Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#28251) Studi válasza Schanyee (#28250) üzenetére


Studi
addikt

A zár lefutása szinte semmi energiát nem fogyaszt. Ami leginkább számít, hogy mennyit megy az LCD. Ha rövid idő alatt lőtted el ezeket a képeket, akkor szükségszerűen sokat nem tudott menni mellette az LCD, emiatt persze alig fogy az energia az akkuból. (Sokat számít emellett az is, hogy milyen fényerővel megy az LCD.)

(#28252) Nesty válasza gg72 (#28249) üzenetére


Nesty
csendes tag

Múlt pénteken az MM webáruházban rendeltem és a napokban átvettem.

(#28253) .: JuSzT :. válasza Nesty (#28252) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Ha jól értem ott 80 ért a szimpla 20-50 kit van, nem pedig dupla obis kit. nem?

(#28254) Studi válasza Nesty (#28252) üzenetére


Studi
addikt

Grat! Sokaknak a szimpla kitet akarták átadni 80-ért. Harcolni kellett, vagy adták maguktól?

(#28255) gg72 válasza Nesty (#28252) üzenetére


gg72
veterán

Az rendben van, mert sokan berendeltük, de aztan jött is utana a mail, hogy ennyiert csak a sima kitet (= egy darab objektiv) adjak, de azt sem olyan egyszerüen...
A kerdesem arra vonatkozott, hogy te teleobjektivet is kaptal hozza 80-ert? Mert ha igen, akkor ez viszont felhaborito az MM reszeröl, hogy egyeseknek odaadjak a dupla kitet, masoknak (többsegnek) viszont nem. Ez igy viszont mar valoban a fogyasztovedelemre tartozik!
Ha igy van es valoban ket objektivvel kaptad a gepet, melyik MM-ben vetted at?

(#28256) Nesty válasza Studi (#28254) üzenetére


Nesty
csendes tag

Pénteken olvastam a rendkívül jó árat (hiba folytán 80-ért került ki az nx1000 20-50mm+50-200mm objektívekkel, volt szó róla a fórumban) és azonnal megrendeltem, vasárnap és hétfőn is jelentkeztem náluk, hogy megrendeltem és szeretném átvenni mielőbb. Közben normálisan beszélgettem velük, később visszahívtak, hogy eredeti áron átvehetem.

Ezért írtam, hogy velem teljesen korrektek járt el a MM és dolgozói, korábban sem volt velük bajom, most sem.
Nem vagyok MM bérenc és csak köszönettel tartozom az itteni fórumozóknak is, mert a figyelemfelhívásuk nélkül ez nem jöhetettt volna létre :)

(#28257) Mercutio_ válasza gg72 (#28255) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nézd fordítva: Neki szerencséje volt, és véletlenül a tájékozatlan MM-es aki nem tudta, hogy elírás odaadta neki olyan kiépítésben ahogy nem kellett volna :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#28258) gg72 válasza Nesty (#28256) üzenetére


gg72
veterán

Az rendben van, hogy veled jol jartak el, de a többseggel ez baromi nagy kib@szas! En mar bejelentettem amugy az ügyet a fogyasztovedelemnel, de ez egeszen uj megvilagitasba helyezi a dolgot, hogy akar csak egyvalakinek is odaadtak a hibas aron, raadasul a hetföi napon, amikor mar az összes MM illetekesnek tudnia kellett volna a hibarol...
Ha elarulnad, hogy melyik MM-ben adtak oda 80-ert a dupla kitet, azt megköszönnem.

Mercutio: Persze, mindenhogyan lehet nezni...

JuSzT : Pontosan. :K

[ Szerkesztve ]

(#28259) .: JuSzT :. válasza gg72 (#28258) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Jogos, egyrészt mert fogyasztói félrevezetés, tehát a kiírt áron kell adni mindent, hiába tévedés. be kell nyelni.

Illetve mivel valaki meg tudta venni, tehát van tanú is erre, ezért a diszkrimináció is megvalósult.

(#28260) Studi válasza gg72 (#28258) üzenetére


Studi
addikt

Továbbra sem kötelesek a hibás áron odaadni a terméket. És igen, a pozitív diszkriminációt nem tiltja semmi. (Nemrég sok cikk ment a hölgyek részére adott alacsonyabb/ingyenes belépőkről a szórakozóhelyekre például)

Szerintem felesleges háborogni. Persze sok kiabálással el lehet érni, hogy odaadják a cuccot. Jó magyar szokás szerint ilyenkor szokták azt mondani az emberek, hogy "na ugye, hogy igazam volt? K@cs@g Médiamárkt megfutamodott." Pedig nem, egyszerűen tettek egy gesztust, mert a kiabáló, rossz hírüket keltő "vásárlók" nem hiányoznak nekik.

[ Szerkesztve ]

(#28261) Studi válasza .: JuSzT :. (#28259) üzenetére


Studi
addikt

Nem, online vásárlásnál nem így van a szabályozás sem.

Mint fentebb írtam: a pozitív diszkriminációt nem tiltják a jogszabályok.

(#28262) rumos14


rumos14
nagyúr

na ez kezd komolyodni, bár én inkább örülök Nesty sikerének mint hogy felháborodjak azok "kudarcán" akik nem kapták meg a duplakitet 80-ért. mindenesetre kíváncsi vagyok a folytatásra.

(#28263) .: JuSzT :. válasza Studi (#28260) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Jó, a webes vásárlásnál más szabályok vannak a téves árra, mint ha besétálsz a boltba.

Oké, akkor igaz amit én mondtam, ha a visszaigazolásban az eladó megerősíti, hogy a rendelést fogadtuk, köszönjük, akármi.

(#28264) .mf válasza .: JuSzT :. (#28259) üzenetére


.mf
veterán

Tudjátok mit, egyből gyújtsátok is fel az üzletláncot, és azokat húzzátok is karóba, akiknek szerencséje volt :(

Így járás, fogadjátok el. Nekem is hány ilyen volt, mégsem jöttem fogyasztóvédelemmel, diszkriminációval, stb.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#28265) Studi válasza Mercutio_ (#28257) üzenetére


Studi
addikt

Csak hogy ne mindig én nyerjem a tutit: tegnap volt itt az aprón egy NEX 5 kitobival, állvánnyal, táskával és egy 18-200-as obival 140-ért, 11 körül le is fixáltam a sráccal, hogy meló után megyek érte, erre mikor délután hívtam, hogy na itt vagyok két utcára, akkor mondta az "eladó", hogy bocs, de azt már délelőtt eladta az unokatestvére. Amikor beszéltünk, szó se volt unokatesóról, és azt mondta, hogy nála a cucc. :DDD

(#28266) .: JuSzT :. válasza .mf (#28264) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Én ugyan nem háborogtam, csak leírtam két dolgot.

btw xanax..

(#28267) gg72 válasza .mf (#28264) üzenetére


gg72
veterán

En speciel ilyet soha nem irtam Nesty-re, hogy öt szidtam volna, honnan veszed ezt? Meg irtam is, hogy az rendben van, hogy ö jol jart. Azert ne forditsuk mar ki egymas szavait! Köszönöm.
A fogyasztovedelemhez fordulni egy ügyben pedig manapsag kb. annyi ideig tart, mint ide beirni egy bejegyzest, online panaszt teszel es vege. Ennyit nekem böven megert, mar csak sajat magam megnyutatasa miatt is, eredmenyt nem sokat varok töle. Az MM felgyujtasat sem. ;)

[ Szerkesztve ]

(#28268) gorgo


gorgo
őstag

Jogszabályok konkrét ismerete nélkül, mintegy magánvéleményként: ott is csak emberek dolgoznak, és azok is hibázhatnak. Te még nem hibáztál a melóban? Egy marketinges így hibáz, egy autószerelő másként, és egy orvos megint másként. Csak ember mind.
Ha valami piszlicsáré óccó hülyeségről van szó, akkor odaadják szó nélkül, lenyelik a kárt. Ellenben egy nagyobb értékű műszaki cucc esetében szerintem az az életszerű, ha megtagadják a termék átadását. Hőbörögni lehet, fogyasztóvédelemhez fordulni lehet, és az is lehet, hogy az adott üzletben dolgozó sok-sok munkatárs közül nem mindegyik egyformán értesült a bakiról és odaadja meghirdetett áron.
Ennyi. Legfeljebb kapnak egy büntit a fogyasztóvédelemtől, és máskor jobban figyelnek.

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#28269) .: JuSzT :. válasza gorgo (#28268) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Nem tudom merre haladna a világ, ha minden ez alapján dőlne el, hogy" na hát aztán, én is hibáztam már" :)

(#28270) FEDman válasza gg72 (#28258) üzenetére


FEDman
addikt

Furán vagytok ti összerakva. Nekem ez inkább azt erősítette meg amit Parci is mondott korábban, miszerint nem volt itt semmi félrevezető rossz szándék, csak egyszerű emberi hiba, egy sima elírás.
És szomorú és tipikus a végkövetkeztetés miszerint nem hogy örülnénk hogy legalább egy ember jól járt, hanem az a téma hogy ha ő jól járt, akkor a többiek miért nem nyerészkedhettek egy dolgozó hibáján. :(

(#28271) Freddy76 válasza gorgo (#28268) üzenetére


Freddy76
addikt

Kapnak egy büntit a fogyasztóvédelemtől, amit az irányadó jogszabályok alapján (max. 1,5 havi kereset erejéig) továbbhárítanak arra a feltehetőleg nem túl sokat kereső alkalmazottra, aki az árat tévesen vitte fel. Mert nem az MM-mel tolsz ki, hanem az alkalmazottal.

Én egyszer a Tescoban láttam Glenfiddich whiskey-t nagyon olcsón, vettem kettőt, a pénztárnál kiderült a turpisság. Közöltem, hogy annyiért nem kérem, de addigra be volt ütve. Odajött a műszakvezető kivenni a tételt, magában mormogva lényegében elküldött a picsába, mert mit képzelek, hogy az annyi, és ha nem tudom megfizetni, akkor minek veszem le a polcról. Erre mondtam neki, hogy ácsi, félre volt árazva, és ha akarnám, annyiért el is vihetném. Mire felcsattant, hogy ő személyesen árazta, és ne okoskodjak neki, hanem fizessek és távozzak. Így. Na ekkor kértem meg a feleségemet, hogy menjen vissza, és fotózza le az árat, és kértem egy panaszkönyvet is. A végén elvittem a két üveget kb. 8.000 Ft-tal olcsóbban, a műszakvezetőtől pedig ezt talán levonták.

De amikor legutóbb a Spar-ban volt félreárazva a pelenka (nem röhögni, családi költségvetés jelentős tétele), és elnézést kértek érte, majd mondták, hogy természetesen elvihetem a kiírt áron, otthagytam, mert nem akartam kib.szni senkivel.

A fentiek tükrében az én véleményem: aki megrendelte és elvitte annyiért, nem hibáztatom. Aki az asztalt verve és a fogyasztóvédelemmel fenyegetve vitte el annyiért, vagy aki nem vitte el, de utólag a fogyasztóvédelemhez fordult, nos: remélem lesz az életben olyan, amikor ti hibáztok, és csak annyira fogjátok megszívni, mint az az MM alkalmazott, aki (talán) most megszívta. És én ezt nem gonoszkodásképpen írom, hanem csak pedagógiai célzattal.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#28272) rumos14 válasza Freddy76 (#28271) üzenetére


rumos14
nagyúr

szóval viszki >>> pelenka. náááájsz!!! :DDD

(#28273) Studi válasza Freddy76 (#28271) üzenetére


Studi
addikt

Ha rosszul kiírt ár miatt többet fizetek, Tescoban, Auchanban mindig oda szoktam menni a vevőszolgálathoz, és mindig kedvesen visszafizetik a különbözetet. (a pénztárnál kivételt kevésbé szeretik, feltartja a sort, az meg nekik statisztikálva van).
Tescoba amúgy ritkán járok, de ott volt eddig a legkellemesebb tapasztalatom: amellett hogy visszafizették a különbözetet (apró összegről, ~200Ft-ról volt szó), adtak egy plusz ajándék utalványt is (nagyságrendileg egyezőt a különbözettel), és egy kézzel aláírt szép elnézést kérő levelet, hogy 0-24-ben dolgoznak, előfordul, hogy hibáznak, és elnézést a kellemetlenségért.

(#28274) Freddy76 válasza rumos14 (#28272) üzenetére


Freddy76
addikt

Sport 1 >>> Kisvakond
Kelés 10-kor >>> kelés 6.30-kor
Fröccsözés haverokkal péntek délután >>> Tehénnézés a Budakeszi Vadasparkban péntek délután

Amúgy tényleg nájsz :DDD

Studi: én sem csináltam volna belőle ügyet. Ha a pénztáros azt mondja, hogy menjek a vevőszolgálathoz, és visszadják a különbözetet, odamegyek. De a műszakvezető felhúzott.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#28275) rumos14 válasza Freddy76 (#28274) üzenetére


rumos14
nagyúr

még kicsi a gyerkőc ugye? én úgy 2 éves koráig gondoltam így, aztán ahogy felcserepedik (:D [link], megfordul a világ és te is gyerekké válsz, ahogy játszol vele, együtt nézitek a mesét meg a teheneket :) és az k. jó.
de ez nagyon OFF.

(#28276) zolnagy


zolnagy
őstag

Szerintetek egy Panasonic G3 14-42 O.I.S. obi kittel megér újonnan 80e Ft-t külföldről?
1 év gari is van rá elvileg, de külföldről lenne, szal nem tudom, mennyire érvényesíthető.

Illetve mennyi esély van, hogy év végére nálunk is e körüli árszintre fog leesni?
Igazából év végére terveztük a fényképezőt venni, de már elkezdtem nézegetni a gépeket.
Az igényeimnek egy MILC tökéletesen megfelel, de jobban preferálnám az EVF keresős gépeket (mint ez)
Ahogy olvastam róla, ez a Pana minden tulajdonságában jól sikerült modell, de azért nyitott vagyok másra is, ha valaki esetleg tud ajánlani olcsóbb alternatívát.

(#28277) Mercutio_ válasza rumos14 (#28272) üzenetére


Mercutio_
félisten

Van aki még pelenkából is főz neked viszkit :DDD

Freddy76: Jah, az ilyen emberkedés nálam is kiveri a biztit :K

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#28278) n.andras74 válasza rumos14 (#28275) üzenetére


n.andras74
aktív tag

Na igen... a hétvégén jobban élveztem a csúszdát mint a 6éves fiam. :)

http://www.flickr.com/photos/50232526@N08

(#28279) .: JuSzT :. válasza zolnagy (#28276) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Hun van ez?

(#28280) Studi válasza Freddy76 (#28274) üzenetére


Studi
addikt

Persze, az ilyen hozzáállás szerintem alapból felesleges részükről, és egyből ellenállást szül. Abszolút korrekt volt a hozzáállásod! :)

(#28281) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

NX1000nél 1hmba került a kocsikázás odavissza, meg +0.5h mire kiderült nincs is ilyen akción össz 1.5h.
Meg elment rá 4l benya ami 1600Ft.

Se az idő, se a pénz k*ra nemmindegy. nem az van nyerészkedni akarok és 80Kért megkapni az NX1000 kitet.
Kár ért mert hülyék voltak és azt se mondták fapapucs, vagyhogy bocs és nesze egy 2000Fts vásárlási utalvány. Innen részemről teljesen jogos a fogyasztóvédelem.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#28282) zolnagy válasza .: JuSzT :. (#28279) üzenetére


zolnagy
őstag

ebay

(#28283) Studi válasza zolnagy (#28282) üzenetére


Studi
addikt

EU-n belülről?

(#28284) gorgo válasza zolnagy (#28276) üzenetére


gorgo
őstag

Annyiért nagyon megéri a cucc!! Amennyire tudom a Panánál nincs világgarancia, de mintha Európai garancia lenne! Ha EU-s akkor jó vétel.

Dare2Live: ezek a szempontos is tökéletesen megérthetők. Igen, egy olcsó cuccnál nincs nagy ügy belőle, de az valóban idegesítő, ha rászervez egy elfoglalt ember, és hoppon marad. Tartoztál az ördögnek egy úttal. :(

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#28285) zolnagy válasza gorgo (#28284) üzenetére


zolnagy
őstag

Sajnos nem EU, hanem Oroszország :(

(#28286) Studi válasza zolnagy (#28285) üzenetére


Studi
addikt

Akkor arra még ÁFA jön, ha jól sejtem.
(ha minden igaz fényképezőgépekre nincs VÁM)

(#28287) gg72


gg72
veterán

Ezen témában végérvényesen az utolsó hsz-em: azért az furcsa, hogy egyesek még azokat támadják, akik megpróbálják a maguk vélt, vagy valós igazát kideríteni. Nekem az egész történet bántja az igazságérzetem, de lehet csak én vagyok túl mimóza-lelkű. És tudom, hogy mindenhol emberek dolgoznak, akik hibáznak, és igen, én is hibáztam már, meg is lett a következménye sajnos... Zárásként pedig egy közhellyel élve: szerencsére nem vagyunk egyformák. Ámen. ;)

ON: Tudnátok ajánlani egy olyan fotós-könyvet, ami laikusok számára is könnyen és érthetően írja le a fotótzás alapvető tundivalóit? Jól jönne most egy kis tanulás, hogy végre van egy jó kis gépem. :)

(#28288) .mf válasza gg72 (#28287) üzenetére


.mf
veterán

Neten is van bőven elegendő anyag. Technikai alapokra láttam már néhány elég rendesen megírt magyar cikket, cikksorozatot is; aztán ha már azok megvannak, akkor van még jópár hivatásos fotósnál tippek, trükkök, tanácsok jellegű rovat, pl. Ken Rockwellnél van egy csokorra való, de másoknál is akad. Utána pedig fel kell kerekedni és fényképezni, megpróbálni a tanultakat átültetni a gyakorlatba (ez a nehezebb része) és keresni a jó témákat.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#28289) sideburns


sideburns
aktív tag

Bezzeg ha ebayen a noname kínai kereskedő valamit elír vagy rosszat küld és szólsz érte, nem csak hogy elnézést kér (rossz angolsággal), de még küld is neked még egyet a cuccból, plusz beleszór még néhány ajándék filtert ráadásként a csomagba.
Csak ne adj negatív értékelést.
Ehhez képest a MM még annyira sem képes, hogy ad egy1000ft-os utalványt vagy kiírja hogy bocs elb@sztuk.

Legközelebb ha a kínai kereskedő rossz színű pólót küld, kilátásba helyezem a börtönbüntetést. :)

(#28290) gg72 válasza .mf (#28288) üzenetére


gg72
veterán

Kösz szépen a tanácsokat, utánanézek. A témák: egyelőre a család körül, aztán majd a többi, de alapvetően természet.

(#28291) zolnagy válasza Studi (#28286) üzenetére


zolnagy
őstag

Ennek utananézek.
Ha jön rá, akkor nem annyira Best Buy

(#28292) Mercutio_ válasza sideburns (#28289) üzenetére


Mercutio_
félisten

És gondolom te mint mindenben jog követő ember ha véletlenül át csúszik a vámon önbevallást végzel és fizetsz afa+vám - ot ;)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#28293) jjeahh


jjeahh
nagyúr

ez itt elég off, de azért megkérdem, mert úgy döntöttem, tovább nem halasztgatom az obivásárlást, szóval most rendelnék valamit... :U na meg a manuál obitopik halott...
szerintetek melyik obi pengébb az alábbiak közül?
Olympus Zuiko 50mm f1.8
Minolta MD 50mm f1.4
Planar 50mm f1.8
Carl Zeiss Jena Pancolar 50mm f1.8
Auto Reflex 55mm F1.4
nézegettem még a takumarokat, konicákat, de nem találtam jelenleg jó állapotú eladót belőlük...
véleményeket tapasztalatokat előre is köszi! :)

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#28294) Zozzer888 válasza jjeahh (#28293) üzenetére


Zozzer888
addikt

Nem halott az, csak a két srác aki a legjobban ért hozzá nem online 0-24.Nyugodtan rakd oda, fognak válaszolni.

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#28295) Mercutio_ válasza jjeahh (#28293) üzenetére


Mercutio_
félisten

Esetleg kérdezd meg az indexes m42/manuál topicokban is, ha sürgős, hátha ott előbb kapsz választ.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#28296) robi-k


robi-k
őstag

Olympus PEN E-P5 tesztképek: [link]

(#28297) nord_ válasza jjeahh (#28293) üzenetére


nord_
veterán

A Planar nem 1.7-es és T* bevonatos? Mert ha az, akkor magasan nyerő. Nyitott rekeszen is penge.

(#28298) jjeahh


jjeahh
nagyúr

már az om zuiko meg a planar között tépelődtem, előbbi olcsó, meg tesztek alapján nem rossz, utóbbit talán nem is kell magyaráznom... :D és végül a planart elkapkodták előlem, úgyhogy maradt az oly... :DDD azéert köszi mindenkinek :R

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#28299) gg72 válasza robi-k (#28296) üzenetére


gg72
veterán

Gyönyörűek, de a gép is az. :K

(#28300) MLaca válasza robi-k (#28296) üzenetére


MLaca
őstag

húúúú, micsoda képek :P

http://mlzphoto.hu/

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.