Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
djtörök
senior tag
válasz ::Trunks:: #3751 üzenetére
Talán kicsit túloztak a teljesítmény-adatokkal(?)
Nagyobb hangerőn nem hallatszik ki hogy kicsi a táp? -
zoli03
őstag
válasz ::Trunks:: #3747 üzenetére
Ne azt nézd, hogy hány watt van ráírva, hanem hogy mekkora benne a biztosíték. A 250 wattos számítógéptáp meg hány wattot tud 12 volton? Nem hiszem hogy olyan sokat.
Nekem is van autós erősítőm a szobában (meg szobai is, de az nem elég mélyládát hajtani). Én úgy oldottam meg, hogy csináltattam egy toroid trafót (1,2 kw) , csináltam hozzá lágyindítást meg egyenirányítást és kész. Amíg nem volt trafóm, egy 300 wattos Codegenről hajtottam, nekem is leesett a feszültség, sőt, nagyobb mélyhangnál hangosan hallgatva le is kapcsolt a táp. -
Ebit
addikt
válasz (Kolombusz) #3735 üzenetére
A hálozati zavarszűrése nem jó a rendszernek, a tápellátást érdemes átnézni, sokszor egy rössz földelés ,vagy árnyékolatlan kábel okozza.
-
Lujko
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék itthonra vmi zajkeltőt, nem vagyok egy vájtfülű, nagyon magas elvárásaim nem lennének, meg tekintve a költségvetést (~60ezer Ft-om lenne rá) is valami olcsóbb megoldás érdekelne.
Van egy Technics rádiós erősítőm [link] amihez jo lenne valami hangfal (ha egyáltalán érdemes ehez venni vmit), csak abban vagyok gondba hogy 100-200Wattosak vannak mindenfele, az erősítő meg ha minden igaz csak 2x80-at tud.
Szóval ha tudnátok vmi tanácsot adni hogy milyen hangfalat vegyek ehhez, vagy esetleg vmi mas konfiguració (pl aktiv hangfal) azt szivesen venném.[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
Szia !
Vess erre egy pinnalntást. hátha megtetszik. Szerintem ezen az oldalon találsz szimpatikusat. Egy tippnek még ajánlom a Behringer cuccokat.Másik : Vettem egy Behringer MS40-es párost.Ők azok
Nem találom sehol, ( googleval se ), hogy milyen D/A konverter van benne. Eddig egész jó a hangja. Érdekel, hogy komoly hangkároly optikai és az alaplapi optikai kimenet közt lehet-e különbség ?!? Illetve érdemes lehet ezekhez a dobozokhoz egy ESI Maya kártyát venni?
Ilyen kártyát nem tudok kölcsönkérni, az ára pedig elég jó ahhoz, hogy "csalódjak" benne.Bérelhető reklámfelület
-
punish3r
aktív tag
sziaszttok! kezdő dj-zéshez (progi, minimal stb...) milyen hangfalakat és erősítőt javasolnátok egy 5X5ös szobába? Jöhetnek használt tippek is! THX előre
a keret max 100k lenne!Már a jövő sem a régi...
-
footy
addikt
Yamaha RX-V361-es erősítőre van kötve Jamo S406 HCS1-es szett.
Eddig minden szépen ment, ám tegnap este észrevettem, hogy valaki rátolta a dohányzó asztalt az optikai kábelemre (oda teszem a laptopot, mert az a forrás) és kissé viseltesnek is tűnik egy részen. Tettem egy próbát és a jobb front nem szól. Az erősítő tuti kap jelet, mert a piktogrammok is mutatják, hogy ha sztereo vagy 5.1 jelet küldök. (Egyébként ha jól gondolom rossz optikai kábelnél egyik csatorna sem szólna, vagy szaggatna a hang )
A kábelezést nem nagyon piszkálnám, csak ha nagyon muszály , mert elég nehéz volt normálisan elredeznem a cuccost.Ötlet?
-
frankie!
őstag
Nem tudjátok véletlenül, egy ilyennél melyik volt a +/- pólus? DIN
-
nLali
őstag
Hali !
Látom valamiért törölve lett egy HSZ-em...Nem értem miért, bunkó nem voltam
Na mind1, megpróbálom mégegyszer, hátha valaki tud segíteni.
Vásároltam egy Behringer MS40-es szettet. Most úgy 2-3 hetes, egész jó már a hangja. Sajnos komolyabbat a nagyon kicsi hely miatt nem tudtam venni. Érdekel, de sehol nem találtam infót, hogy milyen D/A konverter van benne. Szétszedni nem szeretném, mert igen hiányos a szakértelmem. Valaki próbált már az analóg bemenetére "normális" hangkarit kötni? Szebben szólna, mint a saját konverterével?
Sajnos kölcsönkérni senkitől nem tudok komoly hangkárolyokat, a boltba pedig nem rendelnek kipróbálásra
Akinek van valami tapasztalata a fent említett cuccal, kérem ossza meg velem.
Remélem most senkit nem sért a fogalmazásom és nem lesz törölve.Az előzővel se akartam megbántani senkit, dehát ez van..Szerk: ja, nem is lett törölve Bocsi..Csak lassúcska céges gépen nem jelent meg minden hsz. Panasz visszavonva
[ Szerkesztve ]
Bérelhető reklámfelület
-
törölt tag
Bementem ma király utcában egy használt műszakisba. 10k-ért láttam egy régebbi NAD CD-lejátszót (NAD 5325 vagy 5425), de meghallgatni már nem sikerült. Eladó bedugta, tálcát ki, CD-t be, de nem akarta bezárni, majd a kijelző is meghalt. Végül kézzel nyomta be a tálcát. Ez sikerült, de elindulni már nem indult, elfüstölt! Hátulján "Made In Japan" volt, de hiába. Pedig szivesen elvittem volna.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Melyik lehet a jobb választás: egy Project Phono Box, egy NAD PP-2, vagy egy régebbi NAD-erősítő phono fokozata?
Ár kb. hasonló. -
Ebit
addikt
A magyar fejlesztés:[link]
-
BluEyes
őstag
Télleg jó lenne tunni, hogy mi a minőségjavulás SI mértékegysége. Mer akkó lehetne érzékelni, hogy mekkora nagy dögállat is abbul a hússzoros. Tök gáz az a cikk, úgy ahogy van.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Ebit
addikt
Szerintem az a baj, ha a minőségjavulás bekővetkezik, és jelentős mértékú lesz, kérdés, hogy anyagilag mennyire lesz elérhető a nagyközönség részére, számunkra?
-
Toncsi
aktív tag
A cikkhez inkább én sem szólok hozzá, egyébként is hangváltóról van szó, nem az egész hangfalról.
A szerencsétlen hangváltót meg az elmúlt 20-30évben már annyian és annyiszor kicsontozták, átrágták, megemésztették, hogy csöppet kétkedve hiszem, hogy Babos úr bármiféle újdonsággal tudna előállni.
Különben is a világ legjobb hangváltója cím már rég elkelt... pl: ebben a hangfalakban is ilyen található:[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
Sony, vagy Blaupunkt ???...Hmmm mint neves hangfalgyártók!
-
törölt tag
válasz frankie! #3779 üzenetére
Épphogy nem tornateremben, egy kis lukban.
Ez az én bajom. Hétvégén is átrendeztem az egész szobát csak a hangzás kedvéért. Amit elértem: mélyebb színpad, de ugyanakkor kevésbé széles. Na majd ha elköltözöm, külön lesz zeneszoba. Elegendően nagy zeneszoba.[ Szerkesztve ]
-
Pety
senior tag
Sziasztok!
Elhatároztam végre magamat,hogy vegyek egy jó hangkártyát csak azt nem tudom milyet????Istenigazából nem nagyon tudok így képekről és leírásokról dönteni akinek van tapasztalat evvel a témával kapcsolatban légyszi ossza meg velem.kb.30-40 eFt szánnék rá."A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
rii
nagyúr
hello
van olyan eszköz, ami egy OUTPU-ot rá tud küldteni két INPUT-ra?
mondjuk egy JACK output-ot akarok ráküldeni két erôítô inputjára.
elôre is köszi!!!
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
törölt tag
Mondja már el nekem valaki, a remasterelés miért abból áll, hogy jól felnyomják a hangerőt, azon kívül semmi változás?
Gondolnám, na végre egy tisztességesen szóló lemez, erre csak annyi változott, hogy nagyobb hangerőn szól ugyanolyan hangerő állásnál. Na ennyit az újrakeverésről. -
neduddki
nagyúr
-
törölt tag
válasz neduddki #3790 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy miért is jó ez. Ezek a mai mp3-lejátszók (mert ugye arra "optimalizálják") már így is olyan hangosan képesek megszólalni, valahogy nem akarom elhinni, hogy van ember, aki ki is használja ezt a nagy hangerőt, és nem süketül meg fiatalon, idejekorán.
-
neduddki
nagyúr
válasz #56474624 #3791 üzenetére
HI!
hagy mesejjek egy sztorit:
a goldman-on a gepeszek a napjaik alkalmaval szoktakbulit csinlani, a nem tul kozeli szomszdok meg anyaztak, Szasza nehany emberrel meg merovel felmaszott a legkozeebbi haz tetejere es meregettett beallitottk mi az a hangero ami mar nem balhes odafonn es lass csodat gyakorlatilag elvezhetosegben sok kulombseg nem volt, de mit gonsdolsz mi volt a hangosito srac elso mozdulata mikro elfodultak... igen On megnyerte: a hangero feltekerese:- (((udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
törölt tag
válasz neduddki #3792 üzenetére
Na jó, azért ez egy picit más.
Bár élő koncerteken is annál inkább tapasztalom, hogy a hangmérnökök nem urai a helyzetnek (nem jó a hangzás), hát megnyomják kicsit a hangerőt, hogy napokig cseng a fülem utána. De a koncertről igazán elégedetten én személy szerint akkor szoktam eltávozni, ha szép, jó hangzás volt. Ez viszont meglehetősen ritka.[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz #56474624 #3793 üzenetére
HI!
csak analogia:- )
en akkor ha megadta az a hangulatot amit alvarok, az meg szokmindentol fugg, de kecsegteln hogy jell a jo hang:- )udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Pety
senior tag
válasz #56474624 #3789 üzenetére
Ezekkel az újrakeverésekkel mindíg csak a baj van,jobb nem lesz mert ahhoz újra össze kéne hívni a zenészeket akiknek nem biztos,hogy kedvük lenne ehhez.Egy felvett anyaggal szerintem már nem sok mindent tudnak csinálni max csak elrontani....
"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
törölt tag
Ehhez a témához még annyit, hogy hálistennek, ha bakeliten is kijön az adott zene. Ott a fizikai korlátok miatt kénytelenek tisztességesen megcsinálni rá a zenét (na mondjuk azért ez is hangmérnök függő). Ettől még a lemezalapanyag, vagy a préselés lehet ratyi, ez is benne van. De ha nem, akkor esetleg sokkal jobb minőségben élvezheted otthon ugyanazt a zenét.
Tapasztaltam már. A CD-n lévő verzió jóval hangosabbnak hallatszik (konkrétan úgy 6-7 dB-lel), és egészen másképp szól!
Kár, hogy a lemezalapanyag mindemellett valami szörnyű. -
boba6
senior tag
mire használnád főleg? (stereo zene/5.1 film/zeneszerkesztés/játék)
ha tisztán zenehallgatás akkor valami külső USB-s DAC
ezen belül a választás függ attól is, hogy hangfalat vagy fejhallgatót fogsz-e használni illetve van-e már valami stereo erősítőd, fejhallgatód, hangfalad... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- BMW topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest