- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Én megkezdtem a Win11-es világot egy T14 Ryzen Gen2-vel. Érezhető a különbség a T450s után.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Szerintetek magyarra matricázott T14 G2 billentyűzetre lenne vevő? Nagyon szépen van matricázva, méretpontos, csak a világítás így nem igazán működik a billentyűknél.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
T14 Gen1 és Gen2 között van valamilyen nem CPU-t érintő különbség? Nézegetem őket és a Gen2 felé hajlok de sok Gen1 is van amik egész jónak néznek ki. Ryzen procival nézegetem, elvileg kicsit erősebbek mint az intel.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
A T450s gépem megérett már a cserére. Mi a vélemény az X1 carbon 8gen-ről? Tud többet mint a sima T sorozat? Munkahelyen most P14s-t használok egész jól össze van rakva. 160 ezeért találtam már X1 carbont az aprón. Megéri a felárat?
Köszönöm
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Thinkpad Yoga 370-nél lehet valami kezdeni azzal ha a burkolat csavarjainak a menete kiszakadt? Ma vettem egy gépet és a zsanérnál lévő burkolat csavarok semmit nem tartanak....
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Tudom nem adok veszek de mi a fene történt a használt laptop árakkal? 1,5 éve vettem a T450s-t 70 ezer forintért most meg 120 ezer felett vannak
-
tototos
addikt
Sziasztok!
T450 mennyire megbízható gép? Nekem most T450s van FHD kijelzővel és nagyon szeretem. Sajnos most pont nincs hasonló a piacon így ismerősnek T450-t nézek.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Elcsábított a sötét oldal és lecseréltem a t420s-t egy t450s-re. A gép nagyon szép de a billentyűzet elrendezése nagyon szokatlan. Windows 10 alatt mennyire mennek a thinkvantage szoftverek? Access connection amit nagyon hiányolnék ha nem lenne.
-
tototos
addikt
válasz
FoxiestFox #103399 üzenetére
Megfelel nincs vele bajom. A családba kellene egy másik laptop és vagy én cserélem le a t420s-t vagy a családnak veszek egy t430-t.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
T420s-t érdemes T450s-re cserélni? Van valami előnye az újabb gépnek? A billentyűzet nagyon a 20 felé húz még mindig.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Még mindig nem ért véget a sleep mizériám. Azt hittem minden faszán működik de ma megint kikapcsolt alvásba lépéskor a gép. Amit megfigyeltem, hogy az intel amt lesz a ludas. Mindegy hogy ki vagy be van kapcsolva csak induláskor kiírja hogy me is in recovery state és akkor rendesen tud aludni a gép. Ha kiveszem az akksit és nincs táp alatt a gép, akkor a bekapcsoló gombbal lehet elvileg resetelni az ME-t. Ez sikerül is és eltűnik a recovery state-s üzenet, de a gép megint alvás helyett kikapcsol... Valaki találkozott már ilyennel? Legfrisebb amt driver van fent és az firmware is frissítve az engine interfacen.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
T420s win7 probléma. Megjött az új alaplapom beraktam a gépbe és újratelepítettem a windowst. Power management drivert nem találtam csak t430-tól felfele. Felraktam azt látszólag minden jó, de most vettem észre, ha altatom a gépet, akkor nem alszik, hanem amikor elmenne aludni(már kikapcsolta a monitort és lépne alvó állapot) kikapcsol a gép és a következő indításnál a windows egyből nem helyes leállításra panaszkodik. Ez lehet a driver hibája vagy valami más probléma van?
-
tototos
addikt
válasz
donjohnson #103109 üzenetére
Tényleg a táp volt a gondja... Mármint cserélgettem a tápokat és a 65W-osról ment a gép akksi nélkül. Nem tudtam, hogy ilyenkor leveszi a CPU sebességet. A kikapcsolás nem oldódott meg azóta sem, talán majd az új alaplap.
Köszi -
tototos
addikt
Sziasztok!
A problémám, hogy a T420s-m mostanában random magától kikapcsol mindenféle hibaüzenet nélkül. Amire még figyelmes lettem, hogy sebességben is eléggé visszaesett. Csináltam egy mérést és azt látom hogy a i5-ös proci 800Mhz-n üzemel. Úton van már a másik alaplap(proci forrasztva) de kíváncsi lennék mi romlott el...
-
tototos
addikt
válasz
donjohnson #102941 üzenetére
Semmi. Piros x csak a bekapcsolás után van, hogy a rendszer leállása váratlan volt.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
T420s-m mostanában magától kikapcsol. Bekapcsolva hagyom majd 10 perc múlva nézem és már kikapcsolt állapotban van. Ilyenkor ha megnyomom a bekapcosló gombot csak villog zölden a bekapcsoló gomb és az akku ikon. Kiveszem az akksit és a töltőt is lehúzom, várok egy kicsit majd táp alá helyezem a rendszert és akkor bekapcsol. Amikor használom akkor egyszer sem kapcsolt még ki. Mi lehet a gondja? Neten olvastam olyat, hogy volt visszahívás eeprom hibával 2011-es gyártás esetén. [link]
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Szemezek egy X220 Tablet géppel. Szerintetek érdemes ilyen gépet venni? Van valami gyári hibája?
-
tototos
addikt
Sziasztok!
A T440 mennyire megbízható? Egyik ismerősöm szeretne laptopot vásárolni és neki próbálnám ajánlani a Thinkpad szériát. Árban 120 ezer forint könyékét célozta meg és ezért pont lenne egy ssd-vel ellátott T440. Én nem szeretem a szigetes billt, de neki teljesen mindegy lenne. Most egy új asust nézett és próbálom róla lebeszélni. Szerintetek a T440 használtan mennyire jó vétel?
Köszi
-
tototos
addikt
válasz
tototos #93904 üzenetére
Na végül meglett a ludas. A power management driver hiányzott. A support elfeljetette beállítani, hogy az új driver windows 7-hez is, így se a weboldalon se a system update nem tudta megtalálni. Megnéztem a windows 8-s verziót és a changelog-nál írták hogy support windows 7
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Vásároltam egy használt T420-t. Felraktam a sstem updatet és az a furcsa jelenség fogadott, hogy se Hotkey features, se power manager, se access connection nincs a listában. Gondoltam, hogy valami szerver hiba. Letöltöttem a Hotkeyt, felraktam de nem jelenít meg semmit a kijelzőn. Próbáltam a 3.81-es verziót mert az tuti működött az eddigi gépeken, de itt nem. A Power managert is felraktam és ott sem a megszokott beállítások voltak, pl a kijelző fényerejét nem lehet módosítani az adottt sémához. Mitől lehet ez? Jah a lényeg kimaradt windows 7 64 biten próbálkozom.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Hétvége óta valami baja van a T420s-mnek. Hétvégén használtam és egyszer csak csíkos lett a kijelző és a következő pillantban kikapcsolt a gép. Majd rá pár másodpercre elkezdett bootolni. Windows betöltődik elkezdek netezni, majd megint ugyanezt produkálja. Nem hagytam hogy betöltődjön a windows kikapcsoltam, majd hagytam pár órát pihenni, utána minden tökéletes volt. Ma délután alvásból felébresztem, 2-3 perce böngészek majd megint képösszeomlás kikapcs majd bekapcs. Próbáltam biosban kikapcsolni az optimust, csak integrált kártyával de ugyanaz. 2-3 perc hsaználat után halál. 2-3 hete raktam a gépbe 16 giga ramot, most az egyik 8-as modult kivettem és megy a gép. Lehetséges, hogy a 16GB már túl sok neki? Vagy csak most kezdett meghalni az egyik modul?
-
tototos
addikt
Sziasztok!
T520-nál a HD+(1600x900)-as kijelző már elfogadható képet ad? Thinkwikin látom hogy van FHD is de olyat aprón nem találtam. Másik kérdés, hogy msata ssd ugyanúgy rakható bele mint t420s-be?
Köszönöm
-
tototos
addikt
válasz
Speeedfire #83827 üzenetére
Nálam a T420s + win7 kombó teljesen tökéletes. Minden driver megy, nem kell semmilyen kompatibilitás móddal szenvedni.
-
tototos
addikt
válasz
Speeedfire #83825 üzenetére
Win7?
-
tototos
addikt
válasz
MrSealRD #83611 üzenetére
Én tavaly októberben vásároltam Németországban egy T420s-t, ultrabay akksival, optikai meghajtó nélkül, nvidia optimus kártyával.
Én nayon meg vagyok elégedve vele, a sima és ultrabay akksival közösen 5-6 órát elmegy, súlyra szerintem veri a sima t420-t, fpleg ha 9 cellással akarod használni. Raktam bele msata ssd-t így a hdd is megmaradt. USB portokból van 3 de én kb mindig csak egyet használok. -
tototos
addikt
Úgy veszem észre te szereted saját magad idejét rabolni. Nézd meg a gépen lévő matricán milyen windowshoz van kulcsod. Letöltesz egy msdn-s verziót bárhonnan és azzal a kulccsal beaktiválod a rendszert majd a system update segítségével letöltöd a szükséges drivereket. Így megszabadulsz a sok gyári szeirntem haszontalan programtól és szerintem a sebesség problémád is megoldódik.
-
tototos
addikt
Összefoglaló elolvasása ajánlott
Amúgy igen ezzel nem fogsz mellé. Annyit tudni kell, hogy az msata port "csak" sata2-es sebességgel működik a t420s-ben, így nem használja ki az ssd teljes sebességét, de gyakorlatban semmit nem fogsz észrevenni belőle. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Szerintetek létezik olyan dp-hdmi átalakító, ahol az audiót be lehet kötni külső forrásból? T510-hez keresnék átalakítót, csak ugye ott még a dp port nem tud audiót, és arra gondoltam hogy a fejhallgató kimenetről lehetne venni és valahogy rárakni a hdmi csatira.
-
tototos
addikt
Régebben mintha olvastam volna a topikban, hogy valaki az élettartam garanciás thinkpad hátizsákot garanciáztatott. Szerintetek van rá esély hogy a közel 10 éves táskámat cseréljék garanciában?
Köszönöm
-
tototos
addikt
T420s 1 hét használat után:
A t400-hoz képest eléggé érezhető a különbség a i5-nek köszönhetően. Ventillátor nagyobb fordulaton kicsit hangos, de nem vészes. Ami jelenleg a legnagyob zajt generálja a gépben az a 7200-as hdd. Nem gondoltam volna hogy ennyire hangosak a 7200-as hdd-k. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Nincs valakinek T420s-hez HDD tartója? Sajnos most nézem hogy az nincs az enyémhez.
-
tototos
addikt
A t420-as billentyűzeteknél is hatalmas különbség van a NMB és a Chicony billentyűzetek között?
-
tototos
addikt
T420s-nél a power managerben több opció is van a system perfomance résznél: maximum turbo, turbo, balanced, low
Ezek mit jelentenek? Azt hittem hogy a balanced esetén automatikusan állítja a cpu frekit, de megnéztem és a maximum turbónál is ezt csinálja. -
tototos
addikt
Az X301-be kell valamilyen meghajtó másképp nem nagyon működőképes. Ami bosszant kicsit hogy nincs msata ssd 20 ezer forint alatt. Az X301-ben pedig ott csücsül a 1,5 éves Crucial M500, ami jó lenne a T420s-be. Az intel ssd-ben az a vonzó hogy 80 giga kerül annyibe mint a msatában a 64.
-
tototos
addikt
Nálam most megy a matek hogy milyen ssd-t rakjak a T420s-be. Van egy X301-es gépem 120-as msata ssd-vel keretben. Tataláltam ebay-en az X301-be való gyári 80 gigás ssd-t 12 ezerért, de kicsit tartok a meghíbásodástól. A másik lehetőség, hogy veszek egy msata ssd-t a t420s-be de 20 ezer alatt nincs 128-as változat(1,5 éve 18 ezerért vettem a crucial m500 msatát). Vagy veszek egy 64 gigás adata msata ssd-t(12 ezer) az x301-be azzal a címszóval hogy elég lesz annyi tárhely.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
Minden konfignak megvannak az előnyei és a hozzá tartozó elvárások. Nálam az volt az elvárás, hogy amikor viszem a laptopot ne kelljen 3 kilót magammal cipelni, de ugyanakkor legyen meglelő mérete hogy dolgozhassak róla és akksiról is elmenjen 3-4 órát. T420s esetében számomra az msata ssd és normáls hdd kombó kellett és az utlrabay még mindig ott van akksinak vagy ha nagyon muszáj dvd meghajtónak.
-
tototos
addikt
Csomó gépbe nem kell akkor belerakni, de szerintem ha van rá lehetőség és igény akkor ki lehet használni. Én most vettem T420s-t ultrabay akksival, így számomra nagy előny hogy lehet bele msata ssd-t rakni, mert megmarad a vinyó háttértárnak.
(#80436) jjeahh:
De lehet kell hozzá egy keret és már kész is. -
tototos
addikt
Sziasztok!
X301-be mennyire necces megvenni egy ilyen ssd-t? 1,8 ssd 80gb
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Újabb T420s kérdés. Felraktam a TPfancontrolt. Első furcsaság hogy csak a cpu-t látja. És a program szeirnt 0 a fordulatszám de mégis pörög a ventillátor. Mi lehet a gond?
-
tototos
addikt
Sziasztok!
T420s-nél hogy tudok váltani az integrált és a diszkrét kártya között? Vagy ezt az OS végzi automatikusan?
-
tototos
addikt
T420s-re fel
-
tototos
addikt
Sziasztok!
T420si-.ről mi a vélemény? Vannak konstrukciós hibái? Gondolkozom a T400-t lecserélni egy t420s-re.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek kellene laptop. Régebbi játékokat is szeretne futtatni rajta.
Két versenyző:
T510: Intel Core I5 520M, 4Gb ram, nVIDIA Quadro NVS 3100M
T520: Intel Core i5-2520m, 4Gb ram, Intel HD3000Melyik gép lenne a jobb vétel?
Köszönöm
-
tototos
addikt
Sziasztok!
T400s-rol mik a tapasztalatok? Gondolkozom hogy az X301 helyett vennék egyet. Nagyon szeretem az x301t de nem egy atomerőmű.
-
tototos
addikt
válasz
donjohnson #77249 üzenetére
ÉS még van Helix is náluk
-
-
tototos
addikt
Sziasztok!
ALPS T400-as billentyűzetnél cserélt már valaki billentyű alatti gumit? Most hoztak egy billentyűzetet amiből kiesett az o betű és anélkül használták és elkopott a gumi ami felnyomja a gombot. Van itthon egy rossz ALPS billentyűzetem abból ki tudnám esetleg műteni ha lehet. Vagy valahogy a kettőből lehet egy jót csinálni? Az enyémnek a funkciógombok és a számsor halt meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- LEGO klub
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- DOOM - The Dark Ages
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged