Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-26 14:04:56

LOGOUT.hu

iPhone-t használók OFF topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23020) Blaise


Blaise
veterán

Nexus 7 gyorsteszt iOS felhaszálói szemszögből:

Régóta iOS rendesszerű készülékeket használok, kezdetben volt egy iPod Touch, majd a megjelenése óta egy iPhone 4-et nyúzok. Androidos eszközöm korábban nem volt, azonban az első HTC G1 telefon óta mindig nyomkodtam az aktuális csúcsmodelleket, amíg nem nagyon győztek meg eddig, így nagy elvásáraim volt a Google-felé az első saját tabletjükkel kapcsolatban.

A választásnál fontos volt az, hogy mivel ez egy hivatalos Google referencia eszköz, így a frissítéseket azonnal megkapja, nem kell várni hónapokat, mire a gyártó méltóztatik elkészíteni a frissítést. A kibontás után azonnal meg is érkezett a 4.1.2 update, amely apró hibajavításokat tartalmaz.

Hardver:

A kijelző 7' HD felbontású, majdnem retina, mindenesetre nagyon szépen mutat :) Hála az erős Tegra3-alapú vasnak (4+1 mag CPU, 12 mag GPU), villámgyorsan működik az egész rendszer, persze ebben valószínűleg közre játszik a Project Butter nevű optimalizálás is. Nyilván az ember megpróbál microlag-okat előidézni, akkor sikerülhet, de alapvetően szélvész módján hasít az egész. A kis mérete miatt könnyedén hordozható az eszköz, egy nagyobb kabátzsebbe simán belefér.

OS/Szoftverek:

Nagyon tetszenek a widgetek, amelyekkel az ember könnyedén kapcsolgathatja a wifit, láthatja az emaileket a kezdőképernyőn, twitter feed-et stb.

Internet:

A beépített Google Chrome böngésző szépen teszik a dolgát, könnyedén szinkronizálja a könyvjelzőket. Alapból a Flash-t nem támogatja, azonban külső telepítés után a Firefox bekapcsolt pluginnal szépen megjeleníti a Flash tartalmakat is. Ha valakinek nem szimpatikus valamelyik böngésző, könnyedén találhat magának megfelelőt a Play-ből.

Médialejátszás:

Az ajánlott ingyenes lejátszóprogramok (MXPlayer, MoboPlayer) gyönyörűen visznek 720p és 1080p felbontású videókat, kipróbáltam a Médialejátszók tesztmódszere leírásban szereplő videómintákat, mindegyiket lejátszotta akadás nélkül. Nagy pirospont!

Játékok:

Van külön TegraZone, amely egyfajta gyűjtőhelyéül szolgál a Tegra platformra optimalizált játékoknak. GTA3, Max Payne stb. természetesen futnak akadás nélkül. A kommersz játékokkal sincs természetesen probléma (Angry Birs, Where's my water stb.)

Alkalmazások/Google Play:

A bankkártya beregisztrálása simán ment, itt is csinált egy próbaterhelést rögtön. Gyakorlatilag ugyanazok a főbb alkalmazások, mint iOS-en. Ami kicsit fura, hogyha az ember megvásárol egy alkalmazást, akkor a fejlesztő országa szerinti áfát még meg kell fizeti, tehát némileg több is lehet, mint a Play-ben kiírt összeg. A natív tabletes alkalmazásokkal kicsit le van maradva a Google, bár ahogy hallottam igyekeznek ráfeküdni erre, mivel néhány esetben furán fest egy felnagyolt telefonos app a kijelzőn :D

Azokkal az alkalmazásokkal nincs gond, amik iOS-re is vannak, általában minőségiek, de azért a többi közül erősen szelektálni kell :)

Egyéb:

Van USB OTG funkció, méghozzá rootolás nélkül, tehát egy megvásárolható alkalmazással (Nexus Media Importer) az ember könnyedén tölthet át képeket, videókat, zenét, és dokumentumokat bármilyen eszközről egy párszáz forintos kábel segítségével. Ez egy nagy előny az iOS-hez képest.

Kicsit fura, hogy a telepítésnél egy játék vagy egy pdf olvasó program engedélyt kér a telefon és az sms háttérben történő használatára, de mivel nem lehet bele SIM kártyát rakni, így annyira nem foglalkoztat a dolog :D

Végszó:

Különböző kedvezményes ajánlatokkal 70 ezer forint környékén be lehet szerezni a 16GB-s változatot hivatalos 2 év garanciával, ennyiért szerintem nem egy rossz vétel. Természetesen nem az iPad3 ellen indul versenybe, de cserébe az ára is fele annyi :)

Nem tervezek mélyen belenyúlni a rendszerbe (root, főzött ROM), mert gyári állapotban is hozza az elvárt sebességet és funkciókat. Akik egy olcsó ám de jó tabletet szeretnének maguknak, azoknak melegen ajánlom, de azért egy androidos telefonra nem cserélném le a már jól bevált iPhone-t.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.