- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
tototos #126155 üzenetére
Igen, azt olvastam, hogy volt szivas, de mostanaban mar jottek ki fixek. Wifi chipsetbol direkt a 6E-t valasztottam, nem a 7-est, hogy mar kiforrottabb driverekkel legyen ellatva.
Tudod konkretizalni, hogy mivel szivtatok? Az EC sleep fogyasztasrol tudok, mint problema, az ma mar kezelheto.
-
Reggie0
félisten
válasz
tototos #126139 üzenetére
En most teszem utolso probat AMD-s procis T14 G5-tel. Kivancsi vagyok linux alatt mennyire lesz stabil. Ha most nem lesz jo, akkor en dobom vagy 10 evre az AMD-t. Elotte 2700u(A485) es 3700u(HP Elitebook) is volt, de csalodast okozott a stabilitas es fogyasztas miatt.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
tototos #125854 üzenetére
> T14 Gen1 és Gen2 között van valamilyen nem CPU-t érintő különbség
létezik psref összehasonlító:
https://psref.lenovo.com/Compare -
válasz
tototos #125443 üzenetére
Lassan két éve használom, nekem nagyon bejött. Valszeg maradok ennél a vonalnál. Előtte T szériáim voltak, azokkal sem volt semmi probléma, majd léptem egy nagyot. Vettem egy P53-at, na az nekem szörnyű volt. Talán egy évig(se) küzdöttem vele, majd lecseréltem erre a 8gen-es X1-re. Rohadt kényelmes, igaz ez csak FHD kijelzővel rendelkezik, de már 400nit-es, előtte sosem volt ilyen paneles kijelzős laposom, parádés. Egy kicsit aggódtam a 16GB RAM miatt, de nekem ez is elég. A leggyengébb sarka az akku idő, cc. 2-3 óra. Ja, és a hangja! Na, az nagyon fasza!!
-
S_x96x_S
addikt
válasz
tototos #125443 üzenetére
Nekem az X1 Carbon kicsit olyan, mint a Rolex:
prémium, státuszszimbólum,
és ha ügyfelekkel tárgyalsz, tényleg menő.
És akkor is jó - ha égetően fontos neked a 4K kijelző a tűéles weboldalakhoz;
vagy csak ha szeretnéd, hogy irigykedjenek rád :-) ,
ilyen esetekben - simán megéri a felárat és a drágább szervizelhetőséget.Viszont ha nem feltétlenül a kifinomult dizájn és a „villogás” a célod,
hanem inkább a bővíthető memória és a hosszú távú praktikum,
akkor a T14(s) P14(s) - sokkal szerencsésebb választás.
Ott is érdemes olyan modellt választani, amelyiknek bővíthető a RAM-ja,
vagy eleve már a 32GB -os verziókat preferálni.de ha valamelyik ismerősömnek kellene javasolni -
és nem kell a "pro" -s proci ; és a táv-menedzselhetőség
akkor én egy új Thinkapd E14 -et is rátennék a javasolt listára:
mert ~ 280e Ft -ért vadiúj 3 éves garis, bővíthető memóriás!
relative erős CPU-s és iGPUS-s gép - a magyar boltokból;
"LENOVO THINKPAD E14 G6 Ryzen 5 7535HS, 512 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics"
Multi Thread Rating: 18247
Single Thread Rating: 3145> Megéri a felárat?
ezt neked kell eldönteni, hogy mi a fontos ..
az X1 Carbon Gen8 -ban lévő : Intel Core i7-10610U @ 1.80GHz
Multithread Rating: 6680
Single Thread Rating : 2260 -
-
-
Frawly
veterán
válasz
tototos #103514 üzenetére
Hiba lenne csak egy szoftver kedvéért olyan régi platformon maradni, aminek 3 hónap múlva lejár a támogatottsága. 2020 januárja után végleg megszűnik a Win7 supportja, semmilyen frissítés nem lesz rá, csak cégeknek, akik marha kemény zsetont tolnak ki érte gépenként, és nem hinném, hogy ingyen kitennék a magánembereknek torrentre. XP-nél még csak lehetett trükközni 2014-2019 között registry hack-kel, hogy felmenjenek a POSReady frissítések, a Win7 esetében ilyen nem lesz.
Ezt az Access Connection-t nem ismerem, de próbálj rá valami más szoftveres alternatívát nézni. Esetleg mondanám, hogy térj át Linuxra, de azon sincs semmilyen ThinkVantage, se Access Connection, meg egyebek. Az ilyen spéci szoftveres megoldásokat meg kell tanulni elengedni, és nem version-lock-in keretében régi verziókba bebetonozódni.
-
-
vicze
félisten
-
-
fattyu
veterán
válasz
tototos #98273 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz a tablet funkcióhoz akkor nettó nem javasolt.
A zsanér miatt 6 cellás a legnagyobb akku, ami üzemidőben azért nagyon messze van a 9 cellástól,
valamint azért a forgó egy pontos zsanér bár nagyon masszív és rendben van ahhoz képest hogy egy pontos és forog, de a sima x220 230 azért jóval peckesebb stabilabb.
A többit elmondták.ja +1 ha akku kellene hozzá JÓ sokkal ritkább madár a tablet akku mint a sima xes.
-
Tikakukac
titán
-
válasz
tototos #98273 üzenetére
Nekem van, szeretem. Jobb alul repedhet a palmrest széle, az i változatomon meg is tette (azt azóta elpasszoltam), a simán még nem.
IPS ghostingra készülhetsz, engem nem annyira zavar, mint gondoltam, hogy fog.
Jó kis gépek. Talán ami tényleg zavar, az az alacsony felbontás, ha tab módban olvasgatok.. telefonon 1440x2560, ezen meg 1280x720... -
tototos
addikt
válasz
tototos #93904 üzenetére
Na végül meglett a ludas. A power management driver hiányzott. A support elfeljetette beállítani, hogy az új driver windows 7-hez is, így se a weboldalon se a system update nem tudta megtalálni. Megnéztem a windows 8-s verziót és a changelog-nál írták hogy support windows 7
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
tototos #91442 üzenetére
Milyen ram? Egy 4 gigás Micronnal nálam is ezt csinálta a T520-ban és két T420-ban is, azóta áttetük egy konzumer Dellbe, abban hibátlanul műkszik... Következő alkalommal ha ramot veszek az ugyanolyan Samsung lesz amilyenek ezekben gyárilag vannak, biztos-ami biztos...
-
mustang28
tag
válasz
tototos #83612 üzenetére
Szia!
Én is ezen a vonalon indultam el a T430s-emmel, de az msata SSD melegedett! 50C körül járt mindig. Kivettem a PCi foglalatból,és átraktam egy 2.5" adapterrel a winchester helyére és ott már minden ok! Sajnos Caddy-t kellet így vennem, és az Ultrabay akksinak így annyi!
Nálad mi a helyzet?
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #83351 üzenetére
Elvileg a roll cage-ből kell valamennyit lereszelni.
T420/T430 IPS FHD Mod - szerelési útmutató képekkel. Ahogy nézem, gyakorlatilag kukázni kell az eredeti LVDS kábelt, helyette lesz az átalakító rácsatlakoztatva az alaplap LVDS csatlakozójára + egy eDP kábel.
-
jss
aktív tag
-
válasz
tototos #81558 üzenetére
t420s van barátnőmnek, azzal tuti van hang. w520 dettó, t510 most pont nincs kéznél, de elég hamar azt is tudjuk tesztelni.
Chaser: valakinél ugyanilyen konfigot láttam hirdetésben 80-ért is, viszont alfáék visszavették az x201-et
déltájban már csak két darab volt, az egyikben nagy akksi, és összességében talán szebb állapotban volt (kinyitva szinte mintha új lenne az egész, kívül is egész szép, pici kopás a sarkokon, és egy matrica durva nyoma felül, kb mintha egy pötty technokol rapiddal tették volna rá, és azt próbálták volna levakarni
belül crucial c300.
a másik egy picit viseltesebb volt (de bőven elfogadható az is), viszont nincs az a durvaság a tetején, annak hatcellás akksija volt, és samsung 470 ssd.
előbbit vettem, pedig a kisebb akku volt a vágyam inkábbérdekes, hogy a nagy akksi nem lötyög, a kicsi igen. de azt nem tudom, hogy a géptől függ-e, nem álltam neki cserélgetni. de a másodikat is érdemes lehet megvenni, szép állapotban van az is.
terhelés nélkül is elég csendesnek tűnik a gép, lehet hogy fel se teszem a tpfc-t
a tapipad gombjainak megoldásával nem vagyok még kibékülve, de ennyi belefér.
-
donjohnson
addikt
válasz
tototos #81561 üzenetére
általában a hdmi/displayportot felejtik el alapértelmezett lejátszóeszközzé tenni az emberek a hang menüben.
zöld pipa legyen mellette. -
HSM
félisten
válasz
tototos #81561 üzenetére
Az X301 nem tudja a hangot, az még a Core2-es generáció.
A 410-esek már i-s procis cuccok, azoknál már megoldották. Legalábbis az IGP-sek biztosan, én is olyannal teszteltem. Ha jól emlékszem, be kell állítani a hangeszköznél, de abban semmi meglepő nincs, magától honnan tudná, az elérhető hangeszközök közül hova menjen a hang.
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #81558 üzenetére
Azzal 100%, hogy megy, ugyanilyen generációs, integrált GPU-s HP EliteBook-ok kapcsán olvastam csak olyan panaszokat, hogy ott nem működött DP-n a hang.
(Ott sem tudom, hogy nem user error volt, ezzel kapcsolatban csevegtem pár hónapja pár emberrel a Milyen notebook-ot vegyek?-topikban, akkor Aggregátor fórumtárs letesztelte a kérésemre, hogy integrált GPU-s T410-nek pl. megy a hang is DP-n.)
#81561: az X301 meg a T400-zal, T500-zal egy generáció és chipset, nem csoda, hogy nem ment DP-n a hang.
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #81553 üzenetére
Kipróbáltad?
T400-nak, T500-nak volt csak video-only a DP portja. X201 (persze az dokkolóval), T410 biztosan tud hangot is továbbítani DP-n, nem látom be, hogy a T510 miért ne tudna (a nálam pár nap erejéig vendégeskedő példányon nem próbáltam ugyan, de 100%-ig biztos vagyok abban, hogy mennie kell a dolognak).
-
metal01
őstag
válasz
tototos #80662 üzenetére
Az bizony tud hangoskodni. Nekem is volt egy WD black anno a T400-ban. Cseréltem blue-ra. Most egy WD red van a T420-ban. Az utóbbi kettő már csendesebb sokkal.
Engem inkább ez a cicergés/magas frekvenciás sípolás zavar a T420-nál. Kifejezetten akkor hallatszik, ha az akku benne van a gépben/vagy akkuról használom. Ha kiveszem az akkut és úgy nyomatom tápról akkor nem sipákol. Ha az akku bent van akkor igen. Ha elküldöm sleepbe a gépet akkor is nyomatja ezt a zajt. Olvastam külföldi fórumokon is, hogy létező jelenség, de megoldást nem nagyon tudnak. :/ Esetleg valakinek van ötlete?
-
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
tototos #80480 üzenetére
azokat te tudod konfigurálni, ahogy néztem. mint valami profilt. battery és AC üzemmódhoz, a procit, fényerőt, kikapcsolást, mindent. am a procit terheletlenül mindig leviszi 8x szorzóra (797MHz), nemcsak az áramtakarékosság, de a hő miatt is.
más. t410s után egy t420s van nálam, és őszintén meg kell mondanom, hogy a 14,1" (valójában csak 13,9") gyakorlatilag a használhatatlanság határát súrolja. a 900 pixeles oldalmagasság 17cm-en olyan apró betűket eredményez (pedig 125%-on van és a win betűit is felvettem 12pontosra) és olyan kis hasznos magasságot (a monitor horizontális mérete csak filmeknél fontos, egyébként csak holttér) hogy szinte már azt mondom, inkább nem váltok rá....
a T410s LCD 2cm-el magasabb!!! és még a 13" airbook LCD is magasabb 1cm-el!!!!
katasztrófa... arról nem is beszélve, hogy a fényereje is jelentősen gyengébb (300 nit vs 250) és a színei is csapnivalóak. a t410s egy nagyon eltalált modell!!! (volt)
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #80419 üzenetére
Ugyanilyen Intel, csak a 160 GB-os változat megy kb. egy éve egy 2,5"->1,8" adapterrel az X201-ben, semmi baja. A 2,5"-ös testvére meg a desktop gépemben, de az mondjuk nem olyan régóta van meg.
Kis túlzással ezek az Intel X25-M, X18-M SSD-k majdhogynem elpusztíthatatlanok. Van összesen 4 belőlük a családban, mindegyik működik, még a több, mint négy éve használtan vett G1-es is, amelyik még nem ismeri a trim-et.
Ettől függetlenül szerintem inkább mSATA SSD-t vegyél az X301-be, ha már adott az adaptered, pusztán azért, mert gépváltáskor egyszerűbb továbbvinni, mint egy microSATA csatlakozós SSD-t.
-
HSM
félisten
válasz
tototos #80442 üzenetére
Hát igen, fél kilóval könnyebb az S, ami hurcolásnál nem kevés, ez komoly előny kétségtelenül.
Nekem az akkuidő volt a fontosabb, és a jobb szervízelhetőség, így simát vettem. Az sem olyan vészes, 1876g maga a gép (Ultrabay DVD-vel), és 488g a 9 cellás akksi. Mondjuk azt már nem tudom, az SSD-vel volt-e ennyi vagy még az eredeti HDD-jével, de szerintem az még a HDD-s súlya, aminél azért jóval könnyebb az SSD. Nekem sajnos sokszor kevés volt a T410 3 órája, hiányzott a 6-8 óra, amit a netbookom tudott, azzal sosem kellett töltőt vigyek. Ehhez viszont a T420-hoz is 9 cella kell...
(#80445) Tikakukac: A sebességgel amúgy nincs baj, ezt én is meg tudom erősíteni. A 840 PRO Samsungom, ami nagyjából kimaxolja a SATA3-at észre sem vettem, mikor a Z77 alaplpomon egy szerelés után véletlen SATA2 portba dugtam. Ha valami kósza gondolatból nem rakom fel a gyári SSD Magician programját, talán sose veszem észre....
-
HSM
félisten
válasz
tototos #80438 üzenetére
Nekem elég jól jött, hogy a felszámolt azstali gépemből csak átpasszoltam az SSD-t a notiba, és kész is volt... Ugyanezt bármikor megtehetem visszfele is. Jó dolog ez.
Eladhatósági szempontból se mindegy, ha nem a kukát szánod végállomásának az SSD-nek.
Ja, és a sima T520/T420 gépkbe nem megy az UltraBay akksi, csak a T420s-ben. Mondjuk a 93Wh-s 9 cellás gyári T420 akksim mellett nem is hiányzik.
Az még mindig egy 17Wh-val több, mint amire a T420s képes a gyári+ultrabay akkuval együttesen. És nekem a HDD se fogyaszt akksit, mivel csak SSD van benne, abból is egy takarékos fajta.
(#80440) Tikakukac: Az aztán piacképes, csak úgy tolonganának érte hardveraprón.
És +2K a semmire.
(#80439) metal01: Nekem toronymagasan a leghangosabb dolog a szintén 5400rpm körüli winyóm az asztalon, WD Green, 2TB-os. Örülök, ha kikapcsolom.
De ezt legalkább könnyen lehe, csak egy kapcsoló.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #78218 üzenetére
A T400s sem lesz atomerőmű, de erősebb a CPU-ja, amúgy kb. ugyanaz a hardver.
Ismert probléma az, hogy csíkosodik a kijelzője, ezt - ha jól emlékszem - az okozza, hogy nem egészen jól kitalált konstrukció; a szalagkábel gyakorlatilag megnyomja a kijelzőelektronikát. Valami olyasmi rémlik, hogy ezt a megfelelő helyre tett szivacsdarabkákkal lehet megelőzni.
A pozitívum az, hogy dokkolható (már újfajta dokkolócsatlakozója van, tehát a Core i-s T/X/L*10/*20/*30 Thinkpad-ek dokkolóival kompatibilis), meg asszem, az Ultrabay is kompatibilis más Thinkpad-ekkel (serial Ultrabay Slim).
Ebbe is ugyanúgy 1,8" microSATA HDD/SSD való amúgy, mint az X301-be.
-
-
HSM
félisten
válasz
tototos #72798 üzenetére
Fura az az akksi. 2 évig be se kapcsolták, és 2009 9. hó óta egy árva ciklus nincs benne? Nem vagyok szaki a témában, de ez gyanús így, hogy felújított akksi lehet, kinullázott számlálóval. Ez esetben pedig teljesen lutri, mi van belül. 0 ciklussal a kiírt kapacitás (0% elhasználódás) is teljesen mindegy, ugyanis minimum 3 teljes ciklus fog kelleni, mire az elektronika megméri, mit is tud belül a technika valójában.
Ha pedig nem felújított, és tényleg 0 ciklus, akkor pedig megint a lutri, hogy 5,5 év távlatában mennyire szerették a cellák, hogy nem voltak használva.Jut eszembe, kinek mi a véleménye a felújított gyári akksikról? Meg lehet azt valahogy tudni biztosra, mi van belül az akksi szétszedése nélkül? Valamint el lehet utólag dönteni, szakszerűen lett-e felújítva? Úgyértem, hogy az akksi túl is élje?
Felmerült bennem, hogy lehet felújított a T420-am akksija. Mondjuk jól bírja, erős, ezzel nincs baj, de el ne pukkanjon nekem egy gyengébb pillanatában.Mondjuk egyáltalán nem melegszik durván terhelve sem, de azért 9 cella szép kis tűzijátékot tudna csinálni, ha valami nem lenne kerek bennük...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest