Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56601) MrChris válasza vond (#56600) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ha pedig látod, hogy nem jó akkor felegyenesedsz és átnyúlsz, hajolsz a gép fölött megigazítani a tárgyat, közben ruháddal, hasaddal kissé arrébb pöccinted a felszerelést... Esetleg a tesco gazdaságos videókaros hama 3láb még el is fordul. De még jobb ha nem éred el, ezért ügyelve ne rúgd fel az állványt kikerülöd és úgy matatsz a tárgyon, majd visszamész lehajolsz, keresőbe nézel és kiderül, mégis csak hozzá ért a pacsker az állvány lábához... Másrészt ezek a rövid gyutávos termékfotók nem túl mutatósak.

(#56602) Ijk válasza vond (#56600) üzenetére


Ijk
nagyúr

Jobb egy manual fix obi ami saroktól-sarokig karcol.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#56603) vond válasza MrChris (#56601) üzenetére


vond
MODERÁTOR

:DDD :DDD :DDD

Maradva az előbb említett obinál, ekv. 120 millin már nincs semmi - látószög okozta - torzítás.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#56604) vond válasza Ijk (#56602) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Az említett típusú, webshop-os termékfotóknál szerintem nem annyira fontos, hogy saroktól-sarokig full patent legyen az obi. De nyilván ártani nem árt. :)

Amúgy nincs nagyon gond a sarkok élességével a Lumix 12-60-nál, viszont a vignettálás elég erős.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#56605) ph_5.5 válasza vond (#56604) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Termékfotónál sosem tudja a fotós hogy a megbízó miből készít nagyobb naptárat, óriásplakátot, molinót. Szvsz nincs olyan hogy jó az olcsóbb obi/rosszabb rajzolat, elcseszett világítás, közelebre vágott kép és csak 6 Mp felbontás...
Itt most normális webshopról, cég-cég közötti munkáról beszélek. Tegnap tortákat fotóztam délután, előtte szemüvegkerteket a gyártónak. És nagyon nem mindegy mivel, mekkora élességi tartománnyal fotózunk, milyen fényformálók/hány vaku mellett.
És akkor még nem beszéltünk arról hogy stabil állvány nem olcsó. És állandó megbízásoknál tudni kell azonosat hozni.

(#56606) vond válasza ph_5.5 (#56605) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Persze, egyértelmű. :) De itt most volt egy 180-as keret a cuccokra. Olcsó, mindenes megoldásként említettem meg ezt az obit. :)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#56607) Gstyler válasza kovsol (#56598) üzenetére


Gstyler
senior tag

Köszi a tippet!
Úgy érzem, hogy fel kell áldoznom a használt géppel kapcsolatos ellenérzéseimet a jobb minőség oltárán.
Használtat egyébként itt az aprón érdemes nézni? (Jófogáson pl.nem mernék.)

(#56608) Neck válasza nozs23 (#56594) üzenetére


Neck
veterán

Az APSC Sony 50mm f1.8 elő szokott fordulni 100 alatt is. Én anno 70 körül vettem, igaz szürkén.

GStyler: Én ennyiből használt a6000-et vennék egy Sony 50mm f1.8 OSS-el. Az FE (Full frame, OSS nélküli) nem jó. Ár / érték arányban, DoF-ban, méretben ezzel húzod a legjobb kompromisszumot, és éppen belefér a keretbe.

Még Eye AF is lesz, igaz, nem követő módban, csak Single. De portrézni tökéletes.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#56609) tvamos válasza Gstyler (#56607) üzenetére


tvamos
nagyúr

En tuti egy kihajthato kepernyos vazat vennek erre a feladatra, amit konnyu kezelni. Kezenfekvo lennet egy hasznalt Canon M50, egy Sigma 16mm f/1.4 DC DN-nel, vagy egy Canon 22mm f/2-vel. Ha nem kell azonnal rohanni erte, szerintem belefer a keretedbe.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#56610) PuMbA válasza tvamos (#56609) üzenetére


PuMbA
titán

Semmi. Azt hittem, hogy tárgyfotóról van szó még :)

[ Szerkesztve ]

(#56611) ph_5.5 válasza vond (#56606) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Akkor már csak egy dolgot nem értek :) Ha valaki fotográfus vállalkozó akkor van egy felszerelése erre a célra. Ha alkalmazott, akkor a cég biztosítja az eszközöket. Bp pro termékfotós barátom mesélte hogy nagy cég pályázatán ketten maradtak a végén. A másik 1/3 áron elvállalta. (nevek publikusak voltak a pályázókról) Majd a fotós bejelentkezett hozzá egyéni oktatásra hogy mutassa már meg hogy kell ilyen termék fotózni mert gőze nincs... természetesen nem vállalta az oktatást.
Az hogy valami akkora mint egy zacskó keksz nem azt jelenti hogy meg tudja oldani a termék minőségi bemutatását. Most hogy minden 2. cég webshopot indít, pont számítani fog a bemutatás színvonala. Nem ismerem a kérdezőt, sem a háttérstoryt, így ez nem a személyének szól, csak annak a céges hozzáállásnak hogy olcsón oldjuk meg.... ez ha 600X400 pixelben megy a shopba akkor kivitelezhető egy D3200 + 18-55 kitobival meg két mikrosat villanjkörtével is. Ez egyben használtan kb 120e. És akkor belefér az SD kártya, kártyaolvasó...

(#56612) Grillo válasza ph_5.5 (#56611) üzenetére


Grillo
senior tag

A lényegével egyet értek, de én inkább nézem az árat, mint a fotó minőségét. Persze kézműves cuccoknál, meg ahol nincs alternatíva, nem játszik ez.
Ha valahol jók a képek, ott megnézem, ahol olcsóbb, ott megveszem.

(#56613) lugosi válasza MrChris (#56601) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Életemben egyszer csináltam ilyen webshopos tárgyfotózást, egy barátom induló webshopjába (akkor még nem volt mindenkinek fotós cucca), az Olympus E-330-cal csináltuk, akkoriban újdonság volt. Nagyon jól kihasználható volt az LCD használat, a keresőbe bele se néztünk.

(#56614) ph_5.5 válasza Grillo (#56612) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Engem két dolog tud elrettenteni. A kezelhetetlen webshop felület- megyek máshova.. a msik pedig ha egy fotóról nem derül ki milyen is a termék valójában. Pár éve fotztam egy webáruháznak Makita, Hitachi és hasonló szerszámgépeket. Akkor még a nagyker nem adta oda a webáruházaknak a gyári fokat, külföldön pedig sokszor más típusnév alatt futnak és elég megtévesztő pl a DeWalt USa 20V vs európai 18 V sorozat. A termék azonos... de akkor még nem tudták megkerülni a fotózást. Illetve a saját márkás termékeknél nem mindegy volt hogy miként tálaljuk pl a krómozott csaptelepeket. Hiába volt olcsóbb 20%-al a termék a Mofémnél, ha a fotó 3x rosszabb...
És színhelyesség. Van olyan ruházati webshop akinek 9. éve fotózzuk a termékeket. Még nem jött vissza nekik lila ruha mert a valóságban inkább pinkes.. vagy hasonló.
A webes kereskedelem nem olyan egyszerű mint ahogy gondoljuk. Sok buktató van... és persze az is igaz hogy ha nem megy a kupleráj, nem a bútorokat kell lecserélni :)

(#56615) vond válasza ph_5.5 (#56611) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ezt én is így gondolom. ;)

Nem fotó, hanem inkább videó, de egyre többször futunk bele mi is olyanokba, hogy hiába adunk meg egészen gazdaságos árat egy-egy projektre (már-már olyan alacsonyat, hogy éppen csak megérje megcsinálni), végül jön egy kókler, aki bevállalja fele, meg harmad annyiért. A megrendelő rácuppan, mert nem ért hozzá, vagy csak simán elhitetik vele, hogy fasza lesz az, annak ellenére, hogy töredék pénzt kérnek érte. Aztán végül kap valami fost. Nekünk se lesz munkánk. De még a vérpistike sem keres vele semmit, mert olyan árat mondott, hogy csak belepusztulni lehet. Kinek jó ez, azt nem tudom. :( Esküvőzés dettó. Már ami az átlag melókat illeti. Az ilyen emberek tönkreteszik ezeket a szakmákat. :(((

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#56616) lugosi válasza ph_5.5 (#56614) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nagyon is egyetértek azzal, amit mondasz. Egy webshopos fotózásnál számít, hogy jól megnézhető legyen a termék. Van egy hazai webshop, akiket nagyon kedvelek, nagyon korrektek, csak jó tapasztalatom van velük, de most kénytelen vagyok egy olyan terméket megrendelni külföldről, amit máskülönben tőlük vennék (ők is forgalmazzák), azért, mert a webshopjukban a képek inkább "művésziek" mint funkcionálisak. Az adott termékből többféle kapható, és leírás alapján nem derül ki, hogy az egyik alkatrésze milyen. Ez csak kép alapján derül ki. A kép viszont náluk "szép, perspektivikus" fotó, csak az adott alkatrész éppen takarásban van a tárgy többi részétől, így nem tudom eldönteni, hogy olyat szeretnék-e vagy sem (és nem fogom felhívni őket, hogy nyissanak már ki egy dobozt megnézni, vagy lefotózni, ha ennyire nem volt nekik fontos a termékfotó akkor megrendelem onnan ahol a képek alapján ez egyértelműen kiderül, nekem mindegy hogy ki keres rajta).

(#56617) krezna


krezna
tag

Kedves Kollégák!

Az elejéről kezdeném: 4 éve van egy szuper kis gépünk (Pentax k-500), azonban úgy néz ki az egyetlen olyan DSLR-t javasolták megvételre, amit szinte lehetetlen javítani, vagy minimum aranyárban van. Családi fotózgatáshoz keresnénk utódot, max 200k-ig. Nézem a hozzászólásokat, és úgy tűnik a Panasonic GX-80-at ajánljátok többen is, az talán belefér alap obival. Én a DSLR-t sem vetném el, itt talán a Canon EOS 2000D (kit obival 219) még beleférhet, vagy a Nikon D3500. Kezdőként nincsenek nagy igényeink, és nyilván a keret meghatározza a lehetőségeket is, de nem akarok abba beleesni, mint a Pentaxnál, hogy MO-n nem lehet javítani, és alig van belőle a piacon. Mit javasoltok, merre induljunk? Milc, vagy DSLR, Canon,Nikon, vagy "kisebb" márkák? Nagy a dilemma, örömmel veszek minden tanácsot, és ajánlást. Köszi

Forza Milan!

(#56618) Mr.Csizmás válasza krezna (#56617) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

2000d a felét se éri, a canon név megcsúfolása fillérb#xott plasztik.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#56619) PuMbA válasza krezna (#56617) üzenetére


PuMbA
titán

DSLR-t újonnan tilos venni, amikor 220k-ért alig használt 80D-t veszel, ami 4x jobb, mint a 2000D. Ugyanígy a csicska D3500 szintén semmit nem ér, mikor pl. [link] innen most épp 145k egy D7200.

[ Szerkesztve ]

(#56620) Mr.Csizmás válasza PuMbA (#56619) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

indexen évente 1-2x felbukkan A7M1 váz 180-190 körül na az bestbuy mf üvegekkel.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#56621) kovsol válasza Mr.Csizmás (#56620) üzenetére


kovsol
titán

Sony adok veszek facebook csoportban most is van fent több is 145-150e Ft -ért.

May the Force be with you!

(#56622) PuMbA válasza Mr.Csizmás (#56620) üzenetére


PuMbA
titán

Jó, hát itt mérlegelni kell, hogy mi fontosabb, illetve lesz-e csere később újabb Sony vázra, mert akkor a Sony jobb választás lehet. Például a D7200 egy dupla kártyaslotos, időjárásálló váz, sokáig bíró akksival, azaz egy kiforrott DSLR, míg az A7M1 egy kezdeti MILC probálkozás ergya üzemidővel, illetve semmi kiemelhető dologgal.

[ Szerkesztve ]

(#56623) Mr.Csizmás válasza kovsol (#56621) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

+pumba

jól lemaradtam árazásban, de az igaz hogy puttó energiaügyileg az mk1. de inkább vegyen d7200 ha csattogós kell mindenképpen, de családozós amatőrbe semmi előnye nem lenne egy mft-hez képest. (hasonló okokból fujizok én is, pedig lenne pénzem a7m2-3-ra, csak minek?)

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#56624) PuMbA válasza Mr.Csizmás (#56623) üzenetére


PuMbA
titán

Ja, akkor már GX80 :)

(#56625) krezna válasza PuMbA (#56624) üzenetére


krezna
tag

Nem ragaszkodom a DSLR-hez, igazából a használt gépektől sem ódzkodom, viszont miután nem értek olyan szinten hozzá, lámaként könnyen becsaphatnak, és ahhoz meg drága lenne egy 30-40.000 expos gép. Miután a gyermekeket szeretném fotózni, nyilván egy jobb fényerős obi is kell majd, célszerűbb volna olyan gép felé mennem, ahol van elfogadható áron objektív is. A gx 80-hoz, vagy a d7200-hoz milyen jó fényerős "olcsó" objektív az ajánlott?

Forza Milan!

(#56626) PuMbA válasza krezna (#56625) üzenetére


PuMbA
titán

Ez nem apró, hanem a bolt által bevizsgált gépek vannak :) Nikonnál a 35mm f/1.8-as obi a legolcsóbb fényerős.

[ Szerkesztve ]

(#56627) Neck válasza PuMbA (#56622) üzenetére


Neck
veterán

...már ha a Full Frame szenzortól eltekintünk :)

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#56628) Rapid136 válasza PuMbA (#56622) üzenetére


Rapid136
őstag

Hacsak nem vesszük előnynek a legolcsóbb, legelérhetőbb fullframe manuálozós gépnek az első A7-et.

[ Szerkesztve ]

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#56629) PuMbA válasza Rapid136 (#56628) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, MILC kategóriban. Full-frame-et vehetsz olcsóbban is :)

[ Szerkesztve ]

(#56630) Mr.Csizmás válasza PuMbA (#56629) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

kár hogy az 5d1-2-t körbesétálja dinamikában bármelyik cropos milc.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#56631) PuMbA válasza Mr.Csizmás (#56630) üzenetére


PuMbA
titán

Nem tudom. Én nézegettem 5D képeket flickr-n, de nem látok különbséget, ha az expó kb. jó.

[ Szerkesztve ]

(#56632) Neck válasza PuMbA (#56631) üzenetére


Neck
veterán

Hát azzal sokra mégy - nem fog kiderülni, mennyit lehet húzni az árnyékokon mondjuk.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#56633) PuMbA válasza Neck (#56632) üzenetére


PuMbA
titán

Valahogy csak fotóznak vele anno és lehet fotózni most is, hiszen esküvőfotókra is használták :) Én alig láttam rossz képet sima 5D-vel eddig. Pl. ezzel sincs semmi baj, pedig itt van nagy fény és sötét is [link]

[ Szerkesztve ]

(#56634) Neck válasza PuMbA (#56633) üzenetére


Neck
veterán

Fotózni lehet vele, senki nem mondta hogy nem - de attól még Csizmás kommentje, amire reagáltál, igaz.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#56635) Rapid136 válasza PuMbA (#56629) üzenetére


Rapid136
őstag

Amig elég az m42 :-)
Ha már vetitőzni akarsz, vagy bármi más egyéb Minolta MD, Canon FD vagy más egyébet használnál, ott már tükrös nem játszik.
És akkor nem beszéltünk az élességállítás problémáiról, meg a méretről sem.

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#56636) PuMbA válasza Rapid136 (#56635) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, teljesen más a két gép. A Sony egy modern svájcibicska, az 5D meg a cult classic. Se videó, se sok menü / beállítás, csak a csupasz fotózás.

[ Szerkesztve ]

(#56637) Masooo


Masooo
aktív tag

Sziasztok

Nagyon kicsi és kompakt gépet keresek jelen pillanatban, egy fontos kitétele lenne a dolognak. A videó opcióknak kell nagyon jónak lennie és lehetőleg stabi sem ártana ami ezt jól is kezelné, ez alatt a rázkódást értem.
A cél az lenne, hogy menetrögzítő legyen belőle kocsiba függesztve, mert csak a felvétel az érdekes a manuális indítás és egyebek amiben kevesebb mint egy valós menetrögzítő, most nem érdekesek.
Van erre alkalmas jó optikával és videó funkciókkal rendelkező masina?

köszönöm!

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#56638) Neck válasza Masooo (#56637) üzenetére


Neck
veterán

Erre a felhasználásra én akciókamerát néznék.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#56639) Masooo válasza Neck (#56638) üzenetére


Masooo
aktív tag

ÉS mit ajánlanál?

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#56640) Neck válasza Masooo (#56639) üzenetére


Neck
veterán

Erre nem valószínű, hogy cserélhető obis gép kell, lévén, hogy egy adott gyutáv kell, amely objektív rá lenne gyógyítva a kamerára, ráadásul bármit veszel, nem lesz olyan kicsi, és még pluszban feltenni is szívás.
Ha mindenképpen fényképezőgép, ez esetben egy mini csúcskompakt, pl RX100 vagy ZV-1 lehet még jó.

Arról nem is beszélve, hogy veheted le minduntalan, mert egy drágább fényképezőgépért simán feltörik a kocsit. Végül, szerintem nem arra vannak ezek a cuccok kitalálva (különösen a gépekben lévő akku), hogy nyáron a forró autóban 70-80 fokra hevülve is bírják.

Én menetrögzítőt vennék (autós kamera), 4k-t azok is tudnak, Xiaomi és Viofo gyárt jókat.
Vagy akciókamerát.

Nem szeretnék ezek közül ajánlani, de nem is ez a topicja. Szerintem próbáld itt, úgy, hogy leírod részletesen, mit szeretnél:

Olcsó sportkamerák
GoPro topic
Autós kamerák - én nem vetném el ezt sem, meglepődnél, mit tudnak az újabbak.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#56641) Masooo válasza Neck (#56640) üzenetére


Masooo
aktív tag

:R

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#56642) Gstyler válasza Gstyler (#56588) üzenetére


Gstyler
senior tag

A sok tőletek kapott tipp és a visszaolvasások alapján a használt A6300 irányába indultam el. Viszont sajnos meg is akadtam, mert hatalmas meglepetésemre nincs érintőképernyője...
Ez nem csak azért lepett meg, mert manapság egy 20ezres telefonban is az ujjammal jelölöm a fókuszt, hiszen ez egy 2016-os modell, de nekem egy közel 10 éves Oly Stylus 1-om van, amin szintén az érintőt bököm.
Persze tudom, hogy ez egyéni probléma :D , de sajnos ezt a fajta a kényelmet már nagyon megszoktam (és meglep, hogy egy ilyen szintű gépben nincs).
Látom, hogy az új generáció már kapta az érintőt, de a 6400 még használtan is 250 körül van.
Egyelőre nem tudom, hogy merre van az előre...

[ Szerkesztve ]

(#56643) vond válasza Gstyler (#56642) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Vadássz egy GX80-at használtan ~70-ért. (Nem emlékszem már, mire kell a cucc.)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#56644) Gstyler válasza vond (#56643) üzenetére


Gstyler
senior tag

Saját csemete minőségi portréja a cél.

(#56645) vond válasza Gstyler (#56644) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ja, akkor lehet, hogy nem lesz olyan jó a Sony-nál gyengébb AF miatt. De ehhez a témához miért olyan fontos az érintőképernyő? Face/Eye AF, aztán csók.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#56646) Gstyler válasza vond (#56645) üzenetére


Gstyler
senior tag

Igen, az AF miatt kattantam rá a Sonyra. Az eye trackingről nem is beszélve.

(#56647) kovsol válasza Gstyler (#56646) üzenetére


kovsol
titán

Sony APS-C vonalon az A61/4/600 ami megkapta az érintőkijelzőt, és az újabb AF algoritmust.

Fuji felhozatalán nem ismerem, de lehet érdemes lehet ott is körbenézni.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#56648) Neck válasza Gstyler (#56646) üzenetére


Neck
veterán

A valódi eye tracking okán érdemesebb a6100-at venni. Abban tacsi tacsi is van.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#56649) Gstyler válasza Neck (#56648) üzenetére


Gstyler
senior tag

A 6100ben fejlettebb az eye tracking?
Az ideális persze a 6400 lenne :D de az anyagilag egyelőre nem annyira fér bele.

(#56650) tvamos válasza Gstyler (#56646) üzenetére


tvamos
nagyúr

Canon M50 is teszi a dolgat, (szem af,) hasznaltan eleg barati az ara, es a maradek penzbol nezhetsz ra fenyeros fix objektivet, ami nagyon jol johet. Persze, eleg szar a jMF sajnos...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.