Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30701) audi100td válasza xcds (#30699) üzenetére


audi100td
nagyúr

Nem is emiatt nem vásárolnék tőled, azt hittem egyértelmű. Nem kérte senki, hogy hypeolj, azzal se lenne kifogásom, ha kritikát fogalmazol meg, de ez nem az volt, hanem undorító fröcsögés.

[ Szerkesztve ]

(#30702) xcds válasza audi100td (#30701) üzenetére


xcds
őstag

Undorító fröcsögés? Te beteg vagy. :DDD

Az akksi is lötyög. Mondja vki, hogy nem! ;] :P

[ Szerkesztve ]

(#30703) r3dsnake válasza audi100td (#30698) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Akkor legyen ideapad. vagy gyalupad, vagy akármi a neve. de ne thinkpad... Én ezt szoktam elkurvulásnak nevezni. Ha ezt a nevet adták neki, szolgáljanak is rá legalább. És az, hogy ez nem olyan thinkpad, mint a többi, még nem mentség azokra az alapvető hibákra, amiket felsoroltam. Egy gagyi acer netbook nem csinál ilyen hülyeségeket.

A szervizre direkt rákérdeztem itt a fórumon vásárlás előtt, valamint említették fentebb, hogy Debrecenben volt garis javításra leadva a gép, és ugyanúgy nem szerepel debreceni cím a Lenovo-s listán.

Ha esetleg valakit vagy ismerősét érdekelne a gépem, megköszönném, ha írna privátban. A bolti ár alatt, természetesen.

[ Szerkesztve ]

(#30704) Chaser válasza r3dsnake (#30703) üzenetére


Chaser
titán

Ahol vetted, oda viheted gariztatni, asztalt is náluk verhetsz. Te jogilag a kiskerrel állsz szerződéseben, szervizzel nem. Szóval vidd vissza gond esetén oda, ahol vetted. Ha nem tetszene nekik nyomd az orruk alá a hatályos jogszabályokat. Lehet lassabb mint szerviz - bár nomális üzlet heti több napot is megy szervizek felé - de legalább nem kell máshova rohangálnod.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#30705) audi100td válasza xcds (#30702) üzenetére


audi100td
nagyúr

abbahagytad mi?

lehet, hogy beteg vagyok, inkább mint egy rohadt provokátor

(#30706) lapa válasza xcds (#30699) üzenetére


lapa
veterán

annyit azért nézz már ki belőlünk légy oly kedves, hogy jó okunk van arra hogy ezek mellett döntöttünk.

ezzel szemben elég kevéske, hogy te egy hét alatt te eldöntötted egyetlen darab alapján, hogy ezek hulladékok.

de most komolyan. ha józanul belegondolsz azért csak lehet benne valami, nem? én nem azt mondom (és a többiek sem) hogy mind tökéletes, de azért nem kéne ilyen általánosan leírni azokat, akik már x éve ésvagy x-edik gépüket nyúzzák.

(#30707) r3dsnake válasza Chaser (#30704) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

De pont ez a gond, a gépet úgy vettem mástól bontatlanul, teljesen más városból. Ezért is kérdeztem rá itt fórumon, hogy szegedre vihetem-e gariztatni ettől függetlenül, amire azt a választ kaptam, hogy igen. A garancia hivatalos, a gép serialja is be van regisztrálva, de a noti nem Szegeden lett vásárolva.

Ezért zavar nagyon a dolog, mert meg sem gondoltam volna a megvételét, ha tudom hogy a közelbe nem tudom leadni javításra.

(#30708) xcds válasza lapa (#30706) üzenetére


xcds
őstag

Én nem írtam le senkit. Csak a véleményem egy-két dologról a T500-al kapcsolatban. Az nekem furcsa, hogy ezt miért veszi magára vki. Nekem citroenem van és ha vki azt mondja a citroenre, hogy szar francia, az belőlem semmilyen indulatot nem vált ki. :))

(#30709) audi100td válasza xcds (#30708) üzenetére


audi100td
nagyúr

Egyrészt nem 1-2 dologról volt szó, illetve a végén már eljutottunk a van sapka/nincs sapka effektushoz, másrészt egyetlen pozitívumot nem bírtál leírni a gépről, csak körbefikáztad minden egyes pontját. De leginkább a túlzásokon akadtam ki, főleg a reflektoros hülyeségen, a középső gomb nyomva tartásán meg, hogy hogy áll a töltő kábele, nem tudom, hogy lehet egyáltalán ilyenbe belekötni, egyértelmű volt számomra, hogy csak provokáció lehet. A másik meg, hogy össze vissza bénáztál a szoftveres dolgokkal végig és még neked állt feljebb.

amúgy meg igen, szar francia :P

(#30710) lapa válasza xcds (#30708) üzenetére


lapa
veterán

a citroenes hasonlatod azért nem stimmel, mert annak statisztikai alapja van. te meg egyetlen gépet használtál egy hétig. cseppnyi különbség van az ítélet megalapozottságban.

az hogy kit és kit nem írtál le elég jól lejön #30686-ból.

(#30711) buherka válasza xcds (#30699) üzenetére


buherka
addikt

Azért kíváncsi lennék ha mondjuk magyar bill. lenne a gépedben, akkor is ezen a véleményen lennél. Szerintem inkább az zavar hogy külföldi bill.-es a T500-ad. :U
Az is furi hogy zavar a Ultrabay állapot jelző ledje. Te most a kijelzőt nézed menet közeben vagy most a gép oldalát lesed...??? :D
Most nem értelek már én sem... :(
Ha veszek egy notit, akkor én utánanézek, hogy merre hány méter. Hol vannak a csatik, milyen az elosztásuk. Zavaró egyáltalán valami számomra. De mondok jobbat, én arra is vetemedek, hogy a kiszemelt gépet a valóságban is megtekintsem, megszagoljam, megnyalogassam, kipróbáljam. Hidd el ez is simán megoldható.
Nem egy zacskó szotyit vettél szerintem. Itt jobban utána kell nézni a dolgoknak.

Ahogy a mondás tartja...és ami baromira igaz is...

"Az ember vesz egy notit, aztán vesz egy olyat amit szeretett volna."

Sajna most ez neked nem jött be.

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#30712) xcds válasza audi100td (#30709) üzenetére


xcds
őstag

Nem tudom, feltűnt-e, hogy nem neked címeztem a hozzászólást, de ha már megint így megtaláltál, próbálok normálisan válaszolni.

A reflektor vicc volt, amúgy tényleg zavaró éjszaka, amikor nem is megy a gép. Erre a normális reakció az volt, hogy fekete szigetelőszalag. Ennyi az egész, senki nem vette komolyan rajtad kívül.
A töltő kábele meg azért nem hülyeség, mert aki gyakran pakolássza a gépet vagy pl ágyban használja, nem mindegy, hogy milyen könnyen akad bele vmibe és hogy milyen erővel feszegeti a csatlakozót. A szoftveres dolgokra meg egyikre sem tudtad a választ, de már megint ott tartunk, hogy te engem fikázol azért, mert csúnyát mondtam a kedvenc laptop márkádra.

(#30713) xcds válasza lapa (#30710) üzenetére


xcds
őstag

Nem érted a lényeget, nekem tök mindegy, ki mit mond egy tárgyra ami az enyém, ha van statisztikai alapja, ha nincs. Az tényleg nagyon durva hozzászólás volt. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#30714) xcds válasza buherka (#30711) üzenetére


xcds
őstag

Nem hosszútávra vettem, majdnem mindegy volt, mit veszek. Mivel erről gondoltam, hogy legkönnyebb továbbadni, mert a thinkpadot mindenki elismeri, ezért vettem ilyet. De azért hadd írjam már le a véleményem.

(#30715) kaller1 válasza xcds (#30714) üzenetére


kaller1
veterán

Nem kell ezt ennyire túllihegni, nem jött be, ennyi.:) Egy T500-at nem lesz nehéz eladni, nekem van itthon 2 TP is, igaz nem ennyire "modern", még is szeretem, és a következő gépem is TP lesz szerintem. :)

.::> <::.

(#30716) lapa válasza xcds (#30713) üzenetére


lapa
veterán

látom az már megvan, hogy kicsit elragadtattad magad itt-ott. a mondat, amit most keresel a "bocs srácok, kicsit elragadtattam magam itt-ott.". tudom, szar a bill, de csak magad elé kapod a letörésbiztos amilot és beírod azon. igazán nem nagy ügy. szerintem mindenki leszáll majd rólad (legalábbis idővel, mert sokan fognak még facepalmozni holnap).

(#30717) xcds válasza lapa (#30716) üzenetére


xcds
őstag

Ne vicceljünk már. :))

(#30718) soldi3r válasza lapa (#30625) üzenetére


soldi3r
veterán

lehet jobban kijövök, ha a 64-es ssd-t lecserélem egy 128-asra
mondjuk ez még csak terv, nemigen találtam az aprón vásárlásra érdemes gépet

E30 (oo=[][]=oo)

(#30719) Sensei válasza audi100td (#30709) üzenetére


Sensei
tag

Lehet megköveztek, de a töltő csatlakozója szerintem is fail, no de ez legyen a legnagyobb probléma.

