Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-26 14:04:56

LOGOUT.hu

iPhone-t használók OFF topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#92001) Totheground


Totheground
addikt

:DDD

[ Szerkesztve ]

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

(#92002) r3dsnake válasza Totheground (#92001) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Bennem van a késztetés, hogy kiszakadjak innen kicsit, és utazzak, bármerre. Talán utazótársak is akadnának a barátok közt, csak ami álomdesztönéjsön lenne, oda lehetetlen lenne eljutni, de pl. Csehországba Cesfur-t össze lehetne hozni. Csak amikor látom 1-2 "ismerősnél" hogy épp amcsiból vagy japánból postol, akkor bennem van a dayummm érzés. Talán szegedi egyetemeken keresztül volna lehetőség utazni, motoszkál is bennem a gondolat (bár 24 évesen elkezdeni az egyetemet??), mivel szerződésem a melóban február végéig van, márciusban megszerzem a második OKJ-mat, szóval március után tétlen időszak lenne, ha addig nem alakul valami. Talán első körben fel kéne húznom pestre pár hónapra szerencsét próbálni, esetleg pár freelancer melót bevállalni (bár azt meg EV nélkül hogy..?).

Tulajdonképpen fogalmam sincs mit akarok kezdeni magammal, de jelen szituban úgy érzem örülnék, ha nem hosszabbítanának szerződést, mert akkor legalább rá lennék "kényszerülve", hogy belefogjak valami másba. Bár azt elég megalázónak érzem, hogy lassan 2 éve vagyok (harmadik szerződéssel) felvéve "mezőgazdasági közmunkásnak", miközben ez csak papíron van így. A szakmai gyakorlatomat meg feldughatom, ha egy leendő munkáltató meg ellenőrzi a korábbi munkáimat, mert papíron csak egy utolsó közmunkás vagyok. Minden szerződés előtt megfogadtam, hogy oké, úgysincs jobb, ezt még végigcsinálom, és csá. De mostmár tényleg így lesz, ha újból így alkalmaznának. Nagy a felelősség, közben agyilag zokni leszek a nap végére, és még minimálbért se érem el a heti 40 órámmal. Még mielőtt azzal jönne bárki, hogy miért nem kerestem jobbat, másfél évig nem volt munkám, mert nem kellettem sehova szakmai gyakorlat nélkül. Mostmár gyakorlat van, csak igazolni nem tudom. Fuckyeah.

Kösz a lehetőséget a randombullshitre. :)

[ Szerkesztve ]

(#92003) Totheground válasza r3dsnake (#92002) üzenetére


Totheground
addikt

Az esetek nagy részére igaz, hogy Pesten több a lehetőség es a fizu is. Szoval ártani nem árthat. Mert ha megszokod a jelenlegi helyzetet, még nehezebb lesz kijönni belőle.

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

(#92004) r3dsnake válasza Totheground (#92003) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Nem tudom melyik lenne jobb opció, felmenni és ott keresni melót, vagy maradni itt és belefogni egyetembe. Simán az utóbbit választanám (főleg, hogy utazni is lenne lehetőség), ha tudnám, hogy 3-4 év múlva azzal tudnék mit kezdeni, jó lehetőséggel, de pont mostanában diplomáztak a középsulis osztálytársak, és kb. senki sincs előrébb. Mindenkinél ezt érzem amúgy, akikkel szóba kerül ez, hogy fogalmuk sincs hogyan lehetne előrébb jutni. Ennyi idősen anyáméknak már megvoltam és építették a házunkat, tök átlag fizuból. Most meg...

Államilag támogatott egyetemnél ráadásul ott a röghöz kötés, és utána évekig nem lehetne lelépni sem. Jó lenne egy significant other, akivel lehetne tervezgetni, úgy én is hamarabb lépnék ki a komfortzónából.

(#92005) icecave válasza r3dsnake (#92002) üzenetére


icecave
nagyúr

Ha teheted, válts is. Én mikor felkerültem pestre, mivel értettem valamicskét a 3D-hez, egyből fel is vettek, persze szerződés sehol, minden feketén ment zsebbe. Ez sehol sem volt másképp, gyakorlatilag 7,5 éve dolgozom, ebből 8 hónap bejelentett munkaviszonyom van össz-vissz. Egy biztos, ha elmegyek valahova dolgozni, akkor vagy rendesen bejelentett meló lesz, vagy tolom így ahogy eddig, amíg meg nem döglök. Nem, mintha számítanék nyugdíja, de legalább a tb-t ne magamnak fizessem már, mint most :D

(#92006) r3dsnake válasza icecave (#92005) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Freelancer melókat tudnék vállalni, vannak referenciáim is, csak feketén para, nem..? Talán webdizájnnál/plakátoknál nem foglalkozna vele senki, de lagzinál utóbbi időben bevett gyakorlat, hogy ellenőrzik a zenész, fotós, szervező számláit. Múltkor is megkeresett olyan szegedről facebookon, hogy szeretne modellfotókat és vállalnám-e (egy darab közös ismerősünk sincs, nem tudom hogy talált rám). Ofc, ilyesmit nem merek elvállalni, mert ki tudja épp ellenőrzés-e...

EV-ként meg nem lehet fennmaradni kisebb munkákból, annyi a járulék/adó.

[ Szerkesztve ]

(#92007) icecave válasza r3dsnake (#92006) üzenetére


icecave
nagyúr

Én jó ideje kis cégeknek dolgoztam, akiknek nagy a kiadójuk. Senkit nem érdekelt semmi, én megkaptam a zsémet, bejelentést hiába erőltettem, ha nem csinálom feketén, csinálja más. Nyilván itt az ő érdekük is volt, hogy ne derüljön ki,hogy én csak csinálgatom a munkákat, de full bejelentetlenül. Ördögi kör ez. Sok más cégnél is trükköznek, bejelentenek a lehető legminimálisabbra, aztán a "többit kézbe kapod". Persze, nagy cégeknél nem értem a dolgot, kicsiknél még talán, egy átlagos munkás több, mint kétszer annyiba kerül egy cégnek, mint amennyit nettó megkap az, akit alkalmaz.

(#92008) Totheground válasza r3dsnake (#92004) üzenetére


Totheground
addikt

A röghözkötésnek nagyobb a füstje, mint a lángja. Ha vissza kell fizetned, az kb azt jelenti, hogy külföldön élsz. Akkor meg 99%, hogy nem fog gondot okozni az az összeg.

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

(#92009) Xero válasza r3dsnake (#92004) üzenetére


Xero
nagyúr

Ne büfédiploma legyen és legyen mögötte valós tudás, esetleg a szakon belül specializálódott eladható képesség és tapasztalat. Olyan nincsen, hogy használható papírral nem kap valaki munkát.

A feketézéshez: A garfikus-dtp vonal sajnos pont az a rész, ahol elég masszív a fekete meló, de nem nagy kaland kiváltani egy ev-t és törekedni a minél több hivatalos bevételre.

Nem vicces a nav vizsgálatl.

A röghöz kötés, pedig ahogy fentebb is szerepel semmit sem jelent. Ha kint találsz melót, pár hónap és ki is van fizetve úgy, hogy mellette vidáman éldegélsz.

(#92010) B-L-A-C-K válasza r3dsnake (#92004) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Azt azért vedd számításba ha feljössz és találsz melót alapból minimum mínusz 70-100 ezerrel indulsz, mert fizetned kell albit, + kaja. Most meg gondolom szüleiddel élsz, így ezeket a kiadásokat majdnem teljesen megúszod (ha nem így van javíts ki mert ezt csak gondolom).

Amúgy tényleg nehéz elhelyezkedni, sajnos az a szomorú tapasztalat hogy az álláshirdetések ~80% már előre le van játszva ki kerül be, csak meg kell hirdetniük. Szóval ha van ismerős egy adott helyen nagyon nagy hendikeppel indulsz.

[ Szerkesztve ]

(#92011) CharlieDrop válasza r3dsnake (#92002) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Mit dolgozol?

(bocs ha már volt, lemaradtam melózok :) )

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#92012) radi8tor válasza B-L-A-C-K (#92010) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Reggel jön, este megy. :D

⭐ Stella

(#92013) B-L-A-C-K válasza radi8tor (#92012) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ja az utazás meg free mi? :) Bár azt se tudom milyen messze lakik, ha pár km, akkor nem szóltam...:)

(#92014) radi8tor válasza B-L-A-C-K (#92013) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Szeged, itt van egy köpésre. :)

⭐ Stella

(#92015) Bling95 válasza r3dsnake (#92006) üzenetére


Bling95
őstag

A roghozkotes miatt nem paraznek. Ha kint dolgozol vissza tudod fizetni , de ha eppen nem is akkor se tudjak behajtani soha kulfoldrol szerintem...

( termeszetesen ha valami tulajdon van a neveden ugy mar kicsit mas a dolog )

[ Szerkesztve ]

(#92016) r3dsnake válasza B-L-A-C-K (#92010) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Yap, szuloknel. Olcso albi lenne raadasul pont itteni falubeli baratomnal (fenn tanul epp), van felretett penzem amibol ellennek par honapot, ha talalok valamit amivel nem maradok minuszban mar megerne tapasztalatszerzes celjabol.

Xero: akkor is szopacs ha valami miatt megsem tudom befejezni es vissza kell fizetni... Mernoki karon nezegettem a muszaki menedzsert (mernokinfot nem mernem bevallalni), vagy esetleg info-kozgaz, ami bar nem all kozel hozzam, de lehetne ra alapozni a jovoben. Ezek fordultak meg a fejemben elso korben.

(#92017) Gergőke88 válasza r3dsnake (#92016) üzenetére


Gergőke88
addikt

muszaki menedzser az kb egyenlő a nullával ;)

(#92018) Xero válasza r3dsnake (#92016) üzenetére


Xero
nagyúr

Ahogy a gazdinfo is.

Szerk: Bár ez túlzás. Fogalmazzunk úgy hogy kevésbé mély mind a két szak a gyökereikhez képest. Viszont egy okos kölök azokkal is elvan. Van bőven mind a két vonalról ismerős.

[ Szerkesztve ]

(#92019) b4zsi- válasza Gergőke88 (#92017) üzenetére


b4zsi-
őstag

Azt végeztem és voltak olyan évfolyam társaim, akiknek ha 1-el kevesebb agysejtjük lett volna már fotoszintetizálnának. Amúgy gondolom protekcióval most valami jó helyen csinálnak semmit +250 000 Ft-ért. :)

Szerintem a tipikus józan paraszti ész diploma és ha megfelelő vezetői tulajdonsággal rendelkezel és van nyelvismereted, közvetlen vagy többet érsz, mint maga az a diploma 3,5 év alatt....

[ Szerkesztve ]

(#92020) B-L-A-C-K válasza r3dsnake (#92016) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ha szerencséd van találsz hamar, de én anno mikor feljöttem fél évig vertem a f@szomat mert semmit nem találtam, pedig napi szinten kerestem...

(#92021) Tibee86 válasza B-L-A-C-K (#92020) üzenetére


Tibee86
veterán

Találni szerintem nem nehéz, inkább olyat találni nehéz, ahol normális körülmények/feltételek vannak nem minimálbérért.

(#92022) B-L-A-C-K válasza Tibee86 (#92021) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Természetesen nem tesco árufeltöltőre gondoltam, mert ilyen melóból magadba BP-en úgy hogy nincs saját lakásod nem tudsz megélni. Sok helyen nem is a diploma számít amúgy csak hogy legyen munkatapasztalatod...

(#92023) Gergőke88 válasza b4zsi- (#92019) üzenetére


Gergőke88
addikt

Én is azt végzem levelezőn...
Igazából 1 dolog miatt fejezem lassan be, hogy ha valahol elvárás a felsőfokú végzettség akkor oda is beadhassam a cv-t. Mellesleg amilyen területen dolgozok (it értékesítés) teljese felesleges a diploma. Tapasztalat- ismeretség ami számít...

(#92024) radi8tor válasza B-L-A-C-K (#92022) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez valamilyen szinten érthető is, mivel nem akarnak link embereket alkalmazni.
Sajnos a pályakezdőknek nehéz emiatt elhelyezkedni.

⭐ Stella

(#92025) B-L-A-C-K válasza radi8tor (#92024) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Igen, de pl aki kap egy 5 éves jó diplomát az is alig tud elhelyezkedni mert nincs munkatapasztalata, és 0ról indulva hogy is várhatnák el hogy legyen...

(#92026) r3dsnake válasza CharlieDrop (#92011) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Bocs elkerulte a figyelmem a hsz-ed. Rendszergazda feladatok, weblapok, rendezvenyfotozas, ilyesmik.

B-L-A-C-K: nah epp ez az, ismeroseim is ezt tapasztaljak.

[ Szerkesztve ]

(#92027) CharlieDrop válasza r3dsnake (#92026) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Aha, akkor azt tanácsolnám, mint aki hasonló terülten mozog, hogy specializálódj egyre.
Ha az megvan és mellette csinálod az egyetem/fősulit simán lehet kapni már állást Pesten, pláne ha van egy speciális terület amit kimondottan csinálsz. Ha ott vagy az interjún úgy is meg kell mutatni mit tudsz, kevésbé számít mennyi ideje csinálod :)

majdnem saját példa:
itt, ahol még melózok, Oracle-ben nyomjuk leginkább. Tavaly felvettek egy frissen végzett srácot 0, azaz nulla munkatapasztalattal, csupán azért mert nagyon jól nyomta az Oracle-t

ja jöhetnél, hogy persze mert diplomája van, így igaz. Nekem nincs mégis IT-ben vagyok :)

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#92028) Xero válasza B-L-A-C-K (#92025) üzenetére


Xero
nagyúr

Úgy hogy suli mellett megy dolgozni, akár fizetés nélküli gyakornoknak is.

Szerk: Meg ahogy írtam és felettem is szerepel. Eladható speciális tudás kell. Ne várjunk a papírtól sültgalambot. Tenni kell érte.

[ Szerkesztve ]

(#92029) Tibee86 válasza B-L-A-C-K (#92022) üzenetére


Tibee86
veterán

Jaj de meg lehetne ezt lovagolni, de inkább nem. ;]

(#92030) B-L-A-C-K válasza Xero (#92028) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Xerókám, és ha fizetés nélküli gyakornoknak megy albira kajára piperére stbre, havi 80-100 ezer elmegy (keveset is mondtam), azt mi a túróból fizetné? :) Én a helyébe ha kell neki a suli beiratkoznék levelezőre, otthon maradnék, kaja/albi ezzel kipipálva, addig ott melózgatnék. Ha suli megvan, meg jöhet munkát keresni fel.

Tibee86: Jaj inkább ne... ;]

[ Szerkesztve ]

(#92031) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

:DDD

(#92032) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

Nagyszerű klipp, nagyon tetszik!

Punnany Massif - Részletek (Balaton Method)

(#92033) Ragnar95 válasza B-L-A-C-K (#92025) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Sajna ez mindenhol így van, ráadásul itt UK-ben még durvább, mivel ahhoz, hogy egy 1. év közbeni 1 hetes gyakorlatra bekerülj is kell már munkatapasztalat, nyári szakmai gyakorlatra szóba se állnak veled tapasztalat nélkül, bármennyire jó is vagy, rendes melóról meg álmodni se tudsz anélkül, hogy legalább 2-3 különböző munkahelyről lenne tapasztalatod...
Svájcban meg elvben még durvább, mert úgy alakították ki az oktatási rendszert, hogy már középsuli mellett is dolgoznak a diákok és nem árufeltöltőként, meg satöbbi, hanem azon a területen, ahol folytatni szeretnék tanulmányaikat. Ott egy bachelor diplomásnak mire végez általában összesen legalább 2 év gyakorlata már megvan.
Mondjuk hogyha a teljes oktatásodat ezen országokban végzed, akkor ebből a rendszerből csak profitálsz, de sajna ha később akarsz "becsatlakozni" a rendszerbe, akkor alapból hátrányból indulsz.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#92034) Xero válasza B-L-A-C-K (#92030) üzenetére


Xero
nagyúr

Azért legyen annyi agyunk, hogy tudjuk az ilyen mikor fér bele és mikor nem.

Nyilván nekem szerencsém volt, mert otthon éltem, jött ennyi-annyi ösztöndíj, szóval nem volt gond az sem amikor fél évet lehúztam fizetés nélkül. Speciel ott többet tanultam egy komplett folyamat irányításáról, felépítéséről mint 5 év alatt egyetemen. :DDD

(#92035) CharlieDrop válasza Xero (#92028) üzenetére


CharlieDrop
veterán

nem feltétlenül speciális tudás kell, hanem minél szűkebb dologra kell specializálni magad, azaz egyvalamiben legyél jó :)

én valahol ugyanitt baxtam el, most kezdem el kijavítani :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#92036) radi8tor válasza CharlieDrop (#92035) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Az önmagában kevés, az is fontos, hogy ne legyen minden utcában egy ember, aki ért hozzá. ;)

Oracle-s tanfolyamokat jó áron adják, azt földi halandó nem is tudja kifizetni (csak nagyvállalatoknak éri meg a vizsgára küldés)

⭐ Stella

(#92037) CharlieDrop válasza radi8tor (#92036) üzenetére


CharlieDrop
veterán

áh, huszonévesen nagyon nem várható el, hogy speciális tudásod legyen :)
Lehet tucat tudás is, de abban legyél jó :)

Persze, ha van nem hátrány :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#92038) Blaise válasza B-L-A-C-K (#92020) üzenetére


Blaise
veterán

Mit végeztél, és mivel akartál foglalkozni, hogy nem találtál állást?

(#92039) B-L-A-C-K válasza Blaise (#92038) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Akkor még nem volt diplomám, vagyis most sincs még, mert egy fél nyelvvizsga kell. Amúgy ami itt sláger Mérnök informatikus...De jól eltudtam helyezkedni, hálózat felügyelettel foglalkozom.

[ Szerkesztve ]

(#92040) Xero válasza CharlieDrop (#92037) üzenetére


Xero
nagyúr

A francokat nem. Egyetem alatt tanultam obj-c-t, adatbázis fejlesztést, stb stb. Egyiket sem tanították soha.

(#92041) B-L-A-C-K válasza Xero (#92040) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Én amit az egyetemen tanultam kb 1% ha kitudom használni...

(#92042) Blaise válasza B-L-A-C-K (#92039) üzenetére


Blaise
veterán

Azért az fura, hogy egy fél mérnök-infós diplomával Bp-n nem sikerült találni releváns melót :D

A nagy multik folyamatosan szívják fel a kezdőket alapszintű üzemeltetési melóra.

(#92043) B-L-A-C-K válasza Blaise (#92042) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Most nézd úgy beadod 100 helyre abból 10-re behívnak, ebből le van játszva 9 ki kapja meg...Ha 0 munkatapasztalatod van, és nincs a diploma a kezedbe elég kevés az esély. Vagyis akkor az volt ~4 éve, most nem tudom mi a helyzet.

(#92044) b4zsi- válasza B-L-A-C-K (#92039) üzenetére


b4zsi-
őstag

Jársz diploma mentőre?

Nem akartam ajánlani csak kíváncsi voltam tervezed-e letenni a nyelvvizsgát. Én saját erőből készültem fel, de 1 év eltelt az államvizsga és a kézhez vétel között az írásbeli hiánya miatt...

[ Szerkesztve ]

(#92045) B-L-A-C-K válasza b4zsi- (#92044) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nem járok, tudom hogy van mielőtt ajánlanád...:)

(#92046) B-L-A-C-K válasza b4zsi- (#92044) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nekem már csak szóbeli kellene.

(#92047) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Súlyos pszichológiai elváltozásokat mutatnak az iPhone-tulajdonosok

Nekem 10.-e óta nincs iPhone-om, hanem csak egy Nokia C5. Eddig minden rendben, nem kattantam be. ;]

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#92048) r3dsnake válasza gyuromoj (#92047) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

A fáma arról nem szól, hogy a tesztben részt vettek -e olyan alanyok is, akiknek mobiltelefonját nem az Apple gyártotta - de más márkákkal kapcsolatban nem említ negatív változásokat a kutatási beszámoló.

Innentol bullshit az egesz, ki nem szorongana, ha elvennek a telojat? (Amin mindenkinek rajta van az egesz privat elete, minden hozzaferese.)

(#92049) CharlieDrop válasza Xero (#92040) üzenetére


CharlieDrop
veterán

és?
Sógorom pl Javá-t tanult az egyetemen, de azt pengén tudja, most abban fejleszt.
Én semmi speciálist nem tanultam, olyan mindenhez értek egy kicsit, mert minden érdekel.
Erre írtam érdekeljen egy dolog, de az nagyon. Hogy az most obj-c, c#, java, SQL, PL/SQL, kiskutyafarka az kb. mindegy :)

és akkor win-win :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#92050) Xero válasza CharlieDrop (#92049) üzenetére


Xero
nagyúr

Java és C# fejlesztőből akkoriban annyi volt mint a szemét. Egyetem alatt pont azért tudtam megmaradni gyakornoknak, mert volt OS X - iOS tapasztalatom. Az ilyen ismeretet akkoriban nagyítóval keresték.

Az pedig alap, hogy pár nap rákészüléssel mindent értsél meg. Már csak azért is, mert egy fejlesztői csapat csak így lesz életképes.

Továbbra is tartom, hogy az alap dolgokon felül valóban specializálódni kell, de ha ezen felül valami olyan területet is le tudsz fedni, ami keresett és relatív ritka képesség, akkor bizony nagy előnnyel indulsz.

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.