Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55616) Nashville


Nashville
tag

Nagyon köszönöm nektek a segítséget végül a következőképpen alakultak a dolgok.
Mivel „legyen már karácsonyig egy viszonylag jó gép 80-90 ezer körül” mondattal indultunk neki az elején, rá kellett jönnünk, hogy ahogy Tin_Shield kolléga írta kikoptak ebben az árkategóriában a minőségi kompaktok.
A 200-230 ezres kategóriában sem találtam meg a minden elvárásnak megfelelő gépet, mert ott már tényleg nem akarok kompromisszumot kötni, szóval maradt a Nikon A900 123 ezerért. Amúgy elég jól sikerült kis gép lett, elég szép fotót készít beltérben is. Nem azok a tűéles fotók (picit zajos), de élvezhető a minőség, gyors a fókusza és a zoomja kiránduláskor jól fog jönni végül pedig tűéles, rázkódáscsökkentett jó minőségű videót készít az 5 tengelyes hibrid VR rendszernek köszönhetően.
Kb. 1-másfél év múlva többet is ki tudok érte adni és biztos, hogy a Panasonic is kiadja majd a minden irányba forgatható LCD változatot bárhogy is hívják majd, de ne csak felfelé mozogjon, mint az LX-15- nél, hanem fej felett tartva is tudjak fotót készíteni pl. egy nagyobb tömegben, úgy hogy közben lássam is mi lesz majd a képen. Nem egyszer jött már jól ez a funkció. Amúgy a Panasonic került a legközelebb hozzám nagyon egyben vannak a gépei és a tesztfotók minősége is remek volt: az élesség, a színek, érintőképernyő és a fókusz szabadsága mind nagyon meggyőzött. Kíváncsian várom az újításokat, addig meg elleszek az A900- al.
Ha valakit érdekel később írhatok róla tapasztalatot, Karácsony után már lesznek referenciaképek. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.