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.

(#30720) Quaresma válasza xcds (#30682) üzenetére


Quaresma
aktív tag

Nekem korábban egy Amilo sa3650-es, külső vga-s gépem volt. 3 év alatt egyedül a hangszóró hibásodott meg, de amúgy elég erős kis gép volt. Szval én is megvoltam vele elégedve, csak épp az amilo jutott az eszembe:)

[ Szerkesztve ]

Ps: brunorbert

(#30721) Quaresma


Quaresma
aktív tag

T61-es gép esetében megoldható, hogy 2 külső monitort kezeljen a gép? Ha igen akkor mi erre a megoldás és lehetőleg melyik a legolcsóbb:) (dokkoló,stb.. sajnos drága lenne most nekem:)

Ps: brunorbert

(#30722) Gondwana válasza Quaresma (#30721) üzenetére


Gondwana
addikt

Fussunk neki még egyszer: legyen két monitor rákötve, de ne legyen dokkolón. Mire kötnéd a második külső monitort? (OK, léteznek barkács USB-monitor megoldások, de én hanyagolnám) Nem intelesekkel 2504-es dokkolón letiltott laptop-LCD-vel egy DVI meg egy D-SUB-kapcsolt monitor működhet, inteleseknél olvasam már ilyent is, meg olyant is.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#30723) azbest válasza Quaresma (#30721) üzenetére


azbest
félisten

Advanced mini dock 2504-es dokkolón (vagy a nagyobb változaton) van dvi és vga kimenet. Ha jól emlékszem működik rajta, hogy mindkettőt használod és akkor két külső monitort használhatsz a belső helyett. Nekem inteles van.

szerk: ki is próbáltam (14' colos 7661-es model, intel vga-val)

[ Szerkesztve ]

(#30724) Quaresma válasza Gondwana (#30722) üzenetére


Quaresma
aktív tag

Azt gondoltam, hogy létezik vmilyen elosztós megoldás:)

Ps: brunorbert

(#30725) Quaresma válasza azbest (#30723) üzenetére


Quaresma
aktív tag

köszönöm. megpróbálok akkor beszerezni majd egyet :)

Ps: brunorbert

(#30726) Gondwana válasza Quaresma (#30724) üzenetére


Gondwana
addikt

Létezik, de nem T61-re: DisplayPort szabvány tartalmaz közvetlen video wall támogatást, nem kell semmilyen splitter hardware, csak megcímezni a 4db FullHD monitort és pixelpeepelni.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#30727) azbest válasza Quaresma (#30725) üzenetére


azbest
félisten

Nekem alfa156-tól lett, amikor gépet vettem kértem mellé egy 2504-es dokkolót is.

(#30728) Phoebe


Phoebe
tag

Azt kérdezném, hogy T43 kijelzőcserénél, ha eddig LTN150XG-L04 volt benne, akkor jó-e bele a LTN150XG-L03?

(#30729) RnJ


RnJ
tag

Sziasztok,

meg tudjátok mondani, hogy az R500-asba bele lehet tenni a mPCIe SSD-t a turbomemory helyére? Azaz, az egy mPCIe foglalat?

Köszi

(#30730) mitulabattyi válasza RnJ (#30729) üzenetére


mitulabattyi
aktív tag

Ha jól emlékszem, az egy feles slot.
pci-express csatolóst elméletileg bele lehet rakni, msata-t nem. Bootolni viszont nem fog róla.

[ Szerkesztve ]

(#30731) franc0


franc0
őstag

Nézem miafasz, ennyi hozzászólás : O Aztán látom flém volt.
Szerintem az úriember még fiatal, nem tudja mi a jó. Az a baj a nettel, nem látod ki mondja. Néha ez sokkal többet ér pedig, mint amit mond...

ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4

(#30732) lapa válasza mitulabattyi (#30730) üzenetére


lapa
veterán

csak úgy, hogy a felesbe rak az ember mondjuk egy atheros wlant (mert csak az a feles méretű), és az ssd-t annak a helyére. kell még whitelist-free bios és kevéske cellux egy-egy lábat leragasztani.

asszem van valami intel 6xxx feles wlan is, de azzal nem lehet linux alatt ap-t csinálni, inkább hanyagoltam. az 5300-nál jobb az atheros vétele.

[ Szerkesztve ]

(#30733) mitulabattyi válasza lapa (#30732) üzenetére


mitulabattyi
aktív tag

Ezért írtam, hogy elméletileg. Nem tudok feles méretű mpci-e ssdről.

(#30734) soldi3r


soldi3r
veterán

létezhet az, hogy x200-hoz a billentyűzetet tudom helyettesíteni valamelyik másik gépével?

E30 (oo=[][]=oo)

(#30735) mitulabattyi válasza soldi3r (#30734) üzenetére


mitulabattyi
aktív tag

x200s ;]

(#30736) audi100td válasza soldi3r (#30734) üzenetére


audi100td
nagyúr

X201, X201s

ha kell van egy UK angol billem, kiosztása egyezik a magyaréval

[ Szerkesztve ]

(#30737) buvartacsko válasza xcds (#30688) üzenetére


buvartacsko
addikt

minek használsz thinkpaden touchpadet ? pff. grat. :) nem tudom te mi a fszt állítgattál de ALAPBÓL a scroll standarden van, és nem smoothon, szerintem nagyon kevesen állítgatják, ezért lehet hogy alapból mindenkinek scrolloz mindenhol, csak neked nem...

a t500 kb az egyik legjobb thinkpad , ha szerinted ekkora rakás szar, akkor add át valamelyikünknek, biztos rengetegen örömmel használnák.

(#30738) soldi3r válasza audi100td (#30736) üzenetére


soldi3r
veterán

ha összejön a hétvégi bizniszem, akkor megkereslek pm-ben

E30 (oo=[][]=oo)

(#30739) buvartacsko válasza xcds (#30702) üzenetére


buvartacsko
addikt

kb 1 milliószor le lett már írva, hogy igen lötyög az aksi, valszeg funkciója van a dolognak, érdekes módon engem pl nem zavar, észre se veszem, nem arra figyelek, meg valahogy senki más se hisztizik miatta. minek jössz ide trollkodni ?

a kiálló töltő csatlakozó meg egy vicc komolyan ... 3 thinkpadem volt, egyiknél se volt semmi gond belőle soha. ez már szerencsétlenség kategória.

[ Szerkesztve ]

(#30740) audi100td válasza soldi3r (#30738) üzenetére


audi100td
nagyúr

ok, thx

(#30741) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Az mitol lehet, hogy a lenovo oldalarol leszedett windows hotfixre (KB958685) azt irja ki, hogy a frissites nem ervenyes a szamitogepemre?

(#30742) RnJ válasza lapa (#30732) üzenetére


RnJ
tag

Köszi srácok,

akkor nem vacakolok vele. Majd kap egy nagyobb SSD, most még jó a 7200-as 320-as.

(#30743) lapa válasza RnJ (#30742) üzenetére


lapa
veterán

ultrabay nem jó második helynek?

@r3dsnake: rossz win verzió, rossz arch vagy csak windows normál működés.

[ Szerkesztve ]

(#30744) RnJ válasza lapa (#30743) üzenetére


RnJ
tag

Az lesz. Majd veszek egy keretet. A DVD-írót, csak win telepítéshez használom mostanában :)
Szerintem egy 128-as elég lesz win7nek és a programoknak. Minden más meg maradhat a HDD-n :)

(#30745) buherka válasza Phoebe (#30728) üzenetére


buherka
addikt

A ThinkWiki szerint nem különböztet meg L04-et vagy L03-at. Csak LTN150XG típust jelöl amit még T60-ba is raktak.

Szerintem jó a gépedbe az L04-es is. Lényeg LTN150XG-es legyen. Sőt a tiédbe még a LP150X09 szériás LG is jó. Annyi hogy az LG-nek kicsit kevesebb a kontrasztja.

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#30746) J00hnny


J00hnny
aktív tag

Tud valaki ajánlani vmi normális hangkártyát T410-hez?
Olyat ami belesimul az expresscard slotba....

:R

"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."

(#30747) Chaser válasza J00hnny (#30746) üzenetére


Chaser
titán

Ehehe, szólj ha találsz, én is vennék:) :R

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#30748) Phoebe válasza buherka (#30745) üzenetére


Phoebe
tag

Hálás köszönet!

(#30749) zdanee válasza zdanee (#30700) üzenetére


zdanee
őstag

Felteszem újra a kérdést: X60 1706 WWAN nem lenovo driver (T-Mobile kártya) van-e valakinek valahol? Becsülettel rágúgliztam, első 50 találatban nem volt. :F

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#30750) r3dsnake válasza lapa (#30743) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

win7 x64-es telepítő, pontosan ehhez a típushoz. teljesen friss sp1-es win7ről van szó.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.