Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyo12
tag
Sziasztok!
T60 esetén mitől lehet, hogy indításkor sokat molyol?
Konkrétan: az indító képernyőnél sokáig vár (ThinkPad felirat ferdén az lcd-n), közben úgy néz ki, hogy a vinyó megy. Ez így tart kb 20-30s-ig is!
Aztán jön a fekete háttér és alul a végigfutó betöltő csík, majd feláll az XP.
A gépben 2G Ram van és egy 160G-s WD blue vinyó.
Nem az eredetije természetesen.
Hibaüzenet nincs, de sokat vár.
A céges T42-nél ez a képernyő max pár másodperc. (szintén 2G Ram, azonos vinyó, de eredetiről klónozva) -
Fenyo12
tag
A T60 T2400 procis, a T42 meg Pentium M.
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #23699 üzenetére
Majd hackelek én bele ha megtartom
szacsee: Persze olyan van, nem arra gondoltam. Mi az hogy nem szedted szét és nem is fogd?
Fenyo12: Ezt én is észrevettem. Bár ssd-vel eltűnt a jelenség. A bios-on sok minden múlik, valszeg bonyolultabb a rom-ja, vagy másképp van programozva, vagya a sata az oka nem tudom, de elég erős desktop gépeknél is láttam már ilyet. Lehet ellenőrizget valamit a hdd-n pl.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Fenyo12
tag
válasz Chaser #23706 üzenetére
Elvileg a legfrissebb bios van rajta.
Néha azt is sikerült elérnie, hogy bedobta hibára a hdd-t, amit egy ki-bekapcs helyrehozott. (mindig)
Mintha ellenőrizgetne valamit, de időtúllépéssel kiállna.
A vinyó progik szerint jó, nincs bad rajta, meg menet közben sosem volt semmi baj vele.
Ez csak indítási jelenség. -
tomi.tomi
tag
válasz tomi.tomi #23703 üzenetére
Már tárgytalan, rájöttem.
Ha valakit esetleg érdekel, leírom: az Intel X4500 a képernyő frekvenciáját 60 Hz-ről 50 Hz-re csökkenti akkura váltáskor, emiatt sötétül el a kép egy másodpercre.
Az inteles energiagazdálkodási beállításoknál ki lehet kapcsolni az "Intel(R) képernyőfrissítés-váltó technológát", így megszűnik az idegesítő "villogás". -
Gondwana
addikt
válasz Gondwana #23710 üzenetére
Na, eddig tartott összerakni, hogy minden drót elférjen. Ebben a gépben nem lesz többet webkamera, nincs hova bekötni.
(Mondjuk, linux alatt még nem ismeri fel a ceruzát, de lsusb már látja, valamiért a touchot forszírozná, pedig a touch panelt lefaragtam róla)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
SNor
tag
Az X200/X201 dokkolójába is be lehet tenni HDD-t? Ha igen, akkor 7 vagy 9mm-eset is? Illetve miként kommunikál akkor a notebookkal? SATA2-ön?
-
pigmeus
tag
Mekkora hdd van egy x60-ban? 1,8 v 2,5 ? nekem úgy rémlik, hogy kicsit nem rakott az ibm sose a gépeibe
-
szacsee
nagyúr
-
MrSealRD
veterán
Üdv!
15,4"-es WIDE T61-be keresek ártól függően 6 vagy 9 cellás akkut. Tudnátok ajánlani jó áron megbízható forrást?
Utángyártott akkuk nagyon felejtős vagy azért használhatók?
Honnan tudom, hogy gyári vagy utángyártott?Előre is kösz.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
mutyuru
aktív tag
Off: vki lenne kedves linkelni egy kepet a HD sentinel nevu progirol. Kivancsi volnek milyen adatokat lehet kiolvasni a vincsirol.
Erdemes megvenni a pro-t vagy eleg a demo verzio? -
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #23718 üzenetére
Gondolom kívülre nem vésik rá hogy lenovo és nincs FRU száma se. Gépbe téve viszont power manager biztosat mond. Kiírja mikor gyártották, mikor használták először, FRU-t, hány ciklus van benne. Gondolom ugy. akunál ezek nincsenek.
-
-
Chaser
legenda
1 lesz billből de megtartom
Valaki próbálta már a W8-at T60-61 gépen? Elég jókat írnak róla. Gondolom ha W7 megy akkor a 8 is fog azokkal a driverekkel.
szerk: Aku biztos lesz egy közel új állapotú T60-hoz, vagy 4:3-as T61-hez, meg töltők. De az úgy tudom T60-tól felfele ugyanaz mindnél.
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
válasz Chaser #23732 üzenetére
Ha erről van szó HUN kiosztásban, akkor kellene. Mond hova utaljak?
-
szacsee
nagyúr
Kicsit megkeveredtem.
Lenovo azt írja, hogy T60-nál Enhanced Intel SpeedStep-et támogatják ezek a procik:
Enhanced Intel SpeedStep technology
Available processors are:
Intel Core Duo processor T7200 (2GHz), T7400 (2.16GHz)
4 MB L2 cache, 667 MHz front-side bus
Intel Core Duo processor T5500 (1.66GHz), T5600 (1.83GHz)
2 MB L2 cache, 667 MHz front-side bus
Intel Core Duo processor T2300 (1.66GHz), T2400 (1.83GHz), T2500 (2GHz), or T2600 (2.16GHz)
2 MB L2 cache, 667 MHz front-side bus
Intel Core Solo processor T1300 (1.66GHz)
2 MB L2 cache, 667 MHz front-side busIntelnél nézelődtem és eszerintm T5xxx és T7xxx procik tudják csak ezt.
No meg azt is, hogy a lapos bios, chipset és OS is fel legyen készítve erre.
Nálam IDLE ~900Mhz és 1V körül alakul a fesz... hogy is van most akkor ez?[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz szacsee #23734 üzenetére
Speedstep-et az összes Intel mobilproci tudja már a Pentium M-től számítva* (kivéve a Celeron-okat persze, amelyeknél a low budget jegyében ezt a funkciót nem tették bele).
* Igazából már a Pentium III-M is, de ugye voltak Netburst-architektúrájú "mobil CPU" próbálkozásai is az Intelnek, ahol vagy nem volt Speedstep, vagy nem volt igazán hatékony...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Gondwana
addikt
Gondolkoztam is rajta, hogy feldobom hirdetésbe, mint a crnagorai, hogyaszongya tengerre néző villa Budvában, 4 emeletes lakás Podgoricában, a garázsában G Mercedes - nem eladó, csak dicsekszek.
(Amikor az X200 Tabletemet is csak Nokiára meg kabátgombra akarják cserélni, legalább egy vízforralót, vagy egy kenyérpirítót pedig símán megérne, érdemes elgondolkoznom egy háromezres ajánlaton is)Szerk.: mai feladvány rábeszélni a Win7-et, hogy a flicks - azaz a ceruzás gesztusok működjenek. SimpleTap már van, ThinkVantage gombbal indítva ideális.
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #23724 üzenetére
De, kívülről is rá van vésve, hogy IBM v. lenovo és az FRU
"Aku biztos lesz egy közel új állapotú T60-hoz, vagy 4:3-as T61-hez, meg töltők. De az úgy tudom T60-tól felfele ugyanaz mindnél."
Ha az akksira gondolsz, akkor nem így van, T60 akksi a 14-es wide modellekhez nem jó, 15-ös wide-hoz igen, egészen T500-ig, tápegység persze kompatibilis, de a komolyabb gépeknél figyelni kell arra is, hogy milyen teljesítményű.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #23739 üzenetére
Non-wide T60-akról beszéltem. Az ami jó 14-esbe az jó 15-ösbe is mert próbáltam. És te mondtad múltkor jó a 14" 4:3-as T61-hez is. Persze wide-hoz nem, olyat nem is mondtam. De ezekszerint 15-ös wide-hoz meg még sok modellhez jó ha jól értelek. T61 wide-hoz is eszerint ha 15-ös, vagy T500-hoz még pl.
Töltő azt tudom hogy rengeteg géphez jó, van valahol kompatibilitási lista?szerk: szacsee
Lehet én is veszek egy 2 gigás modult. Beviszem a boltba belepróbáljuk és kész, de ha később gond lenne vele akkor is visszaveszik. Azt hittem mindenki így vásárol[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz Chaser #23742 üzenetére
Aha, itt vidéken más az árképzés. A noname ramot dobják hozzám 7K-ért.
Iponból havernak rendeltem cuccokat. Pk rám eső részét nem kéri, mert én szerelem be a gépébe a szajrékat. Rákérdeztem hidd el, de csak 1 év garral adtak volna 8,6K-ért KTL-es kingstont.
T60-asomba csak IDE-SATA Ultrabay jó nem?
DVD-t most kaptam ki és nem satás.... -
Chaser
legenda
válasz szacsee #23743 üzenetére
Nem tudom neked mi a vidék, én Kméten szoktam vásárolni, Pesthez képest vidék Van pár bolt ahol törzsvevő vagyok, ilyen dolog alap. De ismeretlennél is megteszik ugyanezt. Sok minden még iponynál is olcsóbb.
Belső csatlakozó p-ata, a keretben belül lehet p-ata vagy sata, nyilván utóbbit célszerű venni mert arra olcsóbbak az eszközök. Átviteli sebesség 90MB/s max, tehát 2.5" hdd esetében alig korlátozó tényező.
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #23742 üzenetére
akkor félre értettelek, azt hittem úgy érted a T60 utániak mind kompatibilisek egymással
szerk: igen, 15,4 wide modellekbe jó a T60-as akksija, T500-at beleértve, utána már nem.
szacsee: nekem kingmax-szal sem volt gondom, DDR1 és DDR2 is bevált, különböző kapacitásokkal, de CSX-szel már szívtam
[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Hali mindenkinek,
Mivel ez egy elég tartalmas topic , ezért lehet h megtalálható a válasz azokra amiket kérdeznék, de szűkítésekkel sem nagyon kaptam mindenre válasz és hát minden átnyálazni nem egyszerű..
Sikerült szert tennem egy T61p laposra melynek típusa: 6458-A86.
T7300(2GHz), 2GB RAM, 100GB 7200rpm HD, 15.4in 1920x1200 LCD, 256MB nVIDIA Quadro FX 570M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn(n-disabled), Bluetooth, Modem, 1Gb Ether, UltraNav, Sec Chip, FPR, 9c Li-IonEbben a BIOS megvan piszkálva , elvileg SATA2 engedélyezve és whitelist eltávolítva, ebből lehet bármi baja a gépnek? Érdemes lenne vissza állítani valahogyan?
A Lenovo TV Toolbox szerint: 7LETC9WW (2.29)Illetve olvastam olyat is h a Nvidia Quadro kártyák hajlamosak besülni, ez mennyire igaz? Az én esetemben ez a kb 4éves gép ha már idáig kibírta akkor már nem lesz baj?
A GPU átlagosan 53-55 °C és a dióda pedig 60-65 °C a AIDA64 Extreme Edition szerint.
Ezek az értékek alap értékeknek mondhatóak, hiszen idáig maximum netezésre használtam és úgy figyeltem. (Bár egy ágyon van a gép, nem tudom h ez mennyiben befolyásolja(?).)Ezeken felül az is érdekelne,h milyen ssd-t tudok betenni oldalra(Nem tudom h mi a hely neve, de ide lehetne wifit vagy gps-t is tenni)?
Mivel a zsanérnak kb 2centi holtjátéka van , ezért érdemes lenne kicserélni? Vagy ezt meglehet javíttatni? (pcszervíznél a zsanér 16000 plusz 6000 a szerelési költség, ez az ár reális?)
Végezetül ehhez a géphez érdemes minél előbb beszerezni bill-t és akkumulátort vagy ezeknek az ára később csökkenni fog?
Remélem nincs túl sok olyan kérdés ami már megtalálható a témában, de ha esetleg van (vagy mind olyan) akkor sorry
Válaszokat várom és köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #23745 üzenetére
Azt a töltőre értettem, úgy tudom az kompatibilis T60-tól felfelé.
szerk: noorbertt: Voltak nv szériák amik pirulósak voltak, fx570 tudtommal nem az. SSD-t a hdd helyére rakd, ha meg kell hdd is és nem akarsz külső házast azt meg az optikai helyére szerelhető ultrabay meghajtóba rakd, épp pár hsz-szel ezelőtt volt róla szó.
Zsanér ha téged nem zavar maradhat, ha akarod cserélni akkor cseréltesd. Szervizben reális az ár amit írtál, célszerű házilag megoldani. audi100td-nek volt zsanérja eladó nemrég T60-hoz, nem tudom T61-hez is jó-e.
Aku és bill ára valszeg nem fog csökkenni.
[ Szerkesztve ]
-
pigmeus
tag
válasz szacsee #23717 üzenetére
szacsee: áh köszi 2.5 megy bele.
más: (x60) újraraktam a biost. Telepítettem win7-et, lehet a drivereket nem jó sorrendben raktam fel, de nálam a jobb kézemnél lévő burkulat nagyon melegszik és alul is megtalálható ez a melegedés. Xpnél ez nálam nem nagyon volt, igaz nem is volt sokáig fent. Gyanakodjak hardver hibára vagy ez az x60-ok sajátossága? Csak az a fura hogy szinte folyamatosan melegszik, pedig nincs leterhelve. Wifi alatt mintha még jobban melegedne. És azért nekem a kezem így azon a részen nagyon fárad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Projektor topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ASUS routerek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Eladó HP PRobook x360
- Lenovo LOQ 15IRX9, i7 13650HX, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 4050, 2027 augusztusig garanciális
- MSI Sword 17 - i7 14700HX(5.50Ghz 28mag) - Nvidia RTX 4070 8GB - 32GB DDR5 5600MHZ - 1.5 TB M.2
- Dell Latitude 5490 palmrest touchpad burkolat dc in kábel és hangszóróval
- Thinkpad T14 G3 vagy G4 és P14s G3 vagy G4 52.5 Wh akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest