Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55535) weres78


weres78
senior tag

Na most aztán van információm! Köszönöm szépen mindenkinek!
Sokat szótáraztam (sokmindem nincs meg mit is jelent). Én egyszerűen csak fotózok, saját magamnak. Szerencsés helyzetben vagyok, mert nincs más hobbim, így "csak" erre kell költenem. :) A legtöbb dologra magam jöttem rá, természetesen az alapokkal azért tisztában voltam még a filmes időkből.
Amiben szeretnék fejlődni, az elsősorban (bocs a konyhanyelvért) a részletesség. Itt arra gondolok, hogy ha belenagyítok a képbe és nézem a széleket (vonalakat) azok kevésbé legyenek elmosva, összefolyva. Ez nem tudom mennyire érthető? Pl a fák lombja, a levelek részletei. Tudom, rengeteg múlik az üvegen. Tudom, mert tapasztaltam amikor megvettem az első fixet jó fénnyel. Nem tudom ez min múlik, és azt sem hogy hívják, talán rajzolat?

A kütyübuziság is benne van a váltásban, de az elöregedés is. Illetve amit fentebb írtam. Ha belenagyítok egy profi munkájába, az nem egy kicsit lesz szebb. Gondolom aközött a szint között és ahol én járok a D7200 - zal azért még van lépcső. Valahová oda szeretnék eljutni.

További kérdésem lenne az üvegekkel kapcsolatban. Látom itt van Nikon oldalon milceknél Z bajonett, de van lehetőség elvileg átalakítóval F et használni. Ez valóban veszteségmentes? A Z "csak" drágább, vagy jobb is valamivel mint F társai? Ha a későbbi fejlesztéseket is szeretném szem előtt tartani, melyik gyártó ajánlott?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.