Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55151) Quent1n válasza Vidual001 (#55149) üzenetére


Quent1n
senior tag

FZ 200 az Arénában lévő MM-ba 89.990 :)

(#55145) Permet Elek Az A5000-nek csak a váza "zsebbarát" obival együtt már annyira nem, persze még így is kicsi. :) Ha a Fuji már nincs meg akkor el kell döntened mi számít. Ha a méret és a kompaktság akkor RX100 ha a jobb képminőség (azért az RX100 se egy szar vagy valami) és a későbbi bővíthetőség (fényerősebb üvegek, akár jó nagy zoomal stb.) akkor A5000. Egyéni dolog de én MILC-et nem vennék vakucsatlakozó nélkül.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#55152) Vidual001 válasza Quent1n (#55151) üzenetére


Vidual001
tag

Rendben, köszönöm a tippet! :R
Sajnos én Brüsszelben élek, ezen a hétvégén lesz is időm körbejárni a helyi MM-okat :C
De már nagyon várom, ajándék lesz, de biztosan lövök pár képet a kutyusaimról "teszt" címszóval :DD

MSI GT62VR 6RD Dominator Pro

(#55153) mikrofon


mikrofon
addikt

Sziasztok!

Kompakt gépet szeretnék vásárolni és ehhez szeretnék tőletek tanácsot kérni. Gondolom ez nem újdonság, mert mindenki ezt szeretné aki itt megjelenik...
Amitől az én esetem különlegesebb azt írom le.

Kb két évvel ezelőttig nyomon követtem az eseményeket. DSLR és kompakt gépek esetében is. Akkor léptem ki a DSLR világból teljesen. Addig Pentax K10D-t használtam, alapvetően manuális obikkal. Eladtam minden cuccomat és az itt levő tanácsok alapján vásároltam egy olympus stylus 1 -t. Tudom, hogy a két kategória nem összehasonlítható. De tudtam mit vállalok. Azt is miért. Annyira elégedett voltam, hogy azóta ide sem néztem. Ezért elavulttá váltak az infóim.

Igazából, most első körben édesapámnak szeretnék fényképezőgépet venni, mert az unokát azaz az én gyermekeimet fényképezi, vagyis fényképezné. Nagyon jó képeket készítene, jó a meglátása, témaválasztása. Végül is ö egy Zeniten nevelkedett. Azért írom feltételesen, hogy jó képeket készítene, mert jelenleg valami max 20es kompaktot használ. Amivel csak szabadban, világosban, de nem túl erős napban tud használható képeket produkálni a gyermekeimről.
Annak idején kiszemeltem neki az Olympus XZ-10 -et. Sajnos most látom, hogy az már nem beszerezhető. Ennek az ára és a tudása is szimpatikus volt. Ami szerintem fontos a fenyérős, jó obi esetleg gyors autófókusz. Neki semmilyen technikai "hókuszpókra" (pl WIFI) nincs szüksége. Ezeket úgy sem használná. Manuális módú beállítások sem olyan fontosak. Közel sem kell annyi mint az én Stylus 1-emben van. Szerintem ö már az autó-módot, vagy a félmanuál-módokat használná, autófókusszal. Árban viszont legyen jó, legközelebb az 50e-hez.
Mit ajánlotok?

Hogy ne csak kérjek, hanem talán adjak is valamit. Egy nagyon rövid leírás a két éves tapasztalataimról az olympus stylus 1 -ről.
2 éve váltottam DSLR-röl erre. Nagyon nagy váltás volt, mert Pentax K10D vázat használtam leginkább egy Pentax-A 1.4/50 ös manual obival és KatzEye törőékes mattüveggel. Akkor rendesen utána néztem a témának. Ez tűnt a legszimpatikusabbnak.
Csak sajnáltam rá az akkori 200e-s árat. Kapora jött egy külföldön elő fórumtárs, aki akkoriban éppen jött Mo-ra és el akarta adni a gépet. Talán még gari is volt rá, talán külföldi MediaMarkt-ba. Csak a blokkját nem találta. Ö elakarta adni én meg megakartam venni. Sikerült megegyeznünk.
Azóta biztos vagyok benne, ha nem ezt veszem megbánom. Utólag még a bolti árát is megadtam volna.
Ezt használom és kifejezetten megfelel a célnak. Kategóriájában szerintem kifejezetten jó. Mondjuk az tény hogy nem nyújtja azt az élményt, sem fényképezés, komponálás tekintetében, sem végeredmény tekintetében, mint mondjuk a K10D, egy Pentax-A 1.4/50 ös obival és KatzEye törőékes mattüveggel.
Viszont minden pillanat elkapható függetlenül kinek a kezében van és azért bőven kielégítő minőségű kép készíthető a jelenlegivel. Én P vagy teljes manuál módban használom. Amikor van időm bíbelődni (elég ritkán) akkor még fókuszálgatok is manuálisan. Nincs olyan funkció, amit ne lehetne manuálisan beállítani. A menürendszere megszokható és utána az érintős kijelzőnek köszönhetően könnyen elvégezhetöek a beállítások. A kézelőgombok, tárcsák jó helyen vannak, fogása kényelmes nekem is a nagy kezemben. Van súlya a váznak (természetesen közel sincs a DSLR+obi súlynak), amit kifejezetten szeretek.
Ha a feleségem használja, akkor P programot állítók be és megadom az alapvető beállításokat, a többi automatán megy.
Ha másnak adom a kezébe akkor full autómódot állítok be. Mivel az ilyen emberek általában gyorstüzelők, így mindig van egy-egy jó kép az adott helyzetről. Automatikája kielégítően működik.
Ha most valakinek ajánlani kellene Prémium kompaktot, úgy hogy van pénze rá akkor ezt ajánlanám, mert sokkal rosszabbra számítottam a DSLR-röl történő visszalépés miatt. Ennek kapcsán rá is kerestem mennyi a mostani ára. Jól látom, hogy most már ez sem kapható?! Ha nem akkor vajon mi van helyette....

Egyébkén most van lehetőségem újra visszatérni a DSLR világba, gondolkodok is rajta. Mivel előtte Pentaxom volt, így első körben abban gondolkodnék. De két éve nem követem a fényképezőgépek technikai fejlődését így nem tudom, most mi olyan mint annak idején a K10D volt. Ráadásul mivel mindent eladtam, most teljes szettet kellene vennem természetesen nem kitt obival....
Sőt, még abban is gondolkodom, hogy lehet nem a DSLR kategóriába, hanem a MILC kategóriába kellene visszatérnem. Ezen a téren teljesen tanácstalan vagyok.
Ezzel kapcsolatban esetleg tudtuk tanácsot adni, véleményt írni?

[ Szerkesztve ]

(#55154) asdf_ válasza mikrofon (#55153) üzenetére


asdf_
veterán

Hasznalt xz-1 gari nelkul 37-ert aprorol?

(#55155) Vidual001


Vidual001
tag

Sziasztok

Szeretnék segitseget kerni, hogy az alul felsorolt modellek kozul melyik hasonlit leginkabb a Panasonic Dmc-Fz 200-hoz. Egész Brusszelben nem lehet ilyen gepet kapni, ès ezeket talaltam..

1. Canon 1160C031AA 1300D 18-55
2. Canon 1160C026AA 1300D 18-55 IS
3. Canon SX 540
4. Sony DSCHX400VB.CE3
5. Canon EOS 1200D

Esetleg megbizhato Magyar boltot tudnàtok ajànlani, ahol a Panasonicot meg tudnàm venni ès kiszàllitjak Belgiumba?

MSI GT62VR 6RD Dominator Pro

(#55156) mikrofon válasza asdf_ (#55154) üzenetére


mikrofon
addikt

Xz-10hez képest mik a jelentősebb különbségek?

(#55157) Tin_Shield válasza mikrofon (#55156) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Nagyobb a szenzor és a tele végén fényerősebb az objektív az XZ-1-ben. De kicsit rosszabb a nagylátószög értéke.

(#55158) mikrofon válasza Tin_Shield (#55157) üzenetére


mikrofon
addikt

Azt hiszem erről lecsúztam, mert már nem látom az apron...
Nah most mi legyen?

[ Szerkesztve ]

(#55159) sideburns válasza Vidual001 (#55155) üzenetére


sideburns
aktív tag

Nem lehet kapni FZ200-at Brüsszelben? Hol nézted, a hentesnél?
Ha tényleg így van, üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék! :D

Miért nem rendeled meg amazonról, ebay-ről vagy mondjuk innen?

A Canon 1200D és 1300D azok alsó kategóriás tükörreflexes gépek, nagyobb szenzorral, de az objektív csak 3x és fényerőtlen.
Az SX540 és HX400 pedig átlagos gyenge 50x megazoom bridge-ek, kicsi szenzor, fényerőtlen objektív.

(#55160) ecodobos


ecodobos
újonc

Sziasztog! Nemreg vettem egy Olympus TG4-et. Nem telt bele egy hetbe es valahogy elhagytam az objektiv gyurut, ami lezarja az elotetlencsek csatlakozo feluletet. Ket kis piros csikocska van rajta. Gondolom e nelkul nem vizallo. Nem tudja valaki, hogy hogyan tudnam potolni? esetleg nincs valakinek egy totalkaros gepe, amire mar nem kell a gyuru?

(#55161) szürke


szürke
tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek hogy milyen gépet is lenne érdemes vennem.
Egy 8 éves Sony DSC-S700 lenne leváltva, ami mint mindenes gép szolgált télen-nyáron, családi eseményeken, kirándulásokon és mindenhol ahol csak lehetett.

Egy dolog van részemről amihez ragaszkodom, az pedig az hogy AA elemekkel működjön.
Külön öröm lenne ha a javasolt gép szürkületben, este utcai körülmények között, beltérben kevés fénynél, lámpánál is elfogadható képeket készítene. ( Minden ami a Sony DSC-S700-tól jobb képet készít az említett körülmények között az számomra elfogadható)
Nem kifejezetten új gépet keresek, tökéletesen megfelel a használt is max 30 ezerig. Kis méret előny!

Régebbi tesztek, cikkek alapján eddig ezt a kettőt találtam "jónak" (mint laikus):
Canon Powershot SX 130Is
Panasonic Lumix DMC-LZ20 (nem igazán zseb méret...)

Ti melyiket vagy mit javasolnátok?
Előre is köszi a tanácsokat!

(#55162) zeorsdfd válasza sideburns (#55159) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

:C

(#55163) kovisoft válasza Vidual001 (#55155) üzenetére


kovisoft
őstag

Csatlakozom sideburns fórumtárshoz, én is nehezen tudom elképzelni, hogy ne lehetne kapni FZ200-at Belgiumban. Ha mégis így lenne, akkor se Magyarországról próbáld meg beszerezni, jobban jársz pl. Németországgal. Az idealo.de oldalon (ez hasonló a magyar arukereso.hu ill. argep.hu oldalakhoz) van egy csomó ajánlat 300 euró körüli áron, ezek többsége szállít Németországon kívülre is (pl. kapásból az első, amit megnéztem, ilyen volt).

(#55164) sideburns válasza szürke (#55161) üzenetére


sideburns
aktív tag

Igazából a 30 ezres keret és a jó képek kevés fénynél önmagában kizárják egymást.
Nincs sok értelme ragaszkodni az AA akkukhoz sem, elavult technológia, nem hiába kopott ki a fényképezőgépekből. Utángyártott lítium akksit pár ezerért lehet venni szinte minden ismertebb modellhez.
Ha előny a kis méret, inkább vedd a kisebbet, már ha egyáltalán találsz eladót. Esetleg szerencsével találhatsz valami régi csúcskompaktot, talán Canon S90-et kapsz 30-ért vagy valamelyik régebbi Panasonic LX-et (LX3 vagy LX5), ezek talán kicsivel jobbak az általad írtaknál, de ezek is 6-7 éves konstrukciók.
Inkább spórolj még hozzá, 50-ért már használható MILCeket kapni (noha ezek meg nem zsebre vághatóak).

(#55165) daniduke válasza ecodobos (#55160) üzenetére


daniduke
tag

Az Olympus mintaboltnál érdeklődj, egy e-mailt megér. Segítőkészek és ha jól emlékszem másnak is tudtak segíteni valami hasonló mütyür alkatrész beszerzésében.

https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/

(#55166) totar


totar
csendes tag

Sziasztok!
Fényképezőgépet szeretnék vásárolni, minőségi ugrás céljával, mivel az iPhone nem tudja kiszolgálni az igényimet!
A terep, amin használva lenne a fényképező:
- low light viszonyok között is szeretném, ha megállná a helyét, long exposure felvételek készítése, valamint egy kis csillag szemlélet is benne lenne a pakliban,
- a másik lényeges elvárás, hogy adott esetben gyorsan mozgó testek, ellenkező esetben távoli alakzatok lencsevégre kapása a cél, a részletek megörökítésével. Papagájokról lenne szó, amik ha meglátják a kamerát elröppennek, de valamikor nyitottak a felvételkészítésre. A színek helyes reprezentálása elsődleges szempont a részletek mellett.
A videós képességeket nem tervezem használni, inkább a fényképezést helyezem előtérbe!
Már egy ideje olvasgatok teszteket, cikkeket, hogy mi lenne az ideális választás számomra, de nem alakult ki száz százalékos kép bennem. Mivel említettem, hogy ez lenne az első jelentős céleszközöm nyilván nálam jóval tapasztaltabbakat szeretnék megkérdezni, hogy mit tanácsolnak, mi lenne számomra a legmegfelelőbb!
A keresgéléssel töltött idő alatt nagyon megtetszett az LX100. Helyt tudna állni, hű társ lehetne a különféle helyzetekben? (szimpatikus még az Oly OM-D E-M10 is)
Kérlek titeket segítsetek a helyes döntés meghozásában, ha butaságokat írtam, vagy lehetetlent kérek ezektől a gépektől akkor javítsatok ki, és ajánljatok másikat, jó döntést szeretnék hozni, amit nem bánok meg.
Szempontnak tekinthető például a garancia időtartama, a nyújtott szolgáltatások, Debrecen környéki szervizelési lehetőségek, stb.
A méret nem feltétlen mérvadó, bár az esetek többségében jobban jönne a kompaktság.
Köszönöm, hogy elolvastad! :R

[ Szerkesztve ]

(#55167) Sasi82


Sasi82
csendes tag

Sziasztok!

Remélem tudtok nekem segíteni :)

Egy olyan fényképező+kamera kombót szeretnék vásárolni, ami megközelíti a tükrösök képminőségét és a videofelvétele is nagyon jó minőségű.
Ami fontos lenne, hogy lehetőleg könnyű legyen a készülék. (Hölgy használná)
Legfőképpen utazásokra, családi eseményekre, bulikba.
Az autófókusz gyorsasága nem annyira lényeges, vagyis nem sportfotózásra kell, viszont sötétben is szép videót készítsen.
Kb 200-300.000 Ft lenne rá a keret.

Tudtok nekem valami jót ajánlani?

Előre is köszönök mindenféle segítséget!

(#55168) jjeahh válasza Sasi82 (#55167) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A panasonic lx100 ára még a 200k-t sem éri el és az apsc tükrös kit-ek képminőségét nem csak megközelíti, hanem meg is haladja. Az autofókusz viszonylag gyors, a videója remek (4k, 100mbps) és ekkora az egész. Az egyetlen komoly hiányossága talán az, hogy fix és nem érintős a kijelzője.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#55169) Vidual001 válasza sideburns (#55159) üzenetére


Vidual001
tag

Köszönöm a választ! :R

2 MediaMarkt-ban voltam, átküldtek egyikből a másikba, mert az előbbiben éppen nem volt raktáron (weblap szerint pedig van..). Átmentem a másikba, ott közölték velem, hogy 6 darab van az egész belga Mediaban, többnyire a holland határnál levő üzleteikben...

Ezt követően Vanden Borre (szintén két bolt), ahol nemes egyszerűséggel kinevettek, hogy ilyen régi gépet ők nem forgalmaznak már (honlapjukon szintén találtam -.- )

Majd végigjártam az összes kis fotósboltot amit a google felsorakoztatott előttem, sőt olyanban is voltam, amit még a google se jelzett.

Én nem találtam meg az általad linkelt oldalt, de egy holland cégtől rendeltem. Sajnos ékes Dutsch tudásom cserben hagyott, és nem tudtam, hogy épp nincs raktáron nekik se. A pénzemért cserébe kaptam egy e-mailt, hogy-ha megérkezik hozzájuk, azonnal postára adják, és írnak e-mailt ha ez megtörtént...
Természetesen minden kelléket és a + garit is megvettem rá, szóval 420 euróm kallódik valahol a neten :DD

Mindenesetre elgondolkodtam, hogy-ha végre-valahára megérkezik, akkor írok egy cikket erről a kalandos első fényképezős fellángolásomról :C

MSI GT62VR 6RD Dominator Pro

(#55170) Quent1n válasza Sasi82 (#55167) üzenetére


Quent1n
senior tag

Hölgynek ilyen felhasználásra simán ajánlanám a Sony RX100 MK III-at. :) Kicsi, könnyű, videója jó, kijelző selfie kompatibilis, vakuja dönthető, keresője is van és jóféle képeket csinál. Egy kitobis belépős tükröstől nincs olyan messze képminősége. Ha érintőkijelző is kell akkor Canon G7X MK II de annak a videóit azért meg kell nézni, bejön e.

Illetve a már említett LX100. :)

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#55171) szürke válasza sideburns (#55164) üzenetére


szürke
tag

Köszi a javaslatokat, szétnézek ezek után.
Annyit még kérnék segítséget hogy az álltalam leírt kettő géppel mi a baj? Neten számomra csuda szép képeket találtam a Canonnal készítve is. Olyat meg most tudnék 22 ezerért.
Az meg igaz hogy a Lumixról elég sok negatív véleményt találtam árukereső oldalakon...

(#55172) sideburns válasza szürke (#55171) üzenetére


sideburns
aktív tag

Linkeld be azokat a szép képeket légy szíves!
De ha tetszik a Canon, akkor vedd meg azt.

(#55173) ANOka válasza totar (#55166) üzenetére


ANOka
őstag

Szerintem hosszabb távon - ha a képminőség az elsődleges szempont - az Oly OM-D E-M10-vel jobban jársz.
De ez (a gép) már egy másik topik.

(#55174) szürke válasza sideburns (#55172) üzenetére


szürke
tag

A árukeresőkön negatív kritikákat ért DMC-LZ20:
[link]

Canon CANON PowerShot SX130 IS:
[link]

Mindentől függetlenül keresem az általad javasolt modelleket.

[ Szerkesztve ]

(#55175) sideburns válasza szürke (#55174) üzenetére


sideburns
aktív tag

A Canon review-ban a sample-k között a maximum ISO 400-as.
Nézd meg ezt pl. 100%-on:
http://img.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx130_is/sample_images/canon_powershot_sx130_is_17.jpg
Ezt egy mai átlagos Samsung/Xiaomi/stb. teló is meglövi ilyen minőségben.
Monitor méretben nézve minden gép "jó" képet készít. A gondok a kevés fénynél jönnek. Kérdés, hogy van-e tényleges igény ennél jobb képekre.

(#55177) sideburns válasza zeorsdfd (#55176) üzenetére


sideburns
aktív tag

Oh :)
Rútuljak meg, nem vettem észre azt a pár nyamvadtat!
A mondanivalóm lényegén nem változtat. :)

(#55178) Gardo


Gardo
tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a döntésem meghozatalában, mely szerint a két, viszonylag "régebbi" felsőbb kategóriás kompakt gép közül melyik a jobb?

1. Canon PowerShot S110
2. Panasonic Lumix DMC-LX7

A specifikációkat ismerem, főként azok véleményére lennék kíváncsi, akik használták, kézbe is vették ezen gépek valamelyikét. Köszönöm! :R

Annyi vagy, amennyit a szavad ér.

(#55179) pibácsi válasza Gardo (#55178) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia!
Nekem LX7-van, így erről tudok infót adni. Nagyon sokat tudó kis gép, bár nem érintő képernyős. Az optika 1.4-2.3-ig, ami most talán az egyik legjobb. Akár aut. módban, akár manuálban is szép képeket csinál. Jó a fehéregyensúly aut. beállítása - de ezen kivűl van más több lehetősége is. Nagyon sok pozitív tulajdonsága van. Már a menű átnézéséhez is sok és türelmes idő kell. 6 féle videó rögzítésű mód van, amelyek zajmentes (kerregő) hang nélkül szépen dolgoznak akár progresszív, akár váltottsoros módban 25 frps-el. Vakupapucs lehetőség. Az LCD 920K. A Canon S110-et csak a műszaki adatokból és a hozzászólásokból ismerem. Az optikája 2.0-5.9-ig megy, ami valamivel rosszabb, mint az Lx7. Az LCD kijelző 461K, ami a fele az LX7-nek, bár érintős, de nem ad olyan szép képet természetesen. Nincs vakupapucs, a burkolat műanyag, így könnyű is. Mindkettőnek 1/1.7-es az érzékelője, de talán az S110-nek egy hajszálnyit nagyobb. Amúgy a netről letötött eredeti minta képek szépek.
Egy S110-hez talált hozzászólás - Előnyök: kicsi, kezes, érintőképernyő, bár exponálásnál pontatlan,
Hátrányok: túltelített JPEG színek, videó alatt nagyon darabos a zoom, a zoom és AF is erősen hallható a video felvételeken, gyenge felbontású LCD (kereső is egyben), WiFi nagyon komplikált.

Egyéb más adatot is hasonlítva az LX7 szerintem tökéletesebb.

Üdv. Pibácsi

(#55180) greenface


greenface
aktív tag

Sziasztok, a Pana LX7 tölt USB-ről?

''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"

(#55181) Attila432


Attila432
tag

Sziasztok,
nyaralások, családi ünnepek dokumentálására keresnék egy kompakt gépet max 50 ezerig. Jókat olvastam a Canon PowerShot SX610, van valakinek tapasztalata vele? Esetleg tudnátok ajánlani másik gépet?
Köszönöm előre is a segítséget!

(#55182) pibácsi válasza greenface (#55180) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia!
Sajna, nem, bár sokszor jó lenne pl. PowerPack-ról tölteni az akksikat kint a szabadban. Hálózati töltőt adnak hozzá, de az annyiból jó, mivel külön lehet a géptől függetlenűl tölteni, nem úgy, mint az Oly.XZ-2-őt, oda kellett vennem külön töltőt. Viszont ott tudom használni a PowerPack-ot töltésre. USB-s töltőt nem találtam hozzá.

Üdv. Pibácsi

(#55183) greenface válasza pibácsi (#55182) üzenetére


greenface
aktív tag

Köszi a választ. (Kár, mert micro USB töltő tényleg szinte mindenhol van, ill. úgy is visz az ember magával a teló(k) miatt.)

''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"

(#55184) pibácsi


pibácsi
senior tag

Tisztelt fórumtársak!
Igaz, hogy nem itt kell hirdetnem, de szeretném tudatni, hogy eladom az Olympus Stilus XZ-2 gépemet kihasználatlanság miatt. Írtam róla, hogy vettem hónapokkal ezelőtt egy Panasonic Lumix Lx7 gépet a videó miatt - persze nyilván fényképezni is - és azóta az Olyt. nem használom. Többek között a Jófogáson van meghirdetve Marosi néven (úgy vagyok beregisztrálva). 2 db. plusz akksit is adok hozzá. A hirdetésen árat is megadok. De más helyre is felteszem.
Ha valakit érdekelne priviben keressen meg.

Üdv. Pibácsi.

(#55185) Permet Elek válasza pibácsi (#55184) üzenetére


Permet Elek
senior tag

Ez szép és jó, csak újan is ennyi volt az ára. :D

(#55186) asdf_ válasza Permet Elek (#55185) üzenetére


asdf_
veterán

A legvegen, en meg 100-ert vettem es o is (minima) annyiert, mert az o vasarlasa korabbi. Mas kerdes, hogy ettol fuggetlenul nem biztos, hogy realitas talajan mozog az ar. (ugyanakkor eladoi oldalrol nezve pedig a kis csucskompaktok kihaltak, tehat mar nem elerheto dolgot kinal, az FZ200 az egyetlen alternativa 95-ert, kisebb szenzorral, joval testesebb gepkent)

(#55187) pibácsi válasza Permet Elek (#55185) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia Permet Elek!
Talán annyit még érdemes figyelembe venni, hogy 2 db. + akksit is adok hozzá és még gari is van rajta. Egyébként én "asdf"_-el értek egyet, ujonnan nem lehet kapni, már kifutott. Esetleg rendelésre, de ott 114-170-ig szórnak az árak.
Na majd alakúl.

Üdv. Pibácsi

(#55188) braunsim válasza pibácsi (#55187) üzenetére


braunsim
csendes tag

Pibácsi! Ha itt nem hirdetnél nem szólnék.
Mivel gépet akarok venni olvasgatom a fórumot egy ideje. Sokat találkoztam a neveddel és emlékeztem a hirdetett gépet általad irt kritikáira. Ha jól emlékszem 70 ezer körül vetted akcióba, a videó kerregés miatt használhatatlan. A jófogáson azt adsz el annyiért amit akarsz, de itta fórumon legyünk korrektek és ne vágjunk át senkit.

(#55189) Gabe123


Gabe123
aktív tag

Sziasztok. Milyen komkapt fényképezöt érdemes venni 100-110k -ig. Mondhatom hogy kezdö vagyok. Fontos lenne a video része is. Thx

Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "

(#55190) mazsi70 válasza Gabe123 (#55189) üzenetére


mazsi70
senior tag

Mindenképpen Sony - Panasonic vonal a videó miatt .

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#55191) pibácsi válasza braunsim (#55188) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia braunsim!
Leírtam, hogy ez egy figyelemfelhívás volt,és nem hirdetés. Ezek szerint félreérthető volt. Nem kellett volna, már megbántam. A másik: nem jól emlékszel, nem annyiért vettem, de ez talán nem is tartozik ide, ez magánügy - én sem kotorászok más zsebeiben. A következő: a hangkerregésről azért írtam, mert ez tipushiba - beviszi az AF és a Zoom állításkori kerregést - és felhívtam a figyelmet, de akkor több mindenre felhívtam a figyelmet óva azokat, akik ilyen gépet kívánnak venni. Saját tesztet is írtam. Nem az én gépem hibás. Annak semmi baja. Ilyen a konstrukció, de ezt többen is felpanaszolták.
Még annyit, hogy nem kívánok átvágni senkit, nem a stílusom.
Ezzel a témát lezárnám, visszavonom az eladási szándékomat.

Üdv. Pibácsi

(#55192) #96302336


#96302336
törölt tag

Készülékvásárlás előtt állok. 65k körül keresek gépet, és találtam is két gépet. Az egyik egy Sony DSC WX-350, a másik egy Panasonic DMC-SZ10EP-K.
Melyik legyen szerintetek? Vagy valamilyen alternatíva a megjelölt ár körül?

(#55193) Permet Elek válasza #96302336 (#55192) üzenetére


Permet Elek
senior tag

Összefoglaló. És egyiket se. 50 ért már kapsz cmos szenzoros gépeket. De ugyan úgy mint az említettektől, ne várj csodát.

(#55194) #96302336 válasza Permet Elek (#55193) üzenetére


#96302336
törölt tag

Akkor mit javasolsz?

(#55195) Permet Elek válasza #96302336 (#55194) üzenetére


Permet Elek
senior tag

Ma. Semmit. Vagy veszel 50 ért egy gépet, ami azt tudja mint az említettek és spórolsz10+ ezret. Vagy teszel hozzá. Panasonic FZ-200 bár itthon ma vicc az ára, mint mindennek. Rx100 ha a kezedre áll, és ez a legolcsóbb értelmes kompact ma. Vagy dslr-t, milc-et, ha nem zavar a méret.

[ Szerkesztve ]

(#55196) #96302336 válasza Permet Elek (#55195) üzenetére


#96302336
törölt tag

Nem amatőr fotózásra szeretném használni, hanem csak arra, hogy ki szeretném váltani a mobiltelefon kameráját, mert azok még mindig nem ütik meg az ősöreg Olympus C5000 képminőségét. Az általam belőtt ár szerintem tükrözi a felhasználási területet, ezért sem a százezres tartományban kerestem, a plafont írtam, az általad javasolt gép bőven felette van. Méretben pedig mindenképp. Egyébként a Sony 60, a Panasonic pedig cirka 40 rongy. Tehát kellően olcsóak, elvileg a Sony tud valamivel többet.

(#55197) Permet Elek válasza #96302336 (#55196) üzenetére


Permet Elek
senior tag

C 5000 nagyobb szenzor, fényerősebb obi. Szerinted melyik gép jobb ma 100 alatt? :) Ha nincs semmi baja, ne akard lecserélni. És a mai telók, ha értelmeset veszel, elég jók már fényképezésre. Pl xiaomi 2.0 fényerős optikái.

(#55198) #96302336 válasza Permet Elek (#55197) üzenetére


#96302336
törölt tag

Végül is nincs baja, az akkun kívül. De az talán még kapható.

(#55199) sideburns válasza #96302336 (#55192) üzenetére


sideburns
aktív tag

Hardveraprón van most egy Pana LX7 60-ért.
Ez a C5000 ez 2003-as (!) őskövület gép, nehogy már egy korszerű mobil ennek ne üsse meg a szintjét.
Egyébként meg még mindig azt mondom, hogy 60-ért kicsi MILC-et kell venni, nem kompaktot.

(#55200) Permet Elek válasza sideburns (#55199) üzenetére


Permet Elek
senior tag

Még ha használtról beszélgettünk volna. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.