Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
DDL
őstag
Kár lenne érte.
De ha mégis akkor ez pl sokkal jobb választás mint a marantz (enyhén szólva) ION SYSTEMS OBELISK 200
Üdv: DDL
[ Szerkesztve ]
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
bocX
tag
miért lenne kár? ez erősítőért? mert az a helyzet, bavallom őszintén, én nem értek hozzá. szeretnék egy kicsivel komolyabb hifit - mert 5.1-et nem szeretem, valahogy nem jön át, nem tetszik és még csak most kezdtem el ismerkedni a témával, fogalmam sincs mit érdemes venni, csak próbálok 'kutakodni' a témában.
szóval szerinted érdemes megtartani a Proximát és "hozzávenni" másik hangszórókat?[ Szerkesztve ]
sok munka és ugyanannyi lazaság
-
DDL
őstag
Kár lenne kidobni. A Proxima a saját (eredeti!) hangdobozával nem lebecsülendő. Azonban a teljesítménye eléggé behatárolja az alkalmazható hangszórókat.
Ezért inkább erősítő + hangdoboz vétele az ajánlott szerintem. Pl. az ION + KEF Cresta.
-
-
bocX
tag
nem lesz kidobva. áááhh. kizárt. örökölt is, meg én úgy vagyok a régi dolgokkal = tartósabbak, főleg egy ilyen. csak vágyom egy kicsit komolyabb hangzásra. azért írtam a fórumba, mert nincsennek tapasztalataim az ismerősök hangcuccán kívül. de javarészük beéri a genuis népszerű 5.1-esével. én meg nem, nem is jön be 5.1. mindenképp sztereó hifiben gondolkodom.
megnézem az általad javallot lehetőségeket is. és köszi a segítséget is. meg mindenkinek aki érdemlegesen terel a döntés útján.
[ Szerkesztve ]
sok munka és ugyanannyi lazaság
-
Khaal
őstag
Ha már van 50 ezer forintod a hangfalra akkor az építés helyett szerintem jobban jársz egy használt cuccal. Az építéssel az a baj, hogy könnyen el lehet rontani, főleg ha nincs tapasztalata az embernek, és a végén lehet hogy kiadtál súlyos tízezreket és a végeredmény mégse lesz kielégítő.
Szerény véleményem szerint a hifi kategória kb 50 ezer forintnál (új áron) kezdődik a hangfalaknál, és sztereó erősítőknél is. Használtan természetesen be lehet szerezni sokkal olcsóbban is a cuccokat, és ebben a témában egy 10-20 éves cucc se számít elavultnak.
Ajánlani a Celestion F20-as párt tudom, nekem az F30-as van az lényegében csak a basszusokban erősebb. Leginkább a vokálos zenék, pop, soul, jazz fekszik neki, de nekem filmnézéshez is bevállt. Elektronikus zenéhez viszont valahogy nem az igazi, de lehet csak az elvárásaim nőttek meg mióta megvannak.
Kef, JBL, Infinity, B&W márkákat ajánlották még nekem annak idején.
Az a legjobb ha minél több hangfalt meghallgatsz, mert az többet ér bármilyen ajánlásnál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
kivancsisagbol kerestem tesztet a 3020-rol. elolvasva ezt nagy kedvem lett meghallgatni
pont ma gondolkodtam rajta h a Dalida lemezemet meg kene menteni vmi digit formaban es ahhoz kene komplett rendszer. ugy kepzelem h egy 3020-on meghallgatva gyonyoruen szolna.
van valami bevett eljaras bakelitek (vinilek) mentesere? ugy ertem azonkivul h jo lemezjatszo-RIAA-jokepessegu hangkartya. -
frankie!
őstag
válasz #25954560 #3510 üzenetére
Emellett ehhez egy jó minőségű A/D konverter is kéne, ami nem olcsó. De könyörgöm, miért mindenki megmenteni akarja a vinylt? Miért nem csak élvezni a gyönyöreit? Ha digitalizold, a hang megszűnik analóg lenni... Ka karba van tartva egy lemez és a lemezjátszó, 1000 lejátszást észre sem veszel.
-
Gdmx
tag
Srácok ! Segítség !
Előástam a spejzből egy rég nem használt hifi szuperhőst, egy Dual 505-ös LP lejátszót és rémülten tapasztaltam, hogy hiányzik róla a (teteje is, de az a kisebbik gond) hangszedője !Mivel gyakorlatilag most fogok először úgy a kezemben LP lejátszót, hogy tudom is mi az, sajna nagyon nem értek hozzá.
Ha szeretném megismerni az LP nyújtotta élményt, mindenkép be kell szereznem egy belevaló hangszedőt és tűt.
Kérdéseim : bármilyen hangszedő jó bele, iletve ha veszek adnak hozzá tűt is?
Nincs véletlenül valakinek egy használt és felesleges hangszedője, amit megvehetnék pofátlanul olcsón ?
Mire figyeljek, ha ilyet veszek? Amit kinéztem, az egy Ortofon 540 MKII, 20-20.000 Hz, de az árát nem tudom. (nem lehet vészes, mert ezt a lejátszót ilyen szedővel hírdetik kb 30k-ért )Jah, és ki lenne hajlandó megválni valami fincsi jazz lemezétől ha bedurrantottam a tányérost? Mondjuk egy Miles Davis - Kind Of Blue épp megfelelő volna tesztelésre !
-
törölt tag
Ez volna az? Dual CS 505-1
Ezek alapján valaki már talán könnyebb szívvel ajánl belevaló hangszedőt. -
frankie!
őstag
AudioTechnika 110E-t ajánlhatom, nekem ilyen van, és "jól" zenél az én gyalumban. Majd kicsit utána kell nézni, milyen nehéz karja van a tiednek, ahhoz kell választani PU-t. De szerintem ezzel annyira nem lőhetsz mellé. Mennyi pénzt akarsz rákölteni? Hová való vagy?
Ezt a lemezt én is jó szívvel elfogadnám, CD-n volt meg, de eladtam!
Ja! Üdv. az LP kedvelpk táborában!
-
Ligszi
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő: 4 v.6 v.8 Ohm impedanciás hangsugárzókból melyiket érdemes, v. kell választani sztereó rendszerhez, és miért? Álló hangfalakról lenne szó.
[ Szerkesztve ]
...a lehetőség mindíg adott, csak nem mindenki használja ki....
-
villamos
őstag
A hangsugárzók impedanciáját a meghajtó erősítőhöz kell illeszteni. Tehát 8ohmos kimenetü erősítőhöz 8 ohmos, míg 4 ohmos kimenetű erősítőhöz 4 ohmos hangsugárzót kell használni. Fordított esetben nem lesz illesztett az átvitel, ráadásul ha 4 ohmos hangsugárzókat használsz 8 ohmos kimenetű erősítőn, akkor nagy hangerőn akár tönkre is teheti a végfokot. Persze ha ez erősítő többféle impedanciájú kimenettel is rendelkezik, akkor annak megfelelően lehet válogatni.
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Gdmx
tag
válasz frankie! #3517 üzenetére
Nem igazán tudom mit kóstál egy elfogadható darab, igazából régen gondolkodom rajta, hogy be kellene üzemelnem, vagyis tényleg szeretném !
30-40k-et nem szívesen költenék el rá, de ha elkezdek utánanézni még rá is beszélhetem magam, csak legfeljebb kicsit később váltom valóra.
Olyan vagyok, hogy ha megéri, ha "egységnyi pénzből" ( ) megtalálom a legjobbat, inkább kibőjtölöm mintsem azon rágódjak, hogy azt kellett volna venni....Összegezve : lehet akár (de azért maximum) 40ezer is, de jobb szeretném először valami belépőszintűvel kipróbálni, amit azért mondjuk Te is elhasználgatnál. Egy hallgatható minimumot keresek, amit nem akarok kivágni egy hét múlva az ablakod. Ha belőném a kategóriát, akkor mondjuk a lemezjátszók Wharfedale-jét keresem.
-
Ligszi
tag
válasz villamos #3519 üzenetére
Ez eddig is világos volt, mert ugye a sztereó erősítők (az újak) 90%-hoz 4-8 Ohm impedanciás hangsugárzókat lehet illeszteni. Hangszórókban is nagyon sok a 4-8 ohm-os és ezek mindegyike köthetö az erősítökhöz.De van külön 4 ohmos, 6 ohmos, 8 ohmos hangsugárzó, ezkből melyik hogy alkalmazkodik az erősítővel(4-8ohm)párosítva 4 v.6 v.8 ohmon, melyiket érdemes(ebb) alkalmazni a megfelelő zenei minőség eléréséhez? lehet egy kicsit megtekertem
-
frankie!
őstag
Hát ezesetben én nem tudok mit mondani, mert én még nem hallottam Whafit soha.
Amit én használok, az nem sokkkal van 10 fölött, szerintem semleges hangúnak mondható, szépen vissza tudja adni a sávszéleket is (beleértve a magasakat is, pedig ezt a MM-ek hiányosságaként szokták emlegetni az MC-hez képes). A közeljövőben tervezem én is a PU cserét, de előtte több PU-t is ki szeretnék próbálni. Ha meglesz ennek az eredménye, majd közlöm. Esetleg az is lehet, hogy lesz egy eladó AT110E ócsón, ha nem tudok vevőt rá ismerősök közt. Hátránynak talán azt tudom megemlíteni, hogy a zongora helyes visszadásakor elvérzik, de ez nem is követelmény 10e Ft-ból.
Esetleg jazzlemezeim kipróbálásra lennének, lehet hogy eladók is.. -
Gdmx
tag
válasz frankie! #3523 üzenetére
Simán lehet, hogy üzletelünk, mert fejleményekről számolhatok be, amely kapcsán újabb kérdések merülnek fel !
Megtaláltam az eredeti hangszedőt, de (mintha valami kalandjátékban lennék, komolyan pl. alone in the dark...) hiányzik a tűből a tű ! A hangszedőn rajta a műa. keret, de nincs benne a fém tű. Ha mond valakinek valamit, a hangszedőn ezt olvasom : Ortofon ULM55E, a tűre pedig Ortofon DN 155E-van írva.
Ez hogy működik? Simán veszek egy bármilyen tűt , ráhúzom a szedőre és kész? Vagy a szedőhöz valót kell találni?Elöregedhet egy hangszedő, vagyis cseréljem le szerinted, vagy keressek hozzá tűt? Természetesen ezt már nem lehet kapni (neten nem találtam, csak olyat ahol írták, hogy megszűnt).
Amúgy az egész kb. erre hasonlít a legjobban : [link] .
-
Gdmx
tag
Közben megtaláltam ugyan azon a linken az ULM55E pótlására gyártott tűt, 11e Ft.- . De csak a tű ! Te jó ég! Semmi más info nincs róla, csak az ára, szóval kérdéses, hogy egy komplett hangszedő-e, vagy csak a tűje...
Elfelejtettem amúgy megkérdezni, hogy miféle lemezek lesznek eladók, mennyiért ?
-
frankie!
őstag
Term. nem ismerem, és azt sem tudom, hogy érdemes-e tűt szerezni bele. Kérdezzd meg itt, a nálam avatottabbak válaszolni fognak: vinyl fórum
-
BluEyes
őstag
A minőségnek ehhez semmi köze. Ha bírja a végfokod a 4 ohmos dobozokat, akkor bármit ráköthetsz, 4,6,8 ohmost egyaránt. Ha gyanús, hogy a 4 ohmot nem szereti, akkor 6 vagy 8 ohmos hangfalat használj, azokkal tuti nem lesz gond. Ennyi.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
törölt tag
Az szinte 100%, hogy az egész hangszedő lesz annyiért. Ahol nagy valószínűséggel tudnak neked segíteni ez ügyben, az a Sini Kft. 1077 Wesselényi u.19. Ők foglalkoznak Ortofon-tűkkel.
Egyébként nekem van itthon egy ULM65E hangszedőm. Hogy mennyi a hasonlóság, azt nem tudom, de én elégedett voltam azzal a hanggal, amíg a mostani Thorens-emet (az eredeti Ortofon F 15 0-val) nem hallottam, főleg a magasok, tisztaság terén jött változás. Bár ezzel is csak addig vagyok elégedett, míg nem hallok egy jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
DDL
őstag
Vmit nagyon elnéztél. Max. 4-5k az ára. Vmelyik ortofon VMS hangszedő ha jól emléxem, DUAL idétlen saját felfogatásával (ULM).
Ebbe az LP-be nem érdemes MC-t tenni. Vegyél bele tartalék tűt. Nem rossz kis masinka lesz így sem.
Vagy próbáld megvenni Ba cy lus-től az ULM hangszedőjét.
[ Szerkesztve ]
-
DDL
őstag
-
Thunder78
őstag
Házimozi erősítő témában tudnátok nekem segíteni kicsit? Az újdonságokkal nem igazán vagyok képben.
Van egy Yamaha DSP-AX620-as erősítőm, annak keresném az utódját. Meg vagyok vele elégedve, de eljárt felette már az idő, és szükségem lenne most már a HDMI kimenetre, ami ezen még sajnos nincs.
A hangfalaim építettek és a Yamahával szépen is szóltak! Itt megnézhetők! Bár már kb 1 éve nem frissítettem, de a tv-n és a dvd-n kívül nem változott semmi
Tudnátok ajánlani valamit? 5.1 elég, szép hangja legyen, nagy teljesítménytartaléka és HDMI-je[ Szerkesztve ]
''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''
-
djtörök
senior tag
Ha egy sima egy csatornás szub-erősítőre az van ráírva hogy max. 500W-ot vesz fel, az ténylegesen kb. hány W-ot adhat le?
-
johnjohn
addikt
-
footy
addikt
Valaki tudja hol tudnék jó árban (lehetőleg új) jamo subot venni? (S40-et leginkább)
-
Ligszi
tag
-
djtörök
senior tag
Rövidzárlatos erősítőt lehet valahogy javítani, vagy kukázhatom?
Tegnap rátekertem fullon, és egy nagy durranás után az egész házban ement az áram. a túlfesz.védőnek is annyi lett.A durranást az erősítőben egy kisebb fényjelenség követte. Amugy egy szub erősítőről van szó(közvetlenül 220-ról megy). Szerintetek műszerész meg tudja csinálni, vagy ki lehet dobni?
-
villamos
őstag
Ezt így látatlanban nehéz ám, nem tudni, hogy végül is mi szállt el benne. Nem kell egyenlőre temetni, ha van némileg hozzáértő ismerősöd aki ingyen belenéz, akkor azért próbáld meg, hátha csak a tápban szált el valami...
Persze attól is függ, hogy mennyire volt borsos árú a szerkezet, ha netalántán valami gazdaságos vacak, akkor persze nem érdemes vesződni vele...[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
frankie!
őstag
Ha valaki netán bővítené a gyűjteményét: 3 milka
-
djtörök
senior tag
Erről mi véleményetek? :
Electown Integral erősítő[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs