Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
b4zsi-
őstag
Amúgy nektek Iphone-Ipad mellett, hogy megy az FMA? 2 US accról töltitek, hogy Iphonera is meg Ipadre is megadja külön-külön a kreditet és utána gondolom az egyikre váltogatjátok be a gift cardokat?
-
r3dsnake
nagyúr
Én esetleg iPad mininél tartom elviselhetőnek azt a felbontás, de 10"-on már feltűnő. Egy minivel kibékülnék amúgy, bár különösebb szükségem nincs most rá. Vagyis amilyen specifikus appokra kellene, arra egy leharcolt iPad1 is megtenné, de most még ennyit se akarok kiadni pluszban.
-
Cyberpunk
félisten
válasz b4zsi- #27043 üzenetére
Látszik az, igaz ha megszokod nem tűnik fel, nálam a rendes monitoromat gáz használni az iPad után. Pedig jó fajta van egy Dell U2410. Kell igényelném a nagyobb ppi-t de persze a Win bénán kezeli. Viszont jól van kalibrálva szerintem, noha kicsit túl szaturál. De a színátmenetek elég jók.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
b4zsi-
őstag
válasz Cyberpunk #27041 üzenetére
Cyberpunk
igazad van. Ezen rágódom. Persze a Retina kijelző megéri a felárat,de a kettőé se rossz akkor szembetűnő nagyon, ha csak egymás mellett vannak. Mondjuk olvasni szeretnék rajta, böngészni, filmet nézni. Diplomaosztóra meglepem magam
ittakary
köszi. akkor ez nem nyert. végülis a 3 is 100 000 körül mozog már hardveraprón. Gondolom most 2013 Q1-ben nem fog már kidobni semmit az Apple ami eladásra ösztönözné a régi Ipad 3 usereket Így azért durva hátránya lesz (szerintem) szeptemberre mire jön az Iphone
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz b4zsi- #27040 üzenetére
Jól gondolod. Ha nincs kontakt embered akkor azt el is felejtheted (ha csak ki nem mész érte).
Nyugodtan vegyél használt iPad-et, nekem is az van (igaz 1 hetet volt használva csak).
Ahogy a kolléga mondja iPad 3 alá ne add Megéri! Komolyan mondom... ! Sokan mondják, (eleinte én is ezt mondtam, két hónapig tudtam győzködni magamat...) hogy "ugyaaan, csak a kijelző, ezért fizessek felárat?"
De gondolj bele mit nézel a legtöbbet egy tableten. Naugye.
Iszonyat durva a kijelző felbontása
Gondolj bele, ez a felbontás, mindössze 9,7"-on
Nincsenek pixelek!
[ Szerkesztve ]
-
b4zsi-
őstag
Üdv!
Az utóbbi időben gondolkodom egy tableten. Kezdetben a Nexus 7 tetszett, de már annyira megszerettem az IOS-t Iphoneon, hogy nem tervezek másik rendszerre áttérni.
Ipad 2-t néztem ki magamnak. Most hardveraprón 75-90ig mozog a 16 gigás Wifis verziók ára illetve találtam az amerikai storeban 320$ refurb példányt ami átszámítva ( 74 000 ft) csak gondolom onnan tárgytalan a posta .
Iphoneból sose vennék használtat (tiltás,függőségek,garancia) Ipadnál viszont nincsenek ezek a buktatók gondolom ki lehet fogni jókat.
Tapasztalat? -
Rei
csendes tag
1 órája nem tudok hsz-t küldeni 503-as hibakóddal, most talán sikerül...
Cyberpunk, én se szeretem őket, de muszáj mivel én nem 1 évre tervezek, hanem 3-4-5.
Bling95, köszi, ezt észben tartom.
"hány embertől megkaptam hogy idióta vagyok hogy nme hordok tokot mert karcos lesz, mondtam is hogy tokban meg még rondább mint karcosan..."
