is nálatok :)

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#56162) Masooo


Masooo
aktív tag

Sziasztok

Most olvastam, hogy az olympusnak annyi. Mivel tőlük gépem sosem volt, gondoltam vennék egyet. Tudnátok milc vonalon ajánlani valamit?
Amúgy fuji vonalon mozgok.

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#56163) PuMbA válasza Neck (#56161) üzenetére


PuMbA
titán

[link]

Fejlett az egy dolog, de a kevés fényű fókuszálás másik téma :)

[ Szerkesztve ]

(#56164) tvamos válasza Neck (#56161) üzenetére


tvamos
nagyúr

Igen, mar itt is latszik, hogy nem gyors, de amikor a polcrol leveszed a kikapcsolt gepet, es ugy probalsz mozgo objektumra fokuszalni, akkor ennel rosszabb a helyzet. Plane, ha van mellette masik vaz is, ami meg tenyleg gyors. Amugy persze, lehet user error is, sosem allitottam, hogy tokeletes user vagyok.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#56165) MrChris válasza Masooo (#56162) üzenetére


MrChris
nagyúr

Hol olvastad, hogy vége? Egyenlőre nem lett olcsóbb ha arra számítanál.

(#56166) s4tch válasza laci06 (#56156) üzenetére


s4tch
veterán

Fuji: a keretedbe belefér az X-T30, az X-E3 (mondjuk ezt újonnan beszerezni nem lenne könnyű, pláne karácsonyig...), az X-T3 és az új X-S10 is. Méretben, szolgáltatásokban van köztük különbség, képminőségben kevesebb. Szerintem bármelyik megfelelne.

A Fuji-féle 18-55 "kitobi" piszok jó, kicsit inzultáló is a kitobi jelző, nem nagyon illik a filléres, muszájból legyártott kis műanyag izék közé. Mellé egy Viltrox fix a 23/33/56/85 sorból, és kész is vagy.

A Fuji-Sony dilemma nem könnyű, mindenesetre akármelyik rendszer mellett döntenék, egy fixet mindenképp vennék. Én is a gyerek miatt kezdtem el (újra) fotózni, és legtöbbet egy 35mm van a vázon.

(#56167) Masooo válasza MrChris (#56165) üzenetére


Masooo
aktív tag

Nem az olcsó mivolta érdekel, a használhatósága mint utazó gép, simplán fotózni amikor az ember nyaral.
fuji gépem van xt3-as, nem cserélném olympusra mert akkor már vétel előtt is megtehettem volna. Csupán egy olyan milcet keresek, ami kiváló képeket lő és ha a családban asszonynak odaadom még használni is fogja tudni és talán meg is szereti. A Fuji nem a kedvence, illetve ez a fuji nem az. A korábbiakat szereti még most is azokból az egyikkel fotózik. Amúgy találasz róla cikket, hogy visszatérnek az orvosi cuccok és mikroszkópok gyártására mert a mobiltelókkal nem bírnak. pl a raketa.hu - n is talán 2020.06 hó körüli a cikk, 17,de ez nem biztos.

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#56168) MrChris válasza Masooo (#56167) üzenetére


MrChris
nagyúr

Vetettem kollégával egy x-a5-t, :D nekem az árához képest nagyon tetszik, főképp hogy a kitobija nagyon meglepően jó. A videóját viszont el kell felejteni. Többször volt 95e., jelenleg fotóra elég bestbuy.

Egyenlőre még ne temessük az élőt, vagy ahogy mondják akinek halálhírét keltik, sokáig fog élni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#56169) Masooo válasza MrChris (#56168) üzenetére


Masooo
aktív tag

most is van 97ért. Néztem én is anno az ára fogott meg. Viszont nem tudom mit szólt volna hozzá így elengedtem. Reméljük, hogy soká él az olympos, de azért ha valaki használ tőlük milcet és elégedeett akkor ne tartsa magában :)

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#56170) lugosi válasza Neck (#56161) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Érdekes videó volt, köszi.

(#56171) rizso válasza laci06 (#56156) üzenetére


rizso
addikt

Egy csomó ajánlást kaptál gépekre, én csak egy kis kiegészítő tanácsot adnék: szerezz be egy jobb vakut is, ami fel-le állítható/forgatható, így mondjuk derítesz egyet a plafonra/oldalra, egyrészt nem sül ki senki szeme, másrészt egységese(bbe)n megvilágított lesz a kép, nem olyan, hogy középen minden csillog-villog, körülötte meg minden sötét. Tudom kisgyereknél kerüljük a vakut, de az a kisgyerek hamar elkezd mászni/futni, jól fog jönni beltérben a plusz megvilágítás, hogy ne legyenek mosottak a képek. Én egy kis alap Meike MK320-at vettem a GX8-hoz, egyik legjobb beruházásom volt :)

Idővel ajánlott lehet beszerezni egy fix fényerős zoomot, nagyban megkönnyíti a használatot. Egy ideig panasonic 14-140 f3.5-5.6-ot használtam, lecseréltem egy 12-35/2.8-ra, sokkal egyszerűbb vele fotózni, nem sötétül a kép zoomolás közben.

Érdemes megnézni, hogy az adott gép milyen extra funkciókat tud. Nem kell olyan angy dolgokra gondolni, de pl panasonic esetén a 4K photo vagy utólagos fókusz néha jól tud jönni.

Annyiból szerencsés vagy, hogy nagyon mellényúlni semmivel nem tudsz az adott keretből :)

Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger

(#56172) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

Van mostanában ajánlható Olympus gép(kit), 200.000-ig?
Egy Panasonic Lumix FZ200 at használok jelenleg, szeretnék jobb képeket csinálni viszont az nem ártana hogyha nem csinálna rosszabb videókat mint amit az FZ200-as csinál.

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#56173) vond válasza Moonwolf (#56172) üzenetére


vond
MODERÁTOR

És videóra miért pont Olympus-t akarsz?

GX80 + 14-140, ha meg akarod tartani az FZ200-hoz hasonló átfogást, de jobb minőségű képeket és videókat szeretnél. Mondjuk újonnan nem fér be a 200-as keretbe.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#56174) rizso válasza vond (#56173) üzenetére


rizso
addikt

Hacsak nem akciózzák :) Múltkor láttam vitrines egész jó matekot, GX80+14-140=180.

Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger

(#56175) vond válasza rizso (#56174) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Az jó vétel volt. :K Majdnem használt ár.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#56176) Moonwolf válasza vond (#56173) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Régebb óta nézegettem az Olympus gépeket, most meg kivonul a fotós piacról, azután majd nem lehet igazi Olympus gépeket kapni. Nem egy rossz alkalom Olympus gépet venni. Youtubos videókon úgy vegyesen nem néztek ki rosszul a felvételek amit a márka gépeivel csináltak persze azért elég sokat ront a minőségen a tömörítés.

Annyira mégsem erős videóban?

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#56177) BEndre34


BEndre34
tag

Sziasztok!
Ismét segítséget / tanácsot szeretnék kérni.

Anno kapott a párom egy Sony a6000 gépet, hogy a rendezvények idején, ahol segíteni szoktam, ne "unatkozzon" annyira. Viszont nagyon megtetszett neki a dolog és a kit objektív (55-210mm f/4.5-6.3) helyett szeretnék valami komolyabbat venni neki (napsütésben még jó szokott lenni az eredmény, de amikor elkezd lemenni a nap vagy sok a felhő.... :( ). Leginkább sport rendezvényekre megyek/megyünk, ahol futókat, sárkányhajókat, hegyi és országúti kerékpárosokat tud fotózni. Sajnos a Sony fix rekeszértékű objektívei (pl.: SONY 70-200 mm) még használtan is nagyon (mármint nekem nagyon, nem ár/érték szempontjából) drágák, viszont a Canonnak barátibb az ára, így arra gondoltam, átalakítóval és Canon objektívvel oldanám meg (az elektronikus átalakító miatt így más Canon obi is lehet a későbbiekben).
Az első kérdésem ez lenne: Ez így járható út, vagy csak amolyan szükség megoldás és a végeredmény látja majd kárát? (itt az APS-C <> FF már más kérdés)

Ez viszont felvette azt a kérdést, hogy érdemesebb-e a gépet (objektívelv együtt) lecserélni Canonra? :F
Ebből viszont adódik a második, összetettebb kérdés: Érdemes-e cserélni a fenti tevékenységek fotózása kapcsán és mire? A Sony a6000 paramétereinek (amennyire értek hozzá) talán a Canon EOS 80D felel meg (igen, DSLR, de sok helyen ajánlják sport fotózásra, megfizethető, használt gépként). Ha pedig a(z) FF felé elmennénk esetleg (kerek születésnap lesz, úgyhogy talán...), akkor mi lenne Canonban a Sony a7II megfelelője (gondolom itt már inkább MILC mint DSLR vonal jönne be)?

Segítségeteket előre is köszönöm! :R

(#56178) haruspex


haruspex
aktív tag

Canon M50-t vennék, arra a legkönnyebb rácsavarni a régi filmes obikat. A 80d sem rossz, ha nem zavar a méret, mindkettőben kB ugyan az a szenzor.

FF-en a Canon rf a legolcsóbb milc, de a régebbi dslr-k jó áron mennek használtan

[ Szerkesztve ]

(#56179) vihartigris válasza BEndre34 (#56177) üzenetére


vihartigris
őstag

Az 6000-rel az adapterezett sportfotózás nem lesz az igazi.

bármi reciproka a semmi

(#56180) laci06


laci06
senior tag

Újabb buta kérdésem lenne: Mekkora memóriakarit érdemes ezekbe a gépekbe venni? Sony A6400 lesz a befutó nagyon valószínűleg.

Mondjuk SanDisk SDXC 256GB Extreme (PRO) megfelelő lehet? Esetleg 128 GB is elég lenne?

(#56181) vihartigris válasza laci06 (#56180) üzenetére


vihartigris
őstag

Fotó és/vagy videó?

bármi reciproka a semmi

(#56182) laci06 válasza vihartigris (#56181) üzenetére


laci06
senior tag

Inkább fotó, de videó is lesz néha biztosan, 80%-20% mondjuk.

(#56183) vihartigris válasza laci06 (#56182) üzenetére


vihartigris
őstag

Akkor inkább két kisebbet mint egy nagyobbat.

bármi reciproka a semmi

(#56184) hito


hito
nagyúr

Sziasztok! MILC gép beszerzésében kéne segítenem, de az a baj, hogy a az elsődleges felhasználás a streaming lenne, így hozzá se tudok szólni, mert nálam ez sosem volt szempont.

Milyen márkát/gépet javasoltok 200eFt-ig bezárólag alap obival erre a célra? Tudom, elég szűk a keret, de ennyit szánnak rá. Lényeg, hogy ebben okos és felhasználóbarát legyen. Mikrofon bemenet előny (bár ennyi pénzért nem lesz), vagy kiemelkedő hangfelvétel képesség.

Tanácsosabb lenne inkább a videókamera irányába elmozdulni?

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#56185) Muerte68 válasza hito (#56184) üzenetére


Muerte68
addikt

Ha videó akkor Panasonic vonalon érdemes szétnézni, pontos tipust nem tudok mondani de vannak hozzá értő emberek majd mondják.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#56186) hito válasza Muerte68 (#56185) üzenetére


hito
nagyúr

Itt most nem a videó minősége lenne az elsődleges szempont, hanem a stream support. YT, FB streamelhető minősége még a videóban legfapadosabb vázak minőségét sem éri el, úgyhogy emiatt mindegy. :) Sokkal fontosabb, hogy milyen a stream szoftveres támogatása az adott gyártónak. Ne legyen agyonbonyolítva, felhasználóbarát, egyszerű legyen.

Ahogy néztem Canonnak, Sony-nak tökre rendben van, Panasonic-nál nemrég indították útnak (2020-as és béta).

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#56187) Neck válasza hito (#56186) üzenetére


Neck
veterán

Elég sokan nyomják Sony-val. A6100-ban mic jack is van, de kilóg a keretből.
ZV-1 szintén.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#56188) hito válasza Neck (#56187) üzenetére


hito
nagyúr

Igen, sajnos elég szűk a keret. Sony-ból a5100 lehet esetleg alternatíva, de félek a beépített mikrofonjától és nincs mic bemenet. Ezért tűnik jobb választásnak az Eos M50, mert a Canon-nak is van USB-s megoldása a streamre, úgy mint a Sony-nak és az M50-en van mic bemenet is. A kettő közül lesz valamelyik, pedig egy GX80 sokkal szimpatikusabb lett volna, de mintha kicsit későn kapcsoltak volna, ha még bétás a stream szoftver, illetve csak néhány géppel működik egyelőre :U

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#56189) Muerte68 válasza hito (#56186) üzenetére


Muerte68
addikt

Ennyire nem vagyok benne a dologban, de ez alapján tényleg ezek az alternatívák csak a keret vékony kicsit

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#56190) vond válasza hito (#56188) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ha ennyire nem fontos a képminőség, akkor párezerért lehet venni kínai HDMI>>USB vackokat. Aminek tökéletes képe van, az sajnos 40-50 körül kezdődik.

Ez a streamelősdi is olyan, mint a normális mobilos együttműködés a vázakkal, már réges-régen meg kellett volna oldaniuk a gyártóknak. Tiszta szégyen, hogy milyen szinten megragadtak. Pedig megannyi lehetőség lenne ezekben a témákban.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#56191) lugosi válasza hito (#56188) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ha nincs mikrofonbemenet akkor nagy eséllyel a hang gagyi lesz, erre figyelj.

(#56192) laci06


laci06
senior tag

Érdemes még valami karácsony közeli akcióra várni? :) A fa alá venném a Sony A6400-t, de nem tudom várjak-e vele pár napot, mert azt megkockáztatni, hogy nem ér ide, nem akarom azért.

(#56193) hito válasza vond (#56190) üzenetére


hito
nagyúr

Canon vagy Sony lesz, azoknál meg működik sima USB-n keresztül is :) A mobilos appokért letöltendőt osztogatnék a programozóknak, inkább hagyjuk is.

lugosi: igen, ez az egyik fő szempont, pont amiatt amit írsz.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#56194) vihartigris válasza laci06 (#56192) üzenetére


vihartigris
őstag

Én tavaly december 22.-én vettem gépet dupla pénzvisszatérítéssel, de hogy idén lesz-e ilyen azt nem lehet tudni.

bármi reciproka a semmi

(#56195) kacsento1 válasza vihartigris (#56194) üzenetére


kacsento1
senior tag

Most volt. Igaz nem dupla csak 75%. Bár a6400 nem szokott cashbackben lenni.

[ Szerkesztve ]

(#56196) vihartigris válasza kacsento1 (#56195) üzenetére


vihartigris
őstag

Akkor éppen itt az ideje, hogy arra is legyen. :D

bármi reciproka a semmi

(#56197) szab13


szab13
aktív tag

Sziasztok!

D7200 -ról váltanék milc vonalra a jobb videós képességek miatt.
Jelenlegi obik: sigma 10-20, 17-70 (f2.8-4), 105/2,8, 35 1.8 art

Első gondolatom a Z50 +ftz volt, de zavar, hogy nincs váz stabi.
Felhasználási terület 70%fotó, de videós képességek is fontosak.

Nyitott vagyok más rendszere is de elveszek a gépek közt.

tetszik az olympus új M10 mark IV es váza , panasonic-tól sem zárkóznék el.
Ami fontos , a nagylátó, makró, és fényerős alapzoom.

(esetleg maradjak a Z50-nél?)

Köszönöm, ha van ötlet , bestby váz.

[ Szerkesztve ]

(#56198) haruspex válasza szab13 (#56197) üzenetére


haruspex
aktív tag

Maradnék a z50-nél az adapterezhetőség miatt, mire ezeknek az obiknak az natív alternatíváit begyűjtöd, nem kevés pénz és idő.

Ha a stabilizált videó a fontos, akkor meg inkább Panasonic vonal, ott könnyebb dual is-s rendszert összerakni. (Főleg, most hogy a g9-hez jár gimbal is, egy cetelemkártyás árral már nem rossz, pláne, ez egy videóban elég erős váz amúgy is.) De valszeg egy gimbal vásárlásával még így is jobban jársz, mint a komplett rendszerváltással.

(#56199) szab13 válasza haruspex (#56198) üzenetére


szab13
aktív tag

Köszönöm

(#56200) Fehercsoki


Fehercsoki
aktív tag

Fuji X-A5 vásárlásán gondolkozom, csak egy dolog van amit nem tudok egyelőre elfogadni. Azt tudom róla, hogy a zoom elektromos meghajtású a kitobin, ez azt jelenti, hogy manuálisan nem is lehet/szabad tekergetni? Nagyon nem tetszik az, hogy csak gombnyomásra lehet zoomolni, nem elég gyors és precíz, attól félek, hogy így nagyon körülményes lenne a megfelelő zoom szintet eltalálni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.