Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19001) Noddy válasza Stauffenberg (#18999) üzenetére


Noddy
senior tag

Írtam, hogy nem födhöz vágásról, sziklának verésről, rátaposásról, sósavba mártásról és belelőni rakétával a Napba dologról van szó :) Tudom hogy ezt semmi nem bírja ki :) Ebben az árkategóriában pedig csak belépő DSLR jöhet szóba.

Bringán szállítás és nem rászerelés, ahhoz spec kamera kell, tudom.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#19002) fi:zi'k válasza Noddy (#19001) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Vagy egy pár ezer expós K5. :))

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#19003) jjeahh válasza Stauffenberg (#18999) üzenetére


jjeahh
nagyúr

azért a fém az fém, az e-p1-em már háromszor vertem földhöz betonhoz, és absz meg sem kottyant neki, egy műanyag belépő gép sztem már törött, repedt lenne..sőt a haver soha el nem ejtett 60d-je kijelzőzsanérján mintha már van egy hajszálrepedés, és ő aztán tényleg kíméli a cuccot

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19004) Noddy válasza fi:zi'k (#19002) üzenetére


Noddy
senior tag

És sajnos tömegben és méretben is kétszer annyi. Végig rágtam már a dolgot, hogy biztos jó dolog a DSLR de nekem már túl sok, méretben, finom mechanikában, jobban igényli a fejlesztést (objektívek, vaku, nagyobb-erősebb állvány, stb...) De ha tehetném én is egy használt k5-öt vennék, de most nekem nem erre van szükségem és pénzem, lehetőségem.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#19005) Yoyoyo válasza Noddy (#19004) üzenetére


Yoyoyo
tag

Nyugodj meg, valaki még úgyis bele fog még kötni :)))

Amúgy hasonló cipőben járok, ugyanilyen preferenciák mellett keresek valami jó milcet, úgyhogy várom a jobbnál jobb javaslatokat én is ;)

Üdv

(#19006) Stauffenberg válasza Noddy (#19004) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szó se róla, ha számít a kis méret és tömeg akkor MILC kell. Nekem is van (DSLR és MILC is), nem azért mondom mert a nagyobb gépre akarlak rábeszélni, de szerintem a hátizsákban tárolva az égvilágon semmi baja nem lenne annak sem bringázás közben. Az viszont teljesen érthető, hogy egy harmad akkora méretű és tömegű felszerelés jobban illik a sportos felhasználáshoz.

(#19007) HollyBoni válasza Noddy (#19004) üzenetére


HollyBoni
veterán

Milyen szinten bringázol? CC, Enduro, DH hátizsákban kamerával? :)) Ahogy írtam nekem egy tök alap MILC elég kemény bringázást bírja több mint egy éve, és még kipárnázott fotóstáskát sem nagyon használok csak valami alap sz*rt.

[ Szerkesztve ]

(#19008) Byk01 válasza Noddy (#19004) üzenetére


Byk01
senior tag

Csak, hogy belekössek :P
Az erősebb állványon kívül nem igényli jobban a fejlesztést a DSLR sem. Az igény a tulajdonosánál jelentkezik. A vakut nem a gép akarja, hanem az, akinek kevés a meglévő fény, és a jobb objektívért sem fog sztrájkba kezdeni a fényképező, ellenben a fotós egy szint után majd cserélni akar.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#19009) Noddy válasza HollyBoni (#19007) üzenetére


Noddy
senior tag

Én sima normál túra bringás vagyok, semmi durvulás :) Valszeg bírná a DSLR is.

Byk01
Teljesen jogos meglátás :) De már eldöntöttem magamban, hogyha DSLR-m lenne akkor vennék hozzá egy fényerős fix 50-est, egy makrót és egy túra (50-150 vagy 200-ig) zoomot :) De ennyiből meg kijön 2 MILC :D

Tudom, hogy itt is lehet költeni és emiatt is választottam a m4/3-as rendszert, de nekem elég lesz egy makro előtét a többi pedig annyira drága, hogy nem is gondolok rá :)

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#19010) fi:zi'k válasza Noddy (#19004) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Ha a tömeg az elsődleges szempontok között van, akkor nincs mese. :N

(#19003) jjeahh
Mennyire verted betonhoz? Mert azért sz sem mindegy. :B

(#19009) Noddy
Mit gondolsz, mennyiből jön ki a két rendszeren egy azonos szett?

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#19011) Fujis2950


Fujis2950
tag

kinek van tapasztalata milc gépekkel? pl sony nex3- 5, oly pen2- 3, pana gf-3, ill samu nex1000, 2000, ill. nex 300. Samu objektívek tudáshoz képest elégg jó áron vannak. Mik a tapasztaltok?( egyenlőre még mindig a milc gépek tetszenek jobban a kis súly miatt.

(#19012) Stauffenberg válasza Noddy (#19009) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Akkor beszéljünk nyíltan:

A felszerelés tömege vagy az ára izgat jobban?

Mert oké, hogy veszel két MILC-et az említett szett árából, de például a fix 50-es (meg a többi népszerű) objektív pont DSLR esetén a legolcsóbb (szinte az összes gyártó esetében, még a Sony SLT rendszert is beleértve). Na meg mire mész a MILC géppel ha ahhoz nincs egy valamire való fényerős objektíved sem?

Ennek az érvelésnek semmi értelme. Mintha azt mondanád, hogy azért nem veszel jó felszereltségű Volkswagen Passatot, mert annak az árából kijön két fapados Skoda Fabia.

Ha MILC-et veszel, akkor már ezekre a cuccokra nem lesz szükséged? Nem értem. Semmi következetesség nincs az igényeid leírásában.

Ha a tömeg/méret miatt aggódsz, akkor MILC.

Ha az olcsóság a lényeg, akkor DSLR.

[ Szerkesztve ]

(#19013) HollyBoni válasza Noddy (#19009) üzenetére


HollyBoni
veterán

Ha csak terepen túrázol 1000% hogy kibírja bármi.

[ Szerkesztve ]

(#19014) jjeahh válasza fi:zi'k (#19010) üzenetére


jjeahh
nagyúr

mellmagasságból elejtettem egyszer, kétszer meg asztalról esett le :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19015) 98bja


98bja
senior tag

Egy kezdőnek első DSLR gépként megfelelne egy D5100 18-55-ös kitobival? Vagy esetleg ilyen árban (125ezer) valami más alternatíva?

[ Szerkesztve ]

(#19016) schawo válasza Noddy (#19004) üzenetére


schawo
titán

Azt nem lehet állítani, hogy az MFT rendszer előnye az olcsósága lenne. Az objektívek jó része jóval drágább, mint a tükrös rendszereknél. Cserébe konstans jó minőségű objektíveket kapsz. De a filléres kategória egyáltalán nem létezik. Szóval vagy veszel hozzá drágán pixelbuzulásos minőséget, vagy nem veszel lóf..zt sem.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19017) BiriBum


BiriBum
őstag

Síelés közben számtalanszor taknyoltam DSLR géppel, soha semmi baja nem lett. Hátizsákban nem akartam vinni, mert macerás volt elővenni, így pedig a súlya kezdett zavaróvá válni. Lassan kikopott a használatból és maradt a kompakt, ami a kabát zsebében elfér.
Nyakban semmit nem lógatnék bicajozás közben, mert veszélyes lehet, hátizsákban pedig tök mindegy, hogy mit viszel.

[ Szerkesztve ]

(#19018) BiriBum válasza 98bja (#19015) üzenetére


BiriBum
őstag

Ennyiért tökéletes választás. Ha visszaolvasol, ez a váz az utóbbi időben mindig top ajánlat volt a jó ár-érték arány miatt. Nézd meg, hogy kézbe illik-e, aztán ha tetszik, ne sokat habozz, mert hamarosan kivonják a forgalomból.

(#19019) molnigee


molnigee
aktív tag

Sziasztok!

Canon 600d és nikon d3200/5100 között vacilálok. MM-ben jófejek voltak, mindkettőt kipróbálhattam saját kártyával, több obival is.
Kezelhetőségben a Canon jobban tetszik, és a képek is. Amit én amatőrkent észrevettem, hogy a nikon pirosa narancsos a canonhoz képest.
Canonhoz olcsóbbak az obik is.
Így végül szinte semmi szól részemről a nikon mellett, ami azért fura, mert itt szinte mindenki azt ajánlotta.
Szóval rosszul döntők ha a canont választom? :)

--> http://dronearena.hu/ <--

(#19020) jjeahh válasza molnigee (#19019) üzenetére


jjeahh
nagyúr

amiben sztem jobbak a nikonok: magas érzékenységen alacsony zajszint, dinamika, anyagminőség. ha utóbbi téged nem érdekel, magas iso-n nem fotózol, akkor mindegy gondolom...ha videózni is szeretnél, egy magic lantern-el a canonból többet ki lehet hozni. színek alapján csak akkor ítélj, ha tudod, hogy soha nem akarsz raw-ban fotózni.nekem amúgy sem a canon sem a nikon jpeg-jei nem tetszenek, sőt canon raw-okkal is elég sokat kell bíbelődni, hogy viszonylag természetes bőrtónust érj el pl....főleg beltéri, műfényes képeknél

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19021) Stauffenberg válasza molnigee (#19019) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Szóval rosszul döntők ha a canont választom?"

Nem! Eddig sem azon rugóztunk, hogy a Canon rosszabb választás, csak az említett Nikonokban egy kissé kiforrottabb, jobb szenzor van. Ez persze nem jelenti, hogy ne lehessen a Canon vázakkal jó fotókat készíteni, főleg ha még a kiszemelt objektívek is olcsóbbak azon a rendszeren. Veszel hozzá bagóért egy fényerős objektívet (50mm f1.8 II must have) és rögtön hatalmasat ugrik a fotók minősége.

A színvilágban főleg akkor van drasztikus eltérés ha Jpeg-et használsz. A Canon kicsit telítettebb (vörösökre jobban rágyúrt) hangolást alkalmaz. Ez Nikonból is kihozható egy kis babrálással vagy utómunkával. Ez szerintem még nem nagy vízválasztó.

(#19022) BiriBum válasza Stauffenberg (#19021) üzenetére


BiriBum
őstag

Sőt még a jpg színvilágán is tud hangolni - közvetlenül a vázról.

[ Szerkesztve ]

(#19023) Noddy válasza Stauffenberg (#19012) üzenetére


Noddy
senior tag

Beszéljünk nyíltan!

Az a helyzet hogy megfogalmaztam néhány szempontot amiből valami elsődleges és valami huszadrangú de megfontolandó. És jogos az észrevételetek, ha a másodlagos szempontokat is figyelembe vesszük. Én fogalmaztam rosszul mikor az másodlagos szempontokat is megadtam.

Nyílván az elsődleges a pénz. Mit kapok max. 150 ezer forintért. Egyszer kifizetve, semmi plusz költséget tekintve. DSLR vonalon kapok egy vázat aránylag gyenge kitobival, itt nekem a Pentax K-500 jött képbe a legtöbbet nyújtó belépő tükrösként (funkciókat tekintve). MILC-ben kapok egy nagyon jó képességekkel rendelkező, jó minőségű objektívvel rendelkező gépet ami magas iso-n is jól dolgozik. A tesztképeket nézegetve az Oly jobb jpg-ket produkál mint a Pentax (dpreview.com). Ráadásul olyan méretben amit sokkal könyebb szállítani kirándulásra, kisebb helyet foglal, kompaktabb felépítés, nincs benne annyi mozgó alkatrész. Tehát azt mondom, hogy alap esetben többet kapok a pénzemért. A későbbi fejleszthetőség egy harmadlagos szempont. Amiatt döntöttem a m4/3-as rendszer mellett, mert így meglehet a lehetőségem a fejlesztésre, ha rám szakad a bank. Tisztában vagyok, hogy DSLR vonalon olcsóbb a fejlesztés, de nekem a fejleszthetőség nem elsődleges szempont. Ha már autós hasonlatnál tartunk akkor én úgy tekintem, mintha most vennék egy full extrás Fabia-t egy fapados Passat helyett. Jobb a Passat, de ha ugyan azt a luxust akarom akkor költenem kell rá később és most a Skodában megvan minden ami nekem most kell a kényelemhez, biztonsághoz.

Tehát jól belekavartatok az én hibámból, de remélem most már érthető :)

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#19024) jjeahh válasza Noddy (#19023) üzenetére


jjeahh
nagyúr

eye-candy, szép képek jpegben, kitobival? olympus e-pm2, fuji x-a1 a te géped, bár utóbbinál tényleg alaposan rád kell szakadjon a bank, ha fejleszteni akarsz

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19025) schawo válasza Noddy (#19023) üzenetére


schawo
titán

Szó sincs róla, senki nem gondolta, hogy rossz döntés az Oly, csak már olyan érvekkel is igyekszed magadnak (hiszen nekünk nem kell) indokolni, amik nem mellete szólnak. Vedd meg, mert minél többet rágódsz rajta, annál nehezebb lesz az életed :D

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19026) Noddy válasza schawo (#19025) üzenetére


Noddy
senior tag

Mindenképpen még élőben megnézem a gépeket, nem rohanok sehova, nem tartanak a fejemhez pisztolyt :)
A rágódáson most már túl vagyok , köszönöm a segítségeket! :R

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#19027) Stauffenberg válasza jjeahh (#19024) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Az X-A1 mellé tennék egy hatalmas piros pontot a fotók minősége és a különösen szép JPEG-ek miatt, nem beszélve a magas ISO mellett leadott teljesítményéről. Viszont kap egy méretes fekete pontot az AF rendszer. Csak az vegyen ilyen vázat aki nem fotóz olyan témát amihez a kategóriában elvárható gyors AF szükséges. Az Olympus E-PM2 megeszi reggelire AF sebességben.

Majd ha az X-A2-be már bekerül a hibrid PDAF/CDAF rendszer és hozza az X-E2 és X-T1 szintjét, akkor én is simán lecserélem szívbaj nélkül, akkor is ha semmi más nem változik.

(#19028) Milán13


Milán13
tag

Sziasztok!

Belebotlottam egy akcióba, mia véleményetek erről?
(Korábbam már kiveséztük, hogy MILC-et szeretnék)

Samsung NX210 18-55mm obi + 50-200mm obi 550 euróért.

Köszönöm a segítséget!

Üdv, Milán

(#19029) schawo válasza Milán13 (#19028) üzenetére


schawo
titán

Nem hangzik rosszul. Ráadásul múltkor tudatosult bennem, hogy a samunak van egy csomó nagyszerű objektívje relatíve olcsón.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19030) Larry303 válasza BiriBum (#19017) üzenetére


Larry303
addikt

mechanika-rázkódás témában, mind a d7k val mind a 7100essel síeltem több napot, estem is vele és köszöni jól van...ettől függetlenül, nyilván sokkal jobb nélküle síelni, mint vele...én kis géppel zsebben nem megyek, akkor nem viszek semmit és nem lehet tőle bajom :) ha meg már óvatoskodni kell akkor jöhet a tükrös a hátamra :)

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#19031) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok,

Kezdő gépnek, de nem profi célra, csak hogy legyen egy normális gépünk családi fotózáshoz, milyet javasolnátok ilyen 60k környékén? Ez jó lenne? Sok exposat nem szeretnék.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#19032) fi:zi'k válasza V.Stryker (#19031) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Családi kattintgatáshoz biztos kell a DSLR?
A későbbiekben tervezel további objektíveket venni?

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#19033) Alg


Alg
veterán

Sziasztok!

Bocsánat hogy belevau, csak gondoltam megosztom, hátha közérdekű:
Aréna MM-ban PM2+1442 75-ért, PM1+1442 65-ért...

Gondolom a kirakott tapicskolós darabok, mert dobozt nem láttam a polcon... :U

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#19034) V.Stryker válasza fi:zi'k (#19032) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Igen, gondoltam már rá, hogy veszek egy fix-et, ami van a canon-nak, ez az alacsony fényerejű obi...nem tudom mi az hirtelen...talán 50-es...1.4 es.

Volt már egyébknét egy rakat bridge, meg kompakt gépünk és egyik se hozta amit kell. A rokon 650D-jét meg használva eljutottam odan, hogy igen, ez kell nekem. :) Csak arra nem telik.

Egyenlőre nem hobbi a fotózás, csak minőségibb kép az elvárás. Ezért gondoltam belépőszintre, meg árban is jónak néz ki ez az 1100D. Vagy nem?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#19035) fi:zi'k válasza Alg (#19033) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Gondolom jó vételnek számít, de mennyire?

(#19034) V.Stryker
Az kis F érték nagy fényerőt jelent, nem alacsonyat. :B
Mi volt a gondod az eddigi gépekkel? Csak DSLR jöhet szóba, más cserélhető ojjektíves rendszer nem? Csak Kanyon?
Mekkora a kereted?

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#19036) V.Stryker válasza fi:zi'k (#19035) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

A keret 65k.
Canon mellett más is szóba jöhet. Kivéve Nikon -t.(Abból volt bridge, kompakt is és egy rakás vállalhatatlan szar volt. Nem vagyok hajlandó ezért Nikon-t venni, még ha a tükrös gépeik jók is.)

Na, de ne rugózzunk ezen, hogy biztos kell-e...biztos kell a DSLR. Jelzésképp épp szülinapomra kaptam egy hogyan tanuljunk fotózni könyvet. :DDD

A MILC meg valahogy nem....nem tudom...akkor már inkább dslr. :)

[ Szerkesztve ]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#19037) Tin_Shield válasza V.Stryker (#19036) üzenetére


Tin_Shield
őstag

A 1100D-vel semmi baj sincs, "fapados" belépő DSLR, de képminősége jó, a bridge és kompakt a nyomába sem ér. A 18-55 IS kitobi is vállalható darab.
Az árából szerintem alkudj, 90e körül vadiújan is van ez kit garanciával
(a szokásos használt ár az újkori nettó ár mínusz X százalék, ahol az X kicsi ha van még rá gyári gari, hibátlan és keveset használt, és a X nagyobb ha nincs rá gyári garancia és nem is makulátlan a cucc)

(#19038) fi:zi'k válasza V.Stryker (#19036) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Hát, ha se Nikon, se MILC, akkor kb a Pentax maradt. :)

A 65E elég szűkös keret lesz.
Mit jelent számodra a nem sok expó, tehát mennyit vállalsz be? Gari szempont-e? Bármi egyéb?

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#19039) V.Stryker válasza Tin_Shield (#19037) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Köszi a támogató hsz-t. :)

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#19040) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Szisztok.

Bajban vagyok. Pentax K500-as Live view funkciója nagyon érdekes lcd képet mutat. Néha mintha negatívba menne át és nagyon zajos/szemcsés is, (főként sötétben), de ezek az elkészült képeken nem látszanak. Meg tudná mondani valaki, hogy ez normális, vagy hiba? DSLR-ben ez az első ilyen képességű gépem, bocs, ha hülye a kérdés. :R

"csak a zene van"

(#19041) fi:zi'k válasza dgyuri0123 (#19040) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Sötétben természetesen zajos lesz. A negítívat hogy érted?
Van ám Pentax topik is. :)

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#19042) dgyuri0123 válasza fi:zi'k (#19041) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Bocs,de lányos zavaromban hirtelen csak úgy segítség után kapkodtam.

Arról van szó, hogy az alakzatok szélei körül fényes aurát látok kicsit olyan, mintha inverz képet látnék.

Szerk: O.K. megyek a másik topikba.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#19043) molnigee


molnigee
aktív tag

Sziasztok!

