Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz fcsaba89 #24149 üzenetére
Nem feltétlen kell IT-ben otthon lenni. A Google+Fórum elég sokat tud segíteni. Egy kis műszaki érzék azért nem árt. Értem mire célzol. Erre azt tudom mondani, hogy ha túl kockázatosnak érzed a dolgot, akkor inkább maradj "kulcsrakész" Edge-s megoldásnál...Az eddigiek alapján nézz szét, keresgélj, és döntsd el melyik alternatívát választod.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tim82
félisten
-
lapa
veterán
válasz atesss #24152 üzenetére
szia. nekem van corestore minipci-e slotban, x200s-ben. nem bootol róla, hdd-ről kell bootolnod.
az msata / minipci-e az szerintem csak msata-ként fog működni, azaz szerintem a minipci-e a fizikai faktorra utal.
a wwan usb-s, gondolom az usb-t meghagyták az msata huzalozás mellett.
-
atesss
addikt
Pont te adtad az ötletet, egy régi hsz-edet olvastam asszem talán az Intel mSATA-s SSD tesztjéhez írva. Már épp azon gondolkoztam, hogy senki nem ír vissza, akkor megpróbállak téged megkeresni priviben.
Akkor ezt pontosan hogyan is oldod meg, ha nem bootol róla ?
A boot fájlok a vinyón vannak (vagy pl. Win7 esetében a 100MB partició) ?
Vagy pl. ha lesz fent Linux is (ami biztos, lehet nem is egy), akkor a Grub-al meg tudom ezt "oldatni" ?
Ezen kívül megy vele jól ?
Pontosan milyen típusod van, és mennyiért vetted ?
Tudja a "reklámozott" sebességeket ?az msata / minipci-e az szerintem csak msata-ként fog működni, azaz szerintem a minipci-e a fizikai faktorra utal.
a wwan usb-s, gondolom az usb-t meghagyták az msata huzalozás mellett.
Akkor ez esetben mi az ami egy laptopban lehetségesből mehet bele, és mi az ami nem (vagy nem max. sebességen) ?
WWAN-t elbírja az USB 2.0, Wifi-ből az N-es valódi sebességeit is simán (22Mbájt/s = 176 Mbit/s). Bár hogy ilyen méretben létezik-e, az már kétséges.
Bluetooth OK.
Mit lehet még rakni egy minipci-e kártyára ?Amúgy én is egy x200 vagy x200s vételén gondolkoztam, de még mindig túl drága.
Fel is tettem a kérdést másik topicban, de még nem írtak vissza, hátha nektek van tippetek: [link][ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz tototos #24156 üzenetére
Az alaplap szinte mindent meghatároz.
Ha nem Penryn-es "generációjú" a lap, akkor az nem fog benne menni.
Ugyan Bios módosítással hozzá lehet adni új CPUID-k támogatását, de ez egy adott magból egy új stepping támogatására használható csak fel.
Vagy javítsatok ki ha tévedek.
De a Penryn más feszültségszabályozást is igényel ha jól gondolom, amihez az alaplapon lévő VRM-nek is tudnia kell ezt. -
atesss
addikt
válasz audi100td #18037 üzenetére
Üdv !
Pontosan milyen típus ez az USB 3.0 kártya, hogy nem lóg ki az ExpressCard slotból ?MOD:
Találtam lapa egy korábbi hsz-ében egy kis infót, és egyben az előző hsz-emben kérdezettről is, azaz lapa SSD-jéről: [link]
ha csereberélni akarod, akkor fillérekért van ebayen eredeti "ake" expresscard mind usb3, mind esata kivitelben. de ha ritkábban kell cserélni, akkor a sima vinyóhelyhez is csak egy második lukcsaos keret kell.
Tudnátok egy pontos linket adni ?
Illetve mi ez az "ake" ?
A második mondatod alatt mit értettél ?[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz audi100td #24160 üzenetére
Közben már én is találtam egy párat, köszi.
Hozzánk való szállítással a legolcsóbb 12,5$:[link]
Egy, ahol van jó pár kép: [link]
Akkor ez mind ugyanaz a típus (persze adott méretből ) ?
Mert van ahol olvastam a 34mm-esre, hogy NEC chip van benne. Ami úgy tudom jót jelent.
De van ahol meg írták, hogy nem megy mindennel, pl. Thinkpad T500-al nem.
Ennek mi lehet az oka ?Az álltalad linkelt 54mm-esen mi az a tápcsatlakozó szerűség ?
Ugye nem azért van, mert nem tud az ExpressCard slot 5V-on 2x1A-t leadni ?Ha egy 54-es slotba 34-set rakok be, akkor az megmozdulhat benne ?
Vagy esetleg egy kis "kitöltődarabbal" lehetne pótolni a kettő közti méretkülönbséget ?
Mert egy db USB 3.0 bőven elég szerintem egyenlőre bárkinek, és így viszont minden notiba berakható. Akár egy saját másik notiba, akár ha pl. ismerősöknek kölcsönadnám.Van amúgy esélye, hogy találok ilyet PC Card-os verzióban ?
(Pár hónapja egyszer már próbáltam keresni, akkor nem sikerült.)[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
-
lapa
veterán
válasz atesss #24157 üzenetére
nálam linux van, ott az initrd-be kell belerakni a kártya driverét (kernel modulját). a hdd elején 1gb hely, onnan tölti be az initrd-t, az meg már minden mást a kártyáról.
winről nem tudok nyilatkozni, de ez a "100mb partíció" az, amit emlegetni szoktak. ahogy olvastam ott sem gond a hdd-ről indítás.
hogy megy-e jól az relatív, nem egy intel x25-m, de nekem tökéletes. ez 32 gb-s mlc, ami 25 gb formázás után. 110 eur volt amazon.de-ről. nem egy ár / érték bajnok, de nekem ez elég és szükséges. nyilván erre nem szaksz wint röhöhö.
amit a t520 és msata bigyóról írtam az puszta feltételezés, mindenesetre logikusnak hangzik. nem nyilatkoznék arról mi mehet bele és mi nem.
-
tototos
őstag
Sziasztok.
Miért van az hogy különböző feszültség érték van megadva az akkumulátoroknál? Néztem a T61-be akkut és 7 cellásnál 14,4V a 9-nél pedig 10,8V. Lehet ebből probléma? Vett már valaki ebay-ről utángyártott akkut?
-
MrSealRD
veterán
A nagyon mély részleteket nem tudom, de innen szedtem le:[link]
Az a tippem, hogy olyasmi szintű lehet, mint a SATA I átlövése SATA II-re. Tehát a vas tud valamit, de az szoftveresen van korlátozva...
Kipróbálni még nem próbáltam, majd ha megjött az akku.(Ma vagy holnap...attól függ a Posta milyen kedvében van.)tototos:Itt írta valaki fentebb, hogy elvileg nem mindegy az alaplap...még modBios-sal sem...De erről nincs tapasztalatom, és nem is olvastam róla máshol...
Integra:Akkor neked még a régi van fent.
krafxld:Kösz, ez program megy be a raktárba...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tim82
félisten
válasz MrSealRD #24168 üzenetére
A linkelt topikban lévő moddolt BIOS-leírásban egy szó sincs arról, hogy a RAM kezelése korlátozva lett volna az eredeti BIOS-ban és ezt feloldották volna.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Sir Pocok
őstag
T61-es gépemben szeretnék kijelzőt cserélni. Kihez érdemes fordulni véleményetek szerint?
thx!
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
S3cu
tag
Sziasztok, adott egy T400-as Thinki, nemrég figyelmes lettem egy dudorra a Thinkvantage és a power gomb között, nem tudom ez gyári-e és, hogy mióta lehet ott, mert fateromé a gép..
Mitől lehet ez? Mi okozhatja? És gariba beleférhet e? Van még rá úgy 4-5 hónap gari.Erről lenne szó.
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
No Bass. No Fun.
-
-
S3cu
tag
válasz mitulabattyi #24176 üzenetére
Okés, akkor minden rendben ezek szerint, van még valami ami miatt érdemes lehet visszavinni és megnézetni, míg garis?
No Bass. No Fun.
-
MrSealRD
veterán
Most így hirtelen nem tudok mit írni erre...kraftxld, és Integra kollégákról tudok, hogy 8GB-al használnak T61. Közülök kraftxld ezt a moddolt bios-t használja. Talán ők tudnak bővebb info-val szolgálni RAM ügyben.
Valahol pedig láttam, listába szedve egy kevés leírással, hogy mit/miért/hogyan...de most nem találom.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
A DUAL IDA Support-ra most lettem figyelmes. Nagyon jó pofa dolog. Akinek Core 2 Duo van a gépében annak nagyon valószínű, hogy működik a dolog.
Lényegében kapunk plusz egy szorzót felfelé. Íme egy kis táblázat: [link]
Azt nem tudom, hogy ehhez feltétlenül kell e moddolt bios. Nálam rmclock-ban látszik a plusz szorzó, és használja is a gép...[ Szerkesztve ]
-
gocsi
csendes tag
Edge 420s vélemény (ha valaki ilyet szeretne venni)
/* i5-2410M, HD6630M-2GB, 4GB, 320GB */Pro:
könnyű (1.8 kg)
eléggé masszív felépítés (majdnem T sorozat) és szép
erős, gyors teljesítmény
jó akksi
új játékra is alkalmas (+videókártya esetén)Contra:
nincs dokkoló csati
beépített akksi
fényes kijelző (azért elviselhető)
audio kivezetés (van egy sztereojack ill. egy hdmi kivezetés)Összegezve egy könnyű, hordozható, erős gép.
T sorozatból akartam én is, de videókártya miatt döntöttem e mellett.
ebay-en vettem, qrva olcsónÉlni születtünk, nem az életre készülődni.
-
Chaser
legenda
Láttam szóba jött az usb3 és az expresscard. Árgép tele van 4k kötül EC34-es usb3 vezérlőkkel, nekem azt mondták 54-esbe jó. De amit én nagyon szeretnék az egy kombinált usb3-esata EC vezérlő. De ez valszeg csak ebayről megoldható. Ha valaki sűrűn vásárolgat onnan írjon már rám
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Hunter2
addikt
Segítség kellene: el tud valaki menni nekem a Laptopalkatrészek.hu (: 1042 Budapest, Árpád út 39-43. Nyitva tartás: H-P 10-18h ) -hoz 5 darab csavarért és utána postázni a címemre? Én nem járok Pesten és csak GLS-el tudnák küldeni ami 1200Ft, a csavar meg 500Ft lenne.
Tud ebben segíteni valaki? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A T60 masinámra került most a Linux mellé XP, de megakadtam a driverekkel. A systemupdate progi szerint nincs a platformomra elérhető csomag.
A support.lenovo.... oldalon az online thinkpad beazonosító sem tudja, milyen gépem van.Persze az aljáról beírva a számsort, 1951-CTO vagy 1951W6Z, mindkettőnél ugyanarra az oldalra dob, ott van egy halom driver, de nincs audio driver, meg VGA driver sem jó a géphez. Ez utóbbit feltettem máshonnan, de most a hang és wlan driver még nincs meg.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Chaser #24186 üzenetére
Az is oda vitt. Ellenben ott végre megtaláltam az Atheros wifimhez való drivert, aztán ha googleben rákerestem h. t60 audio, akkor a lenovo egy másik driver letöltő oldalára jutottam, ott sokkal kulturáltabban vannak a driverek listázva és ott van a soundmax audio driver is. Így már kb. minden megvan.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
mitulabattyi
aktív tag
Egy x200s-nek mennyi most a reális ára?
1.86-os proci, 4gb ram, 160as winyó, jó 6cellás akku, angol bill, 2013 januárig gari... -
Chaser
legenda
válasz CPT.Pirk #24187 üzenetére
Én innen töltöttem le mindent. Audio lehet nem fog menni elsőre, akkor szólj megkeresem mit kellett vele bűvészkedni. Már ha xp-t telepítenél, W7 alatt nem problémás.
szerk: jut eszembe van pár eladó gyári 90W-os töltőm kábellel 5k-ért ha érdekel vkit.
[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
válasz mitulabattyi #24188 üzenetére
140-ért vettem a napokban hasonló konfiggal tip-top állapotban: SL9300 1.6, 4G DDR3, 160G 7200rpm, WWAN GPS stb.. ja és 9c akku, jövő szeptemberig garis.
Hogy mennyire volt jó ár nem tudom, de sima X200-akat árulnak 130-160ig, ezért sztem annyira nem nyúltam mellé. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Chaser
legenda
válasz CPT.Pirk #24191 üzenetére
Nem a driverral volt gond, kell hozzá egy segéd driver, anélkül nálam nem ment meg más ilyen audioval szerelt gépek fórumja is tele van vele. MS UAA.
Én beírtam gugliba T60 driver és ezt dobta ki._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
audi100td
nagyúr
válasz mitulabattyi #24188 üzenetére
nem tudom, enyém több hónap szarakodás után 114k-ért ment el
-
MrSealRD
veterán
Valakinek volt szerencséje esetleg megtapogatni vagy használni egy ilyet: [link]
-
Chaser
legenda
A most vett gépem töltőjének van egy búgó-ciripelő hangja, és elég meleg is a többihez képest. Ez defektes lenne/lesz?
-
lapa
veterán
válasz audi100td #24194 üzenetére
én mindent megpróbáltam, de egyszerűen nem hitte el hogy a kutyának rettentő nagy szüksége van egy saját gépre. hiába no, ezek a nők egyre furfangosabbak.
@sutszi: életem első tartós hátizsákja az 5.11 tactical rush szériája (mondjuk rush 24). ez amit linkeltél (bocs) kábé a reklámszatyor kategória ahhoz képest. volt előtte egy erősnek és tartósnak tűnő camelem, aztán egy évesen már én varrogattam otthon a kici kínai emberke után.
nagyjából ilyen árban is van a táska... ...ha van usa címed. állítólag jobbak lesznek az árak az európai webshoppal, de most még 25% áfa meg brutál shipping van.
ezek az 5.11 cuccok egyébként elég lenyűgözőek. életem legkényelmesebb rövidgatyája, nagyon sok más gazdag amcsi szerint életük legjobb télikabátja, nem-koszolódó uniformis, örökéletes zseblámpa, gépfegyver-hordozó táska meg miegyéb. nem hittem el hogy nem az x+1 kínai vacak míg meg nem tapasztaltam. az egész világon sok helyre szállít a hadseregnek és egyéb rendfenntartó erőknek, tényleg nem az a "hoppá tönkrement" cucc.
nem releváns, csak a nem-kommersz hozzáállást minősíti, hogy vannak direkt "glock 9 előrántó" zsebek, meg külön "turistának látszós" kategória mindenből. tipikusan az a cucc, amikor a pólós-farmeres ami rendőr kezében ott terem a pisztoly, és te meg asziszed csak a filmben van ilyen. közben meg a póló rejtett zsebes.
nem kapok jutalékot, csak tényleg olyan anyagvastagságú meg masszivitású minden cuccuk, amilyet előtte még sose láttam. legalább szétnézni érdemes.
csendben hozzáteszem thinkpad a céges noteszük.
-
Peter M
tag
válasz MrSealRD #24196 üzenetére
Én Amerikából rendeltem:
Alapvetően hátizsákból kicsit maximalista vagyok abból kell kiindulni, mellette ezt használom/tam /mivel sportos kerestem egy kicsit üzletiesebbet/:
Lenovo Business Backpack
Jó oldala:
Külső anyag felhasználás nagyon igényes, kb 5cm magas rázkódás elnyelő betét a laptop alatt, sok zseb.Ami rossz:
Nekem kicsi /oakley után nagyon/ 15,4 laptop + egér + adapter + 1,5 literes üveg + 1-2 apróság és tele/ , a belső kidolgozás szerintem gagyi, a vállpántoktól nem esek hasra, semmire sem használható kis tartóka, nincs egy értelmes teszt vagy fotó róla neten, ha nagyon rákeresel asszem a Flickren van egy ázsiai srác aki nagy felbontásban befotóztaTermészetesen ez mind személyes vélemény
https://www.behance.net/marosi-peter-k
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest