Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ebit
addikt
válasz BluEyes #1971 üzenetére
Az olcsó tömegárut valóban nem járatják a gyárak, ellenben a csúcs falait bizony sok gyártó bejáratja, hogy a vevő a horribilis pénzéért tényleg a legjobbat kapja.
Tekintsük ezt inkább úgynevezett egyedi bemérésnek, hogy a készárú megfelel-e a gyártó által elvárt minőségi követelményeknek. -
Jinxx
senior tag
válasz BluEyes #1995 üzenetére
Lebeszélődtem a Pio hangfalról. Igaz nem hallottam még sehol, de ma besokalltam, elmentem a hülye azért nem vagyokba, és meghallgattam egy wharfedale-t, egy ns-333at és 2 system fidelity hangfalat. 20k-ért meg is vettem az egyiket. Pontos tipusa sf-2030. 50k alatt szerintem ennél jobbat nem lehet találni, szóval aki olcsón meg akarja úszni a hangfalvásárlást, csak ajánlani tudom. Vannak hiányosságai, de határozottan szól, van kellemes mélyhangja is, és nem mosott torz vacak, hanem tiszta, élvezhető hangja van.
-
frankie!
őstag
válasz BluEyes #2272 üzenetére
Nem is tudom. Érdekes van még egy Videoton 6363-om, az ugyanilyen teljesítményű, és mégis erőteljesebb - mellette kevésbé finom és zajosabb. Most még csak játszok a gondolattal, a NAD sincs meg régóta, nem is hallgattam sokat még, mert nem vagyok otthon. Először sztem azt kéne kiderítenem olcsóbb típusokon, hogy milyen fajta tetszik igazán (tranyós, FET-es, csöves...-ezt kötve hiszem)
-
AirBooms
addikt
válasz BluEyes #2311 üzenetére
Ez is biztosan jó párosítás, ha valakinek tetszik, de az is biztos, hogy teljesen más hangképet produkál egy Harman Kardon-JBL párosítás, mint egy Cambridge vagy Rotel egy KEF, Wharfedale, Celestation, vagy más, igazi klasszikus angol hangfal párosítással. Én a klasszikus, régi angol iskola hangképére esküszöm, ehhez képest a H/K és JBL a másik véglet.
Meg kell hallgatni mindkettőt, s amelyik teccik, azt kell válsztani! -
AirBooms
addikt
válasz BluEyes #2317 üzenetére
Én is ezt írtam: az egész választás azon múlik, ki milyen hangzást preferál.
Mellesleg a srác említette a jazz-t és a komolyzenét is. Ezeken a JBL-H/K már messze nem ideális párosítás, míg a kis klasszikus angolok angol hangfalakkal (főleg a nagyobb méretűekkel) még rockra és metálra is jók, jazzen, komolyzenén pedig nagyon elemükben vannak!
Az én Cambridge erősítőm és CD játszóm a régebbi nagyméretű Mission hangfalakkal jazzen, rockon (főleg ezt hallgatok) nagyon jó, viszont az is igaz, hogy a szinti zenén nagyon el tud bukni. Pl. az egyik kedvencem (kivétel erősíti a szabályt - főleg jazz, rock a stílusom), a Depeche Mode szinte hallgathatatlan ezen a láncon. Szörnyű tud lenni, nekik inkább kocsiban hallgatom a lemezeiket...
A lényeg, hallgasson meg sok cuccot a kedvenc lemezeivel! Amelyik teccik, azt köll megvenni!
Egyébként anno, a nyolcvanas évek végén szinte mindenki rockot, metált hallgatott a haverok között (részben én is), s ezek az erölködők vagy NAD-ok voltak, vagy hozzájuk hasonló koncepció szerint épült kis jószágok! Nem igaz, hogy kevés a NAD metálra! Csak jó (és jól kihajtható) hangfal kell hozzá!
[Szerkesztve] -
AirBooms
addikt
válasz BluEyes #2332 üzenetére
Feltehetően a hangsugárzókat is mindenhol más láncon, más akusztikai környezetben fogja majd meghallgatni, tehát ugyanez lesz a helyzet és az erősítőcipelést ugyanúgy nem ússza meg a te logikád szerint sem.
Én azt ajánlottam neki, hogy először hallgasson meg úgy komplett láncokat, hogy azokból tudja kiválasztani, hogy mi az a hangzás ami egyáltalán teccik neki... Ha bírja a H/K-JBL hangzást, akkor valószínűleg nem lesz elájulva egy NAD3020-Heybrook HB1-től. Azért a legtöbb hifista - még az olcsóbb ategóriában is - tudatosan alakítja ki a láncát,, törekedve egyfajta hangképre. Nos, ebből kell neki eldönteni, melyiken szól a heavy meg a rock meg a jazz...
Amit viszont a végén ajánlasz, csak támogatni tudom. Mármint a NAD3020-szal nagyon nem lehet melényúlni, s ha nem teccik, vagy jobbra is telik majd, könnyen eladja. Mondjuk szerintem ugyanez illik a Rotelre is... Sőt, abban is egyetértek, hogy a hangfalra költse a legtöbbet, s ennek kiválasztása legyen a legnagyobb feladat. Éppen ezért lenne jó, ha már meg van, milyen vast rak elé...
Na mindegy, végül is ez nem a vitánkon fog múlni (a te utad is járható, csak sztm semmivel sem egyszerűbb és célravezetőbb), minden esetre sok sikert a vásárláshoz! -
Almosito
tag
válasz BluEyes #2332 üzenetére
Hogy őszinte legyek meg sem fordult a fejemben, hogy előbb a hangfalat vegyem meg, s ahhoz keressek erősítőt
Ezt többször le is írtam, hogy nem fogom tudni megállapítani, hogy melyik is a számomra jobb erősítő, viszont azt sem tudom, hogy pontosan milyen hangzást keresek. Először meghallgatom a két erősítőt nemsokára, ha a készülékeket nem is magam tesztelhetem vele.
A NAD-os ötlet viszont tetszik, mondjuk nem hiszem, hogy pl a Rotel eladásával gondom lenne....
Arra is gondoltam, hogy most megveszem valamelyiket, pl amelyik jó áron van, s ahhoz keresek egy hangfalat, majd ha már ismerem a láncom, akkor veszek egy másik erősítőt pár napig vagy egy hétig azt használom, s a kettő közül a számomra jobbat meghagyom a másikat eladom, mint sokan említettétek ezeken az erősítőkön ha megfelelő áron veszem nem nagyon bukhatok...
Miután CDlejátszót csak később veszek hangfalat a ráfordítható összeg 70-80%-ért keresek ... -
fero02
nagyúr
válasz BluEyes #3144 üzenetére
Igen, ilyenem van. Kicsit ugyan karcos a fedlapja, de egyébként polír a gép. Csak ez a tős téma hiányzik belőle.
Azután még 2 apró módosítást tervezek. Bár lehet egy marad belőle. Sőt, biztos is.frankie!: a mondatod végén lévő szmájli miatt nem tudom, h melyik kategóriba tegyem a kijelentése. Tényleg jó, vagy gúnyosan mondod, h jó és közben gagyi az egész cucc?
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz BluEyes #3162 üzenetére
Maga a trafó nem rossz, de a táp a végfok panelra van építve. Maceráns lenne megbontani.
De van egy Régi Technics esrősítőből származó trafóm kimérve fullosan gyári állapotban. Ahhoz kellene vmi jó kis végfokot építeni.
Hasonló szópárbajt már láttam itt is, ez egyik résztvevője egy modi volt. Heteken kkeresztül vmi semmi kis témáról agyaltatok, érveltetek, linkeltetek, stb.
De most fontos a fontossági sorrend (amit jó lenne megrtani). Ha már adott ez a szerintetek is jónak ítélt LP, akkor előszört ezt kellene gatyába rázni. A többi meg majd utána szépen sorban.
[ Szerkesztve ]
-
Spenc
csendes tag
válasz BluEyes #3277 üzenetére
Szia!
Persze hogy nem mindegy, ezért is húzok inkább az új vásárlása felé. Azzal ha valami probléma lenne esetleg akkor is ott van rá a garanciaidő. Mivel sajnos nem vagyok otthon ezeknek a szervizelésében csak erősen hobbi szinten foglalkozok a hifikkel ezért nem is sok
dolgot tudnék vele tenni egy meghibásodás esetén. Mondjuk a baráti körömben van egy két ember aki ezzel a témával kel és fekszik és ráadásul szervizel is....de nem is tudom....valamiért egyre jobban ragaszkodok az új hangfalakhoz...
Viszont érdekes módon meg sem fordult a fejemben hogy új erölködőt vegyek.
Esetleg arra nincsen valami ökölszabály szerűség, hogy egy adott négyzetméterre mekkora az a hangfal teljesítmény ami minimum megkövetelendő? Tudom hogy nem az a legfontosabb hogy "hány watt"....de szerintem ez is fontos lehet...tehát lehet hogy az egyik mondjuk nagyon szépen szol 20nm-en de már kevés lenne egy 60nm-es nappaliba... -
Brumi
senior tag
válasz BluEyes #3307 üzenetére
A Kenwood erősítőm már kb 15-16 éves lehet és egy komplett rendszerből lett kivéve (a rendszertávirányító akkora mint egy cipőtalp). A legfurcsább az benne, hogy komplett házimozi rendszert lehet vele építeni, minden be- és kimenet megvan hozzá, és külön lehet választani a képet is, mivel annak is külön megvan a csatlakozója. Annak idején ez nagy szám lehetett, mert amikor bementem egy boltba, hogy instrukciókat kérjek hozzá azt sem tudták milyen csatlakozók vannak rajta, hiszen itthon még sehol nem volt a házimozi a 90-es évek elején. Olyat is tud, hogy az első és a hátsó hangfalakra más-más bemenetről küldi a zenét és a hangerősség aránya választható egy gombbal. Amikor 4 hangfal volt rákötve, volt hogy a PC szól hátul ha játszottam és elől meg valamilyen zene ment.
Na majd ha főnököm megdob egy kis prémiummal tavasszal, akkor beruházok egy új szerkezetre, ami kisebb de jobb. Ezek szerint a TEAC nyerő lesz, és csak hangfal kell hozzá. Én ezeket néztem:
[Mordaunt Short 1]
[Mordaunt Short 2]
[Mission 1]
[Mission 2]
[Polkaudio]
[Denon]Frankie!: A PC-re nem teszem a tanácsod szerint, akkora gép felfér egy polcra is. Egyébként nézegettem a Denon komponens rendszerét is (CD játszó + DAB-os erősítő), az sem lehet rossz.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
válasz BluEyes #3309 üzenetére
Majd csak nyáron vagy ősszel készül el a lakás, ahová költözöm, így a polcok kialakítása rajtam múlik (meg még függőben van, hogy a kis lakásban egyáltalán hová kerül az én kis kuckóm a kütyükkel). Ennek ellenére, ha megkapnám a pénzt, akkor már tavasszal, vagy nyár elején megvenném a cuccost, mert a jelenlegit a tesómnak adnám ajándékba.
De a tanácsod mindenképpen hasznos volt, mert ennek megfelelően fogom kialakítani a berendezést, már amennyire a hely engedi. Vennék én külön állványt is a hangfalakhoz, de egyrészt nagyon drágák, másrészt nem tudnám hová tenni.
A Tannoyokat is néztem, szimpatikusak voltak, a Wharfedale-eket meg megsasolom.Ha falra tenném állványra, akkor a Vogel tartókról mi a véleményed?
-
frankie!
őstag
A kis Tannoyok szerintem is megérnek egy fülelést, egyszer meghallgattam őket a Barlangban (többet nem mentem be oda), és érezhetően jó, szellős hang jött belőlük, bár szerintem a rákötött Marantz cuccok és a kábelek elszínezték a hangját.
Bocs, Brumi, neked ment.[ Szerkesztve ]
-
Brumi
senior tag
A Wharfedale 9.1 elég jó, mivel magasságban 30 centi alatt van, és ez befér a szekrényünk polcára. Az sem elhanyagolható, hogy olcsó is és szép is, és volt ahol elég szépeket írtak róla. Még a végén, lehet. hogy ez lesz a nyertes!
Köszönöm szépen a segítséget!http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Gdmx
tag
válasz BluEyes #3316 üzenetére
má=már ... bocs , magas labda volt !
A hsz. félig kérdés volt, lehet, hogy túl ravaszul rejtettem el?
Amúgy igen, lehet, hogy az a Pioneer nem is olyan rossz? Szinte biztos, hogy meg kellene hallgatni.Azzal azért én is tisztában vagyok, hogy álltalában a drágább jobb, de nem mindenhol és nem mindíg! Gondolok itt arra, hogy megér-e 100, esetleg több 100e Ft.-ot pár tizedszázaléknyi plusz? Mondjuk egy 0.1% THD és egy 0.04% ?
Igen, itt nagyságrendi a különbség, ahogy pénzben is! És elhiszem, hogy sokkal jobb érzés 1.5millás berendezést hallgatni, már csak a tudat miatt is, de azért bújom a fórumokat, hogy ne a saját káromra tanuljam meg, hogy igen, vagy azt, hogy nem.Amúgy a linkek elég durvák ! 54kHz ... ! Az azért nem semmi. Kiváncsi lennék mit érez aki megkap kb 50kHz-et mondjuk 50dB-en ! Ne adj Isten, 80-90-en.
És én speciel pomt olyan dobozokat keresek, amelyek a mélyükkel nyűgöznek le. Szeretnék halkan is csodaszép mélyeket, a-nélkül, hogy fel keljen tekerni a hangerőt. Úgy szinte bármelyik rendszer képes ilyesmire.
És bármily furcsa, meghallom a 30Hz-et és a 21KHz-et is.
Ezért keresem a minnél mélyebbet, lehetőleg zárt dobozt, mert a bass-reflex hangja sem szép szerintem. -
Brumi
senior tag
válasz BluEyes #3315 üzenetére
Hát ha nem lenne költözés, akkor még 10 évig biztos megtartottam volna a jelenlegi cuccost, bár a hangfalak már most is 30-35 év körül járnak, mert használtan kerültek hozzám, igaz egyszer már kicseréltem az összes hangszórót bennük.
A kérdés csak az, hogy ha a dolgok többségét rendelésre hozzák, akkor hogyan lehetne meghallgatni előtte? És vegyem meg előbb az erősítőt+lejátszót+tunert és vigyem magammal mindenfelé, hogy rákössék a hangfalakat teszt miatt? Bocs ha hülyeséget kérdezek, de baromira járatlan vagyok a témában.
A tesztelgetés miatt meg úgyis szabit kellene kivennem, mert a boltok többsége csak hétköznap van nyitva...
-
Ligszi
tag
válasz BluEyes #3316 üzenetére
Akkor erre pillants rá CAV egy másik dimenzióból
...a lehetőség mindíg adott, csak nem mindenki használja ki....
-
Brumi
senior tag
válasz BluEyes #3355 üzenetére
Az a helyzet, hogy azért szeretnék egy ilyen komoly tudású gépet, mert pont a PC-t akarom hosszútávon kiejteni a láncból és a nélkül akarok zenét hallgatni, viszont a zenéim nagy része dvd-n van, és rádiót sem netről akarok hallgatni. Persze a kis Shuttle relatíve halk, de a vinyó folyamatos zúgása eléggé bezavar a képbe. Már gondolkodtam egy halk noti-vinyóban, de az meg baromi lassú (ugyanis videókat is szerkesztek a gépen és ahhoz kell a 7200RPM).
Amúgy itthon főleg Kossuthot hallgatunk az autómban meg Petőfi van belőve, mert azon megy a legnormálisabb zene (persze vannak rajta vackok, de még mindig jobb mint a Roxy, Juventus meg többi hulladék).
A kis lakásban elvileg kb 5 évig maradunk, és ha minden jól megy, utána családi házat építek. Ott majd valóban ilyen wifi-s központi rendszert akarok telepíteni, a hálószobába vagy dolgozószobába meg jó lesz ez a kis ketyere valami normális TV-vel. Akkor majd fontos lesz, hogy lehessen DVD-t játszani rajta. A központi egységet meg berakom a gépházba, ahol kutyát nem zavar a vinyó kerregése.
Én is néztem egyébként a TEAC erősítőt + tunert, de sajna az nem DAB-os...
Szóval jók az ötletek, de valami mindig hibádzik. Már hónapok óta töröm a fejem, hogy mit lehetne venni, ami pici, jó minőségű és sokoldalú, és gyakorlatilag mindig itt kötök ki.
Egyébként már így is csúnyán néz rám itthon a párom a hifi költségvetése miatt, és bár én hajlandó lennék még ennél is többet rákölteni, az hamar lázadáshoz vezetne A tegnapi KEF ötlet sem volt túl népszerű, mivel az jóval drágább a Wharfedale-nél.
U.i.: az a Logiteches cucc nagyon szuper!!! Csak drága...
[ Szerkesztve ]
-
Brumi
senior tag
válasz BluEyes #3355 üzenetére
Na gondolkoztam a dolgon, és igazad van. Most elég lesz egy DAB-os receiver (néztem Denon-t 2*35W @ 4Ohm, és nem drága, kb 80-90k), és erre rákötöm a PC-t, valamint a meglévő CD-játszót.. Ez addig elég lesz, amíg kis lakásban leszünk, aztán meg később még lehet építeni egy wifi-s rendszert.
Mindenesetre a vásárlással inkább várok addig míg elkészül a lakás és megnézem, hogy mennyi lesz a hely.
Köszönöm szépen a segítséget, örülök, hogy nem hamarkodtam el a döntést!
Üdv,
Brumi
U.i: a cd-ket meg elkezdem flac-ba tömöríteni...
-
Brumi
senior tag
válasz BluEyes #3362 üzenetére
Amiket olvastam róla, az alapján nagyon izgat a dolog. Volt egy cikk a Totalcaron, amit elolvastam, és igaz, hogy még nagyon messze van az átállás ideje, de mivel a cuccot hosszú távra tervezem ezért már most gondolok a jövőre. Egyébként Pesten már van elvileg digitális adás az Antenna Hungária szerint, és mivel pont a Magyar Rádió adóit hallgatjuk itthon legtöbbet, ezért a cucc gyakorlatilag az első perctől kezdve ki lesz használva.
Egyébként már el is kezdtem nézegetni a WD MyBookjait mint háttértárat... egy 500GB-os indulásnak elég is lenne...
-
Gdmx
tag
válasz BluEyes #3387 üzenetére
Nem hangátvitelről van szó, de ferkvenciákban bővelkedő áramról, nem? Nem 230 rángat egy durva motort jobbra balra, annak tök mindegy, hogy 1mm-s sodrotton kapja a rántást, vagy 3mm-s tömör alun, max többet fogyaszt a rendszer. Viszont itt a lánc végén egy hihetetlenül érzékeny műszer, az emberi fül és egy nagyon szbjektív emberi agy áll.
Amúgy a számítástechnikában is tuti, hogy van különbség, csak akkora hibatűréssel dolgoznak az alkatrészek, hogy nem jön elő. Ha nem így lenne, akkor a napfolttevékenységhez kellene igazítanunk a prohardveres ténykedéseinket is.
Amúgy, én megígérhetem, hogy ki fogom próbáln a dolgot és beszámolok majd !
Mondjuk 1 hónap múlva, amikor talán már nem változik napról-napra a doboz hangja. -
Cyrin
addikt
válasz BluEyes #3387 üzenetére
Pedig ez a helyzet. Símán. És hidd el, én is nagyon utálom, hogy ez van, de ez van. Vágigjártam az iskolát, rengeteg drótot kipróbáltam, különböző helyeken és nem kis különbségekről van szó, és semmi szubjektivitás, 10-ből 10-szer hallani a különbséget UGYANÚGY, nem hol így-hol úgy, vakteszten is, de vakteszt sem kell, mert teljesen mindegy, hogy akarom, hogy jó legyen valami, ha egyszer sz@r.
Megmagyarázni nem tudom, nem is érdekel.
Legutóbb akkor akadtam ki, amikor két egymás melletti fali dugaljról szólt teljesen másképp a rendszer. És ez nem azért történt mert másnak akartam hallani, csak praktikussági okokból dugtam át a másikba. És nem értettem a különbséget először. (egy hálózati elosztót próbáltam ki, először annak tulajdonítottam a változást, de nem ő volt, hanem a dugalj). És volt olyan, hogy hangfalat kábeleztem át (nemegyszer), a belekerült dróttól először vékonyka volt a hang, aztán megjöttek a mélyek, símult, ekkor azt mondtam, na most jó, majd véglegesen bejáródott, és elkenődött az egész, ekkor kénytelen voltam kivenni, szóval itt is hiába akartam volna, hogy jól szóljon, ha elmászott mégis rossz irányba. Ez pl. tipikus bejáratódási eset.
Higyjétek el sokat szenvedtem a drótokkal, és nem mondanám, ha nem így volna.
És nem hiszek semmiben, amit nem tapasztalok magam is. -
Gdmx
tag
válasz BluEyes #3394 üzenetére
Igen, úgy tűnik teljesen más, de ez ugyebár ez nem baj.
Különben próbáltad már? Mert ha nem akkor gyakorlatilag a (nézőpontodból) a ló másik oldalán ügetsz és nem rajta !A merev elutasítás ugyan olyan, mint a vak hit.
Én sem mondom ám, hogy csak így lehet, de nem zárom ki a lehetőségét.A fül tényleg csak eszköz, ami ráadásul mindenkinek máshogyan működik, ezért nem lehet semmit sem fixen kijelentgetni, hogy ez vagy az a jó. És ez a szépsége a dolognak!
Amúgy szerencsére a hangokat nam csak a fülével fogadja az ember ! -
DDL
őstag
Azért az oroszok sokat tudnának beszélni arról, hogy mennyit kutakodtak a szupravezető kisérletek közben öreg, régóta nyugalomban lévő réz, ezüst és arany vezetők után. Nincs ebben semmi misztikusság. Anyagszerkezettan. Középiskolai anyag...
Welt által elindított tömeges "mozgalomnak" éppen az lett az eredménye, hogy az általa varázslásnak mondott jelenség nem létezését próbálták cáfolni. Csakhogy sajnos több esetben megtalálták a varázslás működési mechanizmusát kevésbé szűklátókörű, valódi szakemberek. Ilyen pl. a bejáratódás, kábelszerkezet hatása a hangra stb.
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
Ebit
addikt
Gondolatébresztőnek, van két azonos múszaki paraméterekkel és szolgáltatásokkal rendelkező Hi-fi egység, te mi alapján döntöd el, hogy melyiket vásárold meg ?/ ár is megegyezik/
Ma is léteznek olyan hatások jelenségek, amire ma még nem tud a tudomány választ adni, misztikumnak számitanak ezek a dolgok, bizonyos értelemben igen.
-
frankie!
őstag
válasz BluEyes #3594 üzenetére
A hangszínszabályzót és a balanszot nem kerüli meg, csak a bemenetválasztót. Nézz körül itt PMA-320, van egy cikk róla.
Tape monitor kimenet is van rajta, akárcsak a NADon, ez ha jól tudom, arra szolgál, hogy a kazettát felvétel közben is tudd használni. Emellett a 3020-on itt jön ki a phono fokozat által felerősített vonalszintű jel is (tehát használható csak a phonoja is).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Horgász topik
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest