Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55551) Alcsi69 válasza Alcsi69 (#55521) üzenetére


Alcsi69
senior tag

Még annyi, hogy a Sigma 30mm f1.4-nek van esetleg valami alternatívája? :B

[ Szerkesztve ]

(#55552) Neck válasza Alcsi69 (#55551) üzenetére


Neck
veterán

Van.

Olcsóbb: Sigma 30mm f2.8.
Előnye: pici, nyitva is éles, olcsó, főleg használtan érdemes nézni.
Hátránya: "sötétebb" mivel f2.8, az AF csak a középső részen működik.

Drágább (csak picivel): Sony 35mm f1.8.
Előnye: Natív, villámgyors autofókusz, pici, könnyű. Van benne stabi is.
Hátránya: f1.4 helyett f1.8, azonos rekeszen a Sigma 30mm f1.4 élesebb nála.

Nekem volt Sony 35mm f1.8 is, most Sigma 30mm f1.4 van (mivel a vázamban van szenzorstabi)
A többit a Sony topicban érdemes megkérdezni ;)

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#55553) Alcsi69 válasza Neck (#55552) üzenetére


Alcsi69
senior tag

Szuper, köszi.

Rákérdezek még a Sony-s topikban is. :R

[ Szerkesztve ]

(#55554) kigyi_23


kigyi_23
addikt

Sziasztok! Új vagyok errefelé nemrég találtam a topikra és, ha már így van kérdeznék is. Milyen gépet ajánlanátok most főleg Canon-t (tudom gáz emlegetni is, de hát megszoktam 10 éve azt használom és ideje váltani, hát gondoltam maradok márkán belül). Az elmúlt 10 évem egy ősrégi nem túl jó 550D-vel töltöttem szerettem, szeretem és használom most is, de hát valljuk be nem arról híres, hogy túl jó gép lenne. Belement 43-45K expo ez alatt az idő alatt tehát nagyon sokat nem fotózok, de azért megyek amikor van alkalmam és időm rá. Váltanék, de nem tudom mire. Néztem én már RP-t is, ha már váltok korszerűre váltsak, de ott az R amire nem tudom mennyire érné meg (azért rángatja a bajszom mert drága, de én sokáig el vagyok a géppel, ha megveszem). 5D mark III, de inkább IV sem lenne rossz a 3-at még megjelenésekor használtam a ringen egy ismeretlen fotós dobott meg vele, hogy nyugodtan próbálgassam csak :Y hihetetlen volt már az is, hogy csak így odaadta a boxutcában. Van néhány üvegem köztük az általam legtöbbet használt 70-200 F4L IS, mert többnyire ez áll kézre és témához ami van ez illik, vagy csak lustaságból megközdök vele bár croppos vázon a 70-es vég is durva, de hát így van kihívás. Nagylátót is fel szoktam rakni, de azért mégis ez van fenn a legtöbbet.

Hogy miért váltanék? Mert régi (na jó,mert unom) a nyűgjeit szeretnék végre használni 800-nál nagyobb ISO-t is úgy, hogy nem szemcsecsata van csak a képen. Szeretnék végre képminőségben előrébb lépni, nem ártana, ha látványosan jobbat tudnék elérni. Sokat járok túrázni, de Hungaroringre, vagy OffRoadra is szóval széles körben használom. Tudom dobjam el adjam el az obikat és vegyek Sony-t, Nikon-t, de annyira megszoktam a Canon-t és én szeretem is a márkát szóval maradnék inkább ennél. DSLR-t használtan vennék főleg, mert azért annyira nem vagyok eleresztve Milc-et viszont nem igazán adnak el sokan, vagy olyan áron amin értelmetlen lenne megvenni szóval kénytelen lennék újba fektetni. Mit gondoltok, vagy húzzam még 1 évet és akkor térjek vissza a témára újból?