Ezért keresnék szép tokot, ritka.manchester85, nem hímestojást vettem hanem használati tárgyat, hiába teszem direkt tök üres zsebbe, meg külön helyekre az asztalon, valami mégis megkarcolta (igaz hogy csak akkor látszik ha nagyon keresem, de akkor is). Nem azért vettem hogy ne használjam.
Köszi a válaszokat!
-
Cyberpunk
félisten
válasz manchester85 #27035 üzenetére
Az ám. 2 év alatt volt 3 készülékem, és egyik sem alsó kategória.
-
Bling95
őstag
válasz Totheground #27036 üzenetére
ha jól emlékszem ha apple idvel belépsz és úgy rendelsz akkor átlehet írni a számlázási és szállítási adatokat
-
Totheground
addikt
Erre valaki?
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Bling95
őstag
válasz Cyberpunk #27030 üzenetére
félre ne érts szerintem is rondák a tokok, én sem használok... csak azért mégsem mindegy az amortizáció , jobb vigyázni rá
hány embertől megkaptam hogy idióta vagyok hogy nme hordok tokot mert karcos lesz, mondtam is hogy tokban meg még rondább mint karcosan...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Nekem se az iPhone-on se az iPad-en nincs tok, es karc se. Ha az ember külön zsebbe teszi, es ügyel ra, hogy lehetőleg puha helyre tegye, akkor nem fog karcolódni.
i6 Silver
-
Rei
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy tokot venni a telefonomhoz, mert úgy vettem észre hogy hiába vigyázok rá, sok kis pici karcolás azért csak csak lesz rajta. Iphone 5-höz eddig ahogy néztem nem túl sok érdekes tokot csináltak, de igazából úgyis sima feketét vennék. Egy kemény tok jön be eddig a legjobban, de azon filóztam hogy vajon maga a tok nem karcolná össze a telefont? Ezt egy hülye youtube komment ültette el bennem, de hát mégiscsak egy neves márkáról lenne szó meg egy tokról ami elvileg tökéletesen illeszkedik szóval nem kéne karcolnia. Linkelem: [link] A másik egy hajlékony tok: [link]
Van valami tapasztalat tokokkal kapcsolatban? Megköszönném! És szerintetek a kemény tokkal lenne probléma?
-
C4mp3r
addikt
válasz Cyberpunk #27021 üzenetére
lehet tudatosan javítani, de 5-10 ev utan ha folyamatosan ott elsz, siman atveszed az adott kornyezet akcentusat tudattalanul is.
Még több évtizedes távlatban is megmondják ott kint, hogy nem született angol vagy amerikai vagy.
ez nem hiszem, hogy igy van, hiszen nincs egyseges akcentus az amerikaiknal sem plane nem a briteknel. ha valaki nagyon akar siman el tud sajatitani egy normalis akcentust, sot tobbet is
-
Ragnar95
félisten
válasz Cyberpunk #27021 üzenetére
Ez eléggé ember és nyelvérzék függő, ha megnézed, itt is van csomó bevándorló, aki folyékonyan beszél magyarul, de vannak olyanok is, akiken tényleg nagyon hallatszik,h ez nem az anyanyelvük, pedig itt tanultak és itt élnek évtizedek óta. De pl amerikában tuti nem mondják meg rólad, mivel ott alapból jópár tájszólás van és magyarként nincs egy olyan tipikus akcentusod, mint pl a spanyoloknak, olaszoknak, kínaiaknak....
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz manchester85 #27018 üzenetére
De pont ez a lényeg,h idővel az adott idegen nyelv is szinte ugyanannyira anyanyelveddé válik, mint a valódi anyanyelved Persze ehhez idő kell, de 1 év alatt simán eljutsz arra a szintre,h legyen egy egyéni kifejezésmódon pl angolul is, ha ott élsz és így el tudj mesélni egy történetet poénosan....
Amúgy kompromisszumot kell kötni, én kibírnám, hogy 1 évig kicsit nehezebben boldoguljak a nyelv miatt, de cserébe életem hátralévő részét sokkal jobb esélyekkel sokkal jobb életkörülmények között kezdhessem és élhessem lePrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Cyberpunk
félisten
válasz manchester85 #27018 üzenetére
Ez az adott nyelv korlátai miatt van. Akkor csak fogalmazunk úgy, hogy ha beszélsz akkor mondasz mást. Egyébként oda is sok idő kell, hogy a gondolkodásod is angolos legyen. Tehát hogy az adott gondolat is már eleve angol legyen, ne fordítgasd magadban, még tudat alatt sem. Szerintem itt van kapcsolat az általad leírtakkal.
-
manchester85
veterán
válasz Cyberpunk #27015 üzenetére
Csak annak a kifejezésmódja, magyarul a stílusod úgy ahogy van. Hiába nem változik meg a gondolkodásmódod, ha nem tudod megfelelő szavakba önteni az egeszet. Itt nyilván nem arról van szó, hogy elmondod pár mondatban, milyen ember vagy, hanem azokról a szituációs dolgokról, amik téged jellemeznek. Itt főleg a poénokra gondolok. Képzelj el egy jól sikerült estét, baromi jo beszolasokkal. Ha ezt átvetíted angolra, több, mint valószínű, hogy erőltetett, körülményes, vagyis egyszerűen szar lesz. Pl. simán van olyan, hogy valaki elmesél egy sztorit, ami poénos, es ahogy ő elmondja, ugy is poénos marad. Egy másik ember ugyanazt elmondja a saját stílusában, és humornak nyoma nincs, csak egy nagy erőltetett f*s lesz, amin egyedül ő röhög. Na most egy tanult nyelv belőlünk is ilyen lúzert csinál egy jo időre az tuti. Persze sok embernek a saját anyanyelvén sincs stílusa, de én büszke vagyok a sajátomra, es eszem ágában sincs csak úgy elhajítani.
"Az már az adott nyelv kifejezési eszközein múlik. Lehetnek olyan szavak, kifejezések ami a magyarban nincs meg, vagy fordítva"
Pontosan erről van szó. Illetve ugye ezt fel is kell tudni ismerni, és megfelelően alkalmazni. Azokat a szavakat, amiket használunk, azert használjuk ugy, ahogy, mert az a stílusunk. Angolul meg sok esetben azt használod, ami a leghamarabb eszedbe jutó releváns szó. Nyilván itt beszélt nyelvről van szó, mert írott nyelvnél több idő van kiválasztani az általad legjobbnak vélt szót az adott kontextusba. Es igen, akkor a nyelvi korlátokról nem is beszélve. Ami az egyikben megvan, a másikban nincs, es fordítva. Egy jo egyéniséghez, frappáns beszolasokhoz az adott nyelvet kívülről belülről, előről hátulról ismerni kell. Szóval nem egyszerű ez.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Cyberpunk
félisten
Az már az adott nyelv kifejezési eszközein múlik. Lehetnek olyan szavak, kifejezések ami a magyarban nincs meg, vagy fordítva. Sőt vannak is bőven. Lényegében jóval szegényebb a kifejezési lehetőséged, mint a magyarban. Itt sokféleképpen mondhatod ugyan azt. Teszem azt egy angol nyelvhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz manchester85 #27013 üzenetére
De a gondolkodásod, viselkedésed nem változik ettől meg, lényegében ez a személyiség.
-
Ragnar95
félisten
válasz manchester85 #27013 üzenetére
Ez mondjuk igaz, a beszédstílus az változik a nyelv sajátosságai miatt De én ettől nem félnék, ahogy tehetem, megyek külföldre, mivel itt bármikor összeomolhat az ország és nincs kedvem tovább ilyen körülmények között tengetni napjaimat, egyre inkább azt érzem, hogy ahogy tehetem, menekülnöm kell innen, ami egyáltalán nem jó, mivel itt kell hagynom a családot, barátokat, szülőhelyemet és mindent, amit ismerek. De még most jár a legkevesebb veszteséggel a dolog, így minél korábban bele kell vágnom a dologba.
