Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16001) Andrew31 válasza baluka26 (#15997) üzenetére


Andrew31
senior tag

Ha mindenes gép, akkor valami Nikon D3100, D3200, D5100, D5200, mind 18-105-ös objektívvel.
Ezek könnyen kezelhető gépek - főleg az 5200, aminek szép csili-vili grafikus felülete van, bár, lehet, hogy ők nem szeretnék látni, hogy melyik érték hogy áll, csak legyen szép kép a végeredmény.(?) Akkor bármelyik kisebb modell is jó. Mind tud jó videót, jó fotót és ezzel az obival, egész jól használhatóak.

És ez még csak a Nikon vonal, a tükörreflexesek, biztosan kapsz még pár tippet. :)

Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.

(#16002) .: JuSzT :. válasza Andrew31 (#15995) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

:D:D:D:D:D

(#16003) Khelben válasza baluka26 (#15999) üzenetére


Khelben
nagyúr

Canon 650D + 18-135 STM. Csak hogy legyen egy Canon is :)

(#16004) schawo válasza baluka26 (#15999) üzenetére


schawo
titán

Megfontolás trágyát képezheti egy Olympus PM2 (mondjuk dupla kitben - 200), vagy egy PL5 (mondjuk 14-150-es túrazoommal - 300).

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#16005) jjeahh válasza baluka26 (#15997) üzenetére


jjeahh
nagyúr

és, ha a felsorolt canikonok túl nagyok, az oly-ról meg hiányzik a kukucska, akkor arany középút olcsón: panasonic g3 :D ha találsz még újan, szuperjó vásár lehet, komolyan én is töröm a fejem rajta, csak ne tűnne ilyen csúnyácskának az e-p1 után... :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16006) Stauffenberg válasza k1csi (#15984) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"bár ez még a fénnyel villogtatós nem rádiós"

Erről van szó. Ezt semmilyen körülmények között nem tudom komolyan venni. Pontatlan és ha a vakud "nem lát rá" a vezérlő villantásra, akkor nem is ér semmit. Ez így ebben a formában csak korlátozottan használható külső vaku elsütésére.

"Amiért még vicces ez az egész, hogy vsz. nagyon kevesen használják a külső vakukat akik meg igen, azok aligha itt kérdeznek a milyen cserélhető obis gép topikban."

Csak egy elméleti okfejtés volt, mint lehetséges fejlődési irány, nem akartam ennyire elnyújtani ezt a témakört. Viszont nem gondolom, hogy a külső vakuk használata csak a profik és haladók kiváltsága lenne. Ha lehet egyéb kiegészítőkre tippet adni a topikban (pl: objektívekre, szűrőkre), akkor szerintem megfér az is, hogy egy teljesen egyszerű megvilágításra is szerepeljen javaslat.

Itt van ez a fotó:

Semmi komoly nincs benne, ezzel egy amatőr is bátran kísérletezhet. Kell hozzá egy rádiós kioldó és egy rendszervaku, aminek a fényét megszórod valamivel (itt áteresztő ernyő van, ami a legolcsóbb megoldás, de én egy kisebb softboxot használnék). A rendszervakut a fotós a modelltől balra a kép bal felső sarka körül helyezte el. A hozzávalókat meg eBay-ről be lehet szerezni 20-30.000 Ft körül ha nem akarunk márkás darabokra költeni.

Lehet ez előbb lendítené előre egy amatőr portré/modell fotós képességeit (az eredeti kérdéstől elvonatkoztatva), mint egy váz csere. Én több amatőrt is ismerek, akiknek már kevés volt a természetes fény és a derítőlapok és ezrét vettek 1-2 olcsóbb rendszervakut meg fényformálókat. Kisebb műteremben és kültéren is hasznosítható.

(#16007) jjeahh válasza Stauffenberg (#16006) üzenetére


jjeahh
nagyúr

én is amatőr vagyok, gőzöm sincs a derítésről, de szívesen megtanulnám...egy metz 24 AF1-el lehet valamit kezdeni? ennél a fotónál látszik, hogy süt a nap...az 5d nem tudom, de a legtöbb belépő, haladó váz nem tud gyors szinkronidőt, szóval olyankor mindenképp nd szűrőzni kell? vagy nd nélkül is megoldható valahogy? ennél a fotónál hogy lett megoldva? mondták már ittott, hogy ne szűrőzzek, hanem használjak derítőlapot...az viszont csak beállós portrékra jó, és ha van aki tartsa...(általában nincs...) így egy kissé csalódott vagyok a kis metz-emmel, szinte csak beltérben használom, ha van fehér plafon, gondoltam a napfényes derítés is simán menni fog, ha már annó a kompaktok beépített vakujával is meg lehetett oldani úgy ahogy...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16008) k1csi válasza Stauffenberg (#16006) üzenetére


k1csi
senior tag

Látom nehéz emészteni a gondolatot, hogy nemcsak Canikon vonalon megy a wireless flash, de hidd el ha neked az optikai nem ér semmit (amit azért a profik is használtak évekig, beltérben semmi gondja és ott nem is kell feltétlen a közvetlen rálátás) és a kábel sem játszik van rádiós is:

http://www.pixelhk.com/Proshow.aspx?id=147

Nem próbáltam és szkeptikus is vagyok a TTL mivoltával kapcsolatban (azaz, hogy a teljesítményt tudja szabályozni) de ma már kb. mindenre van minden.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#16009) Stauffenberg válasza k1csi (#16008) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Akkor csak egy kérdés: Miként oldod meg a külső vaku vezérlést egy olyan vázon, mely csak beépített vakuval rendelkezik, annak nincs wireless módja, sem vakupapucs, sem speciális csatlakozó nincs rendszervakuhoz/rádiós kioldóhoz?

Az emésztésemmel semmi baj köszönöm, csak azt nem akarod érteni, hogy a teljes MILC kínálatról beszéltem, nem adott rendszerekről és még csak nem is adott típusokról. Felhívtam a figyelmet, hogy nem árt ha van mód a távoli vaku elsütésre. Szerinted én összemosom az m4/3 rendszert a MILC piac egészével, de nem én vagyok az aki rendszeresen Pana/Oly vázakkal példálózik, hogy azok márpedig tudják. Örülök neki! De nem is állítottam az ellenkezőjét.

(#16007) jjeahh: Ha korlátoz a szinkron idő, akkor szűkíted a rekeszt, de ND szűrőt is használhatsz, csak figyelj a reflexiókra (a softbox ezért is jó, mert csak a téma felé szór fényt). Azzal a Metz vakuval is lehet deríteni, de egy szűkítővel (snoot) más képi hatásokat is el tudsz érni, csinálhatsz vele hajfényt hátulról megvilágítva a modellt, stb. A derítőlappal ellentétben ezt tudod egyedül is kezelni egy állványra téve (kültérre inkább egy masszív tripodot ajánlok, mert a műtermi állványok könnyen meginognak). De sok utcai strobist fotós a kezében tartja a vakut egy mini softbox-szal és igyekszik messzire eltartani (na itt van bőven előnye egy apró "egykezes" MILC gépnek).

(#16010) schawo válasza Stauffenberg (#16009) üzenetére


schawo
titán

csak beépített vakuval rendelkezik, annak nincs wireless módja, sem vakupapucs, sem speciális csatlakozó nincs rendszervakuhoz/rádiós kioldóhoz
Melyik is ez a gép? :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#16011) Stauffenberg válasza schawo (#16010) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Sony NEX-3N például. De a NEX-5R-nél sincs gyárilag lehetőség rá, még a speciális csatlakozós rendszervakuval sem. De élelmes Kínai sufnimérnökök már árulnak eBay-en ebbe a csatiba való rádiós kioldót (potom 80 USD), vagy vakupapucs adaptert 5 dolcsiért (aminél erősen kétséges, hogy elbír egy nagyobbacska rendszervakut letörés nélkül, de a saját rádiós kioldód használatához már elég lehet, persze TTL nélkül, csak manuális módban).

(#16012) BiriBum válasza Stauffenberg (#16006) üzenetére


BiriBum
őstag

Telefonszám van esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#16013) Stauffenberg válasza BiriBum (#16012) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem az én fotóm, hanem egy ismerősömé, de ha telszám kell, akkor washingtoni körzetszámra készülj. :D

(#16014) gergo5991


gergo5991
őstag

sziasztok, nemsokára eljön az idő számomra, hogy belépjek a DSLR világába, eddig egy d7100 at néztem ki magamnak, bár a család ujong, hogy minek nekem ilyen drága gép bla bla, szeretném a véleményeteket kikérni, hogy milyen géppel járnék a legjobban. Leírnám mire lenne szükségem, mit szeretnék fotózni. Nagyon érdekel engem a time lapse technológia, emellet a hosszú záridős fényképezés is, és hát barátoknak portré kép is szóba jöhetne, esetleg sport fotózás (bicajon ugrálgatás efélék), és persze kéne egy nagylátószögü objektív is ha belefér a keretbe. 1200 euróm lenne rá, nem tudom miért, de a canon eos xxxD szériát nem preferálom, ujabb modekkel nagyon elhanyagolható mértékben fejlődtek a többi modellekhez képest. ( szerintem). Mindenféle ajánlatot várok, és előre köszönöm.

(#16015) Davee22


Davee22
csendes tag

Sziasztok! Elég kezdő vagyok a témában, rengeteg tesztet olvastam már, de nem igazán jutottam előrébb, maximum annyival, hogy le tudtam szűkíteni 2 termékre: Canon 600D-re és Nikon D5100-ra. Maximum ebben az árkategóriában gondolkozom. Amire használnám: főleg épületeket, utcaképeket, embereket fotóznék. Érdekel a timelapse videó készítés is, de azzal nem foglalkoznék komolyabban. Tehát elsődlegesen fotózásra használnám és ha úgy adódna akkor néha egy kis videózás. Szerintetek melyik lenne jobb választás és miért? De persze, ha tudnátok ajánlani más gépet is, annak is nagyon örülnék! :)

(#16016) HollyBoni válasza Davee22 (#16015) üzenetére


HollyBoni
veterán

D5100!

(#16017) jjeahh válasza gergo5991 (#16014) üzenetére


jjeahh
nagyúr

egy új akármilyen váz mellé timelapse-re én egy használt cuccot vennék bagóért, minél kevesebb expóval. Főleg, ha d7100 mellett döntesz, túl drága váz ahhoz, hogy pár hónap alatt tönkretedd a zárat...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16018) HollyBoni válasza jjeahh (#16017) üzenetére


HollyBoni
veterán

Vagy egy G5/G6/GH3/Nikon 1, amiben van elektronikus zár.

[ Szerkesztve ]

(#16019) k1csi válasza Davee22 (#16015) üzenetére


k1csi
senior tag

Most, hogy ketten is megkérdeztétek timlapse-re egyértelműen a Canon jobb (550D, 600D, 60D) a Magic Lantern miatt.

Kis olvasnivaló:
http://wiki.magiclantern.fm/faq

Pl. fps override (nem eszi a zárat).

Tutoriál.

Haladó/Full Frame.

[ Szerkesztve ]

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#16020) Andrew31 válasza jjeahh (#16017) üzenetére


Andrew31
senior tag

én is ilyenen gondolkodom, kellene valami téli/timelapse gépnek, valami "régi D3000 vagy 3100 pl. Kár nyírni egy drága gépet ilyesmivel.

Na jó, még Canon is szóba jöhet. :P

[ Szerkesztve ]

Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.

(#16021) haddent


haddent
addikt

Sziasztok

egy DSLR gépre adnám a fejemet végre, első ilyen gép lesz. Ismerősöm EOS 550D -jével játszadoztam egész sokat már, alapvető dolgokat kiismertem. Tetszik az egész gép, tudásában is hasonlóra vágyom. Viszont ugye ez már nem kapható. Van 600D meg kicsit drágábban 100D, mindkettő vagy csavargatós bugyuta kijelző, vagy érintős. Kihagynám mindkettőt ha lehetséges... így találtam a Nikon D3200 -ra, ami tudásban jobb elvileg mint az 550D, árban is jó, tehát nem látom a akadályát. Erről kaphatnék véleményt? Esetleg jobb ajánlatot? Köszi!

(#16022) BiriBum válasza haddent (#16021) üzenetére


BiriBum
őstag

A Pentax K50-et nézd meg.

(#16023) BiriBum válasza Stauffenberg (#16013) üzenetére


BiriBum
őstag

Nem gond, megéri :DDD

[ Szerkesztve ]

(#16024) Stauffenberg válasza BiriBum (#16022) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Az 200 - 220.000 Ft korul indul, szoval sokkal dragabb. Viszont az ugyan olyan tudasu K-500 mar 150.000 Ft kitobjektivvel egyutt.

(#16025) Khelben válasza haddent (#16021) üzenetére


Khelben
nagyúr

vagy csavargatós bugyuta kijelző, vagy érintős

Pár hónap után nagyon fog hiányozni az a bugyuta csavargatós kijelző.
Az érintős meg csak egy plusz, nem kötelező használni, gombokkal is lehet kezelni az érintősöket.

(#16026) jjeahh válasza Khelben (#16025) üzenetére


jjeahh
nagyúr

értem én, aki ilyen elfogult módon tekint az ilyesmire, de mindkettő hasznos is lehet... a wifit sem csak facebook megosztásra lehet használni...persze én sem ezek alapján választanék gépet, de ha már vannak ilyen ficsőrök, simán ki tudom használni...pl. panáknál tetszik ez a touchpad-es fókusz dolog, az érintőkijelző belenagyítós manuálozásnál nagyon jól jöhet, wifi távvezérlésre szuper...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16027) haddent válasza Khelben (#16025) üzenetére


haddent
addikt

Mondom, én teljesen kezdő amatőr kis porszem vagyok fényképezés terén, de a hideg kiráz az ilyen parasztvakítós funkcióktól. Nem tudok elképzelni olyan esetet, hogy én egy tükörreflexes gépen érintőkijelzőzni tapizni szórakozni akarjak, miközben kihajtom majd 90 fokban eltekerem a kijelzőt, ja de közben másik kezemmel tartom a 0.5-1kg -os szerkezetet és kattintom a képeket... Biztos én vagyok maradi, de nekem nem fog hiányozni :B

(#16028) schawo válasza haddent (#16027) üzenetére


schawo
titán

Pedig rengeteg beállítási lehetőség van, amiket rendszeresen kell beállítani. Ezeket lehet nyomkodni, lehet tekergetni, vagy egyszerűen csak rábökni a kijelzőn. Mielőtt az elvek miatt kiöntöd a fürdővízzel a gyereket is, próbáld ki egyszer.

Ha főleg fotózás a terv: Nikon D3200, D5100, Pentax K500, (Olympus PM2 kit)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#16029) Stauffenberg válasza haddent (#16027) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én meg 10+ éve fotózom, analóggal kezdtem, mostanában meg professzionális vázakkal dolgozom sokat, mégis imádtam az EOS 650D érintőképernyőjét, pedig a parasztvakítást messziről kiszúrom. A gép kezelhetősége drámaian jobb lett és enyhíti a dupla vezérlőtárcsa hiányát, jól kitalálta a Canon a tapicskolás és a hagyományos kezelőszervek közötti átjárhatóságot. A wi-fi meg egy sok éve használatos eszköz a műtermekben adatátvitelre és távoli vezérlésre (tethering) és jópofa, hogy már nem kell drága adaptereket csatlakoztatni, hanem a váz alapból tudja.

Persze semmi baj azzal ha nálad ez nem szempont és hidegen hagy. :) De az túlzás, hogy ezek csak parasztvakítások.

(#16030) HollyBoni válasza haddent (#16027) üzenetére


HollyBoni
veterán

A forgatható kijelző nagyon jól jön ha mondjuk állványról fotózol, és az állvány nem szemmagasságban van. Nem kell hajolgatni, csak felfele fordítod a kijelzőt.

(#16031) Stauffenberg válasza HollyBoni (#16030) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Milyen vicces volt még az LCD képernyők előtti időkben, mikor erre az esetre csak ilyesféle kütyüket tudtunk használni:

(#16032) k1csi válasza Stauffenberg (#16029) üzenetére


k1csi
senior tag

Ha a váznak nincs kihajtható kijelzője vagy WiFi (FF-ben ezek elég ritkák), DSLR controller mindezt pótolja (Androidos tablet vagy teló kell hozzá ezeket lehet tapizni is):

http://dslrcontroller.com/

Támogatott cuccok:
http://dslrcontroller.com/devices.php

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#16033) jjeahh válasza k1csi (#16032) üzenetére


jjeahh
nagyúr

én most adtam el minden androidos kütyümöt...és olympus-om van... ;]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16034) Stauffenberg válasza k1csi (#16032) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A kihajtható kijelző tényleg nem jellemző FF formátumnál, de Wi-Fi azért terjed már. A Canon EOS 6D is beépített modult kapott, meg a Nikon D600 is kompatibilis a WU-1b modullal. Szerintem ez már lassan alapfunkció lesz ebben a szegmensben is, csak ezeknek a vázaknak eleve hosszabb az életciklusuk, mint egy consumer gépnek amiből évente jön frissítés.

(#16035) k1csi válasza jjeahh (#16033) üzenetére


k1csi
senior tag

És hiányzik a funkció?
Újabb vázak tudják (pl. EP-5, GH3, vsz. nem teljes a lista nem követem ezeket).

Nagyon sok, a döntő többségnek mókusvakító funkciók jelennek meg mostanság.
A lényeg, hogy elbizonytalanítsák a vásárlót, hogy ha valamiből hiányzik valami akkor vegye meg a drágábbat mert mi lesz, ha mégis hiányozni fog. A döntő többség úgy cserél vázat (vagy fog), hogy ezeket a funkciókat soha nem használta.

Egyébként én megvettem a DSLR controller progit (a Canon saját EOS Remote progija amit szintén láttam egy vicc hozzá képest; persze az EOS Remote ingyenesen használható a megfelelő vázakhoz), de pl. a rádiós távkioldómat vsz. legalább egy nagyságrenddel többet használtam/használom...

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#16036) jjeahh válasza k1csi (#16035) üzenetére


jjeahh
nagyúr

a wifi engem nem érdekel, de az érintőkijelzőnek pl hasznát venném

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16037) stargazer


stargazer
senior tag

sztetek nx300 vagy pana g5?

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#16038) jjeahh válasza stargazer (#16037) üzenetére


jjeahh
nagyúr

kb 20%-al nagyobb szenzor + design vs szuper obipark + fogás + videó nagyvonalakban asszem...kérdés, hogy mire van szükséged...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16039) stargazer válasza jjeahh (#16038) üzenetére


stargazer
senior tag

vajon melyik fokuszal gyorsabban/pontosabban?
melyik csinalhat jobb kepeket? mert igaz h nx300 nagyobb szenzor, de mft-hez tobb (es ez altal talan nagyobb esellyel jobb) obik vannak...

[ Szerkesztve ]

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#16040) jjeahh válasza stargazer (#16039) üzenetére


jjeahh
nagyúr

jó képeket te csinálsz :)
a pana fókusz-al nincs gond, a samsung nem tudom...PH!-s teszt alapján nem rossz, de a puffer-el akadhatnak gondok...ez elég idegesítő tud lenni, én is sokszor a hajamot tépem az e-p1-el emiatt. A g6-ra szuper obik vannak, és jóval több, mint nx-re, de ez csak akkor számít igazán sztem, ha elkezdesz fix-ezni...pana 20, 25, m.zuiko 45, 75-öt mind nagyon dicsérik, sőt sokan vannak, akik a 20+45 miatt kötnek ki mft vonalon.
Samsung valamivel jobban tűri a magas iso-t, picit ugyanolyan gyútávon, rekesszel jobban mossa a hátteret...
de...mik az igényeid? mit fotóznál? szívesen beleásnád magad, vagy csak kattkatt? ha rendszerben gondolkozol, meg hosszú távra, sztem a pana jobban megéri, kiforrottabb eszköz.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16041) stargazer válasza jjeahh (#16040) üzenetére


stargazer
senior tag

első körben portréznék, később tájkép, végül makró.
persze nulladik körben csak simán ismerkednék a géppel meg a kitobival, aztán vennék egy fixet portrékhoz és így tovább.
most tudtam meg h nincs hivatalos panasonic importőr és így garancia sem magyarországon, szlovákiában van a legközelebb... vajon hogy megy így gariztatás? küldözgetik szlovákiába? mondjuk nem mintha akkor baj lenne, de azért érdekes.
Te mit vennél most magadnak?

[ Szerkesztve ]

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#16042) jjeahh válasza stargazer (#16041) üzenetére


jjeahh
nagyúr

nna...én portézok, később tájképelnék, makrót kóstolgatom... :DDD haverok zoomjait próbálgattam, nekem sosem volt semmilyen zoom-om, sem kitobim, és nem is kell :DDD de első obinak ettől még jól jöhet egy kitzoom, amig "tisztábban látsz", rájössz, hogy pontosan milyen fix kellene, vagy kell-e egyáltalán.
én, ha annyi pénzem marad laptopvásár, költözés, ünnepek után, egy fuji x-e1-et vennék majd jövő év elején, majd talán egy 35-ös obit...ha addig nem lesz fujira fényerős 50-es...vagy abbahagyom az álmodozást, és maradok pesszimista-realista szinten, akkor egy pana g3 + 45mm f1.8-ra váltom az e-p1-et, majd jöhet mellé valami nagyobbat látó... :DDD na de január-februárig, még meggondolhatom magam... :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16043) stargazer válasza jjeahh (#16042) üzenetére


stargazer
senior tag

végülis csak arra jó egy kitzoom hogy rájöjjön az ember hogy mit akar, ugye? gondolom ezért is adnak minden géphez alapbol kitben vmi átlag zoomot.
miért nem gondolkodsz tükrös gépben?

[ Szerkesztve ]

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#16044) stargazer válasza jjeahh (#16042) üzenetére


stargazer
senior tag

hááááát igencsak harcos ára van ennek amit mondtál! szted ez jobb mint egy nikon d7000? a kitobiját nagyon dicsérik mondjuk, dehát ennyiért már dicsérjék is!

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#16045) jjeahh válasza stargazer (#16043) üzenetére


jjeahh
nagyúr

mert nagy, nehéz, csúnya (ízlés kérdése, a g3-al is ez az egyetlen bajom, a pen-ek, fujik gyönyörűek), és nem ideális manuálozni...én személy szerint imádok bagóért 40-50 éves manuálokat túrni, majd használni...jelenleg 4 manuál üvegem van..
#16044: ja, harcos, ezért gondolkodok a pana g3-on. De ha mégis több pénzt adok gépért, akkor hát...ha már ló, legyen kövér... :DDD na de viccet félretéve, az x-e1 nekem minden szempontból ideális.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16046) stargazer válasza jjeahh (#16045) üzenetére


stargazer
senior tag

"mert nagy, nehéz, csúnya" - és ezért nem ideális manuálozni? vagy ezektől független, más okból?
de ha ezektől a negatívumoktól eltekinthetnél? vagyis ha ezek nem lennének számodra negatívumok, akkor csak tudás alapján? vennél?

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#16047) jjeahh válasza stargazer (#16046) üzenetére


jjeahh
nagyúr

bázistávolság miatt nem ideális manuálozni..meg mert nincs evf..és elég randa is egy modern dslr vázon egy klasszikus üveg.
milenne, ha lenne.. :D akkor, ha így lenne, a gagyi műanyag borítás, kevés kezelőszerv miatt valszeg nem vennék semmilyen belépő vázat. De én túl szőrszálhasogató vagyok na... :DDD gondolom, ha dslr, akkor minimum d7000-re gyűjtenék
Döntsd el milc kell-e neked vagy dslr, majd tapogass meg pár modellt valahol sztem, aztán gyere vissza az élménnyel... ;)

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16048) stargazer válasza jjeahh (#16047) üzenetére


stargazer
senior tag

az a baj hogy most már tapogattam egy csomót, pl. ma is voltam mediaban és hát ez által nem leszek okosabb sajna.
dejó neked hogy már így tudod h mi lenne a tökéletes neked! bakker már annyira tele vagyok a témával, hogy nemigaz. nem is tudom nekem az lenne jó ha pár napig kipróbálgathatnám, ismerkedhetnék többfélével, és úgy talán el tudnám dönteni nekem melyik feküdne igazán. így nem fogok egyről a kettőre jutni, csak max tényleg dobok egy kockával és az alapján veszek vmit. haaaajdenagyon elegem van ebből.

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#16049) ronson válasza stargazer (#16048) üzenetére


ronson
őstag

Ez pontosan ilyen. Ahány gép annyi fajta.

Viszont esetleg tudom ajánlani, mint ahogy én csináltam, vettem egy olcsó használt gépet és azzal kikörvonalazódtak az igényeim.

Ha sose volt még ilyen géped akkor ez a legjárhatóbb út és szerintem még nem volt ilyen géped, ezért is van annyira zavar a fejedben.

(#16050) stargazer


stargazer
senior tag

csak azért kérdeztem h melyiknek jobb/gyorsabb/pontosabb az AF-a, mert itt mondtátok hogy oly/pana a legjobb ezen a téren, de az nx300-ra meg azt írják, hogy az fázis- és kontrasztérzékelős, ami elvileg jobb, a dslr-eken is ilyen van. mindegy végülis...

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.