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#55555) vihartigris válasza kigyi_23 (#55554) üzenetére


vihartigris
őstag

Amennyiben Neked a Canonnal nincs bajod akkor azt kell venni, mert az a legjobb gép amit szívesen használsz.
ISO-ban a FF gépek magasabb értékig használhatóak, de a mai APS-C szenzorok ISO 3200-ig RAW-ban nyugodt szívvel használhatóak, adott esetben magasabb ISO-val is.
Az hogy DSLR vagy MILC az megint egyéni preferencia kérdése.
Neked amelyik jobban kézre áll.
A jövő a MILC rendszereké.

bármi reciproka a semmi

(#55556) Neck válasza kigyi_23 (#55554) üzenetére


Neck
veterán

A legnagyobb kérdés, hogy mit szoktál lőni, és mennyi a keret. :)

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#55557) Mirman válasza PuMbA (#55547) üzenetére


Mirman
őstag

Ezt elfogadom , de a kérdező nem ez a kategória. 600K-t szán vázra , ez nem a spórolós vegyünk használtan APS-C DSLR-t kategória. :D

(#55558) kovsol válasza Mirman (#55557) üzenetére


kovsol
titán

Ha mindennel együtt 600 a keret akkor meglepően hamar ki lehet szaladni belőle :)

May the Force be with you!

(#55559) PuMbA válasza Mirman (#55557) üzenetére


PuMbA
titán

Ja, értem :) Azt hittem 600K obikkal. Egy drága váz kitobival mondjuk eléggé limitáló, szóval kérdés, hogy mikor lesznek hozzá plusz obik.

[ Szerkesztve ]

(#55560) kigyi_23 válasza Neck (#55556) üzenetére


kigyi_23
addikt

Gyakorlatilag mindent amiben látok valamit, ha az utcán látok valamit, vagy valakit akkor éppen azt, ha szabadtéri koncert van akkor arról lövök képet és a közönségről, ha Hungaroringre megyek az éppen akkori versenysorozatról, bár ugye ezt az élvezetet az idén elvették a repertoárból. Ritkán tájképek, de az nem mérvadó. Szoktam virágokról nyáron és tavasszal főleg. De télen a havas bármiről akár utcákról épületekről vagy csak úgy a tájról.

Mostanában találtam "fotós" barátokat közülük van akivel el-el megyünk ide oda. Terveim között van, hogy tanulgatok portrézni csak úgy szabadtéri, utcaiban nem stúdióban. Tehát teljesen hobbi szinten csinálom, de kellene valami ami segít kicsit ösztönöz, mondjuk egy újabb gép amiben kicsit nagyobb lehetőségek vannak, jobb/tisztább képek jól jönnek azért.

Képeim 99%-a kézből nem állványról készül és szabadtéren amikor esteledik ugye kicsit zajos már az 550D-vel, mert nincs mese egy darabig lehet fényerősebb üveggel, de aztán utána kell menni érzékenységgel és ott elfogyok gyorsan. Keret az nincs persze nem akarok milliós gépet venni nincs racionális magyarázat arra és gazdag sem vagyok, de 500 körül még belefér, ha nagyon megérné azért hoztam fel példának az R-t, hogy abba még valahogy beleférnék, de nem feltétlenül kell.

Sokszor az a bajom, hogy pl 5D MKIII-al úgy vagyok, hogy ok jó gép ismerem, de sajnálom már rá a pénzt. Egy jobb állapotú darab drága leharcoltért meg nem adnék ki annyit amennyit kérnek. Miközben ott az RP vele szemben alig drágábban mint ennek a használt ára és jobbnak tűnik, könnyebb és új. Ha találnék használtan akkor talán egálban is lennének. Ugyanez ugye a mark IV vs R bár itt kicsit nagyobb a különbség a használt és új ár között, de arányaiban kb. ugyanannyi.

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#55561) PuMbA válasza kigyi_23 (#55560) üzenetére


PuMbA
titán

Azért az RP vs 5D Mark III közel sem egyértelmű, ahogy leírod :) RP-re felteszed a 70-200 f/4-ed és előrehúzza az obi a kezed, mert az RP fele annyi súlyú, mint az obi. Akksiidő gyengusz, szenzor is gyengébb. Időjárásállóság is gyengébb. RP-vel még sorozatot se tudsz lőni rendesen olyan lassú. 5D Mark III 6fps-e már vmennyire használható.

[ Szerkesztve ]

(#55562) kigyi_23 válasza PuMbA (#55561) üzenetére


kigyi_23
addikt

Valóban ezek igazak bár hozzászoktam a súlykülönbséghez hiszen az 550D amit sokat használtam ugyanezt produkálja minimálisan nehezebb csak az RP-nél. Akksi az mindig fáj, de hát ez van kell tartalék belőle ez nem fog dönteni max kényelmetlen amikor eddig nyugodtan lehetett fotózni most figyelni kell erre is. 5fps-t tud az jah hát igen manapság már kevés a 6 is szerintem és a sporteseményeken ne tudd meg mennyit szívok is vele. (ok eddig 3 volt, de minőségi előrelépés a cél és racionálisan a legjobb ár/érték arányban választás). Időjárás állóság annyira nem mérvadó elrakom, ha esik akkor is ezt tenném, ha bírná. Ha kell akkor meg zacsi van rajt nem szép, de 10 évet kihúzott szóval hatásos.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#55563) PuMbA válasza kigyi_23 (#55562) üzenetére


PuMbA
titán

EOS RP nem tud 5fps-t. Vigyázz a MILC specifikációkkal, mert egyáltalán nem válthatod át DSLR specifikációkká. Az EOS RP autofókusz nélkül tud 5fps-t, fókusszal maximum 4fps és követési prioritással 2,6fps-t. Mondom. Az 5D Mark III egy profi gép, az EOS RP meg csak egy hobbi és "játékgép". Nagy a különbség közöttük.

Ezért ajánlatos a gépeket kipróbálni vagy legalább használati teszteket nézni neten, mert a specifikációkat nézve csak rossz döntést lehet hozni fényképezőgép vásárláskor.

[ Szerkesztve ]

(#55564) Neck válasza PuMbA (#55563) üzenetére


Neck
veterán

"Vigyázz a MILC specifikációkkal, mert egyáltalán nem válthatod át DSLR specifikációkká."
Azért ez így nagyon pongyola megfogalmazás - a specifikációk nagy része egy az egyben hasonlítható.

Kigyi_23: Én azt mondanám, ha már veszel, ne RP-t vegyél, nem rossz váz, de nagyon kiherélte a Canon sajnos, a legjobb része a FF szenzor, és ennyi.
Tegyél még mellé egy keveset, és nézz Nikon Z6-ot, Sony A7III-at, esetleg Canon R-t. És mindenképp ülj fel a MILC vonatra, élvezni fogod, teljesen megváltoztatja a fotózást, hogy a keresőben egy rakás info elérhető, van szemfókusz, eShutter a hangtalan fotózáshoz, stb. Lásd a fenti wall-of-textet, amit leírtam az 55527-es hozzászólásomban.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#55565) Neck válasza weres78 (#55545) üzenetére


Neck
veterán

Nem akarom teleoffolni a fórumot, de 4 Sony csúcs TV van a családban, egyikkel sem volt soha semmi baj (nem mintha bármi köze lenne a fényképezőgépekhez), a Sony telefonokról meg mindenki tudja, hogy nem éri meg az árukat.

Szerintem olyan fényképezőgépet nézz, ami megfelel az igényeidnek, jó az ár/érték aránya, és szívesen használod. Ha ez Nikon, Fuji, akkor az, ha Sony, akkor meg az. Ne a TV-kből indulj ki.

Illetve, ha nem sürgős a váltás, azt javaslom, várj még ki egy kicsit, mivel most több új váz is bejelentésre kerül, jellemzően a MILC-vázak alsó-középkategóriájában (2000 EUR ársáv), ez átrendezheti annyira a piacot, hogy megéri kivárni (akár azért, mert a gyártók beakciózzák a régebben kint lévő vázakat ebből az árszegmensből, lásd Z6, A7III).

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#55566) Mr.Csizmás válasza Neck (#55565) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

+ ha ráér még egy kicsit (és úgyis jön a karantén vszeg) akkor black friday-en lehet jókat kifogni, főleg az előző szezonból.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#55567) kacsento1 válasza Mr.Csizmás (#55566) üzenetére


kacsento1
senior tag

Ekkora összegnél, lehet érdemes lenne kicsit várni. Én az év végi akció + cashback kombóra gyúrok. Addigra talán összegyűlik a pénz egy a7iii-ra. :D

Meg ha jól emlékszem jövő héten ismét joy napok, ahol a 220v biztos szerepel a listán.

[ Szerkesztve ]

(#55568) kovsol válasza kacsento1 (#55567) üzenetére


kovsol
titán

Múlt évben BF-kor és karácsonykor is volt 100e Ft pénzvisszatérítés A7III -ra. Így meg lehetett csípni 530 körül a vázat.
Mondjuk én már 2018. októberében is olcsóbban vettem, mint a jelenlegi bolti ára.(nem szürke) :D

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#55569) kacsento1 válasza kovsol (#55568) üzenetére


kacsento1
senior tag

Sose értettem a Sony árakat. 2 éve 208e-ért vettem a sima a7-et, amit azóta se láttam annyiért. Félek kicsit, hogy idén már nem lesz dupla cashback az a7iii vázra, mivel az a7ii-t is már kiszedték a nyári cashback listáról.

(#55570) Alcsi69 válasza kacsento1 (#55569) üzenetére


Alcsi69
senior tag

A használt árak is elég furák szerintem.
Régebben néztem ismerősömmel használt A6000-eket, aztán most nekem drágábbnak tűnnek mint akkor voltak. :F

(#55571) Neck válasza Mr.Csizmás (#55566) üzenetére


Neck
veterán

Én is arra gyúrok - érlelődik, hogy váltok FF-re, már csak a váz a kérdés.
Tényleg, ha már úgyis ebben a topicban vagyunk, akkor kérdezek:

Jelenlegi szett:
a6500 + Sigma 16mm f1.4 + Sigma 30mm f1.4 + Sigma 56mm f1.4 + Sony 18-200 f3.5 - 6.3
asszonykámé: a5100 + 16-50 + 7artisans 60mm f2.8 macro

Mivel érkezik a kisbabánk, olyan cucc kéne, amin nem kell cserélgetni az obikat, lesz nekem más dolgom is, örülök, ha lesz idő fotózni :B Főleg a családot fotózom, portré, kisebb csoportkép pár fővel. Keret mondjuk 2000 EUR. Használt játszik. Jelenlegi használt árak, amikkel lentebb számoltam: A7III 1350 EUR, Tamron 28-75 650 EUR, 16-55 f2.8G 850 EUR.

Opció 1:
Sigma sor + 18-200 elad, veszek egy 16-55 f2.8-at
Ha jól számolom, 300 EUR még maradna is.
Pro: asszonykám cuccával maximálisan kompatibilis lenne, szeretem a rangefinder vázat
Con: ekv f4, iso-ban gyengébb, akkuidőben kisebb. A 16-55 újraeladhatósága előreláthatóan nehezebb, mivel kevesen tesznek ennyit APSC-be.

Opció 2:
Sigma sor + 18-200 + a6500 elad, veszek egy Sony a7III-t egy Tamron 28-75 f2.8-al.
Itt nem maradna cash, de rádobni is max 100 eurót kéne.
Pro: Ekv f2.8, másfél stop ISO, akkuidő, 2 kártya, a Sony FF egy darabig biztos nem szűnik meg.
Con: drágább, nincs ekv. 24mm-em (ami amúgy nem is hiányzik jelenleg). Nem szeretem annyira a kereső helyét, a rangefinder jobb.

Opció 3:
Sigma sor + 18-200 + a6500 elad, veszek egy jövőbeni a7c-t egy Tamron 28-75 f2.8-al.
Itt azért kéne dobni rá erősen, szerintem nem fér bele a keretbe, max ha eladom az asszony cuccát is :D
Pro: Ekv f2.8, másfél stop ISO, akkuidő, a Sony FF egy darabig biztos nem szűnik meg, rangefinder, tilt screen, valószínűleg új menü, legfrissebb AF.
Con: drágább, nincs ekv. 24mm-em (ami amúgy nem is hiányzik jelenleg). Drágább. Nem szeretek frissen kijövő cuccot venni, mert drágább. Írtam már, hogy drágább?

Opció 4:
Egyéb ötlet?

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#55572) Mr.Csizmás válasza Neck (#55571) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

4. milyen világos a lakás? mert annak függvényében inkább egy 2,8 zoomot modanék, esetleg valami jobb kompaktabb vakut a gépre, derítővel. de ez csak side note ötletelés.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#55573) Neck válasza Mr.Csizmás (#55572) üzenetére


Neck
veterán

Világosnak világos - de mindhárom opcióban f2.8 zoom szerepel :)
Vakuzni nem szeretnék, kisbabát nem szabad - de legalábbis nem túl jó.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#55574) m3ss válasza Neck (#55571) üzenetére


m3ss
veterán

sztem ez a tamron 28-75 2.8 ilyen aron az egesz aps-c termekpalettat ertelmetlenne teszi :DDD
en is erosen gondolkozok, hogy beszerzek egyet.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#55575) Mr.Csizmás válasza Neck (#55573) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

derítővel, plafonról, nagyon lowlight megoldással se? direktbe sose, senkit (állatot se), csakis tárgyakat.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#55576) vihartigris válasza m3ss (#55574) üzenetére


vihartigris
őstag

A 16-55 2,8-as APS-C obi kivétel lehet, ha kell a szélesebb látómező és egy obiban gondolkodik.

bármi reciproka a semmi

(#55577) haruspex válasza Neck (#55571) üzenetére


haruspex
aktív tag

Egy adapterezett sigma 18-35?

(#55578) m3ss válasza vihartigris (#55576) üzenetére


m3ss
veterán

egyik 287 masik 400 arukereson. es akkor a dofrol meg nem is beszeltunk...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#55579) kovsol válasza Neck (#55571) üzenetére


kovsol
titán

Opció 4:
Veszel egy Canon EOS R + Canon 28-70 f2 -t. :DDD Fényerő letudva, és még cserélgetni se kell.
Ami a keret felett volt majd törleszted a következő évben hitelre. ;]

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#55580) Neck válasza kovsol (#55579) üzenetére


Neck
veterán

Kovsol: Már a zoom is kilóg a keretemen :) Ennyi erővel vehetnék R5-öt is, ha már lúd, legyen kövér, nem? :DDD
Én inkább olyasmire gondoltam, hogy Nikon Z6 + 24-70 F4 kitben... Simán pariban van az a6500 + 16-55 f2.8 kombóval! Árban is.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#55581) Neck válasza haruspex (#55577) üzenetére


Neck
veterán

Gondoltam erre is, de a kedvenc gyutávam ekv. 50-85 :B
Ráadásul bődület nagy, bár az biztos, hogy nagyon jó cucc. :R Megnézem a használt árakat itt is.

Vihartigris: Az igazság az, hogy a Sigma 16-ot adom el először, még akkor is, ha marad az APSC rendszer. Egyszerűen nem használom annyit. Nagy mélységélességű tájképre akartam használni, f5.6 felett elkezd puhulni, szóval f8-on kb egy szinten van a 18-200-al, szintén f8-ra rekeszelve :( Nagy látószögű kis mélységélességű fotókat nem igazán lövök.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#55582) weres78 válasza Neck (#55565) üzenetére


weres78
senior tag

:R :R :R

Közben kaptam egy Z50-et kipróbálni FTZ-vel.
Meglepett mennyire könnyű, elsőre bevallom gagyinak tűnt... :D Most magamon röhögök.
Szóval próbálgattam állványról D7200 vs Z50, hasonló beállításokkal, ugyanazokkal az obikkal és szerintem pariban van a D7200-zal. Ami mondjuk nem semmi ahhoz képest mennyivel kisebb, könnyebb... Hozzáteszem videóban ég és föld a különbség a Z javára, és jóformán csak tájat, épületet illetve tesztet fotóztam.
Összességében abban amire használom és amiben fejlesztenék nem lenne jelentős előrelépés (képminőségben legalábbis, mert egyébként rengeteg számomra apróságban sokkal gyorsabb, jobb a Z).
Megfogadom a tanácsotokat, és várok az esetleges leárazásokra. Mondjuk a D7200 sajnos lassan megy a háztól, mert nagyon várja már leendő tulaja, hiányozni fog!

Tudtok olyan oldalt, ahol össze lehet hasonlítani gépeket tesztfotók alapján lehetőleg utómunka nélkül (vagy úgy is) hasonló feltételek mellett? Ami érdekelne az a Sony (mert nyitott leszek!), Nikon és a Fuji. Full-Frame milc vázak érdekelnek elsősorban. .

[ Szerkesztve ]

(#55583) Mr.Csizmás válasza weres78 (#55582) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

Fujibol GFX van jobb FF arban, de az gyanusan blsck friday vetel lenne 600k-bol. Igaz cserebe hasit, mint a Bismarck.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#55584) ZS3NI válasza weres78 (#55582) üzenetére


ZS3NI
őstag

(#55585) kovsol válasza weres78 (#55582) üzenetére


kovsol
titán

Nem attól lesz jó egy kamera, mert nagy. :N

May the Force be with you!

(#55586) lugosi válasza Mr.Csizmás (#55583) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Hát igen, az annyiért elképesztően "black" lenne :DDD

(#55587) weres78 válasza ZS3NI (#55584) üzenetére


weres78
senior tag

Köszönöm, ez elképesztően nagy segítség!

Ahogy látom gyűjtögetni kell még, mert a 600.000 keretből nagyon nagyot nem tudok előrelépni a D7200-hoz képest, márpedig az lett volna a cél.
Vagy maradok a seggemen és megveszem a Z50-et, a 7200 modern megfelelőjét (legalábbis számomra)... De ez már csak az én vekengésem.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! :R :R :R

(#55588) PuMbA válasza weres78 (#55587) üzenetére


PuMbA
titán

Előrelépni főként obikkal lehet, nem géppel :)

[ Szerkesztve ]

(#55589) weres78 válasza PuMbA (#55588) üzenetére


weres78
senior tag

"AF-S 70-200 2.8
AF-S 50 1.4
AF-S 85 1.8"

Azok szerintem rendben vannak (voltak). Bár nem tudom...?

(#55590) Mirman válasza weres78 (#55589) üzenetére


Mirman
őstag

Én a helyedben kipróbálnék egy Nikon Z5-öt , ez FF MILC 2 kártyás stb. Szerintem minden téren előremozdulás lenne a jelenelgi vázadhoz képest. Újonnan ez bele is fér a keretedbe , igaz hassználtan kellene hozzá jó áron egy adaptert vadászni hogy használni tudd a jelenlegi objektívjeid.

Használtam szerintem egy Z6 is érdekes lehet , ez is egy teljesen jól használható váz ami képminőségben mindenképp hozna változást (már csak a kisebb mélységélesség miatt is ).

Bár azért lehet hogy fura lesz számodra az objektívjeid látószöge a FF váz miatt , ezt érdemes belekalkulálni. :)

(#55591) PuMbA válasza weres78 (#55589) üzenetére


PuMbA
titán

Ez tök jó :) Ha nem hiányzik semmilyen látószög, akkor ok. Amire gondolnék az egy széles látószög, mert olyanod nincs vagy egy 17-55 f/2.8 zoom, mert minden képed tele tartományba esik.

[ Szerkesztve ]

(#55592) Mr.Csizmás válasza Mirman (#55590) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

"Nikon Z50 fényképezőgép kit (16-50mm VR + 50-250mm VR objektívvel)" ez 419e ft bruttó áfásan 3 év garival a vázra, és amatőr szinten 16-250 mm ekv 36x24-en le van fedve a fókusztartománya. oké, nem acélos fényerő, meg persze lehet elseftelni a kitobikat, és FTZ-vel felrakni a profibb üvegeket. (vagy megtartanám a telét mondjuk :DD)

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#55594) MrChris válasza buci30 (#55593) üzenetére


MrChris
nagyúr

(#55595) buci30 válasza MrChris (#55594) üzenetére


buci30
addikt

Néztem de nem igen pörög a topik azért gondoltam itt gyorsabb :)

Pedig ott a helye!

[ Módosította: CoolMan ]

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#55596) Neck válasza buci30 (#55595) üzenetére


Neck
veterán

Az akkor pörög, ha kérdezel.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#55597) Neck válasza Neck (#55571) üzenetére


Neck
veterán

Mod:

Annyi változott, hogy asszonykámnak kéne egy keresős váz, másodváznak a jelenlegi rendszerbe. Így már nem biztos, hogy el kéne adni az a6500-at. :B

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#55598) haruspex válasza Neck (#55597) üzenetére


haruspex
aktív tag

Az én javaslatom, hogy kezdj el lottózni :)

(#55599) Muerte68 válasza Neck (#55597) üzenetére


Muerte68
addikt

Miért nem veszel akkor neki egy nagyszenzoros kompaktot, ha nem akar cserélgetni meg kell a kicsivel jobb fényerő abban azok elég jók.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#55600) Neck válasza Muerte68 (#55599) üzenetére


Neck
veterán

Jó ötlet, ránézünk :R Most jelenleg az a terv, hogy eladok mindent az a6500 kivételével, és veszek rá egy Tamron 28-75-öt. Mostanában amúgyis kizárólag a Sigma 30-at és a Sigma 56-ot váltogatom :) Ez így marad, amíg tisztul a kép az új FF váz körül. Aztán megy az a6500 is, és meglátom, melyik FF váz lesz, illeve hátha legalább tol az A7III árán lefelé pár 10 ezer forintot. :D

Ha meg szükségem lenne a széles látószögre addig, lehet veszek mellé egy 17-28-ot is. De nem hinném.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.