Amúgy ez szerintem is szemétség,h a nyelvvizsgán a formális dolgokra mennek rá, így lehet, hogy egy komolyabb (IELTS,TOEFL, Cambridge) C1-el sokkal jobb a formális angolod, mint sok anyanyelvű embernek, tőlük mégse kérnek nyelvvizsgát, csak ugye az érettségit, ami jóval egyszerűbb De ez természetesen így van, ahhoz, hogy teljes mértékben elsajátíts egy nyelvet, akár 4-5 év anyanyelvű környezetben való lét is kellhet, hogy a mindennapi élet minden kis finomságát, kifejezését megtanuld, de ha jó alapokkal indulsz, akkor nem sokáig lesznek problémáid, 1 év alatt simán eljutsz olyan szintre az adott országban élve, hogy bárhol megértesd magad és bárkit megérts.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
manchester85
veterán
válasz Ragnar95 #27010 üzenetére
"Szerintem ez egyáltalán nem igaz, attól még, hogy más nyelven beszél valaki, a személyisége egyáltalán nem fog megváltozni"
Hogy a fenébe ne lenne igaz. Nem tudod teljesen ugyanazt a stílust átvinni az egyik nyelvből a másikba, mert a másik nyelv egyszerűen máshogy működik. Persze, a személyisége nem változik meg, csak a beszéde nem fogja tudni ugyanazt a személyiséget magában hordozni. Gondolj mar bele, eleve, ha a haverjaiddal azzal kezded a legtöbb mondatot, hogy b*meg, azt hogy mondod angolul? Fuck you? Ja, csak ezt az angol igy nem használja, ahogy mi. Mar itt borul az egesz. Hidd el, ahhoz hogy a legapróbb árnyalatbeli jelentésekkel is tisztában légy, évekig kell ilyen környezetben élni, es a legjobb nyelvvizsgák is szart se érnek e tekintetben. Pont az a baj, hogy a nyelvvizsgák a bonyolult, formális nyelvhasználatra mennek ra, és el se hiszed, hogy az ember milyen alapvető dolgokat képtelen úgy elmondani, ahogy szeretné. Mert az oké, hogy le tudod fordítani, de vajon az apró "érzést" is átadja? Valaki még arra is képtelen, hogy a saját anyanyelveden "vegye a lapot", biztos ismersz ilyen embereket. Fogod a fejed es azt mondod: "b*meg és nem érti, mert elbeszel a lenyeg mellett". Vagy nem jön at neki a poén, irónia, stb. Idegen nyelven, akármilyen jo is vagy, ehhez tuti, hogy idő kell, ha csak tanult nyelv, és nem éltél ilyen környezetben, na meg rengeteg "input". Es fene tudja, hogy mi sül majd ki belőle.
C4mp3r!
Akkor sok sikert hozzá!
Ragnar95!
Ez azert van, mert akik ezt mondták, valószínűleg nem közelítették meg elég tudományosan a kérdést. Pl. ahhoz hogy valami poénos legyen, baromi fontos, hogy hogyan tálalod az egészet. Milyen idozitessel, szóhasználattal, stb. Ugyanaz máshogy elmondva mar nem vicces. Ennek megtalálni a legpontosabb módját egy tanult nyelvben? Haat, embert próbáló feladat.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Ragnar95
félisten
válasz C4mp3r #27011 üzenetére
Tudom,h sok tanulmány is van erről, de ettől még szerintem ez nincs így, legalábbis nálam tuti nem
Természetesen nem vagyok egy született angol szintjén, de C1-em nemsokára meglesz, tehát nem beszélek rosszul, bár az anyanyelvi szinttől még ígyis messze állok, ahhoz kint kéne élni minimum fél évig nyelvterületen.
Órára nem járok már egy ideje, így szituációs gyakorlatok nincsenek, de amikor voltam Angliában többször is 2 hétre se mondta senki se,h más lennék, ha angolul beszélekPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
C4mp3r
addikt
válasz Ragnar95 #27010 üzenetére
Szerintem ez egyáltalán nem igaz, attól még, hogy más nyelven beszél valaki, a személyisége egyáltalán nem fog megváltozni,
Legalábbis én nem vettem észre magamon,hogyha angolul beszélek, bármennyire is más lennék,
nyilvan te nem erzekeled, de ez fugg azert, hogy milyen szinten beszesz illetve milyen a kornyezet, akikkel beszelsz. egy usual oran mondjuk egy egyszeru szituacios gyakorlaton nyilvan nem fog ez kijonni, bar nem ismerem az angol nyelvtudasod szintjet de gondolom nem is vagy native speaker.
p.s.: bar ha jol tudom manchester a topicban a linguist, engem ez annyira nem erdekel, bar most pont a penteki applied linguistics vizsgara keszulok
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz manchester85 #27000 üzenetére
Szerintem ez egyáltalán nem igaz, attól még, hogy más nyelven beszél valaki, a személyisége egyáltalán nem fog megváltozni, főleg, ha tökéletesen vagy nagyon jól beszéli azt a nyelvet és nem tart attól,h esetleg valamit rosszul mond és ezért nem lesz visszafogottabb....
Legalábbis én nem vettem észre magamon,hogyha angolul beszélek, bármennyire is más lennék, németül mondjuk nem is tudok elég jól ahhoz,h ez előjöhessen De a hangsúlyozásbeli különbségek meg az angol, német, magyar nyelveknél szerintem nem mérvadók annyira, hogy ezek miatt változzon meg valakinek a személyisége, mivel egyik nyelvben se változtat a szavak jelentésén a hangsúly, így nincs is akkora szerepe...
Az jó hely, bár NY már kicsit túl nagy és zsúfolt nekem, de ha ott élnék, lehet, hogy megszoknám Mondjuk amikor ott voltam, az időm 95%-át Manhattenben töltöttem, így lehet, hogy Broolyn, Queens, Long Island,a külváros eléggé másPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
SÖ
addikt
Csak még mondja valaki, hogy minek a sok mag, meg a nagy ram, amikor küszöbön a 4K
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
" Egyszerűen egy ember képtelen egy másik nyelven teljesen önmagát adni, vagyis részben a stílusát is elveszti vele. "
Én inkább úgy mondanám, hogy más ember lesz. Van aki előnyére változik van aki nem. Nyilván ez feltételez egy megfelelő szintet is a nyelvből. Ha elkezdek angolul beszélni, akkor (több nem magyar ismerős szerint) teljesen megváltozik a személyiségem, a hanghordozásom és a gesztusaim is. Állítólag sokkal lazább lesz.
A francia nyelvnél viszont szorongósabb leszek.
Szerencsére egyik nyelven sem jelentett gondot a csajozás, szóval én szorítok, nem lesz azzal probléma.
Én egyébként mindenképpen kint maradnék, akár kompromisszumok árán is. Nem mindegy, hogy az akadály futást a startgépből vagy a vizesárokból kell kezdened.
-
C4mp3r
addikt
Hol vagy pontosan?
-
SÖ
addikt
"Egyszerűen egy ember képtelen egy másik nyelven teljesen önmagát adni,„
Akkor ajánlom figyelmedbe Shakespeare műveit eredetiben, és magyar fordításban
"Persze, a standard nyelvet kiválóan megértem és használom, csak épp pont a hétköznapi nyelvet nem tudom úgy használni, ahogy szeretném„
Rohadjak meg , ha ezt jövő ilyenkor is fenntartod. Amiótí vírust használok használok, nekem is sokat javult a retorikám.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest