- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
kraftxld #101725 üzenetére
Ezt szerencsére amúgy még az újak is tudják, az s széria kivételével, legalábbis a T480-ban még biztosan van.
Nálunk is mentette meg már az egyik gépet a családban, egy fél csésze KV-tól.Nálunk se jutott az alaplapig, kiszárítás után kb. csak le kellett takarítani a rollcage-et és a klaviatúrát és már jó is volt.
-
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #101725 üzenetére
( :
ha jól rémlik nálad volt egy tejes sztori is, vagy az lapa volt?én tegnap éjszaka kidőltem, van egy tartalék 2570p-m, elaludtam alatta/mellette, azt nem tudom, de iszonyatos csattanásra ébredtem, fedlapra landolt valamikor éjszaka a drága ( : aludtam tovább :d reggel felvettem, sleepből kinyomtam, ment tovább, párszor eljátszottam már vele, volt h szétnyitva landolt, hol aljára, hol tetejére :d
-
Tim82
félisten
válasz
kraftxld #101593 üzenetére
"CoreStore" kulcsszóra keress rá a topikban és elég régen volt téma (2013 körül), talán cadeyrn, lapa és Gondwana fórumtársak pedzegették a témát.
Amúgy nem mSATA-ra volt, hanem még nem mSATA-képes Thinkpad-ek + mini PCI-e foglalatba helyezhető SSD + HDD + Linux kombóval lehetett megoldani.
-
-
totron
addikt
válasz
kraftxld #100027 üzenetére
Szülői látogatáslkor, havonta 1x van szerencsém hozzá, itteni gépem, amúgy szekrény mögött, táskában pihen. Patika állapotú példány. Kár-kár, értem én és igazad is van. De mi kijelző, mi billentyűzet! Amikre itt, ilyenkor használom nem képez szűk keresztmetszetet (ok, linux alatt nem KDE legutóbbit választom, hanem IceWM-et, de azt amúgy is tenném). Élménybillengyűzet!
-
azbest
félisten
válasz
kraftxld #97967 üzenetére
a dvi-d -ből nem fog tudni analóg jelet kivezetni a passzív adapterrel
Ellenben hdmi/dvi -> dsub aktív átalakító működhet. (Linux alól a t430am is alapból hangos hdmi-t ad ki a dvi portokon is. Win alatt viszont igazi dvi-t, gondolom a drivere miatt, Ez kicsit bolondíthatja az aktív adaptereket is). Azt is kapni pár dolcsiért [link], de plusz táp előny lehet, hogy ne tegye tönkre a túlterheléssel a portot [link], vagy passzív hdmi-dvt adapterre aktív hdmi-vga tápos adapter [link]
Bár a legegyszerűbb lehet dp-vga, mert az viszont alapból megtudja tápolni a portjáról magát baj nélkül.
De amúgy ilyen rossz vga felbontás hibáról dell esetében is olvastam és ott is az volt a megoldás, hogy a gyártó régi drivere helyett az intelest kellett külön feltenni.
-
darvinya
titán
válasz
kraftxld #97712 üzenetére
Augusztusi frissítés előtt hasonló kóddal lett a kék halál, utána lett felrakva a frissítés, de akkor meg az intéző hullott össze.
Viszont amióta elindítottam IE-t, azóta semmi sincs.Fene tudja mi a gond.
(#97713) Tikakukac
Kipróbálom miután végzet letötéssel és másolással.
De, mint fent írtam, azóta semmi.Fórumtárs gépénél én is döglött hűtőre gondolok, azaz sikerült gázt kiereszteniük, ha nem volt előtte is lyukas a rendszer.
Lehet nem szedték szét, hanem egyszerűen kipiszkálták a koszt.? -
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #97160 üzenetére
Na, próbálgattam még, ha be van dugva a töltő akkor fixen 800MHz-re korlátoz bármit csinálok.
Ha kivettem az akksit akkor is ugyanez van, ha pedig akksiról ment (azt a kemény 2-3 percet amit bírt) akkor felment rendesen 3.2GHz-re és a sebességproblémák is megszűntek.
Ezt hogy lehetne megoldani? Új akksi?
-
azbest
félisten
válasz
kraftxld #97150 üzenetére
biosban nyomtál alapra visszaállítást? Ha le van tiltva a proci energiagazdálkodás vagy speed step vagy melyik, akkor 800-ra áll be fixen. Múltkor úgy akartam út közben spórolni az akkuval, hogy gondoltam majd nem turbózik... háát nem, 800-on maradt a t430casom
Esetleg a 840-es evonál érdmes firmware verziót is ellenőrizni, mintha abból lett volna bugos, ami az ssd lassulását eredményezte.
-
.DLL
veterán
válasz
Gondolom néztél procihőmérsékletet, illetve ha a hűtő nem fúj ki langyos levegőt, akkor az para, mindenképp megnézném, jól van-e feltéve, nem kövesedett-e meg a paszta a raktárban állás során, stb.
De az ikonod alapján a kecskeáldozat is érdekes ötlet.Más:
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy X230 esetén DDR3 illetve DDR3L moduloknak meg kell egyeznie, tehát csak egy féle lehet benne? A gépben van 8 giga, az aprót böngészem még 8 gigáért, és van ilyen is - olyan is, kérdés, hogy eldobjam-e a találatok felét. -
csubuka
addikt
válasz
Van benne akksi?
Nekem akkor laggolt a W520, ha pl nem teljesen gyári töltővel nyomtam (135W a 170 helyett) és az akksit kivettem belőle és csak konnektorról hajtottam. *Gondolom ilyenkor azért limitál, mert hirtelen terhelésmegugráskor leránthatja a kisebb táp feszültségét vészesen és ezt az akksi nem tudja kiküszöbölni, mert nincsen benne. Ezért inkább tutira lekorlátozták, nehogy ilyen gond legyen. Hiába az én sima i5-öm meg 1000M Quadrom ellene 135W-ról is, van olyan gép ami nem szóval ilyen a BIOS.
-
válasz
kraftxld #88106 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy kijönnek-e érte, hogy milyen típusú garancia van a gépen (a sorozatszám beírásával ellenőrizhető a gar. típusa):
-carry in warranty (itt az ügyfél feladata a gép eljuttatása a szervizbe)
-onsite warranty (itt a Lenovo-nak kell a helyszínen szolgáltatást nyújtania) -
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #85078 üzenetére
úgy a legegyszerűbb ha el akarod adni
nemrég volt szó talán e540 kapcsán van-e a biosban raid funkció
egy 850 g1-et nyomkodok és abban van - bár sok értelmét nem látom de legalább van - azért sata3 ssd és m2 vagy passz hirtelen milyen ssd hely van benne mellett nem is rossz, , ctrl-fn dolgot is ki lehet váltani, nem hackelt bios -
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #85075 üzenetére
8GB ram (2x4GB patriot) 128GB-os Samsung 830, 640GB-os vinyó ultrabay-ben - sztem ezeket add el, dobj bele egy 160-as vagy 250-es vinyót meg 2x1 ramot, a többit add el külön, úgy menni fog, egyben nem valószínű, legalábbis annyiért nem amit érnek - felbontás ráadásul alap, ami nem emeli az érdeklődők számát sztem, de netezős gépnek jó még szódával -
én elraknám inkább, 160-as vinyóval 2x1 rammal érhet kb 25k-t ha jó az akku, de 10 év múlva még sokat érhettöbbi cuccot meg eladnám külön
dvdrw 5db ára...gombok
ezekben a gépekben ha még működik is, már necces vele lemezt írni, és ez az utolsó gép amibe még jók tp fronton, más gépbe meg egyáltalán nem jók
szerk: Akos1994 szívesen
-
-
Gondwana
addikt
válasz
kraftxld #82681 üzenetére
Àcsi! PM810 vagy lànykori nevén 470-estől lokàlban maximàlisan korrekt az a 100MB/s (nàlam a 256-os 190-210 között tud nettò ìrni), viszont az előregét olvasva sehol nem làttam, mit hasznàlt vìruskergető helyett, màrpedig ilyent nem egy AV is tud produkàlni. (Egy SysInternals ProcXplorerrel megnéztem volna, a hosszù törlés alatt melyik process I/O-ja szalad fel.)
-
jss
aktív tag
válasz
kraftxld #82683 üzenetére
Az otlet nem rossz.
Viszont ez nem csak az idorol meg a penzrol szol.
Az teny, hogy a 100 MB/s az keves.
Meg ma este vagy holnap reggel atteszem ezt az SSD-t a T61-be, felkinlodok ra mindent es megnezem, hogy ott hogy muzsikal. Ha gyengen ott is, akkor az SSD a ludas es eleg komolyan levaltom majd.Viszont abban nem vagyok biztos, hogy a T61 alapbol tudja a SATA2-t. Asszem ehhez valami mokolt BIOS kell.
Tudna errol valaki valamit mondani? -
jss
aktív tag
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #81230 üzenetére
Nem kéne, el kéne adni és venni egy T500-at minimum
61-eknél alig drágább de jóval modernebb. Felépítésre/minőségre meg kb ugyanaz.
Gondwana Két dolog nyilván összefügghet. Lehet, hogy oldalanként 2x4 chipes 8 gigás moduloknál van 1066mhz, és 1x4 chipeseknél meg nincs. Az biztos, hogy első gen core i-vel bezárólag nem ment 1x4 chipes nálam kb semmiben, sandytől felfelé meg minden megy. Az mondjuk vicces volt, mikor két uo. 3. gen elitebookból egyikben ment adott ram, másikban nem
Mindezt megfejelve hp matricával.
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #80958 üzenetére
Nem nyert, a cucc beette magát a wifi kapcsoló melletti fekete ragasztó alá is, és rendesen megküldött pár IC-t, akárhogy takarítom, maga a lap se akar elindulni úgy, hogy csak a proci, hűtő, egy ram meg a billentyűzet van rákötve.
Majd dúrnom kell egy másik T61-et, nem kéne a kukába dobni a 2x4GB patriot ramot, a 830-as Samsung SSD-t, meg a jóféle N-es Atheros wifit. -
RoboGuru
tag
-
-
Dhampir
félisten
válasz
kraftxld #80866 üzenetére
Érdekes tisztítási módszer, de lehet, hogy csak a külsejét pucolták vele.
-
-
-
metal01
őstag
válasz
kraftxld #78355 üzenetére
A T400-amat szeretném cserélni 420-ra. Előtt az idő, hogy már kellene az erősebb vas. A T400 sem kutya ami most van P9700-al, de már néha érzem, hogy nem az igazi :/
WIN 7-tel használnám szigorúan
A nyóc nem nekem való. A kép széttördelése szerintem meg a hardveres gyorsítás miatt van, amit ki lehet kapcsolni.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #76689 üzenetére
Na!
MegoldódottNem hátrány néha átnyálazni az eseménynaplót.
A hiba forrása az iSCSI kapcsolat volt, otthon a NAS-ről használok egy virtuális lemezt iSCSI-n keresztül és ez nem nagyon tolerálta a sleep módot. Miután kikapcsoltam meg lelőttem az iSCSI-t hibátlan a dolog.
Érdekes, Win7 alatt tökéletesen ment..... -
Razermazer
őstag
válasz
kraftxld #76691 üzenetére
Bocs nem fértem bele az időbe itt is vanegyszer lenovo support oldalán
Másodszor microsoft oldalán[link]
A bibi csak az mint mondtam, hogy win 7-re van, mi következik be win8.1 esetén az passz.
Aztán visszajelzést kérünkbiztonság kedvéért én csinálnék egy rendszermentést, visszaállítási pontot
-
Razermazer
őstag
válasz
kraftxld #76689 üzenetére
Nekem pont ez a hibajelenség volt csak T500-nál, win7-el és alvó állapotból való ébredésnél.
Nem minden esetben 3-4-ik indításnál.
Én is rákerestem googleban a kód alapján(típus alapján), microsoft oldalán találtam egy frissítést a rendszerhez, azóta nem csinálja.
Gép éppen darabokban mivel felújítom, ssd-én azért megnézem neked, viszont nem biztos, sőt tuti biztos hogy win8.1-el nem lesz kompatibilis, meg a két gép is más, de próba cseresznye. -
metal01
őstag
válasz
kraftxld #75179 üzenetére
Az ilyen szürke sűrű takony szerű izé a gap-pad. Azért van ott mert a borda és a chipset között van némi hézag amit a paszta nem tud kitölteni. Valamint a chipset-en lévő kondikat is hűti. Nem tudom, hogy T61p-ben mekkora a vastagsága a gap-nek, általában 1mm szokott lenni. Ránézésre nem tűnik még elhasználódottnak, de le lehet cserélni. Én tőle szotam venni 6W/mK-s gap-et. Fasza cucc. Anno kísérleteztem rézlappal a T400-ban, de sokat nem hozott a hőmérsékleten. (Színtiszta rézlapból csináltattam egy haverral, aki valami gyárban melózik ahol fémeket munkálnak meg). Most a fent írt gap van a chipseten/bordán és nincs gond vele. Még asszem van vagy 2-3 db. ilyen 1mm vastag rézlapom, ha érdekel
-
-
amargo
addikt
válasz
kraftxld #73824 üzenetére
Az eredeti tervem szerint, az én 120-om került volna a gépébe csak, mivel egyáltalán nem tudja kihajtani, így gondoltam tök felesleges. 60GB-eddig is el volt, adattárolásra nem használja egyáltalán. Látom elég rosszul fogalmaztam: A sata2-3 arra vonatkozott a max, hogy a 3-at tudomásom szerint nem kezeli, így felesleges komolyabb, ezért gondolkodok kingston-ba, bár utána olvasgatva a kingston-nak inkább kihagyom és marad egy samsung
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
HSM
félisten
válasz
kraftxld #73832 üzenetére
Régen felírt adatoknál akár ilyen 30mb/s-re is be tud lassulni. Örülj neki, ha még senki nem panaszkodott... A 840 Pro-mon az egyéves adat is 500mb/s-el jön, nem csak amit tegnap írtam fel. Ez amúgy megbízhatósági aggályokat is felvet, ha ennyire nehezen olvassa vissza....
Szerintem messzire kerülendők.(#73837) kraftxld: a 850 elvileg jó. Bár én inkább maradok az MLC-nél, 4 feszültségszintet csak könnyebb megkülönböztetni, mint 8-at.
(#73846) lugosi: Van bele egyáltalán? Én pont azt néztem, hogy az érintkezősor sincs benne az ultrabay akksihoz, legalábbis a régifajtáké. Azt viszont nem hiszem, hogy SATA csatin mehetne a tápfesz...
-
skoda12
aktív tag
válasz
kraftxld #73832 üzenetére
Itt a ph!-n is posztoltak olyan benchmark eredményeket néhányan, hogy kb 50-100 MB/sec-re visszaesett az olvasási sebesség bár tény, hogy nem tartósan. Használat közben is érezhetően lassabb volt a rendszer állítólag.
BTW, én nem is értettem az ssd topicban miért volt ilyen sokáig ajánlott pl az evo széria. Ősszel kiderült ugye a lassulás majd jött egy firmware upgrade, ami elvileg javította. Már tavaly jelezték itt a fórumon többen is, hogy csak pár napra javult a sebesség, utána megint visszaesett. Sima 840-nel ugyanez. Aztán most, hogy tömegesen jelentkezik a probléma megint mindenki erre figyel. -
soldi3r
veterán
válasz
kraftxld #72732 üzenetére
Azt ne mondd, hogy arrafele nem lehet talalni olyat
Igaz, en W520-as hirdetest nem talaltam, de ha jo aron van, akkor megeri, bar egy infosnak nem tudom mennyivel tobb egy W mint egy T. Nalam a SolidWorks egeszen maskepp jelenik meg ezen a VGA-n. Mondjuk nekem is feleslegesen eros kiepites, az M4500 is kiszolgalta az igenyeim, de nagyon keveset kellett rafizetnem a cserere.
(#72737) HSM, Engem nem kulonosebben erdekel ez a resze. Nem kimelem az SSD-t. Ugyan ugy hasznalom mint a HDD-t. 3 ev mulva mar 1 terrasat szeretnek (ugyanennyiert).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Update 06.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest