Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21001) Freddy76 válasza polgcsabi (#21000) üzenetére


Freddy76
addikt

"jó jpeg, gyors pontos af és aránylag jó videó"

Válassz a fentiek közül kettőt, és találunk megfelelőt a felsorolásból...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#21002) kribe válasza polgcsabi (#21000) üzenetére


kribe
őstag

Nekem is kb. hasonlóak voltak az elképzeléseim, végül ebből két gépre szűkítettem le, az NX300-ra és a PL5-re. A Sonyk közül a 3N eleve nem tetszett, a kezelőszervei (azaz inkább a hiánya, mert szeretem a tárcsákat és gombokat) miatt, az A5000 pedig gyakorlatilag ugyanolyan. Van egy olyan érzés bennem hogy a Sony egyszerre váltotta le a 3-as és 5-ös NEX-ét A5000 néven, a drágábbik gépre árában, az olcsóbbikhoz pedig kezelhetőségében és tudásában hasonlító gépre. És így érzek az NEX 6-ot és 7-et váltó A6000-rel kapcsolatban is, ami viszont veszettül tetszik, csak az ára nem fért be nekem a keretbe. Fujiból nekem az X-T1 tetszik (a többit nem is nagyon ismerem), de az nekem olyan amikor a koldus kutyája pörkölttel álmodik, elérhetetlen... :(

My soul was removed, to make room for all this sarcasm.

(#21003) buci30


buci30
addikt

Nekem most Oly pl1 van ha valtanek az itteni 70-ezres említett G5-re mibe kapnak többet?
Pro-kontra?

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#21004) jjeahh válasza buci30 (#21003) üzenetére


jjeahh
nagyúr

jobb dinamika, magas iso, több megapixel, jobb fogás, kereső, jobb, kihajtható érintőkijelző, sokkal gyorsabb af, rakat extra feature...kontra: buktad az oly jpeg motort :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#21005) Lassú Víz válasza buci30 (#21003) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Már nincs ilyen gondod. Hacsak nem te veszed meg Angliából. Aki társat keresett kiszállt a buliból.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#21006) buci30 válasza Lassú Víz (#21005) üzenetére


buci30
addikt

Tudom kozbe ;)

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#21007) Mikisys válasza polgcsabi (#21000) üzenetére


Mikisys
őstag

Olympus, de nézd meg mindegyiket élőben, ha lehet, próbáld is ki.

Üdv!

(#21008) st81


st81
tag

Üdvözletem!

Tanácsot szeretnék kérni. Eredetileg videókamerát szerettem volna venni, de a topikokat olvasva kiderült számomra, hogy talán jobban járok egy MILC v. DSLR géppel, mint egy kamerával.
Mivel kb. 70-30%-ban lenne videózásra és fényképezésre használva, olyan gépet szeretnék, ami jó minőségű videókat is tud készíteni. Gondolom, nem mindegy, hogy milyen objektív kerül a vázra és hogy mit szeretnék felvenni.
Nos, a videók terén jellemzően gyorsan mozgó tárgyak (modellrepülők, autók), kirándulások (mozgó gépjárműből is) felvétele történne. Ehhez kapcsolódna a fényképezés témája is, hozzátéve, hogy jó makróra nincs szükségem (szerintem) mert nagyon közeli képeket nem szoktam készíteni, inkább tájképet.
Kaptam már javaslatot családi körben, hogy elegendő egy 50eFt-os kézikamera is (láttam a "minőségét" a kék égből sárgát csinált, brrrr!) vagy egy jó százezres okostelefon (az árához képest szerintem ez sem csinál jó felvételt). De úgy érzem, ha már a téma adott, jó lenne azt minél jobb minőségben megörökíteni képben vagy felvételen egy dedikált eszközzel. Fontos, hogy mivel kültérben használnám, lehetőség szerint nagy lcd kijelzője legyen v. lehessen fordítani/kihajtani a kijelzőt rajta.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy a fentiek alapján tényleg érdemes-e inkább fényképezőgépet vennem és ha igen, milyen vázhoz milyen objektívet érdemes venni vagy milyen gépet+kitobit érdemes választani?
A keret kb. 250eFt lenne, és új készüléket szeretnék, hosszú távra ( a mostani kompaktom, ami kilehelte a lelkét, 11 évet "élt" nálam).
Előre is köszönöm a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#21009) HollyBoni válasza st81 (#21008) üzenetére


HollyBoni
veterán

Less meg egy Panasonic G6-ot. Pana GH2-t mondanék, de az csak használtan van, viszont hackkel nagyon brutális videót tud.

A G6 egy jó mindenes gép, tud FHD-ban 50p-t lassításhoz, van rajta focus peaking, EVF amit tudsz használni videónál, kihajtható kijelző, AF ami videónál is egész jól használható, na meg a videó minősége is zsír.

Így nem csak a vázra költenéd el az összes pénzt, hanem maradna még obira is, meg egyéb kiegészítőkre. Pl állvány, ND filter, ezek videóhoz elengedhetetlenek.

Lehet mégsem vagyok tisztában az új árakkal az utánam lévő hsz-t nézve. :DDD

A videókamerákat ebben az árkategóriában elfelejteném.

[ Szerkesztve ]

(#21010) rbalint88 válasza st81 (#21008) üzenetére


rbalint88
addikt

Külföldről újonnan Pana G6 +14-140 II talán megcsíphető újonnan 250-ből, itthoni garanciás használt váz van 90-100 körül, obi 125-ért. Zseniális kis szett, objektívet sem kell cserélgetni, a minőséggel pedig abszolút elégedett lehetsz fotó és videó alatt is. Van jó kereső, hajtogatható-forgahtató tapicskás LCD, wifi, elektromos zár, ami csak kell. Ha nem gond az objektív cserélgetése, akkor G6 váz, újfajta 14-42 II kitobi, 45-150 tele.

(#21011) A Zéé válasza rbalint88 (#21010) üzenetére


A Zéé
addikt

de a követő fókusz mennyire tud helyt állni ilyen felhasználási terület mellett?
Azért rc autókat meg repülőket videózni eléggé fókuszt izzasztó helyzet.

Just a simple Lineman...

(#21012) HollyBoni válasza A Zéé (#21011) üzenetére


HollyBoni
veterán

Semmilyen videókamera nem tud normális követő fókuszt, a pici szenzoros handycameknél csak túl nagy a mélységélesség, ennyi.

Videó=MF. Pont.

[ Szerkesztve ]

(#21013) rbalint88 válasza A Zéé (#21011) üzenetére


rbalint88
addikt

Kontraszt alapú fókuszok közül a panáké a leggyorsabb. de ahogy HollyBoni is írja: manuál fókusz és akkor biztos nincs vadászat

(#21014) A Zéé válasza HollyBoni (#21012) üzenetére


A Zéé
addikt

gyanítottam, hogy ez a helyzet, de ha ajánlunk, akkor érdemes ezt is megemlíteni -akár tudja a kérdező, akár nem- hogy csak az MF-ben bízzon. Nehogy a vásárlás után érje csalódás.

Ekkora keretbe már beleférhet egy tükrös Canon 700D kit is belefér, + egy használt 55-250 IS obi, és ha fel meri rakni a Magic Lanternt, akkor manuál fókusszal az is egész jó lehet videóra.

Just a simple Lineman...

(#21015) HollyBoni válasza A Zéé (#21014) üzenetére


HollyBoni
veterán

Ja a Canon hiperlágy videója ami tele van képi hibával (aliasing, moiré) sokkal jobb. Itt alapból van focus peaking, EVF!!!444!! ami iszonyat hasznos tud lenni fókuszálásnál. A Canon fókusza pedig fényévekkel rosszabb. Oké hogy nem tud normális követő fókuszt G6 sem, de nekem még régebbi m4/3 vázam van és mikor csak random videózok simán merem használni az AF-et, és jól is szokott működni. Minden komolyabbra MF. Nem olyan nagy ördöngősség az a manuálfókusz ha ráérzel, főleg úgy hogy egy jó EVF-en keresztül kukkolsz mindent és ott a focus peaking.

A Canon semmiben nem nyújt többet inkább csak hátrány, az obi kínálat jobb, ennyi. 700D videó minősége kakább (lágyság, képi hibák), nem tudod használni a keresőt videónál, szarabb az AF, peaking csak ML-el van, nincs FHD 50p.

[ Szerkesztve ]

(#21016) rbalint88 válasza A Zéé (#21014) üzenetére


rbalint88
addikt

A cdaf pontosabb, még ha picit lassabb is (amit Pana váz esetén kétlek), tudja használni a keresőt is videózáskor (ami ráadásul a ténylegesen rögzítésre kerülő képet mutatja), állványról könnyebben tud dolgozni a kifordítható kijelzővel.

Szerintem nem csalódna a fókuszban, sőt.

Boni: "az obi kínálat jobb" Mire? Árban talán olcsóbb, de minőségben azért a m4/3 obik nagy része eléggé penge. Plusz a Pana jó leméretezése miatt a digitális zoomot is lehet videónál használni. Egy 14-140 + 100-300 kombóval, digizoommal kiegészítve olyan videókat tud lőni, ahol 50m-ről filmezi, hogy dugnak a bodobácsok.

[ Szerkesztve ]

(#21017) jjeahh válasza A Zéé (#21014) üzenetére


jjeahh
nagyúr

"már beleférhet egy tükrös" :DDD
a 700d majd' minden tekintetben alulmúlja a g6-ot talán obiparkot leszámítva, és a ML nem mindenkinek ajánlott, egy nagy "fotós-videós" haveromnak pl. feltoltuk, oszt agybajt kapott tőle, szerencsétlen próbálta törölni és majdnem téglát csinált a 300+k-s szettjéből

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#21018) HollyBoni válasza rbalint88 (#21016) üzenetére


HollyBoni
veterán

Ok, jók az M4/3 obik, de NEKEM pl hiányzik egy olcsó 3rd party fényerős zoom, vagy nagylátó amiket tükrösre használtan már elég olcsón lehet kapni. Lehet nem olyan penge meg kicsi mint egy m4/3 fix, de sajnos nem vagyok elárasztva pénzzel. :( Amúgy én is megvenném az összes m4/3 fixet meg top obit és boldog lennék.

Mondjuk nem tudom minek pofázok mikor 4 éves vázzal, kitobival, és egy 50-es manuállal tolom. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#21019) Mr.Csizmás válasza HollyBoni (#21015) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

MF-re meg jobban jár, ha csinál egy ilyen hajókormányt az obira:

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#21020) HollyBoni válasza Mr.Csizmás (#21019) üzenetére


HollyBoni
veterán

Háát... Próbálgattam ilyesmit de nekem nem sok segítséget nyújtott. Egy normálisabb follow focus az már nem rossz. De amúgy jó EVF, peaking, belenagyítással tényleg nem olyan nehéz dolog szerintem, én elég sokat manuálozok fotónál videónál. Nálam EVF belenagyítás meg majdnem peaking van.

Az AF pedig nem olvassa a gondolataidat hogy mire akarsz fókuszálni, szóval amíg ezt ki nem találják szerintem videóra felejtős akármilyen jó. :N

[ Szerkesztve ]

(#21021) Stauffenberg válasza A Zéé (#21014) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A dedikált videokamerák is csak vadásznak AF közben és a legtöbb esetben nincs mód használható manuália fókuszra, olyan kiegészítőkről nem is beszélve mint a focus peaking.

A kérdezőnek:

Az eddig javasolt Panasonic G6 + 14-140mm árából kijön egy Sony A6000 duplakit (16-50mm PZ + 55-210mm), ez egy nagyon potens gép, fantasztikus AF rendszerrel ami DSLR szintet hoz. Ha viszont mindenképpen 250k a teteje, akkor Sony A5000 duplakit 220k, vagy NEX-5T duplakit 250k.

Sajnos a G6 esetében a telézést nem lehet megúszni 300k alatt. És akkor egy használható videóállványod sincs még, ami szintén elengedhetetlen ehhez a műfajhoz.

Csizmás: Ez kicsit másra van. Ezen szoktuk bejelölni, hogy hova kell fókuszálni amikor egyik fókusz síkról a másikra kell váltani (pl: ansnitt alatt egyik szereplőről a másikra). Amit te keresel az valóban a follow focus rendszer.

[ Szerkesztve ]

(#21022) rbalint88 válasza Stauffenberg (#21021) üzenetére


rbalint88
addikt

És a kereső? Volt NEX-em is, de a kezelése eléggé játékgépes, a 16-50-es obi pedig... ócó játék.
Itthon valóban nem fog kijönni 300 alatt jó obikkal a G6, de a lehetőségek nem korlátozzák az embert arra, hogy csak itthonról vásároljon. Ha pedig egy keresővel kb azonos szintre akarjuk hozni a nexeket a G6-tal, akkor már megint csak nem egyértelmű a helyzet.

(#21023) Mr.Csizmás válasza Stauffenberg (#21021) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

a csipeszek nélkül gondoltam, a küllős kerékkel finomabb fókuszálást tudna elérni.

ui.: nikon J1-nek mennyi lehet a használt ára?

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#21024) st81


st81
tag

Köszönöm a gyors válaszokat! A videókamerák nézegetését felfüggesztettem:-)
Az én felhasználási területem megoldható -egyelőre - 1 db.objektívvel?

(#21025) rbalint88 válasza st81 (#21024) üzenetére


rbalint88
addikt

1db 14-140-es zoommal biztosan :) Ha van kint ismerős (utóbbi időben kinek nincs?) Angliában vagy Németországban, érdemes szétnézni ott is, hátha. Fél éve kb. volt olyan akció Angliában, hogy a G6 14-140-nel 200ezer alatt volt hazaszállítással együtt.

(#21026) st81


st81
tag

Fene, lejárt a szerkesztési idő... a jó AF-re az elején lenne szükségem, mert gondolom idő és sok gyakorlás szükséges a jó manuális élességállítás elsajátításához. A videós részhez még annyi, hogy 10m és 100m között lenne átlagban a felveendő céltárgy. A fényképezőgép mérete nem különösebben számít, mivel nem mindennapi használatról lenne szó.

(#21027) Stauffenberg válasza rbalint88 (#21022) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A Sony A6000 és a Panasonic G6 egy árban van, így teljesen jól összemérhetők. Én a Sony mellé teszem a voksom, nagyon sokat fejlődött, mert két korábbi NEX modell (NEX-6 és NEX-7) közös kiváltására született, így most ő a csúcskategóriás APS-C MILC a Sony flottájában, felette csak az FF szenzoros A7 van. Természetesen az A6000-ben is van EVF, noha gyengébb, mint a G6-ban.

A A6000 nagyon sokat fejlődött videóban, de eddig ezzel amúgy sem volt gond. A Panasonic nyers anyagai egy kicsit részletgazdagabbak, de csak világosban. A Sony egy picit jobb dinamikában és sötétben egyenesen szárnyal, magas érzékenységen a G6 elvérzik.

A G6 AF rendszere statikus témán villámgyors, de követő módban alulmarad a Sony A6000-hez képest, aminek egy igen jól sikerült hibrid CDAF-PDAF rendszere van.

Esetleg az A6000 mellett szólhat még, hogy kompaktabb a váz, dupla kitben ott van hozzá a 16-50 PZ ami palacsinta, ezzel szívesebben sétálgat az ember az utcán vagy megy kirándulni, családi összejövetelre (nekem személy szerint nem tetszik a billenőkapcsolós zoom, de a kompaktról érkezők szeretni szokták).

Ezzel szemben a G6 objektív kínálata nagyobb, ez meg oda egy újabb pont.

Mindkettő vállalható gép, egyikkel sem lehet mellényúlni. Csak azért dobtam fel, mert a leírt igényeknek ez is épp úgy megfelel.

A másik két Sony amit ajánlottam az valóban nem rendelkezik EVF-el, de ezzel a hibrid AF rendszerrel sem. Ellenben olcsóbbak teleobjektívvel együtt, mint a G6 + 14-140mm.

(#21026) st81: Focus Peaking funkcióval egy-két délután alatt könnyen el lehet sajátítani a manuális fókuszálást, csak rá kell érezni, hogy melyik irányba kell tekerni a gyűrűt, hogy előre vagy hátra fókuszálj. A focus peking kijelöli a képen, hogy hol van éppen a fókusz (megfesti az éleket), gyerekjáték. Enélkül nem is vennék videózásra gépet.

A Sony esetében a dupla kit úgy néz ki, hogy a teleobjektív 55-210mm közötti tartományban van, ez pont az ami neked ideális, bár a 100 méter egy RC repülőnél már elég sok, oda lehet kevés lenne egy ilyen teleobjektív (a Panasonic is, az egy fokkal rövidebb is egy hajszállal). De egyébként RC eszközök filmezése közben nem kellene objektívet cserélgetned.

Javaslom keress fel egy boltot, ahol mindkettőt kézbe tudod venni, belenézni a keresőbe és elválik melyik szimpatikusabb.

[ Szerkesztve ]

(#21028) rbalint88 válasza Stauffenberg (#21027) üzenetére


rbalint88
addikt

Ha különbontod a G6-nál a telét és az alapzoomot, ott is megáll 250-ből a sztori, EVF-fel. A G6+14-140-hez a Sonykat 18-200-zal lenne korrekt hasonlítani.
A6000 jó gép, azt nem vitatom, viszont ott nincs árelőnye a Sonynak azonos körülményeket figyelembe véve (G6 duplakit 250, Sony a6k duplakit 320).

(#21029) st81


st81
tag

Említettétek a Sony-t és Panasonicot, mint jó videós képességű fényképezőgép gyártók.
Mi a helyzet az általam ismert "nagy" nevekkel: Canon, Fuji, Nikon, Pentax, Olympos? Ezek a patinás gyártók nem fektetnek hangsúlyt a videó szekcióra? Vagy a fenti kettőnél alacsonyabb szintet képviselnek?

(#21030) rbalint88 válasza st81 (#21029) üzenetére


rbalint88
addikt

Canon, Nikon, Pentax csak tükrösöket gyárt értelmes képességekkel, viszont videónál a tükörnélküliség előnyt jelent. Fuji, Olympus elsősorban fényképezőgépeket gyárt, amik tudnak mozgóképet is felvenni, de mondjuk 80% fotó, 20% videó hangsúllyal maximum. Ezzel szemben a Panánál 50-50%, de legrosszabb esetben is 60-40% a fotó/videó fontossága és "tudása". Ebben a tudásban értsd a képminőséget, kezelés egyszerűségét, sokrétűségét, beállítások tárházát, akár a hekkelést is. Sonyról érdemben videós beállításokat tekintve nem tudok nyilatkozni.

(#21031) Stauffenberg válasza st81 (#21029) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ezek a gyártók is jók, de a videót némelyik eléggé elhanyagolja. Az Olympus, Pentax és Fujifilm egyáltalán nem foglalkozik a videó minőségével, cserébe fotóban világklasszis szintet hoznak.

A Panasonic, Sony, Canon már régóta nagy hangsúlyt fektet erre, míg a Nikonnak csak az utóbbi időben nyílt ki a csipája.

Ha DSLR is szóba jöhet, akkor a Canon és Nikon is játszik, később objektívvel bővülni ezekhez lehet a legolcsóbban (nagy használt piac, régóta terítéken lévő bőséges kínálat, stb). A Sony SLT-ket gyárt, hasonló színvonalon és minőségben, mint MILC-et, ezek is vállalható masinák.

De én mindenképpen olyan gépet vennék ami alapból is jó videós funkciókkal, főként focus peaking-el rendelkezik. A Canon vázak egy nem gyári firmware hack (Magic Lantern) által képessé tehetők rá.

Én maradnék a G6 - A6000 vonalon. A G6 esetében ott a dupla kit 250 ezerért. Jó kis csomag, de erre még jön kiadás (táska, pót akku, memóriakártyák, videós állvány). Ehhez a műfajhoz kell az állvány és neked nem is lesz jó a sima fotóállvány.

(#21032) jjeahh válasza Stauffenberg (#21031) üzenetére


jjeahh
nagyúr

úgy megnéznék egy gyári peakinget fényerős, éles obival, de itt nincs lehetőségem rá, sztem a ML peaking-je nagyon gáz, sokszor ki sem jelöl éles területeket, ami meg nincs fókuszban azt folyton kirajzolja + ha jól emlékszek szöknek a hangyák ide-oda, én nem tudtam összeszokni vele :(

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#21033) ccs2929


ccs2929
senior tag

Sziasztok!

A videós témához kapcsolódóan : korábban, mintha azt hallottam vagy olvastam volna, hogy egybefüggően max 25-30 perc videót tudnak rögzíteni a gépek, a kérdezőnek nem tudom ez mennyire szempont!? /aztán lehet, hogy az én gépem használati útmutatójában volt :F / Ha hülyeséget írtam, akkor sorry, és javítsatok ki :B

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#21034) Mr.Csizmás válasza ccs2929 (#21033) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

29 perc, és nem műszaki, hanem jogi okok - afelett más besorolása van a vámáruknál.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#21035) hunderbörd


hunderbörd
tag

Sziasztok!
Az Olympus
E-PM2-ről mi a véleményetek? Egy duplakit megér 110e Ft-ot? Esetleg van valami alternatívája ugyanilyen árban?
HB

(#21036) jjeahh válasza hunderbörd (#21035) üzenetére


jjeahh
nagyúr

110e? :Y sztem meg, de lehet csak le vagyok maradva

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#21037) rbalint88 válasza hunderbörd (#21035) üzenetére


rbalint88
addikt

Az bizony megér annyit, ha normális garancia van rá. Képminőségre ugyanazt tudja, mint a PL5 vagy E-M5, kezelésben gyengébb azoknál, azt neked kell tudnod, hogy ez a PL5-höz képest megér-e 17-27ezer Ft-nyi árelőnyt.
Ennyiért duplakitben szerintem nincs alternatíva.

(#21038) cselt válasza hunderbörd (#21035) üzenetére


cselt
senior tag

használt, vagy új kit?

(#21039) hunderbörd


hunderbörd
tag

Teljesen új, márkaboltból. Eredetileg 130, tagsággal kerül ennyibe:
http://olympusmintabolt.hu/pm2-dupla-kit-ezustezust-p-1042.html
(bocs a linket, telefonról vagyok)

(#21040) buci30 válasza hunderbörd (#21039) üzenetére


buci30
addikt

Az erdekes direkt rakerestem a obira ami van hozza
M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6 R
S ez magába 80-90ezer Ft újonnan :O

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#21041) rbalint88 válasza buci30 (#21040) üzenetére


rbalint88
addikt

azért azt ki lehet fogni 40-50 körül néha még újonnan, boltból, táskával, memóriakártyával együtt is :) tavaly is volt ilyen akció, szerintem idén is lesz hasonló.

(#21042) buci30 válasza rbalint88 (#21041) üzenetére


buci30
addikt

Az lehet csak igy a dupla kit miat kerestem ra hogy mennyi lehet....

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#21043) PiXeL90


PiXeL90
csendes tag

Sziasztok!

Milyen jó fényképezőgépet ajánlottok 30-40.000 között?
Én a Canon 350D-t néztem ki de hátha ti tudtok ajánlani jobbat.

(#21044) st81 válasza ccs2929 (#21033) üzenetére


st81
tag

Felvételenként kb. 5-10 perccel lehet számolni nálam, úgyhogy ez belefér.
Köszönöm a javaslatokat, ismételten kellemes meglepetés ért a PH fórumának segítőkészségével kapcsolatban :R

(#21045) buci30


buci30
addikt

Fényerős obit valaki nem tud? pl egy Olympus M.Zuiko Digital 45mm F1,8 obit valaki eladót?

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#21046) TayRol válasza buci30 (#21045) üzenetére


TayRol
veterán

(#21047) buci30 válasza TayRol (#21046) üzenetére


buci30
addikt

:R

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#21048) afrojack1


afrojack1
senior tag

Sziasztok
olyan 100k körül nézegettem fényképezőket és ezt a kettőt találom szimpinek:
1: Nikon D5100
2: Canon EOS 600D
melyik a jobb? vagy van ezeknél jobbak, ebben az árkategóriában? :)

SC: Herczku_Death

(#21049) jjeahh válasza afrojack1 (#21048) üzenetére


jjeahh
nagyúr

[link] [link], 600-tól 700d-ig lényegében ugyanazt a gépet kapod sztem, tehát pl. a 650d-s vagy 700d-s hsz-k ne riasszanak el, azt a pár eltérést speckókból is ki lehet szedni :)

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#21050) afrojack1 válasza jjeahh (#21049) üzenetére


afrojack1
senior tag

köszönöm! canon 600d lesz! :R :K videóra és fotóra is!

SC: Herczku_Death

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.