Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#28452) Mercutio_ válasza Studi (#28447) üzenetére


Mercutio_
félisten

Pentax Q powa :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#28453) b.vr


b.vr
őstag

No akkor egy kérdés ami hasonló témák esetében mindig felmerül bennem, de sem ezekkel a szenzorokkal, sem úgy álatlában a hosszú telékkel nincs semmi tapasztalatom.
Vegyük a Nikon 1 CX-formátumát, mert ott látványos is különbség (2,7x crop-faktor) , elvileg könnyen lehetne kisérletként pont ugyanazt a telét használni mint egy FX-szenzoros gépen, és amúgy sem szoktátok itt a One-t ekézni hogy teljesen vállalhatatlan képeket készítene.
Szóval ha jól gondolom, itt egyfelől a szenzor pixelsűrűsége a kérdés, hogy ha mindezt a kép-területet egy FX-szenzor közepéből vágnám ki (mondjuk photoshoppal és nem hidegvágóval :D ) akkor ott mennyit veszítenénk pixelszámban, a másik oldalról viszont hogy akár a csúcs-CX szenzor ezzel a megnövelt pixelsűrűséggel mire képes az FX-szenzorokhoz képest, elbírja-e _értelmesen_ ezt a sűrűséget , mennyire zajosodik, valamint hogy a megfizethető tele-objektíveknek van-e ehhez elég felbontóképességük (hiszen gondolom az egész a spórolásból indulna ki, hogy elég a sokkal rövidebb és így olcsóbb tele. De ha abból meg az optikai minőség miatt kell csúcsot venni, akkor úgysem játszik)
Na szóval itt kb. mekkora az a nyereség, amit reálisan lehet kapni telefotózásnál? Tényleg ki lehet hozni viszonylag olcsón szuper-tele tartományú cuccot?

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#28454) Parci válasza b.vr (#28453) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az fx képből kivágva nagyon hamar elveszted a pixeleket... ha nem így lenne, az csak úgy lehetne, hogy ugyanolyan pixelsűrűségű az fx szenzor is. és igen, ennek megfelelően jó felbontású obi is kell. de ugyanilyen jó kéne az fx-re is, ha a megfelelő pixelszámú szenzora lenne.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#28455) jmakk


jmakk
őstag

Csak beruháztam hétvégén a G5-re kitre. :DD
Első benyomások:
Fogásra tiszta GH2. Ami nagyon tetszik és a GH2-ben nem volt még, az a Touchpad AF. Azaz amikor az EVF-be kukolsz és a kihajtott LCD-n a másik kezeddel oda húzod az AF mezőt ahova akarod.
A sarokba kihelyezett tekerentyű (a blende/záridő állító) viszont nekem nem kényelmes. Egyik irányba jó tekerni, de visszafele nem olyan kellemes, nehezebben megy. Az expógomb melletti joystick viszont szuper, az expókorrekció gyors változtatására, plusz a visszanézés közbeni belenagyításra.
Az új menü szép, de funkcionalitásban nekem szinte ugyanolyan, mint a régi. Viszont lehet háttérképet rakni mögé akár a memkariról is. Mekkora parasztvakítás! :DDD
Mindent összevetve, azt hiszem diszizdö bigining ofa bjútifúl (end long) frencsip! :D

Apropó, közben rájöttem, hogy a kitobi sem kell igazán nekem. Szóval akinek hagyományos Pana 14-42mm érdekel relatíve "óccójé" (legyen 25 matyi), az privátban jelentkezhet. Az obi 1 expós, csak garanciaügyi teszt miatt lőttem vele egyet. :DDD . Plusz van hozzá gyári "csíkos napernyő" is. Na jó, csak hagyományos fekete, de legalább olyan jól teszi a dolgát, mint egy csíkos. :)

[ Szerkesztve ]

(#28456) .: JuSzT :.


.: JuSzT :.
addikt

Valaki segíthetne, hogy akkor most szabad e ettől az eladótól egy ilyen szettet venni, vagy sem?
Számomra mindig gyanús kicsit, az itthoni árhoz képesti közel fél ár, viszont az eladó statja meg jó.

(#28457) rbalint88 válasza .: JuSzT :. (#28434) üzenetére


rbalint88
addikt

Bakker, pedig múlt héten néztem és akkor még 50 volt :( :W éreztem én, hogy kellett volna venni.

olympusmarket-től nyugodtan, német oly mintabolt.

[ Szerkesztve ]

(#28458) mrmarkus válasza .: JuSzT :. (#28456) üzenetére


mrmarkus
aktív tag

Lehet, hogy csak én látom rosszul, hogy ezt a licitet már 06.10.-én lezárták?! :F

Freedom of Information

(#28459) Studi válasza .: JuSzT :. (#28456) üzenetére


Studi
addikt

Az itthoni mintaboltban gyári újat kapsz (akár 15% törzsvásárlói kedvezménnyel), ez refurbished. De az árkülönbség tényleg nagy.

(#28460) Marseille199 válasza jszaz (#28421) üzenetére


Marseille199
senior tag

Jóféle! Tetszik :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#28461) Mr.Csizmás válasza Mercutio_ (#28452) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

esti rohoges megvolt :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#28462) .: JuSzT :. válasza mrmarkus (#28458) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Igen lezartak. Direkt megvartam h mi a vege. Tobb ilyet megneztem ma,kivancsisagbol.

(#28463) Studi válasza Mercutio_ (#28452) üzenetére


Studi
addikt

:DDD Az ám!
http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/tim/2012/09/28/20120919_Pentax_Q10_telephoto_001.jpg

[ Szerkesztve ]

(#28464) FEDman válasza Parci (#28446) üzenetére


FEDman
addikt

Na ja, csak az kérdésem továbbra is áll hogy milyen képminőséget fognak ezek a jelenlegi obik nyújtani? Ha már kisebb szenzoron is ilyen durvát torzítottak akkor mi lesz most?
És igen az LX7 továbbra is körbe fogja alázni a szenzor növelt Q-t is. És nem csak azért, mert kisebb méretben jobb paraméterekkel, fényerővel rendelkezik. Az LX7 igazi erőssége abban rejlik, hogy nem szimplán fényerős az obija, de piszok jól is rajzol. Ilyen téren az LX5-nél is sokkal jobb, pedig már abban se volt rossz üveg.
Ehhez képest nem tudom mit tud majd nyújtani ez a kis Pentax..
Hozzá teszem , hogy még a fix obijuk is elég nevetséges volt és lesz is továbbra is. Képminőségre se egy nagy eresztés, és az f/1,9 fényerejéről meg csak annyit, hogy az LX7 ennyit még ekv. 50mm-en is tud. :DDD

No de majd meglátjuk milyen lesz. Lehet egyszerűen túl komolyan veszünk valami olyasmit amit még a gyártó is max játéknak szánt. Belegondolva igazából nem is igen tudok más célközönséget elképzelni, mint az ovis gyereket, akik a lego mintájára fülég érő szájjal cserélgetik a Q-n a különböző Toy Lens "üvegeket". :D

Ha így vesszük akkor az árát leszámítva nincs semmi gond ezzel a vonallal. Kérdés inkább az, hogy hol a Pentax fotósoknak szóló mirrorless rendszere? Nekem nagyon hiányzik a Pentax innen, egy ideig reménykedtem, hogy majd ők is színesítik valamivel ezt a piacot..

(#28465) Studi válasza FEDman (#28464) üzenetére


Studi
addikt

Egyetértek, talán a színválaszték és a "Toy Lens" elnevezés is mutatja, hova pozicionálja a Q szériát a Pentax. Ehhez képest viszont furcsa lépés az érzékelő növelése.

Ott van nekik a mirrorless K-01! :DDD De ha igazán jót akarnak (nekünk :D), akkor száljanak be az mFT-be, a jó fixekhez ők is nagyon értenek! :))

(#28466) Parci válasza FEDman (#28464) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a jelenlegi obiválaszték nem jó. de tényleg két nagyon fényerős zoom és egy fix elég volna ahhoz, hogy hirtelen a legszimpatikusabb rendszerek egyike legyen számomra. az lx-7 ugyanis egy dolgot biztosan nem tud (és a többi csúcskompakt sem): nincs fényerős teléje. és nincs igazán fényerős normálja.

egyelőre azonban csak a váz javul egy kicsit, úgy tűnik, más semmi.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#28467) gcsikos


gcsikos
tag

Nagyon közel vagyok a NEX 5N --G5 váltáshoz. Egy vázat vennék és hozzá a Panasonic Lumix G 14mm f/2.5 Asph obit. Azt hiszem maradna a zsebben hordhatóság . Bp-n hol lehet kézbe venni egy G5-öst? MM vagy valamelyik mintabolt? Láttatok valahol kitéve tapizós diszpléjre? Az a gyanúm, hogy tesztekben, gyári fotókon, kosarasok tenyerében van lefotózva. :)

(#28468) .: JuSzT :. válasza gcsikos (#28467) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Aszongyák a fotoplus.hu-nak elég nagy kirakata/készlete van. Tapizhatóak

(#28469) Mr.Csizmás válasza gcsikos (#28467) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

panasonic shop? media markt?

talan westend. :F

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#28470) gorgo válasza .: JuSzT :. (#28468) üzenetére


gorgo
őstag

Tény, hogy sokminden van náluk a polcon, de nekem nem engedték tapizni az X-E1-et :( Illetve max. kikapcsolt állapotban kézbe vehettem volna, de erről lemondtam. Ki akartam próbálni...

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#28471) Studi válasza gcsikos (#28467) üzenetére


Studi
addikt

Ha a zsebben hordozhatóságot szeretnéd megtartani, akkor a G5 elég necces! Legutóbbi talin egymás mellé tettük a G3-mal, és kiderült, hogy határozottan nagyobb! Nem csak a markolat miatt, picit vastagabb, picit magasabb. Bár a számok nem mutatnak nagy eltérést, összhatásra már elég nagy a difi, mindenképp keress olyan helyet, ahol tartanak mindkettőből tapizhatót.

(#28472) Studi válasza Mr.Csizmás (#28469) üzenetére


Studi
addikt

Westend MM-ben emlékeim szerint egyik sincs, hétvégén voltam.

(#28473) Parci válasza Parci (#28466) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hmmm... most látom, hogy van már 14-45 mm / f2,8 obi pentax q-hoz (ekv. 80-250 mm). ez mondjuk egész jó. én nem zárnám ki ezt a rendszert sem csak úgy, minden a váz+obik+ár hármason múlik.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#28474) FEDman válasza Parci (#28473) üzenetére


FEDman
addikt

Az is csak addig tűnik ám jónak míg az ember nem kezd el számolgatni.
Ez az obi jelenleg látószögben és mélységélességben nálunk nagyjából egy 40-125mm / f8-nak felel meg.
Ha az új kicsit nagyobb szenzoros váz kerül alá akkor ez akár feljavulhat egy 35-100mm / f6,3-as mFT obi szintjére is. :DDD

Ami már persze nem is olyan rossz, de akkor meg már százszor inkább egy mFT váz egy szintén pici 45-150/3,5-5,6 kit obival. Hogy a méretben szintén hasonló kategóriában mozgó 14-150, vagy az új Pana 14-140-ről már ne is beszéljünk. :N

(#28475) Parci válasza FEDman (#28474) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

telénél azért a záridő is szempont. de ja, 70-200 / f2,0-2,8 még kompaktabb méretben izgalmasabb volna (nekem).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#28476) FEDman válasza Parci (#28475) üzenetére


FEDman
addikt

Persze, de azért a záridő nem csak a rekeszen múlik és azért egy nagyobb szenzoron (pl. mFT) az iso-t jobban meg lehet tolni, mint egy ilyen Q vázon. :)

Na de hogy ne csak off legyen, mit szólsz ehhez a Pana-Fuji együttműködésről? :Y

Ez aztán a meglepő fordulat, az Oly-Sony után most itt a Pana-Fuji együttműködés, egyik izgalmasabb, mint a másik. :))

(#28477) Parci válasza FEDman (#28476) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kevés a konkrétum még, de jól hangzik. persze három éve írtak/írtunk már a pana hardveres hdr szenzoráról, azóta is csend honol. most is érdemes olvasni a sorok között, mindenféle ipari kamerákba, megfigyelő cuccokba stb. szánják. szerencsére ott a digicam is a lista végén, de azért nem vennék mérget rá, hogy itt a gh4-re kell azonnal gondolni.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#28478) FEDman válasza Parci (#28477) üzenetére


FEDman
addikt

De ez most valami teljesen más nem?
Egyenlőre még ott tartok hogy értelmezni próbálom, hogy pontosan mi is ez. Ami eddig lejött, hogy ez az eddigiekhez képest egy sokkal vékonyabb szenzor lenne és ezáltal a lapos szögben érkező fényre nem lenne olyan érzékeny, mint az eddigi szenzorok. Ez az egy tulajdonság már önmagában új lehetőségeket nyitna meg a mirrorless rendszerek előtt. Kisebb és jobb minőségű szenzorra tolt üvegeket lehetne gyártani.
Sőt egy ilyen szenzoron sok jelenlegi obi is szerintem sokkal jobban teljesítene. Lenne is pár tippem melyik lenne az a pár jelenlegi objektív ami fellélegezne egy ilyen lapkán. :U

Az persze ilyenkor mindig kérdés, hogy lesz e mindebből kézzel fogható termék, de mindenesetre én szurkolok, hogy ez most bejöjjön, mert nagyot lendítene a mirrorless rendszereken.
Ezen felül az egyre elterjedőben lévő nagyobb szenzoros kompaktok tervezésében is új lehetőségeket nyitna egy ilyen szenzor.

(#28479) Parci válasza FEDman (#28478) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

közben jött egy vonzó samsung nx fisheye is. alakul...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#28480) MrChris válasza gcsikos (#28467) üzenetére


MrChris
nagyúr

a Mammut MM-ben sincs Pana G5. Van viszont sok Oly, Sony, Samu.

(#28481) Schanyee válasza gcsikos (#28467) üzenetére


Schanyee
senior tag

Én legutóbb (már régebben volt) a westend-es Panashopban láttam G5-öt, illetve tavaly nyáron az Alle Panasonic boltjában volt a legtöbb m43-as kamera kiállítva (kb az összes) és a Corvin téri jó nagy Pana boltban meg a legkevesebb. Szerintem a panashop oldalán nézd meg hol van raktáron, talán ott van a legnagyobb esély, hogy megnézd élőben.

(#28482) Studi válasza Schanyee (#28481) üzenetére


Studi
addikt

Most ha jól emlékszem csak GF5-öt láttam a Westendben, a Duna Plazában van GX1, plusz valamelyik GF, 3 vagy 5.

(#28483) Studi válasza FEDman (#28476) üzenetére


Studi
addikt

Jól hangzanak ezek a dolgok, ha ügyesen sikerül adni-venni a szabadalmakat, akkor az mFT rendszer lassan világuralomra törhet! :DDD

Én nagyon örülnék, ha még jönnének gyártók a rendszerbe, bár elég kicsi az esély, hogy a többiek feladnák a maguk koncepcióit. A Sony-Samu nagyon ráfeküdt az APS-C-s milc vonalra, a Nikon abszolút külön utakon jár, a Canonnak nincs még rendszere (azt az egy vázat 2-3 objektívvel ne nevezzük annak :) ), de egyelőre úgy néz ki, hogy ők nagyon maradnának a DSLR-nél. A Kodaknak velkámm, de ők nagy tudást és tapasztalatot nem tudnak bevetni, inkább csak tőkét. A Pentax szintén magányos harcosként próbálgatja a Q rendszert, jelen koncepció alapján még a nagyobb érzékelővel is inkább a japán belpiacon érhet el sikereket max.

(#28484) gcsikos válasza Studi (#28471) üzenetére


gcsikos
tag

A zsebméret [nálam] ekkora, elfelejtettem írni. A NEX palcsintával látható, ha veszem a G5-öt, az ő palacsintájával is bemegy talán. Habár nem sokat rugózok a zsebdolgon, ha megtetszik, a képminőség nem marad el a NEX-5N-től (sokkal) a kereső megléte nagyon vonzóvá tudja tenni.
Köszönöm a láthatósági tippeket, nézem.

(#28485) FEDman válasza gcsikos (#28484) üzenetére


FEDman
addikt

Kis erőszakkal talán bele lehet ide préselni egy G5-öst is, de hogy kényelmes nem lesz az biztos. :)
Ennek legfőbb oka, hogy a Panán nagyon hátra lóg az EVF.

(#28486) Studi válasza gcsikos (#28484) üzenetére


Studi
addikt

Méretre sokkal nagyobb, mint a NEX-5N, hiába a palacsinta.
Panasonic Lumix DMC-G5 dimensions: 119.9x83.2x70.8 mm (camera body only, excluding protrusion)
Sony NEX-5N dimensions: 110.8x58.8x38.2 mm (camera body only, excluding protrusion)

(#28487) FEDman válasza Studi (#28483) üzenetére


FEDman
addikt

Hát mondjuk erre számítok a legkevésbé. :D
Főleg mert se az Oly-Sony, se ez a Pana-Fuji együttműködés nem jár együtt effektíve új belépőkkel. Se a Sony, se a Fuji nem fog mFT gépeket gyártani ezek után se, max közösen fejlesztenek pár dolgot. Ettől persze az mFT erősebb lesz, de ugyanakkor a Sony és a Fuji APS-C vonala is nyilván fog az együttműködésből profitálni. Szóval inkább azt mondanám, hogy továbbra is szép fejlődés elé néz gyakorlatilag a komplett mirrorless piac..

... mínusz a Pentax. :DDD

(#28488) gcsikos válasza FEDman (#28485) üzenetére


gcsikos
tag

Ez a link baromi jó :R , már csak a hasonló tesztfotóknak kellene feljönni 100-as kroppolásban, ISO 800-tól és nem kellene a dpreview-re nézegetni.

(#28489) Darkness1 válasza Parci (#28479) üzenetére


Darkness1
aktív tag

Megdöbbentően kicsi lett, emellett nincs értelme a Samyang halszemet megvenni, pedig az is jó. Mondjuk én egyelőre egy 12-24-re pályázok.

No stress, no work Today!

(#28490) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

és itt az új leica aps-c kompakt is egy bazilassú és nem kicsi 28-70-nel, egy használt autó árában. a hasselblad lunar komoly versenytársat kapott a legidiótább fényképezőgép vesszőfutásban!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#28491) FEDman válasza Parci (#28490) üzenetére


FEDman
addikt

Egyik fórumon azt írták róla, hogy még egy Panasonic gép Leica logóval.
Nem gondoltam volna hogy valaha is ezt fogom írni, de én akkor ezt most a Pana nevében kikérném magamnak, ekkora baromságot még ők se raknának össze és vélhetően ehhez nem is volt semmi közük, ez egy 100% Leica kamera! :DDD

(#28492) Parci válasza FEDman (#28491) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

érdemes megnézni a kommenteket a dpreview-n. aszongya, hogy inkább vesz egy eos-m-et, és ráragasztja a kitobit pillanatragasztóval :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#28493) Mr.Csizmás válasza Parci (#28492) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

German Porsche GT3 - genius
German music or German sausages- No thank you
German vario zoom compact- You must be kidding

:DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#28494) lenan válasza Parci (#28490) üzenetére


lenan
aktív tag

http://camerasize.com/compact/#461,459.3,371.359,ha,t

speckó a mérete azon kevesek közé tartozik, amivel semmi baj szerintem

(#28495) FEDman válasza Parci (#28492) üzenetére


FEDman
addikt

Rengeteg koncepció landol végül örökre egy fiókban, de úgy látszik még mindig nem elég.. :DDD

(#28496) Parci válasza lenan (#28494) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha "semmi baj" alatt azt érted, hogy nem kisebb, mint ugyanez cserélhető obis, jobb tudású rendszereknél, akár fényerősebben, akkor ja, tényleg semmi baj. :DDD (azt se feledd, hogy van pana 14-42 x és sony 16-50 pz, meg hogy van új pana 14-42 és 14-140, szintén tök jó kompakt méretben... egyáltalán, stabis a leica?)

nem, ezzel a leicával semmi sem stimmel.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#28497) FEDman válasza lenan (#28494) üzenetére


FEDman
addikt

Hát ha szerinted nem gáz, hogy egy kompakt a cserélhető obis rendszergépekkel van méretben egy kategóriában, ráadásul úgy, hogy ebből van ami fényerőben, teljesítményben is lealázza, akkor tényleg nincs vele semmi gond.

Szerintem viszont ha már nem cserélhető obis egy gép akkor legalább az az egy ami rá van hegesztve legyen valamiben kiemelkedő. Ha nagy akkor az legyen tényleg jó, teljesítményben és fényerőben is, mint például az R1 volt anno. Vagy ha méretre mennek rá akkor meg legyen már kisebb legalább a rendszergépeknél, pl. így.

Mikor megláttam az első kiszivárgott képeket azt hittem azért ilyen nagy, ilyen gyér fényerő mellett, mert cserébe elegáns fix építést kap belső zoommal és élességállítással, de ahogy nézem még ez se jött össze, kifejezetten rondán pumpál ez az obi.

Nem gondoltam, hogy ezt fogom mondani, pláne pont a Leicára, de azt hiszem sikerült összehozniuk az elmúlt pár év legjellegtelenebb fényképezőgépét. Ennél semmilyenebb gépet tervezni az már szinte művészet lenne! :D

Ehhez jön még az ára. Ennyi pénzből előbb vennék egy Sony RX1-et, az legalább valamilyen. :)
Ha valaki nagyon zoomra vágyik az RX1 24Mp FF szenzorból kicsit vág és már meg is van a kívánt zoom átfogása is. Sőt ha valaki csak azért venne ilyen gépet, hogy felvágjon a piros pöttyel a "klubban" annak a Sonynál ehelyett még mindig ott egy Sonnar üveg a gépe elején, amit a Full Frame varázsszavakkal kombinálva szintén elérheti a kellő hatást. :D

[ Szerkesztve ]

(#28498) lenan válasza Parci (#28496) üzenetére


lenan
aktív tag

Önmagában a cserélhető obi hiányát felróni egy fixen épített gépnél tök hülyeség. A fuji x100-nál ezt egyikünk sem teszi meg, pont ez a jó benne. Persze jó kicsi az objektív, bár ezt elméletileg cserélhetőnél is pont így meg lehetne csinálni. A cserélhetőség csak akkor válik előnnyé, ha cserélni akar valaki obit. Pont te tudod a legjobban, hogy a juzerek 90%-a egy alapzoommmal vagy akár egy rávarrt fixxel elvan élete végéig :-)
Ami ennek a cuccnak szerintem felróható, hogy hamár ilyen átlagos (pici) zoomátfogást tettek rá, miért nem csináltak bele egy optikai keresőt bevetített adatokkal, értelmes élesség visszajelzéssel. Ezzel kilóghatott volna az evf kinálatból. De még az epson új evf-jét sem lehet rátenni mint az oly e-p5-nél.
A felépítése nyílván jó, a kezelőszervei rendben vannak ránézésre, az obi optikailag akár nagyon jó is lehet ha azt akarták, persze lehetne betolható mint egy régi leica elmar.
Soha nem venném meg, de ez tök mindegy is.

(#28499) lenan válasza FEDman (#28497) üzenetére


lenan
aktív tag

Sok mindenben így gondolom, van amiben nem. Adjuk meg az esélyt neki, lehet hogy az obi képileg tud valami kiemelkedőt ha már ilyen szar az átfogása és a fényereje. Talán.

(#28500) Parci válasza lenan (#28498) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem az a baj, hogy az obi nem cserélhető, félreértesz. az jó. a baj, hogy ennek ellenére nagy és fényerőtlen. magyarán nem használják ki, hogy nem cserélhető. részemről amúgy nem várok meg semmit, 2250 fontért vagy mennyiért ez egy hülye poén az én szememben, nem több. ne feledd, hogy f6,3-on igen bitangul karcol kb. a legszarabb kitobi is. :(

no és milyen kiemelkedőt tudhat képileg? elmosott háttereket biztos nem. éles? ma már mi nem az? nem, itt maximum lesz egy "olyan leica-magic feeling" a képeknél... tudod, az a nem definiálható valami, ami kimutathatatlan, viszont validálja a horribilis árat.

hú, de pipa vagyok a leicára! :(((

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.