Ma megrendeltem a Canon 600D 18-55 IS II-t, köszönöm mindenkinek a segítséget :)

Hogy az utánam jövőknek segítsek én is, leírom rövid hogyan zajlott nálam ez:
Rengeteg helyen olvasgattam, teszteket néztem, már már beleőrültem a döntésképtelenségbe :)
Aztán megfogdostam, kipróbáltam és végső soron talán ez döntött.
MM-ben még azt is megengedték hogy rápakoljam a raynox makró lencsét, meg pár drágább obit is, ez is nagy segítség volt.
Szóval ha már csak 2-3 gép jöhet szóba, akkor vedd kézbe, és amelyik bejön, vedd meg.

További jó válogatást ;)

--> http://dronearena.hu/ <--

(#19044) Stauffenberg válasza dgyuri0123 (#19042) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Az egy teljesen szándékos dolog, focus peaking a funkció neve és a manuális élességállítást segíti. Kikapcsolható ha zavar. A sötétben meg azért lesz szemcsés az LCD képe, mert erősíteni kell a kimenő jelet, hogy láss is valamit. Az liveview képénél nem szempont, hogy jó jel/zaj aránnyal dolgozzon, ezért nem látod a szemcséket a fotókon, vagy legalábbis nem annyit.

(#19045) fi:zi'k válasza molnigee (#19043) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

A fogdosás okos gondolat volt, azonban érdemes elmenn egy nagyobb fotó boltba, hogy ne csak azt pár Canikon vázat lásd. :)

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#19046) Byk01 válasza V.Stryker (#19036) üzenetére


Byk01
senior tag

Nem tudom, a Nikonok mitől voltak vállalhatatlanok, és nem is akarok belemenni, de ha az anyaghasználatukkal volt esetleg bajod, akkor érdemes elmenni valahova és megnézni az 1100D-t, mert sok jót ilyen szempontból még nem hallottam róla (meg élőben nem is akaródzott megfogni, annyira nem volt bizalomgerjesztő NEKEM)

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#19047) dgyuri0123 válasza Stauffenberg (#19044) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nagyon köszönöm. Akkor kikapcsolom, ha megtalálom. :R

"csak a zene van"

(#19048) Ipadipad


Ipadipad
tag

Sony Alpha 58-at csak ajánlani tudom :) nekem nagyon tetszik
külsőleg szép elegáns
súlya pont annyira nehéz hogy még jo is kézbe tartani :) anyagminősége sztem kifogástalan :)
akik eddig a kezembe látták csak pislogtak és kikíváncsiskodtak milyen komoly gép lehet ez :)
eleinte kicsit féltem a készüléktől mert életem legelső tükörreflexes gépe :) és még most se ismertem ki az összes funkcióját :P és ez tetszik benne :P mindig meglep :P
LCD kijelzöt szinte nem is használom mindig csak a kisjukba kukucskálok :P
mázlim volt mert 100.000ft ért jutottam hozzá és igy is még októberig tart a garancia
és szinte olyan mintha én nyitottam volna ki :) 0karc 0 hiba :)
jelenleg az alap 18-55 obi-val használom de mindenképp beszerzek mellé még 2 obit :)

canon 600d nikon 3200 és a sony közöt variálgattam
de ahogy olvastam a teknikai adatok alapján a sonyval jártam a legjobban

L26bKz

(#19049) jjeahh válasza Ipadipad (#19048) üzenetére


jjeahh
nagyúr

hű mennyi szmájl :DDD

sztem a komponálási, technikai alapokkal ha tisztában vagy, illetve tudod már, hogy milyen gyútávokra, fényerőre stb. van szükséged csak akkor vásárolj további üvegeket
am grat a géphez!

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19050) schawo válasza Ipadipad (#19048) üzenetére


schawo
titán

akik eddig a kezembe látták csak pislogtak és kikíváncsiskodtak milyen komoly gép lehet ez :)
[link]

;] Magas labda.

evDirect villanyautós töltőhálózat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.